Stranica 153 od 288 PrviPrvi ... 53103143151152153154155163203253 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,601 do 7,650 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Beilana,sretno!!!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Beilana sretno!!!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Beilana, još samo dva sata i Hello Kitty je u tvom naručju! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za najljepši susret!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Beilana želim ti čim brži i što bezbolniji porod, da sve prođe odlično i da se ti i tvoja curka brzo mazite i uživate u upoznavanju!!!!!!!! Sretno!!!!!!!!!!!!!

Angel bravo za gemine!!!!!!!!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da mala srca hrabro kucaju!!!!!!!!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Beilana želim ti čim brži i što bezbolniji porod, da sve prođe odlično i da se ti i tvoja curka brzo mazite i uživate u upoznavanju!!!!!!!! Sretno!!!!!!!!!!!!!

Angel bravo za gemine!!!!!!!!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da mala srca hrabro kucaju!!!!!!!!
    potpisujem

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ko marsovac upadnem svako mjesec do dva pa ponešto pohvatam. Ovaj put vidim vijest koja me jako razveselila
    CRVENKAPO čestitam od srca i nek bude sto bezbrižnije. Ma bas me obradovalo

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

(pratim ja vas sve i kratko ću vas sve pozdraviti
    jučer sam nažalost pokopala svog dragog tatu pa nisam puno po forumu)

beilana draga sretno od srca i da sve prođe što manje bolno i uredno!!
    ostalim trudnicama mirne trudnoće do kraja i bez stresova svima

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dobro jutro.
    blekonja moja sućut drži se.

nadam se da će nam se beilana uskoro javiti!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Blekonja moja sućut

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

blekonja moja iskrena sućut

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

blekonja iskrena sućut

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

blekonja moja iskrena sućut
    beilana svi očekujemo prvo javljanje hajde ženo !!!!!!!!!!!!

mi smo vam sinoć odradili famozi 4D i glavno sve je ok, sve mjere kako treba, beba raste kako treba već je buca na 900g hihih al nije neka pozerica (valjda na tatu) sva se skupila čuči a glavu nekak na stranu naslonila i nikako da nam glavicu okrene...al tata je vidio obraščiće uši čelo i da MA SVA JE NA TATU HAHAH uglavnom mirnija sam sad,,,,i da malo sam poharala baby odjele

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ko marsovac upadnem svako mjesec do dva pa ponešto pohvatam. Ovaj put vidim vijest koja me jako razveselila
    CRVENKAPO čestitam od srca i nek bude sto bezbrižnije. Ma bas me obradovalo
    hvala venddy , mozda je dhea napravila svoje

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ajme blekonja sva sam protrnula kad sam vidila sta cure pisu , nisam odmah znala sta je ....pomislih na jos gore ( naravno da je i ovo tuzno i tesko ) moja sucut

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Blekonja, moja sućut..

Beilana, da nam se uskoro javiš sa lijepim vijestima!

Bila sam danas, samo smo radili ctg. Još tjedan dana pijem Nifedipin i mirujem, a nakon toga mogu bit pokretna! Konačno sam dočekala!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

blekonja iskrena sućut!
    beilana nadam se da uživaš gledajući i grleći princezu pa si zaboravila na nas znatiželjne

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel imao netko možda susret sa bakterijom beta hemolitički streptokok u trudnoći? Meni je tek sad otkrivena u 23 tt pa me zanimaju iskustva ako ste ih imali?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011
    Posljednje uređivanje od kismet : 11.05.2013. at 12:48

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mali Mimi moj nalaz na to treba biti gotov drugi tj. znači vadila sam ga pred kraj trudnoće. bitno je da na porodu kažeš za njega jer će ti onda dati dozu antibiotika da ne zaraziš bebicu. on inače izaziva meningitis. no nemoj se brinut. čula sam da su žene i bez antibiotika rodite i bebi nije bilo ništa. ali ipak treba reći na porodu. i to bez obzira hoće li ti ginić sad dati terapiju ili ne. tako su nama rekli na trudničkom.

zubic znam kako ti je još malo izdrži pa u šetnjice!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mali Mimi napisala sam ti opširnije i na drugoj temi (betamemolitički streptokok) na kojoj si pisala, ja sam ju liječila u 36tt i sve je bilo ok.
    Trudnice moje drage, čuvajte mi se i primite puno pusa od mene i moje curke (čitam vas brzinski i trudim pratiti, ali slabo vam pišem)
    Posljednje uređivanje od sejla : 11.05.2013. at 12:51

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Jel imao netko možda susret sa bakterijom beta hemolitički streptokok u trudnoći? Meni je tek sad otkrivena u 23 tt pa me zanimaju iskustva ako ste ih imali?
    a kako si je otkrila , u brisu ili urinu ?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako je u urinu, onda je ima i u brisu (tako su meni bar u bolnici rekli, i tako mi je i bilo....)
    Posljednje uređivanje od sejla : 11.05.2013. at 13:14

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja je nikad nisam imala u urinu, ali u brisevima se vukla godinama... crvenkapice, nemoj se brinuti - sigurno si obavila briseve i ako su ok, nema brige. napravit ćeš bris međice na BHSB krajem trudnoće da se zna je li potrebno pri porodu davati antibiotik i sve će biti ok. ta bakterija zapravo predstavlja određeni rizik pri porodu, ali ako se da terapija, nema problema. a u velikoj većini slučajeva nema problema ni bez terapije. vjerujem da si u panici zbog svega što ste prošli - drži se...

Blekonja, žao mi je, draga

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku

Imala sam ju i prije i za vrjeme trudnoće. Važno je da dobiješ profilaksu za vrijeme poroda, iako neki savjetuju i antibiotike tik pred termin... ne brini se, glavno da je bakterija otkrivena, biti će sve ok.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

radila sam briseve krajem 1 mj. i planiram u 9tj opet,
    tj. na sl.gin. pregledu
    ja u biti planiram briseve radit u trudnoci 3x a UK svaki mjesec dana a i CRP od 12tj svakih mjesec dana

ali opet kontam ( strah ) sto ako bestija cuci negdje di je ne mogu naci, dođe npr. od jajovoda ili je vec u maternici i tako ja kontam i kontam

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Crvenkapice shvaćam da si zabrinuta ali probaj se malo opustiti nije ti taj svakodnevni stres dobar u trudnoći, šta ti je dr. rekao za štitnjaču jel to uredu?
    Ja sam radila sad te briseve iz rodnice jer imam stalno neki iscjedak i svrbuckanje i peckanje (mislila sam da je candida) ali izgleda da je nešto drugo bilo i nije mi baš svejedno čitam iskustva koja nisu baš bila pozitivna ali nadam se da će otić s terapijom, kontam bolje da sam i sad saznala nego da nisam uopće

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tsh 3.45 je dr ok
    Gleda se ft4 on je bitan u trudnoći eto.....

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Tsh 3.45 je dr ok
    Gleda se ft4 on je bitan u trudnoći eto.....
    jel ft4 i t4 isto?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije isto, željkice - u trudnoći je bitnije kontrolirati fT4.

crvenkapice, ja bih potražila drugo mišljenje oko tog TSH. u trudnoći inače zdrava štitnjača ode u blagu hipertireozu, a kod tebe je i uz terapiju TSH preko 3. mislim da se sad ipak ide prema tome da se (u postupcima, a i pogotovo u trudnoći) TSH drži na oko 2, a ne samo unutar referentnih vrijednosti. možda griješim, ali koliko vidim, većina dr-a ipak razmišlja u tom smjeru...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Slažem se s frkom,ja sam svako toliko na kontroli štitnjače,prošla sam već dosta doktora i svi su mi rekli da sad prije ivf-a a pogotovo kad budem trudna da ćemo tsh držati ispod 2.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

curke, beilana je rodila u 15:15 malenu tenu, čestitati joj možete ovdje:
    http://forum.roda.hr/threads/80165-b...71#post2409471
    Posljednje uređivanje od Franny : 11.05.2013. at 16:29

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ništa meni više nije jasno ja već godinama kontroliram štitnjaču uglavnom tsh,sad sam vadila hormone i tsh mi je povećan pa su mi vadili i t3 i t4 koji su uredu,odmah sam išla kod endokrinologa i povećala mi je terapiju al nije ništa spominjala taj ft4??

crvenkapice ko ti je reka da ti je tsh uredu mpo dr ili endokrinolog?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

sad čitam nalaze i vidim da traži ft4,ah ja!!!!!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čestitke na Teni! uživajte!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

3 dr mi rekla da ne treba jača doza od 25mg
    Dr.p
    Dr.r
    I još jedan endokrinolog u bolnici koji me je nalijepio što će meni euthyrox što to pijem kad je sve ok
    Dok je u granicama normale do 5 znači ne treba jača doza.eto šta ću? 3dr vele ok je dok je ft4 ok
    Onda primer gabi di je isti dr r. Povisio dozu na 50mg čim je došlo do 3 .nemam pojma šta mislit više

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    3 dr mi rekla da ne treba jača doza od 25mg
    Dr.p
    Dr.r
    I još jedan endokrinolog u bolnici koji me je nalijepio što će meni euthyrox što to pijem kad je sve ok
    Dok je u granicama normale do 5 znači ne treba jača doza.eto šta ću? 3dr vele ok je dok je ft4 ok
    Onda primer gabi di je isti dr r. Povisio dozu na 50mg čim je došlo do 3 .nemam pojma šta mislit više
    onda se ne zamaraj doktor zna najbolje.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm Crvenkapice ovako je meni rekao endokrinolog jučer vezano za granični FT4 da je to OK dok god je i TSH tako dobar (meni je bio 1,4) ako bi TSH počeo rasti onda bi mi digli dozu a FT4 da mora u 3 mjerenja biti ispod granice da bi digli dozu, jer ti hormoni šetaju inače svaka 2 sata može biti druga vrijednost, a on bi trebao biti duže vrijeme ispod granice da bi naštetio bebi.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je ft4 15
    Znači odlican
    Jedino ukupni došao do granice a dr veli to raste u trudnoći i to je ok

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam bris na streptokok b radila u 34tt, moj mpo dr ga obavezno radi i radi se uglavnom u tim tjednima pred kraj. osim cervikalnog, bris je uzet i iz debelog crijeva jer je streptokok stanovnik crijeva.
    Što se tiče TSH, ja inače nemam problema, ali mi je u trudnoći odmah nakon pozitivne bete skočio na 5. Stavili su me na euthyrox 25 mg i ta mi je doza ostala čitavu trudnoću jer je vrijednost stalno bila ispod 2,5 (dr. nije preferirao da bude veća vrijednost od te u trudnoći). ft 4 mi nisu ni kontrolirali (ne znam da li zato što inače nemam problema sa štitnjačom)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

venddy a jel ti bio pozitivan ili negativan nalaz?

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo da se i ja javim vezano za TSH, meni ej inače svih 7 g bio ono odličan,,, i kad sam vadila prije postupka bio skoro 5, a one podvrijednosti su bile sve u granici, al svejedno mi je Poljak dao euthyrox 25 mg i to sam pila znači od početka postupka pa negdje do 10-12 tj trudnoće...poslje nisam ni vadila

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

trebala si vadit - TSH od 5 znači da štitnjača ne funkcionira bajno, a takva štitnjača u trudnoći zna dodatno podivljati i najčešće se doze povisuju, a nikako se ne prekida terapija (osim naravno ako dođe do žestoke hipertireoze, što je teško moguće ako je već kiksala). nadam se da nisi samo prekinula terapiju bez provjere hormona...

još nešto - crvenkapice, fT4 od 15 nije baš odličan kako pišeš - to je minimum za postupke i trudnoću. znači, fT4 bi trebao biti IZNAD 15. pozitivno je što u toplijem dijelu godine može biti nešto niži, tako da je to sad kod tebe ok. ali i dalje mi nisu jasni oprečni odgovori istih dr-a u vezi TSH od 3,5. samo ti njega drži redovito pod kontrolom da se na vrijem uhvati ako baš podivlja...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

frka doktori ipak vide pacijenta, mi vidimo samo brojke. pregled je baza svake dijagnostike i terapije.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja ko padobranac...
    jeste vi imale indikaciju za vađenje TSH u trudnoći?
    ja sam sve to vadila prije postupka i nitko mi nije spominjao da bih trebala ponavaljati u trudnoći (tako u obje trudnoće)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bubek, subklinička hipotireoza se nažalost ne vidi pregledom. kad su simptomi prisutni, stanje je već poprilično gadno. a TSH od 5 nikako nije dobar, pa sve da i doktor koji te actually vidi kaže da je.

Ginger, don't worry - postojale su indikacije...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ovaj moj komentar nije isao na TSH 5, o TSH se prica na bar 5 razlicitih tema pa mi se malo brka. sry za off: i dalje stojim pri tome da je bitno da doktor pacijenta vidi. i sigurna sam da nece dati istu terapiju dvjema zenama s identicnim nalazima, a da jedna ima 50, a druga 100 kila, jedna suhu kozu, druga ruzicastu, jedna rijetku kosu, druga pristice i sl.

a kad vec tu pisem - saljem veliki trudnicama!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I ja ću kao padobranac, meni je dijagnosticirana subklinička hipotireoza. TSH mi nikada nije bio viši od 3,64, mislim samo jednom prije par godina da je bio oko 4. Ali mi je zato fT4 bio 11 i na temelju toga sam dobila Euthyrox od 25 mg. I sad nakon 3 mjeseca terapije mi je TSH 1,62, a fT4 14,8. Sutra baš idem kod endokrinologa da vidim kako ćemo dalje.

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

radila sam kompletan uzv štitnjače i sve mi je bilo ok dr mi rekla da štitnjača radi ko podmazana,,,a Poljak mi rekao kao da TSH u granicama samo kao blizu više granice i za postupak je dobro da ga malo snizimo , a erapiju sam isto prekinula na njegovu preporuku !

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj moj komentar nije isao na TSH 5, o TSH se prica na bar 5 razlicitih tema pa mi se malo brka. sry za off: i dalje stojim pri tome da je bitno da doktor pacijenta vidi. i sigurna sam da nece dati istu terapiju dvjema zenama s identicnim nalazima, a da jedna ima 50, a druga 100 kila, jedna suhu kozu, druga ruzicastu, jedna rijetku kosu, druga pristice i sl.

a kad vec tu pisem - saljem veliki trudnicama!
    u vezi tog pregleda za štitnjaču samo nabrzinu komentar dr. ti postavi par pitanja ono dal se dobro osjećamo, jel tek dobar, popipa otkucaje i štitnjaču i to je to bila sam prije van nego za folikulometriju tako da znaš koliko vremena me gledao, a najviše se baziraju na nalaze i tek onda određuju terapiju... evo i mene zbunjuje to da ovi sjeverniji dr. Rijeka i ZG govore kako u trudnoći ne bi smio TSH preći 3 i meni su već nekoliko puta rekli kako će mi dignuti dozu ako TSH dođe do tih brojki iako sam sad na prilično jakoj dozi. Nema ti tu kilaža puno veze nego to kako ti organizam reagira na terapiju ja sam počela sa 25, pa 50 pa 75 dok nije TSH pao i sad sam na toj dozi a možda mi i povećaju, inače sam prosječne težine

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to i ja govorim - vidio ili ne vidio pacijenta, ako nalazi pokazuju da hormoni nisu na optimalnoj razini, dr treba uvesti terapiju, bez obzira na to bio pacijent mršav, debeo, suhe ili masne kože i kose. a suglasnost koja je optimalna razina postoji (primjer dino84 pokazuje da se i ovdje neki toga drže, dok većina niti ne pomišlja uopće provjeriti fT4). drugi je par rukava što kod nas još uvijek dr-i na to odmahuju rukom. kao što su odmahivali kad smo pričali o zlatnom standardu liječenja neplodnosti - rvatski dr-i ipak sve bolje znaju, as usual... i btw, meni je dr mailom rekao kakvu bi mi terapiju uveo ako bi stanje hormona ostalo nepromijenjeno i u jesen. i nije me pitao koliko imam kg i sl. čini mi se da su neki s raznih strana dobili jezikovu juhu jer su pacijentima preporučavali terapije za koje drugi dr-i misle da su besmislene pa su se sad malo povukli i odlučili zašutjeti o nekim stvarima...
    i iskreno, poprilično mi je neodgovorno reći pacijentu da prestane uzimati euthyrox, a da se nisu provjerili hormoni koji prethodno nisu bili ok. i to trudnici! na uzv-u se ne mora ništa vidjeti, a štitnjača u trudnoći itekako može podivljati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •