dobro nam dosla Kordice! Trojkice cekas, cestitam od srca!
Draga, ja imam dana kad me zna boluckati, osobito dolje oko prepona. Kažu da je to skroz normalno, ligamenti se rastežu. To se zove Round Ligament Pains, prosurfaj malo. Imam dana kad to ne osjećam, a onda dođe dan-dva da osjetim pri skoro svakom pokretu. Kažu za bolove da ako nisu baš jaki i ako ne traju cijelo vrijeme, da je ok. Ako se ipak previše zabrineš zvrcni doca. Pusek, mazi bušu, ja sam uvjerena da je to sve ok, a opet, nije ni jednoj od nas lako osjetiti bilo kakav bol sada
Vidi ovdje o boli u preponama i to baš spada u ovo naše razdoblje trudnoće
http://www.webmd.com/baby/pregnancy-round-ligament-pain
http://www.babycenter.com/0_round-ligament-pain_205.bc
http://www.americanpregnancy.org/pre...ndligament.htm
Posljednje uređivanje od ValaMala : 20.10.2011. at 22:12
Ja sam danas pred jutro osjetila nekakvo boluckanje, nešto slično kao kad je loša probava. Nakon što sam ispraznila mjehur još je trajalo neko vrijeme a onda je nestalo. Inače sam dosta aktivna tijekom dana, uvijek u pokretu i sve je OK. A danas kad sam ležala navečer i gledala TV na leđima, tako je malac udario da sam zajauknula, baš me lagano zaboluckalo. Ovaj put mi se čini da su udarci nešto niži nego u prvoj trudnoći. Ma bitno da je na pregledima uvijek sve OK. A inače prepone me vrlo rijetko bole, s vremena na vrijeme, ali to je stvarno brzo prolazno.
iva mia i mene zna boluckat i streckat,a u vecini slucajeva bude zastoj u probavi. Prepone se jos nisu javile...
Jutro trudnice! Ja sam taaako prehlađena, užas... Hvala bogu nema temperature, no grlo me rastura i sve me boli. Nije to opasno za bebicu, jelda? Odoh do ljekarne vidjeti imaju li što za trudnice za grlo, uf...
Vala znam kako ti je, tako je meni bilo prije mjesec dana i ta prehlada se vukla puna 2 tjedna jer ne smijemo nista koristiti od klasicnih lijekova. Kupi si Aquamaris za nos (samo te slane otopine smijes), isla moos za cuclanje za grlo (ne strepsils ili neoangin) i puno vocnog caja s medom i limunom i bit ces ko novaU svakom slucaju pitaj tete u ljekarni sta smijes koristiti.
Valabrzo će proći, samo se utopli i poslušaj bugaboo - sve ti je napisala. I ja sam prošli tjedan mislila da me neka prehlada strefila jer sam bila sva šmrkava, srećom bilo je samo od suhog zraka i bure. Ali sam navalila na čajeve i med iz predostrožnosti i još ih koristim.
Hvala bugaboo
Nos je ok, samo grlo me ubija. Dala mi je teta u ljekarni propolis, kaže jedino to je kao sigurno, pa sam uzela. Čaj, limun cijela priča apsolutno, no to je tako smiješno - ionako piškim stalno, a kad popijem čaj, onda se mogu preseliti na wc i tamo otkampirati taj dan/noć.![]()
Sumskica, super da si izbjegla. Meni je glavni plan izbjeći griponju. Zapravo nadam se da to neće biti tako teško, ja inače nikada nisam bolesna i ovo me iznenadilo.
E da, cure napravila sam kompletnu listu stvari koje smo nabavili za bebolinu (uključujući i neke koje još trebamo) + popuste na koje smo naletjeli u dućanima i centrima (odnosi se na Zagreb), pa ako bi nekome dobro došlo kao podsjetnik, neka mi pošalje mail adresu.
Posljednje uređivanje od ValaMala : 21.10.2011. at 09:59
Curke meni je danas bolje...jučer sam bila komirana osjetila sam svaki komadić svoga tijela...brrrrr....to je to drugo tzv. "blaženo" stanje...sve me probadalo...
Što se tiče gripe odnosno još uvijek su to samo prehlade ja sam je prošla prošli tjedna...isto sam se kljukala s čajem, medom i limunom...a za grlo sam koristila pastile isla moos...pomoglo je .... mene samo panika krene hvatati od one teške gripuštine.....samo da to ne pokupimo ...
Vala draga pošaljem ti na pp svoju email adresu pa mi pošalješ popis pošto sam ja tek ovaj tjedan investirala u 6 bodića, hlacice i 2 para čarapica...definitvno mi treba popis...i da napokon krenem u nekakvu kupovinu![]()
Nema nam Mojce našenadam se da se susret ljubavi vec dogodio i da se maze i paze! Uhhh jedva cekam da namnse javi
![]()
Opet sam pomislila da su čestitanja započela, kad ono još se čeka... postajem nestrpljiva, a onda mogu zamisliti kako je Mojci.
