Stranica 261 od 288 PrviPrvi ... 161211251259260261262263271 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,001 do 13,050 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    definitivno jednokratne...i to u ljekarni...one kao mrežaste bokserice
    te sam si ja kupila, ima ih i u intersparu...

Ginger
    .. bravo za curku, lijepo napreduje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kod nas s carskim svi su bili na jednokratnim, a valjda i vaginalci, ipk se dosta krvari pa samo baciš, a ne žulja ništa, e, i tu morate tražit svoju veličinu, bolje uzet komotnije nego da su male

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    lberc, meni su jednom na očnoj rekli ni slučajno ispirati kamilicom. zaboravila sam zašto - nešto s isušivanjem.
    Ja baš jučer pročitala tu na forumu - ne ispirati s kamomilom jer osim što isušuje, mikročestice čaja se provuku kroz filter pa si u biti stavljaš trunje u oči koje ti dodatno dodatno iritira ranjeno oko. OK to je bio savjet za bebe, ali vjerujem da isto važi i za odrasle.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    te sam i kupila,baš su sexy
    bome da

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

e i za carice su jednokratne bolje jer idu dobrano iznad reza, drže na okupu one gaze koje se odljepljuju
    ja sam ih još i doma tjednima nosila jer mi rub od normalnih gaća jedno dođe 2 cm iznad reza, a to područje je osjetljivo još neko vrijeme
    preporučujem one iz ljekarne u tamnoplavom najlonu, 17kn 5 kom

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam ih dugo doma nosila jer sam dugo krvarila, a i pasalo zbog reza

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A koliko komada?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dva paketa za prvu ruku, al ovisi koliko ćeš biti u bolnici, lako ti neko donese još ako će trebati

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

dva paketa sam i ja kupila i paket chiccovih uložaka-rekli su mi da su ti najbolji.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

thnx curke

Muma bez brige, bit ce si taman

gace za rodiliste - jednokratne, iz ljekarne, bile su mi dobre i nakon carskog i nakon vaginalnog
    ja sam pokupovala vecinu stvari za rodiliste, onako spontano, vidim-kupim, da ne bude guzva pred kraj, he he

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi,
    bila navečer na kavici sa curama iz 39+ i baš je bilo lijepo
    posjetila malko školu i ostavila doznaku, vratila šk.udžbenike i tako

sada popijem kavicu pa u petrovu po uputnice i heparin, OGGT ću vaditi neki drugi dan jer bi dana valjda bez klope bila do 12 a do je nedopustivo zar ne!!
    a navečer na Martinje, joj nadam se da ću izdržati od 8 do 12

jel ima kaj danas zanimljivo ovdje - pregled, porod, novi član???

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutarce!
    Kofesita, kakao, čaj...ajmo popiti zajedno
    linalena lijepo se zabavi večeras!
    Pošto smo riješili bokserice za mamice mene zanima još nešto...kopam, kopam i nikako da iskopam - široko povijanje?! Jel se to još radi? Čula sam da ne. Ali ipak...da ne bi bilo da je moj miš nespreman radi neinformirane mame. Ako se radi, kako ste to najbolje rješavale?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam čitala, ispada da se to više ne radi.
    A i muž je bio na trudničkom tečaju, rekli su da se to radi samo ako ima neka indikacija, ili tek nakon uzv kukova ako nešto nije ok

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

To ti svaka bolnica ima svoju politiku, u RI se još uvijek preporučuje i radi.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U Dubrovniku isto govore da se od širokog povijanja odustalo, a što se tiče gaćica za mame meni nakon vaginalca nikako nisu odgovarale jednokratne, nisu mi držale onu tonu uložaka koje sam morala stavljati, i cure obvezno uzmite i 'normalne' tanke uloške ali one veće za noć za ispod ovih pamučnih jer vam u suprotnom sve promoći

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni se čine ok ti chicco ulošci, kažu da onda ne trebaš stavljati nekoliko kao Vir uloške. Ali znači, ipak treba našto ispod?
    Za te bokserice sam čitala da jesu i nisu univerzalne veličine...da ima DM, Muller, ljekarna...DM-ove su navodno dosta velike...ajme kak nije dobro biti prikovan za krevet i iščitavati svašta - sto ljudi sto mišljenja. Čak sam provela i cjelodnevno analizu jastučića za dojenje i na kraju shvatila da svatko ima svoje mišljenje - majko mila, ko da to košta tisuću kuna ...ma šiknut ću ih u smeće i kupiti druge ali ono, imaš tajma pa čitaš

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav! Jos ne razmisljam o rodilistu, vidim da ste ful u tome. Ako kaj budem trebala znam kome se budem morala javiti! Ginger drago mi je da je bebolina super!Poklanjam pamucni grudnjak sa zicom velicine 85 B, tko treba neka mi posalje adresu na pp!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

meni stigao nalaz brisa na bhsb i sve ok!

danas sam odlučila malo čistit po kući uspila sam usisat i oprat pod i umorila se i mislilm da je to to za danas!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bravo zeljki za nalaz, ja sam imala tetu spremacicu jucer, trebala sam samo nekoga tko bi mi oprao prozore, ipak zivim na rugom katu, kak bi izgledalo da trudnica stoji sa vanjske strane prozora mislim da bi netko zvao vatrogasce i hitnu! Inace zivim na glavnoj ulici!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam mrežaste bokserice kupila u Konzumu i super su mi bile, mogu se prati u mašini tako da sam ih koristila mjesec dana, što se tiče uložaka ja sam bila na Viru i to po 2 komada ispočetka a kad sam došla kući samo mi je 1 trebao i ništa ispod. Meni nije toliko jako krvarilo ali je dosta dugo tako da sve je to individualno...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam koristila te jednokratne i super su, samo sta u apoteci valjda imaju po velicinama i meni su donijeli S i stiskale su me, tako da je bolje kupiti broj vece.. A sto se ulozaka tice, meni ove vir idu na zivce jer su usk, i sve mi je znalo ici sa strane, tako da su ove chiccove super, ne morate stavljati jedan na drugog.. A poslije sam koristila za inkontinenciju jer su super upijale.. He he...
    Cure samo hrabro... Saljem vam

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku

Nego recite vi meni dali vas bole leđa. Mene su počela užasno boliti ima jedno 10-tak dana. Ja ujutro odem po spizu, spremim rucak i gotovo. Ne mogu više, muž makne suđe i pospremi stol a ja se bacim na kauč i to je to od mene za ostatak dana. Evo danas bila i popodne u dučanu i jedva došla doma koliko me leđa bole.
    Mene su počela boliti tokom prošlog tjedna, a jučer su me ubila! Baš kako kažeš-čistila sam, skuhala ručak i nakon toga se izvalila na kauč. S tim da mi je već teško naći i položaj za ležanje koji bi mi bio skroz udoban na dulje vrijeme...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zeljkice super za nalaz!

U Varazdinu se ne radi siroko povijanje, osim s indikacijom, obicno nakon uzv kukova

Meni dm-ove jednokratne nisu bile dobre

Ja sam uloske stavljala vir, 2-3 ispocetka odjednom
    I ispod jos one nocne nepropusne, jer sam ispocetka bas jako krvarila

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdrav cure,
    Baš vas je super citati kako se pripremate za rodilište, mi kojima je termin dogodine svašta ćemo naučiti od vas, baš dobro.
    Ja jutros povratila nakon dugo vremena, to me očito moja curica isla podsjetit kako je to e da i danas smo 19 tt
    Zeljkice super za nalaz.
    Jejja kako si danas?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sybille ja sam kupila i onaj jastuk za dojenje za spavanje si pa mi bude malo lakše ali mi se zna desiti i da me kukovi bole.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sve obavila u Petrovoj ali sam morala čekati jer su nekaj pospremali
    sada imam uputnicu za oggt i kks - jel mi može netko napoisati kako se ono ponašati dan prije jer nisam dobila nikakve upute osim da dođem natašte

I pitala za Tečaj - traje 8 termina kroz mjesec dana, na početku se dobije raspored a sljedeći počinje 3.12 - možda onda i odemo i košta 400kn
    I ono najvažnije nisam pitala - dal se mora imati njihov tečaj

I danas sam nekako pospana, spavala skoro pa u komadu, jer jedno ustajanje se ne broji, spavala od pol 11 do 7 . Nakon malo drmanja po gradu, otišla od kuće u pol 9 došla u pol 12 pa polsatna šetnja s pesom i sada mi se opet neizdrživo spava - moram to željezo hitno izvaditi

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

željkica super za nalaz!!! Ja sam u utorak na kontroli, koliko znam i ja bih uskoro trebala to odraditi...pitat ću je da ponovno ne zaboravi.
    linalena a čuj, meni su rekli ne jesti iza 20h, ja sam još u 19h jela grožđe (dakle slatko) a poslije više nisam i bilo je sve ok. Negdje kažu ne jesti iza 18h....
    Što se tečaja tiče, mm će sam ići jer eto...takva je situacija, a ja bih ga zadavila da ne bude na porodu. Nije da mu se ide samom, ali pošto je važno da to odradi jedan partner, ići će.
    I hvala na informacijama za uloške i te bokserice, i široko povijanje...sad sam pametnija Samo još napravim mužu popis za ponedjeljak i riješim i to.
    Mene počinje malo boljeti lijevi bok od ležanja, ali moram se pohvaliti da nikakvih konkretnih trudničkih bolova nisam iskusila...leđa, prepone itd (a možda i zato jer nisam ni baš kila dobila )

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Tonkica da ne ureknem za sad je situacija ok... Jutros nije bilo iscjedka ,jucer je malo i tako.. nemam ni jedan simptom.. cak me vise ni ona jaka glad ne drzi.. sve si nesto cekam da ce me bar jedan zadesit ali nista...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad sam ja išla vaditi oggt rekli su mi da dan prije ne jedem slatko. I da budem natašte.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

http://www.mymodernmet.com/profiles/...newborn-babies

evo jedan lijepi linkić da malo uživate

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

meni su kad sam vadila ogtt rekli da ništa ne jedem iza 19h i ne jedem iza 22h.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jejja baš mi je drago da ti je bolje, bit ce to sve super, i ne brini za simptome, nemoras ih imati., nije svakome isto.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Vatra, draga, tek sad sam vidjela da si izgubila svoju bebicu, ne mogu ti opisati šok i tugu koju osjećam. Ne nalazim riječi kojima bih te uopće pokušala utješiti, mogu samo reći da mi je neopisivo žao. Drži se i želim ti od sveg srca da se što prije oporaviš i kreneš prema novoj trudnoći. Pusa!

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.mymodernmet.com/profiles/...newborn-babies

evo jedan lijepi linkić da malo uživate
    Baš su krasni portreti...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

prekrasni su i mame i bebe!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

preeeslatkooooo

a ja sam primjetila da su skoro sve doma- a to su bebe stare jedan dan

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Željkice kakav si to bris radila tj. na što ?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni isto brisevi prošli tjedan pokazali taj streptokok (bhsb), ali doktor je rekao da ćemo to liječiti tek pred porod. Kod mene je on stalni stanovnik rodnice, mogu ukrug piti antibiotik i stalno će se pojavljivati.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    preeeslatkooooo

a ja sam primjetila da su skoro sve doma- a to su bebe stare jedan dan
    To je prvo mm komentirao...a kad je kod njih više trend poroda kod kuće. Ali su preslatki ovak mali zgužvani ))))

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ja pročitala post od male mimi : kupila sam kožne bokserice u Konzuma ))))))) hahahahaaa i mislim se da baš su super za rodilište )))) hahaha
    Posljednje uređivanje od corinaII : 08.11.2013. at 22:23

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A ja pročitala post od male mimi : kupila sam kožne bokserice u Konzuma ))))))) hahahahaaa i mislim se da baš su super za rodilište )))) hahaha

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

curke koje su rodile (Ginger, frka, Mali Mimi... bilo koja koja čita)... imam pitanjce
    čitam često da se bebe smire par dana pred porod i moram reći da se moj malac jako smirio.
    po noći više nema tuluma, ni štucanja, kao ni preko dana. tu i tamo se malo protegne i namjesti i to je to. prije je štucao po 4 puta dnevno, a zadnja tri dana samo jednom.
    prekjučer me zabrinuo jer obično kad se ja probudim krene i njegova aktivnost, a to jutro mi se tri sata nije javio pa sam ga malo gurkala po nogicama i tek onda se javio.
    jučer navečer je tata pola sata držao ruku na trbuhu a on ništa... otišao je na kraju razočaran spavati....
    kak je bilo kod vas?
    butterfly dali se tvoj dečkić smirio ili je i dalje aktivan kao i prije?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Jutarce!
    široko povijanje?! Jel se to još radi? Čula sam da ne. Ali ipak...da ne bi bilo da je moj miš nespreman radi neinformirane mame. Ako se radi, kako ste to najbolje rješavale?
    ja široko povijala i prvu i sada drugu curu, čula da se do Zadra povijanje ne prakticira ni ne preporuča, a od Zadra da se preporuča,
    pa ti budi pametan, doduše znam da su mi i sa prvom i sa drugom curom u rodilištu rekli da je jednokratna pelena već široko povijanje i da ne treba ništa drugo

e i da kad sam išla s prvom curom na pregled nakon 2 mj. širokog povijanja pitala me ima li tko u obitelji problema sa kukovima i kad sam spomenula muževu sestru i da je nosila duuuuugo kajišiće odmah nam je produžila još mj. dana širokog sa još jednom pelenom, ali ja to nisam baš puno prakticirala, meni je osobno too much i ona jedna, ali eto!

