jutro cure
lovekd cestitam bas lijepo iznenadjenje.
muma mozda te je mrvica udarila nogom u neki zivac , blago ti se i ja jedva cekam da osjetim bar te leptirice u stomaku .
jutro cure
lovekd cestitam bas lijepo iznenadjenje.
muma mozda te je mrvica udarila nogom u neki zivac , blago ti se i ja jedva cekam da osjetim bar te leptirice u stomaku .
lovekd prekrasna vijest, neka sve bude u redu, a snaći ćeš se i s njih dvoje, nesumnjivo!
juutrooo!
lovekdpredivna vijest! čestitam!!!
Muma ja osjetim kontrakcije tako da mi se stvrdne cijeli donji dio trbuna i imam baš onako osjećaj kao da me nešto iznutra stišće, i to traje jedno vrijeme
a kad se mrvica onako cijela premjesti, traje kratko i baš osjetim kao neki pomak s jedne na drugu stranu
e jesam ga objasnila
cure, meni kao da ova vrućina nije dosta, ambrozija me opako napala
ne mogu vam opisati kako sam jadna...oči i uši svrbe i peku istovremeno, nos se zaštopao, ne mogu disati, buaaaaaaa
izgleda da ću prisilno morati na more, al moram izdržati još 10-tak dana...
Ne traje ni kod mene kratko taj osjećaj, možda je minutu a možda i duže...ne znam, koji put ni ne primjetim nego instinktivno opipam trbuh i vidim da je tvrd na nekom mjestu. A ponekad točno osjetim kad to "dolazi". Ja mislim da se bebač tak smjesti pa mi je trbuh tvrd na tom mjestu. I još stalno vičem mm "sad je tu, sad je tu" i naravno da on osjeti da je tvrdo. Ali sad kad sam pročitala o bh (a ništa konkretnije), baš sam zabrinuta. I još me frendica sad isprepadala. Di ćeš sad tih briga kad se spremam na more.
Žao mi ja kaj te pere alergija. Piješ nešto za to?
Muma ni ja ne znam dali ih imam ili ne. odnosno na pregledu su zabilježene na uzv, ali ja to nisam ništa osjetila... dva tri puta mi je trbuh znao biti jako trvd i mislila sam da su to bh, ali ispalo je na kraju da je tvrd od previše lubeniceod tad više ne pratim.... odoh i ja slijedeći tjedan na more, ak se pojave ok, ak ne .. nikome ništa
nije da ih baš sa nestrpljenjem očekujem. ponijet ću si magnezij i normabel pa ću vidjeti kak to sve skupa izgleda
slat ću doktoru sms.. ionako ga stalno gnjavim!
lovekd prekrasno,čestitke od srca i pusa maloj mravi domeka i ovoj u buši!
mene je moje dijete pošteno nočas izmlatilo na lijevoj strani ispod rebra,mislila sam da ču puknuti!
ginger žao mi je zbog alergije,znam kako ti je,ja isto svaki dan kišem i svrbe me uši,a o očima da ne pričam,peku,suze,svrbe,ma užas ali nekako guram!
meni se isto tako stvrdne trbuh i ispupči i bude tako oko minutu,nije bolno ali malo neugodno,ja sam se ispočetka zabrinula ali kad sam vidla na prošlom pregledu da je sve ok i da sam zatvorena bilo je lakše,nisu česte pa me ne brine tolko,popijem magnezij i ok je.
cure mazite buše,ja odoh u frižider na hlađenje,klima mi više nije dosta![]()
Hvala drage mojeJoj, samo nek bude sve ok....
![]()
Ginger, nadam se da će brzo proći alergija....
Muma, eto, valjda ćemo se koji put sresti i u ordinaciji naše dr![]()
Nadam se sa nam se Snupi oporavila, i da je kao nova i da sad uziva..
A i nekako mi Medonija fali, jel zna netko da li je mozda rodila? Dosta je nema...
Cure pozdrav s mora, ovdje se stvarno lakse dise... Cijeli dan smo na plazi, osim pauze za kuhanje rucka, u debeloj hladovini i nekoliko kratkih kupanjaca...
Moji kazu da je kod kuce pakleno i bas mi je drago da smo otputovali...
A te kontrakcije ja ili ne kuzim ili ih nemam, osjetim ponekad kao da malac pravi usporeni salto i tad je trbuh tvrdj, inace ne... A prva 3 dana ovdje je non stop bio aktivan, evo tek danas se "unormalio", mora da i on kuzi promjenu klime...
Ginger i Tina zao mi je zbog tih alergija, valjda ce sto prije proci...
Snupi nadam se da si bolje
Medonija se mozda mazi sa svojim zlicama
Pusa svima
Posljednje uređivanje od Bubimitka81 : 08.08.2013. at 15:46
tražili ste nas?!
čitam ja vas, ali smo se raspisale dole na temi blizanci, trojke...
mi smo još u paketu! bili prekjučer na kontroli, pa dr rekao da dođem danas opet i to s torbom u rano jutro, pa ćemo vidjeti...
bili jutros, sve zbavili, na ctg-u čak pola sata, sve apsolutno uredno: nizak tlak, nema šećera, nema proteina, nema trudova, ctg uredan, bebači super aktivni, oboje na glavu, idemo vaginalno..... nisu znali šta bi samnom, jer ih s jedne strane plaši gemini iz IVFa, u 39tt - trebali bi hospitalizirati, s druge strane sve školski uredno... pa je sestra zvala mog dr jer on nije danas u TA da šta da rade? on je rekao ako je sve tako uredno nema razloga da ležim u bolnici i čekam trudove, ugodnije mi je doma...istina... ako kojim čudim ne rodim do tada, kontrola tek za tjedan dana!
ali sve skupa je izgleda sad stvarno pitanje trenutka jer ajde, nešto se počelo događati: cerviks napokon skraćen, smekšanali i dalje uloživ-zatvoren, no vjerujem da ni to neće još dugo...
lovekd čestitke od, pa to je divno!!! baš čitam mm i kažem: to bi se moglo nama desit sad kad se opustimo nakon 2-3 god brojanja dana, mjerenja bazalne, sad akcija-sad nemoj... a hoće to tako, pogotovo ako kao nama dr-i kažu da nema šanse prirodno ikad...
![]()
Medonija pa stvarno je curkama lijepo kad su ovoliko izdrzale.. Obavjestavaj nas, bas volim citati cure koje moraju roditi..ja ti zelim da ti bude sve skolski i prirodno i brzo i sto manje bolno..
medonija super! Odmaraj doma i čekaj da se tvoje bebice same odluče koji je njihov veliki dan.
Ajme cure, ne znam kako vama, ali meni je strava. Ovako vruć i težak dan nisam nikad doživjela. Na trenutke ne mogu disati, doslovno mi fali kisika![]()
![]()
medonija uživaj onda još malo doma 3u1...
p.s. nisam nikako skužila.. Zlo i Naopako su curke ili dečki ili?
Muma... ja sam već tri dana u stanu i nigdje van ne idem... već mi je muka od zatvorenog prostora.
nadam se da će skoro ta kiša koju tako pompozno najvljuju![]()
Zlo je dečec, a Naopako curetak, a nadimke su zaslužili dok se još nije vidio spol jer na uzv je uvijek on divljao sve u 16 i vrtio se ko zvrk, a ona je uvijek bila na glavačke i spavala, moram priznat da su takvi ostali i cijelu trudnoću![]()
ja sam isto već luda i živčana od ovog vegetiranja pod klimomosim na preglede nisam iz kuće izašla već evo 2 tjedna!!! užas! pogotovo ne znam kako cure živite cure koje su bez klime
![]()
Ja sam morala skočiti po neke uputnice danas i to u 14 sati, samo što nisam odapela od vrućine u autu bez klime, u čekaoni isto nije bilo zraka i onda sam 15 min valjda disala na škrge...zatim sam zamolila ako mogu kod nje čekati jer da ću krepat vani...tako da bolje vam je cure da ne morate nikud ići ovo nije normalno.
lovekd :jumping: predivno iznenađenje i sve ćete vi to lijepo zhendlati
medonija još malo malo
Ja danas išla ujutro na Rebro internisti, iz stana u auto s klimom a nije se još stigo zagrijati u 8, do podzemne garaže pa onim njihovim podzemnim hodnikom do zgrade, koja je klimatizirana i tako natrag. Ali već me muči klima, imam osjećaj da ne mogu duboku udahnuti
Sve je OK, srce kak spada tlak kak spada za trudnoću, jedino moram jako paziti da se ne udebljam a i da se krećem naravno kako odobri ginekolog. sada ne znam, sljedeći tjedan ću se javiti doku da je sve OK i jel mogu izaći iz strogog mirovanja. Makar me muž tlači, i njega je zapravo jako frka a neće mi ni reći koliko
I da na Rebru dobila neku knjižicu o trudnoći i maloj bebi i npr nisam znala da se maloj bebi mijenjaju pelene 10-12 puta na dan, da jede svaka 3 sata, da postoje različite poze za dojenjemislim ono znanstveno obrađene
linalena super da je sve ok
a što se tiče "otkrića" o bebama, ja sam ostala paf da moraš imati onu četku za kosu i četkat glavicu zbog tjemenice, mislila sam da to mame kupuju zbog "šminke" četku i češalj pa prave djeci "frizure"![]()
Ja to sve znam... valjda sam već 15ak godina fascinirana bebama![]()
Evo mene sa pregleda, sve super i stiže nama jedna mala curica oko 14.01![]()
![]()
vjerojatno ovisi o više stvari, a i o bolnici, ako sam dobro shvatila u Petrovoj rade ctg u 9.mjesecu 1 x tjedno a onda zadnji tjedan i nakon termina svaka 2 dana, naravno, ako je sve uredno
ja sam prekjučer bila 20 min i danas preko pola sata i kaže dr da su odlični nalazi, da nema potrebe....
Joooj cure, kako ste prezivile noc? Ja nisam ni gasila klimu iako je samo radila na odvlazivanju.probudim se i odmah sam pomislila na one koje nemaju klimu.izdrzite jos danas, pa ce valjda biti malo lakse..
Jutro!
corinaII čestitam na curki. Malo smo podebljali ženski rod pošto nam prevladavaju dečkići
vatra ja sam nekako preživjela uz ventilator. Ne prakticiram inače da u noći puše u mene, ali noćas sam morala promijeniti plan jer ne bih oko sklopila.
U pola 11 imam pregled i anomaly scan (hvala Bogu na klimi u autu). Malo sam nervozna, ali mora biti sve super!
Muma sretno danas.
Mi smo jučer imali anomaly sk. I sve je na svom mjestu.![]()
jutroi nemam pojma kaj za pojest, glad a niš u usta
corinaII jupiii za curetka i pregled
a Muma tebi danas ~~~~~~~~~~~~ za pregled
Ja od jutra plačem, baš me ščopilo, samo mi se motaju po glavi naši peseki (labradorica -jastuk pod nogama i belgijaner-maza najveća ali nikoga osim nas dvoje ne pusti blizu)i da li ćemo mi to moći. MM kaže ako ne da će belgijanera prodati, a ja ga nedam. Ne želim biti od onih koji se rješavaju psa kada više ne mogu s njim, ionako je ovaj jadnik već puno toga prošao. Bogec bio je zanemariv, na lancu, tučen. Joj a onda se sjetim svih drugih peseka i eto onda malo plačem..... ah kada je tako teško naći ne preveliku kuću (max 150m2) s vrtom do 1000m2 na OK lokaciji a koja opet ne košta milju
pusa velka svima i da nas ne muče razno-razne dvojbe i sumnje
Lina moja razumijem te potpuno, mene vata panika i svašta mi se mota po glavi a najviše dali ću biti dobra mama i hoću li svoju djecu odgojiti na pravi način: da postanu pošteni i pristojni ljudi.
joj to ni ne spominji, ja kako radim u školi svačega sam se nagledala. Od toga da znam koliko je djece danas bolesno, i to ozbiljno te grozne alergije i psihički problemi. Kako im je otužno djetinjstvo zatvoreno u 4 zida i pod stalnim nadzorom pa stoga i uopće ne razviju samostalnost i osobnost.
uff ode ja daleko, a trebam se srediti i u Petrovu po heparin
jutro!
corinaza curku
Muma prvo ~~~~~~~~~~~~~ za pregled
ja se opet sinoć (spavala pod klimom) sjetila tebe i kak izdržavaš....
koma su mi ove vrućine... i alergija me muči, aaaaaa
linalenaajde, ajde, to samo trudnički hormoni rade...drž se
corinaza curetak!
linalena znam da šoraju homoni, bit će sve 5!
sigurna sam da imate iskustva s psima, ja bi samo preporučila da sve eventualne promijene i ograničenja koja im mislite uvesti zbog bebe, počnete već polako uvoditi, imate vremenabitno je da bude ranije, da ne povezuju promijene s dolaskom bebe...
a bebač će imati 2 nezamjenjiva prijatelja i uz njih najljepše djetinjstvo
a u kuki, sad meni idu suze, jer nas je prošle godine napustila naša Meda i nije dočekala naše klince a tako sam sanjala o tome......bila je jednostavno jedan od onih pasa koji je savršen za bebe i djecu...
Linalena i ja imam 2 psa dobro malo su manji ali cijelo vrijeme s nama u stanu, mi smo ih odvikli od kreveta već odavno, još se popnu tu i tamo na kauč, mene nije toliko strah njihove reakcije na bebu, više me strah da je ne probude svaki put kad je netko na vratima jer onda obavezno laju, i malo mi je bed radi tih njihovih dlaka kad dijete krene puzati, a ne znam dali ću stić usisavati svaki dan
Dobro jutro po drugi put..
Corina cestitam na curki!
Muma sretno na pregledu!
Linalena bit ce to sve ok..
I ja imam Labradora mjesanca koji je sa nama u kuci, a dvoriste jos nije ogradjeno, ali je mm obecao da ce to uciniti dok bebica ne dodje, inace je ok s djecom..ma mene to jos nista ne muci, nekako ne razmisljam, vise me muci ta hrana koja mi se gadi a fuul sam gladna..
Jutro cure!!
Corina cestitam na curici, pravo osvjezenje nakon toliko deckica
Muma sretno danas, bit ce sve ok ~~~~~~~~
Linalena sto kaze Ginger, malo te lupaju hormoni, ali razumijem te i ja, mi isto imamo dvije labradorice, srecom u dvoristu i ne mogu si zamisliti da ih damo... Vec cete vi to rijesiti nekako...![]()
jutro i od mene!
muma ~~~~~~~~~~~~~za pregled,bit če sve ok,čekamo lijepe vijesti!
corina čestitke na curki!
linalena znam kako ti je,hormoni rade sve u šesnaest,ali kak cure kažu bit če to sve 5!
i ja nočas provela cijelu noč pod klimom inače bi krepala,nadam da stiže to dugo željeno osvježenje,a do tad bumo nekak zdržale!
pozdrav curke, vidim kuhate se sve odreda, al aj večeras nam javljaju zahlađenje !!!!!!!! samo da vam poželim sretne porode ovima pred kraj i što ljepše trudnoće ovima šta imaju još koji mjesec, ja i moja curka smo evo pred kraj, još ne mogu vjerovat da je još malo pa gotovo ja bi mogla još koji mjesec ovako hihih
Muma sretno na pregledujavi nam šta radi mali frajer
![]()
Evo meeeee. Frajer ima 340 grama i sve je, naravno, super! Sve mjere štimaju. Cerviks zatvoren. Možemo mirno krenuti noćas bućkati se na more
A mali se danas izgleda nešto durio. Ruke pretežno voli držati na glavi - valjda istražuje taj čudni organi danas je čitavo vrijeme gurao guzu s desne strane mog pupka a glavu dolje prema desnoj nozi. Uglavnom, nije se uopće htio lijepo namjestiti za fotkanje. Ali je svejedno bio aktivan ko i uvijek, na mamu
Držite se cure još malo, nadam se da kreće ono osvježenje!![]()
muma bravo za frajera! sad možeš mirno na odmor da se i mali okupa u moru,uživajte vas troje!!!
Muma super za malog frajera! Uzivajte na moru i kupajte se puno, more je toplo..
lovekd mozda budemo skupa u rodilistu moj temin je 18.03.
živa sam za sad natankana infuzijama, moram se pogvaliti da mogu cak nekaj i jesti sto me bas veseli.Corina drago mi je da budete dobili curicu, jedva cekam ovo zahlađenje koje su najavili!
Muma, super za mališana. Uživajte u brčkanju na moru....mi ćemo za tjedan dana
Corina, čestitke na curici. Sretno do kraja trudnoće....![]()
vruće bez klimeeeeeee....
danas sam bila na kontoli,radila ctg i amnio....2 prsta otvorena,plodna voda mliječna...ako ne krene za vikend samo u ponedjeljak ponovo.....
mala mimi i ja imam psa isto me sekiraju dlake...sada se strašno linja,luda sam već od češljanja....imam dvorište pa je mogu ispindiriti van,ali inaće je kućni pas....
snupi![]()