Bluebella hvala na informacijama. Samo si mi još potvrdila moju jedinu čvrstu odluku oko dječje opreme![]()
Bluebella hvala na informacijama. Samo si mi još potvrdila moju jedinu čvrstu odluku oko dječje opreme![]()
Cure čestitam na otkrivanju pišulinca i pišulinke
tigrical samo nek ostane ta placenta pod kontrolom i ne stvara problema.![]()
ja mislim do 20 tjedna ima fore da se digne kad i maternica poraste tako da možda još postoji šansa, ja se ne mogu sjetit do kad je meni "visila" ta dijagnoza
[QUOTE=innu;2502570
ti rekli mirovanje dalje, i zanima me jel to kao konačna dijagnoza ili ima fore još da se digne[/QUOTE]
Mirovanje i dalje, od točke A do točke B s autom, lagana šetnja do pol ure i tako. Nije konačna dijagnoza, kao što Mali Mimi kaže do 20 tjedna ali dr. kaže da se nije ni pomakla pa misli da će ostat odn. postat dijagnoza placente.
Kako kaže Muma, samo da ne stvara probleme.
Objavi betu pa da te vidim da nećeš htjet mog pišonju!
Hvala cure
Tigrical da jesmo, meni je 16 + 3 a ultrazvuk je pokazao 17
Jutro cure!
Nudim bademe, suhe šljive i marelice...drugo nemam
Jučer sam baš bila loše. Čak su mi maknuli i cimku iz sobe da budem malo sama, do prve "prilike". Počeo je prevladavati strah da li ćemo izdržati 2u1, a to je gore od ičeg. Živciranje mi ništa dobro ne nosi, znam to, ali nema tog pregleda da mene smiri, samo se uvijek uznemirim. Trbuh jučer tvrd, napet, kontrakcije stalno, na ctg-u svakim cca 10 minuta (a ja mislila da su gotovo i prestale). I koliko sam do sad vjerovala u nas dvoje, sad sam sva zbunjena, reagiram na svaki njegov pokret i razmišljam jel to ok, jel to on samo sjedi na mjehuru ili je neki drugi pritisak/nelagoda u pitanjuDanas valjda po prvi put željno iščekujem ctg da se uvjerim da smo i dalje ko stvoreni za 2u1, i pokušam se ubaciti u zen
iako osjećam kontrakcije i sad. Nemojte zamjerit jadanju, psiha radi svoje...
vatra skidam kapu!
Nek vam je svima lijep trudnički dan![]()
Muma, ak izdržite još tjedan dana, to je već ok. a za 3 tjedna možete u disco![]()
razmišljaju li oni o tokolizi kad su već kontrakcije stalno prisutne?
Mislim da su se kontrakcije od jučer pojačale, moja psiha je odradila svoje nakon uzv-a i ponovljenog pitanja da li mi je trbuh uvijek tak napet. Ctg je do sad uvijek bio "savršen". A baš su glupi, nafilali su me s ti komentarima kak mi je trbuh tvrd, kak bi mogao vodenjak puknuti, kak je to jako kritični tjedan trudnoće, a sve bez nekakvih objašnjenja. Ko da mi takve informacije nose nešto dobro. Prvo nisam obraćala previše pažnje na te komentare jer sam čula da ne vole puštati doma (ruku na srce, više od pola odjela je prazno), a osjećala sam se super. A sad mi sve više to "smrdi" i straši me i više ne znam pravu istinu.
Muma,vjerujem da će sve biti ok. Probaj misli zaokupit nečim drugim. Znam,lako reći...drži se.
Vatro...daj Bože da krvarenja i kontrakcije stanu. Držite se ti i mali borac u buši![]()
muma samo se ti opusti i pokusaj sto manje razmisljati , sve ce to biti na kraju dobro a i u najgorem slucaju nedonoscadima nista ne fali i oni odrastu kao i normalno rodjene bebe.
vatra drzi se tvoj mali je najveci borac ovdje.
Tonkiceza curku
Tigriceza pisonju... Ja sam citala da se placenta dg nakon 28 tt, cak sam nasla da se je nekima digla i u 32 tt, tako da jos ima sanse, barem se ja nadam, a tako se i ti nadaj i budi disciplinirana pliz...
Muma draga moja, e znam kako ti je...nego, ako si ti u kriticnim tjednima sta sam onda ja... Ja sam psihu sama smirila, pricam sama sa sobom i ohrabrujem se, citam na glas da mi misli ne bjeze, stavim si narodni radio i pjevam na glas, postala sam sudoku majstor i rijesavam krizaljke, malo meditiram tj. Vjezbe disanja, i svaku vecer u 22 na katolickom radiu izmolim krunicu ( to nikad nisam radila, ali ne skodi)... Drzi se... Mozemo mi to...
Ja necu reci nista o sebi dok nije gore...
E da i da vam iskreno kazem da me spol uopce ne zanima..samo nek bude zivo i zravo..ali je lijepo znati... Iako svi i dalje govorimo u muskom rodu..
Cure![]()
tigricalza dečkića a za placentu nadam se da će se odići i da neće biti problema
tonkicaza curicu i lijep pregled
Muma a vidi sada te kontrakcije i bolove, bežte išiš. A za ove u bolnici koji umjesto da ti pomognu još potaknu svakojake misli. ~~~~~~~~~~~ za CTG bez kontrakcija
boss kako je kod tebe? jel te bubaju tvoji mališani?
Vatro šaljemiti jedno veliko dobro jutro. Jel ti znaš spol?
i svima naravno dobro jutro, makar je fuj sparno, al ajd neka ga
Meni je evo prošao i treći tjedan od amnio, kada će doći nalazi - samo o tome mislim. I sve već znate kaj nosite. Meni se jedino po noći i dalje dešavaju te male kontrakcije, samo mi se trbuh stvrdne na moment dva i to ne sve, a inače osjetim fundus već točno ispod pupka. Iako mi se čini da jučer nisam bebu osjetila, po noći bi rekla da mi se javljala i to malo žešće i kao da se pomakla više u sredinu. I sada ujutro nema šanse da se sigurno prisjetim kaj i gdje sam osjetila, kao kada se ne možete sjetiti sna, znate da ste nešto sanjali , možda imate čak i koju sliku u glavi ali film NE.
linalena moji ubise non stop se ritaju al na smjenu, jedan spava drugi udara. zar ti jos nisi dobila nalaz kariograma na kome usput pise spol?
ne još čekam, a zadnji put sam bebonju vidla na UZV u potpisu krajem kolovoza jer u rujnu sam bila na amnio i tada mi nisu pokazali bebača. A sada čekam nalaze pa onda na 3D - no onda će biti sve jasno i proći će pola!!!! Sutra smo Vatra i ja 20+0
Lina sigurno je nalaz dobar..ne sekiraj se..probaj popiti Mg prije spavanja zbog tih kontrakcija, meni ne pomaze, ali ja imam bolne kontrakcije...
Ne znam jos spol, nis ne pitam, bitno mi je da je sve ok...
Uuuu koliko nisi bila na uzv... Vrijeme ti je..
Sutra ste 20tt. Bravo curke,posebno Vatra. Samo pozitivno i deri se tamo bas te briga,samo neka je tebi dobro.
Htjela sam te doci vidjeti ali mala ide u jaslice pa smrcamo sto na sat,mislim da ti jos i to ne treba. Mislimo na tebe![]()
lina ma imam neki predosjecaj da ce na kariogramu biti XX
kako vrijeme leti vas dvije vec 20 tt vatra drzi jos malo jos nekih 8 do 10 nedelja bar da izdrzis .
Da da, vrijeme da se otkriju još neki spolovi
linalena tebi je stvarno vrijeme za uzv i da beba raširi nožice, ali prije će i nalaz pokazati, bit će sve super, ne sumnjamo, samo da dođe više!
vatrice kad je tvoj uzv? Čisto razumijem da je tebi svejedno kojeg će biti spola, ali nas zanima kakva je to bebica heroj - žilava žena ili kršan momak...ili na mamu ili na tatu, definitivno, zar ne?![]()
Boss i ja bi voljela i zeljela da dozivimo 30 tt... Polako..iz dana u dan...cak mi se cini da i vrijeme brze prolazi tako...
Muma ne znam kad ce uzv, ali se ne opterecujem vise, cak sam sve sigurnija da osjetim bebicu..
Rekla mi je jedna cistacica ili je cura ili prava muskarcina...![]()
koji prekrasan proljetni dan, sve me boli od juzine nisam se naspavala. Držite se drage moje i ja sam zabrinuta malo jer se ovaj "smješuljak" ne javlja! Ali uvijek se sjetim svoje frendice primalje ako nesto ne stima nase tijelo se bori i pokaze na bilo koji nacin! vatra cuvaj se cistacice, nadam se da sam vas barem malo nasamijala sa vicem!ja jedva cekam cetvrtak i petak!!!
tonkica i tigrica
muma vidim živci se poigravaju s tobom/vama...lako je sad djeliti svakojake dobronamjerne savjete al ti si ta koja se bude smirila i dala sve od sebe da izdrzite tamo
vatra svaki dan ista želja za tebe i bebicu...
Mi sutra 23.tt, mišonjica me zeza vec 3dana, javlja se jako rijetko i nježno za razliku prije toga kad je udarala na sve strane...nije valjda da je toliko pospana ili![]()
Uf koliko sam propustila od jučer
Čestitam na potvrđenoj curki i dečku, ali i dalje mi se nekako čini da dečki vode. Ajd gdje su te snahe
Muma, drž se. Nemaš još puno, sve će biti ok. A ovi u bolnici su stvarno koma. Takve priče pred pacijenticom uopće ne bi smjeli imati...
vatra, nadam se da će i tvoja krvarenja uskoro prestati, već si u lijepim tjednima. Samo hrabro naprijed
Mene jučer moj malac prvi puta pošteno izudarao. Muž je držao ruku na trbuhu i smijao se ko blesav, njemu to bilo jako fora. Malac udari, muž malo prstom po trbuhu, malac opet. I to prilično jako. Kaže muž, pa imam osjećaj da komuniciramo.
Ah djeca![]()
vatra dan po dan sedmica po sedmica i lagano doguracete vi to. moja jedna prijateljica je tako ko i ti krvarila i kontrakcije od 16 tt jedino sto ona nikako nije smjela se pomjeriti cak ni malo jos je bila i otvorena i dogurala do 27 tt tako lezeci u bolnici i tada krenuo porod i sad u novembru njena cura slavi svoj prvi rodjendan , osim sto je previse razmazena nista drugo joj ne fali. e tako ces i ti brzo ce i decembar stici , a onda mogu i tete da se brinu o njoj ili njemu.
boss, ne znam jesam li zaboravila ili pročitala, ti imaš dečkiće ili je jedno cura ili? :trudnički mozak: :D
muma i vatra šaljem vam zagrljajevjerujem da vam nije lako ležati u bolnici...
tonkice i tigrice čestitam na curki i dečku
ja se baš spremam prekršiti mirovanje, idem zubaru.. i nije neki izlazak![]()
Ma psiha je grozna stvar...eto...danas, nakon 17.dana, prvi put da sam čula nešto dobro. Jučer me sestra zatekla "u elementu" pa je prenijela informacije mojoj doktorici, pa je ova došla do zaključka da mi može i nešto pozitivno reći osim samog zastrašivanja. Uglavnom, rekla mi je da je "sve u redu s rastom bebice, da je ona jednostavno manekenskog rasta što je normalno pošto su i mama i tata gracilni". I naravno, meni odmah kontrakcije stale, ctg upravo sat vremena odrađen savršeno. Mislim da njima nedostaje malo(?) psiho edukacije.
![]()
vrci izgleda da su oba decka jedno je 100 % bez sumnje a ovo drugo se kao krije mada dr dok se vrti kaze da je velika vjerovatnoca da je i drugi djecak,
muma bar ce biti zgodna .
boss, znači frajeri već vježbaju za borbe kad izađu van, slatko![]()
Hvala vam cure drage, uf ja nocas nisam ništa spavala, al zato cili jutro šetala vanka pravo bablje lito, sad sam umorna pa malo odmaramo ja i moja pri ceza
Vatra i Muma drži te se cure bit ce sve u redu
Posljednje uređivanje od tonkica : 22.10.2013. at 14:56
bila danas kod endokrinologa, i dalje me ostavlja na najmanjoj dozi Eutyroxa, tek toliko jer je TSH dobar 2,3 ali uff sada ne znam napamet ft3 ili 4 nije. KOntrola početkom 12og a kaže tako će negdje već beba imati svoju štitnajču koja će raditi pa onda više nećemo dodavati hormone , naravno ako nalazi ostanu unutar granica.
zvali za amnio ali nije još gotovo, raste , razvija se tako nekako, zvati ponovo u ponedjeljak - a tada 28.10 popodne imam pregled, konačno. Dogovorili ga sada iako još možda nećemo imati nalaz, jer bi imali veliki razmak između pregleda. A i da doktor da preporuku za šećer izvaditi i joj vjerojatno će me špotati zbog kila. Zato ću probati ove dane biti što manje doma i iskoristiti lijepo vrijeme, em da smanjim napetost em da ne osjećam glad.
krećem već sada, mm otišao s bicom do jaruna pa će u povratku nas skupiti na bundeku, malo prošećemo i popijemo kavicu
Tigrical i Tonkice za preglede i za dečka i curu!!!!!!!!!!ja u cetvrtak sa nam popravnom i onda vam budem sa sigurnoscu rekla u mojoj busi! Bas me Inesz raveselila- pusa draga!
Lina super su mi ti tvoji izvjestaji...bitno da je sve u nekoj normali...
E imam jednu dobru vijest.. Apetit mi se vratio!nisam ga imala, inace ga nemam pod stresom... E i super mi sta unatoc zeljezu imam dobru probavu.. Da se ne ureknem.. Danas 2x...
![]()
Moj pregled gotov, imam dobre i loše vijesti
Dobro je da je bebač super, ima 550 grama, mjere sve odgovaraju ili su par dana veće.
No loše vijesti - cerviks je izvana malo omekšan i uloživ za jagodicu prsta Za sada se još ne razmišlja o serklaži, mirovanje (ležanje), duphastoni i dobila sam Lactogyn. Za tjedan dana kontrola i brisevi, prije toga moram opet vaditi krvnu sliku i crp. Eto kad sam tražila briseve bilo je da ima vremena, nije hitno, a sad ispada da je...
Nadamo se da je za tjedan dana isti nalaz, do tad horizontala... frka me...
Vrci pa zar i ti... baš nas se zaredalo na mirovanju, što po bolnica što doma .... ima nas, družit ćemo se tu na forumu kad ne možemo vani po kavicama hodati.
ja sam danas samo nabrzinu poslije zubara malo do arena centramorala sam kupiti stvarčice koje mi još fale za torbu za bolnicu pa da mogu mirno spavati. samo sam u h&m svratila, dm i extreme intimo
doma sam bacila sve vrečice i naznake shoppinga da me dragi ne špota....
sad mi stan pun majstora, montira se sobica za bebu, sve sjeda na svoje mjesto polako, u četvrtak moleri, petak dolazi teta spremačica napraviti generalku i to bi bilo to
pranje i peglanje baby robice ću ja sa guštom![]()
Da, bas nas je krenulo...
Sad me zanima dal mi se naselila koja bestija, kad napravim briseve
Drago mi da sam bitne stvari za bebaca kupila, nisam krenula za sebe,ali ako nista drugo,bude muz...
Uh cure, još vas stiže u ekipuBaš mi je žao. A kako kaže Bluebella, družit ćemo se
![]()
a da pišem o nečem pa pišem o koječemu
Uglavnom, kolegice po naseljenosti utroba (OK kod nekih je gustoća naseljenosti malo veća) dobro jutro, ja opet nudim žgance
Vrci eto i tebe u zatvoru. Ja pak si ga sama radim, niš mi se neda, samo da dođe taj nalaz i prođe pregled OK pa se nadam izaći iz depresije. Mogu si samo zamisliti kako je vama na ordiniranom mirovanju.
Cure MORA sve biti dobro, MORA sve na dobro izaći, MORAMO postati majke, MORAMO - ajme kako je to lako reći a teško vjerovati svaki tren svakog dana
dobro jutro cure
koliko god da je tesko bolje i lezati al se kuckati na ovoj temi nego hodati i visiti na odbrojavanju. ja kad god mi je tesko lezati ili slicno samo se sjetim svojih cura sa azoostatistike i sretna sam odmah sto lezim, krvarim ili sto me boli , i shvatim da mi nista ne fali.
dan za danom , sedmica za sedmicom u bolnici ili kod kuce bitno je samo da vrijeme prolazi i da smo blize svome cilju.
boss, i ti si na mirovanju?
Meni je na neki način drago što odmaram, brinem za malca, spremam se... ali opet, osjećam se skroz beskorisno tako. Živim s mamom, vidim da je njoj teško palo što je takva situacija, i ona se boji i tužna je. Ali opet, sva iskustva koja sam čitala na netu i forumima su završila pozitivno i u terminu, ak ne i preko...
Mene više nije briga ni za što, ni za bolnicu, ni za uređivanje sobice, samo da je beba dobro, samo molim da raste...![]()
Najavila mi je upravo doktorica koja me zaprimila sutrašnji uzv, da ona sama vidi stvarno stanje (s obzirom da je druga doktorica radila uzv prekjučer) a meni frka do neba. Joj kak je teško biti mama još dok je i u buši, a mogu si misliti kaj nas tek čeka kad se rodi
I da, dobro jutro, jel![]()
Muma, držim fige za uzv
BTW mene doktor pitao jel imam kontrakcije. Pa mislim da nemam,uglavnom osjetim samo udaranje bebe. Stvarno ne znam jel bih prepoznala kontrakcije da ih imam...
Cure, evo mala podrška, posebno svima vama koje ležite. I mene su hospitalizirali u 27 tt trudnoće, zbog skraćivanja cerviksa i kontrakcija. Bila na tokolizi, puštena doma na mirovanje uz terapiju partusistena kojega sam pila do 37 tt, i na kraju se moja curka rodila pet dana nakon termina. Zato glavu gore, čuvajte i mazite svoje malce, a vrijeme provodite čitajući, slušajući muziku, gledajući tv i filmove... kako vam paše
Posljednje uređivanje od anddu : 23.10.2013. at 10:10
Ajmo vedrije...zar nije dan za pobrojavanje...31tt!![]()