Stranica 210 od 288 PrviPrvi ... 110160200208209210211212220260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,451 do 10,500 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

linalena probaj sa bademima za žgaravicu

Što se tiče prematalice ja sam svoju stavila na vešmašinu u kupaonu, odustala sam od te komode ionako će mi biti ubrzo nepotrebna...mi nismo niš posebno kupovali od namještaja za bebu, dobili kinderbet koji smo smjestili u našu sobu jer će ionako s nama spavati do 2 god. računam a poslije ćemo uređivati sobu kad malo poraste i bude spavao sam.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi cure već dugo ne prematamo na komodi/prematalici, a komoda nam dobro došla za druge stvari, cure po noći spavaju u kinderbetu, a po danu po krevetima
    medonija, draga, čestitam i ovdje!
    Posljednje uređivanje od mare41 : 29.08.2013. at 09:20

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Medonija cestitam na princu i princezi!. Tigrical vec sam se i pitala zasto se prije nisi javila, Ja jos ne razmisljam o slaganju sobe makar je trenutno prazna i ceka svoju namjeru. Meni je jucer navecer bilo tak zlo mislila sam da budem podivljala. Moj organizam si je malo promjenio neke stvari. osim mljecnih proizvoda vuse ne jedem nektarine, banane, borovnice, grožđe- jer mi odmah dizu zeludac na povracanje i ordiniram cijelu noc.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

medonija čestitam!!!!!

budućim mamama..ja sam imala i krevetić i presvlačilicu i moje iskustvo je sljedeće...presvlačilica je više služila kao ormarić za njenu robicu..presvlačenje je bilo samo prvih mjeseci, jer je ona bila živahna, čim je počela nogicama se odgurivati od zid prestala sam koristiti presvlačenje na njoj već na običnom trpezarijskom stolu s podlogom i tako radim i dan danas...
    što se tiče krevetića više je služio kao kutija za igračke jer kako mi se često budila noću i dojila onda bi svako vraćanje u krevetić osjetila i razbudila se i počeo bi plač pa sam iz praktičnih razloga ostavila je sa sobom u krevetu..e kad sam prestala dojiti ona više nije htjela u krevetić, kad bi je stavili, to plač, vriska. rekli su nam da je pustimo da plače i da će morati prihvatiti ali ja i muž nismo imali srca i šta ćeš popustili smo i krevetić smo raspakirali a ona spava s nama. tj s jednim od nas dvoje. jer ne stanemo sve troje u krevet..ona se okreće kao sat po cijelu noć ))
    i ne bojte se da ćete dijete npr udariti, to dođe neki instikt i kad je beba s vama jednostavno to osjetite svaki njen pokret. ja sam prije imala tako čvrst san da sam mislila kad budem mama da neću čuti kad djete plakalo, ma možeš mislit, to je jednostavno došlo samo od sebe. trznem se i u drugoj sobi a ne pored nje...

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    ja se zapravo sad još dvoumim vezano za ormarić za prematanje... ne želim onaj s kadicom, a i ostali su mi dosta nepraktični jer je beba bočno okrenuta dok ju se premata, a ja bi htjela da bude nogicama prema meni, ako kužite... našla sam par prematalica s takvom gornjom površinom ali mi se ne sviđa njihov dizajn i ne uklapaju se u sobu.. pa sam si u ikei vidjela ovo čini mi se praktično, montira se na zid a ispod mogu staviti neke zgodne kutije u kojima će jednog dana biti igračke... brzo će to.. dok beba krene koristiti tu sobu ... jbg.. i o
    tome razmišljam... vidi se da ne radim
    Imas u Adaxu samo tu dasku sa spuzvom 350kn koja se montira na previjaliste a poslije je mozes skinut i ostane ti samo ormaric sa ladicama. Beba ima okrenute noge prema tebi. Vii na netu.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma super za 4d. Decko raste,presisao je pol kg. Samo ti provjeri u miru taj cd,moraju se vidit jajcka!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam cure cijelo pelenastvo prematala na prematalici
    A bile su jako zivahne...jedna ruka uvijek na njima i to je to
    Onih nekoliko puta sto sam ih morala premotati na krevetu mi je otpala kicma
    Ne mora biti prematalica, al meni je bitno na ne moram biti nagnuta

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja platila moju spužvu u Baby centru u SLO 20E, bez daske ali nije da mi treba daska ispod

Da vas pitam jel znate što to znači da je grlić maternice sakroponiran i dali to otežava porod?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

MM, terminušo, imamo isti nalaz - laički rečeno, okrenut je prema kralježnici, a da li i koliko otežava porod, vidjeti ćemo, nitko mi nije ništa naglašavao, osim da sam zatvorena....

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Mi smo odma kupili djecju sobu tako da sam ju presvlacila na stolu u dnevnoj sobi ,kupala se isto u dnevnoj sobi,u kinderpetu nije spavala ni jednu noc. Spava samnom a tata u njenoj sobi a sad ce se tata preselit u spavacu a ja sa sekom u sekinu sobu.Kupili kolica nije nikad htjela biti u njima,sad se hoce vozit u onim za 200 kuna. Nikakve hodalice,vrtici,drndalice,one dekice za po podu za igranje,nista. Bila je na krevetu ili na rukama a sa 6 mj se preselila na pod. Sad kad smo to sve slozili za seku sad bi ona bila mala beba. Ako mi sad ni druga nece bit u nicem od svega toga nepotrebno smo skoro sve kupili.
    Najbolje je kupovat u hodu kad se beba rodi al tko bi to izdrzao

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    MM, terminušo, imamo isti nalaz - laički rečeno, okrenut je prema kralježnici, a da li i koliko otežava porod, vidjeti ćemo, nitko mi nije ništa naglašavao, osim da sam zatvorena....
    Ma to sam skužila po internetu da je okrenut prema kralježnici u biti me više kopka ovo drugo koliko će to otežati porod ili se to izravna tijekom poroda???

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Linalena koliko ja znam u trudnoći nesmiješ koristit gastal ni peptoran i tome slično imaš tabl Reni koje ti dr da na uputnicu,a da sebi malo olakšaš kad ležiš podigni glavu na 2-3 jastuka meni bi pomoglo.

ja danas bila na uz bubrega i koliko je uspila vidit ima neka cista i malo pijeska i još je bebač cijeli na desnoj strani pa zato i boli dodatno ,ugl rekla je da se oko toga ništa ne brinem samo da pijem 3l dnevno ( mogu odmah montirat školjku na sebe ) i da ležim samo na lijevoj strani i kad rodim da dođem da pogleda da vidi kakvo je stanje jer može bit da su samo kanalići prošireni. nego mene brine uk,nalaz mi nije gotov i zvala sam ih i naravno ima nešto bakterija al kaže jako malo al su morali ostavit do sutra da vide oće li se još šta razvit i oće li trebat antibiotici.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Rennie je najbolja opcija kod trudnica,ali se može koristiti i Gastal i Rupurut, ali to se kupuje. Peptoran bolje ne,samo iznimno prema preporuci liječnika.

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Reni na recept? Ja ga cuclam kao bombone, kutiju imam par dana a kosta 40 kuna. Nikad mi nije doktorica rekla da moze na recept, samo da ga smijem uzimati.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

meni su bademi super za žgaravicu, za sada još uvijek nije jaka, javi se kad se prejedem pa pokušavam jesti više puta dnevno po malo.

i mi obavili redovni pregled danas i sve je super. malac si namjestio jastuk od pupčane vrpce i spava. jednom je zijevnio i to je to, a noćas kad legnem bude tulum opet bio

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mimi, pretpostavljam da si već na ovo naišla ali ako ti je promaklo: http://forum.roda.hr/threads/50672-Sakroponiran-cerviks
    Možda sad baljezgam ali logika mi govori da to ne bi trebalo raditi probleme kod poroda, jer ti cerviks ionako nestane...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

samo da vam mahnem, cure

i moram iskomentirati - BB, baš mi je zgodan zet

a i vidim puuuuno prekrasnih novih avatara... milina

MM, ništa ti to nije - dobro Argente veli.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da vas pozdravim i priopčim jednu jako lijepu vijest jer sam baš happy jako,jako......
    danas saznam da mi je kuma trudna 5tt,nakon 4god. u mpo,tri izgubljene trudnoče i jednog divnog klinca od 5.5god.ona ostane prirodno trudna s tim da oba dva imaju loše dijagnoze,ah eto šta more čini ,to je stvarno lijepo i ona još jadna nije svjesna i sva je u strahu kaj če biti,ali eto događa se očito bez obzira na sve!!!
    bademi zakon,meni pomogli za žgaravicu!
    bb super za pregled,malac je đonjao kažeš,slatkiš mali!
    pozz svima!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dobro jutro cure stize kafica .
    bb kako sam sladak , slicica ti je super.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

jutro!!!
    boss hvala na kavici,evo ja ču onda ponuditi čokolino,mi smo budni od 5 sati i pojeli smo več veliku zdjelicu čokolina jer je moje dijete bilo očito jako gladno
    sad bi opet mogla natrag u krevet ali ne isplati mi se kad mi ionako dolaze majstori......
    ugodan dan svima želim i velike puse malim smotuljcima!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro jutro evo ja nudim vočnu salatu, ako neko hoće i kavicu
    Lipo je ujutro sad nije tako vruće, ja se zaželila rižota od sipe pa idem na ribarnicu

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro hvala na kavici, da sad je najlipše vrime toplo a ne prevruće a i more je savršeno baš sam se jučer kupala i mislim da je to to za ovo ljeto jer ako imam kakvu urino infekciju mislim da ću moru reći pa pa vidimo se sljedeće ljeto kad ću ti dovest mog malog frajera!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Argente i Frka na odgovoru
    Mene od jučer tako pritišće u zdjelici osjećam se kao da imam upalu mjehura otprilike, ali ne boli ništa kod mokrenja tako da će biti vjerojatno od bebe

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

BB pravi mali frajercic,zna on sta njemu pase! Dali su naglasili posteljica straga, meni to uvijek kazu ali jos nisam pitala ako je to ok.?

Mimi beba se vec sprema za start, mozda zato tako pritisce. Joj te strah poroda, ja svaku vecer sanjam gluposti sa svojim sinom. Nocas sanjala da sam ga tek rodila a on meni tek sto je izaso iz trbuha vice "daj mi da jedem"!!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

butterfly i moja je straga, to nije toliko bitno glavno da nije na ušću, mislim da ćeš više osjetiti bebine pokrete nego ovi kojima je ispred, bar ja imam takav dojam...a naravno da me strah poroda ja ne znam tko ide u rodilište ono hladne glave, bilo bi dobro otić prije na neku hipnozu da se sredim i ufuram u neki drugi film

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

drage moje ja sam jutros vadila betu i ispalo je 383. a u pon je bila 296. dakle, rasla je, ali nije se duplala tj trebala je biti 2x2 četverostruka.. zvala svog gin, on kaže da nastavim s utrogestanima i u pon napravim novu betu i da ne mora značiti da je kraj kaže da me ne bi gledao na uzv jer je premala beta i da ne bi ništa vidio al mi nije jasno, ako sam 5+1 možda i srce, možda kuca,. da, hvatam se za slamku...
    ima li tko da je beta nepravilno rasla a da je sve završilo dobro??

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i da, još krvarim, nije to obilno, al stalno ide, svježa krv, pokoji ugrušak, bol u zdjelici..kaže gin ležanje i utrići i ništa posebno...šta velite cure moje

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Da to bi bilo dobro,neka hipnoza i rodimo bez bolova i raznih anestezija. Ali opet mislim da s obzirom sto smo jadne mi sve prosle da bi dosle do toga da smo spremnije od onih zena koje ni "neznaju " kako su ostale trudne ! Jake smo mi!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prag, tek na betu 1000/1500 se vidi GV. Od srca ti zelim sretan zavrsetak

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hej drage moje.
    Danas tak krasan dan a ja sva neka u bljak mood. Naručila sam trudničku majicu još prije više od 2 mjeseca i nisam je dobila, žena me zavlači i sad se prestala i javljati. Ljuta sam na sebe i na nju.
    MM pa ti si nam slijedeća za smotuljak, nije ni čudno za te simptomiće. Nemoj nas i ti držati u neizvjesnosti kao i medonija.
    Svim bušama šaljem puse!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uh prag, držim fige da sve bude dobro, iako...slab je porast od ponedjeljka Samo lezi, odmaraj i držimo fige!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    BB pravi mali frajercic,zna on sta njemu pase! Dali su naglasili posteljica straga, meni to uvijek kazu ali jos nisam pitala ako je to ok.?

Mimi beba se vec sprema za start, mozda zato tako pritisce. Joj te strah poroda, ja svaku vecer sanjam gluposti sa svojim sinom. Nocas sanjala da sam ga tek rodila a on meni tek sto je izaso iz trbuha vice "daj mi da jedem"!!!!
    mene ti uopće nije strah poroda... kao prvo, ne želim slušati priče frendica o komplikacijama na porodu i svemu ostalom, čim jedna krene sa nekom strašnom pričom zaustavim ju u startu, dosta mi je trauma u trudnoći što sam imala... a sebi u glavi sam odvrtila film da ću lijepo doći u rodilište, dobiti epiduralnu, roditi, dojiti i doma hehe.. jučer na pregledu me doktor koji mi vodi trudnoću upoznao sa doktoricom koja radi u rodilištu gdje ću roditi pa sam s njom malo popričala i dogovorila neke stvari. od slijedećeg pregleda idem kod nje privatno voditi trudnoću.
    bit će mi na porodu kak mi bude, ne mogu baš utjecati na puno stvari tak da izbjegavam razmišljati o nekim crnim scenarijima.
    zamislila sam si u glavi lijepi film pa sad.... obavijestit ću kak je prošlo malac nekako mora van, na kraju krajeva svi smo nekako izašli iz trbuha
    jedne od priča koje me ali baš užasno živciraju su o bolovima kod poroda i kako to mora biti i kako to odmah zaboraviš i da ne uzimam epiduralnu jer žensko tijelo je građeno za porod i može izdržati tu bol i bla bla bla
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 30.08.2013. at 14:17

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    i da, još krvarim, nije to obilno, al stalno ide, svježa krv, pokoji ugrušak, bol u zdjelici..kaže gin ležanje i utrići i ništa posebno...šta velite cure moje
    prag draga... jedini savjet koji ti mogu dati je da miruješ i slušaš doktora. nema ti druge nego čekati slijedeću betu.
    bio je slučajeva nepravilnog rasta bete kod naše Inesz, pogledaj malo ovu temu
    sretno i držimo palčeve da sve bude ok.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

prag... pogledaj post 136 na ovoj stranici http://forum.roda.hr/threads/54020-j...ransfera/page3
    možda te malo utješi. bio je još jedan slučaj, ne sječam se kod koje forumašice, da su se primila dva embrija, pa kad je jedan otpao beta se isto nije pravilno poduplala.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja cu vam samo mah mah ni ja nisam bas u nekom dobrom raspolozenju, spava mi se, i imam neke cudne bolove u trbuhu,
    vjerojatno maternica raste i izlazi iz zdjelice...tako da lezim danas..

Prag drzim

Pozz i pusa svima

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Prag bit ce ovo dugi vikend,ali nema druge nego slusat sta dr. kaze, lezi,stavljaj utrice i nadaj se najboljem. Drzim fige i navijam za pon.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

BB imas pravo, misliti pozitivno i ne se unaprije strasit. A di ti to planiras rodit,u nekom privatnom rodilistu?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    BB imas pravo, misliti pozitivno i ne se unaprije strasit. A di ti to planiras rodit,u nekom privatnom rodilistu?
    planiram u Vinogradskoj roditi.
    s obzirom na stanje u zdravstvu (štednja i štrajkovi) htjela bi u privatno, ali opcija jedinog privatnog rodilišta Podobnik mi se ne sviđa iz razloga što sam previše lošeg čula vezano za tu polikliniku a sve se zataškava.
    ti draga samo relax.. čula sam da je riječko rodilište jako dobro, doktori su vrhunski.
    nekako će biti.... a roditi se mora tak da bolje ne zamarati se unaprijed...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure, hvala na podršci! posebno tnx Bluebella na primjeru Inesz..to je još mala nada za mene...inače, muž je bio pomislio da nije laboratorij pogriješio pa smo išli privatno popodne u Analize pa je pokazalo čak i manji rezultat tj 304. e sad..moguće je da pada a moguće je i da kako imaju različite tehnike da postoji razlika..uff opet se hvatam za slamku..bit će ovo dug vikend...

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

prag draga držim fige da bude sve u redu!!!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da vam mahnem svima! Mi smo tek 9+2 i sve me nekako strah i nestvarno doći na ovu temu...
    ajmeeeeeee,čestitam od srca

Čestitke friškim mamicama i trudnicama

P.S. I nama stiže pojačanje u 1.mj-nenadano .Čekamo još jednog pišonju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prag, draga, čekamo
    Lua, jako me veseli pojačanje, čestitam

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prag ~~~~~~~~
    bbella, napustas naseg doca?
    Lua predivno!

I ja sam bljak, vec nekoliko dana
    Uzasno sam umorna i iscpljena, ne mogu k sebi doci, bas se lose osjecam...ne znam kaj da radim vise
    Lezim, vucem se ko crkotina po stanu, a cure skacu oko mene i ja im se ne mogu posvetitu kak spada
    Bljak

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đinđo, sjećam se povratka energije u drugom tromjesječju (i propuha u glavi do kraja trudnoće koji se razišao nakon poroda), jel ti se obično tad popravi stanje

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    bbella, napustas naseg doca?
    teška srca rekao mi je da je uvijek tu ako šta zatreba.
    baš nekako ne mogu vjerovati da mi je jučer bio zadnji uzv kod njega, do iza poroda. i ova doktorica privatno radi u Viliju tak da neću daleko otići.

Lua čestitam na pojačanju... ti si već druga koja nam javlja iznenenadno pojačanje u kratkom vremenu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    đinđo, sjećam se povratka energije u drugom tromjesječju (i propuha u glavi do kraja trudnoće koji se razišao nakon poroda), jel ti se obično tad popravi stanje
    Mare, meni je taj povratak energije bio kratkotrajan
    Sad sam opet u banani

Bbella imas pp

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Bbella imas pp
    nemam možda si poslala preko goluba pismonoše

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo nas malo na druženje,danas smo točno 16 tt,bili na pregledu,sve super,bebači su oko 15 dkg i jedan je sigurno pišonja,drugo nismo još stoposto sigurni,ali nama u konačnici svejedno,osim što bi bilo praktično da je cura zbog silnih stvari i robice

Prag čekamo ponedjeljak,možda ipak sve izađe na dobro,držim fige

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    nemam možda si poslala preko goluba pismonoše

Zaboravila stisnuti posalji...ajme

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da cujem, koja mi je poslala jecmenac? Radije bih malo trudnicke prasine! Ljubim vas sve!
    Lua divna vijest!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •