pa cekaj malo! trudnice moraju primati!
mislim, wtf??!!
koliko znam kod nas trudnicka ambulanta najnormalnije radi
stvarno mi nije jasno....
Ma koliko kuzim nisi ju odbili zbog strajka nego je doktor negdje otperjao...uzeo si slobodni dan
Tipicno,da poludis
ova naša država je užas!
ja sam danas počela gledati jednu zanimljivu seriju o primaljama,radnja se događa u Londonu 1957,kad nije bilo ultrazvuka,ctg,sličica...
tako nekako... bila sam naručena!
ma neda mi se komentirati, poludim odmah. da me nitko nije mogao nazvati da po ovoj kišurini ne gnjavim dragog da izlazi s posla i da me vozi i traži ko idiot parking i sl....
i ti slobodni dani.... to je štrajk, a ne slobodni dani. inate se ministru, on njima radnu obvezu, oni uzeli "slobodne dane"
ma užas, neda mi se više o tome. gadi mi se sve.
ajmo neke bolje teme![]()
Snupi...slatko,znaci puni se kucni inventar za bebicu
Lina da,da draga to je bas TO...SEX, ja cu se pokusat prisjetit kako to ide,pa da vidimo!!!
Bbella sutra si opet tamo, nadam se da ce ti se famozna dr. ispricati zbog "iznenadnog odlaska". Htjela sam te pitat dali ti cujes svog malog kako pucketa? Moji kad se mrda,kao da mu kosti ili hrskavica pucketa, znas kao kad se rastegnes!
ono što mene više brine je stanje u rodilištu, da ću doći tamo i zbog štrajka neću imati adekvatnku skrb. dragi me pitao da ipak idemo kod Podobnika.. ma vidjet ću sutra kakva je situacija pa ću odlučiti.
čujem i ja često to pucketanje, prvo sam se pitala šta se to čuje, onda sam zguglala i pročitala da je to pucketanje zglobova... presmješno![]()
butterfly Ma daaaaj?Objasni mu da je to za dobrobit tebe, tvog poroda i vašeg djeteta.
Strah ga je da ne udari bebonju ili da ga bebonja ne vidi?
![]()
Pa jel se može roditi kod podobnika ako nisi sad pred kraj išla tamo? Nešto sam čitala da ne... hm...
Iskreno, meni to ok zvuči, ali ne bih baš davala toliko para. Ne znam, koliko sam čula u rađaonicama se ne osjeća štrajk pa ono...
a čuj, leptiriću, znam da je marital rape kažnjivo djelo, al nekak sumnjam da bi te mužić prijavio kad bi ga, recimo, svezala lisicama za stolac i obavila svoje. just a thought![]()
i meni je rečeno da doktori po rodilištima rade normalno, budem sutra vidjela. ionako idem direkt u rodilište na pregled.
a Podobnik vjerujem da prima sve koji mu plate, pa taman da s trudovima dođem usred noći. a što se cijene tiče, s obzirom koliko smo na mpo i na moju cijelu trudnoću potrošili nije mi to neki izdatak, barem ne u smislu da bi morali nešto uskratiti da bi si to priuštili. meni jedino sam doktor ne uljeva povjerenje, da u zg ima bilo koje drugo privatno rodilište išla bi i to privatno odraditi.
hehe.. ovaj savjet je i meni pao na pametčak bi ga i ja sama rado provela al me strah s obzirom koliko nisko se mali spustio pa da mu ne pokuca po glavi
![]()
buterfly ma šta neće zaskoči ga , ma kao da bi mene moj htio da krenem mislim da bi imali isti scenarij!
savjet moje primalje ako se hocete sto lakse i sto prije se poroditi! Sex. ciscenje kuce, caj od malinovog lisca!!![]()
jutro,ja jučer išla spavat u 8 sati i sad mi je dosta,cijelu noć sam sanjala trudnice,bebice,trbuhe...e,da snupi ,sanjala sam i tebe i tvoj trbuh,a čak ne znam kak izgledaš,moram manje gledat serije o trudnicama i babicama.
bb,nadam se da će te danas primit u bolnicu i da ćeš obavit kaj treba..i da ćete uspjet nagovorit mužiće na malo hopsanja,
Jutarce buduće mamice.
Prvo da poželim sreću Bluebelli...draga,za lijepe vijesti. Čekamo te s nestrpljenjem!
I na račun odbijenice koju je dobila butterfly jučer od mužića, spomenula ja prirodnu indukciju svojem da vidim kak diše...ajme, veseli je ko malo dijete, odbrojava dane...nije mu ni sinulo da bi mogli prije nego se ja oporavim od porodaPita on mene "kaj stvarno ćemo moći?" a kažem ja "ja sigurno neću MOĆI ali ćeš ti"
atrofije mi moje...
Dan je stvoren za dekicu i tople napitke, uživajteeeeee![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 23.11.2013. at 10:31
Jutro,ili vec dan
Moj muz ode k svojima u slavoniju...al ajd,donijet ce stvari za bebaca. Ja jos u pidzami, surfam i odmaram. Kao,umorila sam se od neceg jel...![]()
Heeej drage moje, bas ste me oraspolozile i nasmijale, ma sta bi ja bez vas !
Nista od toga, moji dragi nece i nece, kaze a sta da se nesto desi...pustimo da sve ide "prirodno". Njega je strah i mislim da mu je neugodno zbog bebaca
Tako da nista,jos cu ja pokusat oko njega, ali nije da sam bas nesto gipka!!!! Ma razumjete vi mene!
A htjela sam jos reci da sam od sinoc primjetila kao neko bockanje dole, kao da moram dobit, najvise kasd mjenjam polozaj u krevetu ili kad se pokusavam dignut. Neznam dali je to neka priprema ili sta vec. Malac se mrda,ali nije da me on to sticne,nego kao da imam neke iglice...ma neznam dali sam dobro opisala. Malo sam se prepala da bi mogli bit neki pocetni trudovi, ali necu ja jos ...cekam Bluebellu,ona je prije....bas sam nestrpljiva da cujem kako je danas prosla
evo me sa pregleda, napokon ga obavili.
došli u rodilište, a tamo kaos, trudnica more, dva tate sjede u bolničkoj oblekici u panici (tko zna šta se zakompliciralo).... ajme, moj dragi ih samo gledao i mislio se "joj tak ću i ja".
uglavnom, napravili ctg, amnioskopiju koja me bolila da sam sve zvjezde oko sebe pobrojala.... nema baš nekog razgovora sa dr. nema mjerenja bebe ništa
moj mali miš ima puno crne kosei baš se vrtio non stop i na ctg-u i na pregledu.
otvorena jedan prst i plodna voda blago mliječne boje.
slijedeća kontrola u petak, ako malac do tada ne poželi van, a to je vrlo vjerojatno kako veli dr.
joj baš mi se neide roditi, nadam se da će se emocije malo smiriti.
Butterfly a ništa onda ti preostaje pilates lopta, a da je to imalo opasno ne bi je imali tamo u predrađaoni, kažem meni je sad žao što nisam to i doma malo upotrebljavala izbjegla bi možda onu torturu u bolnici, nemože ti škoditi ako si u terminu i da sutra rodiš dijetetu neće biti ništa, a što se ove druge akcije tiče nama je to i MPO dr. preporučio ali nismo stigli pošto mi je puko vodenjak dan i pol nakon pregleda ( ja sam mislila kako još imamo vremena jer je ostalo kao tjedan dana do termina)
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 23.11.2013. at 14:05
Hvala mimi, joj mene sve neka panika danas nakon tog probadanja.
Bbella i ja sam u petak na kontroli . Ti si barem prst otvorena, a ja neznam niti ako se moji mali spustio. Nema ne previse razgovora sa bolnickim dr. Znam da ti se ne ide jos rodit, razumjem te!
Ja nam zelim trudove koji pocinju kod kuce... nebi htjela inducirani porod!!!
Bluebella, zasto su ti vec radili amnioskopiju, jesi ikakvo objasnjenje dobila?
Btw, i tebi i ostalim terminusicama zelim porod kao onaj Milasove![]()
nisam ni pitala, mislila sam da je to standardna procedura.
iako sad mi nešto zvoni u glavi da sam negdje pročitala da se to radi iza 40tt.. nisam ziher.
možda zato što je mali jako nisko i što sam otvorena? ili zato što sam rekla da često osjetim menstrualne bolove i da mi se trbuh stvrdne
znam da će i na idućem pregledu raditi opet... i već sad me panika hvata od tog pregleda jer me još uvijek boli i lagano krvarim.
Ma dali se smije skidati madež u trudnoći, imam jedan veliki ispod lijeve dojke i full me zna svrbiti i zatezati pogotovo kada nosim grudnjak onda ga osjećam . ?
Bbella meni su je radili tek na dan termina i onda svako drugi dan. Ne vidim potrebu ranije a i ja sam imala pmsovske bolove i lazne tudove i to dva puta. Jednm toliko jake dva tjedna ranije da sam bila uvjerena kako je to to. Ali nije bilo. Prva amnio me jw boljela ko vrag i isto sam krvarila jer sam bila uloziva za prst usko. Druga je prosla bez problema a trtarila sam da ce opet boljeti no nije jer me s prvom ocito 'prosirio'. Pilate lopta je zakon. Mene je spasila u predradaoni, samo sam na njoj bila. Krevet me do radaone nije vidio
Mislim da oko amnioskopije svaki dr vodi svoju politiku
U prvoj trudnoci su mi je radili na 37+6, bila sam jedva nesto otvorena - nije bolilo nista, malo sam krvarila, nista strasno, doktor je bio divan
Al tu noc mi je puko vodenjak i zavrsila sam na carskom par dana ranije od planiranog
U drugoj trudnoci amnioskopiju su mi radili na 38+6, isto jedva nesto otvorena, bolilo je uzasno, krvarila sam grozno, cijeli dan sam prelezala u bolovima
Tocno 12 sati kasnije krenuli su trudovi
Ali ovaj put amnioskopiju mi je radila mesarka i zato je bilo uzasno, suze su mi curile cijelo vrijeme pregleda, sestra me drzala za ruku i tjesila...
Kod mene to ocito potice porod pa cu ovaj put probati da mi je rade sto kasnije
Bbella, drzim palceve za jedan "milasova porod "
I ako docekas jos jednu amnioskopiji, nije nuzno da ce boliti
samo da vas sve pusnem u ovaj magloviti nedjeljnji dan
držte se
BB sada ne znam dal da vibram da krene ili ne, ha?
Jutro svima, ja vam za svoj super zdrav doručaknudim vanili kiflice i londonere
Srećom još nemam problema sa spavanjem, jednom kad zaspim mogu dugo spavati. Evo digla se prije 15ak minuta. Nek tako i ostane
Kako su naše finalistice?
Posljednje uređivanje od Vrci : 24.11.2013. at 09:44
jutro, ja posrkača cappucino i pelmez od jagode pa i nudim vama kome pase! Stvarmo kak su nam curke, danas je u vzi djecji sajam pa odem u skitnju!
Jutro!
Snupi, di je sajam
Vrci i ja imam slican dorucak, jucer sam uzivala pekuci svoje keksice, vec imam 4 vrste (od jednih cak cetiri smjese zbog mm-a)
Znači nisam jedina koja uživa u slatkome ujutroMeni su se baš jele vanili kiflice, pa je mama napravila. Londonere je radila tek tako da imamo još nešto
A glupo mi imati neki konkretniji doručak, kad je u 12 već ručak...
Jutro dame.
Ja sam se probudila 4.45, pa zaspala. Pa zatim buđenje u 8.15, malo se okretala u krevetu i zanemarivala dijete u buši koje se samo igralo (nemajka), odvučem se do kupaone i vidim da je odjednom 9.40.
A kud je nestalo čitavih sat vremena? Rekla bih da nas dvoje nemamo problem sa spavanjem...
Ja vibram da kod Bluebelle krene...znam da su joj ovo sad nerealni strahovi finisha...ona nam je odavno spremna
Ja sam toliko bez energije da se stvarno pitam jel to normalno. Max 15 minuta stajanja i već me boli buša i moram iste sekunde leći, pa mi treba par minuta da bol prođe. Nakon tuširanja toliko sam iscrpljena i žedna ko da sam prala prozore čitav dan. Ne znam kak ću ja na preglede u trudničku ambulantu jer mi frendica redovito čeka po nekoliko sati.Još se nadam da dio tih problema leži i u mojem strahu da slučajno nešto ne krene ranije.
