nadam se da mi vatrenko dobro, ja idem ponovno na kontrolu za 3 tjedna!!
nadam se da mi vatrenko dobro, ja idem ponovno na kontrolu za 3 tjedna!!
Hvala snupač. Drago mi je da si se i ti smirila jučer, lijepo ga je gledati na ekranu. Ja se nadam da ću ga idući put gledatiI da, dobila sam Heferol unaprijed...prije krvne slike... no coment. Dakle, heferol + prenatal + magnezij + omega + 3xduphići = 7 tableta = I feel like narkić a ne trudnica
Morat ću nžicati neku bakicu onu kutijicu za podijeliti tu dozu lijekova po danima
![]()
Muma ja sam isto pretprošli mjesec dobila samo pola kile,prošli mj 1 kg tako da te to ne brine, sad ću se ja počet debljat zadnjih dana baš gluposti jedem!
Muma
što se tiče raspodjele lijekova ja ne pijem sve svaki dan, ovisno što je na meniju toga dana tako biram i koju ću tableticu popiti. ako sam jela ribu ne pijem omegu, ako sam jela puno voća i povrća + ručak (sama kuham doma) onda preskočim prenatal. magnezij pijem obavezno svaki dan i sad sam si povečala dozu zbog grčeva u nogama. željezo pijem svaki drugi dan.
ne mogu baš toliko trpati tih tabletica.... hranim se raznoliko i zdravo (osim kad ponekad skrenem u McD) pa smatram da ne moram baš svaki dan uzimati sve te tabletice..
željkica ali ti imaš "zabranu" na kile, a ja sam u manjku od prije, zato me zabrinulo...ali nema veze, ako je ona zadovoljna i ja sam.
Bluebella ima tu logike, a ja sve pijem redovno svaki dan. Doduše, do sad to nije bilo puno tableta a sad ću razmisliti. Brine me to željezo - kaj ako će mi biti željezo ok sutra? Samo me wc neće vidjeti tjedan dana od njega a bezveze ću ga piti. Ali ajde, prvo da vidimo kak će uopće biti. Možda sam u kroničnom manjku.![]()
muma draga ne se bedirati,sve bude u redu! ali znam dođe nam tak,ti se bediraš radi manjka a ja radi viška kilica,a ubiti nepotrebno jer mi je šečer skroz ok po mojoj gin,vidjet ču u petak kaj če mpo reči,a kaj se tiče željeza meni je reko da ču ga morati i nakon trudnoče nastaviti piti,ajme meni tolko željeza nisam u životu popila,ali ok mi je jer mi ne stvara probleme kod probave,prenetal pijem svaki dan ko i magnezij kojeg ču uskoro morat ukinut i bome neznam kak ču izdržati te grčeve u listovima jer ako samo jednom ne popijem nema spavanja od grčeva!!!
ljubi frajera,![]()
a ne ide mi baš zabrana u zadnje vrijeme,apetit mi je poludia!!!!!
Kaj me sad ne izvaže dok sam čak i starcima potamanila ručak pa kolačić pa ness pa grožđe (bez brige, neću sjedit na wc-u čitavu noć). Imam fobiju kad mi kažu da "ne smijem" jesti iza 19h...strah me gladi
pa si osiguram zalihu. Inače mi apetit za sad nije ni mrvicu veći nego prije trudnoće. Ali dolaze hladni dani, za zgurati se u dekicu, staviti filmić i opskrbiti se s grickačima
![]()
moj isto... stalno bi jela, a 11kg sam u plusuviše niti ne stajem na vagu... iako na početku sam bila u minusu sa kilama pa sad izgleda kao da mi je samo trbuh narastao.... i za pravo čudo, još uvijek stanem u svoju XS i S robu, traperice i traper suknje (samo ih ne mogu zakopčati)
i evo... sad opet maštam o ajvaru iz fridža, a ručala sam prije dva sata i još uvijek mi se sve diže jer je bebo pritisnuo želudac i ne mogu puno pojesti, a gladna... a oči još gladnije!
Posljednje uređivanje od Bluebella : 10.09.2013. at 20:09
XS S to nisam nikad nosilaja sam sad malo sira pojela i razmišljam šta dalje ,ajme a da sam bar gladna!
Muma draga..joj i ja mrzim te brze preglede, vise volim kad on lijepo meni okrene ekran i onda si ja pogledam sta me zanima. A to s kilama te ne mora brinuti, bitno je da je bebac dobro. Nadam se da ce slijedeci biti bolji..
Snupiza tvojeg bebaca, samo neka je on aktivan
Sta reci, lezala sam cijeli dan, i onda na pola sata isla s mm do grada i samo sjedila, i sad navecer radila veceru, tj. 20 min stajanja i odmah me poceo boljeti trbuh, bas menstrualni bolovi koji se pojavljuju od 10-30 min ali mi se trbuh ne stvrdne, mozda da se javim ipak ginu sutra, cisto da zna.. Ali bas neugodna bol...e i jos da pitam kolika je max doza Mg?
Linalena??
boss, vatra ~~~~~~~ mirujte cure sto vise
vatra, meni ginicka rekla da mg mogu 2x300 mg
Muma, sve je to ok s kilama, nekad idu brze, nekad sporije, bitno da je beba dobro
pa pricekaj sa zeljezom dok ti ne dodju nalazi
je, za ogtt krv u vz vade u 7 i u 9 - ja to idem za 4-5 tjedana i vec se uzasavam (bude mi od toga strasno mucno)
snupi bravo za bebicu!
Argente, imas pravog maminog sina!
vibram da vec sutra krene samo od sebe
tina super za zavrsetak radova, znam kak je to...sad uzivaj do kraja i cekaj svoje maleno
i mi jutros bili na pregledu
isto brzinski, samo je uzv-om provjerila cerviks koji je ok (još nisam imala niti jedan vaginalni pregled...)
a onda je, kad smo već tamo, pogledala na brzinu i abdominalnim uzv-om
i kao što rekoh, ja ću popraviti prosjek --> vidi potpis![]()
ginger ajme pa čestitam opet na curki,ma super tri seke,predivno!!!
i da znaš kak sam danas odahnula kad je sve konačno gotovo,sad se samo mogu posvetiti pakiranju torbe i čekanju mog malog miša!
Ginger... opet curkaajmeeeee... bravo!!! Tri curke
![]()
Ginger čestitam na curki
vatra ti miruj strogo, pusti sad obavljanje bilo čega, najbitnija je beba
Ginger, prvo sam vidjela potpis pa tek onda procitala post. Cestitam na jos jedno curki!!! Super je imati toliko cura.moj susjed ih ima 4+zenu i mogu ti reci da mu nije lose.
Evo meni od sinoc opet kontrakcije, ali bas kao menstrualni bolovi i jutros opet se maternica stvrdnula, i iscjedak tamno narancasti. Pocekat cu da mi gin pocne raditi pa cu zvati. Bol pocne od maternice i siri se po cijelom trbuhu i zavrsi na ledjima. Ko zna sta je uzrok? Samo da bebica bude ok..
vatrice moja, ajme što prolaziš - bh i raznorazne kontrakcije išišiš iš no ova da ide u leđa mi smrdi
Mene samo pritišće i pika dole, pritisak nije stalan i očito ovisi o tome kaj nosim i koliko sam jela. I znam imati vodenasti iscjedak, pa na gačicama bude malo bijelo kremasto ili lagano žuto. Moram malo smanjiti higijenu ako me shvaćate kaj mislim. Baš sam čitala da dole nije dobro ni ići s tušem jer se unese kisik koji naravno "supeer" hrani beštije.
Jučer sam bila malo aktivnija, natezala se s pesom na nasipu i baš sam se odjednom samo počela vuči. Danas bi najrađe čitav dan provela u krevetu a dolazi teta čistilica.
i našla sam načina kako ovu moju zvijer smiriti - učim se već za bebu - pes dobije u čube debelu lopticu i cucla je ko dudu, ne pušta, jedino kad pije/jede, spavo je s njom
a jutro, :coffee. kolač sa šljivama
Posljednje uređivanje od linalena : 11.09.2013. at 08:07
Jutro cure! Ja sam ipak u subotu otisla na hitnu,iscurio je cep ali eto jos se nista ne dogada,u petak idem na redovnu kontrolu na sveti dug pa cu znat sta se sad desava. Imam vec tjedan dana nocne more i bas se dosta glupo osijecam.
Dobila sam nalaz guk profila,nataste i nakon dorucka je 4,5 a popodne nakon rucka 5,5.
Inace sad zadnjih tjedan dana nisam jela voca i slatko tako da sam bar sad mirna sto se secera tice.
Inace cure koje tamanite po ajvaru i svacemu ja sam do sad dobila 11 kila pa sam na svetom duhu dobila spotance da previse jedem a nikad nisam bila debela niti sam sad,samo mi je naraso trbuh![]()
Do sada.sam spavala i bilo je ok.e sad doruckujem, i vec imam pritisak dole, ja to sve.prepisujem rastezanju, iscjedak opet svijetliji.za sad nema bolova i kontrakcija. Prije cu zavrsiti na psihijatriji... :-S
jutro! Gingerna još jednoj curici pa to je predivno!
vatračuvaj se i miruj,jesi zvala gin?
Aaaaaa Ginger cestitam na jos jednoj curki, divno
Vatra drzi se, miruj i javi sta je rekao dr...
Luc jos malo![]()
U prvoh sam dobila 16 pa mi niko nije nis rekel. To valjda ovisi o doktoru i njegovom stavu o kilama.
Jedva cekam da rodim jer svaki tupi jedno i non stop neke pretrage i samo me psihicki opterecuju a nije mi nista.
Sad sam pratila malo taj secer i bas sam se iznenadila kolko ga voce digne. Sogor ima vinograd i vocnjak i od tog grozda,kruski i breskvi mi je bio za 7 visi.
da voće jako deblja pogotovo grožđe,meni je mj gin reka da ne jedem voće odnosno 1-2 voćke dnevno,a i bude mi teško od voće tako da sam sebi kupila kompot od višanja i super mi je.
Jutroooo!
Hvala koke moje
Ja velike curke spremila u vrtic, a najmanja i ja malo pospremamo...
luc ~~~~~~~~~ za lijep porod
za kile nemam komentara, ja isla radjati sa +17 i +16 i nitko nije bio negativan, naprotiv...nisam bila debela i pitali su me di su mi kile...
joj vatrice ~~~~~~ da se brzo smiri
zeljkice pa ti kompoti su ti jos gori, imaju hrpu preradjenog secera
Jutro cure
Meni se danas zamračilo pred očima, dobro da sam brzo našla mjesto za sjest (bila sam u dućanu)... ovo mi je stvarno novo...
Uvijek niži. Doma kad sam došla sam mjerila 98/69. Bio mi i niži, pa nije bilo tako. Osim ako nije i ovo ludo vrijeme tu krivo, a i ranije sam se danas budila, išla vaditi krv. Možda je i do toga
Ja kad čitam vas i vaše simptome dođe mi da odem na uzv na vidim ako je sve u redu!?! Meni ništa, osim pišanja nije!
tigrice, nije ni meni bilo do danas. Eto ovo je za dobrodošlicu uz 17tt![]()
Tigrice nemoj nas citati...nisam ni ja bas nesto osjecala osim mucnine, do sad kad bi se trebala poceti siriti..
Vrci to ti je tlak pao, ili ti je ponestalo kisika, to se zna desiti u zatvorenim prostorima.ili ako nisi jela ili dovoljno pila... Bitno da se nisi ozljedila i da je bembo dobro.
Luc mislim da nemas razloga za brigu, a to i sama znas..
E zovem ja gin i javi mi se sestra i objasnim ja njoj kakve sam bolove imala a ona meni: a sta da ti ja sad kazem? Ako zelis dodji sutra ili ako se pogorsa i
i u bolnicu. I sta? Grrr.. Mrzim neupucene sestre. Ugl za sada sam jos dobro, nema kontrakcija na vidiku. Samo zatezanje ligamenata...lezim i to je to.. I nema mi nikog blizu da mi nesto pomogne pa cu morati sama neke stvari..ali cu paziti..
![]()
Pozdrav cure, mene jučer počelo peckat i imala zuckasti iscjedak pa nisam imala mira i otisla jutros do doktorice, nije strašno gljivice me neće da napuste pa opet dobila vaginalete polygynax, i pogledala me usput na ultrazvuk i sve je u redu, kuca srce junacko i stavila ili stavija je rukice preko očiju, kako je sve to predivno gledat.
Vatra nadam se da ce ti se što prije smiriti sve to, znam kako je igranje živaca, ma bit će sve u redu, lipo miruj i cuvaj se.
vatra pa jel možeš pričat sa doktorom?ajme te sestre stvarno ih ima groznih! i miruj nemoj ništa radit!!!!!!!!!
Ma ne moze se pricati s njim preko telefona, samo osobno. Ako mi opet bude lose idem direktno u bolnicu, sta cu drugo...jos sam uvijek dobro...
vatra ako zagusti, onda otiđi kod doktora, a ako bude ok onda odmaraj. Držim fige da sve prođe!
luc sretno!
Ginger čestitaaaaaam na curi! Stvarno jesi predodređena za male žene!
Ja sam se noćas družila s kontrakcijama od 3h do jutra, pa otišla radit ogtt. Mrtva sam, a o ruci da ne pričam...iz desne nije bilo teorije da uopće ide vadit, a lijevu je toliko izmasakrirala - plava sam ko štrumpfa rekla sam joj da iz "te" žile neće dobiti ni kapi krvi...
Najvažnije je da je nalaz super
Samo mi jedno nije jasno - šalje me gin raditi ogtt za koji garantira da će biti super - jer se to radi u ovoj fazi trudnoće pro forme, ali se ipak predomislila za krvnu sliku - "ne treba" - to mi je danas rekla... To se valjda ne radi i u sredini trudnoće pro forme...nego se samo da heferol za piti?!
Inače sam bila super zadovoljna s njom, ali sad mi se svako malo nešto ne sviđa.
Mislim da sam trebala još jučer popiti pola normabelčeka, ovak se samo živciram još od jučerašnjeg pregleda i ne spavam od kontrakcija (ajde, bar je to danas ok, ali mi je psiha koma.........sorry na jadanju cure!)
Evo me od prijateljice. Cilo jutro sam bila kod nje gledala robicu za svoju princezicu i vratila se doma s jednom velikom kutijom : bodića, trenerkica.... suknjica. Nek to još stoji u kutiju pa ću kad skupim i kupim sve šta mi treba na pranje i peglanje da bude spremno za 1mj. kad nam princeza dođe![]()
Muma super da je nalaz dobar, meni je dr rekao da se to radi rutinski ogtt i kks od 20 tt. Samo nisam skuzila ono za krvnu grupu, jesi vadila ili ne?
Corina i mene to ceka, moja seka ima kutije s robicom i za cure i decke, ali se necu usuditi ici po to do 30 tt. Kako sam krenula, pusen na ledeno skroz..
Ii jos sam uvijek dobro, ni jedne kontrakcije do sad, a niti mi ne treba..is is is kontrakcije!!!
Arđooo!!??
Ginger toooo curka, cestitam !!!!
Vatra nemoj se zezat,pusti te ambulantne sestre u klinac,ako vidis da nesto nije kako bi trebalo odmah u bolnicu, pa makar ti rekli da nisi trebala doc ali neka obave pregled i vide da je ok,mirnije ces spavati.
Cure sa kilama, ja sam sutar okruglih 28tt (Bbella sedam mjeseci vec), i dobila sam 13 kg. Bebac je dug i mrsav,1300g. Neke dimenzije su za 30tt jer ima duge noge i ruke,pravi mali kosarkas.
vatra NISAM radila krvnu sliku (sorry na takvom neshvatljivom "toku misli", tek sam se sad malo odmorila i došla k sebi). Rekla je ginekologica da to ne trebam sad raditi jer mi je hemoglobin i hematokrit bio mmmmmrvicu niži na prvoj ks s 8tt (željezo nisam ni tad vadila), pa će mi ona svakako sad dati heferol i ne trebam jednostavno sad raditi ks! Ali ogtt sam trebala sad raditi iako smo znali da će biti nalaz ok. Neshvatljivo ali eto...
Usput, ja kad odmaram tek onda imam kontrakcije - ne daj Bože ležati na leđima. A kad sam aktivna onda puuuuuno manje. I sad nek si ja protumačim "mirovanje". Ali ok...a baš sam davežDrago mi je da su tebi stale! Koliko piješ duphastona?
Butterfly odmah cu u bolnicu ako osjetim nesto cudno.. Znaci tvoja bebica ce biti kosarkas... He he.. Nek bude ziv i zdrav
Muma da sam ja na tvom mjestu ja bi je ili pitala da mi da up za kks ili otisla kod opce da mi je da. Ne trebas vaditi zeljezo, dovoljan je hemoglobin.. Ponasaj se onako kako se najbolje osjecas..
E muma ma nisi davez... Sta bi ja trebala reci.. Pijem 3x2 duphastona.
pozz moje okruglice!
vatra drago mi je da ti je bolje,samo neka tako i ostane!
muma i meni je također znalo biti tako,kad odmaram napadnu me kontrakcije,a pogotovo na leđima tako da na leđima ne ležim več jako dugo!
išla sam sad u ljekarnu i naravno da su me uspjeli nagovorit da kupim ulje protiv strija na bazi nevena i malo lavande,super miriši i baš me zanima jel če mi pomoči uklonit moje zasad ljubičaste strije jer mi do sad ni jedno ulje nije pomoglo??? vidjet čemo!
![]()