E tako smo kismet, Blekonja, i ja terminuše, baš fora a Argente nas šiša za tjedan dana ali možemo i nju računati za utakmicu![]()
jutro cure...kako je lijepo pročitat ovako vesele vijesti...hm,sad gledam,ono meni je jutro,još sam u piđami i sa šalicom kave sjedim kao da je 8h. ma baš sam se uljenila i uživam u ovim predivnim i duuuugo ćekanim trenucima.
mi sutra zaokružujemo 14tt. jupi!
šaljem svima veeeliki kisss i bebicama mah-mah, samo neka nam lijepo rastu.
butterfly nek si se i ti nama pridružila, ajme a ja odkad sam trudna uopće ne mogu spavati duže budim se u 7, 8 ujutro ko da mi se negdje žuri!
hej mimi,ma najveća moja podrško, nadam se da ste vas dvoje super i da sjajiš na kilometre!
evo svako toliko bacim oko,a i prije neko sam ostala trudna virila sam na ovaj topić i jedva čekala pridružiti se!
a ja sam ti prava pospanka, jedino me zafrkava pišanje utoku noći (barem 3 puta) pa nadoknađujem.
drž' se, ksena - bit će to ok! bebac je već veliki i teško da mu hematom može naškoditi... a posteljica se ima vremena dići...
i super za pišonju
cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(p.s. ne mora biti nikakvih pripremnih trudova - to je fakat individualno...)
cure mene još boli. bila 3 puta na vc. razmaci svakojaki od 7 do 15 min. sad zadnji put na dnevnom malo sukrvice. čini mi se da je krenulo ali još ću biti doma dok se ne iskristalizira. evo zadnje me boljelo u 12 h. sad ću vidjeti kad će sljedeći.
vidim da se kladionica otvorila![]()
MalaMa, stvarno izgleda da je krenulo... topli savjet - ne žuri u bolnicu. kad su me otpuštali iz bolnice, rekli su da niti ne pomišljam krenuti dok god trudovi nisu bar sat vremena na 5 min. na kraju sam bila ponovo hospitalizirana do poroda i onda su nam rekli da ih ni ne zovemo dok nisu na 2 min. stvarno nema potrebe za žurbom (osim ako misliš da nešto nije ok) - to te samo može dovesti do milijun nepotrebnih intervencija...
Sretno!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
MalaMa pa jel ne bi trebala u bolnicu?
ksena drži se i ja mislim da neće naškoditi hematom tako velikom bebaču, probaj mirovati možda ti je i od posteljice to krvarenje? Ja bih zvala dr. na tvom mjestu pa čisto da čujem što misli
Vidiš ti kako pojma nemam ja mislila da treba ići čim je takva situacija s trudovima
MalaMa pa i termin je danas, samo smireno, bit će sve ok.
MalaManek je to to i da se što prije maziš s bebicom!
MalaMa izgleda je mala djevojcica tocna ko Svicarski satic.
Ukoliko te nije frka, budi kuci, setkaj, lezi, tusiraj se, skakuci na lopti i kad se trudovi ustale na 5-8 minuta i budu stvarno bolni (ili pukne vodenjak) lagano u bolnicu (tako sam se bar ja dogovorila sa glavnom primaljom koja podrzava moj plan poroda).
Zelim ti brz i lagan porod, pa da sto prije zagrlis malu ljubavicu.
Ne bi ni ja imala nista protiv da Klempo uskoro krene...
Koliko god mi je lijepo biti trudna, sad vec stvarno jedva cekam da poljubim naseg malog zapca![]()
S obzirom da je otvorena kladionica, ja sve ulazem na Malu m.
Draga nek ti porod prodje sto brze i bezbolnije, jedva cekamo izvjestaj![]()
počni čitati o porodušto kasnije dođeš, to bolje (osim ako ti nešto nije sumnjivo). u protivnom ćeš samo završiti solo u predrađaoni satima ili prikovana za krevet i s dripom u veni. frendica me zvala u 2 ujutro da ima jake trudove svakih 15 min. ja joj rekla da se otušira, odmara i radi što god joj paše dok god trudovi ne postanu ful česti i dugi. zovem je u 3, a ona pred bolnicom - muž joj se ukakio da će roditi doma i odveo je u bolnicu čim su trudovi pali na 7 min. jadna se 12 sati prikovana za krevet mučila na dripu. ne ide to tako brzo i nema smisla provesti većinu vremena u bolnici. ja sam bila otvorena mjesecima i jako se brzo otvarala kad je porod počeo, a trudovi na 2 min su mi trajali sigurno 2 sata. a ni osoblje nije oduševljeno kad im žene dođu čim trudovi počnu pa to obično rješavaju ubrzavanjem
a i ako ti ne uvale drip i prokinu vodenjak, samo ćeš provesti tko zns koliko sati u predrađaoni - na nepoznatom teritoriju i okružena nepoznatim ljudima (što jako često i utječe na tijek poroda, tj. uspori ga ili čak zaustavi pa eto opet razloga za intervencije). samo laganini i bez žurbe (naravno, ako se radi o zdravoj trudnoći bez komplikacija).
cure hvala na savjetima i podršci. bubi sve si uložila na nas. nadam se da te nećemo iznevjeriti
naši trudovi šaraju 8 min, pa 9 pa 4, pa opet 9. doma sam i ručak skuhala i prašinu obrisala. otuširala se i sve po malo. ne mislim jurit u bolnicu još. kuma mi je primalja pa me i ona savjetovala da ne idem nikud. vodenjak nije iscurio tako da nemamo što žuriti. muža sam poslala raditi. još mi možemo i do navečer ovako.
maco znam da ste nestrpljivi. joj ja sam zadnjih dana mislila da ovo nikad neće doći.
ksena ~~~~ da prestane zezat to krvaruckanje.
MalaMa kako kaže maca...lopta...ili možda koji hororac![]()
Zvala bih te ja da ideš sa mnom večeras na Zvjezdane staze 3D, ali ipak ti želim da ti sve ovo što brže prođe i da tad već bude princeza s vama...ili gotovo a vama.
MalaMa sretno! I ja se slažem da ne treba žuriti u bolnicu. Meni je pukao vodenjak pa sam morala. Al opet od 1.30 do 8 nije se događalo ništa. Samo sam ležala priključena na ctg. Trudovi se smanjili. Porod mi nije baš bio najljepši pa o tome neću pisati
Ali čim imaš taj pritisak na d. crijevo, to je to!
Da čim prije ugledaš svoju ljepoticu!
oooooo pa tu je veselo!!! MalaMa sretno i da porod bude što lakši,brzi i bezbolan i da čim prije grlite svoju ljubav! puse!!!
MalaMa ..sretno . i da bude što bezbolnije
ksena ja sam od 7 tjedna tri puta prokrvarila.. nije bilo ugodno za vidjeti krv, ali evo još uvijek je sve ok iako još uvijek krvarim pomalo.
samo lezi i polako... meni je doktor govorio dok nema grčeva i bolova a krv nije svježa sve je ok...
Mimi, na tečaju kažu kad budu na 5 min, znači ako dođeš prije da si stvarno uranila(osim ako nije pukao vodenjak, onda odmah).
Bubimitka, lako se sad kladit
Gingerrespect
MalaMa, kako uzbudljivo! Izvještavaj nas dok možeš, čekamo ovdje!
Danas ćemo valjda proći taj dio na tečaju pa ću biti pametnija![]()
malama meni su trudovi počeli u podne,kod pišanja malo sukrvice budući da sam bila u 38 tj pretpostavljala sam da su lažni,
mjerila sam kada mi dolaze,tako sve do 5 sati ujutro,odšetala do bolnice laganog hoda 45min.zaprimili me u 6 sati.
odveli me odma u rađaonu,pustili me još sat vremena da se otvorim,pošto je to išlo malo sporije, dali mi drip i probili mi vodenjak i rodila poslije 9 sati.
boravak u rađaoni ccca 3 sata nije strašno
paty, cure, evo tako i moji još uvijek nepravilnog razmaka. baš sam si legla malo odspavat, misleći ma niš od toga, kad me ulovio tako jako da sam htjela vrištat. nisam pametna. čekam da se ustabile. i dalje šeću i do 15 min razmaka.
MalaMa joj sretno,stvarno još malo i imaš bebicu u naručju... meni to izgleda tako daleko,nikako vrijeme ne prolazi,a kad čitam o porodu hvata me panika.
sretnoooo
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 05.06.2013. at 16:09
pozdrav, nova sam na ovom forumu. ovo mi je 5 ivf. transfer je bio 2 dan 2 mrvice. 14dnt beta 50 , 17dnt beta 258, 19 dnt beta 436.
molim vas ako neko ima iskustva sa betama dali je ovo mali porast bete u 48 sati?
MalaMa sretno
frka aj ocisti inbox pokusavam ti poslat poruku al ne da![]()
Vidim da se tu neke kladionice otvaraju. Samo da vas pozdravim iz bolnicke sobe
MalaMa sretno!![]()
http://www.ivfconnections.com/
tu možeš provjeriti...ali to je sve vrlo individualno, prvi uvz je najpouzdaniji, za kojih tjedan dana...sretno!
Posljednje uređivanje od kismet : 05.06.2013. at 19:23
Non stop virkam ovdje da vidim razvoj situacija..a sad je neko zatisje, nadam se da je sve ok, malo cu ~~~~~~~~~~~ nasim curama koje su predporod.. Sretno curke!!
Mala ma kakva je situacija?
Moe zar je gimnasticarka uranila kad ste vec u bolnici?!
Dobro jutro drage moje. Nocas sam postala mama. Moja mrvica se rodila s 3260 i 49cm. Iako su trudovi bili rijetki brzo se to odvilo i sve je u redu. Puse svima. Moe sretno, ti si na redu
![]()
dobro jutro!
MalaMa čestitike i puse Princezi!
obzirom da je jutro počelo s ovako divnom vijesti i očekujemo ih još uskoro od Mace i Moe, jutros uz kavu, čaj poslužujem i rakijicu!(sva sreća da smijemo bar ovu virtualnu)
MalaMa čestitam!!!!! Želim ti brz oporavak i da se za koji dan mazite i pazite kod kuće svi skupa!Uživaj u svojoj srećici!
Moe, da sve bude što lakše i brže pa da se i vi brzo mazite!Neka te tamo na brdu čuvaju do najljepšeg susreta!
Maco, kako si nam ti?
Medonija, ja ću onda jednu kratku za naše velike i male cure... Živjele!!!!
Imate li savjet što bi mi pomoglo kod upaljenog grla? Znam da strepsils ne smijem...
Mala ma čestitam na maloj princeziuživajte..
Moe i vi ćete još malo
Maca nam se pritajila![]()
MalaMačestitam!! super ste vi to odradile!
123beba ja ti imam isti problem...trpim...
najgore mi je na poslu kad mi dođe klijent, a kolegica ne može preuzeti...ja pričam, a suze mi idu
uzmem neke obične mentol bombone, al ništa to ne pomaže