Kordice uvijek se raznježim kad vidim tvoj avatarKako se osjećaš noseći trojke? Kakav ti je trbušćić?
Kordice uvijek se raznježim kad vidim tvoj avatarKako se osjećaš noseći trojke? Kakav ti je trbušćić?
Šta sliku sa UZV? Mislim da možeš. Dakle, pokretna si. Ne moraš skroz mirovati? Znaš, ja sam pred i za vrijeme postupka razmišljala o višeplodnim trudnoćama i totalno sam promjenila mišljenje. Hoću reći, nekad me nije oduševljavala pomisao na blizance, ali sada mislim da je to super....samo da se žena dobro osjeća (što i tebi od srca želim). Što se tiče trbuha moj je ogroman a nisam bucka. Od početka sam trbušasta, našla sam objašnjenje: uski bokovi i kralježnica na unutra, a možda i plodova voda???
ma sliku trbuha :D
ne moram strogo mirovat, al naravno nesmijem dizat teško, dugo hodat, stajat... ugl. reko je dr. da sve kaj osjetim da ne mogu da ne radim. a nemam baš kaj doma radit, uglavnom ležim, malo na komp i par koraka do kuhinje ili kupaone. recimo kad idem na bus, imam 10 min do stanice, umorim se i počne me bolit tak da to više ne smijem.
Haha, sliku trbuha biš stavila. Ma ja mislim da može. Moj je smješan pa vam ga neću pokazatSamo se ti čuvaj. Nadam se da nećeš morati strogo mirovati. Ja se s jednom mrvom brzo umaram jedino mi šetnja paše, a dugo stajanje na mjestu me baca u očaj.
Kordice, čekamo slikicu...
Inače ja noć nisam prespavala zbog boli u već liječenom zubu pod krunom, tako da sam od danas kod doca na liječenju zubnih kanala. Sad mi je to trenutno veća briga od eventualnih trudničkih boljki. Srećom pa smo krenuli s liječenjem na vrijeme, tko zna kako bi završilo, a ne piju mi se baš antibiotici sada.
Cure, pa gdje ste, spava li se zimski san?
Zna li tko, utječe li prehlada i bol u grlu na krvnu sliku? trebala bih vaditi KKS i OGTT a stalno odgađam jer muči me i bolna upala grla popraćena sekretom, kako iz nosa tako i iz grla. Dr mi nije za sada htjela dati antibiotike nego samo kapi za nos Garasone. Uf očito mi imunitet svakim danom pada sve više...
cure pozdravevo nažalost još ne pripadam ovdje ali samo sam htjela pitat ima kakve novosti od naše makice.. gledala sam postove pa vidim da je već neko vrijeme nema..
Na vrijednosti secera ti nece uticati prehlada,ali na KKS hoce,narocito ako je bakterijska upala,odmah ti je sedimentacija ubrzana a imaces i malo leukocita povisenih.
Pdobala sam na temi nakon transfera pa nisam dobila bas neke odgovore, pa da probam i ovdje
iz potpisa se vidi stanje moje bete koje nije bas najbolje i k tome stalno krvarim. mpo doktor mi je povecao dozu utrica na svakih 6h po dvije, ali izgleda da ni to ne pomaze i dalje krvarim.
Novu betu idem vaditi u utorak, pa me zanima dali je itko imao slicnu situacju... brine me to
Ja sam na zalost imala 2 puta takvu situaciju(oba puta je bio transfer nakon stimulacije).Meni je beta bila pozitivna kao sto vidis iz mog potpisa,ali se nije pravilno duplala(kod tebe se poduplala pravilno pa to daje vise nade).I kod mene je bilo mrljavljenje,smedjkasto,pa crveno,pa krv sa nekim komadicima,a beta i dalje raste,ali nepravilno(vadila sam je svaka dva dana).Svo to vrijeme sam koristila utrice,ali sam ih pocela piti,jer nije bilo efekta da ih stavljam kad sve bude na ulosku za pola sata.Agonija je trajala svaki put po nekih 20-tak dana i onda kad beta pocne padati ja odahnem.To sto krvaris(a pises da nije cista krv nego nesto svijetlo) je mozda rezultat krvarenja iz nekog naprslog kapilara,a mozda je i hematom neki pa krvaris.Po meni je beta najbolji pokazatelj stanja,sve dok se pravilno dupla nade ima.Nastavi sa terapijom kao sto ti je dr. rekao i cekaj utorak,nema ti druge, i pokusaj da mirujes,ako je krvarenje zbog hematoma mirovanje ti moze samo pomoci.Ja sam jednom imala tako jake bolove i krvarenje da sam se uplasila da nije mozda vanmatericna trudnoca(jer je beta i dalje rasla),uradili su mi UZ i vidjelo se da je endometrij tanak,da nema hematoma ni nista slicno,a luda beta je i dalje rasladva dana nakon toga je pocela padati.Sretno u utorak
![]()
Klara31, danas mi je 17dnt....
vidjet ću u utorak, samo se treba strpiti.....
tješe me primjeri cura koje su imale isto a sad imaju veliku bušu![]()
još jedno pitanje
stavljam utriće svakih 6h po dva, a imam osječaj da sve izađe van sa krvi...
dali bi možda trebala pitati doktora da ih uzimam oralno, jer mi se čini da kad ih stavljam vaginalno sve izađe van.
meni je rečeno kada krvarim da ih popijem,a čim stane a dođe mi ura za stavit da ih stavim,također kada ide smeđe da ih isto stavim,sretno! nema ti druge nego sačekat betu
Ja sam prvi put kad mi je bilo krvarenje stavljala utrice vaginalno i nervirala se sto sve izadje vani nakon pola sata,a onda su mi cure ovdje na forumu rekle da ih pijem,na zalost vec je bilo kasno.Kad sam se drugi put nasla u istom ''sosu'' pitala sam dr. mogu li piti utrogestan,i rekao je da pijem sve dok imam krvarenje.Mislim da je najbolje da nazoves sutra dr. i pitas mozes li ih piti(s obzirom da ti je prilicno velika doza,jer pijes svakih 6 sati,bolje se posavjetuj sa dr.
sutra ću ga nazvati, noćas u 2h ću si staviti vaginalno jer ionako ležim tako da ne mogu van (dok mirujem ništa ne curi) a ujutro u 8 ću popiti, pa ću ga nazvati da vidim kako dalje. vjerojatno će me vratiti na svakih 8h po 2 oralno....
misliš da je tebi beta počela padati zbog nedostatka progesterona?
Meni su isto rekli da kad krvarim pijem utrogestane.
Slažem se, kada se krvari, pa skroz dok ne prestane i ono samo smeđe, utriće treba piti, a ne stavljati vaginalno. Draga, nadam se da je to zaista samo neki hematom. Kao što vidiš, puno nas je ovdje imalo hematome i dosta jaka krvarenja, pa je sve završilo dobro. Bitno je samo da miruješ i pokušaš mirno čekati. Držimo fige!
Mislim da je meni beta pocela padati jer je jednostavno prestalo dalje razvijanje(od pocetka se beta nije pravilno duplala i to je kod mene bio svaki put problem).U ovom zadnjem uspjesnom transferu sam pocela sa Fraxiparinom i Aspirinom i eto ''upalilo je'',da li je razlog ranijih neuspjelih postupaka bio moj snizeni S protein,neznam,ja se nadam da jeste,jer onda znam sta mi je ciniti kad opet nekad budem htjela trudnocu.
drage cure, molim vas ako je neka od vas bila u petrovoj radi obrade trombofilije da minapiše koliko dana se bude u bolnici ili se možda orada vrši u dnevnoj bolnici.
ja imam gotove nalaze genetike, potein S, protein C, Lac i osnovne kolagulacijeske pretrage.
radi dvije mutacije i proteina S na donjoj granici, prof. Đ. će me primiti sutra na PT1, pa ako bi mi koja od vas mogla napisati kako to izgleda, bila bih vam zavlana.
hvala!
Bluebella, od srca ti želim da sve bude u redu. Da budeš trudna i sretna nakon ovog straha kojeg prolaziš i kojeg jako razumijem, gotovo da tvoj strah i sama osjećam.
Za betu kakva je bila moja postoji razlog kojeg mi je objasnio doc. M. Kos kod kojeg sam bila na drugom pregledu i kasnije u razgovoru inženjerka iz endokrinološkog laboratorija Sestara milosrdnica.
U početku dok nisam otišla na prvi pregled, a on je bio tek 26 dan nakon transfera, nitko na ovakvu betu nije davao previše nade, uglavnom dr je bilo važno da ne bude vanmaterična, a na biokemijsku se gledalo kao na puno manje zlo.
Međutim, svi su govorili-nastaviti sa terapijom.
Nakon prve dvije bete, vrijednosti su i dalje bile niske, ali su glavnom pokazivale pravilan porast.
26 dnt, na prvom pregledu dr T. iz VG našao je uredan nalaz gestacijske i žumančane vrećice, a 5 dana kasnije na 2. pregledu doc M. K. našao je uz gestacijsku, žumančanu v. i embrionalni odjek od 4 mm.
Ali na drugom pregledu nađen je i sa cijele lijeve strane gestacijske vrećice stari, organizirani hematom-32x18x12mm.
Hematom je dakle zauzimao cijelu lijevu stranu gestacijske vrećice, ali na sreću, taj hematom nije oštetio stanice trofoblastnog prstena koji okružuje gestacijsku vrećicu i omogućava impalntaciju, rast i razvoj embrija.
Te stanice trofoblasta normalno su se razvijale, omogućavale embriju da preživi i stvarale su normalnu količinu hormona bhcg, ali hematom je radio fizičku barijeru i nije dopuštao da bhcg normalno prelazi u moju cirkulaciju, tako da se analizom hormona bhcg u mojoj krvi on i nije mogao detektirati u dovoljnoj količini i pravilnoj dinamici.
Sretno draga B.
Posljednje uređivanje od Inesz : 21.11.2011. at 11:38
Zanimljivo, i ja sam imala hematom,a jako visoku betu,valjda zato što je poviše gestacijske bio pa nije smetao u tom slučaju kao tebi. Baš lijepo šta su ti to lipo razložili i šta su se potrudili nać uzrok.
curke baš ste mi super ... sutra će sve biti jasnije.....
hvala vam svima![]()
Pozdrav
imam jedno pitanje. Do kada bi se najkasnije trebalo čuti srce
Ne znam,nisam nikada to pitala gin. ali sam na forumu jednom čitala da je cura pisala da se čulo tek u 7tt i da je sve završilo dobro,mada su joj govorili da neće na dobro.
bluebella željno iščekujemo tvoje izvješće s ponovljene bete i vibram za pravilno duplanje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi smo bili na pregledu danas i dečki su super narasli, jedan ima 2030, a drugi 2040 grama, ja sam skroz zatvorena i oni su i dalje visoko. Čak se jedan malac okrenuo na glavu, pa ćemo možda moć imati i normalan porod. Jako sam sretna zbog vijesti, iako mi je ginica naredila mirovanje još dva tjedna, danas bi samo slavila![]()
sumskice super vijesti,neka samo tako nastave da slusaju i rastu![]()
sumskice bravo, bravo, bravo!!!!još malo i tvoji smotuljci su tu!!!
samo ti miruj i uživaj!
beta 6,13
ništa ovaj put....
sad malo odmor, pa nagodinu ponovno.
mislim da mi je daljnji izbor dr. Lučinger (ako se do tada promijeni zakon)
Blubella žao mi je jakodrži se!
Šumskiceza lipe vijesti s uzv!
veliki pozdrav novim mamama,a svim trudnicama skolosku trudnocu zelim i lagani porod!
imam pitanje bila sam na uzv u 6 tj(od zad nje m),i dr. kaze da je uredu ZV I GV ali otkucaji srca se nisu culi.i sad je mene strah svega sta ce biti,tek mi je novi uzv 7+3. zasto se nase srceko nije culo,jesam rano bila na uzv ili nesto nije uredu??
nemoj se brinuti! obzirom da doktori bez obzira na ivf računaju tjedne trudnoće od zm, a ne od dana punkcije (ili transfera), ovdje ti može doći do "pomaka" od par dana, pa ti onda bude prerano za 1. uzv. Mislim da je meni dr. u Pragu rekla da idem na uzv 3 tjedna nakon bete 17dnt. Ja sam malo požurila, pa se isto vidjela ZV i GV, i neka majušna naznaka ploda od 3,7mm, s time da dr. nije mogao biti ziher da li vidi inicijalni odjek ploda, pa mi je rekao neka dođem za tjedan dana, da vidimo srčeko... Tako je i bilo, i evo - sad smo u 34t!![]()
Pogledaj si točne datume na kalkulatoru na http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ndar&Itemid=89, izaberi si kalkulator po danu punkcije ili transfera, pa ćeš vidjeti do kad se srce mora čuti... Mislim da ti i tamo piše tek u 7 tjednu...
Sretno!
vidila sam ja taj kalkulator,i ako racunam po danu punkcije ili et vise sam trudna.vidila sam da pise pocetkom 7tj.al citam neke cure i u 6 i malo prije pa me zabrinilo!!ja sam isla 8 dana nakon bete na uzv. hvala patuljchice.ti uvjek imas za mene dobar savjet!!!! pozdrav tebi i maloj bebici tojoj!![]()
Bluebella, baš mi je žao
Šumsko,za uzv
Kockice, nadam se da ćeš na slijedećem uzv čuti srčeko![]()
bluebella bit će više sreće sljedeći put
sumskovoce super,lijepe vijesti![]()
hvala vam cure! Bluebella znam kako ti je, nek te tjesi da mnogima postupak nakon biokemijske bude uspjesan, meni je bio. Alma se malo vise namucila i na kraju isto uspjela. Tako ces i ti!
sumskovoce bravo za uzv!
Bluebella jako mi je žao! nemoj se predavati, drži se uz tebe smo!
kockice, nemoj se brinuti, možda je to granica, npr dan dva prerano..možda bi se sutra čulo..strpi se do sljedećeg pregleda, tad će sigurno biti!
samo da javim..moje mučnine su napokon završile i sada mogu uživati...
želim svima nama dosadnu i školsku trudnoću i šaljem puno pozitivnie energije u to ime![]()
kockica meni se isto skoro ništa nije vidjelo sa 6 tj pa su me narucili u 7+2 i imali smo malenoIako ja idem ponovno sad nakon 10 dana kod soje dr privatno da mi i ona sve vidi i pokaze jer meni moj dr na pitanje dali se cuje reko posprdno da se nista necujeTime je mislio u stilu kako sam ja glupa vj i da se netreba cuti nego vidjeti I nije mi ni pokazao a ja to zelim vidjeti Ja cekam 8 godina da dozivim plus na testu i naravno da zelim da mi netko kaze Cestitam mama imate srceko a ne da mi samoo napise u trudnicku knjizicu i aj bok a ja nek poslije pitam cure po netu kaj znaci koja rijec
nety tako mi je i samoj ja sam bila u soc.ginekologa i odmah me uzasno prepao.u stilu sve je uredu plodna vrecica,zv,al necuje se srceko pa nije za jeeee.ovako mi je rekao.ja samo sto nisam pocela plakati.al od sad idem privatno,jer i tada sam odmah bila kod privatnika da mi objasni.dr nemaju ni malo srca prema nama mpo trudnicama,jer neznaju kolika je to muka i bol.nadam se za2 dana da ce sve biti uredu. hvala vam cure na savjetima,draze mi je vas citat od bilo cega!!velika potpora
p.s ja jos nemam nikakvih mucnina,ni ista,pa sam u strahu. i jel vama na pocetku jajnici radili svoje,ja imam osjecaj ka da rade,ili je to zbog moje HS.jer sam jos dosta napuhana i jajnici su nateceni.
Kockica Ja sam 8 tj po njihovom 6 po mojem trudna i od mucnine ni m Samo zgaravica i napuhnutost Meni Petrova vodi jer sma tamo isla u mpo i tamo mi moj Mpo dr sve vodi i dalje ali ipak ja idem privatno To je dr koja je inace isto u Petrovoj i kod koje sam ja privatno išla i koja je drito u glavu bacila cinjenicu ..Nemate sta cekati javite e u Petrovu na odjel i eto nas sad smo trudni
Ne samo sto oni nemaju srca njima je tamo ogromna guzva it i si ko na traci , daleko od toga da nemislim da oni nisu strucni..da nisu nebi bili tamo di jesi ali ipak bi voljela mrvicu vise paznje da se obrati na mene Nemoj se smao opterecivati Trdnoca traje 9 j i nemozeš ih provesti u strahu I mene ponekad uhvati strah dali ce sve biti ok dali cu uspijeti do kraja izgurati dali je bebe ok..milion pitanja i strahova ali se nedam Trudim se ne zamarati Vjeruj da ce biti dobro i biti ce Ti nista nemozes uciniti da sprijecis ista tako da samo sve 4 u zrak ,tanjur pred sebe tv na oni uzivaj
meni ni nije reka u kojem sam tjednu,nego sam ja to sama na ivf kalendar racunala.nisam ja svaki dan u strahu,vec sad kad se blizi uzv,jer za 2 dana sam narucena. a citala sam ode neke cure su dosta ranije cule srce,pa meni nervoza.inace nisam panicar,vec sta ima bit bit ce.valjda se sve okrene kad udes u drugo stanje :D