Stranica 249 od 288 PrviPrvi ... 149199239247248249250251259 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,401 do 12,450 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

muma cestitamo na 31tt
    cini mi se da su vatra i lina na polovini danas, tako da posebne cestitke za vatru koja se bori

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da, dobro si boss rekla, borimo se...
    Mi bili na uzv, gledali me dvoje doktora tj. Sef svih sefofa i sef odjela.. E sad..dobro je to sta se je posteljica malo podigla i rekla je da je 1 cm i nesto od usca, tj. Placenta marginalis, beba super napreduje, u skladu je sa tjednima i sve je ok s njom..ali mi nebi bili mi a da se ne nadje jos koji problem..malo je plodne vode, navodno zbog te placente i tog krvarenja i ako to stane da bi i kolicina vode se trebala povecati..sad me tankaju sa infuzijama, a valjda ce pomoci... Mi smo pozitivni i svima pokazujemo da se ne predajemo tako lako!!!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

vatra napokon malo dobrih vijesti!!!! hvala bogu da je bebač dobro. nadam se da si i ti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma ja sam se dosta oporavila... Dobro sam, nema depre i tako toga... Nego dr je rekao da njega sad vise zabrinjava nalaz te vode nego placente, jer da je beba ugrozena.. Nisam u nekoj brizi, smirena sam i vjerujem da ce se to stabilizirati...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mora biti dobro! vi ste dva velika borca

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra,ide na bolje bude se i voda sredila. Joj bas mi je drago

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Vatra samo naprijed bit će sve ok ,ja sam 21 tj i moram na dijetu radi secera

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure dobila iznenada nalaz - normalan i to MUŠKI, ajme kako su suze lile, a kako mi je došao poštar i vidm na kuverti piše Obavijest ja se usrala da se moram javiti jer je nekaj loše
    idemo sada proslaviti

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    cure dobila iznenada nalaz - normalan i to MUŠKI, ajme kako su suze lile, a kako mi je došao poštar i vidm na kuverti piše Obavijest ja se usrala da se moram javiti jer je nekaj loše
    idemo sada proslaviti
    Lina napokon je stigao nalaz.. bravo za uredan XY

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra,bit ce sve ok..bravo za pozitivu

Lina,cestitam na deckicu!!

Pusa svim trudnicama..

Majko moja,ja koda nikad ni nisam bila trudna..proletilo..
    A maleni vec ima tri mjeseca,takodjer proletilo..

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

lina super za nalaz- uskoro budemo imali dvije nogometne momčadi!Al ga jaucemo sutra vam javim kaj mene ceka!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Joooooj kak lijepi dan!!!
    linalena bravo za sina i odličan nalaz!!! Čestitam! Sad samo uživanje do kraja!
    vatra ma mora se to srediti, sad se posteljica povukla, čim se to stabilizira s tim brljavljenjem bit će plodne vode ko u priči Dižem čašu za pomak na marginalis, a uskoro hoćemo normalis

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Linalena super za nalaz i deckica, bravo.
    Vatra bit ce sve u redu, sve će to doći u normalu, ti i tvoja bebica ste borci.
    Snupi sretno sutra na pregledu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sta je ovo, svi nesto mirujemo, pa seceri...
    Zima sta si radila ogtt? Kad se inace radi taj ogtt? Mozda ga meni naprave u bolnici..
    Linalena za pisonju, bogami se redaju ti pisulinci...
    Neka godina kimpliciranih mpo trudnoca....ali zato malci moraju biti celicni...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lina cestitam

Ja si bas mislim,pitao me dr jesam li imala kakvih zahvata na cerviksu ili poroda,to bi objasnilo njegovo stanje. Nisam,ali moguce da nas je sve sto smo prosle u mpo ostavilo osjetljivijima. Tu su ipak bile punkcije i transferi, stalno se dolje cackalo...

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ulijecem na temu samo da vatri posaljem kiss, stvarno si borac samo nek sve prodje ok znas da su fige tu...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

vatra super!
    linalena cestitam!
    blubela daj i meni posalji tetu cistacicu ne stignem nista kraj ovih svojih principesa
    ostalim curama kiss!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vatrice draga naša hrabrice biti će sve u redu vas dvoje ste pravi borci

Lina bravo za dečkića i super nalaz, evo ja ću nazdraviti s mineralnom vodom.
    Ja danas bila na pregledu i evo mi smo danas 28tt princeza ima preko kile ali je nismo uspjeli izmjeriti

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Linalena čestitam na dobrom nalazu i na malom dečkiću!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

iberc dobro nam dosla! Jedno pitanje jucer me pikalo malo sa jedne danas sa druge strane pupka da li je to ono kaj mislim da je? a najvise osjetim dok sjedim.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

linalena bravo za zdravog muškića i odličan nalaz
    nek si to riješila, sad uživaj

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Snupi hvala...rado bi ja kod vas ali još je rano,ima još vremena,ak bu u petak sve ok imala bum ja puno pitanja..bez brige

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ajme koliko lijepih vijesti danas! Čestitam na napunjenim tjednima, urednim nalazima, curicama i dečkima i svim poboljšanjima koja su se dogodila
    Mi danas točno 21.tjedan, radila sam ogtt i nije bilo tako strašno-malcima se očito svidjelo jer su danas hiperaktivni I što je najbolje, šećer 5.1!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

linalena bravo za nalaz i za pisonju!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

linalena cestitke na momku
    vatra ma preguracete vi i to sa plodnom vodom, zilava je to beba .
    iberc jel se ti to pridruzujes dobrodosla
    na svim dobrim pregledima danas
    Posljednje uređivanje od boss : 23.10.2013. at 16:34

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vatra bravo za posteljicu i ~~~~~~~ za daljevi pl.vodu

lina bravo, uzivaj sad punim plucima!

svima na mirovanju i dijetama puuuuno vibri

kad se vec pobrojavamo, mi danas punih 27 tt, ulazimo u treci trimestar jeeee
    danas bili i na pregledu, brisevi i uk uredni, ogtt dobar, jedino sam i dalje malcice anemicna pa nastavljam sa zeljezom
    i da, i dalje uloziva za vrh prsta, znaci stanje je vec dva mjeseca isto, sto je super!
    jedino sam se nadala detaljnom uzv, kad ono nista....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, kao sto sam i mislila, tj.osjetila, okrenula se na glavicu
    to znaci da, ako oziljak bude dobar, bit ce vbac - i opet sam se us*ala od straha....

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno pitanje jucer me pikalo malo sa jedne danas sa druge strane pupka da li je to ono kaj mislim da je? a najvise osjetim dok sjedim.
    neka je to TO; meni neki dan više a neki dan ništa -to me baš jučer ubilo, ali danas mi se javio već više puta. Javlja mi se osjećajem ko da me škaklja izuunutra, od pupka dolje lijevo, ali zna se nešto takvo pojaviti i na drugim mjestima ali nekako je ovo stalno tamo lokalizirano. A kako je zadnji položaj bio zadkom dole su nogice za lupanje

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    E da, kao sto sam i mislila, tj.osjetila, okrenula se na glavicu
    to znaci da, ako oziljak bude dobar, bit ce vbac - i opet sam se us*ala od straha....
    bravo kaj se okrenula; a ovo za ožiljak - imala si prije carski??

Cure hvala vam svima na lijepim čestitkama i željama za dalje, stvarno mi je lakše sada. Koga zanima : nalaz amnicenteze je jedan papir na kojem su slikice svih kromosama, ispod svake piše broj a ispod zadnje dvije piše x tj y, dakle spol i nakraju naljepše riječi: normalan muški kariotip 46XY. Radila ga 30.9 u pon i ovaj pon je bilo 3 tjedna, dakle nalaz je došao doma malo više od 3 tjedna na kučnu adresu preporučenom pošiljkom. Da je doktor koji mi je radio postupak bio malo ljubazniji sve bi mi ostalo u ljepom sjećanju

Vatro, super kaj se placenta malo podigla, dizati će se i dalje a vodi treba vremena da se napravi. Pij puno vode kako si i rekla, jedino jesi i dalje na kateteru?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lina mogu si misliti kak ti je bilo tactri tjedna, al sad je sve iza tebe-uzivaj!

I je, moj prvi porod je bio cr, jer je curka bila na zadak, neki kosi, skoro popreco
    I ostao mi je u lijepom sjecanju, iako sam se i tad ukakila od straha
    Drugi porod je bio vaginalni, nimalo prirodan i nije mi ostao u bas lijepom sjecanju
    Al ja sam odlucila da ce ovaj porod biti puuuno ljepsi i laksi od prethodnog

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ginger super da je sve uredu..
    Lina koji kateter?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kaj nisi neki dan napisala da si katerizirana?? ja mislila da su ti stavili kateter za piškenje - sorry ak sam krivo pohvatala

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa jesu, ali jednokratni, ispraznili mjehur i tjerali da sama piskim..

Koliko ja moram tekucine piti zbog te plodove vode? Citala sam, glupaca, ne bas lijepe stvari o toj dijagnozi...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vatra, nemoj citatu nista, molim te
    probaj piti bar 2-3 l vode, koliko god mozes
    jel znas koliki ti je AFI?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Necu vise nis citati..
    Nisam neka od pica, ali barem litru i po da popijem a litru mi daju u infuziji...
    Ne znam koliki je taj AFI, nis ne pitam...mozda bolje da ne znam..
    Rekao je da su bubrezi uredu i da vidi mjehur..pa pretpostavljam da je te vode izaslo onaj dan kad sam*jako prokrvarila jer do onda je sve bilo ok..pa sad kad se i ta placenta jos digne da ce se i ta voda popuniti.... Dosta razmisljanja!!!!!! Mi smo borci!! I mi cemo to sve prevladati i roditi se zivi i zdravi!!!!! Tocka!!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ginger super da si i dalje na istom s cervixom. Bit će tak do kraja. Ovdje su se svakakva srnj dogodila zadnjih dana, i da moram vući nekog za rukav da me porodi, ne znam koga bi birala
    linalena nadam se da ste lijepo profeštali, i da nije bilo sendviča

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vatra, samo polako, dan po dan

Muma, pobogu, nemoj me plasiti, kaj se dogadja? Pp?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a kak izgledaju te vase kontrakcije, strah me je da se nisu javile i meni!Prije nisam imala nikakvih problema, od ponedeljka od kad sam bila na brisevima kao da se nesto promjenilo, buba me ako dulje sjedim, zaboli neka tupa bol koja traje par minuta i onda prestane!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni se trbuh kratko ukruti, stvrdne. Ne bi rekla da me nešto boli više kao osjećaj nakon grča u nozi
    i mene zna u zadnje vrijem i lagano poboljevat sve i svašta, npr kada se nezgodno pomaknem, čučnem...

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dobila sam puno kila pa me doktorica poslala ranije ,inače se radi u 24 tj

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

snupi kontrakcije nisu bolne, više su nelagodne. I meni recimo uvijek zahvate čitav donji dio trbuha, ispod pupka. Znat ćeš kad se jave, a ja ti ipak želim da te zaobiđu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja isto ne znam jel imam kontrakcije. Pitao me doktor jel ih imam,rekla sam da koliko znam, ne... jer sve sto osjetim je beba, udarac dode i prode brzo

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi i opet žganci s mlijekom
    već obavila jutarnju šetnju s Rejom, 6-7 nasip, između savskog i mosta slobode, samo kaj je mrak brrr i sve čudno s obzirom da je toplo. Neke stvari dogovorili sinek i ja, sada ćemo to još ponoviti jedno 100 puta pa će i zapamtiti. Sada malo odmorimo, pa ćemo se ići naći s budućom strinom u grad. Moram sebi kupiti dezić

Mene opet mučile te kontrakcije po noći, nije to jako ali kako se okrenem naglije me malo krckne i onda teško zaspim od brige. Jedva čekam pregled u pon da pitam doka. Popijem si ja magnezij, ne baš redovito ali jučer recimo jesam a i elevit ga ima. E da i vraća mi se žgaravica, navečer opet s oproštenjem na izrazu podrigujem, a i digne mi se gore kada legnem sve pa imam osjećaj da ću povratiti. A jela sam u 8 sati 3 palačinke i poslije 2 mandarine, legla u 11

Vatro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i svima ostalima na mirovanju pogotovo u bolnicama, držte se okruglice naše

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lina draga ima ti jedna stara poslovica za mandarine.
    Mandarina je ujutro zlato, popodne srebro a navečer olovo.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ooo Corina nisam to znala, thx

ima koji pregled danas?? ajte komadi di ste, ja se već probudila drugi put

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jutro, nisam spavala jer nisam znala kak bi spavala sve me boljelo, osjecam se krepano! Mozda je razlog južina danas sam na kontroli pa cu doku rci kaj me boljelo! Danas mi dragi veli da je jucer u Loznici(Srbija) izmjeren 32 celzijevaca za podivljati! Jedva cekam danas kontrolu a tek je u pola 8 navecer!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Corina ja sam kupila jucer navodno neretvanske i bile su mi bljak!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lina, možda da i ti malo usporiš? Baš zbog kontrakcija. Mog dr brinu jer mogu voditi do skraćivanja cerviksa i preranog otvaranja. Jel ti se smanjuju kad odmaraš?
    Ja sad nakon svega pušem i na hladno, ne želim te zabrinuti

Inače cure na mirovanju, jel smijem sjediti za vrijeme ručka (obroka)? Nisam se sjetila pitati dr koliko bih strogo trebala ležati. Prvo je rekao više odmaranja, ležanje po 2-3 sata u komadu ujutro i tako popodne. A onda je prebacio da se bacim na mirovanje cijeli dan. Rekao je da u krevetu ne stavljam jastuke iza leđa, nego da budem u horizontali. Ali ne znam što sa jelom..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mrzim te preglede popodne, odmah 2-3 kile više, a ja je još imam nakon vikenda - nema mi nigdje mrdat osim samo šetat po prirodi

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutrooooo!
    Napokon sretan dan kod mene - ponovili uzv i iako buša zaostaje u danima, doktorica se razmahala s nekim brojčicama, centilima ili što već, i zaključila da tu nema nikakvog zastoja. Rekla je da bi i čak manja buša bila isto uredna. Sve je ostalo u redu. Ima 1460grama, ali ne želim se više opterećivati i analizirati tablice, dok je ona zadovoljna i ja sam! Bit će sitan i dinamitan, na mamu!
    Vrci mislim da koji obrok sjedećki neće ništa štetiti. Inače bi ti doktor zabranio i wc i tuširanje, tj bilo kakav uspravan položaj gdje beba može stvarati pritisak na cervix. Meni nisu ništa rekli u bolnici. S obzirom da jedem u krevetu, znam koji put to odraditi na boku ili polusjedeći/poluležeći, ali koji put i sjednem normalno. Sad sam kod doktorice sjedila dok sam čekala da naprave uzv drugoj ženi.
    Sretno svima na pregledima!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma bravo za mališu mogla bi ti skoro i doma....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •