Stranica 161 od 288 PrviPrvi ... 61111151159160161162163171211261 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,001 do 8,050 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sad napisao 31 mm i ništa mi nije napomenuo da je skraćen, koliko je u biti normalno za 25 tt?
    Po mom dr tek ispod 25 mm govorimo o skracenom cerviksu. Sve iznad je ok ako se ne skracuje i ne otvara.
    Ja sam uloziva za jagodicu prsta, ali zatvorena bila od 26-7 tt do sada. 37+0 tt cx se nesto skratio i kao lagano se otvaram.
    Da, zatvorena je T oblik.
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 25.05.2013. at 10:02

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je cak y oblika od nekog 22 tt i u 33 mi se skratio na 10 mm i sve ok. Mirovala sam do 34 tt

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

meni nikad nisu mjerili dužinu i oblik cerviksa?! ni moj gin, niti u TA... samo svaki put dr kaže da je zatvoren i čvrsto zabetoniran, da zatvorenije ne može biti, valjda onda nema portebe za mjerenjem dužine ili? je li moguće uopće da je skraćen a tako čvrsto zatvoren? ili kad je zatvoren nije ni bitno koja je dužina?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je samo mjeren, nisam jos imala niti jedan vaginalni pregled. Pretpostavljam da ako te pregledava vaginalno onda moze napipat, cim veli da je sve cvrsto zatvoreno

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da, to je svaki put vaginalni pregled
    a kako se uopće mjeri cerviks? uzv ili?
    Posljednje uređivanje od medonija : 25.05.2013. at 12:04

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    da, to je svaki put vaginalni pregled
    a kako se uopće mjeri cerviks? uzv ili?
    Vaginalnom uzv sondom.

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala vam curke puno !!!!!!!!!!
    a neznam šta da vam kažem kao bio je prošli put 41mm sad je 37mm a kao ja sam dosta visoka pa je i tih 37 skraćeno,,,, i da zatvoren je oblika T moj je oblika V i znači blago omekšsan uloživ za jagodicu prsta,,, a kao da je oblika U to je baš zabrinjavajuće.....ma čudna je ova moja dr jbga a mali grad nemamo nekog izbora vele.....hahah sreća imam rodu sad moram mm-u pokazat vaše postove jer on diže ajme uzbunu a i mene ja zabrinula malo da sam odlučila sve stavri kupit slj mj hahahah

..i da meni je kao uzv sondom mjerila dužinu i onda "ručno" da je omekšan"....a niš više ležanja, malo ću ranije na bolovanje nego sam planirala i pit magnezij pa šta bude
    Posljednje uređivanje od deniii : 25.05.2013. at 13:34

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

corina kakvo je danas stanje?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ah taj cervix , meni je zlo od njega
    meni je u 18tj bio 42mm da bi u 21tj nestao i bila skroz otvorena eh eh...
    .
    mene ceka mjerenje svakih 3tj i to mi nije sigurno
    znaci nema ono bez vag. pregleda i uzv - nego bas suprotno to mi je pod obavezno ima da me cackaju non stop
    i uzas jedan kako me toga cervixa strah

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

crvenkapice hhahahahahah baš si utješna...a mislim da će i mene od sinoć na svakom slj pregledu mjerit ............corina javi nam se da znamo da je sve okaj

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Crvenkapice tako i ja razmišljam bolje nek oni mene pregledaju pa da ja znam da sam zatvorena i da ne moram strogo mirovati nego da je suprotno, a s obzirom da su mi već našli bakteriju u brisu što bi bilo da sam otvorena, ovako sam barem malo na miru od pregleda do pregleda. Ja ne kužim tamo na onoj drugoj temi se žene bune protiv vaginalnih pregleda ali kako bi dr. trebao uzeti briseve, i sve je super kad ti nije ništa a šta kad je a ti se ne liječiš?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Denii, mislim da ti duljina cerviksa stvarno nije upitna (on je po obliku malo zakrivljen, kao srp i nije ga moguce izmjeriti precizno bas u mm), vec je dr vjerojatno reagirala na to sto si (po novome) uloziva. Na takvu promjenu meni je bio preporucen laganiji ritam do sljedeceg pregleda kada smo se uvjerili da se nisam pocela otvarati i da nije rijec o insuficijenciji cerviksa.

Kapice, ako se ne varam, vas andeo je otisao zbog neke upale? Kod upalnih procesa dolazi do brzog otvaranja i prijevremenih trudova. To se, koliko znam, jedino moze predvidjeti cescim vadenjem Crp iz krvi. Nema razloga da se unaprijed bojis da ces se prijevremeno otvarati u ovoj T zbog insuficijencije cerviksa (kad to nije bio problem ni prosli put), pa da inzistiras na stalnom cackanju kad time samo mozes povecati vjerojatnost neke infekcije.
    Redovni pregledi, povremene krvne pretrage, cervikometrije kad dr procijeni da ih je potrebno poceti raditi i, najvaznije, optimizam i vjera da si u prosloj T nazalost imala bad luck i da ce ova proteci uredno i zavrsiti rodenjem zdravog djetesca. To ti zelim od srca!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Deniii oprosti ja sam ti poseban slučaj

Ja isto ne kuzim to vodjenje trudnoće bez uzv.vag.pregleda i opet bude sve ok
    Ko da ja želim da me cackaju i ja bi samo uzv preko trbuha i ćao
    Ali to mi nije sigurno
    U americi moja kuma je išla samo svakih 6tj slušati sa onim slusalicama bebino srce bez uzv bez vag.pregleda
    Uzv bio samo 3x kaže
    Tako kaže gore to ide

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Maco to se 100% ne zna jer sam bila dugo otvorena i bakterija je mogla tada ući ...dr nisu sigurni šta je bilo bakterija ili slab cervix
    Kad bi ja barem znala šta je ali ne znam...
    Meni su čak savjetovali cerklaz od 15 tj

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ovo da napišem
    Crp mi je bio ok tada i brisevi i svi nalazi
    Tako da ....

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja kao padobranac- moj je 41 mm u 25 tt, T oblik, onda je to ok, doktor kaže da je to super?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drage moje da vam se javim evo ok sam. Ništa ne radim, odmaram, gledam tv, spavam...
    Danas mi se čini malo volje stanje. Još uvijek ima tih smeđih žilica. Kao čini mi se malo manje. Ništa pričuvati ću se jos koji dan doma na kauču.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

corinaII super, samo ti odmaraj i nestat će sve!
    željkica bravo za kombinirani! Ja sam danas super, samo sam se morala izolirati od ovog ludog vremena izgleda.
    Cure s problemima s cervixom, samo šaljem kiss jer sam još zelena za takve diskusije

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

corina super da je bolje,kažem ti tako je bilo i meni neke smeđe žilice i jedan dan samo nestale!

Muma dobro kažeš da je ludo prije dva dana sam bila u japanke skoro išla na more a sad mogu u čizme!da te pitam,kako tvoje mokrenje?ja se po noći dižem 3 puta a po danu svakih sat vremena idem na wc,za izludit!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    corina super da je bolje,kažem ti tako je bilo i meni neke smeđe žilice i jedan dan samo nestale!

Muma dobro kažeš da je ludo prije dva dana sam bila u japanke skoro išla na more a sad mogu u čizme!da te pitam,kako tvoje mokrenje?ja se po noći dižem 3 puta a po danu svakih sat vremena idem na wc,za izludit!
    Hm, mokrenje? Ništa specijalno. Puno pijem, piškim kroz dan rekla bih normalno s obzirom na popijeno. Noćne pohode nemam. Uh, još da se i zbog toga budim... Kaj i to me čeka? Ajme jedva čekam biti u tvojoj koži, da prođem 12tt i obavim kombinirani. To će fakat biti "lakše se diše". Kad ti je ono ponovno pregled?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zasto uopce idete na taj kombinirani test ?
    cemu?
    nije valjda da ste sve isle

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

evo noćas sam se samo 2 puta digla to je uspjeh ja sam kombinirani obavila u 11 tt u 12 tt ulazim u utorak i tad prestajem s utrićima napokon to će bit fešta!!!ponovni pregled imam tek 24.6 uf tako dalekooooooo!ti negdi sredinom 6 mj?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

crvenkapice ne idu sve cure na kombinirani, stvar odabira, ja sam odabrala ići a vjerujem i željkica...
    željkica 12.6. idem baš na kombinirani + pregled. Meni je tad 12+1 pa sam mislila da si i ti radila s punih 12tt. Još malo i nema gurkanja utrića za tebe
    Kad smo kod utrića, koji je mogući razlog produžavanja th progesteronima?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da stvarno su mi dosadili najgore mi je na poslu,taman ih stavim i onda me neko traži za poludit al još malo pa pa utrići!mislim da nema produžavanja je u 12 t posteljica proizvodi dovoljno progesterona pa nije više potrebno,tako mi dr reka valjda sam ga dobro razumila. sretno na testu vjerujem da će bit dobar!

crvenkapice,ja sam išla da budem mirnija da je sve ok, kao šta ti je Muma rekla to je stvar osobnog odabira......

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a sta ako nije ok sta onda ?
    100% pouzdano nije

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    a sta ako nije ok sta onda ?
    100% pouzdano nije
    A ako nije ok, onda ćemo o tome tek dok saznamo da ustvari nije ok! Zato i jest stvar osobnog odabira. A ruku na srce, nitko ne može znati kak bi se ponašao da stvarno ispadne da nije ok. Ja idem tamo puna pozitive, a i struka me bocka da to obavim. O svakom scenariju ćemo kad dođe na red.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

daleko od 100% cak....
    pozdrav svim trudnicama, uzivajte, a nemojte stalno jedva cekati ovo i jedva cekati ono.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

jutro curke moje! vidim danas nema kave,pa eto da je skuham i neka se posluži tko želi
    ja sam jedna od onih koja nije išla na kombinirani............ne znam točno zašto ali jednostavno nisam,
    u potpunosti se slažem sa mumom i željkicom,stvar izbora!
    željkice jako mi je drago da su nalazi super,a tebi muma držim fige mada znam da če rezultati biti odlični!
    a kaj se tiče mokrenja,ja stalno idem na wc i po noči i po danu,u početku puno više,sad malo ,malo manje ali ko zna kaj me tek čeka sa tim pi-pi

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bubekica naša!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo jedne koja isto ide na kombinirani, u utorak. Nemam straha, ako nalaz ne bude ok idem na AC isto bez straha.
    Stvar osobnog izbora, dragi i ja smo razgovarali o svim mogucnostima i odlucili ici...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja sam išla s pozitivnim stavom i rekla sam doktoru da ne prihvačam negativan nalaz nasmijala sam ga , tako da vjerujte da će sve bit uredu pa i hoće!
    bluebella i muma sretno!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo meni danas kao opet malo jači smeđi iscjedak ahh ne znam više od kud to dolazi.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

corina draga budi samo pozitivna!
    bluebella sretno!
    ostalima velike puse!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam išla odmah na amnio, išla sam i na 4D UZV; imam vaginalni i UZV pregled svaki put.
    Što se može ne prepustiti slučaju, ja ne prepuštam
    Znam da to sve skupa ne mora garantirati sretan ishod, ali meni to ipak ulijeva sigurnost zbog koje - kako bubekica preporučuje - uživam i u sadašnjem momentu...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

crvenkapice, kombinirani samo daje statističku vjerojatnost da dijete ima određene kromosomopatije. Ako nije ok (tj., ako je statistička vjerojatnost da ima Down ili Edwards velika), jedini način da se utvrdi ima li ih dijete zaista je amniocenteza. Ako npr. piše da je šansa za Down syndrom 1:45, to znači da će 1 od 45 djece s takvim nalazom biti rođeno s Downom. Sve ovisi o osobnom odabiru - možeš sve to obaviti ili odlučiti ne obaviti ništa. Loš nalaz kombiniranog ti zapravo samo govori da postoji indikacija za amniocenetzu (ukoliko je par uopće želi, naravno).

što se tiče vaših muka po cerviksu, on se može pregledati i bez turanja prstiju - to samo povećava rizik od prenošenja infekcije. može se raditi cervikometrija i uzv-om pogledati unutarnje ušće. kad dođe do prijevremenog otvaranja, liječnici baš zbog opasnosti od infekcija NE pregledavaju vaginalno - ja sam mjesecima ležala u bolnici i nikome nije padalo na pamet da me pregledava dok god nisu prošli kritični tjedni. onda su me pregledali samo da vide mogu li kući čekati porod (i cimericu su isto tako da bi shvatili da je 9cm otvorena pa su je zadržali jer se očekivao ekspresan porod). od prijema u bolnicu do tada ništa. i nakon toga ništa do poroda. u međuvremenu sam samo išla na uzv gdje su vidjeli manjak vode pa me ponovo hospitalizirali, ali opet bez pregleda - samo ctg svaki dan. A vaginalni pregledi u razdoblju trudnoće kad se više niti ne bi pokušao spriječiti porod pogotovo nemaju smisla - npr. zašto bi se radili u 37. ili 38.tt? Neki naručuju žene svakih par dana čim se napuni 38 tt. A čemu? Ako si zatvorena, to je ok; ako si otvorena, isto je ok. Ništa pametno se time ne saznaje, a može se prenijeti neka beštija. Ctg i uzv vide je li beba ok i to je ono bitno. i osobno nemam ništa protiv amnioskopije kad se trudnoća prenese, ali unutar termina stvarno ne vidim svrhu tome... a i sami dr-i su me uvjerili u potencijalnu štetnost vaginalaca - neke su žene čak pregledali samo nekakvim ogledalcima i poslije toga ni blizu...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sta vama znaci vaginalni pregled ? vag. uzv + pregled prstima , spekulom? svaki put

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene je dr. pogledao s tim spekulom i vag. UZV pa jel se može vidjeti otvorenost samo vag. UZV-om?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

frka jasno mi je to za kombinirani , ako nije dobar aj na amnio. di opet nije 100% sigurno i moze izazvat pobacaj....hm ja to ne bi...
    mjerenje NN u 12tj mi je dovoljno

drugo , kako dr. vag. uzv moze vidjet mekanost , ulozivost cervixa ? nikako , samo duzinu zar ne ?
    a to da ne cackaju kad je vec otvaranje ili sl. krenulo mi je ok,

opasnost od infekcija uvijek postoji pa cak i vag. uzv zar ne, pa cak i dok guram utrice doma
    dr. stavi ciste rukavice i obavi to kratko ...ne znam opasnost uvijek postoji jbg....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To i ja mislim, doma sam si mogla prije naštetiti gurajući utriće i ostale vaginalete za candidu, pa za bakterije i sad koristim lactogyn, a to što je on stavio taj sterilni spekulum na par sekundi mislim da stvarno nije opasnije od ovog prvog

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a gledajte - opasnost uvijek postoji, ali često čačkanje je svakako povećava. i jedno ste vi i vaše "kućne" bakterije, a drugo su one bolničke - to su sasvim različite stvari. može dr stavit 100 puta rukavice, ali one više nisu sterilne čim se izvade iz paketa. da se razumijemo, ja nisam protiv vaginalnih kad su potrebni (tipa kad se jave neke smetnje, bolovi, kontrakcije da se provjeri stanje), a ovo što vam pišem nije neka moja izmišljotina - dokazano je da su RUTINSKI vaginalci više štetni nego korisni - znači čačkanje svaka 3, 4 tjedna samo čačkanja radi... u ranoj i kasnoj trudnoći pogotovo nemaju smisla. ali razumijem pogotovo nas MPO-vke koje ništa ne žele prepustiti slučaju... ali, crvenkapice, i sama si nažalost vidjela da se problemi mogu javiti preko noći i u takvim se slučajevima obično ništa niti ne može učiniti - tada vaginalni pregledi svaka 4 tjedna ionako nisu od pomoći. a postepeno otvaranje se vidi i uzv-om, kontrakcije se osjete i u tim se slučajevima može dati terapija i odrediti npr. mirovanje. ali u svakom slučaju sam za to da se ide dr-u na i svaku najmanju sumnju da nešto ne štima. i nažalost, tko zna koliko su problema i prijevremenih otvaranje uzrokovali upravo vaginalci jer su prenijete neke bakterije...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene još ni jednom nije prstima pregledavao ali je s tim spekulom kad sam se požalila na iscjedak i kad mi je uzeo bris i sad zadnji put da vidi jesam li zatvorena nakon što je ustanovljena infekcija, meni je odmah laknulo kad sam čula da jesam iako ako će otić po zlu može i ovako i onako toga sam svjesna i osim ovih antibiotika koje pijem neznam kako se to realno može spriječiti

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

argente tako nekako i ja (sad) razmisljam - il samo amnio il nista. s kombiniranim si samo stavljen s ove ili one strane statistike, to mi ne znaci puno. podrzavam osobni izbor, ali on mora biti baziran na dobroj informiranosti.
    a sad vam bjezim s teme
    Posljednje uređivanje od bubekica : 26.05.2013. at 13:49

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

još nešto - crvenkapice, nalaz amnio je 100% siguran. tu ne računam neku grešku koja uključuje ljudski faktor, tipa zamjene nalaza i sl.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    još nešto - crvenkapice, nalaz amnio je 100% siguran. tu ne računam neku grešku koja uključuje ljudski faktor, tipa zamjene nalaza i sl.
    frka carice ...
    bez tebe bi ovaj pdf bio pun dezinformacija...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nek se zna da sam mislila da amnio nije 100% siguran postupak da može izazvat pobačaj i nedaj Bože druge komplikacije
    a ne da nalaz amnio nije pouzdan

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a gledajte - opasnost uvijek postoji, ali često čačkanje je svakako povećava. i jedno ste vi i vaše "kućne" bakterije, a drugo su one bolničke - to su sasvim različite stvari. može dr stavit 100 puta rukavice, ali one više nisu sterilne čim se izvade iz paketa. da se razumijemo, ja nisam protiv vaginalnih kad su potrebni (tipa kad se jave neke smetnje, bolovi, kontrakcije da se provjeri stanje), a ovo što vam pišem nije neka moja izmišljotina - dokazano je da su RUTINSKI vaginalci više štetni nego korisni - znači čačkanje svaka 3, 4 tjedna samo čačkanja radi... u ranoj i kasnoj trudnoći pogotovo nemaju smisla. ali razumijem pogotovo nas MPO-vke koje ništa ne žele prepustiti slučaju... ali, crvenkapice, i sama si nažalost vidjela da se problemi mogu javiti preko noći i u takvim se slučajevima obično ništa niti ne može učiniti - tada vaginalni pregledi svaka 4 tjedna ionako nisu od pomoći. a postepeno otvaranje se vidi i uzv-om, kontrakcije se osjete i u tim se slučajevima može dati terapija i odrediti npr. mirovanje. ali u svakom slučaju sam za to da se ide dr-u na i svaku najmanju sumnju da nešto ne štima. i nažalost, tko zna koliko su problema i prijevremenih otvaranje uzrokovali upravo vaginalci jer su prenijete neke bakterije...
    sorry frka, ali vaginalni pregledi su definitivno bezazleniji nego najnjezniji seks u trudnoci, koji par ako je sve u redu barem 2-3 puta cesce 'upraznjava' nego vaginalni pregledi 1x mjesecno. znam da je u prvoj T ginicka bila tako oprezna kao da sam od secera. u ovoj T mi je cerviks dva puta gledan ultrazvucno, so nisam ni osjetila.
    u kasnoj T palpacije svakako imaju smisla da se vidi da li je cerviks ev. skracen i da li su potrebne mjere opreza (mirovanje, magnezij..lijekovi..itd)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

spodoba, nažalost nije tako - kao što sam već i napisala, tvoje kućne bakterije (a tu se podrazumijevaju i one koje se eventualno mogu prenijeti seksom (ako je, naravno, isti partner u pitanju )) nisu ista stvar kao i one koje možeš pobrati u bolnici/ambulanti.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

spodoba, nažalost nije tako - kao što sam već i napisala, tvoje kućne bakterije (a tu se podrazumijevaju i one koje se eventualno mogu prenijeti seksom (ako je, naravno, isti partner u pitanju )) nisu ista stvar kao i one koje možeš pobrati u bolnici/ambulanti.
    ako se radi po higijenskim smijernicama to ne bi trebalo predstavljati problem..no dobro

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

osobno nemam ništa protiv amnioskopije kad se trudnoća prenese, ali unutar termina stvarno ne vidim svrhu tome....
    Pa niti tad... Amnioskopija je zastarjela metoda koja je vani napuštena pred 30 godina, reče mi moj porodničar u Austriji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •