Medonija, nista ti nece pomoci ako je virusna upala, lijeci se kao i do sad.ali ako je bakterija nemoj se zezati i idi kod dr opce da ti pregleda grlo, jer ako je bakt trebat ces antibiotik.
Medonija, nista ti nece pomoci ako je virusna upala, lijeci se kao i do sad.ali ako je bakterija nemoj se zezati i idi kod dr opce da ti pregleda grlo, jer ako je bakt trebat ces antibiotik.
Vrci sve će biti ok.... da nešto nije ok već bi znala.....
čekamo lijepe vijesti sutra![]()
cure nije me bilo neko vrijeme i vidim puno lijepih novosti
sretno novopečene mamice i čestitam od![]()
Jutro cure,ako se ovo doba moze nazvati tako jer jos i lastavice spavaju! Za kavu je prerano ali kuham vam, barem jednom da vas ja ponudim !
Nesto sam bezveze sanjala i nema sanse vise zaspati,jooooj nadam se da to nece preci u naviku....ja sam spavalica inace
Vrci sretno danas!
jutro! ima nas još ranojutarnjih danas, ja sam se digla u pol 6, jednostavno dalje nije bilo moguće naći ugodnu pozu:na lijevom boku je Princeza odmarala noge na maminoj slezeni tako da je bilo bolno uopće udahnut, a na desnom boku je Frajer našao baš zgodnim igrat nogomet s maminim bubregom, leđa i trbuh ne dolaze u obzir pa nije bilo druge nego posegnuti za raaanim doručkom i kavom, a spavat ćemo poslje
![]()
vrci sigurna sam da je sve ok, očekujemo naravno, ništa manje od odličnih vjesti
123beba žao mi je za loše iskustvo poroda, ali sigurna sam da će ti maženje s tvojom curicom izbrisati loše sjećanje. želim ti što brži oporavak i da što prije dođete doma![]()
čitala sam da bakterijsku upalu rješava visoka temperatura tj.piti što vručiji čaj, koliko god vruč možeš, a virusnu upalu niska temperatura tj. može sladoled, pa sam jučer udarila svim raspoloživim sredstvima: puno vručeg čaja s medom, a pojela i porciju sladoleda, između cuclala pastile...
nešto od toga je upalilo jer čini mi da je danas puno bolje![]()
dobila sam još i savjet grgljati kaduljom(znam da ne smijem piti), pa ću još i to ubaciti danas
šalu na stranu, naravno ako ne prođe za dan-dva idem kod dr jer ne bi baš bilo zgodno porod pod temperaturom, bronhitisom ili tako nešto
jutro i od mene
Vrcii naravno da će beba mahnut
Medonija ako se stanje ne popravi moraš kod doka, no ako je isto drž se čaja i meda, i satalno piti polako malim gutljajima
jučer sam bila kod buraza, rekli mu da će biti ujak, malo se počastili mesnim doručkom i lukomi ajme kako mi je zasmrdila cigareta. Inače ne pušim 5 godina i ne smeta me toliko, no ovo mi se samo nos začepio i nije htio udahnut zrak
Posljednje uređivanje od linalena : 18.07.2013. at 07:40
I ja sam budna, tko bi spavao na jutro pregleda... sad doručak, tuširanje i odem...
Milasova i beba čestitke na bebicama!
Medonija, riješi prehladu. Ja sam bila prehlađena na porodu, nisam očekivala da ću rodit 2 i pol tjedna prije termina. Još i danas malom mišiću čistim nosić!
lina, meni je u trudnoci cesto nos bio zacepljen, normalno je da sluznica malo natekne
sretno danas na pregledima
Milasova i 123beba cestitke od srca na malim ljubavicama. Sad se mazite i pazite.
Ne znam jel i vama vrijeme brzo prolazi al meni strasno. Moja bebuska je 2mj i tjedan dana vec. Saljemo vam puseke
I mene ćopila opet upala sinusa uopće ne dišem na nos, peklo me i grlo prije i promukla sam tako da si stavljam bivacin kapi i ispirem s rinohornom 3,4 puta na dan malo mi je bolje ali nije se još iščistilo. Čaj je dobar samo kako bi omekšao tu sluz da se prije iščisti tako mi bar dr. kaže ali za sinuse je najbolje ispirati kapi, rinohornom... meni je specijalistica za uho,grlo nos zimus rekla kako će mi se sluznica smirit do 5 mj. trudnoće i eto opet me uhvatilo sad u 8. mj.
Taman me kičma prošla pa imam novu zanimaciju
Heeeej, evo i mene kod vas, ušli smo u 9tt.
Htjela sam pitati dal je tko imao/ima iskustva sa seborejom (vlasište) u trudnoći? I prije sam imala problema s tim, pa se smirilo i sad evo opet se pojavilo, a neznam bas dal mi je pametno korisiti Oronazol jer sadrži ketokonazol.
I da, neki dan završila kod zubara zbog gingivitisa (riješeno ˝pojačanom˝ higijenom, upotrebom interdentalne četkice i preporuka da si kupim Paradontax pastu). Ajme...ti hormoni....![]()
Ja sam imala ranije problema sa vlasištem užasno mi se perutalo i svrbilo i morala sam koristiti samo posebne šampone Phyto, a onda sam otkrila onaj od koprive od Afrodite iz DM-a koji košta valjda 20,30 kn/litra a imam ga pol godine i nemam više prhuti kosa mi je super a ja još nemogu vjerovati kako mi zbilja pomaže
nego, da podijelim s vama-kazem ja maloprije jednoj curí-sad ce tebe tvoja teta presvuci, tj ja, aaaa, kad se shvati skroz da smo napokon mame?
butterfly uh što si rana jutros! Tebi i Bluebelli sretna polovica!!! Još samo toliko i ljubit ćete mazane guze!
mare41 nakon svega što si prošla, ne čudim se.
medonija uh, tvoja dječica stvarno dobro tulumare. Još malo...
beilana ajme, mala se zbucala, baš je slatkiš!!!
nov@![]()
Evo mene... vidjela bebicu, maše svojim malim ručicama i nožicama. Lijepo je narasla, 25mm je velika. Sad je lakše
Za 2 tj imam rani kombinirani (taman na 11+1). Samo ne znam kad ću i gdje imati neki pregled gdje me važu i mjere tlak i slično...socijalka samo piše uputnice, a privatno za sad samo uzv...
dobro jutro po drugi put! mi smo si odspavali drugu rundu ca 2 sata
Muma da tulumare! samo da napomenem da pijem 2 normabela dnevno i prosto me strah kakvi bi to bili tulumi da nije tako jer ovo kao umiri i bebe ... nisam im baš uspjela skužiti ni neki ritam budnosti-spavanja(a sad bi ga već trebalo biti) jer stalno netko negdje šutira, gura, štuca, lupka... čini mi se da će to bit pravi mamini hahari
mare baš sam si mislila na vas i kako se snalazite, a uopće me ne čudi da ti još nije "došlo iz dupeta u glavu",mm i ja skoro svakodnevno imamo razgovor u stilu "hebate, je'l si možeš zamislit mi ćemo za tjedan-max 2 imati ne jedno, nego DVOJE djece!!!???
obzirom da sam do sad bebinjala samo svioje nećake, vjerojatno ću i ja neko vrijeme biti "teta"![]()
curke pozdrav ja danas bila na 1. uzv žv i gv. se vide pa moram doci za tjedan dana ponovno . imam pitanje da li kojoj na nalazu pise maternica nepravilna? ja sam lani bila na histeroskpiji navodno je korigirana a doktorica me je danas rekla da imam septum na njoj i sad sam zbunjola.vise ne znam kaj da mislim da li je to razlog za zabrinutost ostalo je rekla da je sve ok?
i poseban, najposebnijii dobrodošla nov@!!!
tako mi je drago napokon te vidjeti na ovim "trudničkim" temama!
ajme, baš si mi uljepšala dan!
želim ti apsolutno "dosadnu školsku" trudnoću!
Evo i mene da se malo javim. Danas isto imam pregled i uzv,danas imam i pratnju,Lucija ide gledat sa tatom seku Emu
Meni moj ginekolog sad u ovoj trudnoci nije nijednom pogledal mokracu na onu trakic. Samo se izvazem i mjere mi tlak.
Poceli su mi grcevi,da nema nase Mare nebi znala dq pomaze magnezij. Za vrijeme prvig poroda sam umiralaod grceva q ne trudova,nadam se da cu ih ovaj put uzmagnezij izbjeci.
U 12tt imam rani kombinirani kod dr. B, a onda se naručujem kod dr. H (jer bih poslije išla na SD kod njega)
Znači na taj idući pregled (s 14-15tt,kad bude već) mi je dobro doći punog mjehura?![]()
hej komadi
mi smo se odlučili ići u IVFpolikliniku kod drŠ ili drC, kada sam bila u postupku vidla sam da imaju i trudnice na kontrolama, sviđaju mi se , dobra mi lokacija- i sada jedva čekam tamo negdje 1.8 i pregled u 8tt
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 18.07.2013. at 13:40
Vrci super za bebicu, vidis da je ok
Snupi ne kuzim se bas u to, ali prijateljici je u ranoj trudnoci otkrivena pregrada na maternici, sve je bilo ok, trudnoca za pozeljeti. Jedino sto se beba na kraju nije okrenula jer nije imala mjesta pa je morala na carski. Navodno bi bio problem da je bila blizanacka trudnoca jer 2 bebice ne bi imale dovoljno mjesta.. Eh da, s tim se kao teze moze zatrudnjeti, ali ona je jedna od onih sretnica kojoj je odmah uspjelo
Nov@ dobro nam dosla
Medonija ne znam ti pomoci, ali nadam se da ces se zalijeciti do poroda![]()
Baš mi je mozak trudnički...pa zaboravih čestitati Vrci - bravo za tvoju bebicu! Nek i dalje lijepo raste i bude jako aktivna u maminoj buši!
Nov@ ako je to donjelo sreću, mission completed, rekla sam ti da je nekaj u toj seriji proizvodnje
inače moje grlo je sve bolje i vjerujem da će proć za dan-dva. i dalje se kljukam čajem, medom, limunom, pastilama... tješi me što nemam temperaturu pa se nadam da sam ipak samo pretjerala s ledenom lubenicom i limunadom u ove vruće dane...
Hvala svima. Sad mi je malo lakše, ali mislim da ću se trudnom osjećati kad beba krene udarati
I dr mi je komentirala da mi se baš vidi trbuh kao da sam dulje trudna. Nadam se da ne budem ogromna do kraja. Kad se vama počelo vidjeti?
Vrciza bebonjicu
Ja sam 2008 imala laparatomiju mioma - bio je toliko velik da nije moglo laparoskopski već prava otvorena operacija od koje mi je ostao ožiljak kao od carskog, na samom rubu dlačica dugačak jedno 10cm. Kako sam se poslije operacije fino zdeblajla a nisam vježbala trbuh, trbušnjaci su mi u komi (nemogu ni jedan jedini napraviti!!!!) a kod šava imam onak dva "slatka" pregiba kože. Sada me to zna svrbiti i zatezati a i vjerojanto unutra imam priraslica. Malo me frka kako će ta moja trbušina reagirati na širenje. Inače sam sada opet smršavila na za mene super 165cm i 79kg, i ostao mi je još jedan lijepi šlaufić ispod pupka taman za heparin.
Kada se počnete mackati kremama? I kojim to??
Ja se od plusa mackam babylove uljem za trudnice... pa koliko pomoglo.
Čak mi je i dr rekla da mi je trbuh veći nego što je očekivala za ovaj tt. Al nisam ja kriva, kile su iste
Joj jel normalno da me već hvata paranoja idućeg uzv, da li do tad bude sve ok... mmmda uživanje u trudnoći...
Radila krvnu sliku i na nalazu piše sedimentacia eritrocita 32 malo povisena normalno 24 ostalo ok sad sam na sto muka poslala poruku dr,,,
Zima na koliko si ti tt?
jel to babylove iz DMa? a kaj si grudima, našim milim oblim vrućim bolnim
Da, DM babylove ulje http://4.bp.blogspot.com/-I8zdmNzqx0...bylovemama.jpg
Njega se koristi i za trbuh i za grudi i za guzu..
meni su grudi odmah popucale ali su mi i naglo narasle: u prvih mjesec dana za 2-3 broja
i od onda se mažem svaki dan nkon tuširanja s Olival uljem protiv strija(mješavina badem, pšenica i maslinovo) super je jer osim povećavanja elastićnosti i time stvaranja aranje novih, liječi i več nastale strije. naravno, ako ste sklone strijama neće ih ništa spriječiti, ali svakako može ublažiti, a mislim da ima nekaj u ovom ulju obzirom da sam evo u 36tt s blizancima i nemam niti jednu striju na trbuhu, štoviše prekrasna mi je koža na trbuhu - ko bebina guzaa i one na cicama s početka sad su jedva vidljive
moja preporuka apsolutno!