Pitanje - da li su vam bebe poneke dane mirne, a druge dane jako aktivne u buši? Ja sam se jučer dobro zabrinula jer su oba dečka bila iznimno mirna cijeli dan, do kasno navečer kad sam legla na kauč - onda su se razmahali i tako lupali i partijali dobrar dio noći. Sad se povremeno jave, malo jedan, malo drugi, ali taj jučerašnji dan onako neprirodno miran me dobrano zabrinuo.
I ja sam to primjetila. Ima dana kada je jako aktivna, lupa i giba se cijeli dan. A ima i dana kada lupne svega par puta.
Moja curka u pravilu lupa po cijele dane dane i to iz sve snage..
Od kad ju osjetim (od 16tt) samo je jedan dan bila mirna oko 21tt kad sam išla u Slavoniju i naravno da smo se svi prepali i odmah sutra dan sam se vratila u Zagreb..
Što je sigurno je sigurno..![]()
Naša djevojčica ima sličan ritam svaki dan i za sada je to dosta nježno lupkanje, ali počela sam ga osjetiti lagano i izvana. Pusa svima i krasan vikend vam želi vaša totalno isprehlađena trudnica![]()
Kod mene su isto otprilike svaki dan jednaka lupkanja, ako se to vise tako moze nazvati, jer se cjeli trbuh trese kad nastane dernek![]()
Moja pisulja isto ima dana kad je iznenadjujuce mirna i rijetko je osjetim, ali zato obicno drugi dan cijelo vrijeme bumba. I u tim trenucima uvijek me spasi baby watcher.
Baby watcher = Zakon
jo, hoćeš, hoćeš, navijam za tebe!
došla nam je jedan mala curica .... čekam mamu da se javi a ja joj (i tatici naravno) od
čestitaaaam!
Jao jel nam Mojca rodila? Prepreprepredivno! Čestitam od srca!!!!!!!!! Dobrodošla čudesna djevojčice!
cestitke mami i tati,a malenoj cudesnoj djevojcici puno poljubaca i zagrljaja!!!
Mojca, nadam se da je sve bilo bas kako si i zamislila! Mami i tati cestitke od srca, a malenoj ljepotici sva sreca ovoga svijeta![]()
Mojca cestitke tebi i TD na malenoj djevojcici![]()
![]()
Mazite se i uzivajte!
čestitam ponosnim roditeljima ,,dobro došla na svijet čudesna djevojčice![]()
Mojca draga čestitam od srca tebi i tvom mužu i maloj čudesnoj djevojčici,uživajte
Mojca iskrene čestitke tebi i TD, a tvojoj slatkici želim svu sreću ovoga svijetaNadam se da se nisi puno mučila i da ste mi svo troje veseli i zdravi
![]()
Posljednje uređivanje od nina70 : 23.10.2011. at 07:39
Mojca iskrene cestitke odna rodenju vase djevojcice
Neka vas sva sreca ovoga svijeta prati![]()
[/QUOTE]
Naša Mojca bi rekla: "Koje divne vijesti za buđenje"!
Dragoj Mojci, bez koje bi mi prvi dani moje trudnoće bili puno teži:
Hvala na razumijevanju i podršci koju si mi davala, uz tebe je bilo puno lakše!
Mojoj pametnoj, optimističnom i strpljivoj prijateljici:
Sretno draga M.,sretno!
Čestitam dragi roditelji!
A tebi draga djevojčice ova teta šalje tisuće poljubaca i želi svu sreću ovog svijeta.
Posljednje uređivanje od Inesz : 23.10.2011. at 08:14
moje iskrene čestitke Mojcii njenoj prekrasnoj djevojčici
Čestitke mamici i tatici na pišuljici, pazite je i mazite svake sekunde, zaslužili ste!!! Suzica mi krenula od sreće kad sam pročitala!!!S R E T N O!!!
Draga Mojca, tebi i tvom dragom čestitam na rođenju vašeg malog čuda!
A malom mirišljavom čudu sve dobrodošlicu na ovaj svijet i šaljem veliku pusu!
Draga mama Mojca, dragi tata, draga mala ljepotice, čestitam vam svima!
Bebici dobrodošlica i sve najljepše u životu!![]()
Puno teta je čekalo malu velikuljepoticu, čestitke od srca!!!!!!!
Mojca, čestitam od srca na dolasku male ljepotice! Uživajte svi troje sada!
Mojca čestitam!!!!!!!!!!!!!
curice draga dobro nam došla!!!!
I ovdje smo čestitari: http://forum.roda.hr/threads/68961-M...=1#post1989476
Mojca cestitke od srca tebi i vasoj prekrasnoj curici!!!!