Iberc sretan rođendan![]()
Sybylle hvalada leti vrime jako brzo prolazi, imam osjecaj ka da sam jucer ugledala lijepu betu
![]()
Vrci moram priznati da si optimisticna kad mislis da ce malac plakati tek u 6-7 ujutro hehe.
Lina tek sad vidim post (u zadnje vrijeme neke postove mi prikaze tek kod kasnijeg gledanja) curetak je vec velik, da iako smo od rodenja vejiki i napredni.
A ja bez telefona, interneta i TVa. Uf a rok za otklanjanje smetnji je tri dana...
Znam ja da će plakati i prije. Ali ako ću dojiti, onda nema smisla da mm bude budan i van kreveta ranije. Ovako prvo jutarnje buđenje - i nakon hranjenja ga preuzima tata. Ne bude on spavao do 8 više, a-a![]()
Koje smo mi carice...kako mi sve to lijepo planiramo unaprijed...spavanje, cicanje, to će tata to će mama... A kad nam se malci rode i okrenu sve naopačkeJedino da mu već sad počnem čitati kućni red i raspored
![]()
bebe ce vam odredit ritam,tako to ide..
Meni je super sto ga tata cuva dva sata dnevno dok ja odem na,trening ili na kavu sama bez djeteta..
I to kad je naspavan i nahranjen..
nasmijalo me buđenje u 6,7to je nama bilo jedno 48. tokom noći.
ako negdje preporučuju da se doji ležećki, to je vjerojatno jer je masa žena nakon poroda slabo, gube dosta krvi pa da ne bi bilo black outa. mene je sestra lovila po hodniku 2. dan nakon poroda - malo je falilo da padnem i nema šanse da bi se usudila dići Nolu u to vrijeme, pa makar i sjedeći (a ionak nisam mogla sjesti mjesec i pol i drugi bi put onaj koji mi se približava sa škarama lagano dobio foot u glavu).
BB, rođena je s 3630g s točno 39tt.
kako su ovi malci tvrdoglavi pa šta će tek bit kad odrastu moj neće da se javi ljuljam ga a on po svome , ah reka bi mm ima i nakoga bit tvrdoglav!
iberc sretan ti rođendan,sljedeći če biti još ljepši!
dojenje na ležečki,hm...ispočetka mi je pasalo jer se ovak ionak nisam mogla pomaknuti,a kasnije kad sam se več dizala dojila sam i sjedečki i niko me u bolnici nije pitao ništa,sestre su bile sretne da dojimo pa makar i na plafonu
uh cure kod mene jučer pao keks nakon 11mj.apstinencije,majko draga osječala sam se kao da mi je prvi put,pa bila sam zabetonirana skroz
ali ajde mužić se potrudio da mi olakšajer jedva je dočekao dan kad ču mu reči da bi se keksnuli
mogu samo reči da smo imali sreče da se dijete nije probudilo....i da dijete če vam odrediti ritam i sve če vam se promjenit,naravno nije to ništa loše da se razumijemo,evo ja uspjela samo jedanput skuhat ručak do kraja bez prekida,ali imam sreču kaj muž hoće kuhati,pospremit i ostalo,a ja uživam tad sa svojim smotuljkom a tata isto kao i kod milasove uživa sa njim kad je nahranjen i premotan tad ga bez problema čuva,mada če ga isto tako premotati i on!
snupi bravo za tvoju smješkicu!
svima vam šaljem pusu,uživajte!
Zaljkica, Bluebella kako vasa koza na trbuhu,cice....ja ludim, cice me svrbe da bi najradje zavrnula bradavi e,trbuh me izludjuje koliko svrbi...mazem se sa tonu kreme,ulja....ne mogu vise, dosla mi je i ona smedja crta od pupka prema cikama
milasova svaka čast da uspiješ svaki dan 2 sata imati za sebe, ja sam u ova 2 mj. uspjela jedino kod frizera sama na 2 sata i za to mi je trebalo tjedan dana organizacije, ja ne znam on popodne tako kratko spava i onda bude nervozan i kenjkav da ne mogu nikud mrdnuti bez njega, ranije tijekom dana sve frendice mi rade tako da nemam s kim kavu popit a tako bih radoi da pustim mozak na pašu.
Evo baš jučer muž ga čuvao dok sam se tuširala i naravno da se probudio a da nisam još završila sa depilacijom i onda kad se tako razdere više mi nije do ničeg svi smo živčani
koža je za sada ok, nema strija, ne svrbi, mekana je.. linea negra mi se isto pojavila, tanka skroz, mislim da se vidi na slikama što sam stavila na trudnoći.
mažem se pred spavanje sa Olival uljem protiv strija a preko dana dva puta stavim Palmers kakao maslac ili hladno prešano suncokretovo ulje.
