Stranica 106 od 288 PrviPrvi ... 65696104105106107108116156206 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,251 do 5,300 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

strategija, kako je?
    venddy, jos na lijevom boku, dobro sve?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tikica78 rodila?!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vita22 prvotno napisa Vidi poruku
    tikica78 rodila?!
    http://forum.roda.hr/threads/78233-R...voje-zvjezdice

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Curke evo meni danas 24tt i točno 4tj da nisam stala na noge. Jučer sam imala uzv i obje bebice dobro napreduju ali sve su manje šanse za donju. Nema plodne vode i kako je već sada jako nisko uskoro neće imati mjesta za pravilan razvoj iako ima solidnih 800g. Već se i sad počela savijati. Skoz sam otvorena tako da moja mrvica sada kao čep čuva svog bracu ili seku. S gornjom je sve super. Ima već skoro 1kg i samo nam tjedni fale. Ja se nekako držim iako svako malo neki šokovi. Povišene jetrene probe, nisam mogla mokriti pa imam kateter, nakon toga i zatvor, par dana sam krvarila a iscijedak stalno. Idemo dalje dan po dan...
    Wenddy, analoneta kako ste?
    Tikice78

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno draga Strategija

drži se i izdrži!
    ~~~~ za tebe i tvoje bebice

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj strategija prvotno napisa Vidi poruku
    Curke evo meni danas 24tt i točno 4tj da nisam stala na noge. Jučer sam imala uzv i obje bebice dobro napreduju ali sve su manje šanse za donju. Nema plodne vode i kako je već sada jako nisko uskoro neće imati mjesta za pravilan razvoj iako ima solidnih 800g. Već se i sad počela savijati. Skoz sam otvorena tako da moja mrvica sada kao čep čuva svog bracu ili seku. S gornjom je sve super. Ima već skoro 1kg i samo nam tjedni fale. Ja se nekako držim iako svako malo neki šokovi. Povišene jetrene probe, nisam mogla mokriti pa imam kateter, nakon toga i zatvor, par dana sam krvarila a iscijedak stalno. Idemo dalje dan po dan...
    Tikice78

Strategija, puno pozitivnih vibrica šaljem, nadam se od srca da ćeš "izdurati" još koji tjedan i da će se obje bebe izboriti, kao i mala Mila, eto i ona je rođena u 25. tjednu
    Analoneta, milion vibrica tebi i tvojoj hrabroj curici, možda se ipak sve na dobro okrene

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    drži se i izdrži!
    ~~~~ za tebe i tvoje bebice
    potpis na ovo

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

strategija, mislimo na tebe i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam što dulje izdržite
    Ja dajem instrukcije djevojci koja je rođena sa 700g....Danas je prekrasna cura odličnog zdravlja, i ove će godine napuniti 18 godina

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strategija draga drži se! na kraju ipak može biti sve u redu i sa drugom mrvicom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

strategija puno dobrih vibrica za tebe i tvoje bebice da sve bude kako treba i da se obje bebice izbore

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Strategija do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti i tvoje bebe izdržite što duže u komadu!!!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Strategija ~~~~~~~~~~~~1 da izdržite što dulje, mislimo na vas

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Strategija do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti i tvoje bebe izdržite što duže u komadu!!!
    X

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Strategija ,drži se!

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

strategija svu snagu ovog svijeta ti zelim!!

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj strategija prvotno napisa Vidi poruku
    Tikice78

strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas .....23 na kontrolu za zg.pa cemo vidjeti.ja u nedjelju sam 36tt.....osjacaj je kao da imam kamen u stomaku... tvrd je ,pocela se izgleda spustat,boli,svrbi na mjestima di se podboci,ajme meni pocelo je biti nepodnosljivo još pogotovo kada se cijela pocne micati...vidjet cemo sta ce reci na pregledu ja imam nekako osjecaj da necu docekati termin a vidjet cemo jer neznam kad sam prvorotkinja...ali poceo mi neki obilniji iscjedak(ali pratim da nije cep jer imam ja do zg.se sta vozit ako uvati ali ja se dubokkoooo nadam da nece i ta ce se sve desit tamo i da ce me ostavit u bolnici ako budu posumljali) i nije vise preaktivna ,bice da joj sad postalo ozbiljno tijesno unutri...a meneeee lagano pere panika....

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

strategija i analoneta - drzite se! Nadam se da se vase bebice nece jos zuriti s izlaskom. Ovo sto kaze sejla takodjer ohrabruje.

Pitanje svim trudnicama - dok kojeg tjedna ste pile folnu, odnosno, kada ste pocele uzimati jos neki pripravak (Prenatal, Pronatal ili sl)?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

strategija i analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ja sam još u nekom laganini modu, kad sam jutros vidjela da je tikica78 rodila (a mi imale isti dan transfer) uhvatila me panika, pa još nemam ni spremljenu torbu za rodilište! huh, a vani ovaj snijeg zapadao, nije ni za ići u neku nabavku...
    inače kod nas sve ok, kontrola za tjedan dana pa ćemo vidjeti koliko je maleni narastao i jel se sprema uskoro van .

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Evelyn73 prvotno napisa Vidi poruku
    strategija i analoneta - drzite se! Nadam se da se vase bebice nece jos zuriti s izlaskom. Ovo sto kaze sejla takodjer ohrabruje.

Pitanje svim trudnicama - dok kojeg tjedna ste pile folnu, odnosno, kada ste pocele uzimati jos neki pripravak (Prenatal, Pronatal ili sl)?
    ja od početka pijem samo Elevit.

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

draga ja nisam nikad nista pila osim magnezija, dr. je po krvnoj slici rekao da nista ne trebam, da cemo pratiti stanje i ako sta bude trebalo da ce on dati!! nisam ni folnu dobila!!!
    ja bih ti svakako preporucila da se savjetujes sa doktorom... nije dobro necega premalo u organizmu, ali nije dobro ni previse!! ja nista nikad nebi na svoju ruku pila!!

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Strategija draga...samo polako ...sve ce to na dobro izaci....poljubac hrabrim mrvicama....

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj analoneta prvotno napisa Vidi poruku
    strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas .....23 na kontrolu za zg.pa cemo vidjeti.ja u nedjelju sam 36tt.....osjacaj je kao da imam kamen u stomaku... tvrd je ,pocela se izgleda spustat,boli,svrbi na mjestima di se podboci,ajme meni pocelo je biti nepodnosljivo još pogotovo kada se cijela pocne micati...vidjet cemo sta ce reci na pregledu ja imam nekako osjecaj da necu docekati termin a vidjet cemo jer neznam kad sam prvorotkinja...ali poceo mi neki obilniji iscjedak(ali pratim da nije cep jer imam ja do zg.se sta vozit ako uvati ali ja se dubokkoooo nadam da nece i ta ce se sve desit tamo i da ce me ostavit u bolnici ako budu posumljali) i nije vise preaktivna ,bice da joj sad postalo ozbiljno tijesno unutri...a meneeee lagano pere panika....
    Analoneta drzi se...molim se i mislim na vas...iz sveg srca....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam počela piti Prenatal mjesec dana prije zahvata, u trudnoći me gin pitala uzimam li kakve vitamine, ja sam rekla koje i to je bilo to.....pijem još uvijek, a namjeravam i za vrijeme dojenja (u principu sam se prebacila na svaki drugi dan, tako nekako). Znam da se neke cure žale da se od vitamina prekomjerno debljaju, kod mene to nikako nije slučaj.....

analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od sejla : 16.01.2013. at 18:29

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I ja pijem vitamine predvidjenje za trudnocu....pocela sam ih piti kada sam krenula u postupak stim sto sam uz njih ido 15 nedelje pila i ekstra folnu...Sada folnu vise ne pijem ali uzimam Omegu...

E sad ja imam jedno pitanje...zadnjih dana jako lose spavam,nervozna sam,place mi se na sitnicu...mislila sam da probam malo jacu dozu magnezijuma i ako ga ima u ovim vitaminima sto pijem...
    Ja nisam neki strasljiv tip,panicar ali se nesto cudno uvuklo u mene i nece da me pusti...Znam lezati u krevetu satima,mrtva umorna i ne mogu da spavam...svasta mi se mota po glavi... a ja ne umjem da se toga otresem,izjutra rano ustajem,opet umorna i tako u krug..Citala sam da je magnezijum dobar za opustanje...mozda meni treba malo jaca doza zbog svega..ne znam..sta mislite...
    Posljednje uređivanje od pipi73 : 16.01.2013. at 18:47

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

strategija i analoneta držite se i vibram iz sve snage za vaše mrvice~~~~~~~~~~~

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite čim duže
    analoneta i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Maybe baby prvotno napisa Vidi poruku
    strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite čim duže
    analoneta i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    x

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja ne znam jel je moguce da nakon toliko postova upozorenja cure sebi opet same prepisuju vitamine magnezije, samo zato jer su to trudnicke ili zato sto ih neko pije... Cure zovite dr-a i pitajte, isto tako i prestanak uzimanja ljekova i vitamina moze biti opasan za bebu... Meni je cak moj dr rekao, ako ista uzimas ne prestajati, kad sam krenula u postupak... Cure pa nije dobro ni caj piti npr... Bobicasto voce, uvin h, menta ili kopriva... Sokove od tamnih bobica itd.... I sad si vi neke vitamine uzimate same od sebe zato sto pise za trudnice!!! Nemojte to raditi!
    Ne ponavljam ja to zato sto me bas briga za vas i vase bebe!!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

x i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bebice budu žive, zdrave i vesele!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ujutro moram na pregled u bolnicu, posumnjali su da su mi protoci malo smanjeni pa će napravit pretrage i odlučit hoće li me hospitalizirat.
    Izgleda da nikako nema opustanja.

Stratrgija i analoneta puno, puno pozitivnih vibri šaljem za bebice i vas.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

strategija i analoneta ~~~~~~~~~~~ do neba za vas i vase bebice

ja sam uvijek prije postupka i za vrijeme trudnoce pila folnu
    prema rijecima vise ginekologa, manjak folne moze i te kako skoditi, a visak iste se izlucuje urinom, znaci, ispiski se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

venddy ~~~~~~~~~~~~

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Strategija~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba....

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    strategija i analoneta držite se i vibram iz sve snage za vaše mrvice~~~~~~~~~~~
    X
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ za vaše male borce!!!!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj J&D prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam jel je moguce da nakon toliko postova upozorenja cure sebi opet same prepisuju vitamine magnezije, samo zato jer su to trudnicke ili zato sto ih neko pije... Cure zovite dr-a i pitajte, isto tako i prestanak uzimanja ljekova i vitamina moze biti opasan za bebu... Meni je cak moj dr rekao, ako ista uzimas ne prestajati, kad sam krenula u postupak... Cure pa nije dobro ni caj piti npr... Bobicasto voce, uvin h, menta ili kopriva... Sokove od tamnih bobica itd.... I sad si vi neke vitamine uzimate same od sebe zato sto pise za trudnice!!! Nemojte to raditi!
    Ne ponavljam ja to zato sto me bas briga za vas i vase bebe!!
    J&D shvaćam što hoćeš reći, i mislim da se sve trebamo konzultirati s liječnikom, ali folna kiselina se pije do 12 tt i ne treba je piti kasnije -po preporuci svi dr.-a, i MPO i soc. ako si mislila na to skidanje s lijekova.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pipi, draga, sta te muci? i meni bi do nedavno suze lako krenule. al to je normalno, probaj odagnat teske misli, koncentríraj se na lijepe stvari koje te cekaju, a za neke terapije kontaktiraj pronatal ako vec nemas tu nekog dr za pitat
    venddy, nadam se da ces se javit nakon pregleda s dobrim vijestima
    strategija i analoneta, mislim na vas i drzim fige!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pipi73 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja pijem vitamine predvidjenje za trudnocu....pocela sam ih piti kada sam krenula u postupak stim sto sam uz njih ido 15 nedelje pila i ekstra folnu...Sada folnu vise ne pijem ali uzimam Omegu...

E sad ja imam jedno pitanje...zadnjih dana jako lose spavam,nervozna sam,place mi se na sitnicu...mislila sam da probam malo jacu dozu magnezijuma i ako ga ima u ovim vitaminima sto pijem...
    Ja nisam neki strasljiv tip,panicar ali se nesto cudno uvuklo u mene i nece da me pusti...Znam lezati u krevetu satima,mrtva umorna i ne mogu da spavam...svasta mi se mota po glavi... a ja ne umjem da se toga otresem,izjutra rano ustajem,opet umorna i tako u krug..Citala sam da je magnezijum dobar za opustanje...mozda meni treba malo jaca doza zbog svega..ne znam..sta mislite...
    Pipi niti je magnezij dobar za opuštanje niti će ti pomoći da prestaneš biti plašljiva i plačljiva. On je dobar za cirkulaciju, odlično pomaže kod grčenja mišića (recimo u nogama) jer su grčevi znak da tog minerala nedostaje. Ali ih nikako nemoj početi uzmimat na svoju ruku i to za te tvoje simptome. Umor je koliko znam normalan za trudnoću, ali može biti i indikator smanjenog željeza pa to odi u dogovoru s doktorom prekontrolirati. Nesanica je isto jedan od pratitelja trudnoće, a plačljivost... Zovi doktora i razgovaraj s njim
    Posljednje uređivanje od anddu : 17.01.2013. at 08:08

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mislim da pipi nije doktor lako dostupan ko nama, zato pita
    e da, da li je jos bilo lakoplacljivih? mene to polako prolazi, al nije bilo jako izrazeno, samo vise nego inace, i dosta treniram buduca nocna budjenja, al lako opet zaspim

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam postala lakoplačljiva još u prvoj trudnoći
    u drugoj je bilo još jače izraženo, ono, potoci suza i na tužnu pjesmu
    par mjeseci nakon poroda se smanjilo, al nikad se više nisam vratila na staro...
    izbjegavam srcedrapajuće filmove u širokom luku

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad smo kod plakanaj, mene je u bolnici nemilosrdno hvatalo, posebno pred vizitu ...e sad, možda zato jer mi se gore nije ležalo, ne znam, samo iz čista mira suze krenu, i nikako ih zaustaviti. Danas četvrti dan doma, još nisam zaplakala
    Strategija i Analoneta, evo vam još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ za najbolji mogući scenarij!!!

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zakazala sam pregled za 29 .01. pa cemo da vidimo....Da,kao sto mare kaze ,ovdje gdje ja zivim nije bas jednostavno doci do doktora..

Inace ja sam imala jaku muku sa sporadicnim povracanjem gotovo od pocetka,24 h/dnevno....i nista nisam mogla da jedem...gotovo se sva hrana bila svela na banane i jogurt..Sve je to bilo dovelo do mog velikog iscrpljivanja...i na prinudno bolovanje..

Sada je puno bolje..ali vrsta hrane koju mogu da jedem je i dalje jako mala...i meni se cini da ja bez tih vitamina nebih mogla uopste funkcionisati...Ja nista od mesa,ribe ne mogu da pomislim....Pocela sam i da sanjam kako sjedim i jedem do besvjesti...i uzivam u tome

A sto mi se place...pojma nemam...Mogu poceti da placem i dok redjam sudje u masinu za pranje...sto je napolju hladno...bez veze...
    Tako mi nije bilo u prvoj trudnoci..ali sam tada odustala od svih scena nasilja do dana danasnjeg...Znam da su ovo hormoni...mozda i glad...ali bude bas tesko...iscrpljujuce...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam inače prilično senzibilna i sve doživljavam intenzivno (da barem mogu to malko promijeniti), jako me lako i razveseliti i rastužiti....u trudnoći kao da se to još povećalo, pogotovo na počecima....dirnule bi me stari koje inače nebi, oko svake sitnice bih previše brinula.....sada pred kraj t sam puno bolje
    Pipi vjerujem da će sve proći postepeno samo od sebe, i polako će ti se apetit vratiti....Nadam se da ćeš se uspjeti naspavati, a ako ti baš nikako ne bude bolje i ne osjetiš pomake, pitaj dr na pregledu.

venddy, očekujemo vijesti, nadam se da je sve dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

evo drage moje trudnice kod mene nikad mirno izgleda..
    U noci sam opet uzasno prokrvarila,probudila sam se doslovno u lokvi krvi..
    Zavrsila na hitnoj,hvala dragom Bogu beba je dobro i uz moju molbu sam pustena doma na mirovanje..rekla sam da nebi vise mogla pidnjeti hospitalizaciju..samim time sto se ne zna uzrok krvarenja..
    Sad je stalo,samo smedi iscjedak..
    Pitam se dokad tako?!

Vama svima zelim mirne i ugodne trudnoce..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milasova, draga, tako mi je zao da i u 14.tjednu prozivljavas takve stresove, glavno da je beba dobro, proci ce i ovo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam postala lakoplačljiva još u prvoj trudnoći
    u drugoj je bilo još jače izraženo, ono, potoci suza i na tužnu pjesmu
    par mjeseci nakon poroda se smanjilo, al nikad se više nisam vratila na staro...
    izbjegavam srcedrapajuće filmove u širokom luku
    Ja sam bila plačljiva tijekom trudnoće i nakon poroda - prijavljujem povratak u normalu tipa možda nekih 6 mjeseci nakon poroda (nisam dojila).

Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 14:45

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa nevjerovatno..bili smo potpuno sokirani..
    Jos sam jucer imala redovan UZV i sve bilo.ok..
    Glavica je bila malo veca za par dana,ali to je valjda normalno za ovu fazu kako kaze dr..sta vi mislite?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

milasova drž nam se, vjerujem da si u strahu zbog tih krvarenja, ali bitno da je bebica dobro a tako će i ostati ~~~~~~~~~~~~~
    Normalno je da bebica ne raste proporcionalno, a pogotovo kad kažeš da se radi samo o par dana....mojoj curki je glavica oko 20tjedna bila nešto manja za tt, a sada su sve mjere kako treba
    Posljednje uređivanje od sejla : 17.01.2013. at 15:03

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Milasova...odmaraj sto vise...i polako dan za danom...Odlicno znam da je sve to i previse stresno ....nije lako nimalo...ali moramo dalje....I nepoterecuj se mjerama....sve je to tako subjektivno...i statisticki....

I ja sam nekako resila da uzmem dan za dan...i polako....Meni danas punih 17 nedelja...A i malo me je smirilo dobijeno vrijeme kod lekara..

Vendi mislimo na tebe....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uh,milasova,drzi se draga!Nadam se da ti je ovo bio zadnji soku trudnoci!
    A ja vam cure moje vec tri dana osjecam kao da mi igraju trbusni misici. Jel moguce da se bebe vec javljaju? Danas smo 13+5.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •