Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
Rebecca, nešto jako ne štima, 3-4 sata učenja dnevno za djecu te dobi nije u redu. Toliko potroše gimnazijalci uključujući i čitanje i pisanje vrlo česte i opsežne lektire (oni koji još doista i čitaju) ili izradu referata,prezentacija i sl.

Što kažu ostali roditelji? Pretpostavljam da ti klici idu u isti razred,moguće je da imaju turbo nabrijane profesore sad na početku petog razreda,ali opet, nekako mi je to puno previše.
Slažem se, ali na temelju poznavanja svog mlađeg sina (kojem je jako teško zadržati pažnju na gradivu) bit će da je riječ o vremenu koje provode za pisaćim stolom, a ne o vremenu učenja.

Moj sin je u stanju sjediti čitavo popodne nad zadaćom od 3 reda, a misli mu vrludaju bogtepitaj kamo, sanjari i razmišlja o igranju...

Rješavamo to ovako: Možeš van / k prijatelju / na računalo / gledati televiziju TEK kad završiš zadaću, a ako je ne završiš do tog-i-tog vremena, ne možeš uopće jer ne stigneš.

Znala sam mu (i danas ako treba) staviti timer da se vidi koliko napravi u 15 minuta. Znatno mu je popravilo efikasnost ali još uvijek treba pomoć povremeno jer nema nikakav osjećaj za vrijeme.