na sljedećem pregledu sve bilo ok!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 08.11.2013. at 23:55

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro dame!
    Evo mene ponovno prve, pa kuham napitke...nadam se da miriše da vas dozovem iz kreveta!
    Ja saznala jučer da mi je frendica trudna ali ima onu neku beštiju na g(blabla) i puna je gnojnih hematoma pa se embrijić samo polovično ukopao u endić...a srčeko kuca. Nadam se da će se malac ukopati dok se hematomi povuku.
    Bluebella mi kaskamo 3 tjedna za tobom, i nije malac mrcima od čovjeka, pa je već sad promijenio "ponašanje"...nema toliko lupanja nego nekakvo slabo vrpoljenje, a uglavnom negdje nešto gurne...guzu, ručicu, lakat, nožicu...pojma nemam...moram pitati u utorak gin za "anatomsku analizu" Ja se ne bih brinula sve dok se ipak javi.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BB, Nola se nije ništa posebno smirila prije poroda. Zadnjih cca 2 mjeseca je ionako bila mirnija zbog sve manje mjesta, ali pred sam porod nisam primijetila neke promjene u javljanju i ponašanju. mada ona nikad nije bila nešto posebno "divlja" - meni njezini pokreti nikad nisu bili neugodni niti bolni. jedino me po mjehuru znala opaliti pa potjerati na wc.
    sve ti je to individualno. možda nam se za dan, dva javiš iz rodilišta, a možda malac ima ljenitis fazu

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jutro cure, nadam se da ste se lijepo naspavale.

Bbella moji je zadnjih 10 dana aktivan da aktivniji ne moze biti. Lupa i to uglavnom po desnoj strani,dodje mi neka kvrga,ali neznam dali je to koljeno ili lakat. Sa guzom stalno mrda. Stuca mozda 1-2 puta. Rekli su mi da brojim pokrete. Dogovaram se s snjim da nesmije van prije 22.11. E sad cemo vidjet ako ce slusat mamu.
    Mozda jer si ti manja i sitnija on ima manje mjesta za se namjestat pa ga zato manje osjetis. Jos malo neka uziva unutra, ali imam neki osjecaj da ce on van prije mojega...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bbella, iskreno, ja se bas i ne sjecam kako je bilo par dana pred porod
    Znam da jesu bile nesto mirnije zadnjih tjedana jer su imale manje mjesta
    Oba poroda su mi pocela naglo i neocekivano
    Prvi pucanjem vodenjaka, al se sjecam da mi je cijeli dan bilo muka
    Drugi je poceo trudovima, ali nakon jednog mesarskog pregleda nakon kojeg sam cijeli dan prelezala u bolovima i grcevima, pa se i ne sjecam kak se ona ponasala...

Broji pokrete, popij sok i lezi na lijevi blok
    Obicno bude 10 pokreta u 10 minuta, a svakako u sat vremena - broji se sve, migoljenje, lupkanje, stucanje...
    To bi kao trebalo mjeriti ujutro i nacecer, u vrijeme kad je i inace beba budna
    Ako te brine, odi na pregled

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, mojoj sogorici se malac primirio tjedan dana prije poroda
    Ne skroz, ali je bio mirniji nego inace

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Željkice kakav si to bris radila tj. na što ?
    neznam ni sama točno nisam htjela previše čačkat šta taj bris znači uglavnom radi se u 34 tt i ako je pozitivan na dan poroda dobiješ antibiotik da beba ne skupi bakteriju jer izaziva sepsu to mi je bilo dosta tako da sam odustala od daljnjeg istraživanja glavno da mi je nalaz negativan!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

BB ja isto nisam primjetila da se nešto smirio ali ja sam rodila tjedan prije termina i malo me iznenadilo pa nisam ni pratila jel mirniji ili nije, samo znam da me uhvatilo taj dan čišćenje stana, nisam se više mogla ni sagnuti ali pokušavala sam svejedno obavit generalku, muž je bio lud sa mnom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •