Tigrical I mene leđa užasno bole. Počela su oko 25tt. Evo jučer bili M i ja u Bauhausa i nakon pola sata nisam vise mogla stajati na nogama samo sam gledala di ću sjesti. Isti tako jedva spremim ručak koliko me bole leđa.
Tigrical I mene leđa užasno bole. Počela su oko 25tt. Evo jučer bili M i ja u Bauhausa i nakon pola sata nisam vise mogla stajati na nogama samo sam gledala di ću sjesti. Isti tako jedva spremim ručak koliko me bole leđa.
Posljednje uređivanje od corinaII : 21.11.2013. at 20:28
Majo,
znam da si uznemirena, ali ostaje ti samo da pričekaš sljedeći uz i vidiš da li trudnoća napreduje.
Uobičajani nalaz uz za 4 tjedna trudnoće je gestacijska vrećica promjera 3 do 6 mm. U 4. tjednu vitalne trudnoće gestacijska vrećica sadrži žumančanu vrećicu, amnion i embrionalni disk, ali su ove strukture premalene da bi se mogle vidjeti na ultrazvuku.
Gestacijska vrećica od 10 mm odgovara trudnoći od 5 tjedana i pri promjeru gestacijske od 10 mm žumančana vrećica je vidljiva.
Pitala sam te je li dr mjerio žumančanu vrećici zato jer se nadam da će ipak do sljedećeg pregleda biti sve u najboljem redu.
Kad je sljedeći pregled? ~~~~~~
dobro jutro
stize kafica, caj mlijeko pa ko voli nek izvoli
dobro jutro trudničice
prvo
drugo Bleubella ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnji pregled
pa puno IŠ IŠ IŠ za hematome Lberc
kaj još, kaj jošzaboravih, baš sam glupa zadnje vrijeme
a puno lijepih željica svima
e da na Dojenju su nam rekli u vezi poroda : teško da će sve biti kako vi želite, ali želite i tražite, lažite ali budite "dobre" u stilu tiha voda brege dere
Jutro....
Joj, mene glava boli i pun mi je kufer ove kise, bljak
I nikako se naspavati, moram danas drmnuti jedan popodnevni spavanac
Bbella ~~~~~ za pregled i da si otvorena bar 3-4 cm![]()
linalena nesto mi palo na pamet mogla bi nam ponovo izvuci onu listu sa terminima posto se mnogo stvari promjenilo neke otisle a neke dosle . a i nekako jedva cekam da ispratimo ove decembarske i januarske pa smo onda mi na redu.
Bluebella 5.12.
butterfly101 5.12
željkica 11.12
Muma 25.12
corinaII 14.01
Ginger 22.1. (al si želi 20.1)
innu 27.01.
đurđa76 18.2. blizanci
Vrci 19.2. (po doku 18.2)
nov@ 19.2
boss 3. 3.
sybylle 5.3. blizanci možda urane
zima77 6.3
linalena 12.3
lovekd 17.3.
snupi 18.03.
mima235 19.03.
tigrical 31.03
tonkica 05.04.
Jej za listu, ali meni možeš brisati taj doktorov termin, ionako sam sad kod drugog dr koji to više nije spominjao
Ajme pa gdje su sve silne nove trudnice, ima nas puno koje smo već odmakle, a samo par se novih javilo...
jutro!
linalena,super je ova lista,evo finalne trudnice imaju taman termin na rođendan mog tate
muma,a ti taman Božić,ajme
evo ja danas dugo spavala,tek sam se sad digla,odlučila sam se ponašat ko prava trudnica,samo ležat,spavat i odmarat,mm se jučer ozbiljno primil kućanskih poslova,bu nekaj od njega..joj al kak je smiješan,smijala sam se cijelo popodne,navečer mi je čak i puding skuhal,još kad bi bil više doma
Bbella ~~~~~ za pregled
linalena,baš sam sad kad sam bila kod dr. slušala cure kaj su već rodile i pričale o porodu,vele da je jako važno slušat primalju i radit kak ti ona kaže,jer da neke žene ne slušaju pa tiskaju kad ne treba
evo ja vam svima želim (pa i sebi jednog dana ,ak bu sve ok) porod kao milasovin
željkice a jesam, pobrkala sam...znala sam da jedna od vas u finishu ima pregled. I baš sam mislila da ćemo se opet diviti tvom malom divuKad si ti na redu?
butterfly, jejja lijepe vijesti s pregleda.Ali butterfly draga, ajde se pokreni
![]()
Bluebella nek ti je par lijepih centimetara i školskih trudova koje ne registriraš
linalena lista ti je odlična, dobar naglasak na termine...
Meni su se jučer pojavile neke kontrakcije pa sam se malo ukakila i počela ih čak i mjeriti, ali eto false alarm. Mislim da ću se ja boriti sa željkicom koja će prije. Frka me svaki dan. Vrijeme tako sporo ide...samo da mi je zaokružiti 37 tttrenutno mi je to najveći strah.
Muma, nadam se da je to samo naša panika...
Ja priznajem da BH puno rjeđe sad osjećam u zadnje vrijeme, baš me to iznenadilo. A za tjedne, nakon 34tt meni je sve lakše. Rekla sam nek malac slobodno dođe početkom 2.mjeseca, to mi je taman
Ma kad stalno slušam "nećete vi dočekati...beba je nisko..." ili čak kod svoje ginekologice "nemoj mi se sad glupirat i ići roditi prije slijedećeg pregleda"...pa je strah donekle razuman. Moje BH su se isto jako smanjile, tj uopće ih nisam registrirala do ovog jučer. Pregled mi je u utorak... ma pokazat ću ja svima da će meni i mom bebonji trebati "otvarač za konzerve"samo da prvo samu sebe uvjerim u to
![]()
ja to samo skopirala od tamo negdje u 10mj - ajd nove cure citirajte pa se same upišite
Da a za babice to su i nama reklli, da ih je važno slušati samo je pitanje da li ćemo imati sreću da babica bude uz nas. Ono "lažite" se odnosi na prvi dio poroda kada smo u predrađaoni pa nas ne puste iz kreveta a bilo bi lakše ako bi se šetalo. Pa su rekli lažite da idete na wc pa se zaboravite vratiti
Bilo nas je oko 9 trudnica i samo ja u Petrovu, ostale Vinogradska i SvDuh; a ja kada sam rekla da je MPO trudnoća onda su voditeljice odmah ispalile a vi ćete u petrovu
MajaPOP,posebno tebi vibram da na iducem pregledu kuca malo srce~~~~~~
Muma u pon imam pregled pa ćemo vidit koliko je mali div dobio na težini![]()
MajaPOP nadam se da ce proc sve ok.. meni se na 5+sitno kad sam prokrvarila vidjela samo g.v. i nista drugo.. tek na 6+ se nazirala zumanjcana i nazirala se titrajuca crtica... A beta nakon 1200 se sporije dupla .. ja sam svoju zadnju ocekivala preko 9000 a bila je 7252... I sve je ok... Drzim fige da ugledate i z.v. i embrionaln odjek i srceko...
Joj noćas sam sanjala seks... i bilo je skroz stvarno, još sam u snu govorila mm-u da sam sanjala da smo se poseksali, znači sanjala sam da sam sanjala :D. I kao, u snu sam mislila da ne smijem, ali zašto ne, ovako samo malo... i samo jednom... i poslije mi bilo krivo
E stvarno, ovako mi uopće ne fali niti sam napaljena, ne znam što me noću uhvatilo![]()
Muma, ti si vec u 35tj! Da izduras jos dva tjedna to ti je terminska trudnoca. Ima situacija da zene preleze sa serklazom pa zavrse na indukciji. Mene je ginekologica sa 36 uvjeravala da se necemo vise vidjeti pa sam rodila tek u 39.tj. Od sestre frendica je od pol trudnoce bila otvorena, istina je da je cura bila malo i prekomotna pa nije dan mirovala, ali je na kraju prenesla skoro pa dva tjedna i nakon dan i pol induciranog poroda rodila na carski jer se nije otvorila. Ne trtari, bit ce sve okejJos ce malac sredjivati frizuru pa i okasniti koji dan.
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 22.11.2013. at 10:13
Muma ma nas dvi ćemo skupa rodit tamo negdi za 2-3 tjedna ja bi ionako u 12 mj da se mali rodi jer previše imam događaja krajem 11 mj,tako da te ja čekam pa čemo se tješit iz rađaone kako nam je super i ništa nas ne boli! ha ha
okruglice moje šaljem vam svima puse... odoh nešto jesti pa na pregled. ajme, sad me frka do neba i nazad. ipak nebi ostala u bolnici![]()
Kikica1 hvaaala. Takve riječi stvarno djeluju utješno na mene i malcaZnam da mališan nije spreman za polijetanje jer fino sjedi unutra, ne da mu se okrenuti. Ali nije to jedini faktor da porod krene, ne... Odbrojat ćemo mi do 37tt i pokazati svima
željkica eto šape da se rukujemo, ti prenesi mrvu vremena a ja ću biti u terminu
Znači redamo se s pregledima...butterfly jučer, BB danas, željkica ponedjeljak a ja utorak....baš prema terminima...Sretno BB danas!
butterfly nadam se da ne uzimaš magnezij kao i ja prije poroda možda je i to zaslužno što se nisam otvarala, sad mi žao što nisam bar skakala na pilates lopti da to malo potaknem, a i keks sam čula da nije naodmet
e drage moje evo mene malo u strahu
noćes mi se pojavilo neko vodenkasto krvarenje i nije dugo trajalo ustvari bilo je samo na papiru sad više nema ništa
išla sam u ambulantu dr kaže sve je u redu to nije iz materice kao vaginalno je ,da imam bjelo pranje al ja ga ne osjetim možda je od utrića stomak mi je sinoč bio malo na pet
unutra je sve kao u redu budi bez brige javi se svom dr a njega nema prije ponedeljka
valjda će bit u redu ...umirem od strah aa želim bit optimista
Maja mogu ti samo reci da meni ne racunaju trudnocu po nalazu bete, nego po uzv. Tako da su mi o i izracunali da mi je menstruacija zadnja bila dva tjedna kasnije od stvarne i kad me na svakom pregledu pitaju zadnja m.,moram reci ovu po njihovoj racunici .
Znaci da bis nekako morala izdrzat do uzv-a pa da vidis kako napreduje.
Muma dogovoreno evo šape! šta bi volila da smo nas 4 okruglice u finishu bliže da se nađemo ovako bublaste zauzele bi cijeli kafić , mene mm zeza da sam ko pingvin![]()
Bravo za listu, ajme pa ja na samom vrhu....
Ma niti ja, sanjam ga cesto, ali u stvarnosti je tocno kako si napisala!
Sretno,sad si bas na pregledu, pa kako sad nebi ostala!? Aha trta mrta, sta ce tek bit kad trudovi navale !
Samo hrabro draga, cekamo centimetre!!!
Mimi uzimala sam Mg dosta dugo, mislim do 36tt, ali dr.mi je bila rekla da mogu slobodno. Kad sam ga dokrajcila nisam vise kupovala.
Mozda da skacem po lopti, nekako me strah da mi pukne vodenjak,a da sam zatvorena...sta onda,daju mi onaj drip i boli jaaaako
Ipak ce biti sesk najbolje rjesenje, morat cu se potrudit. Na tecaju su napomenuli da ga 6 tjedan pred porod moramo izbjegavat,nikako, a sta mislis isto da on unutra svrsi, nebi bio problem? Boze koja pitanja, vidi se da neznam vise kako se to radi. Mene sve strah da nebi bilo nesto .
Zeljkice....ajde ti si vec prekosutra na redu, zanima me bas sta ce ti reci...pitaj ako ces izdrzat do Bozica jer da bis ti cekala da ste ti i muma zajedno, hehe mozda da odma rezervirate jednu dvokrevetnu sobu![]()
Bebi znam da te strah, sve smo mi takve cim je nesto sto nam se ne svidja. Ali neznam kako da ne brines, to je normalno nakon svega sto smo prosle.
Budi optimisticna i vjeruj da mora bit ok. Zasto nebi bilo, ako je do sada uvijek bilo dobro. Tako su mene tjesili,jer sam panicar , pomoglo je i najbitnije da su stvarno imali pravo.
Evo me s "pregleda" ljuta ko ris.
Mrzim, al mrzim nase drzavne bolnice i sve sto ima veze s njima.
Da Podobnik nije Podobnik i da imam bolje misljenje o njemu otisla bi tamo roditi.
Sutra opet u bolnicu s obzirom da danas nisam nista obavila... evo me u bircu sa dragim, idem si Baileys naruciti i boli me uho za sve!!!!
butterfly kako sad na tečaju odjednom o zabrani seksa? Ako sam dobro shvatila. Pa to je najbolja prirodna indukcija. Koliko sam čitala drip sadrži isto prostaglandin kao i spermići.
Bluebella ????
željkica mi ćemo tamo negdje oko 15.12...da smo do Božića doma...![]()
butterfly, sperma sadrži prostaglandin koji potiče omekšavanje cerviksa, kontrakcije i otvaranje - to ti je zapravno prirodni gel kojim u bolnicama često pokušavaju inducirati porod. upravo zato se preporučuje seks u terminu.
za zabranu seksa 6 tjedana prije prvi put čujem. ako je trudnoća uredna, zabrane nema ni u kojem periodu. a zbog skakanja na lopti ti neće puknut vodenjak. ako će puknuti, to će se desiti pa sve i da miruješ. ja sam par dana prije poroda divljački skakala od jutra do sutra i vjerovatno me i to dodatno otvorilo.
Muma, meni su očekivali porod od 30tt. N. je bila nisko praktički od starta. kad smo napunili 38tt, nitko od dr-a se nije mogao dovoljno načuditi. na kraju rodila s 39tt nakon nekoliko dana hopsanja na lopti - bio mi je već pun kuki svega.
Lina bravo za listu. Ajme ja sam 5 po redu. Mogle bi Ginger i ja zajedno![]()
to o ne seksanju kakvih mjesec pred porod pise u onim starim knjigama...dapace pise da se nista ne tura u rodnicu a nasi ginekolozi ga neveliko prepipavaju i naguravaju u kom smo stanju. Neki ne daju ni kupanje ni slicno. Prvi mali mi se rodio krajem kolovoza i bez beda sam isla svaki dan na more do nekih tjedan pred porod. Onda su se bolnicki ginekolozi umjesali pa digli frku, hospitalizirali me, pa pustili doma pa mi nekako more prisjelo. Inace, taj dan kad mi je krenuo porod sam se cak i keksnulaTj, probali smo al je muzu bilo cudno nes pa je odustao. Sad jel sta pobjeglo pa potaklo trudove ne znam, al da mi je takav scenarij i za ovaj, ne bi imala nis protiv jer nisam od bolnice stigla dobiti nikakvu intervenciju, prakticki sam dosla i delozirala malog.
S drugim sam dugo pila magnezij a mislim i pred kraj jer mi je bez toga stolica bila koma. imala sam slicnu situaciju na porodu kao mali mimi ali mislim da to nema veze s magnezijem. Hopsala sam po lopti i sve to, i dobila punu dozu prostina bez nekog ucinka jer uopce nisam imala trudova. Kad se mali odlucio da je vrijeme da izadje van i kad su pravi trudovi krenuli otvorila sam se u roku keks (doslovce) i rodila.
Gledam listu, bome vas ima dosta. Sad kad krene cestitanje svaki tjedan!
Curke moje, ove nase patronazne koje su nam drzale tecaj jesu zene pred penziju, mozda je to jos stara skola!!!
Ja cu vas poslusat. Danas krecem u akciju! I jedva cekam slijedeci petak da mi kaze dr. situaciju.
Jednom na dan trebalo bi pokazat rezultate!!!
Bbella nadam se da je baylis dobro sjeo!!!
Bbella pa sta bi?
I ja se jezim odlaska u trudnicku ambulantu...najradije bih kod svoje ginicke do samog poroda, al ona nema ctg (kao vecina socijalaca) i nije obicaj u vz
Corina, mogle bi zajedno
Ja sam ionako rekla da cu roditi taj tjedan oko 15.1.
A prosli put sam pogodila u dan, he he
Muma ma polako, malac je vec u odlicnim tjednima, nek se jos okrene i to je to!
bebi vibram da sve bude ok
puno nas je imalo neka brljanja na pocetku
odmaraj i cekaj uzv
tu sam..... samo sam čekala da me malo prođe pa da se javim.
ljuta sam jer sve radim privatno i sve sama plaćam a iz moje se plaće uredno izdvaja poveća svota za hzzo i sad kad mi jednom u deset god treba nešto e baš ne može. oni štrajkaju ili imaju slobodne dane (kako to već nazivaju). ma bolje da ne pišem, tko zna tko sve čita pa bolje da ne ostane zapisano.
da mi je znati da je žena od našeg dragog ministra zdravstva, a i onog prošlog, trudna gdje bi išla na preglede i gdje bi rađala i po kojem tretmanu. nek ju pošalje mom soc giniću koji nema uzv pa da vidim kak će obaviti pregled.
nek naš dragi ministar uvede da zaposlene osobe biraju dali uplaćivati u hzzo ili plaćati usluge pa da vidimo kako bi se onda ponašali po bolnicama i dali bi bili na "slobodnim danima"
sutra sam opet tamoa sve guglam neko privatno rodilište van RH jer mi se gade naša.
hej drage moje samo da vas pozdravim, ja danas jurim pocela nabavljati krumpni inventar za smješkicu, cekam muza da mi se vrati sa komodicom!! Pusa!!
ali oni su tebe morali bez obzira na štrajk primit jer ti si u visokom stupnju trudnoće,ovo je sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sramota da ne primaju trudnice! Nek te Mojca pouči o Feldbachu![]()