Stranica 231 od 288 PrviPrvi ... 131181221229230231232233241281 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,501 do 11,550 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marija sretnoooo

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jutro cure!!

Luc sretno!!!!! Da bude brzo i izdrzljivo... Javi nam vijesti..

BB i Muma super za preglede i velike malce

Muma ne znam sta da kazem da te tbl. Mozda da ipak pitas jos nekog.

Ja cekam vizitu pa vam javim..za sad opet mirno i suho, a do kad...

Boss dogovorila sam se s bebicom u vezi tog hematoma...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi

koliko lijepih vijesti, Vrci, Muma, Bluebella )soory ak sam kaj ispustila, to ti je kada imaš zaostatke a krivo stisneš nekon hrpe multiquota)

Luc/Marija da porod prođe brzo i najljepše moguća (vjerojanto je već i završio)

ja prespavala noć, već se išetala po nasipu koji kilometar - ajme što su meni smiješni oni "hvatači sunca na izlasku" a i pesu nisu jasni. Sada kavica pa obaviti papirologiju za HZZO - zapravo odnjet sve mami pa će ona jer me dokica upozorila da s obzirom da sam na mirovanju da ide netko umjesto mene (zamislite da je jedna trudnica na mirovanju imala problema jer je došla sama pa su dali nalog za provjeru dokumentacije). Onda frendici na kavicu pa kuhat francuski krumpir, velikuu tepsiju s puno jaja i kobasa

nisam već dugo naletila na Snupi?? gdje si?

još opet razmišljam o Luc i prvim trenucima s bebom, uživaj mila

Vatrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od linalena : 26.09.2013. at 07:49

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Muma, nije to ništa neobično - i u bolnici daju tablete koje su prvenstveno za tlak za smirenje kontrakcija pa ako ne pomognu, prebacuju na tokolizu intravenozno. u Vg su davali mislim cordipin. a koliko imaš kontrakcija dnevno?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dobro jutro
    luc drzim fige da sve bude ok da se sto bezbolnije i brze zavrsi.
    zeljkice moze recept na pp
    muma svaki dr izvaze moguce stete i koristi lijeka prije nego sto ga prepise , tako da ako ga je prepisao sigurno on misli da imas vise koristi od toga nego sto moze da izazove stete, al uvjek je dobro se posavjetovati sa jos jednim dr.
    vatra ma jaci je tvoj mali od hematoma nek ga izgura sto prije pa da mozete ici kuci da vas tata hrani i mazi oboje.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutarce. Ja nisam baš spavala nakon svega jučer. Nek mi netko skuha kavu
    luc nadam se da se mazite i sikite na veliko!
    vatra čekamo s tobom!
    frka spominjala je ona tokolizu i zadnji put, ali je ipak rekla da nema smisla. Jučer je rekla da je možda jednostavno takva trudnoća i da ću imati kontrakcije do kraja (navodno je bila takva situacija i kod nje u trudnoći), i možda mi ništa neće pomoći. Imala sam oko 15 kontrakcija (barem koje sam ja uočila), a s Duphastonom su se smanjile na nekih 8-10, moja procjena.
    linalena bravo za ovu noć! Lijepo je to čuti od tebe...
    Ja ću danas dogovoriti pregled, razgovor...bilo što...s jednim ginekologom. I u vezi tih tableta, i kontrakcija, i cervikometrije koja mi nikad nije napravljena, i da vidim malo više svoju bebu jer sam ga jučer ponovno gledala jaaaako kratko.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

jutreko,muma evo kavice.
    o pa luc sretno i da se čim prije maziš sa svojom curkom,javi nam se obavezno!!!
    nadodajem vatri još malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro ja se jedva izvukla iz kreveta......noćas sam se 4 puta ustajala na wc i tako sam sad pospana

BB i Muma super za preglede
    evo i od mene za vatru ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Jutro ranoranioci, mi spavali opet do pol 9, uz 2 dizanja po noći za wc. Danas u planu čišćenje soba i pranje veša

Cuke, super za preglede, muma...nadam se da budeš dobila neke zadovoljavajuće odgovore danas...
    luc nadam se da je sve prošlo i više nego dobro, da se mazite već naveliko......
    vatra~~~~~~~~~~~~~~

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kod mene jutros buđenje s prvim grčevima u nozi... šumeći magnezij jel' da?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da... prije spavanja.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Ali navodno da nisu dobre šumeće tablete - zaboravila zašto. Radije tabletice ili onaj direkt. Pa ako hoćeš malo pročačkati...
    tina hvala za kavicu
    nov@ lijepo vi to odspavate. Ja bih ti došla pomoći sa spremanjem, nisam navikla ljenčariti a sad trebam usavršiti tu aktivnost Već me i mama zvala da me provjeri

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Muma, nije to ništa neobično - i u bolnici daju tablete koje su prvenstveno za tlak za smirenje kontrakcija pa ako ne pomognu, prebacuju na tokolizu intravenozno. u Vg su davali mislim cordipin. a koliko imaš kontrakcija dnevno?
    Cordipin i nifedipin su isto, različiti proizvođač, i koriste se za ublažavanje kontrakcija.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=549

odjeljak "Blokatori kalcijevih kanala"

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

nov@ lijepo vi to odspavate. Ja bih ti došla pomoći sa spremanjem, nisam navikla ljenčariti a sad trebam usavršiti tu aktivnost Već me i mama zvala da me provjeri [/QUOTE]

Jelda, kak je teško mirovati kad moraš. A sigurno te i pečnica privlači, nemoj da čujem da nudiš nekakve kolače

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

martinaP hvala! Ajme još ću se ukenjati od straha čim vidim prijevremeni porod, prijeteći pobačaj i sl. Ali dobro, malo više odmaranja, kaj drugo mogu
    nov@ namirnice su spremne u friđu, maslac i kvas za croissants...ali mogu eventalno provjeriti rok trajanja (da li vrijedi do 12.mj ) ili poslati mami ili svekrvi da se poigraju. Ajme, kupila sam i 4 margarina
    Danas 2-3 kontrakcije, ali i bolna leđa i lijevi bok od ležanja

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

snupi odmara vecinom jer se onda malo splašila,iduci tjedan kontrola, bluebella hvala za savjete!marijakr za sto bezbolniji porod i bez previse medikamenata!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    Ej cure! Mislim da mene ocekuje danas susret sa Emom!
    Poceli su trudovi svake cetiri minute! Uzbudena sam i strah me,uglavnom zastekala sam sad vesmasinu da ne ostane zamazanog vesa.
    ( ja sam inace luc,,kcer mi je vratila telefon na tvornicke postave pa mi sad izbacilo taj stari nick)
    baš sam sad ostala zatečena kako nisam primjetila tvoje postove da si trudna opet,sjećam te se iz prve trudnoće,sretno i da Ema ne izgnjavi mamu puno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Heeej
    Ja cijelu noc nisam spala zbog zuba i danas opet kod zubara....

Muma drz se
    Meni je cerviks smeksan i uloziv za vrh prsta bio vec u 22 tt...nisam usporila koliko bih trebala
    Al dr nije radio paniku pa nisam ni ja, jer je unutrasnje usce ok

Magnezij, kao i kalcij, bi bilo dobro da je u obliku citrata, a ne karbonata kao sto je vecina na trzistu
    Znaci- magnezij citrat i kalcij citrat
    Ja pijem u tekucem obliku to dvoje u kombinaciji od lifetime cini mi se

Luc, nadam se da se odavno mazite

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Al dr nije radio paniku pa nisam ni ja, jer je unutrasnje usce ok
    U tom grmu leži zeko, ja ne znam kakvo je unutranje ušće kad mi ne radi vaginalni uzv. Ići ću negdje privat na cervikometriju. Idući tjedan ću sve obaviti malo detaljnije, malo više informacija, malo više gledati bebu na uzv...da mi se duša i psiha zadovolje.
    Kaj ti je baš neka upala na tim zubima?

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma,da te utješim-s točno 20tj (prošla trudnoća) imala anomaly scan kod dr. Kosa i radio mi i cervikometriju -cerviks 32mm,smekšan. Al sam do samog kraja bila zatvorena (T oblik). Tada mi je rečeno da je to kod nekih žena jednostavno tako. Nije spominjano nikakvo mirovanje ni ništa. I stvarno je trudnoća bila uredna do kraja. Čudi me da ti dr kod kojeg si bila na a.scanu nije radio i cervikometriju. Miruj samo í sve će biti ok
    Luc-nadam se da je bio brzinski porod i da se već družite na veliko
    Uživajte u ovom krasnom danu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

lovekd zar nemamo mi istu ginekologicu? Ona je radila anomaly, i nikad mi ne radi cervikometriju. Ali lijepo je čuti dobre vijesti! Kako si ti i tvoje bebe, obje? Ovu iz avatara bih ti ukrala!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moji nocni trudivi su stali i nastavili su u jedan. Upravo sam u radaoni,otvorena 7 prstiju a iskreno jos me nis nije posteno boljelo. Rekli su mi da sam do sest gotova. Javim novosti!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

live prijenos, marija idemooooo
    e, jesi sredila micicu prije poroda? - ovo je pokušaj skretanja misli sa tiskanja kada ne treba

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Haha!

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hahaha,ova ti je dobra Linalena
    Muma,imamo. Ona mi je s 12tj radila anomaly,al ja ću opet í privatnó kod Kosa. Ovaj put vodim uz muža i onu koju smo zadnji put gledali kod njega
    Naša mi nikad nije radila cervikometriju,čak nikad nije ni napisala položaj posteljice-samo je fino prepisala s nalaza dr Kosa. Al mi je svaki put pokazala bebu-sve. Jednem je i mm bio i sve mu u detalje objasnila. Pa me čudi kak to da je tebí tak "kratka" s kazanjem bebe. Vidjet ću kakva će bit sad.
    Ova mala s avatara-već je prava žena
    Mi na pregledu 2.10.,da vidimo bebušku,a možda i saznamo spol. Muma,kod koga ćeš sad privatno?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sad joj je najvažniji taj cervix, da ga fino opipa, a onda kad ona gleda bebu na uzv ja razmišljam o tome kaj mi je rekla za cervix i slažem potencijalna pitanja, a ona mi samo kratko okrene uzv. Meni je glupo žicati da gledam duže jer znam da je u gužvi...itd itd... Za posteljicu mi je rekla da je sprijeda.
    Na kraju još uvijek pregovaram kod koga ću privatno...
    Koji ti je sad tjedan lovekd?

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Valjda ona sa svojim uzv ne može mjerit,jer vjerujem da bi inače to napravila. Kad ti je rekla za položaj posteljice?
    A niš draga,samo miruj. Vjerujem da će sve bit ok. A ak kontrakcije postanu česte,bolje bit i u bolnici na tokoli zi,nego čekat doma i nadat se da će proći. U ponedjeljak ću biti ravnih 16tj Jóš malo i na polovici puta-ne mogu vjerovat da ću opet posjetit Vž rodilište,haha.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Rekla mi je za posteljicu kad i za spol, na 15+3. Pitaj ju, reći će ti. S vaginalnim uzv-om mi je samo jednom pogledala ušće (mislim da na tom istom pregledu) jer nije dobro vidjela preko trbuha da slučajno posteljica ne zalazi ispod.
    Držim fige da saznaš spol! Želje? Dečko?

luc kako ide?

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Luc tiska ( ako se još ne smije onome - jel sredila micicu? )

Nema želje, samo nek bude živo i zdravo

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Rodila sam u pol sest curicu guste crne kosice(ista je seka). 3950 i 50 duga. Nisam ni pukla ni rezana i tak.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rodila sam u pol sest curicu guste crne kosice(ista je seka). 3950 i 50 duga. Nisam ni pukla ni rezana i tak.
    Čestitke, a curi crne kosice dobrodošlica, i neka bude sretna i zdrava!!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitke na curki! I jako lijepo da je sve tako dobro prošlo!

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Čestitam! Curica je, znači, već prava mačka! A porod djeluje za poželjeti

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Luc,čestitke na crnokosoj ljepotici.Bome je pravi komad. Nadam se istom scenariju kaj se pucanja/rezanja tiče.
    Uživajte u maženju

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marija čestitamo jupijeeeee, čekamo novi avatar
    a kaj se kose tiče - jel istina da kosate bebe izazivaju jače mučnine na početku?

lovekd blizu smo, ja danas 16+1, a ima nas još!!!!!
    ima na Trudnoći tema Termini poroda pa ako hoćeš se od upisati i da vidiš koliko nas je s terminima u ožujku blizu

A da se pohvalim, dakle prvo nisam se dizala iz kreveta po noći, niti sam danas spavala preko dana već sam umjesto toga opet otišla s pesom na Bundek, lijepo šetali, sjeli na cugu i tak. I sada sam prebita, mislim da ni sat vremena neću izdržati. A da se pokudim, uspjela uništiti francuski krupmir - prelila ga s domaćim vrhnjem koje se nekako rastopilo i nakraju je sve plivalo. no ipak se pojelo, glad ne bira

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala cure!
    Ja nisam ni u prvoj ni ovoj trudnoci imala neke mucnine nu zgaravicu samo kaj sam bila stalno jako zedna.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bravo za mariju i bebu, naljepsi moguci porod!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

marijakr čestitke na curici

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

marijakr od srca cestitam!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čestitam na curici

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Čestitam na curici!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

preeeedivno....cestitke i sad uzivajte u mazenju <3
    Super za lijep porod...nadam se istome

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma,Bluebella super za malce...

Mi smo obavili vec pola tecaja za trudnice,sad treba vjezbat disanje...meni kad pocnem puhat zavrti se u glavi . Joo kako cu ja to izvest !
    Mene su nocas isto bolile noge,kao da se lagano grce a pijem mg300 po dvije pa cak tri kesice na dan. Bolila su me jako koljen pa sam se dizala svakih sat prosetat,a zazlo me jer sam oko 4.00 pojela bananu i mali se onda probudio i poceo lupat pa opet nista od spavanja.
    Kupila sobu u adaxu

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

čestitke od srca na curki,sad uživajte!
    butterfly kakvu si sobicu kupila? ja imam od tamo prematalicu i kinderbet

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Marija čestitke na princezi,,,,,

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

cure jel vaše bebe štucaju u trbuhu?
    moj danas evo već peti put štuca. čitala sam da to nije ništa opasno niti neugodno njima, al meni ga je toliko žao da sam se rasplakala svako malo štuca po 5 do 10 min i poslije toga se umiri, valjda se jadan umori od štucanja.... miš moj mali...

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Marija cestitam na curici

Bluebella ne brini, sve bebe navodno stucaju, moja isto svaki dan... Bas neki dan sam negdje procitala da je to znak da je beba zdrava (ne znam jel istina)

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bb baš kako ti je bubimitka napisala ne brini,to je normalno,moj isto štuca po par puta dnevno i bude mi ga isto žao,ali eto ko i ti pročitala da to njima nije ništa!!!
    ja se "uredila" sutra za pregled i sad mogu u krpe,mada znam da neču mirno i dugo zaspati.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro (prvi put)

mene probudila možda da kontrakcija, okretala sam se i baš mi se trbuh malo stvrdnuo - nije me niš bolilo, baš se samo zgrčilo. Kasnije sam još koju minutu dole osjetila taj dio tijela i kako sam dosta obraćala pažnju baš mi se čini da sam osjetila bebu. Neko titranje, koje traje kratko pa prestane, pa se ponovi još kraće. Inače me baš zateže rastući trbuh, kako koji put i gdje - ali najneugodnije mi je kada me rasteže dole gdje mi je šav. Najčešće sastrane trbuha

a hmm možda su i crijeva tj vjetrovi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •