Bila sam u bolnici na pregledu sve je OK![]()
od jutros imam neke čudne bolove u donjem dijelu stomaka.. krene kao oštra bol pa se polako stišava i tako svakih desetak min... i ne prestaje cijeli dan...
ne znam kaj da radim. mislila sam sutra otići do dr.R na uzv ali on ne radi sutra. a nije mi baš za ići spavati ovako ili na posao. da odem u petrovu?
ima tko kakav savjet?
MM,bas mi je drago da je sve ok..pazi se
BBella,nekako mi se cini da su ta probadanja normalna na samom pocetku,ali ti za svaki slucaj odi da te pogledaju ,meni se tocno u tim tjednima vidjela samo GV..sretno i da bude sve ok!
Meni se na 5+2 vidjela gv. Ima li krvarenja? Ako nema ja bi pricekala do utorka, utrice ionako uzimas (ili crinone?) tako da ti u bolnici neće imati šta reci nego miruj do pregleda, ovo je sad igra živaca. Sretno draga šta god odlučila!
Anddu kako je danas?
MM drago mi je da je sve ok!
MM neka si ti otišla na pregled pa si sad mirna i drago mi je da je sve ok.
Drage moje trbušaste pazite se maksimalno, ne žurite se nigdje kako ne bi bilo nezgodnih padova.
BBella nemaju ti što raditi na 5+2 jer je rano (vaginalni uzv) mogu jedino biti neljubazniji ili ljubazni, a u tim počecima su svakakvi bolovi od pritiska kao pred mengu do bolnih (štrecajućih) jajnika, i drugih probadanja. Procijeni što ti je lakše izdržati strah od probadanja pa da izbjegneš pregled ili strah od pristupa liječnika pa ćeš biti mirna. Strah je normalan u svakoj ivf trudnoći i pratit će te stalno (uvijek nešto osluškuješ, misliš jel to ok, a onda porod, onda mala beba, pa malo dijete ....... i tako dok smo živi). Drži se.
Nesanice - imala dvije noći za redom i to od 3 h ujutro pa više ne bi zaspala (ali sam nadoknadila preko dana). Ako vidim da neću zaspati ja se dignem i čitam knjigu a kad dijete ode u vrtić ja se ušuškam i odspavam.
Svim ležalicama u bolnici i doma želim što mirnije razdoblje i.
nisam mogla izdržati i otišla sam u petrovu. doc je bio super nice, napravio uvz i imamo jedan uredan GM sa ŽV, čak mu se činilo da je vido i otkucaje ali nije siguran. točkica je mala i titrala je kao da kucka... veli još je rano. po njemu sve uredno za 5+3 a bolovi dolaze od upale morkačnog mjehura. Leukociti su mi povišeni, pa moram napraviti urinokulturu, piti puno tekučine i mirovati do petaka kad imam UZV kod svog ginekologa.
malo sam sad mirnija iako i dalje imam bolove, rekao mi je doc da popijem slobondo nešto protiv bolova prije spavanja. Probat ću to izbjeći...
bojala sam se vanmaternične pa sam više zato išla., al pored ovog GM koji je uredne veličine ima i jedan mali zaostao u razvoju tako da je vanmaternična isključena.
Posljednje uređivanje od Bluebella : 07.04.2013. at 22:58
Bbella svakakva strecanja i bolovi u ranoj T su normalni, al ja bi na tvom mjestu radi svoje mirnoce otisla na pregled pa nek vidis i tu malu Gv , bit ce ti puuuuno lakse. Ja sam sa 5+0 vidjela gv i zv, a moja kolegica na 5+3 samo gv. Tak da, nema mjesta panici, neki mali kruzic ce se vidjet. Sretno
A spavanje, bas sam neki dan pisala, zaspim kad hocu, kolko god hocu, gdje god. I jos imam podocnjake a spavam strasno puno. Nikad nisam imala podocnjake do sad. Ne budim se u noci, nit moram piskit po noci, udobno mi lezat i spavat kak god da se slozim, spavam ko gluha svinjica. Do prije 3-4 tjedna sam imala problema kad je trebalo zaspat. I u noci sam se znala probudit pa nikak zaspat po 3 sata, al eto, malo se okrenulo. Pomalo me i brine taj cijelodnevni umor
Bbella pisale smo u isto vrijeme. Cestitam na maloj titrajucoj mrvici. Aaaa...bas slatko. Meni je nedavno kod upale mokr.mjehura pomogao caj od brusnice. Najbolje ti otic u muller ili bii bio il tak nest al gledaj sastav. Jer kod ovih, podravka, frank itd ti je udio brisnice max 10% i to budi sretna ak je 10. Zelim ti brzo ozdravljenje
anthbiotike ces dobit samo ako su prijeko potrebni, ne brini za to, nek je drugo sve ok
Blubela, super za malo srce! Sretno sa mjehurom... Da čim prije upala prode pa da se mozes opustiti bez bolova!
Bluebella neka si ti bila, bolje otić i vidjet što je. Mene su iskreno isto zabrinuli ti tvoji oštri bolovi kako si opisivala, normalno je da malo bolucka ali baš da ti traje cijeli dan to je već druga stvar.
Mene su sestre u bolnici baš našpotale šta nisam došla odmah nego sam čekala 1 dan (kao onda sam mogla čekati i ponedjeljak itd.), ali dr. mi nije ništa prigovorio
BB, bravo za srčeko, i nek upala što prije prođe...
MM, drago mi je da je sve ok!
super da je sve ok...i ja idem sutra vaditi urinokulturu...i ja mislim da mi je mjehur upaljen.....moj urin je katastrofalan....i leukocita i bakterija i svašat....
vidiš nisam čitala za brusnicu tj sastav...i ja je pijem već mi na uši ide....
a ja sam još dobila i za željezo heferol kao neka bakica sto lijekova....
meni sok od cikle ide na ušičitala sam kak je dobar za bolju prokrvljenost endića pa sam ga pila od 1dc, jela ciklu za salatu (domaću) i tak svaki dan... više ne mogu niti pogledati ciklu.... al eto, možda je i to imalo utjecaj....
sutra radim UK pa budemo vidjeli kakvo je stanje... samo nek točkica napreduje
p.s. možda da izbaciš čaj (ipak on ima teina) i probaš sa suhim brusnicama (al nemoj pretjerati, meni je par puta znalo biti muka od njih jer sam se prejela)
Caj u kolicini do 1l dnevno u T i 2L dnevno van trudnoce ne stete. Naravno i suha brusnica je dobra, al meni je puno pomoglo bas to kaj je caj vruci. I cim sam popila bilo mi je lakse par sati. Dok me pocelo peckat popila sam opet. Inace nikad nikad nikad nisam pila cajeve odvratni su mi , al eto za mrvu pretrpis.
Ja danas oprala stvari za torbu. Moram ju slozit ovih dana. Stavila prat mrvicine stvari. Bit ce mi lakse sad stajat i peglat nego na kraju pa da to rjesim i da ju mirno cekam da se odluci za izlazak. Uhhh jedva cekam da mi kuca zamirise po bebici
Beilana... pa ti si terminuša... kak je to negdje slatko kupovati malu oblekicu za bebu, i sve spremati![]()
Posljednje uređivanje od Bluebella : 08.04.2013. at 15:37
joooj još malo pa će ti zamirišati....ja već sad ne mogu stajati
ja ću isto tako kao i ti polako sve prati,peglati....pripremati...joj sad kad se sjetim krečenja i krša muka mi je,a moram ranije jer mi neće biti m cijelo ljeto....ostat ću sama
a šta da radim kad se mora raditi....
Bbella imam ja jos 5 i pol tjedana. Nije bas toliko blizu. Al da,divno je kupovati i dirati tu malu robicu i prati...sve je tak mekano i lijepo.. ma uskoro te to ceka. Brzo vrijeme prode
Sanda meni hvala Bogu jos nije nist tesko. Ni stati ni hodati..al sve si mislim da bi uskoro moglo bit tesko. Jedino me malo muci kaj cemo za 3 tjedna imat majstore i radit centralno al kazu decki da su za 2 dana gotovi pa nebude neki problem.
Mora se radit da, alipak treba usporit. Nije posao zec da pobjegne![]()
Bbella super da je sa mrvicom sve ok a upalu ćeš riješiti.
Građevinski radovi i to za vrijeme trudnoće - uf nadam se da će majstori dobro i počistiti za sobom a ti sve zaštiti dobro najlonima jer ta sitna prašina se svuda zavuče.
Curke, samo kratko da se javim, mrvica i ja puštene smo doma na strogo mirovanje uz partusisten (normabel i ispotn ukinuti, uz napomenu uzimati ih po potrebi). Stanje nam je bilo na pregledu nepromijenjeno, a doktor kaže da nam je cilj izdržati još mjesec dana (moj je cilj 37. tt). Kontrola za dva tjedna pa ćemo vidjeti što dalje. Gabi, što ima s vama?
Sad muku mučim što s go od ove godine. Naime, ovih 12 dana u bolnici pisat će mi se kao 8 radnih dana go iz prošle godine, no još imam cijeli go od ove godine, imam li ga pravo iskorisitit sad prije bolovanja, barem dio, zna li tko?
Baš lijepo da ste došli kući. Samo ti miruj i izdržat ćete još dugo skupa. Ja sam na godišnjem cijeli treći mjesec, pa do 11.04., imam 28 dana g.o. Nakon toga idem na bolovanje!
anddu, ja sam bila u postupku u 01/2011, rodila u 10/2011, godišnji iz 2011 nisam koristila u 2011. Iskoristila rodiljni u 2011 i 2012, počela koristiti roditeljski, pa sam saznala da imam pravo na godišni iz 2011, prekinula roditeljski i do 30.06.12 imala pravo početi koristiti godišnji iz 2011 što sam i učinila.
Ako dobro brojim, i ti možeš učiniti isto. Teoretski... ovisi gdje radiš, jer navodno mali poslodavci to baš i ne poštuju.
I... super da ste kući. Držim fige za što više tjedana.![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 09.04.2013. at 13:00
i ja ko zubic, jos uvijek na novom godisnjem pa onda na komplikacije, kome bi poklonile svoj godisnji? cuvajte se doma
mare... izgleda da žene ne znaju svoja prava.Nisam ni ja znala.. Bila sam u strahu da ću izgubiti trudnoću, pa sam čuvala godišnji za drugi postupak... pa mi je na kraju ostao godišnji, jer mi se više nije isplatilo iskoristiti ga, jer bi mi kvario prosjek za porodiljni, pa sam ga već prekrižila i oplakala... Na kraju se lijepo iznenadila kad sam saznala da imam pravo na njega.
Anddu super da ste doma, bas mi je drago! Kako reagiras na tablete Partusistena?
Mi smo još u bolnici, ipak nas nisu skinuli s tokolize još iako je sve mirno, držati će nas do drugog tjedna pa ćemo vidjeti dalje. Ma ja sam sad toliko isprepadana od svih ovih priča ovdje u bolnici da mi se ni ne ide doma, najsigurnija sam ovdje. A i svi me lijepo maze i paze, sve pohvale svim doktorima na PT![]()
[QUOTE=Mojca;2387234]anddu, ja sam bila u postupku u 01/2011, rodila u 10/2011, godišnji iz 2011 nisam koristila u 2011. Iskoristila rodiljni u 2011 i 2012, počela koristiti roditeljski, pa sam saznala da imam pravo na godišni iz 2011, prekinula roditeljski i do 30.06.12 imala pravo početi koristiti godišnji iz 2011 što sam i učinila.
Ako dobro brojim, i ti možeš učiniti isto. Teoretski... ovisi gdje radiš, jer navodno mali poslodavci to baš i ne poštuju.
U vezi tog godišnjeg hoću li i ja onda imati pravo na stari god. kad se vratim s porodiljnog iako sam počela bolovanje koristiti 1.1.2013. ili gubim to pravo jer nisam radila u toj godini??
Ne znam, pitaj u kadrovskoj... dalje od svog primjera ne znam, nisam proučavala.
službeno imaš pravo koristiti dio GO za ovu godinu tj. srazmjerni dio...broj dana GO se podijeli sa 12 i množi s brojem mjeseci koje si radila...
e sad neki poslodavci dozvole i cijeli GO (iako ga nisu obavezni dati)
ostatak možeš iskoristiti nakon povratka s porodiljnog, ali do 30.6.2014
Imaš pravo na g.o. koji nisi iskoristila prije odlaska na porodiljni, kad se vratiš sa porodiljnog, makar je prošao 31.06. (dakle, možeš koristiti "stari" g.o.). Da bi koristila g.o. u "tekućoj" godini, moraš u toj godini raditi BAREM JEDAN DAN.
Nadam se da sam pojasnila a ne zakomplicirala priču![]()
nema veze što nisi radila jer se rodiljni/roditeljski računa kao normalan radni odnos, a ne kao klasično bolovanje
imaš pravo na njega, ali ga moraš iskoristiti do roka 30.6.2014. (znači ostaje ti opcija prekida rodiljnog/roditeljkog ili ga ubaciš između)
jedino moraš paziti da taj razmak ne bude duži od 30 dana i da ostatak koji ostavljaš bude duži od 30 dana inaće propada
Istina, ali 31.6. nikad neće proći
Jesi li boxice sigurna u ovaj andduin srazmjerni dio godišnjeg - znam da se tako koristi kod prekida radnog odnosa, ali nisam nigdje naišla da se na isti način tretira odlazak na bolovanje/porodiljni? (malo me iznenađuje da mi moja firma daje GO na veresiju)
boravak na bolovanju i porodiljni ne tretira se kao predkid radnog odnosa, radnica koja je na bolovanju u trudnoći i na porodiljnom ima sva prava na godišnji (i ostala prava) kao da je cijelo vrijeme radila.
Hvala cure, ma pitala sam ja već ranije pa mi je rečeno da ne mogu baš kako sam ja to zamislila - dakle iskoristiti preosale dane od lani i na to nadovezati barem još deset dana od ove godine, ali kako mi se sve ovo dogodilo sad mi se ni ne da natezati s tim previše, nego mi je sestra uvalila bubu u uho. Pitati ću poslodavca pa ću vidjeti.
Gabi, skroz te razumijem, ni meni se nije baš žurilo doma, ali eto doktor nas pustio. Držite se ti i tvoja curica. Za sad je sve mirno na tabletama, mada se previše osluškujem pa sumnjam na svaku bol, zatezanje... iako se u bolnici na sve to nisu zamarali pa na koncu nastojim i ja tako. Uglavnom ležim, dignem se pojesti i malo poviriti na laptop.
ja sam po vasoj racunici vec dobila otkaz, meni rekli da mogu iskoristit cijeli novi, a spojila ga sa starim
Ma sve se može, samo ovisi o poslodavcu hoće li filozofirati ili ne
buduce tate imaju pravo na 5 dana za rodjenje djeteta? jel to trebaju dobit bas kad zatraze? bojim se da md nece moci dobit slobodno po ljeti
Cure, što god možete ostavite si za biti doma s bebama... svaki dan je neprocjenjiv i na kraju će vam biti malo...
A dali se recimo može koristiti taj godišnji do 30.06.2014. pa onda nastaviti još porodiljni nakon toga do 9 mj. kad bi mi trebao isteći ako sve bude uredu? i dali imam pravo i na god. od 2014 god po toj nekoj logici? Ne bih da ispadnem bahata ali ako se može iskoristiti zašto ne
Porodiljnji, dakle prvi 6 mjeseci se ne može prekidati, ali se može roditeljski (drugih 6 mjeseci).
Kad ti je termin?
početkom 9 mj. i mislila sam u tih drugih 6 mj. jer će mi još prepolovit naknadu koliko čujem
Pa mislim da možeš, jer si do 02/14 na porodiljnom, pa onda uzmeš godišnji iz 2012 i tek onda roditeljski. Ili otvoriš roditeljski pa ga prekineš. Pazi, prekid ne smije biti veći od 30 dana jer onda padaš na 1600 kn.
Bar ja mislim da ovo drži vodu, provjeri za svaki slučaj.