Stranica 147 od 288 PrviPrvi ... 4797137145146147148149157197247 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,301 do 7,350 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bab predivan kratki izvjestaj. Uzivajte i dalje 3 u1, a sigurna sam da ce uzivancija 2+1 biti jos i bolja!
    123beba hmmm, miran-kako koji dan... Zadnja dva dana i je, danas opet luduje, ali zato je uvijek zestok
    Ma decko vec ima neki ritam, a to vrijeme kad mi dogovaramo uzv jednostavno nije njegovo vrijeme!

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

poz curke

evo i mi smo danas bile na pregledu,,, sve je ok,, cerviks u redu,, beba raste sad je oko 500g (ako sam dobro zapamtila) sve mjere su u redu, al je gospojica danas prespavala cijeli pregled i još nam guzu okrenula

ali evo maloprije sam prvi put osjetila one PRAVE udarce ajme pa ja nemogu opisati koji je osjećaj kad sam ono stavila ruku na trbuh i od udarca se sve trgnulo,,, neopisivo!!!!!! Jedva čekam da tata dođe pa da princeza i njega pozdravi

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

deniii
    i ja danas bila na pregledu,sve je ok....550 gr,29-30 cm....vejika aktivna....mamina curka....
    sljedeći tjedan idem vaditi OGTT...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi bili na pregledu isto sve uredu ali nije nam dr. rekao težinu i dužinu, stalno je nešto mjerkao a ovo mi nije rekao!
    Baš je bio okrenut nekako glavom prema dole, posteljica se još malo pomakla sad je 4,5 cm od ušća, kako je kod tebe Sanda?

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    I mi bili na pregledu isto sve uredu ali nije nam dr. rekao težinu i dužinu, stalno je nešto mjerkao a ovo mi nije rekao!
    Baš je bio okrenut nekako glavom prema dole, posteljica se još malo pomakla sad je 4,5 cm od ušća, kako je kod tebe Sanda?
    ja sam je pitala i rekla je samo da se sada podigla kako treba i da nije više na ušću....i da je posteljica sprijeda

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Deni, Sanda, Mali Mimi

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Povremeno škicam na ovu temu, a sad se i "službeno" prijavljujem ovdje. Jučer smo na 12+2 tt obavili pregled, sve je u savršenom redu pa se nekako lakše diše..

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Povremeno škicam na ovu temu, a sad se i "službeno" prijavljujem ovdje. Jučer smo na 12+2 tt obavili pregled, sve je u savršenom redu pa se nekako lakše diše..
    Bubi dobrodosla
    Ja sam se ovoj temi prikljucila odmah nakon pozitivne bete

P.s. Mali info sa jucerasnjeg uzv.... Hematom se povecao sa 7x3 na 35x15, dobila sam injekcije Fragmina za svaku vecer do 12tt. Veli R da dugo nije vidio tak veliki hematom.
    Strogo mirovanje i dalje.... Kontrola za deset dana....

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Bubi super, a sve smo tako praznovjerne, prije 12 tt samo škicamo
    Sretno do kraja, jel to jedan mali Škorpion/Škorpionka stiže?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

BB, samo ti lezi, a hematom će se resorbirati

Jel ispod bebe?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    BB, samo ti lezi, a hematom će se resorbirati

Jel ispod bebe?
    Veli dr da je "preko puta" bebe....
    Bas me strah...
    Bebica vec ima 19mm i male rukice i nogice.. prekrasno ju je bilo jucer gledati i slusati to malo srceko <3

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da, da.. Baš škorpija Bit će zaje.....

Bluebella nadam se da ćeš ga se riješiti bez većih poteškoća, drži se....

