Stranica 262 od 288 PrviPrvi ... 162212252260261262263264272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,051 do 13,100 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ajme koja je to briga kada ti se malac ne javlja neko vrijeme - do sada kaj god prolazila mislim da se nisam tako osjećala van sebe, a tek osjećaj kada mi se javi - rasplačem se samo tako
    a i čini mi se da mi se malo pomakao, baš me nekoliko puta jako zabolio tik iznad stidne kosti, sve da sam ssssss prosiktala

Napravila jako finu krem juhicu od brokule i onih malih repica uz krumpir kao zgušnjivač - prefino. Sada pečem pile. Jedino se pitam kako kuhati za djete bez svih tih aditiva, ne stavim ja puno ali ono u juhu suknem kocku a po piceku posipam vegetu. Samo da nam sve bude OK s dojenjem

Bluebella jel se javio malecki?

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hej, drage moje trbušaste dame bok!!!!!!!!
    Linalena, ja ti jako volim vegetu pa ona ide u svako jelo i kada dojim (meni je jedino lakše utoliko što ja inače ne volim jako začinjenu hranu pa mi je malo vegete dovoljno) i nisam primjetila da bi to mojoj curki smetalo...

Inače, moja mala dama se isto malo primirila pred kraj... mislim da im jednostavno nema druge kad nastane gužva unutra! Bluebella, a kada je vama točno termin (oprosti ako piše, ponekad mi je teško pohvatati svašta uz ovaj moj smotuljak iako vas čitam često)...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moje cure su se normalno javljale skroz do trudova,nekih sat vremena pred porod su se umirile.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam do sad "gurala pod tepih" tu ideju brojanja bebinih pokreta jer i onako se inače zamaram oko svake sitnice...ali sad ipak da pitam...koja je fora s tim brojanjem? Zašto? Što ne valja ako nema x pokreta u y vremena? Što se uopće točno broji? Meni se on kroz čitav dan "javlja": gurne, pomakne, točnije - osjećam ga... Ali ne ko prije (čim bi legla na leđa, pojela slatko i popila sokić odmah bi bio napad na bušu . Sad je prava aktivna faza tek navečer od 22h a sve ostalo se svodi na ovo što sam navela. A jesam ga zakomplicirala

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Javlja se mali, nije da se prestao javljati, samo se smirio i to dosta. Nisam zabrinuta, citala sam da se smire pred porod, pa samo trazim znakove da bi mogao skoro van.
    Nestrpljiva sam sva
    Doktorica isto veli da ce prije termina (5.12) a ja doslovno svaki dan cekam nesto.. imam osjecaj da ce prvo vodenjak puknuti. Jutros opet menstrualni grčevi... joj zrela sam za rodiliste ja bi odmah

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam se baš trudila primijetiti to smirenje prije poroda, ali jok, nikakve promjene. Osim onog što su svi već naveli, da se generalno smirio zadnja 2 mj. jer nije više imao mjesta pa su udarci postali migoljenja i premještanja. Doduše, ja vjerojatno nisam mjerodavna jer su mi porod inducirali, možda bi se smirio da je imao prilike.

Muma, broji se sve. Ako se miče stalno nema prijeke potrebe za brojanjem, no ako primijetiš značajan pad broja pokreta ili njihov potpun prestanak moraš hitno u bolnicu. Većinu puta ne bude ništa ali -ne znam kako bih ovo obazrivo napisala- nekad se desi i ono najgore...baš kad sam ja išla roditi bila je i cura koja par sati nije osjetila pokrete i mislim da beba nije preživjela

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se baš trudila primijetiti to smirenje prije poroda, ali jok, nikakve promjene. Osim onog što su svi već naveli, da se generalno smirio zadnja 2 mj. jer nije više imao mjesta pa su udarci postali migoljenja i premještanja. Doduše, ja vjerojatno nisam mjerodavna jer su mi porod inducirali, možda bi se smirio da je imao prilike.

Muma, broji se sve. Ako se miče stalno nema prijeke potrebe za brojanjem, no ako primijetiš značajan pad broja pokreta ili njihov potpun prestanak moraš hitno u bolnicu. Većinu puta ne bude ništa ali -ne znam kako bih ovo obazrivo napisala- nekad se desi i ono najgore...baš kad sam ja išla roditi bila je i cura koja par sati nije osjetila pokrete i mislim da beba nije preživjela
    E baš ti hvala...to me interesiralo...dakle, nije pitanje "motorike" ili sličnog, nego "da ne bi bilo..." (puj puj) ...

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad vec pitate, evo mene s duplim iskustvom. S prvim malim mi je posteljica bila iza, s drugim ispred. Ako to ima veze s time a ne s karakterom :p Prvi je bio ugodan podstanar iako se nonstop vrpoljio, nije mi nikad zadao neugodne udarce ili slicno. S prvim mi je ginekologica rekla da brojim pokrete pa sam se toga drzala, s drugim sam brojala cisto iz vica, da vidim ima li razlike. A i mirovala sam pa da si skratim lezanje. Receno mi je da brojim tri puta na dan uvijek u isto vrijeme i kad nabrojim do deset pokreta da ne brojim vise, ali da ih 5-6 minimalno mora biti u sat vremena. S prvim nije bilo problema, taj je imao svoj ritam i znao je u deset minuta lupiti i po 80 puta u pocetku, kasnije onako oko 30-ak. Drugi je od pocetka bio mirniji (ili sam manje osjecala zbog posteljice preko trbuha, al me masirao po mjehuru za poluditi) i do kraja me znao puno puta zabrinuti jer se bas nije htio javiti, prvog sam znala ubost prstom ili protresti trbuh (nemajka) i odmah bi bar dva-tri puta dobila meskoljenje, ovaj drugi je bio tvrdi orah.
    Sto se tice situacije pred kraj, znam da sam ja imala opaki sindrom gnjezdjenja i da sam se ponasala kao da imam crva u guzici, bas sam bila puna energije i sve sam nesto jos morala napraviti.
    Sto se tice klinaca, drugi se mrduckao manje vise kao i svo vrijeme (mada znam da tu vecer kada mi je pukla voda jesam u jednom trenutku pomislila kako se malo javljao kao da se nesto sprema). Drugi mi se mrdao normalno do zadnjeg dana. On je imao periode kad je bas bio aktivan i sjecam se da je u 18h situacija bila premirna i kad se nije mrdao ni oko 21h da sam se bas isprepadala i rekla muzu nek zaljepi uho na trbuh i trazi dok mu ne cuje srce jer inace idem na hitnu. Pretpostavljam da sam vec tad imala neke trudice ali ih jos nisam osjecala pa se malac zato smirio i pripremao za finale. Eh, uglavnom, muz je cuo srce pa sam se smirila a par sati kasnije su me poceli sibati trudovi i to je bilo to.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Posljednje uređivanje od corinaII : 09.11.2013. at 17:30

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jutro cure! Mene ova mala zabrinjava malo se javlja i malo ne i ne znam kaj da si mislim u utorak nam 22 tj. da li da se brinem?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je isto zadnja 3 dana miran, stalno ga bockam... mislim da se ne moras brinuti ako osjetis barem malo...

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moja malena se nije smirila ni kad je porod počeo , tulumarila je i pod trudovima neko vrijeme, a i sad je jako živahna bebica, stalno mlatara rukama i nogama

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Snupi ja sam svoju princezu osjetila bas jako u 21 tjednu. Par dana je bila turbo aktivna i onda se smirila. Ja bila luda od brige i taman sam išla briseve vaditi i rekla sam svom gin. Da baci pogled na bebicu i naravno da je sve bilo u redu. Nakon toga sam skužila sa moja princeza ima svoje razdoblje ludovanja a i mirovanja. Bude 2-3 dana full aktivna pa se onda smiri na 2-3 dana i tako u krug.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj poludi navečer! E tad ga bas osjetim. Preko dana bas ne...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tako je i meni, miruje dan pa me onda po noći probudi
    pa lagano opet samo škaklja, pa odjednom bum
    nogice su mu s desne strane pupka i tu najviše osjetim, i glavicu dole iznad mjehura
    zapravo baš nekada imam osjećaj da ga osjećam cijelom veličinom - valjda kada se meškolji pa se nabije na vanjsku stranu
    no čini mi se da mi se opet malo pomaknuo, malo više prema sredini , dosada je većinom bio s lijeve strane

Ja sam inače jučer i danas strašno umorna, samo bi spavala i baš osjećam neku slabost ali ne onako kao kada me lovi prehlada jer mi je glava čista. Idem u utorak vaditi oggt i kks

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure, ja mislim da je i do vremena...ovaj moj je isto miran danas...moramo uzeti u obzir da oni ipak i jaaaako puno spavaju, a imaju i jednostavno takve dane...

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

snupica, to u pocetku zna biti tako. jesi sigurna da ne partija po noci? Jednom sam i ja digla frku u tako nekom razdoblju trudnoce pa mi muz rekao da je drzao ruku na trbuhu i da se mali bas izritao. A ja nisam imala pojma ni o cemu. Mislim da su ovi pocetni pokreti jos dosta sporadicni, za kakvih 2-3 tjedna pocne bas prava festa unutra. Imas zena koje ni sa 22tt nisu sigurne da osjete bebu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je mislim jos poprecno,imam osjecaj da me 90% vremena lupa ili skroz desno ili skroz lijevo, skoro pa u struku. To je totalno cudno

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

i moj malecki bi imao dana kad se ne bi javlja a ja bi ludila ,valjda im dođe takav period.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje, imam veeeliki strah. Imam skoro stalno prisutan bol u lijevom jajniku (i uz to prisutan osjecaj zarenja/topline koji se siri uz lijevi dio stomaka). Ne bih se bojala da iz spontane trudnoce vec nisam imala vanmatericnu, ali sad me bas frka hvata. Jajnik koji je ovulirao nema jajovod pa bi to jos gora opcija bila (ovarijalna EU), i molim Boga da nije to! Ima li itko iskustava sa ovim bolom u prvim tjednima trudnoce, na ovaj nacin? Po kalendaru bi trebalo da sam 4+6. Pls help!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maja, ne znam kad ti je uzv, al ja sam otišla i s 5+2 na uzv, već će se vdjet gv, iako ne i srce

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

s obzirom na prethodno iskustvo, ja bih se na tvom mjestu javila doktoru sto prije, tj. otisla bih na hitnu
    nadam se da je ipak u pitanju nesto drugo

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Majo, kako znas iz kog je jajnika bila ovulacija? Vec si bila na ultrazvuku ili pretpostavljas? Mozda bi bilo najbolje da nazoves ginekologa i odes recimo sredinom tjedna na UZ, u najgorem slucaju ce se bar vidjeti gestacijska vrecica pa da se prestanes brinuti. Nisam sigurna koliko maternica raste u tako ranoj trudnoci ali ipak se i maternica mijenja a i okolno tkivo pa je moguce da te zatezu priraslice ako ih imas ili oziljak koji je ostao od vanmatericne trudnoce.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Majo, mislim da je nemoguće da je do trudnoće došlo ovulacijom na jajniku bez pripadajućeg jajovoda.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cek, cek...tek sam sad skuzila ovo sto je frka napisala...i rekla bih da je u pravu...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Majo, mislim da je nemoguće da je do trudnoće došlo ovulacijom na jajniku bez pripadajućeg jajovoda.
    Moram te ispraviti
    i ja sam smatrala da je nemoguće ostati trudna ako je ovulacija bila na jajniku koji nema jajovod, ali to nije točno. s obzirom da me na to prijateljica uvjeravala jer se eto njoj desilo, pa je to prepisivala božjem čudu, pitala sam dr. R na jednom pregledu dali je to moguće i njegov odgovor je bio da je mouće jer j.s. može "pokupiti" drugi jajovod.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a kolike su šanse za to? meni je rečeno negdje ravne Božjem čudu

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    a kolike su šanse za to? meni je rečeno negdje ravne Božjem čudu
    a vidiš da se ipak desi... evo, Majin slučaj nije prvi za koji čujem.
    i mene je iznenadilo kad mi je frendica to objašnjavala i rekla sam joj da je luda i da je to nemoguće, otišla doktoru nakon par dana pa usput pitala i eto mi odgovora. podvijena repa sam joj došla poslije toga

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam, jer sam slucajno bila na kontrolnom uzv sad u srijedu, i dr je rekao da je vidio slobodne tecnosti u duglasovom prostoru/lijevom jajniku ili zuto tijelo, nesto tome sl, a od ranije znam da drugi jajnik moze "usisati" jc sa suprotnog koji nema jajovod, tako da je to slucaj kod mene. P.s. Primam pregnil svaki drugi dan i ne znam da li od njega mogu biti reakcije ovog tipa (sumnjam, ali nemam iskustva) niti da li bi vrijednost bete ev.pojasnila stvar. P.s.s. Na tom uzv u srijedu dr mi je pokazao "visoko suspektni gestacijski mijesak/malo vjerovatno pseudogestacijski" (tako stoji na pismu) do 2,5mm. Idem ja ipak na hitnu, bojim se tog bola, a vas molim za vasa iskustva. Hvala vam curke moje! Drzite mi fige

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Idi bar budes znala na cemu si! Drzi se draga majo i javi nam stanje!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prvi put cujem, moram priznati, al ako je moguce-a ocito jest, odi na hitnu

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Majo, držim fige da je sve ok. javi nam se kad se vratiš sa hitne.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo me drage moje. Dr kaze da je 99,9% siguran da je u materici (vidi se taj mali biser unutra), a da me jajnik moguce boli zbog jake prehlade, upale i vrlo moguce jer je "sljepljen" uz matericu. Hvalim te Boze da nije EU. I da-on mi je i ovaj put potvrdio da je sasvim uobicajeno da jajnik usisa JS sa suprotnog jajnika i da se oplodnja desi u tom jajovodu. I to je pravi Boziji blagoslov za sve nas bez 1 jajovoda.
    P.s.kaze da dodjem u srijedu opet na uzv. Mare, nek tece kako kod tebe od 5+2 pa nadalje bicu presretna!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

majo, bit ce sve ok, vidjet ces, ko i kod mene

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Majo čestitam i sretno dalje
    (s obzirom da sam veliki ateist za mene je to sve čudo prirode ) no nebitno, nek si ti nama trudna

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jutro trudnice iako je u 4 još debelo mrak a ova kiša i vjetar nedaju spavat

MajaPOP predivno i neka i dalje bude tako čarobno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jutro drage trudnice
    ~~~~~~~~ za predivan dan (iako je kisno, vjetrovito i hladno)

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro ponovo, nakon nesanice vratio se san na oči i ja u krevet, no onda se ovaj zloćko sa sličice razbudio i nije mi dao mira jedno sat vremena

BB iz kojeg tjedna je tvoja sličica u avataru s 3D?

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jutro!
    linalena,preslatka ti je sličica

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala lberc , kada imaš UZV?
    kaže mi dok da sada počinje dijete dobivati masno tkivo pa su zato slike malo spuuky kao kosturi, jer je preko kosti samo tanka koža

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro, jel zahladilo kod vas?kod mene nema zime al mislim da nam bura stiže večeras a meni još grijanje nije proradilo

MajaPop čestitam i sretno do kraja !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ malo vibre za današnji dan preglede za sve šta treba!

ja sam spremila torbu još fali par sitnica i to je to!

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nisam još bila kod svoje gin. jer se je prošli tjedan mjenjala,idem ovaj tjedan,ne znam kad me bu naručila,jedva čekam,valjda je sve dobro.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma je sve je OK, kako bi meni mm reko :Jel su gaće čiste? Jesu onda kaj cvikaš

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    ma je sve je OK, kako bi meni mm reko :Jel su gaće čiste? Jesu onda kaj cvikaš
    ma malo me brine taj hematom jer je dr A. rekal da je za hematom bolje da se krvari jer tak ode,a ovak može nastaviti rasti,a ja ni kapi

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mislim da se hematom, pogotovo ako nije veliki, može u resorbirati u endometrij a da pritom nema krvarenja

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro okruglice!
    MajaPOP čestitam!!! I dobrodošla na druženje s nama
    linalena ma daj, koji spooky kosturčić, bebo je slatkiš!!! Odmah mi je upala sličica u oči. Trebaš vidjeti mog kosturka u toj fazi
    I da, primjetila sam trudnoća zapičinje i završava strahom gledanja u gaće - nakon duuuuge flegma faze sad ponovno gledam da ne počne uskoro ispadati čep
    lberc može hematom i sam nestati (frendica je imala 2 na početku trudnoće, a na idućem uzv-u sve čisto ko suza)...držim fige da je tvoj netragom nestao! I da, novi tickerčić za gledanje - jupiiiiii!
    željkica dođi i meni spremi torbu kad si već u elementu
    Vrci kak ide mirovanje? Ja jučer dobila popi*ditis kad je muž došao iz dućana - sav ponosan vadi stvari van a kupio pol toga krivo. I sad me 24 sata uvjerava da nek potrošim ta dva ogromna paketa uložaka koja je kupio umjesto dnevnih
    Bluebella, leptirice kako je?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako to da koristiš dnevne, nisu li oni malo zeznuti zbog potencijalnih gljivica i svega?

Moj je u subotu išao s popisom u dućan. 3 puta me zvao iz dućana Al sve je ok kupio, jedino je tvrdio da nikako nema u dućanu zobenih pahuljica. Al znam da je krivo gledao, tj.nije znao što traži

Ovaj tjedan će mi biti malo aktivniji, toga me malo frka. Evo sad se spremam na tuširanje, pranje kose... moram jedan dan izvaditi krv za štitnjaču, to ću privatno. Onda sutra pregled, u petak na VV za štitnjaču...

Što se tiče ležanja, stvarno zna biti psihički zeznuto, fizički me ne boli još ništa. Jedino primijetim da su mi mišići nepostojeći, rekla sam da će nakon poroda, a prije šetnji, biti aktivan orbitrek

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Aaaaa...isto ko i kod mene. Sutra imam pregled i sve razmišljam kak se sredit korak po korak da se ne naprežem previše
    Koristim ih zbog iscjedka...od kad su mi preventivno (daaaaa, preventivno) dali medazol u bolnici, imam nekakav pojačan creamy i to bi mi bilo koma samo na gaćama bez uloška jer se baš zna u trenu dosta skupiti...i povremeno me svrbi...sooory na opisu. Pitala sam još u bolnici da li je normalno da me peče, boli i svrbi kad je taj medazol izlazio i dva doktora su rekla "to će biti ok". Poslije me i gledala doktorica još tamo i nije ništa komentirala. A meni se to sve ništa ne sviđa! Pitat ću sutra svoju ginekologicu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je dr dao da svakihpar dana stavim Macmiror. Fuj vaginalete, sve zuto iscuri van, isto isprike na opisu. Kad ih stavim uzmem ulozak jer mi je fuj da mi to curi po rublju

Obavih tusiranje, pranje kose i rezanje noktiju na nogama. Ovo zadnje bez frke, zacudo.
    Popodne depilacija nogu,sutra ostalo. Kao sto kazes, malo po malo da nema naprezanja.
    I vadenje krvi mi je sutra...

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Linalena, baš ti je zgodan novi avatar!

MajaPOP, čestitam! Baš je lijepo da si nam se pridružila.

I ja, nažalost, moram koristiti dnevne. Inače ih baš nikad nisam koristila i baš sam si bila sretna kad sam ostala trudna, misleć zbogom ulošci na 9mj, a kad ono-sad moram dnevne inače su mi gaće mokre za čas...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •