strategija, kako je?
venddy, jos na lijevom boku, dobro sve?
strategija, kako je?
venddy, jos na lijevom boku, dobro sve?
tikica78 rodila?!
Curke evo meni danas 24tt i točno 4tj da nisam stala na noge. Jučer sam imala uzv i obje bebice dobro napreduju ali sve su manje šanse za donju. Nema plodne vode i kako je već sada jako nisko uskoro neće imati mjesta za pravilan razvoj iako ima solidnih 800g. Već se i sad počela savijati. Skoz sam otvorena tako da moja mrvica sada kao čep čuva svog bracu ili seku. S gornjom je sve super. Ima već skoro 1kg i samo nam tjedni fale. Ja se nekako držim iako svako malo neki šokovi. Povišene jetrene probe, nisam mogla mokriti pa imam kateter, nakon toga i zatvor, par dana sam krvarila a iscijedak stalno. Idemo dalje dan po dan...
Wenddy, analoneta kako ste?
Tikice78![]()
drži se i izdrži!
~~~~ za tebe i tvoje bebice![]()
strategija, mislimo na tebe i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam što dulje izdržite![]()
Ja dajem instrukcije djevojci koja je rođena sa 700g....Danas je prekrasna cura odličnog zdravlja, i ove će godine napuniti 18 godina![]()
strategija draga drži se! na kraju ipak može biti sve u redu i sa drugom mrvicom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
strategija puno dobrih vibrica za tebe i tvoje bebice da sve bude kako treba i da se obje bebice izbore
Strategija do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti i tvoje bebe izdržite što duže u komadu!!!
Strategija ~~~~~~~~~~~~1 da izdržite što dulje, mislimo na vas
strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas .....23 na kontrolu za zg.pa cemo vidjeti.ja u nedjelju sam 36tt.....osjacaj je kao da imam kamen u stomaku... tvrd je ,pocela se izgleda spustat,boli,svrbi na mjestima di se podboci,ajme meni pocelo je biti nepodnosljivo još pogotovo kada se cijela pocne micati...vidjet cemo sta ce reci na pregledu ja imam nekako osjecaj da necu docekati termin a vidjet cemo jer neznam kad sam prvorotkinja...ali poceo mi neki obilniji iscjedak(ali pratim da nije cep jer imam ja do zg.se sta vozit ako uvati ali ja se dubokkoooo nadam da nece i ta ce se sve desit tamo i da ce me ostavit u bolnici ako budu posumljali) i nije vise preaktivna ,bice da joj sad postalo ozbiljno tijesno unutri...a meneeee lagano pere panika....
strategija i analoneta - drzite se! Nadam se da se vase bebice nece jos zuriti s izlaskom. Ovo sto kaze sejla takodjer ohrabruje.
Pitanje svim trudnicama - dok kojeg tjedna ste pile folnu, odnosno, kada ste pocele uzimati jos neki pripravak (Prenatal, Pronatal ili sl)?
strategija i analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja sam još u nekom laganini modu, kad sam jutros vidjela da je tikica78 rodila (a mi imale isti dan transfer) uhvatila me panika, pa još nemam ni spremljenu torbu za rodilište! huh, a vani ovaj snijeg zapadao, nije ni za ići u neku nabavku...
inače kod nas sve ok, kontrola za tjedan dana pa ćemo vidjeti koliko je maleni narastao i jel se sprema uskoro van.
draga ja nisam nikad nista pila osim magnezija, dr. je po krvnoj slici rekao da nista ne trebam, da cemo pratiti stanje i ako sta bude trebalo da ce on dati!! nisam ni folnu dobila!!!
ja bih ti svakako preporucila da se savjetujes sa doktorom... nije dobro necega premalo u organizmu, ali nije dobro ni previse!! ja nista nikad nebi na svoju ruku pila!!
Strategija draga...samo polako ...sve ce to na dobro izaci....poljubac hrabrim mrvicama....
Ja sam počela piti Prenatal mjesec dana prije zahvata, u trudnoći me gin pitala uzimam li kakve vitamine, ja sam rekla koje i to je bilo to.....pijem još uvijek, a namjeravam i za vrijeme dojenja (u principu sam se prebacila na svaki drugi dan, tako nekako). Znam da se neke cure žale da se od vitamina prekomjerno debljaju, kod mene to nikako nije slučaj.....
analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 16.01.2013. at 18:29
I ja pijem vitamine predvidjenje za trudnocu....pocela sam ih piti kada sam krenula u postupak stim sto sam uz njih ido 15 nedelje pila i ekstra folnu...Sada folnu vise ne pijem ali uzimam Omegu...
E sad ja imam jedno pitanje...zadnjih dana jako lose spavam,nervozna sam,place mi se na sitnicu...mislila sam da probam malo jacu dozu magnezijuma i ako ga ima u ovim vitaminima sto pijem...
Ja nisam neki strasljiv tip,panicar ali se nesto cudno uvuklo u mene i nece da me pusti...Znam lezati u krevetu satima,mrtva umorna i ne mogu da spavam...svasta mi se mota po glavi... a ja ne umjem da se toga otresem,izjutra rano ustajem,opet umorna i tako u krug..Citala sam da je magnezijum dobar za opustanje...mozda meni treba malo jaca doza zbog svega..ne znam..sta mislite...
Posljednje uređivanje od pipi73 : 16.01.2013. at 18:47
strategija i analoneta držite se i vibram iz sve snage za vaše mrvice~~~~~~~~~~~
strategija ~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite čim duže
analoneta i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja ne znam jel je moguce da nakon toliko postova upozorenja cure sebi opet same prepisuju vitamine magnezije, samo zato jer su to trudnicke ili zato sto ih neko pije... Cure zovite dr-a i pitajte, isto tako i prestanak uzimanja ljekova i vitamina moze biti opasan za bebu... Meni je cak moj dr rekao, ako ista uzimas ne prestajati, kad sam krenula u postupak... Cure pa nije dobro ni caj piti npr... Bobicasto voce, uvin h, menta ili kopriva... Sokove od tamnih bobica itd.... I sad si vi neke vitamine uzimate same od sebe zato sto pise za trudnice!!! Nemojte to raditi!
Ne ponavljam ja to zato sto me bas briga za vas i vase bebe!!
Ja ujutro moram na pregled u bolnicu, posumnjali su da su mi protoci malo smanjeni pa će napravit pretrage i odlučit hoće li me hospitalizirat.
Izgleda da nikako nema opustanja.
Stratrgija i analoneta puno, puno pozitivnih vibri šaljem za bebice i vas.
strategija i analoneta ~~~~~~~~~~~ do neba za vas i vase bebice
ja sam uvijek prije postupka i za vrijeme trudnoce pila folnu
prema rijecima vise ginekologa, manjak folne moze i te kako skoditi, a visak iste se izlucuje urinom, znaci, ispiski se
Strategija~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba....
pipi, draga, sta te muci? i meni bi do nedavno suze lako krenule. al to je normalno, probaj odagnat teske misli, koncentríraj se na lijepe stvari koje te cekaju, a za neke terapije kontaktiraj pronatal ako vec nemas tu nekog dr za pitat
venddy, nadam se da ces se javit nakon pregleda s dobrim vijestima
strategija i analoneta, mislim na vas i drzim fige!
Pipi niti je magnezij dobar za opuštanje niti će ti pomoći da prestaneš biti plašljiva i plačljiva. On je dobar za cirkulaciju, odlično pomaže kod grčenja mišića (recimo u nogama) jer su grčevi znak da tog minerala nedostaje. Ali ih nikako nemoj početi uzmimat na svoju ruku i to za te tvoje simptome. Umor je koliko znam normalan za trudnoću, ali može biti i indikator smanjenog željeza pa to odi u dogovoru s doktorom prekontrolirati. Nesanica je isto jedan od pratitelja trudnoće, a plačljivost... Zovi doktora i razgovaraj s njim
Posljednje uređivanje od anddu : 17.01.2013. at 08:08
mislim da pipi nije doktor lako dostupan ko nama, zato pita
e da, da li je jos bilo lakoplacljivih? mene to polako prolazi, al nije bilo jako izrazeno, samo vise nego inace, i dosta treniram buduca nocna budjenja, al lako opet zaspim
ja sam postala lakoplačljiva još u prvoj trudnoći
u drugoj je bilo još jače izraženo, ono, potoci suza i na tužnu pjesmu![]()
par mjeseci nakon poroda se smanjilo, al nikad se više nisam vratila na staro...
izbjegavam srcedrapajuće filmove u širokom luku![]()
Kad smo kod plakanaj, mene je u bolnici nemilosrdno hvatalo, posebno pred vizitu...e sad, možda zato jer mi se gore nije ležalo, ne znam, samo iz čista mira suze krenu, i nikako ih zaustaviti. Danas četvrti dan doma, još nisam zaplakala
Strategija i Analoneta, evo vam još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ za najbolji mogući scenarij!!!
Zakazala sam pregled za 29 .01. pa cemo da vidimo....Da,kao sto mare kaze ,ovdje gdje ja zivim nije bas jednostavno doci do doktora..
Inace ja sam imala jaku muku sa sporadicnim povracanjem gotovo od pocetka,24 h/dnevno....i nista nisam mogla da jedem...gotovo se sva hrana bila svela na banane i jogurt..Sve je to bilo dovelo do mog velikog iscrpljivanja...i na prinudno bolovanje..
Sada je puno bolje..ali vrsta hrane koju mogu da jedem je i dalje jako mala...i meni se cini da ja bez tih vitamina nebih mogla uopste funkcionisati...Ja nista od mesa,ribe ne mogu da pomislim....Pocela sam i da sanjam kako sjedim i jedem do besvjesti...i uzivam u tome
A sto mi se place...pojma nemam...Mogu poceti da placem i dok redjam sudje u masinu za pranje...sto je napolju hladno...bez veze...
Tako mi nije bilo u prvoj trudnoci..ali sam tada odustala od svih scena nasilja do dana danasnjeg...Znam da su ovo hormoni...mozda i glad...ali bude bas tesko...iscrpljujuce...
Ja sam inače prilično senzibilna i sve doživljavam intenzivno (da barem mogu to malko promijeniti), jako me lako i razveseliti i rastužiti....u trudnoći kao da se to još povećalo, pogotovo na počecima....dirnule bi me stari koje inače nebi, oko svake sitnice bih previše brinula.....sada pred kraj t sam puno bolje
Pipi vjerujem da će sve proći postepeno samo od sebe, i polako će ti se apetit vratiti....Nadam se da ćeš se uspjeti naspavati, a ako ti baš nikako ne bude bolje i ne osjetiš pomake, pitaj dr na pregledu.![]()
venddy, očekujemo vijesti, nadam se da je sve dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo drage moje trudnice kod mene nikad mirno izgleda..
U noci sam opet uzasno prokrvarila,probudila sam se doslovno u lokvi krvi..
Zavrsila na hitnoj,hvala dragom Bogu beba je dobro i uz moju molbu sam pustena doma na mirovanje..rekla sam da nebi vise mogla pidnjeti hospitalizaciju..samim time sto se ne zna uzrok krvarenja..
Sad je stalo,samo smedi iscjedak..
Pitam se dokad tako?!
Vama svima zelim mirne i ugodne trudnoce..![]()
milasova, draga, tako mi je zao da i u 14.tjednu prozivljavas takve stresove, glavno da je beba dobro, proci ce i ovo
Pa nevjerovatno..bili smo potpuno sokirani..
Jos sam jucer imala redovan UZV i sve bilo.ok..
Glavica je bila malo veca za par dana,ali to je valjda normalno za ovu fazu kako kaze dr..sta vi mislite?
milasova drž nam se, vjerujem da si u strahu zbog tih krvarenja, ali bitno da je bebica dobro a tako će i ostati ~~~~~~~~~~~~~
Normalno je da bebica ne raste proporcionalno, a pogotovo kad kažeš da se radi samo o par dana....mojoj curki je glavica oko 20tjedna bila nešto manja za tt, a sada su sve mjere kako treba![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 17.01.2013. at 15:03
Milasova...odmaraj sto vise...i polako dan za danom...Odlicno znam da je sve to i previse stresno ....nije lako nimalo...ali moramo dalje....I nepoterecuj se mjerama....sve je to tako subjektivno...i statisticki....
I ja sam nekako resila da uzmem dan za dan...i polako....Meni danas punih 17 nedelja...A i malo me je smirilo dobijeno vrijeme kod lekara..
Vendi mislimo na tebe....
Uh,milasova,drzi se draga!Nadam se da ti je ovo bio zadnji soku trudnoci!
A ja vam cure moje vec tri dana osjecam kao da mi igraju trbusni misici. Jel moguce da se bebe vec javljaju? Danas smo 13+5.