Mury![]()
hope31 do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~!!!
Myry moja draga, grlim te jakooooooooooooooooooooo.
Mury
Mislim da se treba reagirati na sve bolove koji su vam čudni i sve ono za što vam instinkti govore da vam je čudno. Ne brinite što će misliti doktori jer najvažnije je da trudnica reagira na vrijeme pa se sve može još srediti.
Meni je druga trudnoća pa opet se stalno propitkujem a li je nešto noramalno ili ne.
Inače za BH kontrakcije bih dodala da ih dodatno izaziva ako se gladite po trbuhu (to svaka trudnica nesvjesno radi) i ležanje na leđima ih dodatno potiče.
Ja znam imati stezanje maternice ali ne pre često, prođe i dan-dva da nemam niti jednu a nekad znaju biti dvije tri za redom.
Trenutno me muči hunjavica a ujedno me od jutra svako malo nešto štrecne u desnom boku ali onako unutra kao da me netko iglom ubada u živac e sad da li je to od udarca beboline (ne osjetim da me tu lupka) ili nešto drugo.
Drage moje trudnice iako niti jedna moja trudnoća u konačnici nije ivf već spontana, ali zbog dugogodišnje mpo i brojnih postupaka koji su prethodili ovim trudnoćama, ja se volim ovdje javljati i pratiti "stare" znanice a i nove curke.![]()
Mury draga, i meni se srce para na svaku tvoju riječ i pri pogledu na tvoj potpis![]()
i divim ti se otkuda uopće izvlačiš snagu da nam se javiš.
Ne znam šta pametno reći osim da svi mislimo na tebe i šaljemo podršku.
Pusa velika
Mury draga i ja puno mislim na tebe ovih dana, drži se draga
Mini Moe je preeedivna, obožavam čitati izvještaje sa vaših uzv-a
hope31 za današnji pregled- da bude sve u redu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cure koje imaju problema sa spavanjem- i ja sam imala do nedavno, buđenje svako jutro u 6, pola 7 i brojanje ovčica- zadnjih tjedana ipak se nekako to promijenilo, idem 3-4 puta po noći na wc ali barem spavam do pola 9, to mi je uspjeh
Što se tiče kontrakcija i ja ih imam povremeno, ali više sam ih imala tamo 22., 23. tjedan nego sad, valjda zato što sad više ne radim pa doma više odmaram. I magnezij pijem svaki dan preventivno.
Mi imamo pregled sljedeći tjedan i već ne mogu dočekati, sve je super kad curka ima tulum kao zadnjih par dana, doslovno ne spava uopće, samo se vrti i mlati me pod rebra, ali kad su dani kao danas kad je baš jako mirna izludim od brige, srećom imam baby watcher pa mi pomaže.
Brige neće proći do poroda, u to sam sigurna...
Mury draga, samo ti nama piši, uvijek ćeš pripadati na ovu temu, bio zgužvan trbuščić ili okruglast...
Znam da ti je sada sve prefriško, nezamislivo, ali kad zaliječiš dušu i tijelo, doći će i tvoje vrijeme, osjetiti ćeš ponovno te dragocjene pokrete i od srca Ti želim da na kraju tvog potpisa ugledam datum rodjenja jedne,dvije...prekrasne bebe koje će biti nagrada za svu pretrpljenu bol i melem za ranu.
Puse i zagrljaj šaljem!
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Cure, sretno i uživajte, lijepo vas je čitati!
joj Murydraga, srce mi se slama
Moe predivno
nespavanje - ja ovo buđenje u 6, pol 7 ne smatram nespavanjem
ja sam znala otići na spavanje oko 22-23h, probudila se u 01 h i onda do jutra budna
obično sam čekala muža da se ustane za posao i kuhala mu kavu![]()
i onda oko 9 h natrag u krevet... i tako danima, i ništ ne pomaže
ja sam se prvo budila u 4, a sad u 3, pa budna po dva sata, pa onda opet zaspem na sat, dva, to zovem treningom za ubuduće![]()
Hvala vam cure moje od srca na svim rijecim utjehe!!!!
Sinoc sam sanjala da sam trudna,na uzv se vidjele 2 GV,jedna sa bebom i otkucajima,a druga prazna..i tako po cijelu noc sanjam bebe,trudnocu,ivf,uzv..
Posljednje uređivanje od Mury : 27.03.2013. at 13:28
spodoba, meni to počelo kad sam prestala radit, oko 18 tjedna, inače ne znam kako bi...
mury moja mila draga, ljubim te
Mury grlimo te...
hope bit će sve u redu! čekamo da se javiš
Moe
mene je nesanica mučila cijelu trudnoću i još uvijek ali navikneš se![]()
Draga Mury, pripadaš i više nego prije, jer imaš našu podršku i riječ utjehe. Nisi sama u boli i patnji, a treba vremena da rane bar zacijele (jer proći neće nikada). U društvu je možda malo lakše?
Zaslužuješ zvati se majkom, jer si ti jedna divna osoba s velikim srcem! Kao što je reny123 napisala - ti si utjelovljenje snage žena u ovoj priči.
Šaljem ti puno zagrljaja i vibri, da vrijeme oporavka bude uspješno i da ugledamo tvoj novu pozitivnu betu kad god ti budeš spremna za to!
Hvala, ne smijem joj reći da se ne umisli.
Svaki put kad vam se piški obvezno ustanite i obavite wc, nemojte ignorirati i pokušati nastaviti spavati da vam se ne dogodi kao meni - piškenje u snu - a onda frka - jer ne znaš jel mokraća (jer od količine popijene vode nema ni boju ni miris), il je plodna voda. Eto moj dobronamjerni savjet.
I uživamo, punim plućima. Hvala ti! I ti uživaj sa svojim ljubavicama!
Ona šalje Klempi pusu!
O da, ja ju mazim, a tata ju i mazi i ljubi, jer ... jel - meni je to malo neizvedivo hihi
Hvala! Vjerujem da će biti sve ok.
Javi se nakon pregleda, želim da je i kod tebe sve kako treba.
(Jel popustio kašalj?)
I budemo, još 82 dana kako kaže ticker.
thnx!
hvala
Hvala Sandra
Hvala ti Bubi
Hvala vam svima na divnim riječima!
evo da se i ja javim,dosli s pregleda zatvorena sam,frajer se povukao malo gore ne lezi vise na cerviksu,za sada je sve u redu nadam se da ce i ostati,kontrola za dva tjedna i mirovanje i dalje..za povremene kontrakcije kaze da se ne trebaj bojati bitno da nisu ceste i u pravilnim razmacima...uhhh nadam se da sve bude u redu
Hope31,super,samo neka i dalje bude sve ok ~~~~~~~~~~!!!
Svaka dobra vijest na ovome forumu daje mi snagu,radost,poticaj za dalje...!!!Veselim se s vama za sve dobro koje objavljujete!!!
Mury,grlim te..
Hope bas mi je drago da se stanje popravilo..
Svim ostalim trudnicama zelim mirnu trudnocu do kraja..
ajme, kako ste mi se sve danas raspisaleveć sam vas u par navrata danas čitala, ali svaki put u nekoj žurbi i sa moba pa sam čekala da se smjestim pored laptopa i da vam se javim...
Mury, ovo je tvoja tema i nemoj niti pomisliti da ti ne pripadaš ovdje! Svi te mi volimo čitati i čuti kako si nam! Ja ti se divim i često mislim na tebe i tvoje anđele... ono što uvijek poželim je da ti i tvoj dragi čim prije uspijete zaliiječiti rane i da kad budete spremni u svom naručju imate krasnu bebicu ili više njih... Također, želim da se takvo što nikome više ne dogodi i da na ovoj temi uvijek imamo sretan kraj svake naše priče!
Moe, baš si me razveselila sa svojim izvještajem!Uživajte svi skupa i dalje!
Hope, odlično... zna mali frajer kad je vrijeme da se povuče i pomogne mami... zajedno ste jači!držim fige da sve bude odlično do termina, da se volite, mazite i pazite, a tek kad bude vrijme da vas razveseli i vani!
Gabi, ~~~~~~~~~~~ da ti vrijeme do pregleda proleti i da te curka redovito podsjeti da je tu pod tvojim srcem... naravno, da to bude bezbolno! Meni je obično na toj gornjoj strani bezbolno što baš ne mogu reći kad krene lupati po donjem dijelu...
I naravno, svim damama puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude onako kako si želimo i da se uspijemo što više naspavati prije nego nas naše srećice krenu buditi za dojenje!
hvala vam cure od srca svimapusa,samo nek tako i ostane
Hope, lijepe vijesti ♥ neka ostane tako!
Mury..divim ti se... :grli:
sretno svima!!
hope bravo! a jel kašalj prošao?
anddu ???
spodoba, sviđa mi se ticker
Mury, mislim na tebe stalno
svima ~~~~~~~~~~~~~~ za mirne trundoće sa što manje brige (koliko je to moguće...)
hope to su odlicne vijesti.
anddu javi nam sto doc kaze. vjerujem da je sve dobro.
moe, gabi, mare, 123beba, ginger, spodoba, mury i sve koje sam preskocila jedan grupni hug
za nas koje mirujemo na lijevom boku (sala mala) imam prijedlog za seriju ako je vec niste gledali. modern family. americka komedija ali bez nasnimljenog smijeha kojeg bas ne volim. skroz su simpa i lijepo ubiju dan. doduse epizode su kratke, nekih 20ak minuta pa mi je mm odmah skinuo 3 serijala.
ako imate jos neke prijedloge za opustajuce knjige, filmove, serije... pisite. ja na zalost nisam kretivac i prilicno sam smotana s rukama tako da mi samo preostaju knjige, gledanje filmova, serija, net... nista od kukicanja kapica za malce ili pletenja...
doduse mogla bi se malo baciti na sudoku da mi mozak ne zakrzlja.
Mene su u mirovanju spasili Smogovci.![]()
Cure![]()
hope drago mi je da je malac poslušan pa se brzo povukao gore da mami ne stvara probleme
legal ja nisam na mirovanju ali sam više manje doma, najviše se zabavljam sa internetom, ležim i surfam po mobitelu, a tema za čitanje milijun- oprema za bebu, rodilišta, tečajevi, dojenje, you name it...
anddu terminušo čekamo novosti?
hvala vam drage moje na lijepim zeljama,svima zelim mirne trudnoce do kraja,da ne bude ovakvih strahova,usput i meni je lijevi bok postao najbolji prijatelj a na tv gledam i serije i reprize sve i malo novine da prodje vrijeme
evo da se i ja javim sa jučerašnjeg pregleda....kaže da je sve ok,da je naprednije za 1 tjedan....napisala je sve u trudničku,ali nema šanse da odgonetnem šta piše.....nije napisala ni za posteljicu...samo me gledala abdomalno na uzv,gledali su mm i kčer....bebica im je mahala prstom kao čekaj kad izađem pa ćete vidjet...hehehe
uglavnom kaže da je sve ok....bila je gužva...rekla sam joj da me pregleda i vaginalno,ali je rekla da nema potrebe da je sve ok.....a valjda ona zna....sve u svemu bitnom je da je ok!
hope31 ~~~~~~~~~~~~~~~~
i svima ostalima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ne nabrajam....
i da potvrdila je da je curica....![]()
hope, mislim na tebe i super mi je za vidit da ti frajer zadaje malo manje brige. Nadam se da je i kašalj prestao !!
Mury, nema riječi utjehe, nisam se ni javljala do sada, ali svaki dan pomislim na tebe i tvoju bol. neizmjerno mi je zao![]()
Cure da ne otvaram novu temu, a ne znam gdje bih pitala..
Preboljela sam vodene kozice kao mala, a u nedjelju bi trebali kod svekrve na doručak/ručak... E sad, mali nećak ima vodene kozice, a oni žive s njima...
Pročitala sam da to za mene nije opasno ukoliko sam ih preboljela...
Molim savjete/iskustva.. Da li uopće ići tamo ili ne?
curke.. imam jedno pitanje... dosta se rano priključujem temiali me zanima dali je koja od vas letila avionom u prvim tjendnima trudnoce. trebala bih 27/04 ići u New York, frendici sam kuma u svatovima, a sad me strah da si s tim putem nešto ne poremetim, iako razmišljam ako će nešto krenuti po zlu krenut će bila ovdje ili tamo.
ima li koja od vas iskustva s dužim putovanjima u ranoj trudnoći?
bubi, ne bi trebalo biti opasno jer si ih preboljela, al daj zvrcni dr-a
cure, di nam je anddu?
i jesam ja ovdje jedina slatka?
Bubi, ako si preboljela kozice onda nema brige... Uživaj na ručku!
ja ne bi. meni je i moja gyn rekla da je bolje da ne letim (ok, nisam ni planirala, ali je svakako i to spomenula) zbog pritiska na tolikoj visini. pogotovo ne ako eventualno trudnica naginje trombofiliji..a to ne znas. jel.
gle, moja sestra je otisla trudna na jamaiku a da nije ni znala da je trudna i vratila se i sve je bilo ok. ali to je bila trudnoca bez MPO. ja osobno mislim da mi MPOvke moramo ipak biti oprezne..just in case..
inace..danas smo 12+0 evo napustamo magicni, najrizicniji dio. mada sam daleko od opustenog..ali opet mi je malo laknulo.
bubimitka, postoji vise vrsta tih virusa vodenih kozica i covjek u zivotu moze vise puta dobiti vodene kozice..mada je to rijetko. samo se kloni ako ikako mozes vodenih kozica. koliko znam da ne postoji nista sto bi tvoj doc mogao uciniti. preventivno davanje antibiotika ne pomaze jer se radi o virusnoj zarazi. ali pitaj.
mare, kako si ti?
spodoba, hvala, dobro je, nek je povisen secer jedino zlo, cure rastu, guraju se pod rebra i di stignu, al dobro nam jebrine me anddu
Mare,ja nisam jos isla kontrolirati koliko sam slatka
Anddu ,gdje si?! Brinemo se....
Mare, baš ja kasno palim... Nisam uopće na prvu skužila što si mislila sa onim "slatka"... Baš sam blesava... :D evo i puse za tvoje curke da i dalje budu vesele, a da mamu sto manje boli.
bbella, pripremi se da ce ti oprezan dr reci da ne putujes, a ti ga ispitaj zasto je tocno rizicno, pa vidite sta i kako
Bluebella i ja sam čula to za trombofiliju da trudnice koje tome naginju ne bi smjele letjeti avionom. A najbolje pitaj dr. šta on misli jesi li u opasnosti ili ne
ima jedna forumasica koja nije bas ovdje cesto, no znam da je njena prva T zavrsila tragicno u 26-27TT. znam da je letila u 3-4.mj..mislim, mozda bi se desilo tako i tako.
druga je letila u petom mjesecu trudnoce..velim, mozda je slucajnost..ali ja osobno ne bi riskirala. moze se cesto procitati da valjda taj pritisak u avionu pogorsa i stanje u krvnozilnom sistemu. zato pogotovo one s trombofilijom ne bi trebale letjeti.
uostalom, barem ovdje ako doneses lijecnicku potvrdu da ne mozes letjeti dobijes povrat novcaa to ti tvoj gyn moze izdati.
zasto s pai 4g/5g pijes samo aspirin? obicno u tom slucaju daju aspirin..
Posljednje uređivanje od spodoba : 29.03.2013. at 11:25
zasto s pai 4g/5g pijes samo aspirin? obicno u tom slucaju daju aspirin..[/QUOTE]
Jesi mislila reći da daju heparin?