BB a da nam nabaciš koju fotkicu tamo na temu?! Ja ću se valjda sutra malo upristojiti za pregled pa ću zaljepiti bušeka![]()
hej curke i ekipo iz trbuha!Iberc hematom- is,is!Ja jedva cekam kontrolu za tjedan dana, tlak mi je valjda na 50 jer osjecam se kako lelujam i samo mi se oci sklapaju.Majo drago mi je da je sve ok i dobro nam dosla!Corina ovaj link koji su stavila me totalno razglalio.Ubijaju me grčevi u nosi nozi po noci, bar dva puta u nozi dolje u stopalu ili misicu onda na zmirecki skakucem po sobi strah me je da ne padnem i da mi se nesto ne dogodi!
eh kada ja krenem bauljati po noći, ja od uvijek ne palim svjetlo po noći nego ostavljam malo rolete gore a u dnevnom ih ni ne spuštam
i onda me mm izbezumi kada ide iza mene na wc pa ne čeka da je izađem ili me ne upozori da zatvorim oči pa upali svjetla - makr bolje da pali svjetla jer i ovako zapiša ponekad wc kako bi tek u mraku
a onda još izbjegavati pesa, al Rej se makne čim ga taknem a Nera ma kakvi , nekada ni ne otvori oči, no ona je sada kod svekića
Bili na nasipu, ne znam koga je više nosilo mene ili pesa, tako ga je zbunio nalet vjetra da se zaletio prema meni u zadnji kraj se zanosio od vjetra (ima on oko 35kg pa znate kako puše) a tako mi pašu te naše šetnje. Ali vidim da mi je sve teže se dobro obući, zimsku jaknu ću moći još možda mjesec dana nositi a i to sa tanjom majcom ispod. Ajd imam neku opremu od skijanja. E da i problem mi je ulazak/izlazak iz auta ako mjesto nije zadnje u redu da su vrata slobodna![]()
BB dogovoreno!
Ja nemam pojma kak je vani...jel mi treba zimska jakna sutra kad idem na pregled? Jao, zatvora liZnam samo da pada kiša.
Jel ima koja Martina? Sretan imendan!![]()
..jel tko zna koliko treba proci dana od transfera da bi se napravio kucni test???? hvala![]()
Muma,kako tvoji misici? Ja sam znaci obavila tusiranje i sredivanje noktica na nogama i sad me bole misici u nogama...eek uzas...
Neki dan su se spominjali chicco ulošci za rodilje. I ja ih mislim kupiti pa već par dana virkam di ih ima za kupiti. I tako ja danas naišli na njih u Konzuma. Eeee sada ma ja se šokirala koliko je to pakovanje ka veliki paket pelena ? Jesam li ja falila nešto ili su to stvarno ti ulošci. Lipo piše na njima da su za posli poroda i da ih ima 30 komada. Jeli ih ko kupio ?
Pa tribat će mi jos jedna torba samo za njih ? Ili postoje jos neki manji ? Ništa mi nije jasno ??????
Ah ista stvar. Meni se moj jucer smijao kakve su mi mlohave ruke i kako cu ja drzati bebu. Mislim da ce nam biti jako veselo...
Da Corina to su ti ulošci. Da, jako su glomazni ali stvarno meni su bili super, cijelo pakiranje je otišlo, još sam i cimericama dala u sobi. Vidim neki dan da ih ima u DM-u po 39,90 kn. Ja kad sam ih tražila 2012. godine, nije ih bilo nigdje u Rijeci nego u njihovom original dućanu i to sam ih morala čekati 15-ak dana da stignu. I plaćala sam ih oko 60-ak kn. Nisu mi ni mogli stati u torbu nego sam ih nosila u posebnoj vrećici, pa kad su me sa 4. kata ginekologije u kbc ri spuštali u rađaonu sve smo morali stvari spakirati i ostaviti sestri da odnese na 5. kat i još kad je muž pokupio sve to napala ga sestra da šta sam toliko nepotrebnih vrećica uz torbu nosila. Pa nisam ja kriva što su ti ulošci tako veliki, pa još u drugu vrećicu stavim sokove i nekvarljivu hranu, tako da se skupilo toga, a i to je normalno kad si hospitaliziran.... Ali ako ti sve izgleda veliko, slobodno pola ostavi kući...
Vrci pitaj ga da malo on preuzme malca u buši pa da ti fino peglaš okolo kartice i bildaš mišićeMa sve će se to s vremenom učvrstiti, imat ćemo pravi mali uteg za nositi
Ako su ti ulošci toliko veliki onda je i meni nešto onako letimično krivo upalo u oko u DM-u...moram spomenuti to mužu dok ode u shopping po sve takve stvarčice.
Sara hvala puno na odgovoru. Kupit ću onda te pa neka mi ih muž donese u rodilište![]()
Bluebella, butterfly, željkica.....i bilo tko da zna...upravo mi se najavila patronažna za srijedu...zašto dolazi?
Za chicco uloske je mm pitao jesam li to kupila pelene za malca![]()
Draga Muma patrožna dolazi nekoliko tjedana prije poroda da te upozna i da ti objasni neke stvari oko poroda i bebe, a ponajviše oko upoznavanja jer će ti doći kad dođeš sa bebom doma.
Ok, hvala cure! Nisam čula za to pa me iznenadila. A u stanu je taman kaos nad kaosom od sklapanja namještaja za bebu...i prljavo i razbacano...a ja svaka 2-3 dana dobim živčani slom pa se smirujem ponavljajući "nije me briga, sve za bebu...", Tako da mi je taman kapnula u pravi tren. Može max dobiti brzinsku nessicu i kekse, ja sam u vodoravi a ona nek priča![]()
Muma stvarno neznam kako to ide s patronažnom znam da dolazi poslje poroda a ovo za prije prvi put čujem, a šta se tiče torbe nema problema stižem u moju još samo fali voda i čokolade nisam htjela odma to stavljat da ne bi kao bluebella pojela!
corina da to su ti ulošci ja sam ih kupila i još imam za njih sexy gačice iz apoteke
za točno mjesec dana mi je termin brrrrrrrr uf al valja danas nazdravit ipak je martinje![]()
sara38 htjela bih ti poslati pp ali inbox ti je pun![]()
Jutarce...
Ginger ništa ne pitaj, nemam pojma ni od kud im moji podaci...a valjda ću zapamtiti kak se zove jer imena mi prolaze kroz glavu ko propuh
Pregledići danas? Vrci spremna? Moj plan - preživjeti do 14h...mogla bih i usavršiti tehniku disanja![]()
Jutro... ja sam u 16 sati, već me sad hvata nervoza crijeva... barem ću se riješiti zatvora
Vadila sam jutros krv za štitnjaču, u petak mi kontrola na VV. Moram nekako s mužem dogovoriti da idem s njim, valjda sam totalno izgubljena od ležanja, čim sam malo na nogama vrti mi se i nije mi dobro![]()
Varaždinke,kod nas je u zadnje vrijeme postao običaj da dosta ginekologa pošalje podatke trudnica kojima se bliži termin poroda u patronažnu službu,tako da se rodilja prije upozna s patronažnom koja će joj doći po porodu. Malo popričate o tijeku trudnoće. Mene je pitala jesam li pohađala tečaj za trudnice. Malo čete o pórodu,dojenju... pa,ako imate kakvíh dodatnih pitanja za njih... Kad je meni došla prošle godine isto sam bila iznenađena.
Dobro jutro svima!
Noćas me moja ekipa toliko izlupala da su me probudili oko 5. Ovo je bilo prvi put da sam si pomislila "a da se malo smirite"Bio je baš čudan osjećaj kako su mi zahvatili sve dostupne organe
![]()
Inače, meni kad su izdavali trudničku knjižicu, sestra je provjerila adresu i broj mobitela "tako da se patronažna sestra može najaviti iako to ne bude tako brzo". Po tome sam ja zaključila da će doći i prije poroda.
meni niti je došla patronažna niti se najavila. nisam od frendica iz okolice čula da su im došle prije poroda.
iako, iskreno, ne znam ni kak bi patronažna saznala za mene. socijalac mi je samo doznake davao, nije me ni vidio pošteno, a privatnici ne javljaju domovima zdravlja o trudnicama, a ni trudnička ambulanta me još nije vidjelaa ja samo što nisam rodila
jučer popodne me uhvatila ogromna volja za spremanjem i sve mora biti na svom mjesut (iako već odavno je)... sad jedva čekam kavu do kraja popiti pa opet na posao... da me dragi vidi šta sve radim i kak se po ljestvama penjem, ostao bi bez ono malo kose na glavi
Vrci sretno na pregledu danas![]()
bila napraviti OGGT, meni ta tekućina na prvu ni nije bila bljak - ja to suknala naiskap i još si mislim joj pa kaj to pričaju
i onda nakon par minuta, mi je baš bilo jako slabo, skoro sam povratila, malo me i treskavica primila, uzela knjigu da si skratim čekanje a nisam mogla slova gledati od mučnine
ajd smirilo se nakon drugog vađenja krvi
a nakon trećeg me opet spopala tresavica da sam mislila da neću moć u auto, pa sam brzo pojela putericu i kukuruzno pecivo
jedva se dovezla do doma, dobro da nije gužva, pa sam si još kupila 2 slatka peciva jer su mi se ruke i dalje tresle
nalazi popodne
lina... ista stvar je i kod mene bila... na prvu mi se učinila fina tekućina, al nakon par min sam posivila u licu, ponijela si knjigu i novine za čitati a nisam mogla ni pogledati slova. jedva sam čekala zadnje vađanje krvi, odmah sam u pekaru po burek sa mesom, što slanije to bolje...
al za razliku od tebe, taj dan nisam ništa slatko mogla pojesti. čak sam i kavu bez zrna šećera popila.
drugi put kad sam išla na ogtt bila mi je od prvog gutljala odvratna tekućina....
nadam se da će rezultati biti dobri![]()
joj BB izgleda da i ja nisam sada smjela to slatko pecivo, slabo mi je zapoludit, moram ić leć
e da - zakopčam ja kaput (visoko je rezan pa se širi od malo iznad struka) a on se onak fino raširi da bi se trbušina prepoznala
Vrci ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled danas
Vrci sve jasno, jučer sam ostala šokirana - par minutica duže pod tušem zbog brijanja i tresle su mi se noge jer nisam više mogla stajati...pa me muž smirivao da je to sve normalnoZove me sad mama i pita jesam se spremila?
Ma počela sam još u nedjelju s pranjem kose (uz dužni luksuz perem jednom tjedno, hvala nebesima da se u zadnje vrijeme ne masti, valjda jer je i ne diram
)...pa sam jučer izdepilirala jedan dio, upravo se našminkala u krevetu (nakon više od mjesec dana)...sad još tuširanje i drugi dio depilacije, i gotovo do idućeg pregleda
![]()
Bluebella dođi onda i kod mene počistiti...ja sam jučer imala živčani slom popodne od izgleda čitavog stana...živčanost se pretvorila u suze, suze u glavobolju i onda sam nabavila broj telefona od tete čistilice
lovekd baš sam se jučer pitala gdje si. Kako napredujete? Koliko brojiš?
Gdje nam se izgubila nov@?
*Mare* je rodila svoje bliziće neki dan, mislim da su oko 2,5kg
vidi nje sad... nisi me zvala za b-day na kolače a sad me zoveš čistitimislila sam da smo si dobre
a ja ostala bez tete spremačice, dobila žena posao za stalno pa više nema vremena... moram drugu tražiti. ako netko ima nekog za preporučiti, novi zg, nek mi javi![]()
p.s. joj znam kak je gledati nered u stanu, a moraš ležati i mirovati, a svaka trunka prašine ti smeta........ grrrrrr....
Mene bilo sram priznati da kosu perem jednom tjednoAli tek je negdje 5.dan masnija, a onda izdržim do pranja
Jučer sam depilirala donji dio nogu, danas još ono ispod trbuhai ostatak nogu, te pranje pred pregled.
Šminkanje, to je kao i seks, nešto za jelo?
linalena, možda ti je slabo od tog slatkog peciva, jer si sad puna šećera. Lezi, spavaj, bude bilo bolje...
A čuj, nije ljenost u pitanju...ja se volim lickati, pickati, mazuckati i sve ostalo iz te kategorije...ali ovo su već sad teške procedure i zahtjevni fizički poslovi + fobija za bebu čim sam u okomitom položaju...pa nek mi se javi ona koja je prala kosu doma na strogom mirovanju jednako ko i ranije
linalena ajde pajkiti...
ja nisam jos nakon ogtt jos cjeli tjedan jesti slatko jer mi je bilo sve preslatko!Jos nemam takve probleme sa trbuhom jos si mogu i kosu oprati i depilrati noge srecom ne retamu mi bas brzo dlake, ako ne budem mogle ici cu kozmeticarki, ne mogu ni zamisliti muza da mi to radi!Neki dan sam vam plakala kak se ova mala ne javlja, pa naravno po danu spava a po noci je party, jucer kad sam isla spavat na koju god sranu sam se okrenula ova se selila sa mnom, zaspala sam oko 1h.
opet preskacem slova, pijem kavu da mi se tlak vrati, danas sam popodne u zgu od 5 avenue mallu, druzim se anđelom ili linalenom ako koja ima viska vremena nek nam se slobodno pridruzi!
Muma i Vrci baš ste mi smišne s sređivanjem , hm ne perem ni ja kosu sad kao inače ne radim pa može jedan dan bit i prljava neka vas to ne brine! prije 2 tjedna kad sam išla na pregled jedva sam se izdepirilala a kako će bit preksutra ne želim ni zamišljat,ako krenem sad nogu po nogu narast će pa će bit taman lipo bockavo za dr![]()
javljam se s pregleda, 6+3 i imamo, ''veliki'' je bebo 4,9 mm i sav treperi... ja sam bila uvjerena da ce treperit samo jedan dio te sive flekice kad ono sve treperavo.. hematom nam je jos tu, mrcina 8x17mm ali polako ga gv stisce, nadam se da ce do iduceg pregleda za 3 tjedna bit bolje stanje.. mirovanje i dalje i dobila sam hrpetinu uputnica za vadjenje krvi i urina i cuda, rekla je gin da to ne moram sve odjednom jer se sve na drugom mjestu radi pa nek polako to obavim do iduceg pregleda.. i eto me ponovno u krevetu, u lezecem polozaju do daljnjeg.. uf da mi bar netko moze reci koliko dugo ce taj hematom bit tu...
jejja super za srčeko, i dobrodošla k nama u horizontaluMa bit će to sve ok, samo miruj, koliko god teško bilo
željkica, da sređivanjebarem se imamo čime zabavljati oko dana pregleda, da nam nije dosadno jel
![]()
bravo jejja sa srčeko,a i hematom ce nestati
A meni su mučnine za poluditi, ne povraćam al su mučnine cijeli dan![]()
Ignis suosjecam se sa tobom , ja sam isto povracala cijeli dan, pazi na dehidriras, ja sam u dva tjedna skinula 4 kg, meni je pomogla akupunktura i infuzije!