Cure dali imate nekakav dobar popis za rodiliste i bebu,one prve stvari koje su bitne. Ne mogu nigdje naci nesto konkretno, sve mi izgleda jako opsirno i sa puno stvari koje se na kraju nece koristit.
Cure dali imate nekakav dobar popis za rodiliste i bebu,one prve stvari koje su bitne. Ne mogu nigdje naci nesto konkretno, sve mi izgleda jako opsirno i sa puno stvari koje se na kraju nece koristit.
m2b imas na izazovi roditeljstva pa tu podtemu blizanci .
moj dragi ima i zelja sto se hrane tice znaci ja jedem ko svinja sve sto mi se servira a on ima prohjeve ko kakva trudnica.
butterfly ja ti mogu reci samo iz svog iskustva sto se tice iznosenja beba da nikad nisam koristila kapicu za glavu, pelene, benkicu , jaknice i ostale glup[osti koje se kupuju samo obucem u odjelca koje donesu pokrijem cebetom a ostalo vratim u vrecici kako sam i dobila , al to je sve od osobe do osobe sta ce iskoristiti i sta ce sve navuci na bebu pri izlasku , mada ja iz svog iskustva nagledala sam se nepotrebnih stvari gomilu.
cebe ili dekica ili deka
ja kontala sad se sprema iscekuje,a ono 12 mjesec.
a sto se tice kapice ja nijednom djetetu to nisam stavljala i nijedno mi se nije vratilo, jer nema ga sta naduvati nece u grad ici vec u auto ugrijano iz auta u kucu ugrijanu.
Samo da se bacim kao padobranac nakon 10ak dana. Moja je princeza rodjena 01.09.2013. Teska 3670 i 53 cm, inducirani porod, proslo brzo i bol se zaboravila isti čas kad sam ugledala lice svoje druge mezimice !!!!!!!
Svima sve najbolje, bezbolne porode i uzivanje u trudnickim čarima. sad je malo zahladilo pa se nadam da vam je svima lakse !
anabanana mi smo onda blizu po kilaži i po duljini moj je bio 52 a 3700 težak, rođen samo dan kasnije.
A gdje su nam kismet i Blekonja?
moja je sa 40 plus 4. sve pohvale zadarskom rodilistu !
anabanana čestitam,i drago mi je zbog rodilišta,i nama će trebat još jednom,prvi puta sam bila zadovoljna,da i drugi put bude tako
anabanana čestitam!
Mali Mimi, slikica je
Vatra, kakva je situacija sad, se malo smirilo?
Anabanana cestitke!
A ja se spremam na vrijeme,mislim ima vremena do tada ali sve mi se cini kao da stojim na mjestu. Nikako da pocnem jer neznam od kuda. Zato nebi bilo lose da dobijemo koji koristan savjet od nasih friskih mamica. Ja nasla meki popis i bas kao sto kaze Bluebella treba kofercina za sve to potrpati!
Anabanana cestitam!
Ma krvi nema od jutra kad sam je ugledala, a kontrakcije su prisutne..e moj gin je rekao da bi do sutra trebale proci, ako ne, da mu se javim, a neki govore da je to normalno..zbunjena sam skroz..
Obavili pregled bebica skače ko zvrk dr l je zadovoljan i sve ide po planu utric trosim do kraja tjedna u 18 tj moram napraviti anomaly scan i cervika.briseve to ću raditi kod dr Marton .zanima me šta je to anomaly scan šta mogu očekivati i kolko je okvirna cijena,,,eto to je sve od nas cuvajte se ,mazite i pazite ,,,,
Vatra baš si me prepala, stalno mislim na tebe. Javi nam se sutra obavezno.
Anabanana čestitam!
MM avatar je precukren!
Evo nas u 11 tjednu...
anabanana cestitam!!
vatrice, nadam se da je i dalje sve ok
Zima super! anomaly je detaljniji uzv, traje duze nego redovni i gleda se kompletna anatomija, radi se od 18-23 tjedna mislim (nisam tocno sigurna)
i ja se spremam slijedeci tjedan, al nemam pojma koliko kosta
uvijek ga radim oko 21., 22. tt
ja sam dvoje, tj.dvije rodila u 11.mjesecu i koristila sam i bodice i kapicu i jaknice
ne mogu zamisliti da obucem samo odijelo i pokrijem dekicom, a zivim ulicu do rodilista
iz mog iskustva je to neophodan dio opreme
moje bebe uvijek imaju bodic, i po doma
to je moje iskustvo...
jutro komadi moje predivni
Anabanana čestitam, vjerujem da je sada predivan svaki trenutak s bebačem, cmokni mali trbušček
Tigricalbravo za tjedne
Ajme a vi curke koje već pakirate torbe, da nađete "supersacove" ko iz hmmm sada se ne mogu sjetiti crtića, nešto grčki bogovi, neka pjesmica mi ej u ušima i nekaj u vezi sa štruklima..... ono mala torba a unutra stane hrpa toga
Ja jučer ručala mahune i ciklu, i hebate koja kombinacija - od mahuna napuhnuta ko bačva i proljev al ajd bar nisam imala prejake grčeve, a od cikle tak fino rozi urin. Muž opet otišao na put i ja se fino prvo mazila s pesom u krevetu/ moram tak i tak mijenjati posteljinu, sada laganini kavica, malo vježbati, srediti se i na kavicu s kolegicom s posla. I da muž me iznenada pita....kad ćemo ići u kupovinu stvari za bebu?...inače je on govorio da to ostavljamo tamo za duboku zimu. Čekamo rezultate amnio i anomaly pa tamo negdje iza 20i kojeg tjedna u studenom
dobro jutro cure
ja od juce smedjarim nema svjeze krvi i nista ne boli a sutra zakazana za kontrolu , pa sad nemam pojma da li da idem ili da cekam do sutra.
odi danas Boss
imaš utriće ti još? ili duphostane, normabele? ajme drogerija prava
Jutro okruglice!
anabanana čestitam na prinovi!
boss odi danas da se umiriš
vatra kako je danas????????????
I mi smo danas popodne na pregledu. Nadam se da je sve 5, malo me strah nakon svega što se ovdje izdogađalo u zadnje vrijeme. Samo da sam i dalje zabetonirana a bebač super...
zvala i rekli utrogestan i lezanje a ako krene krv cista crvena ili bol bilo kakav da dodjem, tako da cu ipak sutra ici ako se nesto dodatno ne iskomplikuje. nesto mislim da je zbog utrogestana posto sam smanjila dozu sa 3*2 na 2*2 .
Anabanana,cestitamuzivaj u mrvici!!
Bas vas je lijepo citatiprekrasno je bit trudna,kad se samo sjetim..iako sam dosta bila u bolnici,svejedno mi je bilo divno..
Sad kad gledam svog frajercica,ne mogu vjerovat da se on krio u trbuhu i lupkao mamu svako malo..
Uzivajte,uskoro cete uzivati jos i vise..
Evo mi na kavici,on tako lijepo spava u kolicima ,a ja upijam zrake sunca i uzivam..
Pusa..
Nadam se da cu neke od vas upoznati na zg kavici![]()
Jutro cure..
Danas situacija malo bolja hb, kontrakcije su rijedje, makar sam lezala cijelu noc, vidjet cu kroz dan kako kako ce biti.a iscjedak je oker boje..nocas kad sam se obrisala bio je jako gust..a tjesim se da maternica raste i da je pukla kapilarica..ali lezat cu ja jos koji dan da se to potpuno smiri..
Boss mozda je to smedjarenje isti uzrok ko i meni...sigurna sam da ce bit sve uredu..lezi, utrici i mazi busu..
Muma bez panike tamo gdje nije potrebna... Jedva cekam da nam dostavis izvjecse...![]()
curkeeeeeeeeeeeeee ... jutro
ja sam jedva dočekala doručak, na meniju domaći ajvar i kurh sa bučinim sjemenkamapola teglice sam odmah smazala
vatra i boss samo lezite i polako, čuvajte buše.... vatra nemoj previše maziti bušu, još dok nam je Gabi25 bila u bolnici sa kontrakcijama bilo je riječi o tome da previše diranja i draganja trbuha može izazvati kontrakcije.
muma kakav strah od pregleda... keep calm and don't panic
milasova uživaj sa svojim dečkićem, ja dolazim na kavicu i mislim da tebe nisam do sada upoznala.... iako već skoro cijeli forum znam......
Mali Mimi avatar ti je za poželjeti
puse svima(danas sam baš nešto high, tko zna kaj je sveki stavila u ajvar)
He he he, Bluebella yes, tooootalno sam coolMa to je ona klasična nervoza, oni mali zločesti leptirići u trbuhu ali ih tjeramo malac i ja
I doručak ti je savršen! Ja sam jučer navalila na ajvar, moja sveki to taaaaako dobro napravi, a i starci isto. Totalno lajkam ovu tvoju kombinaciju.
Jel imate ikakvog iskustva s jogom za trudnice? Itko, išta? Ja razmišljam o tome.
Muma ja upravo čitam o jogi za trudnice i prijavila bi se. Čini mi se o.k., vježbe disanja, istezanja i sl.
Hvala na komplimentima, to je tako IVF djeca su posebno slatka!
Bluebella daj pošalji malo tog ajvara ja sam totalno down danas.
vatra,boss, samo lezite i odmarajte bit će to sve dobro!
Muma sretno danas na pregledu!
Mali mimi,prekrasna bebica
Upravo pozu iz tvog avatara ima sada moj frajercic..
Bbella,upoznat cemo senismo dosad..
Kisss
Mala mimi joj koji slatki mali miš
Anabanana čestitam od srca
Ja danas išla vaditi briseve i usput svom ginekologu napomenula kako mi je bebica mirna ova dva dana i pogledali je uzv-u i sve ok, moj mali miš sigurno joj smeta ova južina.
eto vidiš corina da je sve ok, i da je curka malo mirnija ali šta ćemo kad su ti strahovi jači od nas,nekad dovedu do ludila!moj mali mi se još nije javija danas pa me već pomalo ludilo hvata!
za šta si vadila briseve?ja još u trudnoći nisam ni jedanput vadila.
Mali Mimi cure su na jednoj kavi, onoj na kojoj sam piskila test, pricale kako su bebice koje su nastale rucnim radom posebno lijepe, slatke i posebne... Tvoja bebica to dokazuje...![]()
Heeeej koke, kako su pilici??? Ja bila danas na 4d i mali se vrpolji,tako mi je mmmmmm...
Boss vjerujem da je od utrica,kad sam ja smanjivala dozu isto su me upozorili da se ne prestrasim ako dodje do blazeg krvarenja. Svejedno prati situaciju i drzim fige da stane sto prije.
Vatra ajde nek se umirilo,znam da smo sve ukakane cim je neka promjena,ali smo se namucile da dodjemo do svojih mrva pa se kapimo.
Mimi ja se javljam stalno sa moba jer mi na kompu mis ne radi i ne mogu vidjeti avatare...bas sam tuzna,a vjerujem da je prsslatki
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 10.09.2013. at 13:44
Željkice ne znam na što mi je vadio briseve, nisam pitala![]()
Vidim da se spremate na zg kavicu...lijepo se provedite i napricajte...sjetite se i nas malo dalje,a mi vam saljemo morske pusice
Bluebella popis mi je na papiru ,danas kupim misa i sutra ti posaljem. Cujemo se . Kissi
Butterfly nije se skroz smirilo, lezim na lijevom boku ali osjetim kontrakcije svako toliko rijedje nego jucer ali su ti, majku im njihovu...
Ja non stop pisem s moba i skuzila sam da kad kliknes na neciji nick pojavi se slika avatara
Agrente!!!!![]()
Vatra samo ti lezi! Hvala za instrukcije,sam uspjela![]()
eto konačno u miru mogu čitati i pisati,moja kupaona napokon gotova i sad sam imala opuštanje u kadi a moj mali miš uživao skupa samnom,tolko se razigrao da još sad nema mira nego se stalno vrpolji,ljubav mamina,jedva čekam petak da vidim kolko je težak!
vatra drago mi je da se smirilo,miruj i bit če to sve super!
boss isto ko i vatri,miruj i bit če sve ok!
anabanana čestitam!
MM miš je preslatki!
svima puse i čuvajte se i pazite!
Evo i mene s pregleda. Ajme, danas mi se toliko gluposti skupilo da sam se na kraju rasplakala sad kad sam se vratila. No, never mind za ostale stvari, ajmo o pregledu. Vaga je pokazala samo 1kg više i kad smo oduzeli odjeću zapisali smo svega 1/2kg u mjesec dana, ja se odmah zabrinula da li je mališan dobio svega dovoljno.Ginekologica nije komentirala. Rekla sam joj za kontrakcije i moram piti magnezij i Duphastone 3x1. Da li to mora biti svakih 8 sati? Nisam pitala.
Rekla je da briseve ne moram ponavljati iako su od 1.mjeseca, ali sutra vađenje krvi i ogtt, i to ne ovdje u VŽ nego moram biti u 7h 20km dalje u labu koji vadi krv svakih sat vremena (navodno u VŽ vade na početku i nakon 2 sata).
Za jogu nisam ni pitala zbog kontrakcija.
Mališana sam vidjela na 2 sekunde, ne znam težinu niti sam dobila sličicu.
Za 2 tjedna pregled, i do tad mirovanje.
mumek sve bude ok, ne brini! ja sam jucer imala panika dan, osjecala sam se prazno i ipražnjeno. mislila sam da sam se ispuhala i zvala da li mogu doci na uzv. I onda dođem a smjeskic skace na sve strane a po kalendaru nam je bilo ravnih 13 a on po uzvu 13+5 tj. Dobila slicice za domeka smirena i bilo mi je lakse! Vidim da nam je i Argente jos u jednom komadu!