mmmm ne bi bilo loše baš razmišljam o slatkome!
jutro evo da ja danas ponudim kavicu
kako vi podnosite vrućine? ja sam do sad dobro al noćas užas ništa nisam spavala kako je vruće zato sam već i ustala!uf
Kod nas nije toliko vruće jer stalno puše vjetar a i da je imam klimu pa je lako upalim...nego mene muči i dalje ovaj išijas ne mogu se nigdje mrdnut jer me boli dok hodam i onda sam ko pacijent cijeli dan mirujem, mislim da ću ići kod kiropraktičara jer sumnjam da će mi proć samo od sebe![]()
Inače bili smo i na vanrednoj kontroli i s bebom je sve uredu čak je i malo naprednija po kilaži dr. je procjenio da ima 1800 g u 31 tt, protoci i sve ostalo je super dosta je aktivan i dalje![]()
Željkice, hvala na kavi...
Meni baš paše današnje vrijeme u Zg. Nije pretoplo pa mi je lakše nego las baš zapece... No danas ću vjerovatno polako jer me dosta bole leđa... Pripremam se za raspakiravanje![]()
Mali Mimi, jel moguće da ti je malac "nasjeo" na neki živac pa da ti je od toga bol? Meni se znalo dogoditi da sam imala bol kroz čitavu nogu, ali nakon nekog vremena mi je znalo samo od sebe proći kad bi se ona pomaknula...
ali mene boli već 2 tjedna i ne popušta a malac je aktivan pa valjda bi se i odkočio taj živac?
Blekonja ajme sad me trta kolika će to biti beba po svemu što čitam je za 200 g napredniji sad mi opet pada napamet da nemam dijabetes, ali opet ja sam dobila 8 kg što je normalno za ovu fazu trudnoće![]()
ma meni je i Marijeta bila manja beba, ali ja sam se iskreno, puno više pazila i zdravije hranila s njom nego sad
u ovoj t. sam dobila 5 kg do sada!
ja ću sad vaditi opet onaj prosjek 3 mjeseca šećera, a mislim da i da ću radi sebe (i svoje anamneze prije Marijete) ponoviti OGTT uskoro na svoju ruku! na samom početku trudnoće i oko 25-26 tj. je bio ok.
iako ga ja pratim aparatićem 1-2 puta dnevno.....užasno ga se bojim, po veličini bebe ga nemam, ali eto ja uvijek nešto![]()
Posljednje uređivanje od Blekonja : 08.07.2013. at 11:21
Mali mimi,mislim da ti i nije toliko velika beba,a znas da na UZV znaju fulati..to je ionako samo procjrna..
Nas frajer je imao u 31 tt 1730 g..znaci tu su negdje..
Sad sa 37 tt je imao 3200 i tezina odgovara tjednima..
MM moja Marija je od pocetka bila naprednija za dva tjedna a rodila se sa 3150 g tajo da te ne brine jer tesko mogu procjeniti tocnu tezinu bebe. Sto se tice tvoje tezine mislim da je to OK ! Ja sam u citavoj trudnoci dobila 8 kg a pred kraj cak i izmrsala.
Malo upadam...ali trenutno ne mogu funkcionirati koliko mi se stalno spava... jel mogu očekivati da se taj umor smanji nakon prestanka utrića, ili oni nemaju toliko veze? Ja s utrićima smanjujem kad dođem u 8tt, znači za par dana
Vrci meni se uzasno spavalo do nekih 8-9 tt, kasnije puno manje, a utrice sam koristila do 13 tt..
Znači možda se bliži kraj...al vidjet ćemo
Noćas sam spavala 9 sati, nisam se rano digla. A već od 11 sati ne funkcioniram...
Da, "mozda"
Spavaj i uzivaj ako si na bolovanju, bolje da ti se spava nego da imas mucnine i ostale tegobe![]()
draga, ja sam ti do kraja 10 tt skoro pa padala u nesvjest koliko mi se spavalao
što baš i nije bilo zgodno dok sam na poslu, a trajalo je po cijele dane...
onda je prestalo, samo mi se povremeno tako jako spava
a još sam na progesteronu....
e da, kad mi se prestalo spavati vratio mi se i apetit
i to u velikom stilu![]()
ja za dva sata idem kod svoje soc.giničke na pregled
i malo sam se ukakila od straha
a u četvrtak sam kod svog mpo-vca....
Vrci samo ti pajki, čekaj kad dođu trudničke nesanice sjetit ćeš se tog perioda!
Ginger ma znaš da će biti sve super! Uživaj gledajući bebicu! Ideš na kombinirani kod mpo-vca ili...?
Muma, nisam još odlučila....
Idem kod njega na ove veće uzv-ove, a tu spada i ovaj u 12tt
Probudila sam se umornija nego što sam legla...
Ali doma sam na bolovanju, nije problem. Niti s apetitom nemam frke![]()
vrci,nije to od utrića i ja sam samo spavala a i sad dobro spavam!
ginger sretno,ma bit će sve ok!
Jedno vrijeme mi je problem bio buđenje pred jutro, i teško spavanje tad, ali sad i ujutro ok spavam
Sad sam se probudila s rupom u želucu![]()
Sve su ti to slatke čari trudnoće,ja sam u početku tukla po panceti tako mi je pasala zbog mučnina!
Meni paše kruh i pekarski proizvodi, i tjestenina... Mogla sam si naći nešto što ne deblja toliko![]()
ja sam na početku bila luda za burekom sa siromdragi je ludio kad me vidio da jedem burek, čak sam papir od bureka skrivala duboko u smeću da ne vidi da sam ga jela
... nakon bureka je došla argeta od tune, a sad je to cola sa puno leda... svako malo neka nova želja
slatko ... nula bodova... samo mi bude muka poslije...
a šta ću kad mi je odgovarala imala sam užasne mučnine a kad bi nju pojela smirilo bi se , govorija je mm tad biće dr nešto zeznija zaminija uzorak od nekog slavoncaa sad i nemam neke želje sve normalno!
Ja sam na početku imala želju za sendvičima, paštetama i sl. (što inače ne jedem). A imala sam i tjedan kiselog zeljaVeć se odavno sve stabiliziralo i sad mi paše voće iz frižidera! A i sladač! A spavanje - toga nije bilo, ni od utrića, ni sad od crinonea. Nikad ne spavam po danu, a navečer me krevet vidi tek oko 00.30 ili 01.30 - ako se to doba uopće može nazvati "večer". Buđenje oko 7.30/8.00.
evo drage moje da se pohvalim...danas ipak napravila kombinirani ( 12 tt) i nalazi su super. Rizik za down 1/1167, edwards 1/14551 i rizik za dob 1/170. UZV mi je radila skoro 45 min jer su se malci stalno mrdali pa nije mogla odmah izmjeriti nuhalni, protoke i ostalo. Uglavnom prekrasne su bebice i sve je, kako je dr rekla, savršeno
i da...ja stalno imam želju za žvakanjem bilo čega ali smo na sreću u plusu samo jednu kilu![]()
Posljednje uređivanje od leeloo77 : 08.07.2013. at 18:50
evo mene s izvjestajem
jedna zivahna bebica od cak 62 mm se nije dala lijepo poslikati
sve je u savrsenom redu kaze dokica, ima sve kako spada
nuhalni je gotovo nemjerljiv, nosna kost vrlo vidljiva, he he
uglavnom, bas je bilo divno gledati to malo cudo, rastop totalni
leeloo bravo za nalaz!
Bluebella, pozdravim ga, se razme
sto se tice procjena tezine putem uzv, to i nije bas tako pouzdano
ne bi se trebalo previse zabrinjavati oko toga, osim ako dr ne kaze da su neka drasticna odstupanja u pitanju
al lako meni sad pametovati....
Posljednje uređivanje od Ginger : 08.07.2013. at 20:21
leeloo, Ginger prekrasno! Uživajte dalje sa svojim bebicama u svakom trenutku!![]()
super za dobre vijesti i lijepe nalaze!
Neka je svima sve mirno i bez ikakvih problema sa bebicama!
Što se tiče procijene težine, to stvarno zna imati velika odstupanja pa bez brige...
Nešto smo u zadnje vrijeme krenuli redovito nazdravljati! Baš dobro... Volim takve običaje![]()
Pa odoh ja sad pripremiti neku kavicu za ljepše jutro... I naravno, smisliti neki fini doručak...
Uživajte mi u današnjem danu!
jutreko!
i ja ću jednu kavicu, tak mi se spava da mi glava pada....
hvala curke
e, zaboravih reći da mi je ipak dala željezo...izabrala sam sirup, ne tablete
to su bili nalazi iz 9 tt i s obzirom na sve, tj. moje prethodne trudoće (u prvoj sam pila od polovice, u drugoj pred kraj i malena se rodila slabokrvna), na moje trenutne vrtoglavice, a šećer je ok...uglavnom, ne sviđa joj se što je sve tako nisko već na samom početku pa bi ona da uzimam željezo...
mislim da ću je poslušati
svima
p.s. - di nam je hope?
Ginger, jel bebama rade krvnu sliku čim se rode? Ja isto uzimam željezo i to zadnjih par tjedana pa me malo brine da joj nešto ne fali... I jel mi isto možemo dok smo u bolnici tražiti da nam naprave krvnu sliku?
ne vade
ma ne treba te brinuti, nije to baš tako često
al kod mene očito tako ide...
starijoj je pedica vadila krv sa 6 mjeseci u okviru sistematskog i bilo je sve super
a mlađa je bila bolesna sa niti dva mjeseca (početak upale pluća) pa je u okviru toga vađena i krv - tad se vidjelo da su joj svi parametri turbo niski...i još uvijek nismo na zelenoj grani s tim
bebe se inače rađaju sa dovoljnom zalihom željeza za prvih 6 mjeseci, a i željezo iz majčinog mlijeka se jako dobro apsorbira
mislim, nema ti potrebe tražiti da joj vade krv
već smo više puta pisali, snižene vrijednosti željeza u trudnoći, pogotovo pred kraj, su sasvim normalne i očekivane
al moja ginićka je oprezna, jer sam na samom početku trudnoće s takvom krvnom slikom, a imam i iskustva iz prethodnih trudnoća
Posljednje uređivanje od Ginger : 09.07.2013. at 09:12
Hvala ti!kako je meni ovo prva bebica, imam osjećaj da nemam pojma o ničemu...
ma ne mogu vjerovati, ovo kao da sam ja pisala...osim one muke poslije
Jutro svima, ma vidim ja da dodjem uvijek na serviranu kavicu, ima ovdje stvarno puno ranoranioca koje se brinu da nam požele dobro jutro! Hvala cure !
Želim svima lijep i ugodan ovaj topli ljetni dan...
Puse svim bebolinama i bebolinima
Da,di nam je hope? Garant se mazi sa svojim pisulincem
Ja sam isto gustala ispijajuci kavicu na suncu..malo da uljepsam bolnicki dan..
MM kako tvoja leđa, jesi šta poduzimala?
Ja jedva čekam 4d uzv, idem krajem mjeseca i mm ide samnom. Jednostavno je drugačiji osiječaj kad ti vidiš kako se to malo čudo okreće na sve strane,nego kad ga gledaš na slici!
samo da vam svima pošaljem velke pusa i naravno da se pokažem u novoj opravici (pogledaj ulijevo)
linalena...ma predivno, sad se čuvajte i pusti da te svi maze i paze
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 09.07.2013. at 10:50
Linalena,divna ti je nova opravica
Ugodno druzenje na ovom topicu..