Butterfly ... dali ti imaš povremeno kao menstrualne grčeve i trbuh ti se stvrdne? meni se to često javlja, al ne traje dugo. noćas se par puta javljalo, pratila sam i prošlo je. danas popodne opet, malo jače, ali isto prošlo.
ne znam dali su to ti "lažni trudovi".. trbuh cijeli bude kao kamen i boli kao kad mengu imam prvi dan i neki čudni pritisak osjetim.
o draga moja Mimi ti si tako lijepo opisala moje dane zadnjih 2,5 mjeseca, čak i ovo s frizerom je potpuno isto,
ooooo da si mi malo bliže išle bi mi na kavicu ujutro, jer i moja je ujutro ok, ali popodneva ehe to treba preživjeti i ne po*****ti
za primjer, danas je cijeli dan spavala samo 1 sat sveukupno![]()
Juutroooo!
Djecica mi se nedaju van iz kreveta, a ja odlucila biti cool, ha ha
Nek se tata brine hoce li stici na dorucak...
snupi bravo za curetak!
Bbella ja bih rekla da je priprema pocelago girl, go!
dobro jutro cure
jel ono danas dan kad vecina puni okrugle tjedne?
snupi cestitke na curi
je boss, moja curka i ja danas tocno 31 tt
jos tjedan dana i pluca su nam zrela , jeeee
e da, milasova, svaka cast na tvoja dva sata! meni to nikad nije uspjelo
i kad sam se isla tusirati, ona zakmeci, a muz ju nosi u kupaonicu i vice "mama daj cicu"
da ga klepnes po glavi....
Vjerujte da mi tih dva sata dnevno puuuuuno znaci buduci da sam ostala 22 sata s bebicom..
Ostavim im ja izdojenog mlijeka u slucaju krize..bilo je ,naravno,kenjkanja i cendranna ali tata nije izgubio volju..i moram vam rec da tata jedva ceka da cuva svog sina..
Od samog pocetka su ostajali sami njih dva i eto,sad je to postala praksa.
Recimo kad sam ja doma i tata ga pazi dok ja nesto radim,cim zakmeci,ovaj vice :"evo ti ga placeee"
A snade se kad su sami..to.je taj paradoks
jutro ljepotice, evo malo
ja sinoć mazila pesa jer je samo lajao na pucanje, pa mazila trbuh jer je i sinek igrao nogomet, pa sam loše spavala, ubiše me sinusi i začepljen nos a i žgaravica se polako vraća. Meni se već nekih 2 tjedna vidi linea negra, dosta tanka ali fino smeđa
A kaj se kože tiče, svrbi a stalno se mažem jedino kaj samo jednom dnevno se sva namažem, pa ko će nasmagat svu tu kremu
e da, i ja jutrod dočekala 24tt, hmm ili 25tt
jutro!
evo i ja danas napunila čak 8 tt..još mjesec dana pa prođe najkritičnije(možeš mislit,paničarila bum sigurno do kraja)
jučer je bila kod doktora jedna cura kaj sa mnom radi,termin joj je 8.12.,išla je na ultrazvuk i kak nije bilo njene dr. napravila joj ga druga,rekla joj je da je predebela,dobila je 12 kg.da joj je bebe prevelika,da ima preduge noge,izludila ju tak da je jedva izašla van iz ambulante..žena izgleda super,uopće nije debela,čak nema ni ogroman trbuh kak znaju imat žene pred termin,a to kaj beba ima duge noge,pa ona i muš su obadvoje visoki,valjda bu i beba visoka,baš znaju izluditi ti doktori
ja danas oko 1 ultrazvuk...jedva čekam da vidim kak je bebica i jel sve ok
Jutro cure, danas vecina vas zaokruzuje tjedne, pa u to ime cin-cin
Bbella nisam primjetila tako nesto, ne jos...ipak si ti prije mene na redu. Samo kad duze hodam onda osijetim jako probadanje dolje i velik pritisak. Bila sam prosli tjedan u shoppingu i nakon dva sata hodanja mislila sam da ce mali van. Jedva sam do auta dosla. Kao kad ti se full pisa pa trpis da te sve boli. Joooj, ti ces brzo. Ja sutra idem na pregled, bas me zanima ako sam otvorena.
Jutro!
Evo i nas dvoje, danas punimo 35tt
Koža me ne svrbi, niti nije do sad (valjda je dobro hranim tj mazuckam, ali ni buša nije ogromna) ...a linea negra je tu već duuuugo, iako je to više linea negrica u mom slučaju - tanka je i svjetlo smeđe boje, meni je baš simpatična. Jedino se popela nekih 5cm iznad pupka u zadnje vrijeme.
Ja sam mirnija jer sam uspjela jutros izvaditi krv za markere, ali s teškom mukom. Iako je današnji dan namijenjen trudnicama na transfuziji, i lijepo mi piše na uputnici "visokorizična trudnoća", zgurali se danas i starčeki lešinari, i nema teorije da dođeš prije na red. Nikad se ne guram preko reda, baš nikad, ali umirala sam već na tvrdom stolcu a oni su kasnili s vađenjem krvi 45min jer im komp nije radio (ko i zadnji put kad sam vadila za mpo)MM je išao pitati da me uzmu jer ne mogu više, ali ispalo je "svi su hitni i nema preko reda". Ok, obavili, sad ležimo, ali mislim da mi je cervix par mm kraći nakon ovog
Friške naše mamice, iako vas razumijem da vam fali odmora, ali ja bi se taaaako mijenjala s vama, samo da je porod iza mene a ja doma sa svojom malom ljubavi
Bluebella ako su u pitanju i pms bolovi, onda sam ti dobro zacoprala...ti ćeš prije butterfly! Počinjeeeeee![]()
Ja moram vaditi krv za senzibilizaciju, odlucila sam otici u breyer. Nezgodno mi muza gnjaviti, zbog posla. Pa cekanje u guzvi, pa opet netko mora tamo po rezultate.
Ovako 200kn i odmah gotovo
Dobro jutro drage moje čestitam svima na tjednima ah najviše volim srijedu. Evo mi punimo danas 32t![]()
Ima kavice i kolača od jabuke pa izvolite))))))
U kod nas južnim samo tako puše li ga puše.
Joj Muma, mene ti starceki srijedom izlude
I jos grintanju da kud su dosle sve trudnice, a lijepo im pise
Ja sam u prosloj trudnoci spletom okolnosti dosla vaditi neki drugi dan, nisam trazila prednost, al kad sam dosla na red, dobila sam lijepu spotanciju od sestre
Al da bi njima netko rekao da ne dolaze srijedom, neeeee
E, a zasto si sad vadila markere?
Ja sam to samo na pocetku trudnoce i prije postupka, naravno
Ja se isto vratila s vadjenja krvi, bila u suncu za stitnjacu
Posljednje uređivanje od Ginger : 20.11.2013. at 09:22
jutro evo i nas u 37 tt ,živile mi sve
i kod nas puše južina imam osjećaj ko da će mi kuću odnit ja planirala ić u shoping malo sebe počastit nekom torbicom baš je porodiljni sjeo na račun al vrijeme je ludo.
ja isto imam neke bolove donji dio leđa me boli i zna me po noći samo bolit trbuh oako kao pred m.
Ginger vadila sam prije postupka ali s VV-a ne daju taj nalaz van. Tako da nemam papir za rodilište nego samo usmenu predaju našeg mpo dr da je sve čisto...a to mi nije dovoljno, ne. Pa je rekla ginekologica da ćemo ponavljati. S obzirom da na hospitalizaciju, tek mi je sad dala uputnicu.
Da, stvarno su oštri na jeziku tu kod nas, čula sam i ja da trudnice nemaju kaj dolaziti neki drugi dan, ali starčeki su valjda posebna populacija i oni mogu krasti i taj jedan dan namijenjen nama. I onda bacaju onaj pogled ispod obrva![]()
Blekonja onda smo u istom sosu
Milasova znam ja da bi mi to puno značilo ali šta ću kad ne ide u biti najviše zbog dojenja tu sam nezamjenjiva a kažem popodne se ful često budi i onda me strah ako odem a on bude gladan, izdojit se opet ne mogu toliko valjda bi trebala danima skupljat za tu jednu bočicu...
Muma i meni je bilo najvažnije da je porod iza mene u tvojoj fazi iščekivanja i naravo da uživam sa svojom bebom ali zaželi se čovjek ponekad malo odmora jer ovo je obaveza koja traje 24 sata na dan, vidjet ćeš i sama uskoro kako to izgleda
Jutro! Pa ja se onda moram pohvaliti i bebu i muža.....P.je jako dobar,puno spava i po danu i po noči,plače kad je gladan, pokakan ili ga muče grčevi što hvala bogu nije stalno i po cijele dane,ponekad se zabrinem jer je tolka dobrica,ali pošto lijepo napreduje skuliram se i sjetim onih mama koje nemaju pet minuta mira i sretna sam!!! mužek isto jedva čeka da ga čuva,premota ga,nuna,uspava,nemogu se požaliti,tata je za pet!!! ja sam jučer recimo speglala mašinu veša,pospremila malo kuhinju i uz to se još odmorila dok je bebač spavao skoro 5 sati
čestitke svima na okruglim tjednima,kako vrijeme brzo prolazi!
Bbella sve mi se čini da češ jako brzo držati Maksa u rukama
Željkice ajme ti več 37tt,prebrzo mi je to prošlo,beta ko da ti je jučer bilajoš malo i gotovo!
Curama u finišu sretno!!! i ostalima naravno!
tina baš mi je sladak tvoj bucko
i da proletilo je strašno brzo nemogu ni ja vjerovat,nećemo se ni okrenut slavit će prvi ročkaš!
Počela je vesela srijeda, a koliko vas se bliži terminu bit će i veseli prosinac
Mi danas zaokružili 25!
Iberc, čekamo vijesti s pregleda!
Lijepo vas je citati ja jučer ušla u 25 tj i presretna sam svima saljem veliki zagrljaj ,,,,
Hvala Željkice,vrijeme je za novu slikicu,več se promjenio.....bucko je da,voli puno papati! puse tebi i tvom frajeru!
I moj muž ga čuva i radi sve oko njega osim naravno hranjenja, ali opet kad ti dijete spava 1 sat sveukupno od recimo 3 popodne do 10 navečer to je sasvim druga priča, kad konačno zaspi čvršće a to bude iza 10 sati ja sam ko krepana mačka, zato tina29 uživaj dok traje
mini avatar ti je prekrasan! Cure pozdrav , ja u zadnje vrijeme ne mogu navecer zaspati pa bavuljam do 01 i onda ujutro spavam do pola 10,10. Skacem po sobi oko pola 5 jer stalno lovi grč za lijevu nogu, a jos uvijek se ne mogu usalati na lijevi bok i onda mi je utruta lijeva ruka. Da li koja od vas vjezba vjezbice za trudnice ja bi pocela danas, dr je rekao da smijem. Lineu negru imam joj negdje od 12 tjedna samo sto mi se produzuje i nije tak vidljive boje.Meni je dr rekao za senzibilizaciju negdje pred kraj trudnoce.kak sa vama tjedni brzo prolaze naucila sam puno zanimljiv stvari a i uljepsale ste mi dan kad me god nesto mucilo!
Iskusne trudnjače, pliz recite mi je li normalno bljuvati i u 14. tt. Sad, istina, tek svaki 2. ili 3. dan, ali opet mi je cijelo vrijeme muka i ne mogu jesti... Kad će to više prestati?![]()
Mimi ...sinčić ti je preslatki
ja sam danas malo duže spavala, pa otišla nešto kupiti do Arene i do frendice na kavu, ajme, jedva sam iz auta izašla.... još sutra obavim brazilku (valjda budem preživjela) i u petak na pregled i ne mičem se više iz stana do poroda. taman su i snijeg najavili
![]()
Mimi predivan je mali frajeric, ma pravi mali mis![]()
Dvaput sam povracala do 14.tj. a poslije mozda jednom mjesecno do kraja trudnoce ali znam zene koje su imale mucnine do 16, 20tt a neke i do kraja. Pretpostavljam da ce ti se stanje smiriti u roku od kakva dva tjedna, obicno nestanu kao da ih nikada nije ni bilo, ali ako ti se bas nastave ucestale mucnine ipak to napomeni ginekologu.
I sad cekam taj 14.tj.kao ozebli sunce![]()
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 20.11.2013. at 15:25
evo mog izvještaja sa pregleda,bebica je dobro,srce kuca na veliko,veliki smo 16,2 mm,po ultrazvuku je 8+2,jedino kaj nas još zeza taj hematom,nekaj je veći,mirovanje,ne strogo ali čim više,veli dr ta je to vrijeme kad oni ne mogu puno utjecat na to kaj bu dalje,zbog tog hematoma,da imamo i miom kaj ne smeta,al to imam od prije..kontrola za 4 tjedna,joj nadam se da bu sve dobro i da bu moja bebica jaka i da bu pobijedila taj glupi hematom.
Iberc super za pregled, a hematom ce vec otic, samo strpljivo i pomalo.. i meni je sutra uz i nadam se da cu imat isto tako pozitivne vijesti..
ajme, Kikica, tek sad sam skužila da je treće na putu! Čestitam!!!![]()
lberc super na pregledu, sve će biti ok. Bude i taj hematom otišao, a onda će biti lakše. Ako izuzmemo neke druge strahove jel![]()