Stranica 257 od 288 PrviPrvi ... 157207247255256257258259267 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,801 do 12,850 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bbella ovo kao da vidim sebe...samo da nas panika ne ulovi u radjaoni... mene pere veliko nestrpljenje,jedva cekam... dali vjezbas disanje,pitam ker ka sam jednom samo!?

E ja mislim da cu perije ternmina,neznam zasto.
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 03.11.2013. at 19:02

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    Bbella ovo kao da vidim sebe...samo da nas panika ne ulovi u radjaoni... mene pere veliko nestrpljenje,jedva cekam... dali vjezbas disanje,pitam ker ka sam jednom samo!?
    ne vježbam, smješno mi je to disanje... idem baš na you tube vidjeti kako disati. vele mi cure koje su rodile u bolnici gdje ću i ja da babice pokažu kad dođeš....
    s obzirom na epiduralnu ne znam koliko će mi i trebati.... ok, nije epiduralna svemoguća.... al budem se snašla

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja sam uglavnom sve spremila za bebača a kroz ovaj tjedan ću i sebe opremit odnosno sve šta trebam nosit u rodilište, al psihički nisam nikako baš me strah evo i sad kad pišem o tome nervoza me hvata.i baš idem sama sebi na živce,a neznam...........

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja istražujem i disanje, i porod i dojenje...svašta. Strah me, ali ne paničarim baš zbog toga "jer ne znam što me čeka"...kako mogu zamisliti najjaču bol? Nikako. Jedino me strah prijevremenog poroda, drugo ništa.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uglavnom sve spremila za bebača a kroz ovaj tjedan ću i sebe opremit odnosno sve šta trebam nosit u rodilište, al psihički nisam nikako baš me strah evo i sad kad pišem o tome nervoza me hvata.i baš idem sama sebi na živce,a neznam...........
    budeš se već smirila do termina. mora nekako van, svi smo
    odvrti si neki lijepi film u glavi o porodu svog malog frajera i drži se toga, pa makar znaš da neće ispasti točno tako. nedaj da te zastraše priče, ima jako puno lijepih priča, ali ljudi su skloni više pročati o negativnim iskustvima.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Muma i cure ja se samo sjecam da je bolilo ko vrag i gore al kakva je to tocno bol bila vise se ne sjecam. Doduse, sad mi se cini da i nije tak strasnno kak sam tad misla. Al kak god tesko izgledalo jedno je bitno: PROCI CE ne traje vjecno. Ak vam ponude hodanje, hodajte, ak vam ponude pilates loptu, hopsajte. Meni je recimo tak bilo lakse podnijet trudove al mi nisu dali ni jedno ni drugo jer otkucaji nisu bili dobri.samo na desnom boku su bili dobri. Al kaze moja mama-ak te koja trudnica pita el boli kazi ne boli da ju ne uplasis. Tak da , cure, iskreno, porod ne boli

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mene strah reprize proslog vbac-a
    nadam se ce ovaj put biti bolje
    disanje je jaaaako vazno, al nit sam vjezbala, nit mi je tko pokazao...doslo je samo od sebe
    a da boli-boli ko sam vrag, al onog trenutka kad beba izadje-ko da nista nije ni bilo, stvarno
    I da, mislim da nema sanse da vas ulovi panika kad krene, nemas vremena za to

Zelim nam svima brze i lake porode!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Činjenica je da možemo mi čitati o porodu od jutra do sutra, nafilat se s informacijama, ali nitko ne zna što nas čeka kad ustvari porod krene. Ja čitam dosta temu o fiziološkom porodu (koliko sam shvatila, i ti Ginger) i nekako mi je lakše što više shvaćam sam proces rađanja, prirodu tog čina i ženskog tijela itd itd... a opet, sretno nam svima kad to sve krene

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kad smo vec kod boli...boli ludo,ali koliko ta najjaca bol traje, 10-15min?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

butterfly sve je to individualno, ali koliko sam ja shvatila, najviše boli otvaranje od 7-10cm a to "kao" traje 45min-1.5h...e sad, sve smo mi različite...a to je samo neka statistika

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bbella a sto se tice you tuba nebi ti preporucila da ides trazit,ja sam isto prije nekih mj.dana trazila tehnike disanja i zalutala na porod....samo cu reci da nisam tu noc spavala jer mi se taj film stalno vrtio u glavi....ne samo tu noc nego kasnije jos danima ali manjim intenzitetom....kao sto se kaze,zamisli ti sebi lijep,brz i podnosljiv porod pa kako bude, mrve nase moraju van.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mi smo jake zene,sve sta smo prosle da dodjemo do nasih srecica, sta je za nas jos malo zaskripit zubima

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bbella a sto se tice you tuba nebi ti preporucila da ides trazit,ja sam isto prije nekih mj.dana trazila tehnike disanja i zalutala na porod....samo cu reci da nisam tu noc spavala jer mi se taj film stalno vrtio u glavi....ne samo tu noc nego kasnije jos danima ali manjim intenzitetom....kao sto se kaze,zamisli ti sebi lijep,brz i podnosljiv porod pa kako bude, mrve nase moraju van.
    pogledala sam jedan filmić i odustala... neda mi se
    ma uopće mi se ne razmišlja o porodu... samo o bebanu i trenutku kad dođemo doma.
    bit će ovo moj prvi boravak u bolnici.... samo da napomenem da sam prvo vađenje krvi u životu imala kad sam krenula u mpo vode, bilo je za hepatitis i hiv. do tada me ni bolnice ni labovi nisu vidjeli...
    nisam baš stava "sve to zaboraviš" jer da se zaboravi nebi se pričalo o tome, a usotalom, svaku bol zaboraviš kad prođe tak da.. bit će kak bude.

btw.. nije mi jasno, kak netko može staviti video s poroda na youtube, to je nešto tako intimno....

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

prvo bi pozdravila vatru i moram reci da joj se divim na svemu sto je prosla i smatram da je jako hrabra osoba, mene bi totalno slomilo!ja ne smatram da je porod strasan uostalom , ne bi zavrsila za doulu a nase tijelo je programirano da rodi. Samo bez strahova jer time si samo dodatno pogorsavate situaciju!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da bar
    Ja sam od 13-17 h padala u nesvjest
    Al mislim da je to bila posljedica prejakog dripa = neprirodni trudovi, gotovo bez pauza kakve bi trebale biti
    Uvjerena sam, da me nisu toliko forsirali, da bi bilo lakse

Bbella mozes traziti epiduralnu unaprijed?
    Razmisljala sam i o tome, al koliko sam shvatila nije bas preporucljiva nakon carskog, a kod nas i ne mozes traziti unaprijed

Muma, je, citam i nadam se takvom porodu
    I nekako se nadam da ce mi prethodno iskustvo i sve procitano kolko-tolko pomoci u najzescim trenucima

Ovaj put i ja jedva cekam upoznati svoju malu ljepoticu
    U prethodnim trudnocama mi je taj trenutak odvajanja nekaki tesko padao - uzivala sam u tome da su samo moje i uvijek uz mene (luda sebicna baba, znam)
    I sad uzivam dok me lupka, zelim naravno da smo sto duze 2u1, al sam nestrpljiva vidjeti je, prisloniti na prsa, pomirisati je i poljubiti
    A i seke su nestrpljive

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Bbella mozes traziti epiduralnu unaprijed?
    Razmisljala sam i o tome, al koliko sam shvatila nije bas preporucljiva nakon carskog, a kod nas i ne mozes traziti unaprijed
    već sam ju dogovorila sa doktoricom koja mi vodi trudnoću, tak da to nije upitno. samo se nadam da neće biti prekasno ili tako nešto.

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj put i ja jedva cekam upoznati svoju malu ljepoticu
    U prethodnim trudnocama mi je taj trenutak odvajanja nekaki tesko padao - uzivala sam u tome da su samo moje i uvijek uz mene (luda sebicna baba, znam)
    I sad uzivam dok me lupka, zelim naravno da smo sto duze 2u1, al sam nestrpljiva vidjeti je, prisloniti na prsa, pomirisati je i poljubiti
    A i seke su nestrpljive
    meni je sad već lagano dosta trudnoće, lupkanja više nisu ni najmanje ugodna, kao ni jaki pritisak na mjehur, ja bi da malac ide van. želim se vratiti u svoju staru odjeću, normalno se kretati i sl. želim grliti svog miša i želim da je pored mene. ponekad si kažem kak me nije strah ni poroda ni boli ni ničega samo nek ide van i nek bude sve ok... valjda sam i zato smirena po pitanju poroda.
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 03.11.2013. at 21:43

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bluebella ja bih rekla da si ti i više nego spremna za izlazak Maksića. Ja postajem nestrpljiva, lupanja su više postala nelagodnija vrpoljenja...ali svejedno još uživam u druženju s njim i volim svoju bušu. Jest da postaje teže, ne mogu biti više od 15 minuta na nogama (bolnički doprinos također)...ali još se moram družiti s njim 2u1.
    butterfly jesmo mi to zajedno gledale you tube? I ja sam s vježba disanja završila na scenama poroda, nakon pogledane 2 akcije shvatila sam da je vrijeme za gašenje you tubea jer su me dotični mišići boljeli od stiskanja (ali ne baš usmjerenog za izgon nego kontra)

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma cure..ja sam se na praksi nagledala poroda i poroda + bila u radjaoni gdje sam se I naslusala + umirivala cure koje sam otpratila u radjaonu...nije to nis strasno, boli da,izdrzljivo da, nista ne morate uciti unaprijed samo slusajte babice, vjerujte mi one znaju koliko vas boli i imaju puno iskustva... sada razmisljajte kako cete se uskoro druziti sa svojim smotuljcima a kad.dodjete u radjaonu necete razmisljati o strahu, disanju, kako cete vi to...e i vrijeme bas brzo prolazi dok traje porod...ja sam nazalost prosla porod ali kazu to nije ni priblizno onome kako ce.biti kad dodjem roditi u terminu zdravo i zivo dijete...
    Ne mogu bez ove teme....
    Jejja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve super!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja vam svima želim što brži i bezbolniji porod... Da i mame i mrvice budu odlično, da se brzo oporavite i mazite sa svojim srećicama!!!!
    I nemojte se bojati... Tako vam samo može biti teže. Mislite samo na to da dobro prodisete svaki trud pa da i vi i beba imate dosta kisika i to je to... Slušajte babicu i sretno!!!!

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Vatra zmajcek moj, vratit ces se ti na ovu temu i to u puno ljepsem tonu ..

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Vatra draga, tek sad vidim...jako mi je žao... Želim ti što brži povratak na ovu temu i da na njoj docekas živu, zdravu i veselu mrvicu!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi

Vatro, mila naša hrabrice

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dosla sam vam pozeljeti porod poput mog- brz,jednostavan i relativno bezbolan..
    Nisam se uopce bojala poroda,niti boli..eto,tako i vi,ne bojte se jer nema nista ljepse od toga..neopisivo

Vatrica,grlim te..bravo za stav

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jejja,drzim fige da sve bude ok..
    Ja sam uzasno krvarila do 14tt,a evo sad frajercic preslatko spava..
    Vjerujem da ces imati isti ishod

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ajme Vatrice sad sam tek vidjela A šta da ti kažem kad je sve već rečeno. Svaka ti čast na snazi i duhu! Samo tako nastavi i brzo ćeš ti nazad na ovu temu, ali ovaj put mirno i do kraja

jejja sad si već sigurno na humanoj. Mislim na tebe i tvoju mrvu!

Sretno svima do kraja!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vatrice
    jejja javi sto si ti rekli

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vatra ..i potpisujem. Sto se poroda tice,ja sam prije 2 iza ponoci zavrsila u radaoni,ujutro oko 9 mi dali drip,da kao manje i krace se mucim...a svoje andele rodila tek u 15i35 i 15i50....a ta fizicka bol je nista naspram one boli duse,dok sam bila u boksu,u boksu do mog je rodilo 5 zena zivu i zdravu djecu,u njih je to islo kao na traci,a ja sam se vise od 6 sati mucila pod dripom i prejakim trudovima...ali kazem,nista je ta bol,najveca bol bi bila kad bi u boksu do mene zaplakala tek rodena beba,MM i ja smo rucali kao junci,taj vam osjecaj ne mogu opisat,to je najgora bol koju sam dozivjela,razdire cijelo tijelo..zato glavu gore,necete ni misliti na fizicku bol,mislite samo koja vas nagrada,blagoslov i sreca cekaju
    e da,i ja po cijele dane virkam na ovu temu,eh
    Cure sretno,jos malo i mazit cete svoje srecice!!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 04.11.2013. at 09:10

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mury, vatra grlim vas do neba i natrag, dođite nam brzo natrag na temu s prekrasnim vijestima!
    jejja

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bas me nasmijalo ovih 10-15min boli. Od 9 do 15 bez stanke i islo mi je vrijeme sporo. Al takva bol je i kod mene vjerojatno posljedica dripa

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako god bilo, beba mora van

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage moje, svima želim porod suprotan mojem
    Ako vas pogodi indukcija- tražite epiduralnu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eh da je tako bio bi junak svako
    Slažem se s Argente ako se to odugovlači i dobijete drip i ostale blagodati tražite epiduralnu

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam isla na inducirni i iskreno vise me strah epiduralne nego ponovne indukcije.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ipak sam bila kod svoje hzzo gin jer na humanoj je ludnica pa me nije imao tko pregledat a ja procurila svezu krv.. i ipak je hematom, dosta velik pa je cudno da ga u petak na hitnoj nisu vidjeli.. nema ni moja gin bas naj ultrazvuk ali dobro je vidjela. Smjesten je ispod g.v.ali se jos ne vidi gdje se ulovila posteljica pa ne zna ni koliko jako je opasan.. strogo mirovanje, iduci tjedan kontrola imamo i zumanjcanu vrecicu danas i dr.se cini da je vidjela sjenu malu od embrija al nije htjela 100% tvrdit.. nadam se da ce taj hematom ipak stat curit i da ce nestat cim prije..
    Hvala sto mislite na mene cure sad samo moramo bit jaki do iduceg pregleda...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

jejja, sad barem znaš što je... Za posteljicu ti je mislim još ful rano, ali bitno da je hematom ispod gv. Sad se i ti zalijepi za krevet kao i dosta nas...
    Kad ti je idući pregled?

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

I zalijepila sam se, ne mrdam, strah me i na wc otic.. imam lagane grceve jel to normalno?? Iduci pregled je za 8 dana..
    Posljednje uređivanje od jejja : 04.11.2013. at 12:28

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jejja i ja sam imala lagane grčeve na početku t. to je normalno, lezi i miruj nemaš šta drugo do idućeg UZV-a
    beilana zašto ti je epi. bila gora od indukcije?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

jejja kažu da ako je hematom ispod ploda, ili u tvom slučaju gv, onda nema previše straha za plod. Ti miruj, ali samo pozitiva
    Mi u Vž ne možemo samo tak tražiti epiduralnu, već su spomenuli na tečaju (onaj jedini put kad sam bila ) da se epiduralna daje u cca 3% slučajeva...kao nema dostupnog anesteziologa (osim ako je hitno)

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Bas me nasmijalo ovih 10-15min boli. Od 9 do 15 bez stanke i islo mi je vrijeme sporo. Al takva bol je i kod mene vjerojatno posljedica dripa
    Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da je tako bio bi junak svako
    Slažem se s Argente ako se to odugovlači i dobijete drip i ostale blagodati tražite epiduralnu
    ..hehe, baš mislim pozitivno, ha !!!!

jejja bit će sve ok, samo se ne mrdaj s kauča , pusti da te svi maze i paze
    vatrastvarno si carica, neznam di crpis svu tu energiju....želim brz oporavak i povratak na ovu temu sa puno lijepih vijesti

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jejja evo cure ponavljaju ono što sam ti rekla. Neka iscuri taj hematom i neka je ispod ploda. Priljubi se uz krevet/kauč i neka ti dragi nosi one fine sendviče i čokoladu... Kiss!

Mi ušli u 19 tt
    Posljednje uređivanje od tigrical : 04.11.2013. at 13:12

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pa .na UZ djeluje da je ispod, ali s obzirom da se ne vidi di se drzi posteljica... Nego, evo lezim ne mrdam ,eventualno se na bok okrenem i svejedno krvari tocno osjetim kad curne van.. ustanem se samo piskiti i to kad mi je vec krajnje vrijeme.. jel normalno da se on bas toliko cijedi i dok mirujem?? Popila sam magnezij i normabel.ali ti grcici jos uvijek drze..

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jejja draga meni je prijateljica lezala zbog hematoma i takodjer joj je curilo i to baš svjeza krv, i da imala je grceve, on treba iscuriti bitno da znas da je do njega, znam da ti nije lako, bit ce sve u redu, samo miruj.
    Posljednje uređivanje od tonkica : 04.11.2013. at 13:47

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Tigrical ja i ti smo skroz blizu s tjednima meni u petak 19 tt, kad ti je pregled, e jeli sad svaki dan osjetis deckica, ja se trudim osjetit svoju curicu pa mislim da nekad umisljam da je osjetim, a ko zna, kad neznam taj osjecaj

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa .na UZ djeluje da je ispod, ali s obzirom da se ne vidi di se drzi posteljica... Nego, evo lezim ne mrdam ,eventualno se na bok okrenem i svejedno krvari tocno osjetim kad curne van.. ustanem se samo piskiti i to kad mi je vec krajnje vrijeme.. jel normalno da se on bas toliko cijedi i dok mirujem?? Popila sam magnezij i normabel.ali ti grcici jos uvijek drze..
    meni je curkalo od 7tt do 14tt. jedino što možeš je mirovati i čekati slijedeći uzv.
    kod mene je hematom bio na suprotnoj strani od posteljice ali se proširio i došao skroz do posteljice i tu je na sreću stao. kod tebe je dobro što je ispod GV pa nek iscuri van i nek se ne vrača više....

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Jejja, ja sam tjednima imala grčeve kao pred mengu-rečeno mi je da je to zbog širenja maternice, tako da su grčevi normalna pojava. Odmaraj i probaj ne živcirati se

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala puno cure

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tonkica prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrical ja i ti smo skroz blizu s tjednima meni u petak 19 tt, kad ti je pregled, e jeli sad svaki dan osjetis deckica, ja se trudim osjetit svoju curicu pa mislim da nekad umisljam da je osjetim, a ko zna, kad neznam taj osjecaj
    Blizu smo da, ja sam danas točno 19+0. Slijedeći pregled mi je 13.11. Ne osjetim ga svaki dan. Osjetila sam ga prošli tjedan dva dana za redom i bila sigurna da je to-TO! Sad već par dana ništa. Mislim, osjetim ja svašta...crijeva, puls, kruljenje ali nije to isto, ono je bilo baš kako su cure opisivale. Ne brinem se što ga ne osjetim češće jer znam da je rano za svakodnevne udarce a imam i baby watcher pa ga čujem, mirnija sam.

jejja, mirovanje je bitno iz drugih razloga a ne zbog ne krvarenja, mora hematom iscurit. Krvarit ćeš dok se on ne ocijedi.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

porod- iskreno je malo me je strah ali ne boli nego hoče li biti sve u redu. kažu svi da porod boli jako ali ta bol prestane i kasnije je zaboraviš. Iskreno ja mislim da je mene više bolilo ovih 8 godina moje borbe s neplodnošču. Dvije vanmaterične( jedva ostala živa) i 7 negativnih beta.... iščekivanje slijedečeg postupka....isplakanih suza kad bi saznala da su mi prijateljice trudne( eh mrzila sam sebe što sam ljubomorna).... svaki početak godine imala sam samo jednu želju...postati mama....evo me sada još malo mi je ostalo ravno 10tjedana i eto jedino mi je na pameti da se moja princeza rodi živa i zdrava.... a porod ehhh mislim da j e to mala žrtva sa veliku sreću koja nas čeka.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja se moram malo pohvaliti da smo danas bili na prvom,kak je dr A. objašnjaval stažistici,prvom trudničkom ultrazvuku..imamo bebicu od 2,8 mm i dr je rekal da nam kuca srčeko...ja sam još u šoku,strahu,sreći, ni sama ne znam kak se osjećam i znam da je to samo jedna stepenica bliže do cilja,ali nadamo se.imamo i jedan mali hematom,ali veli dr da je to možda ona bebica kaj je odustala..bumo vidli.
    jejjla,ak imaš hematom bolje da krvariš,meni je dr rekal da onda hematom ode a meni kak niš ne krvarim,mogal bi počet rasti i smetat bebici.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iberc bravo za

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •