Pulska bolnica. Sigurno ceka jos vizitu. Nece oni jos
Vatra sreco u mislima si mi.. drzi se i nek stane to sve, od srca se nadam da ce se sve smiriti i da je bebac borac kao i ti i da cete jos ostat 2u1 do termina..
Vatra,drzi se puno,puno vibri i molitvi da se sve smiri i izdrzite sto dulje 2u1
vatra draga, šaljem puse tebi i bebici, i nadam se lijepim vijestima.
Ja sam bila na pregledu ipak danas. Rekla je doktorica da je beba nisko i da je sve napeto, da vodenjak može puknuti i ostajem tu, valjda do kraja. Eh.
Muma samo leži u bolnici, nije ni to sigurno ali je mirnije nego doma. Drž se
Bubimitka kako si?
Bluebella je bila teška beba pa je vidite sada, a ja rođena s 1,2kg a kakva sam sada (od faxa muku mučim)
Vatrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
Muma ah šta reći teško je ali nema druge moraš čuvat bebicu, brzo će to proć ja sam danas ušla u 32 tt ti si sad u 30 ,jel da? mogu ti reć da kad sve ovo čitam strah me hvata i samo se osluškujem.
Vatra, mislimo na tebe! Drži se! ~~~~ za najbolji mogući ishod!
Muma, znam da nije lijepo za čut da ostaješ, ali šta je sigurno je sigurno, bar si im na oku tamo, jest da bi bilo ljepše doma, ali...
Vatra, drž se, nadam se da ćeš se javiti sa dobrim vijestima
Muma, sve za malog pišulinca, proći će i to vrijeme...![]()
Vatra drži se ti si borac kao i tvoja bebica,,,,,
Sve jasno.I na zadak je mala ljenčina, ali uvijek se stigne okrenuti. Sutra je punih 30tt.
Muma, drži se. Čini se da je daleko tvoj termin, ali doći će i to brzo. Glavno da si tamo na sigurnom. Nadam se da su uvjeti ok (koja uopće bolnica?)
Vatra i muma ~~~~~~~~~~~~~ držite se cure.
Vatra dali su te vratili na tokolizu? Zasto su te uopce i skinuli? Dali ti je tko objasnio?
Nek ti dragi nazove bolnicu u Rijeci i objasni tvoj slucaj, mozda da se kod njih prebacis kad prodje ovo najgore...
jutro! Cijelu noc sam se vrtila po krevetu i mislila na vatru i njeno stanje, onda me spopala zakaj se meni moj smjesskic ne zeli javiti vec bi mu bilo vrijeme! Muma u cetvrtak nosim briseve pa te dođem vidjeti, bolje da si pod kontrolom nego da ti se nesto dogodi- znam da je u bolnici dosadno! Anđeli moji budite sa vatrom i njenom bebicom!!
Vatra, čuvam fige da sve bude uredu. drži se...
Vatra draga, bit ce sve ok... Grlim i mislim na tebe i bebicu
O Boze zasto se to sve dogadja
do neba i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vatra saljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Joj Muma zar i ti? K vragu, ali neka, bar si pod nadzorom i bit ces mirnija, cuvaj se....
Nama zakazan carski u petak, beba procjenjena na 3100, ali plodna voda na donjoj granici...
Yesss, nekakve lijepe vijesti. Bubimitka čekamo i veselimo se s tobom, ne brini, sad si u finishu, porodit će te prije ako se išta zakomplicira.
Vrci u VŽ sam.
Inače, moj maleni se sakrio nakon pregleda, negdje otraga i na suprotnu stranu, jedva su mu malo prije našli srčeko na ctg-u (već sam se ukenjala)
vatra još malo ~~~~~~~~~~~~~
Vatra ~~~~~~~~~~~~ do neba mila
Muma, visoke doze c vitamina sprecavaju prijevremeni prsnuce vodenjaka
Uzmi one od 500 mg i drmni jednu ujutro jednu navecer
Ja to uzimam vec jedno vrijeme, sto zbog zeljeza, sto zbog viroza koje mi se lijepe jedna na drugu- jucer me satralo, ne mogu iz kreveta, temp srecom nemam
Bubi ~~~~~~~~~ za petak
Ginger samo ležim, na lijevom boku, puno manje na desnom jer mali ne voli. I jedem u krevetu. Ništa ne dobivam osim nifedipina. Čak mi ne daju ni heferol jer to smatraju dodatkom prehrani, kao i prenatal.
Rekla sam mm da će mi donijeti vitamin c. Kakav je dobar, gdje ga kupuješ? Ne da mi se još to istraživati.
još jedan ogtt odrađen.... i opet je bio bljak. nakon drugog vađenja krvi lijepo sam se srušila i tek nakon petnaestak min došla sebi... a mali u buši je to vrijeme doslovno poludio. može biti zbog mog preniskog tlaka pa nije dobivao dovoljno kisika.... jedva su me nakon svega pustili samu doma.
al nebitno, došao nalaz i sve je ok.....
vatra javi nam novosti kad stigneš.. nadam se da je sve ok!
Vatra draga,nadam se da je stanje kolko tolko ok. Drži se...
Muma,znači,ne piješ ni prenatal? Ne kužim kakve to ima veze kaj se to smatra dodatkom prehrani?Kaj si ti dobila dosta kila,ili je mali dosta težak?
Ginger,ajde,molim te,pošalji i meni ovo za vit C.hvala.
Bubimitka,još malo i grliš svoga miša![]()
Neee, ja sam do hospitalizacije dobila 6kg, a mali je taman. Htjela sam reći da oni heferol smatraju dodatkom prehrani, kao i prenatal i ostale vitamine. Ne smatraju to terapijom koja se mora uzimati pa mi ga niti ne daju. A ako ga i želim od svoje ginekologice8tj recept) ne mogu dobiti ništa sve dok sam hospitalizirana.
Evo me, bas je muz bio samnom cijelo jutro.. Cure ja ne znam kako smo mi jucerasnji dan prezivili, to je islo iz mene ko da pisam..fuuuj...trbuh sav tvrd u kontrakciji, nadrogirali me nekim super lijekovima i evo do danas je mirno, a sta nas ceka, vidjet cemo.. Ugl otvorena sam za prst i previja bas ide na zivce.. Na tokolizu nesmijem do 20 tt, a i nije dobro kad se krvari jer od krvi moze nastati upala pa od toga sepsa a nema simptoma..
Mislili su me prebaciti za Ri ali je jedan prof objasnio da je trudnoca jos mala, i da ni oni nebi napravili nista bolje, a drugo bi bilo kad bi ja bila 22-24 tt pa onda vec mogu jer imaju dobru neonatologiju.. Tako da borimo se, pa do kud stignemo.... Sve je u bozjim rukama... Cure hvala na vibrama, i na molitvama... Pusa
Vatra draga moja cijeli dan mislim na tebe, joj draga moja i večeras će moje molitve biti upućene tebi i tvome malome mišu.
Vatra, draga, drži se, bit će sve dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vatra, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vatra, ti i beba ste pravi borci, želim vam najbolji mogući ishod![]()
Vatra draga, molim se za vas!!! Ma vi ste borci!!![]()
vatra, cijeli dan ste mi u mislima...![]()
~~~~~~~~
Uz svo pošovanje vatri danas, imam samo jedno pitanje...kako doktorica zna na temelju vaginalca da je beba na zadak?
Vatra, za najbolji mogući ishod~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vatra draga, ježi mi se koža na glavi dok čitam ovo...i meni se čini da si dobila svu moguću skrb. Nadam se da ćete što prije prebroditi ovaj užas i da će super droge djelovati da dogurate do nekih visokih tjedana![]()
Muma, ni meni nije jasno kako bi mogla napipati zadak ako nisi otvorena, možda je skužila pipajući ti trbuh?
Vatra, vibram ti do neba da sve bude u redu. Kako ste krenuli bit ce svakako al dan po dan i izgurat cete. Zelim ti strpljenja i dobre zivce, i tebi i tvom muzu.
Nadovezat cu se na ideju o Rijeci...evo, iskreno se nadam da se sta promijenilo do danas...ali ne tako davne 2008. mojoj prijateljici koja je dobila kontrakcije u 18tj. blizanacke trudnoce je receno od strane nama dobro poznate dr. da se "tu nema sta cuvati". Tako da taj savjet koji si dobila od doktora ako su stavovi u Ri i danas isti, zlata ti vrijedi.
Muma, napipaju tvrdo ili mekano, tak su meni objasnili
Samo, mogu se tu i zeznuti....recimo, meni je u prvoj T bio zadak, al neki poprecni i na osnovu opipa su mislili da je glavica
A bio je neki cudni zadak, gotovo poprecni
I jos su mi napominjali da ako me prije planiranog carskog ulove trudovi, da im to obavezno napomenem
To se i dogodilo pa su me gledali na uzv i bio je i dalje zadak...
Vartice ~~~~~~~~~~~~~ jos malo za tebe i tvog borca
vatra drzi se draga , mogu mislit sta si juce prolazila nedaj Boze to nikome, uh
vibram d a sve bude dalje dobro ~~~~~~~~~~
E sad stvarno više ne znam kako je točno stanje dolje. Bilo je prije 10 dana kad sam došla da jesam malo otvorena, tj uloživa, cervix37mm, "dalo bi se probiti pod malim pritiskom". Danas kao nema promjene "i dalje sam za prst otvorena" ali je cervix čvrst. Mislila sam da se ona samo tak izrazila "za prst", a sad se pitam kak je onda znala da je na zadak, osim ako ga nije škakljala po guzi. Možda i bolje da ne znam pa ću se manje opterećivati.
Mene vise zanima kak zna da je vodenjak napet, a nije radila uzv?
Nema veze kaj si uloziva, unutarnje usce i je ok i to je najbitnije
vatra šaljem vibre da se situacija smiri i da izdržite do kraja
Vatra~~~~~~~~--do neba
Drzite se i vjeruj u sebe i bebicu.. Hrabri i cvrsti su ti malci u busama..
Bubimitka,proletila mi tvoja trudnoc..kao da si jucer ju objavila..
Vatra, za tebe i malog borca vibre do neba. Muma, nije mi jasno - jeli hefeorl zeljezo? U dubrovackoj bolnifi ga davaju trudnicama kojima naravno to po nalazu treba a prenatal ionqko ne ide na recept i ne znam zasto ga ne bi pila!?