aaaaa koje zatišje!
da pitam jel se smije piti prenatal nakon poroda?inače pijem od solgara i danas popila zadnju pa neznam oću li kupovat novu bočicu.
aaaaa koje zatišje!
da pitam jel se smije piti prenatal nakon poroda?inače pijem od solgara i danas popila zadnju pa neznam oću li kupovat novu bočicu.
Mislim da se cak preporucuje piti prenatal neko vrijeme nakon poroda, ako me sjecanje dobro sluzi. Ja sam ga pila jos cca 2 mjeseca nakon dolaska moje sefice.
ja sam pila nekih 3 mjeseca za dojilje mulitivitamine od prenatala..... jer mi je kosa užasno počela otpadat nakon poroda....a poslije kada sam razgovarala sa prijateljicama skužila sam da je tako kod mnogih....
Da mravak poslije poroda svim ili barem vecini opada kosa jer u trudnoci nije. I ja se trenutno linjam jako
znači li to da nama kojima otpada u trudnoći neće opadat nakon poroda?? i čime bi mogli spriječit opadanje
Jutro žene!
željkica samo ti kupi novu dozu, trebat će ti vitamini i nakon poroda - ako si pila do sad pretpostavljam da ćeš htjeti piti i poslije. A bio to neki prenatal ili postnatal - sve je to ista stvar.
S obzirom na moju malenu ljenčinu ja sam jučerašnje poslijepodne provela u edukaciji o porodu na zadak...znam da ima još vremena da se okrene (ide mu i u prilog jer je manji bebač) ali ipakEdukacija je završila zatvaranjem svih topica o tome, barem dok ne vidimo stanje na idućem pregledu.
Osjećam se baš izgubljeno. Do sad sam se usmjeravala na običan vaginalac, po mogućnosti što prirodniji, malo srediti psihu i uskladiti je s tijelom, povezati se s bebom itd... A sad, nemam pojma kakav me uopće porod čeka, i više nisam spremna ni na što...sve mi je u nekom košmaru
No dobro...za početak želim vam lijep dan, ipak je vikendEvo i kavice
![]()
jutarce,može kava.
Muma a ja sam sinoć prije spavanja kopala na youtube o porodu pa možeš mislit kako sam spavala ,veliku grešku sam napravila.
moram se pohvalit da me leđa bole i tako bi na masažu otišla.
bluebella& butterfly kako ste?
cure ,moje drage dobro jutro
svašta nađemo na internetu, zato ja prestala koristiti google, evntualno tu i na forum.hr pređem preko aktualnih tema i to je previše
Mene zgrabili sinusi i grlo, inhalirala se s čajem od kadulje , sada idem grgljat grlo pa natrag u krevet. Maleni mi se javlja puno laganije nego inače a i čini mi se da se malo primakao sredini pa me glavica baš zna drmati po mjehuru da zvijezde vidim. Joj moram nagovoriti doktora na UZV sljedeći pon jer čim mi se dulje ne javlja paranoja lupa najjače pa se ili rasplačem ili ludujem na mm ili pesa
sada me digli oni kaj obilaze kuće i promoviraju neku vjeru.... živi će se vratiti iz mrtvih.....joj zakaj mi sada nije bilo pesa doma
Bluebella, sad vidim po avataru, i moj malac je imao tako usnica zadnji puta na 3d, baš su mi smiješni tako![]()
ja nemam doma keksi, jedva čekam onda torbu za bolnicu
BB a koji keksići?
Vrci da da hoćemo slikicu
ovaj put manner-ove napolitanke, jučer je pala kinder čokolada i kviki gric, još su mi ostali Grancereali keksi. oni mi nisu tak napeti pa će vjerojatno dočekati svrhu
budem u pon do dućana pa ću opet napuniti torbu..... sve se tješim da dućani i kiosci rade 0-24 pa usput do bolnice ću nešto kupiti![]()
e ja danas krenula napraviti spisak šta treba za mene i moju malu bembolinicu pa došla do pola i odustala.....popodne ću nastaviti.hmmm Blubella i Željkice dali ste vi kupile onaj Bivacin za sebe tj. za rane dolje poslije poroda. Netko kaže da je super a netko ne ?
e i zanima me dali ste kupili ne znam kako se to točno zove onu neku mast za bradavice ?
Last edited by corinaII; 16.11.2013 at 12:52.
Bivacin nisam kupovala, ako rana baš bude velika poslat ću dragog po to (možda prođem i bez rezanja i pucanja)
za bradavice sam uzela Purelan u ljekarni. svi kažu da je najbolji, njega sam stavila u torbu za bolnicu i odmah nakon poroda mi vele da krenem mazati bradavice, tj. prije nego ispucaju.
Za Bivacin sprej stvarno postoje dvostruka mišljenja. Neki kažu da treba špricati da se rana osuši, a drugi kažu da se ne smije naglo sušiti jer ionako konci stežu pa bi to povećalo problem. Meni je zadnje rekla patronažna da se ne suši nego se mora vlažiti i predložila Bepanhthen. A sad, tko će ga znati. Doduše, i ja se nadam da mi neće trebati i da će weleda i masaža odraditi posao.![]()
nisam kupila bivacin za sebe nego za bebu za pupak,a to za bradavice nisam ni znaladaj uputite me i idem odma kupit ,reći će mi mm samo da ti je skitat jedva si dočekala
šta se one smiju mazat ako se doji?
imaš čak i temu o kremama za bradavice.... al ove moje što su rodile sve redom su Purelan koristile i hvale ga. također preporučavaju kod upale dojki staviti list kupusa u grudnjak.
Purelan ne moraš ni brisati prije dojenja.
p.s. bivacin se izbjegava koristit ako se ne mora jer je antibiotik, tako da sad patronažne uglavnog preporučavaju octenisept.
Imaš u ljekarni Purelan kremu za bradavice, ona se ne mora prati prije podoja ako slučajno dobiješ ragade pa je zato svi "vole". A ja sam upravo naletjela i na inf da ima neka babylove krema za bradavice koja se isto ne mora ispirati? Nikad čula do sad. Ali purelan se definitino ne mora.
Varaždinke, traže se chicco ulošci....gdje? Nema Muller, nema DM.
Da, purelan ide i ako se doji, koliko sam čitala
I mužu su na trudničkom rekli octanisept za pupak, a za mene...nemam pojma, isto valjda :D
Evo idem nešto iskemijati sa slikicom...
Neću ga stavljati u avatar, nije baš dobra slika. Naime bio je glavom dolje i kod moje zdjelice, pa nije dr uspio dobiti čisti izgled
http://img543.imageshack.us/img543/2824/xlgp.jpg
Ne treba vam ništa za ranu nakon epi. samo tuširanje i eventualno octanisept ali ne treba to stalno dezinficirati i mazuckati raznim kremama, za bradavice i ja kupila purelan na kraju mi pol ostalo, najbolje je to mlijeko nakon podoja malo premazati po bradavici. Meni se nisu stvarale upale ali me bilo strah jer je užasno puno mlijeka navrlo onaj 3. dan pa se činilo kao da će biti problema no da sam slušala svoju patronažnu koja mi je rekla da izdojim iz obje dojke nakon svakog podoja i bacim to mlijeko vjerojatno bih imala upale, tako da bolje neke savjete zanemariti. Meni se najpouzdaniji činio onaj Dvd Mliječna staza sa Rode svakako preporučam da odgledate
Last edited by Mali Mimi; 16.11.2013 at 13:58.
list kupusa pa kolika bi to glavica kupusa trebala bit za menebluebella nasmijala si me!
muma neznam jel u vž ima konzum pa vidi tamo jer sam u st vidila da su dobili u konzuma.
vidiš svako rodilište ima svoju filozofiju za bebin pupak.................. nama rekli ništa osim alkohola i sterilnih gaza.
pogledala sam na youtube mliječne staze i nije mi se svidio.
ne treba preko cijele cikesamo tamo gdje je upaljeni dio. tak sam kod frendica vidjela. držale su cca 3h i onda bacile.
http://www.roda.hr/article/read/a-gdje-je-kupus
Ja sam pogledala prvi i dio drugog dijela mliječne staze, nikako da krenem dalje. Ne znam da li imaju dalje konkretne stvari, ali mene recimo što se tiče dojenja zanima: kako točno staviti bebu, kako izgledaju ragade/soor i slično, kako se ručno izdajati... Ne znam da li tamo idu u takve detalje
O svemu tome se govori i o ragadama i o sooru i pravilno stavljanje djeteta na dojku i o izdajanju
Zao mi je sta cu te ubiti u pojam, ali padat ce![]()
Jedino ako ti nije zao osisati se, onda bude lakse jer se i dlake po stanu manje primjete a i kosa se brze "stigne"po duzini. Ja sam "dugodlaka" a nikako mi ne stoji kratka kosa, inace mi je uvijek bio problem skupiti kosu u one kopce kad radim rep a sad mi je volumen toliki da mi kopce spadaju. Nakon svakog kupanja skupim s odvoda kose za omanju periku.
Jel pokazuju sve, ili samo pričaju?
Morat ću nastaviti, stavila sam si u youtube favoritse. Ja ne čitam i ne gledam o porodu, dosta sam googlala za sad o dojenju, baš bih htjela da mi to uspije
A kosa - imam je hrpuuu. Ne pada ništa previše sad, duljine mi je malo ispod ramena. Nadam se da bude tako dobra i nakon poroda...
meni je sad počelo padanje kose, evo 2,5 mj nakon trudnoće a kroz cijelu trudnoću nisam primjetila da mi pada, kosa mi je bila ljepša i bolja nego ikad, čak se nije ni mastila kao inače, eh sad se vraćamo na staro izgleda
hm.. nebi sad htjela da se polemike oko mog stava stvaraju, svatko nek radi kako mu volja.. meni dojenje nije nešto privlačno (možda se predomislim kad krene) ali svakako želim dojiti bebu barem do 6mj, max do 1god, obično se stavovi dosta promijene nakon što se beba rodi pa si to ostavljam na izbor kad mi beba dođe u ruke i vidim njegove potrebe. u videu je jako puno mama koje doje djecu koja već naveliko hodaju, pričaju i jedu hranu kao i mi odrasli, a meni je to jednostavno malo ekstremno (ne želim nikoga uvrijediti, to je samo moj stav). pogledala sam i onaj video "dojenje do 8god djeteta" i malo mi je to sve skupa too much. mislim da je izbor majke dali dojti dijete ili ne njena stvar i nitko ju nebi trebao napadati zbog toga, a toga ima često u zadnje vrijeme. isto mi je too much što se više npr. po rodilištima koja su prijatelji djece ne smije upotrebljavati dudica ili flašica nego se dijete krani na špricu ako iz nekog razloga ne može dojiti. po meni je to sve malo predaleko otišlo i preagresivan mi je i stav majki koje se zalažu isključivo za dojenje a isto mi je preagresivan marketing proizvođaća AD mlijeka, izgubila se sredina.
eh sad ne mogu točno vizualizirati sve jer sam jednom pogledala ali položaje dojenja definitivno pokažu, mislim da i to ručno izdajanje za ovo drugo nisam više sigurna
Nisam znala da opet ima bivacin spreja za kupiti.
Konci zbilja zatezu. Ne znam kako cete na to gledati, ali meni je dosta krvi islo nakon poroda i kod svakog mijenjanja ulozaka ja bi se dole malo otusirala mlakom vodom - toliko o vlazenju. Spricala sam octeniseptom prvih par dana. Cak sam stavljala i neki sprej od aloe koji hladi. Ali sam se preporodila kad sam se sjetila savjeta koje su nam dale sestre s odjela - nakon 4-5 dana pocela sam mazati kantarionovim uljem, i konci se dosta brzo razgrade a i ranica kao da puno brze zacijeli.
Last edited by Kikica1; 16.11.2013 at 14:30.
Bluebella, slažem se s tobom
Meni su neki stavovi isto nekad malo previše. Recimo našila sam tu na forumu da se ne odobrava reklamiranje ad i popusti koje centri nude na ad. Recimo ja stvarno ne mogu dojiti, nešto se dogodi - što takve mame ne zaslužuju da uspiju ad uzeti na popuste/posebne ponude?
Ali ne želim se svađati. Isto planiram dojiti, nadam se da bude išlo. Ali niti ja ne bih dojila dijete kad već bude veliko (tipa 2 godine i slično)
Ma dobro ne mislim ni ja dojiti do tko zna kada, ali meni se činilo da ima dosta praktičnih stavova, ovo vezano za šprice i žlice ako se mora na AD to ne bih ni ja iskreno jer nemam živaca, kad sam ubacila malo AD-a jer sam skužila da je mali gladan i da mu nije bilo dovoljno mlijeka dala bih mu na bočicu i nije mu ništa bilo, isto tako nisam ni protivnik dude, ali istina je da se dijete zbunjuje ako mu daješ malo na bocu, malo sisu pogotovo kad je tako malo i desi se da prestane sisati jer mu je ova tehnika na bocu lakša, isto tako manje se mlijeka stvara čim je više boca u igri, mi smo je se jedva uspjeli riješiti nakon mjesec dana.
Ne slažem se ni ja skoz u svemu ali uzmem od onog što mi se čini OK, a kao što sam rekla ima dosta praktičnih i dobrih savjeta, do kad ćeš dojiti to ovisi o tebi i tvom djetetu prvenstveno
Hej cure, evo i moje verzije sa tecaja za pupak i bradavice. Nama su rekli da kupimo sterilne kompresice i tirosur prasak,mislim da se tako zove,vec je sve u torbi,a torba u autu pa ne mogu pogledat. Za bradavice su rekli da je najbolje nakon dojenja namazat ih mlijekom i ostavit da se tako osusi i da nema bolje zastite. Ja sam svejedno kupila u dm neku kremicu od babylove za bradavice koja se ne mora ispirat. I kupila sam neke vlazne maramice od chicca za bradavice ako sam negdje pa kao da ih obrisem prije dojenja. A ma, otom potom.
Moj stav - želim dojiti, stvarno želim, ali do max 1.g a poslije nema više što visiti na meni. Samo moj stav...tko želi nek doji bebu do kad želi - nemam ništa protiv.![]()
ja se dojenjem ne zamaram ,namjeravam dojit al da sam toliko opterećena time nisam ako mlijeka ne bude kupit ćemo,i da slažem se sa mumom.
BBella, imam frendicu kojoj se dojenje doslovce gadi. Prvog je dojila nekih tri mjeseca, drugu malu jos doji jer je nedavno rodila. Moj prvotni stav je bio da cu dojiti do 10 mjeseci pa onda bude ljeto, odo ja na more, tko ce se s time zezati na kupanjuDobro je sto si svjesna prednosti dojenja bebe i sto zelis pruziti bar tih 6mj. djetetu. Iz moje perspektive, i meni je 8 godina zbilja previse al znam zene koje su povremeno davale djetetu cice do osnovne skole. I mame ne izgledaju kao neke militantne dojilje (dapace, na prvu bi rekla da nisu ni za dojenje) a ne vidim ni da djeca funkcioniraju nesto drukcije od ostale prosjecno dojenje djece.
Mozda ti se svidi pa i ti krenes kao i ja u dojenje "do daljeg". Ima jedna caka, a to je da su tebi tvoja djeca uvijek mala a oni sa strane vide da oni hodaju, pricaju, jedu sve i svasta...pricala mi frendica da je bila s prijateljima na veceri i mali se najeo cevapa a onda dosao mami po ciku da malo zasladi. Druga caka je da imas svakakve djece, neka kad krene dohrana polako izgube interes za cikom i samo ti odjednom okrenu glavu i to bude kraj dojenja, a imas i one kojima je cica sve, i utjeha, i mjesto za mazenje, i sigurnost i oblik papice. Tak da ako dobijes cicoljupca tesko ces mu objasniti da ti mislis da je njemu tamo oko godinu dana dosta.
Sto se tice izdajanja, pogledajte si i Mlijecnu stazu i slobodno kakve filmice na youtubu. Nisu sve cice iste ali dobro je kuziti principe kako izvesti rucno izdajanje i kako izvuci izdajalicom. Kod mene izdajalica funkcionira kad su mi cice prepunjene pa da si olaksam ali kad ta pocetna prepunjenost prodje nema sanse da mi izdajalica izazove otpustanje mlijeka, kod mene ide kombinacija rucnog izdajanja i izdajalice ako zelim skupiti bocicu mlijeka kad npr.dijete ostavljam da ga netko pripazi.
Sto se dojenje tice jos nisam razmisljala do kada, sad sam u fazi "prezivjeti porod" , a veliku zelju za dojenjem imam. Dalje cemo vidjeti kad krenem kako ce sve ispasti.
Za porod imam lijepu viziju, sve sam si isplanirala kako mora izgledati...ali slika mi se gubi kad ulazim u bolnicu![]()
ja sam još uvijek u fazi da će mi porod biti savršeni zaista me nije strah, jedva čekam da krene.....
mene je iskreno najviše strah ako u boksu do mene bude neka panika i strah me žena koje vrište jer ne želim to slušati i galama me čini nervoznom.
i strah me da ću baš 1.12 biti u rađaoni/bolnici i da neću moći na referendum, iako mislim da u slijedeći petak kad dođem na pregled budu me ili ostavili u bolnici ili će mi reći nešto tipa dođite u pon/uto na inducirani....
ja nisam u fazi da će mi porod bit savršen ma koliko se ja trudila mislit pozitivno o tome![]()
Ja se samo nadam da neću plakati na poroduJer su suze moj reakcija na sve - sreća, bol, tuga, živčanost...
mm-a sam s mamom poslala da mi kupe trudničke tajice i majicu, dobila sam onu iz mama nove iz koje viri beba... Preslatka, je, i baš si izgledam super trudnica u tome. I još mi kupili predivnu pidžamu, običnu, za sad i poslije poroda (ne za velik trbuh)...![]()
potpisujem Kikicu za dojenje - dok vam dijete nije actually tu, ne možete sve skupa zamisliti. i s 3g. će vam u jednu ruku biti bebe. i ne slažem se o pretjeranoj "agresivnosti" u promoviranju isključivog dojenja - mi smo ovdje na forumu pa smo upoznati s radom udruge i što se sve promiče pa mi je jasno da se nekome sve skupa ponekad može učiniti too much, agresivno, kako god. stvar je u tome da je ovo jedan mali mikrokozmos izvan kojeg stvari sasvim drugačije izgledaju. činjenično stanje u Hrvatskoj po pitanju dojenja je prestrašno - postotak žena koje doje svoju djecu uopće je mizeran (mogu se tu negdje naći podaci - ne znam točno, ali nije niti 10% nakon mjesec, dva). ja bih prije rekla da je, u odnosu na reklamirane AD, pro-dojenje kampanja poprilično slabašna, a nikako preagresivna. broj ljudi koji su izloženi potpunim dezinformacijama o dojenju je ogroman (uključujući patronažne i dr-e) i žalosno je koliko ljudi misli da je za djecu AD zdravije. a šansa da nećete moći dojiti zbog nekog fizičkog problema je gotovo ravna nuli - broj žena koje zbilja ne mogu dojiti broji se u promilima. problem je upravo u tome što će dobiti pogrešne savjete i dići ruke od dojenja. vjerujte mi, znam o čemu pričam. da sam slušala mamu, sestru i patronažnu nikada ne bih dojila. NIKADA! čitajte tekstove i teme na rodi, pogledajte Mliječnu stazu i memorirajte SOS telefona. ako želite dojiti, naravno. razumijem i da netko zbilja ne želi i skroz sam ok s tim. ono što me žalosti je da netko želi, ali zbog nedostatka info ne uspije...