Jutro!
Evo kafica, caj, kakao....
Jutro! Može čaj danas da se malo ugrijemo, tak je hladnoooo, pa kud se ta zima toliko žuri?![]()
Jutro i Ginger hvala na kavici, mmm baš paše
Boss ja sam tako razmišljajujući kupila broj veće hlače i sada mi padaju, stalno ih lovim ili moram staviti remen a kako remen ide nekako ukoso ispod trbuha svi moji remeni su naknap. VišViš asd sam se sjetila da maznem kojeg mužu, al pa niasm na to spala.....
Meni se izgleda ta sva kilaža lovi u i oko trbuha, čak nekako da mi se skuplja gore kod želudca pa asm baš fino napuhana
Naspavala se super, jedino kaj me još od sinoć glava bolila pa opet pred jutro
Nov@ za curicua za zimu je istina baš se žuri, nama od jučer grije toplana
Vatra kako si danas? Koji si TT? I kod mene je bila placenta previa pa znam kroz sta prolazis. Pogusaj se zavezati za krevet i gurati dan po dan. Kod mene je krvarenje pocelo tek u 28tt ,mislim da je kod tebe manja trudnoca. Sve se dobro zavrsilo hvala Bogu,nadam se da ce se i kod tebe kontrakcije smiriti.![]()
Onda se nadam da ce se posteljica podici prema gore,jos je mala trudnoca,ima velike sanse. Meni je dijagnosticirana placenta previa u 18 tt i date instrukcije sta smijem i ne smijem,sto ja naravno nisam postovala do 28tt,a onda sam zavrsila u bolnici i to me je i spasilo. Svim trudnicama saljem veeeeelikiLijepo vas je citati
![]()
Ja sam kupila samo trudničke hlače svog broja. Znači dolje su uske, a trbuh ima onaj nastavak. Jučer su mi baš na poslu rekli da sam se udebljala samo u trbuhu, da imam tanašne nogice
Mislim da kažu da već pred kraj trudnoće možeš dobiti težinu svugdje, ali da to često bude samo voda i naotečenost
Bok cure..evo jutros nema izljeva ni kontrakcija, samo me boli kao jajnici, mozda se siri maternica pa i ovo da prestane....
Jutro cure!
Javila se tina29...ne može na internet na mobu. Kaže da je bila kod anesteziologa, nude spinalnu i krajem tjedna ili eventualno početkom slijedećeg planiraju CR. Pretpostavljaju da je mali oko 4kg pa se malo uplašila. Čeka uzv. Sve vas pozdravlja, naročito vatru..vatra drž' se!
I ja sam jucer s nasom Tinom29 popila kavicu i bas smo se lijepo ispricale. Ni ja nikad nebi rekla da bebac ima cca 4kg ali vidjet cemo kad stigne Patrik
Vatra hvala bogu da je sad sve cisto. Nek tako i ostane![]()
sretna 1516 hvala na savjetu , uzela sam trudnicku trenerku al sam mislila i hlace jedne toplije za izlaska za zime al se bas dvoumim da li da uzmem vece sa nadom da cu se udebljati ili da uzmem knap sada pa sa strahom da za mjesec dva necu moci obuci . trenerka jeste najbolja al ipak za grada i za kontrola malo da se mogu dotjerati da izgledam koliko toliko pristojno.
boss ja sam u H&M kupila hlače malo nakon šta sam ostala trudna rebe svoj broj i još ih nosim i crne hlače veći br jer sam mislila da ću se udebljat i velike su mi , mislim da ti je najbolje kupit gege i tunike/haljine , baš sam neki dan kupila gege baš za trudnice.
Uf ja ne bih mogla tajice/tunike. Jako sam zimogrozna, još smo mi tu u zg na većoj hladnoći. Kad padne snijeg...brrr
Hlače sam lakše kupila nego majice, sva sam obrnuta![]()
da meni tajce sAMo za po kući, čim je zahladilo van nejdem bez trapki a kada rano ujutro idem šetati pese onda preko tajci navučem trapke tak bude hladno na otvorenom
Meni eto prošlo 24 sata od amnio, kada se mogu opustiti i biti sigurna da nema više mogućnosti komplikacija. Samo mi je jutros jako kratko trajao onaj menga osjećaj i inače sve po starom, osjećam kako me koža sastrane steže
Ja volim tajice/tunike, kupila sam si jos lani zimske tajice imaju postavu ful toplu i mekanu i haljinice imam vunene..tako to ce mi biti za vani a za doma imam trenirke...
Evo i dalje suho, jedino je bilo malo sluzavo krvavo kad sam kakala... he he..
Puse svima... Tina tebi ooogromna pusa i da ne moras puno cekati da se mazis sa sinekom..
takve bi ja neke ali mi teško naći no nisam se ni trudila baš previše
Trebala bi baš trudničke jel me ako spustim pojas ispod trbuha baš žulja po šavu i to dosta neugodno. Zapravo možda da kupim obične i onaj samo trudnički pojas pa zamolim krojačicu da to nekako spoji i da makne originalnu pasicu??
Ja sam ih nasla u Mulleru u kopru
mislim da ih ima u dm-a odnosno dobit će kad zahladi bar je lani bilo.
Evo mene s tečaja, baš je bilo lijepo!
Trudničkih tajica je bilo u H&M-u po nekih 75kn koliko znam, ali nisu bile debele zimske. Ja najviše volim zimi neke vunene haljine, tunike, tajice, lijepe štramplice, dolje čizme....
Šaljem puse curama u bolnici!!!
MuMa i ja volim takve kombinacije...i vama..
i meni je to super uglavnom i jesam u tome zimi.
Muma jel ideš sama na tečaj ili ti i muž ide? ja bi isto išla al mm nije u mogućnosti ić.
vatra,tina,bubimitka![]()
Ide i muž. Danas je bio doktor, pričao o porodu, ali bez ružnih stvari....faze poroda, načini poroda, lijekovi koji se eventualno daju, sve što nudi VŽ rodilište, što očekivati itd itd... Komplikacije će biti kasnije. Dobro da je tako ispalo za prvi susret. Nadam se da Bluebella uspješno pronalazi svoj izgubljen zen.
baš se vratila sa predavanja, danas je bio i dragi sa mnom. uglavnom tema je bila cijepljenje beba i nakon toga je anesteziologinja pričala o epiduralnoj.
uglavnom, vratila sam djelomično svoj zen, aneseziologinja mi je vratila optimizam za porod bez puno boli![]()
sutra se priča o komplikacijama u porodu....
Evo i mene s tečaja. Danas bio prvi sat. Muž bio samnom. Predavanja bila ukratko o platnenim pelenama i općenito o trudnoci i porodu u biti kao neki uvod u slijedeca predavanja. U četvrtak idemo opet![]()
sad ne mogu spavati, nejde i nejde
pa bole koljena pa se ne mogu namjestiti pa mi se piša i u krug
sada sam zaključila da koliko god bila žedna ne pijem više
nisi jedina.... i ja budna, bez ikakve naznake da bi mi se skoro moglo spavati...
malac skače u trbuhu, uznemirila ga je tema o dr.R koji ga je spasio hematoma.. osjeti to moj mali miš, napadnut je njegov spasiteljjoj pišem gluposti.. odoh pod tuš i naliti na sebe litru bademovog ulja....
5:15 i budna, malo toplog čaja pa možda i natrag u krpe
U ned i pon jela sarmu, jučer govedinu s paradajz sosom i krumpirom i ajme kaj su mi navečer radili vjetrovi. Strašno sam bila napuhana pa nikako zaspat. Čini mi se da me u trudnoći sve ili napuhava ili izaziva žgaravicu. E da ili su žganci, možda da si njih danas skuham pa udrim čitav dan žganci i mlijeko i malo žlemanja crijeva![]()
Jutarce! Primam narudžbe za napitke!
Bluebella, Corina kako često ste na tečaju? Kod nas je jednom tjedno, 4 puta i to je to. Vidim da se to Bluebella tješiš s epiduralnom, nama je doktor rekao da ne računamo na nju, daje se u nekih 5% slučajeva - glavni razlog = nema dostupnog anesteziologa u svakom trenu, a naročito u noći. Super!
Ajde da se malo žalim, nisam dugoizgleda da sad osjećam čari podizanja maternice, ošita i ostalih organa. Tiska me želudac da ne mogu krenuti ni doručkovati. Sad mi je jasna shema 5-6 manjih obroka dnevno, a do sad čudila kako bi to sve trebalo točno funkcionirati (odnosno kud da to sve smjestim) s obzirom da se pošteno najedem za doručak, ručak i večeru....sad mi je jasno
Tina, vatra, Bubimitka
Kako stojimo s pregledima danas? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jutro svima... ja jos u krevetu, zaspala oko tri i vec budna...
Muma, moj tečaj traje tjedan dana od 18 do 20h i zaista se puno korisnih informacij cuje. Danas je tema komplikacije i intervencije u porodu. Tecj se placa 300kn i nije obavezan ni za mamu ni za tatu (ukoliko zeli biti na porodu).
Cure u bolnicama kako ste?
Jutroooo
Muma, ja bi kaficu, tursku, jaku, s malo mlijeka i malo secera
Nisam zahtjevna, kaj ne? Al ostalo ne priznam za kavu...
Uh, znam kak je to za zeludac...
Ja od jucer nekako ne mogu do zraka...ne znam zasto
Nespavalice, nadam se da pajkite snom pravednika...
Odoh se sad obilno nadoruckovati pa put pod noge...
Jutro svima, Muma meni dupla kava i nekaj za pojest, npr torta od čokolade
Baš ste mi cure zanimljive s tim tečajevima, jel to idete u bolnice gdje ćete roditi ili u DZ? I u kada se to ide, potkraj trudnoće?
Muma jel da se jedne tegobe zamjene s drugima, iskreno ja jedva čekam da mi malo stisne želudac možda mi se smanji apetit, jer ovako luduje samo kaj mi je dva dana normalan onda opet poludi
Bluebella kaj su tebi rekli nakon amnio, nakon koliko je gotova mogućnost komplikacija?
Curkama u bolnicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Vatrice, Tina29, Bubimitka
Gdje nam je Tigrical?
Tko je sve za platnene pelene?
eto hrpa tema, sada brbljat
Muma, sto se tice anesteziologa, imaju oni dezurnog i po noci
Znam iz iskustva, jer je moj planirani carski zavrsio kao hitni usred noci + je bio vikend i praznik...
Al ne zele ga zvati za epiduralne, to je sigurno
Zapravo, jedva ju daju u po danu...
Zato drip i dolantin dijele sakom i kapom
Bbella, onda danas nabaci dupli zen
Meni je taj dio na tecaju bio koma...
Lina tečaj je u vinogradskoj bolnici, tamo planiram roditi. Koliko sam skuzila sve su cure trudne otprilike kao i ja, oko 30tjedana, tu smo negdje.
Tečajeve imas i po domovima zdravlja i besplatni su.
Meni je dr. Kos rekao su prva 24 do 48h nakon amnio moguce komplikacije, nakom toga su jako rijetke, ali da su cak i do tri tjedna nakon ac moguće.
Evo narudžbe zaprimljene, sve se kuha. Po tortu moram do slastičarne pošto sam dobila uputu zanemariti taj hobi.
Naš tečaj je u bolnici, 300kn. Pošto je jednom tjedno kažu da se krene oko 30tt.
Pelene - prvi mjesec sam ipak odlučila jednokratne, dok se ne snađemo i uhvatimo kakvu takvu rutinu, a poslije planiram platnene. Ostale?
Uf, lina, apetit - ne spominji, slona bi mogla pojesti
Platnene - ja sam zaljubljenik
Vec smo pisali, a procackajte si i teme nize na forumu
Moje curke su bile u platnenim, a i ova ce
Ah da, ja sam platnene koristila nakon sto je otpao pupak
Iako nije frka ni prije
Upravo sam pojela dva topla sendvica i dvije snite kruha s maslacem i pekmezom (kruh i pekmez domaci)
I mislim si kaj bi jos...toliko o apetitu...
moram si kupiti onaj preklopni toster
tako i ja mislim na početku koji tjedan jednokratne a onda platnene, sve sam iščitaval onu temu pa čak i o platnenim uloščima za nas pa me i to kopka.
Mogla bi se i ja pokrenuti iz kreveta i napravit si dorucak... ajme sto sam ljena, da mi barem netko donese u krenet, a nema tko..
Mi cemo isto platnene nakon sto se uhodamo, mislim da smo vec pisali nedavno o pelenama. Meni se svidja sistem koji imaju G nappies sa biorazgradivim uloskom koji se baca, naravno postoji verzija i sa platnenim uloskom...
muma i ja bi tursku kavu ako je još ostalo a i gladna sam al nema friškog kruha i nema ko donit friški
šta se tiče pelena ja ču koristit jednokratne.
Cure u bolnicama kako ste?
Dobro jutro drage moje
Zahladilo i kod nas, baš je fino burica nam puše.
Ja sam krenula na tečaj sad dok jos nisu počele velike kiše i zima ( u 25tt). Na tečaj idem u zadarsku bolnicu. Cijena je 200kn za mene i muža i traje mjesec dana tj. Dva puta tjedno sve skupa 8 puta.
Platnene pelene- ehhhh i ja se mislim da prvih mjesec dva koristim jednokratne dok se ne snađem s bebicom, pa bi onda kombinirala jednokratne i pp. Rodina pusa mi se čine dobre, ali za početak bi naručila 5 komada da vidim dali to meni odgovara pa bi ih polako nadopunjavala.
Dobro jutro, kod mene toplo - grijem od jutra na velikoVidim da je vani vedro pa se nadam da sam poslijepodne čim sunce malo ugrije ja na dvorištu.
Vidim počele ste s tečajevima, super, jedva čekam da mi krenemo.
A kaj se tiče pelena, za početak mi ćemo jednokratne a kasnije kad zatopli isprobat ćemo i platnene. Neznam kak se ponašaju te platnene tj zaštitne gaće gore, ako to bude propuštalo na sve stane rađe ću po zimi jednokratne.
Nemogu suditi, kad isprobamo budemo odlučili...
Kaj se tiče onih mojih vaginaleta koje mi je gin uvalila, svaki drugi dan po jednu...prije njih ja nisam nist primjetila a danas mi izgleda ko da je pojačan iscjedak sa bijelim nakupinama(nije tableta, ona je vec izašla)....ajme...do petka potrošim to i zovem je...
i druga stvar...za mm mi nije ništ dala...koji je smisao mene liječiti a njega ne...opet je moram zvati...![]()
Jutro, nadam se da su ostale cure u bolnicama bolje od mene..
Oko 1 u noci me probudile kontrakcije i krvarenje I opet dobila spasmex u infuziji,normabel 4mg i paracetamol u infuziji. Sad je bolje..ali ja sam štufa ovoga.. nitko ne zna od cega je to, pokrivena sam sa svim mogucim lijekovima...
Kod na u OB Pula, tecaj traje 3 dana i besplatan je...
Ja ću isto jednokratne pelene, ali za razliku od vas, za stalno. Čitala sam puno o platnenima, i ne znam... ne bih, iako su bolje. Kao prvo, mi sve tako peremo na 90, njih se preporuča na 60, pa mi je to prvi minus.
Al možda se i predomislim
Joj vatrapa kod opet
Puuuno ~~~~~~~~ da se sve konacno smiri
Ne propustaju zastitne gace nista, samo ti pelene ne smiju viriti van
Moje curke su rodjene u jesen i dvije zime su bile u platnenim
Da me krivo ne shvatite, nikog ne nagovaram, samo hocu napomenuti da platnene nisu nikakav bauk
Vrci, ja svoje perem nekad na 60, nekad na 90 i dalje su super
Al na 60 je dovoljno i za ostali ves