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

BB ako te tješi, ja sam imala hematom 50x20. Nije bio iznad ploda, ali je bio priljubljen uz plod. Uzimala samo utrogestan i norambel po potrebi i resorbirao se.
    Sad sam sam u 27 tt, nije sve idealno, imam kontrakcije i dosta mi je maternica zgrčena, boli trbuh, ali samo uzimam magnezij, normabele i utrogestan.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

I, naravno, BB, samo miruj i bit će sve ok. Sretno!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Runa prvotno napisa Vidi poruku
    BB ako te tješi, ja sam imala hematom 50x20. Nije bio iznad ploda, ali je bio priljubljen uz plod. Uzimala samo utrogestan i norambel po potrebi i resorbirao se.
    Sad sam sam u 27 tt, nije sve idealno, imam kontrakcije i dosta mi je maternica zgrčena, boli trbuh, ali samo uzimam magnezij, normabele i utrogestan.
    Nije bas da me tjesi al mi je drago da se beba izvukla i da polako gurate
    Sretno i tebi draga...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bluebella čvrsto držim palčeve da hematom nestane i da možeš uživati u trudnoći!
    Bubimitka81 uživaj na ovoj temi, nek ti je savršena trudnoća do kraja
    Svim ostalim curama sretno do kraja, bezbrižno i školski! I ja vas škicam već odavno ali ne znam kad ću se službeno "uključiti".

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma nakon tako lijepe bete vrijeme ti je da se uključiš odmah.. neka nas je što više ovdje

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

i ja samo škicnem isto sam u veeeeeeelikom strahu,nadam se da ću se pridružit iza sljedećeg uz!

bluebella da hematom ode!!!!!!!!!ma bit će to sve dobro!!!!!!!!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Željkiceeeeee evo nam još jedne danas baš ma zabavlja dok sam u krevetu.... ajmo još crvenkapicu čekamo

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajde vidjet ćemo kakva će biti situacija na uzv u ponedjeljak. Za sad "neslužbeno" imamo jednu mrvu, a u ponedjeljak je ipak uzv kod mog mpo doka. I svaki put ipak odgađam da se javim
    željkice ma ajde se druži, vi imate i srčeko Ja sam u ponedjeljak tek 5+6 pa kuckanje ni ne očekujem.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nove okruglice, bas vas je lijepo citkati
    Prisjetim se naseg pocetka i svih normalnih i uobicajenih strahova i strepnji koje i same prolazite...
    A sad vec lagano odbrojavamo zadnje tjedne do trenutka kooonacnog zagrljaja.
    Bit ce to sve ok i necete se ni okrenuti, vec cete grliti male ljubavi

BB cini mi se da je taj tvoj hematom "preko puta" najbezbolnija opcija (kad je vec morao nastati ), samo lijepo lezi i cuvaj mrvu, a on ce se povuci i ostaviti vas da dalje nesmetano uzivate!
    Muma kuckat ce srceko

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je srčeko kucalo na 5+6, stoga držimo palčeve da kuca/ju i vama

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde vidjet ćemo kakva će biti situacija na uzv u ponedjeljak. Za sad "neslužbeno" imamo jednu mrvu, a u ponedjeljak je ipak uzv kod mog mpo doka. I svaki put ipak odgađam da se javim
    željkice ma ajde se druži, vi imate i srčeko Ja sam u ponedjeljak tek 5+6 pa kuckanje ni ne očekujem.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure, samo nam dodjite u drustvo!
    bbella, kiss
    i svima ostalima

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bab Uzivaj jer vrijeme doslovno leti. Evo moji ce za koji dan 4 mjeseca a ja imam osjeca j ko da sam prije koji dan dobila nalaz pozitine bete na mail ...
    ali prava uzivancija tek slijedi

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bok

i ja bi najradije ovdje tek kad srce prokuca pisala, ali muka me natjerala ranije ...grcevi, grcici, probava, uzas ...prvo sam pomislila da je nedaj Boze , onda cujem crijeva grce li ga grce na wc ne mogu, kako potaknut stolicu ?
    jeste imale te probavne grceve ?
    kad ste pocele sa mg i kojim ?
    pomaze li sta sumeci da popijem ?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    bok

i ja bi najradije ovdje tek kad srce prokuca pisala, ali muka me natjerala ranije ...grcevi, grcici, probava, uzas ...prvo sam pomislila da je nedaj Boze , onda cujem crijeva grce li ga grce na wc ne mogu, kako potaknut stolicu ?
    jeste imale te probavne grceve ?
    kad ste pocele sa mg i kojim ?
    pomaze li sta sumeci da popijem ?
    probaj sirup od smokve i šljive... imaš ga po ljekarnama, mene je spasio sad kad sam doma na mirovanju.
    možeš i magnezij uzimati... ja imam neke šumeće tablete i onaj u prahu Biolectra magnezij direkt...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ili si kupi donat za početak meni i to pomogne

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja sam u početku redovno pila Donat ujutro na taste, sto zbog magnezija sto zbog probave. I nisam imala nikakvih problema.
    Sad u bolnici me spasio sirup od smokve i sljive kao sto kaže Bluebella.
    Ništa od toga ti ne može skoditi

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a nedjelja je pa sam kupila donat ( jel bas mora na taste ) , i ovaj sumeci mg imam
    sutra kupim taj sirup, nisam ja nesto puno dana zatvorena mozda 3 dan ali mene brinu grcevi , bolovi strah me nenormalno :/

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

s koliko ste tjedana pocele piti magnezij ? kontam pijete valjda u tabletama , od NW ili ?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma ako si već jela popij donat ovako, meni je funkcionirao kad god, ja nemam baš nekih problema sa zatvorom ali čim ne idem 1 dan na WC uzmem donat. Sad baš razmišljam kako bi trebala početi piti i magnezij svaki dan imam doma neki od natural weltha 250 mg. vjerojatno mogu i taj? Mene su više počeli mučiti grčevi u nogama a pretpostavljam da će biti sve gore...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

možeš napravit i kompot od šljiva,super je i pomaže.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja proslu trudnocu uopce nisam pila mg , a imala sam neke lagane kontrakcije zadnjih tjedana...
    ovaj put ne zelim ni u cemu pogrijesit, zelim sve napraviti od pocetka kako treba ....
    vec sutra predajem UK iako nemam nikakvih problema

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam sa Mg počela negdje u 8. tt na savjet doktora zbog grceva i jos ga pijem. Uzimam mg direkt od Biolectre

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    ma ako si već jela popij donat ovako, meni je funkcionirao kad god, ja nemam baš nekih problema sa zatvorom ali čim ne idem 1 dan na WC uzmem donat. Sad baš razmišljam kako bi trebala početi piti i magnezij svaki dan imam doma neki od natural weltha 250 mg. vjerojatno mogu i taj? Mene su više počeli mučiti grčevi u nogama a pretpostavljam da će biti sve gore...
    Ja sam isto muku mucila sa grcevima i trncima u nogama, posebno nocu. Znali bi me probuditi bolovi, pa bi se sirili u kriza, cijele noge, uzas.
    Sad drzim par magnezij direkt praskova na nocnom ormaricu, ali pravi spas je poceo otkad sam uvela vecernju dozu magnezij+kalcij+cink od Solgara (vec dugo moram uzimati dodatno zeljezo, tako da sam htjela nehtjela smanjila unos kalcija).
    To i bocni jastuk i spavam ko beba, kuc kuc (da se ne ureknem).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mene bocni jastuk spasio za spavanje
    crvenkapice, ne znam za grceve, al bolove smo imali svi na pocetku, tri dana zatvora nije malo, pazi na to
    milasova, kako je tebi?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Crvenkapice ubacujem se samo da cestitam i pozelim ti skolsku trudnocu! Sretno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure kad ste isle na prvi uzv poslije poz.bete ?
    jeste cekali da prođe 6tj da odmah cujete srce ili ste isle i ranije , mene dok. narucila za tj dana kad cu biti 5+3
    muz veli zasto ne pricekam jos tjedan ali ja bi sa iskljucim vm kao i sve zbog strah,
    pa kako ste vi ?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    cure kad ste isle na prvi uzv poslije poz.bete ?
    jeste cekali da prođe 6tj da odmah cujete srce ili ste isle i ranije , mene dok. narucila za tj dana kad cu biti 5+3
    muz veli zasto ne pricekam jos tjedan ali ja bi sa iskljucim vm kao i sve zbog strah,
    pa kako ste vi ?
    ja sam na prvi uzv bila naručena sa 6+1 ali sam sa 5+3 završila na hitnoj zbog bolova koji su trajali cijeli dan tak da mi je tad bio prvi uzv (neplanirani)
    probaj se strpiti ako možeš do 6tt... ranije se ionako nikaj ne vidi osim GM..

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam zbog prethodnih vanmatericnih dogovorila s doktorom prvi uzv na 5+2 samo da vidimo da je sve na svom mjestu i onda opet na 6+2 da čujemo srceko.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nije nikakav pregled zeljezom samo uzv jelda ? pa nije valjda prestrasno u tako kratkom vremenu 2x na uzv ?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapice, nije strasno, naravno, ja sam imala u prva tri mjeseca vise uzv-ova. tako su trazili, napravi kako osjecas da zelis

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

crvenkapice, nije to ništa strašno niti previše... Sretno!

Ja sam jučer počela piti željezo u kombinaciji sa vitaminom C zbog bolje apsorpcije i magnezij jer me muče grčevi u listovima po noći... Kako ja imam problem sa gutanjem tableta u ljekarni sam uzela sve što se žvače i ima okuse nekakvog voća... Čini mi se ponekad da sam gora nego malo dijete

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Kao prvo, čestitke svim novim trudnicama!! Crvenkapice, kod mene srce kucalo sa 5+4! Možda ti i nije rano za uzv!
    Evo da se i ja javim sa izvješćem sa ultrazvuka. Budući se pritisak na debelo crijevo nastavio, išla sam ranije na pregled prošli tjedan, pa opet danas. Razlog svemu je što je bebač toliko nisko u zdjelici da glavicom pritišće na debelo crijevo. Zato se ja "praznim" po 3 puta dnevno, pa mi je čudno vidjeti da vi toliki imate problema sa stolicom!
    Uglavnom, mi smo dobro. I dalje ležimo. Maleni je sad sa 33+3 na 2400grama!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cao cure. Vidim sve nas je vise, svida mi se to
    Zubic vila, i ja sam po tom strasnom pritisku skuzila da se beba spustila. Isto sam na wcu cesto. A dok piskim onda izade jedan mlaz, pa mi nest stisne i nejde i nejde a meni se pisa koma. Nakon par sekundi polako otpusta pritisak i onda kap po kap cjedim. To mi je toliko smjesno. A nekad ne stignem do wca dok stisne mjehur, a nedaj Boze da se malo nakasljem. Uredno se bar jednom tjedno malo upiskim.
    Sutra sam na uzv. Molim Boga da je moja cura barem 2400ko tvoj mis zubic vila. Ako je bit cu najponosnija i najsretnija mama na svijetu.
    Rekli su mi da je dijagnoza najvjerojatnije preeklamsija.. iako nemam ni otekline, ni povisen tlak. Imala sam dva dana u 18h 150/90, sve ostalo je oko 110/60 ali imam povisene proteine pa sumnjaju da je tek pocetak. Eto, toliko od nas. Drzite fige da se mrva podebljala

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

beilana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoju princezu da se što više zbucka i da bude sve ok dalje,ma bit če!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a naravno i svima ostalima,za što god im treba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~! puse

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Beilana, držat ću ti fige sutra da se mala ljepotica zbuckala! I bolje da si u bolnici. Vidiš, stalno nešto. Tako i mene vode kao blagu preeklampsiju, al nemam proteina u urini. Samo sam par mjerenja imala povišen tlak!
    Držite se! I ti i curka!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cestitam novim trudnicama!! Odlicno
    Beilana,da bebica napreduje na UZV~~~~~~

Mare,meni je koma sa stolicom..imala zek 12 dan i mislila sam da cu umrijeti koliko me sve bolilo..mislila sam.da ce mi dijete ispast..
    Evo sad opet steka ,imala nakon 3 dana..mucim se s tim jako jako..a jedem sve po pravilima..
    Cak ni sirup od smokava i sljiva nije bas pomogao..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •