hm... sad kad sam skužila bh kontrakcije i kad se sjetim da sam ih imala, kao što sam rekla, ne često, ali bilo ih je unazad cca 4 tjedna, sjetila sam se i da često imam pms-ovske bolove.
na svim zadnjim pregledima je bilo sve ok, a bilo ih je i redovnih i vanrednih.... sad više ne znam kaj misliti kad se idući put poklope takve situacije a poklopit će se možda već sutra. briseve sam radila sve (aerobi, anaerobi, klamidija, mikoplazma, ureaplazma) prije FET-a, u 14tt i u 21tt i svi su neg....
po opisu ovih svih situacija sa pritiskom, bolovima, kontrakcijama i sl.. ja bi zasita, bez pretjerivanja, mogla svaki dan doktoru jer tak je kod mene prečesto pa više niti ne obraćam pozornost. pretpostavljam da kad nešto krene krivo će se javiti i filing da nešto nije kak treba.
ja sam isto stajališta da je bolje ići na pregled kad se bilo što čudno pojavi nego ne otići... i s obzirom na moje komplikacije s početka trudnoće to za mene još više vrijedi i zato sam stalno u kontaktu sa svojim ginekologom i on isto skaće i na hladno kad mu nešto javim.
malo ću sad više pratiti bh kontrakcije kad se javljaju i dali su u kombinaciji sa bolovima i sl.....
Pozz
Hvala curama na iskustvima s bh kontrakcijama, dobro ce doci svaka informacija..
U zadnje vrijeme nisam bas svoja, malo sam se pogubila, neka zivcana sam i kao da ne znam sta bi sa sobom, a toliko toga moran...uh uh...nadam se da ce me to brzo proci..
Di je moja terminusa Linalena?
Bluebella tako i ja razmišljam, kako su i cure rekle - ako ću osjetiti da nešto ne štima onda trčim doktoru. Ja mislim da imam dosta bh, svaki dan obavezno, ali nema nikakvnih bolova ni pritiska. I obavezno ću ginekologicu zagnjaviti za briseve idući put jer sam ih radila u 1.mj. Kad vidim koliko si ih ti do sad obavila, zabrinem se... Mene je moja samo pitala na početku trudnoće da li smo ih napravili, i to je bilo to.
Laku noć svima!![]()
Muma ja sam ih radila u 14tt zbog amniocenteze (obavezni su pred zahvat) i u 21tt jer su mi se javili jaki bolovi u zdjelici a UK, KKS i UZV nisu ništa pokazivali.
nije na odmet da ih napraviš, ali ne treba te brinuti što ih nisi do sada radila..
jutro, ajme prvi dan škole bez menebaš sam se jučer nekako čudno osjećala, mješavni tuge jer nisam u školi i sreće jer znam zašto nisam u školi
Ovaj vikend smo bili dosta aktivni, u subotu prvo kod mojih kumova na doručak pa kod svekrivića na ruček. Kod njih mi je Nera i baš joj je to jutro nekaj upalo u oko pa joj je bilo crveno i onak ga je okretala prema unutra - ja se rasplakala, pol sata nisam prestala - svekrva me samo gledala. I onda smo nas dvije (pesica i ja, da ne bi mislile da tak volem svekrivu) otišle spavati zagrljene na krevet u sobu, samo kaj me prasica ostavila nakon 15min. A jučer smo bili na jednom rođendanu isto na otvorenom. Baš sam uživala u zraku i zelenilu
I da , ovi gdje sam bila jučer imaju samo neki priručni wc da kada me stislo sam uzela pesa i otišla tražiti pogodno mjesto. Brzo više ni nisam gledala jer baš najintimnije i na kraju s oproštenjem samo poštenjski prdnem.
I Vatro kako si ti - kod mene već 2 dana nema žgaravice, ono da me žari da mi je muka, samo podrigujem i dalje (koja sam ja svinja) i kao da mi se apetit vratio u normalu. A dolje svakojakih osjećaja, povremeno slabi PMS bolovi, pa neko pikanje ispod pubične kosti, opet me bole kukovi, zdjelica i zadnji kralješci. Koža me svrbi a pogotovo na stranama recimo kako su jajnici i baš je očiti trbušek. Je da tu ima i sala al nije onak razliveno ko inače već ide u špic naprijed
I kada sam se sada raspisala, dobro jutro svima![]()
dobro jutro cure
linalena i mene bilo bas svrbilo sa strana ja mislila kozu cu si oderati , i ima par dana od kad se mazem bademovim uljem i vise nema svraba,.
Jutro cure!
Cijelu noc sam slabo spavala, non stop sam nesto sanjala, pa se budila, pa pisanje, pa pas...
I mene pika svako toliko i bas me zna zatezati, trbuscic isto raste, ja sam mrsava pa se bas lijepo vidi kako raste...inace sam sva neka gnjila i nis me ni volja...
dan trudnice! ja sam spavala ko kokos 12 sati u komadu, dana s pregled vezan za bakterije a sutra ostalo, ipak nam je sutra ravnih 12 tj, , ne mogu vjerovati da je tak brzo proslo!
promaknulo mi je da imamo novu trudnicu, lua dobro nam dosla!
Snupi do kojeg tjedna si imala mucnine i povracanje, joj ja sam u teškoj komi svaki dan povracanje slabo jedem želudac ajme
od 6 do 9, ali mene je spasila akupunktura i infuzije!
jutreko!!! nudim kavicu,sokeke a može i doručak ako ste gladne,a vjerujem da jeste jer ja sam non stop gladna!
koje sam ja gluposti sanjala ovu noč,sanjam da sam rodila i to bez ikakvih trudova i bila gotova u par minuta,u sobi di sam rađala bila sam sama,taman doktor otišo van,tak da sam bebaču prerezala pupčanu i tak ga ostavila na krevetu,poslje jedno deset minuta mi je bilo sumnjivo zakaj ne plače pa sam pozvala sestru da provjeri i usput mi kaže kolko je težak,ali to sve onak nonšalantno ko da je normalno da dijete ne zaplače odmah čim se rodi,bože dragi koja sam luda baba,tak mi je bilo lijepo kaj jedno vrijeme nisam ništa sanjala i eto sad opet počela i to takve gluposti.
idem sutra ujutro vadit šečer pa se pripremam psihički na to,najviše me muči kaj moram biti na tašte a vola bi pojela![]()
linalena uživaj doma! Zaslužila si! Nek se i klinci odmore od tebe(moji su sigurno sretni kaj ih ne gnjavim više
)
tina29 don't worry, šećer bude ok...i sama znaš da mamica voli papati i to je to.
Ja sam opet u zadnje vrijeme preeeetjerala sa slatkim (ili je to moj subjektivni dojam količine slatkogjer u biti ne jedem ničeg puno kao ni prije trudnoće, ali svaki dan barem nešto slatko...slaba sam na čoksu). Da li se vi pazite određene hrane? Ljuto, gorko, kiselo itd. Ja jedem apsolutno sve i nisam primjetila da se frajer žali.
snupi sretno s pregledom!
Hop, hop, čestitajmo!
http://forum.roda.hr/threads/81784-R...05#post2472505
Argente, sta nije tebi bio jucer termin?samo hrabro!
A ja cijeli dan provodila istrazivajuci kolica PegPerego, jer ce mi seka moja dati dodatke a ja samo da kupim kolica "obicna" i nasla sami to ni vise ni manje nego iz kolekcije iz 2013. Al dobro, mm rekao da su kvalitetna i da ce potrajat za jos kojeg bebaca.
Vec mi se raspolozenje popravilo, mislim da mi fali sopinga...
Snupi kako je bilo na pregledu??
Prag, jesi vadila betu?
ništa dobroga...od petka krenilo pojačano krvarenje pa je beta danas očekivano pala na 45! što znači biokemijska.
zvala svog ginekologa (bw naljutila sam se na njega jer sam čekala 3h da mi se javi) jer nisam znala što mi je činiti, krvarenje je bilo užas preko vikenda a još jutros 3 uložka puna..ne znam da li od toga što sam zadnjih 10 dana pila utriće ( a piše da može biti vrtoglavica nuspojava ) ili od gubitka krvi jako se slabo osjećam, baš sam sva zamantana. gin je nakraju rekao ako tako nastavi popodne da idem na hitnu na kiretažu a ako se smanji da čekam dalje da se sve samo očisti a da su velike šanse da će tako biti jer beta dobro pada. hvala Bogu popodne već se smanjuje krvarenje pa nisam išla na hitnu. a za koji dan ću ponoviti betu pa ćemo vidjeti. moj gin nije ništa spomenio ali valjda će me trebati pogledati uzv kad stane menga..
ovo mi je prvi put pa nemam pojma kako to ide..cure koje ste imale biokemijsku..je li vam prošlo kroz mengu ili ste radili kiretažu..koliko je normalno da se to ¨samo¨isčisti?jeste radili uzv i prije nego je stalo krvarenje?
hvala svima na podršci i dobrim željama. ja nemam srca niti reći da mi je teško kad vidim vaše mpo priče. da mi je ova trudnoća uspijela to bi bilo čudo nad čudima. moram priznati da je sve lakše kad već imam Marua ima i 3 smrzlića ali će pričekati sigurno dogodine dok se oporavim..
prag žao mi je što nije uspio fetali kao što i sama veliš, Mara je tu, imaš još tri smrzlića, odtuguj ovaj postupak, oporavi se i onda u nove pobjede, razloga za optimizam imaš, a i uvijek je lijepo otići opet u čarobni Prag.
ja sam imala biokemijsku i kao i tebi je bilo pojačano krvarenje (menga je trajala 5 dana, a inače mi traje 3 dana) i sve se isčistilo. nije bila potrebna kiretaža. otišla sam na uzv nakon što je krvarenje stalo i sve je bilo ok.
Prag bas mi je zao da je tako naopako krenulo. Ima cura koje su samo s mengom se ocistile i nisu morale na kiretazu. Nadam se da ce tako biti i kod tebe i da ces se oporaviti prije nego mislis. Saljem ti veliki hug..
Prag žao mi je što je sve tako završilo. Držim fige za idući postupak i da se do tada oporaviš i odmoriš...
Ja sam danas bila prvi dan u školi i vratila sam se doma baš dobre volje. A evo kakve upute za brigu o bebama sam dobila od svog razreda (3.gimnazije su sad): http://9gag.com/gag/aLKMGdx
Muž i ja smo umirali od smijeha![]()
je vatra, al mi nije pasalo pa sam se zamijenila s Mimi...koje boje su ti kolica?
sybylleako mi nije sad prsnuo vodenjak...
prag, žao mi je- moja biokemijska je otišla uz krvarenje ništa jače od najobičnije M (doduše bila je jako niska)
Prag žao mi je,ali ako je trebalo krenuti krivo bolje da je sada na samom početku,Mara je dobila još vremena samo za sebe,odtuguj i u proljeće po smrzliće
cure, trebam vaše mišljenje...
13dnt mi je beta bila 609 a 18dnt 6186!!!!!!
uvik spominju duplanje ali meni se utrostručuje, jel imao ko slično iskustvo?
transfer je bio nakon dva dana i vraćene se 2 mrvice.
Argente- denim black, najneutralnija su mi..ostalo je ili za decka ili za curu..nema bas unisex
M2b nemam bas iskustva, moja je 15 dnt bila 966,17 dnt 2000 i nesto sitno..
Pragvjerujem da ćeš se isčistiti bez bolnice, samo miruj makar je to vjerojatno teško s malenom
@m2b - moguće su i veće bete, znam da se govori da nije baš najbolje kada se prejako podiže ali tebi su vraćena 2 embrija tako da su možda duplići - javi se doku i dogovori 1.UZV jer s tolikom betom bi se već nekaj mogla vidjeti
snupi za pregled danas ~~~~~~~~~~~~~ a onda zalijemo
Meni 2 dana bila bez žgaravice i odmah mi je apetit bio manji no eto jučer se vratila i odma apetiti aps - naždrla se pizze i onda nalokala vode tak da mi je muka. Moram se opametiti i ne jesti jedno 2 sata prije spavanje
Jutrooo!
Mi vec obavili kontrolni pregled kod naseg soc gin i bas je bilo super, i tata je bio s nama, dr je gledao preko abdomena i ful se bebac razmahao i sa rukama i nogama...predivno..mm je pod dojmom..
A sta je jos bolje, ne moram koristiti vise utrice!!!
Linalena ja nikad toliko ne jedem za veceru, samo nesto lagano.. A valjda ce i te zgaravice proci..
Snupi ja sam mislila da si imala jucer pregled... Onda sretno danas. Nek ti bude kao nama...
Drage cure
Red je da i ja malo pišem, iako vas svakodnevo citam. Prije svega hvala Vam na podrsci i tek sad vidim i svacam koliko ste sve vi jake. Za nas je sada najbitnije da se oporavimo. Uz nasu mariju to ce biti puno lakse.
Želim vam puno srece i pozdrav od mene i moje bolje i snažnije polovice i naravno velika pusa od male mare
vatra86,za bebača i
za utriće!uf mogu mislit koje olakšanje!
vatro pa kaj nisi imala pregled nedavno? dan iza mene, mislim
kak sam ljubomornajer je meni tek prošo jedan tjedan od 4 do novog pregleda
Prag bas mi je zao, ali bolje sada nego kasnije
Vatra super za utrice i zivahnu bebicu
Sto se tice zgaravice, kod mene je sve gore i gore, bljak, pogotovo sto nikad nisam imala probleme sa zelucem, osim zbog prezderavanjaAli nema veze, to je prva tegoba za sada, jedino sto kako dan odmice bude mi malo tesko i mislim da me navecer drmaju bh kontrakcije
M2b ne znam za tako visoku betu, mozda se jedan podijelio, u svakom slucaju ovdje je bilo svega i svacega, premalih i previsokih beta pa bude sve ok, javi sta kaze dr.
prag žao mi je, ali tješi se da su smrzlići tu a i biokemijska je pozitivna - kad se već mališan nije zadržao, nek se barem na tren uhvatio. Sretno idući put! Sad se odmori.
vatra lijepoSad uživaj pod dojmovima!
snupi sretno i danas!
bokić!!!
evo mene,obavila šečer,nije uopče bilo loše,fina slatka vodica,nije mi ni najmanje bilo loše ali uzela sam si tetu za svaki slučaj sa sobom,sad čekam nalaze i nadam se da su dobri!
vatra bravo za pregled,mm je isto bio pod dojmom,čak je i plakao,e da i bravo za utriče,koje olakšanje jel da?
snupi čekamo lijepe vijesti!
prag
linalena ti isto po pizzi tamaniš,ja sam je se bome najela sad u trudnoči,nam da nebi trebala tolko a kaj kad mi paše i to sa puno kečapa![]()
Tina29 sigurno ce nalaz biti dobar, drago mi je da ti se svidjala vodica..
Linalena moj gin narucuje svakih 3 tjedna na redovitu kontrolu, a u tih 3 tj me je poslao u nasu bolnicu na kombinirani. Zato sam bila i prosli tjedan i danas..meni vise odgovara da si bebaca vidim cesce..![]()
Bravo za bebicu kolko si trudna da te skinuo s utrica ja sam 14 tj i još nastavljam
Danas smo 12+6 tt..rekao je kao ajde jos jedan tjedan, pa sam mu rekla da je prosli put rekao do 13 tt i da ja mislim da vise ne treba i rekao je dobro onda vise nemoj..![]()
Evo i mene s pregleda naša princeza je dobro, raste i sve je dobro prošlo. Slijedeci tjedan idem napraviti briseve. Evo mi danas 21tt![]()
Bok cure! Ja sam isto prosli tjedan bila na kontroli. Sve je bilo ok i narucena sam opet za 4 tjedna. Decki vec imaju preko 330 gr. Inace pitala dr za briseve jer sam zadnje radila u 2. mj i kaze da ne treba nego tek neke u 35 tj. Inace ja si prije svakog pregleda vadim crp da slucajno nema upale i to je to. Nekako mi tjedni sporo prolaze a trbuh ogroman
. Sad sam u 21 tt.
Cure koje ste na komplikacijama ...sto je potrebno za otvaranje? Opcenito da li se za to i porodiljni uzima prosjek zadnje 3 place ili vise mjeseci? Odlucila sam ipak nadalje ostati doma jer mi je vec tesko pa da vidim sto mi je ciniti. Malo stari godisnji i onda komplikacije...nazalost dok ne krene porodiljni ostat cu bez dosta novaca ali nema druge u ovoj nasoj lijepoj drzavici
leeloo, prosjek zadnjih 6 plaća se gleda, od firme uzmeš obrazac, kopija osobne, kopija računa banke na koju misliš primati naknadu i to ti je to, samo gledaj odnjet do 5 u mjesecu za prethodni, da bi ti se oko 20 isplatilo.
A evo da se i ja malo pohvalim, stiže pišulinac, danas smo 18+4, lijepi smo, veliki i jako živahni!
Cure sretno, a pogotovo ove u finišu![]()
ja sam za otvaranje komplikacija imala papire od privatnog ginekologa kod kojeg vodim trudnoću, to sam predala socijalnom i na temelju njih sam dobila bolovanje. s tim da za produženje tog bolovanja je soc ginić tražio da piše "strogo mirovanje". iz firme sam dobila obrazac sa prosjekom zadnjih 6 plaća i to sam predala u hzzo kad i doznake.
na ovom linku je to dobro objašnjeno.
ni meni financijski nije odgovaralo ići na bolovanje, ali nisam imala izbora. državni maksimum koji isplaćuje je 4200 i nešto sitno kn. znači ako imaš plaću preko tog iznosa dobiješ tih 4200 i nešto kn sve do otvaranja porodiljnog.