mi smo jučer obavili kontrolu, sa 36+5. beban procijenjen na 3100 grama, sve uredno, a ja sam 3 kg u plusu. a od sutra polako kreće odbrojavanje
![]()
mi smo jučer obavili kontrolu, sa 36+5. beban procijenjen na 3100 grama, sve uredno, a ja sam 3 kg u plusu. a od sutra polako kreće odbrojavanje
![]()
bravo kitty, još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi u čet obavili 4D uzv (na 33+1) i bilo je predivno gledati ju, sad imamo i fotkice i kratke filmićeProcijenjena je na oko 2080g, rekao dr da neće biti velika beba, ali s obzirom na to da sam ja sitna to je ustvari i dobro (za sada su svi preduvjeti za prirodan vaginalni porod zadovoljeni
)
svimai čuvajte svoje mišiće
![]()
kitty, sejla, divne vijesti...još samo malo i mazite se sa svojim dragim, mirisnim, smotuljkom...samo hrabro
~~~~~~~~~~~~~~~za strategiju i njenu bebicu...iskreno saučešće za malog![]()
ej curke kada ste počele se pripremati za bebaća....kupvina polako...i to?
Da, imam srčanu manu, baš sam ovaj tjedan bila i na kontroli kod kardiologa pa sam ga pitala kakav je porod najbolji za mene. Rekao je da je najbolje vaginalno, da mogu i epiduralnu ako želim (to mi je i endokrinologinja rekla, ali ja ne želim epi jer od nje hoće pasti tlak, a meni zna bit ful nizak, neki dan mi se srondo na 80/50)....jedino u svakom slučaju (bilo vaginalno, bilo carski) moram prije poroda dobiti antibiotik, kao prevenciju od endokarditisa....
Nekako mislim da se organizam ipak puno lakše oporavi tako nego kod carskog.....iako naravno, da mi je preporučen kao bolja opcija, poslušala bih. Vidjet ćemo....
U vezi cr ja sam nakon 2 tjedna bila ko nova ...
i ja moram opet na kontrolu....ali ima vremena se dogovoriti...za sada sam dobila takav savijet....i meni je užasno nizak tlak...epi ne želim...prvi porod sam imala vaginalni,ali tada nisam imala tahikardiju...vidjet ćemo...kako kažu,tko će biti....rano mi jeoš o tome,ali kada si ti spomenula....pa pitam
Hvala cure, ma mene bi kod cr bilo najviše strah anestezije.....ali neću brinuti, bit će kako moračak je trenutno mm-a puuuuno više strah nego mene
![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 26.01.2013. at 16:35
nakon vaginalnog poroda uz epiziotomiju za 10 dana bila sam kao nova... da nije bilo epiziotomije, kao nova bila bih za minutu nakon poroda
sretno cure kako god rađale ~~~~~
svaki porod drugačiji. Nakon prirodnog vaginalnog poroda, nisam mogla sjesti 2 i po mjeseca. Popucala iznutra i i izvana i uz to rezana. idući put zahtjevam carski, jer sam 2 mjeseca bila na ibuprofenima.isto se bojim anestezije, ali ne moze biti gore od ovoga sto sam prosla prvi put.
Ma kakav strah od anestezije... Pa nije to full anestezija. Ides na spinalnu i ne osjetis nista od struka na dole, bebice odmah cujes kad zaplacu i vidis ih... Savrseno, plakala sam ko kisna godina od srece kad sam ih cula da su zaplakali i konacno sam se opustila kad mi je dr rekao cestitam mama, sve je u redu ...
strategija, kad stigneš-javi nam se, mislimo na vas!
Ja sam od svojih cura koje imaju kikače dobila info da će mi svašta za bebicu dati (i od stvari i od odjeće), ali sve to ne planiram donositi kući prije kraja travnja... Bebu očekujemo sredinom 7 pa nekako ne želim prerano u nabavku ičega... možda je to zbog nekakvog straha, no ne znam treba li uopće ranije...
Hvala cure na iskustvima
E da, ta varijanta sa spinalnom mi se puno više sviđa (kad bi zbog nekog razloga morao ipak biti cr), da ipak budem svjesna svakog trenutka i čujem svoju curicu....Ma nije mene ovako strah anestezije (osim igle u kralješnicu, brrrrrr) , nego samo reakcije mog srca, ali neću se opterećivati nego vjerovati da će sve proći kako trebaŠto se boli tiče, ful sam izdržljiva.
Mi smo sad zadnjih par tjedana počeli kupovati stvari za maličku, nismo htjeli prije (ali isto smo dosta stvari i dobili).
Posljednje uređivanje od sejla : 27.01.2013. at 10:11
Ta igla u leda uopce ne boli...malo pece taj tren kad bocne i to je to
Sanda ja sam isto u prva dva mj. dobila 7 kg (dr. nije mogao vjerovati, ali vaga ne laže), sada sam 36+4 i +18kg! trbuh mi je ogroman, još uvijek mogu nositi vjenčani prsten...(ali morat ću ga skinuti da ne bi zaboravila)
Nisam ni ja išla rano u nabavku za bebu čak nisam ni gledala stvari u izlogu cijelo ljeto, valjda zbog nekog straha.... a sada ću već bankrotirati budem li otišla još koji put!!![]()
strategija velika pusa tebi i malenome!
Strategija,drzi se!! Neka te maleni daje snagu,jak je on i izborit ce se..mislim na vas
strategija ~~~~~~~~~~~~~~~![]()
ja sam kroz cijelu trudnoću dobila 9 kg i onda zadnjih mjesec i pol još 6 , ali je zato nakon poroda otišlo 25![]()
Pa ne znam...jednostavno je otišlo i sad sam si super...ionako sam uvijek imala viška. A sad nosim trapke koje nisam nosila 2-3 godine
Posljednje uređivanje od amyx : 27.01.2013. at 22:13
strategija grlim... vibre za velikog,malog borca!!!
Strategija, puno pozdrava šaljem tebi i puno, puno dobrih vibrica tvom malom hrabrom frajeru! Da mu svaki dan bude sve bolje i bolje bez komplikacija te da čim prije može sa svojom mamom kući!
Strategija za tvog malog borca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam daje snage u ovim teškim trenucima!!!
cure drage, sve sam rjeđe ovdje jer me užasno pogode tužne vijesti i onda sam paranoična. mislim da to nije dobro za moju bebušku.škicnem vas povremeno i radujem se sa svakom lijepom vašom vijesti.
strategiji šaljem puno,puno~~~~~~~~~~~~~~~ i znam da je bebica veliki borac i da će sve biti dobro.
svima želim sve najbolje i uredne i mirne trudnoće sa što manje sekirancije.
veliki pozdrav i od moje beboline u buši![]()