Mimi, jesmo li mi terminuše?
Ja sam 12+3 danas...
Danas poceo i smedji iscjedak...
Bojim se da sutra necemo nista vidjeti na uzv....krenulo je
kruca, ne coprati
koliko znam, bila si na uvz-u gdje je nalaz odgovarao gestacijskoj dobi, bitno je da nije svježa krv, smećkasti iscjedak je zapravo "stara", odnosno, oksidirana krv - uglavnom može biti od kakvog hematomčića, proširenih kapilara/žila oko mjesta implantacije, a ponekad mu se uopće ne može odrediti uzrok...čak i u slučaju pravog krvarenja, u određenom postotku slučajeva, uz propisanu terapiju i mirovanje bude sve u redu, što ti od srca želim.
Ja sam prošla bez implantacijskog krvarenja (ono se i tako događa u manje od 20% slučajeva), a kasnije sam znala naći smećkaste komadiće u Crinoneu, a neki dan, prije uvz-a, pojavila mi se čista sukrvica u Crinoneu (ostacima istog) i doktor se nije zabrinjavao, a ja sam već otpisala sve prije pregleda.
Znam da si u groznoj brizi, ali sutra nije tako daleko, miruj i obavezno se javi poslije uvz-a, vidjeti ćeš da ćeš se ugodno iznenaditi!
Puse![]()
kismet dr. mi je na UZV procjenio isto 12+3 jučer, a po punkciji računam da sam danas punih 12, i sad ne znam po kom da se ravnam ali to je sve tu negdje.
Kruca isto navijam da nije ništa, znam da si izbezumljena ali strpi se do UZV, vjerojatno nije ništa kao što cure kažu
kruca nadam se da nije ništa strašno....
svima ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
može jedno pitanje...danas sam isprobala prvi puta baby watcher ja ništa ne čujem,mislim na otkucaje........kada ste vi počele ga prvi puta koristiti i čuli srčeko?danas sam 15 tt...hvala na odgovorima.....
Evo konacno.....vidjeli smo jedno malo srceko kako kuca!!!velicine je 13,1mm i dr.se cini da pokraj ima neki mali hematoncic (stavio je to pod upitnik, rekao je da ne moze tocno odrediti, mozda je i ostatak druge blastice) pa mozda je i zbog toga bilo malo smedje, mada od jucer ujutro nije vise bilo nicega. I imam malo poviseni secer pa moram to jos provjeriti..to me sokiralo jer sam ja mrsavica oko koje stalno svi sad lets da
.....svi lete da nesto pojedemal nema veze...provjerit cemo i to!
Sanda ja sam prvi put čula sa oko 14tt ali sam se jako namucila dok nisam našla srceko, sigurno sam pola sata tražila i našla jako jako nisko, vjerojatno si kao i ja tražila previsoko, pokušaj tik iznad pubicne kosti
Meni je isto posteljica sprijeda pa to ne smeta. A ne znam šta bi ti rekla, ja sam se u početku dosta mucila ali bi ga uvijek našla- sad ni ne tražim, čim prislonim odmah kucka
kruca, bravo!
sanda, sjecam se da su i druge cure pisale da su tesko nalazile
mi s pregleda i uzv, cure napreduju, a to sto po noci oteknem-i kad hodam, kazu da je normalno i da ce biti sve gore, al prezivit cemo sve
tri put hura za tri cure!!!
Mare šaljem ogroman
sanda, nadam se da ćeš sutra brzo pronaći srčeko i da ćeš se smiriti i uživati u lijepim zvukovima.
Sanda imas li onaj gel za UZ? Ja imam baby watcher (zaboravila sam ime,ovdje je najvise spominjan na forumu),nisam nista mogla cuti u 14tt bez UZ gela,a taj sa slusalicama koji ti imas je slabiji od ovog mog,tako da predpostavljam da ne moze sonda da registruje otkucaje. Trazi skroz nisko u pubicnoj regiji,ja sam mog bebana obicno tamo cula.
Jutro, evo mene opet da vas nesto pitamjucer su me odmah narucili za kombinirani test, pise da ga napravim u 12 tj, mene narucili 21.3., to cu onda biti 10+6...jel to nije onda malo rano? Kad ste vi radile? Ne bi bila sumnjicava da teta koja me narucivala nije 3 puta isla brojati i stalno ju je netko prekidao i na kraju je uzela taj 21.3., a nije mi izgledala bas sigurna nego joj je bilo dosta
![]()
Kruca cestitam na treperavom. Za kombinirani probir, ne brini, on se radi od 11. do kraja 14. tt (tj od 10+1-13+6/7) odnosno kad je crl 45-84 mm. Kaze se da je "najbolje" u 12 tt jer je to neka sredina i najvjerijatnije je da ce plod biti u optimalnom stupnju razvoja, ali nije to uklesano u kamenu. Kraj 11. tt je skroz ok, samo pazi da mjerenje nuhalnog nabora obavi strucni ginekolog sa iskustvom u mjerenju nn.
Mare41za vase misice i
mami. Sve je to kacji masalj za konacni cilj-nase male mrvice!
nejde uz taj bw gel.....prisloni se sam aparatić koji ima spužvicu na sondi.....ma i ja mislim da je do bw,da je slab....vi imate onaj zeleni sa monitorom,a ja ne...neki divlje marke...200 kn košta...
danas ću svejedno zvati dr i otići na pregled,bole me leđa dosta čak me budi po noći i ta bol mi se širi dolje na maternicu...kao da imam lažne kontrakcije stvrdne se stomak...najviše lijeva strana i to mi je tako od prekjučer navečer,mislila sam prvo da se širi maternica ali sad sam već zabrinuta......mislila sam da će prestati...pijem magnezij,ali nije stalo....i na dodir s lijeve strane kod jajnika me baš boli.....a i ne osječam mrvicu 2 dana....idem na pregled da vidim šta je....
Sanda,mene zabrinjavaju ti tvoji bolovi o kojima pises u zadnjem postu pa odi da te pogledaju.A sto se bw tice i to takvog kakvog imas ti,e tu imam puno iskustva.S takvim neces cuti srceko prije 18 ili 19 tjedna,vjeruj mi.Ja sam imala show u 16 tj jer nisam mogla naci srceko s tim kinezom.Dakle,ako je sve ok sa bebolincem nemoj ni pokusavati vise do 19 tj,sacuvat ces puno zivaca.Sretno!!!!
U Vin sam i naručena. Budem danas zvala gore odjel pa ću pitati jel to rano pa ću probati promijeniti. Valjda ima neki broj na koji ih mogu dobiti i tražiti promjenu? Ja nisam iz Zg pa mi se baš ne da ići ponovno samo zbog toga..
Sve kod njih...naručena to na ginekologiji na uputnicu i krv na endokrinilogiju gdje se plaća 320 kn
Sanda1977 ajd se nemoj opterećivati bez veze, samo se živciraš.... mazi mrvicu, lezi i odmaraj - uživaj u trudnoći!!! vidiš da je sve u redu![]()
[QUOTE=Sandra1971;2353712]Sanda1977 ajd se nemoj opterećivati bez veze, samo se živciraš.... mazi mrvicu, lezi i odmaraj - uživaj u trudnoći!!! vidiš da je sve u redu[/
tko se živcira?!
draga bolove sam imala....ne bi sigurno zbog bw išla na pregled...ako se osječam ok....
a dobro možda moji postovi izgledaju kao da se živciram,ali ne stvarno se ne živciram i ne paničarim,ali bi bila budala da nisam otišla na pregled sada....kao što mi je moja gin rekla bolje da dođem pet puta bezveze nego jednom kasno![]()
Sanda, Sandra ti ništa loše nije htjela reći....
Ja sam na ovom forumu od 2008g. upoznala sam toliko divnih cura/žena svi spremni pomoći i dati savjet....nikad nikakvih napada i loših misli nije bilo.
Sanda, drago mi je da je sve s bebicom ok a ovi bolovi su očito jedna od čari trudnoće.
Al sve boli ćemo mi izdržati zbog svojih malih ljubavica.
A meni je danas stigao bw od naše drage coolerice ( hvala puno i ovim putem) i cure moje...ja vam ne mogu opisati taj osjećaj...taj zvuk srčeka je ko najljepša pjesma na svijetu. Jedva sam ga ugasila i pustila svoje srećice na miru.
Tap-tap-tap...i tako sa svake strane trbuha...ma sva sam danas u sedmom nebu. Uspio ih je i tata čuti preko mobitela i on se sav rastopio.
Idem još malo lebdit od sreće...
Sve vas ljubim drage moje i čuvajte se.
Bab, prekrasno, sva sam se raznježila kad sam pročitala, a mogu misliti kako ti uživaš![]()
Bab, uzivaj u najljepšoj pjesmi što postoji !!![]()
![]()
Bab naša draga
Mare tebi i curkama velika
Sanda miruj,sve laganini i uživaj u trudnoći.
Trudnice drage čuvajte nam se a mi vas volimo čitati![]()
Ah, beilana, ma vidi je samo! Rastopila sam se. Oprostite na oft, ali ...moram.![]()
tko se živcira?!
draga bolove sam imala....ne bi sigurno zbog bw išla na pregled...ako se osječam ok....
a dobro možda moji postovi izgledaju kao da se živciram,ali ne stvarno se ne živciram i ne paničarim,ali bi bila budala da nisam otišla na pregled sada....kao što mi je moja gin rekla bolje da dođem pet puta bezveze nego jednom kasno[/QUOTE]
Uopće te nisam htjela povrijediti s tim što sam napisala...samo sam ti htjela reći da uživaš u trudnoći i da se ne brineš tako da svaki znak i to što još ne čuješ otkucaje gledaš negativno... oprosti, stvarno nisam mislila ništa loše
drago mi je da ti je drago....
super za srčeka...
ma žene drage nisam ni pod stresom niti se živciram,zadnji put vam objašnjavam da postovi i govor uživo su sasvim drugačiji doživljaj!
nisam ja išla zbog bw iskreno nisam se ni sjetila pitati za njega i zašto ne čujem otkucaje...jer znam zašto jer je sranj.... od aparata...
imam lažne kontrakcije i moram mirovati,i kaže dobro da sam došla......
bab ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za otkucaje.....![]()
jako mi je drago Bab da si čula slatku pjesmicu..to su 4. i 5. beba koje se vrte na tom aparatu i moram ti reći da on pušta samo hitove prekrasnih pjevača![]()
Bab slažem se s tobom- nema ljepseg zvuka od, kako ga MM i ja zovemo, malog vlakica
Ja sam redovno osjetim našu curicu ali opet povremeno poslusam jer je taj zvuk srceka nešto posebno![]()
Joj i ja bih to probala kako ste vi cure nabavljale jeste posuđivale ili si kupile bw?
Kruca i šta su ti rekli u Vinogradskoj?
mimi, meni je naša draga coolerica posudila svoj bw i neizmjerno sam joj zahvalna.
Jučer navečer smo se mm i ja doslovno topili dok smo ih slušali.