Kod mene friško kuhan cappuccino uz TV, a mužić u kuhinji![]()
Jutro curke,
uzimam sve sta je slatko i jedan kapucino molim....mljac
Evo ja sam budna svaku noc,kad mi misli pocnu lutat radjaonom nikako vise ne mogu zaspat, ali ja sam hrabra,ne bojim se
Sad jos i ta amnioskopija, ma zasto to rade,sta svima? Sad vise ne cekam sa nestrpljenjem petak da idem na pregled. Sutra idem kupit loptu za pilates i necu silazit s nje..., zna netko ako se prodaju u ljekarnama?
evo i mene uz nessmalo bolje raspoložena nego jučer. hormoni me šoraju samo tako.
jučer mi dragi rekao kak mu je fascinantno koliko se tijelo žene promjeni i prilagodi tom malom biću, a ja u suze. jedva me utješio da prestanem plakati.
bome noćas kontrakcije i to kakve, bolile ko sam vrag, al nepravilne pa sam zaspala kad su se prorijedile. vjerujem da je to zbog amnioskopije zbog koje još uvijek krvarim
lina... ni sama nisam sigurna dali želim što prije ili što kasnije. možda bolje što prije, ionako to moram obaviti, al ako je što prije nek bude prije slijedećeg petka jer se užasavam novog pregleda.
leptirice možda tebi neće raditi amnioskopiju, pogotovo ako si zatvorena, a možda te ni ne bude bolilo. čitala sam malo po forumima i nemaju sve cure neugodna iskustva.
meni je iskreno bila gora od punkcije bez anestezije i jučer me cijeli dan baš bolilo.
ma kad bez veze forsiraju s tim - kakva amnioskopija kad još nisi prešišala termin? vani se ni tad ne radi - smatra se zastrajelom metodom i samo se ctg-om i uzv-om prati stanje bebe. ajd nek krene prije petka da ne moraš ponovo kroz to ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dva dana nisam stigla na komp i bome sam imala puuuno gradiva za nadonaditi na forumu
Linalena, bravo za super zornu tablicu. Nije mi bilo jasno koliko su nam B&B blizu terminu dok ti to nisi lijepo istaknula.
Cure, držim fige! Nek krene nenadano, ide brzo i prođe čim bezbolnije. Iako će biti čudno kad rodite-čovjek se baš navikne da su isti ljudi na forumu
Ja sam jučer bila na izletu u Vž i sa sestrom hodala po dućanima. Počastile smo se i ručkom u McD. Njam-njam nezdravoJedino me nabavka stvari za bebe još može motivirati da toliko hodam, dok mi noge i leđa ne otkažu. Kad sam došla doma, sve sam razastrla po krevetu i promatrala s nevjericom da su te male benkice, dekice, ručnici za MOJE BEBE.
Nakon toga sam se stopila s krevetom i nisam se dizala (osim na wc i po hranu) do 11 jutros.
Usput sam pogledala i ovaj jako dirljiv video-upozoravam samo da me, naravno, rasplakao http://www.magazin.ba/featured/od-68...ina-29952.html
MIMI ne u ri, idem u pu.
corina koliko znam madezi u trudnoći promjene pigmentaciju, a što se tiče skidanja nemam iskustva.Ja sam bila taman prije trudnoće na pregledu, savjetovali su mi skidanje jednog na lijevoj dojci, ali uz napomenu da nije hitno. odlučila sam pričekat da rodim, pa ču onda ići na jedan pregled prije slijedeće sezone. Možda da odes kod dermatologice na pregled, pa da ona ustanovi ako je hitno da se skida odmah.
sybylle znam da je to bas gušt i nista nas nemože spriječit da uživamo u kupnji za svoje bebice, pa niti natečene noge,bolovi u ledjima, napetost u trbuhu....i na kraju kontrakcije. Drago mi je da si uživala i počastila se finim nezdravim ručkom , to bi i ja![]()
Sybille zavidim ti na McD mi ga u Zadru još nemamo![]()
A za madež vidit ču sada ovaj tjedan sa svojim ginekologom i sa doktorom na dane mi full smeta i osjetim ga, čini mi se da mi je u trudnoći narastao još veči pa me stalno zateže pogotovo kada imam grudnjak na sebi. A ako ne skinit ću ga kada rodim.
Posljednje uređivanje od corinaII : 24.11.2013. at 17:07
Butterfly mislim da ti lopti za pilates ima u Intersporta ili Hervisa.
Evo baš mi bila susjeda koja je rodila prije misec dana i tak nas dvije pričamo i ja se hvalim kako sam kupila Chicco uloške za bolnicu. I pita ona mene a di ti je još Vir. A ja ma što će mi Vir vidi ove kako su veliki ma dosta je to. Kaže ona meni je ali će ti trebati još neče ti to biti dosta- tako da sutra idem kupiti još dva paketa Virapa neka ima.
kako sam ja danas krepana leđa i noge me bole,a stopala ko da sam cijelu noć plesala a valjda ću sutra bit bolje!
corina mojoj prijateljici je jedan paket bio sasvim dovoljan vidit ćeš kako ti bude pa ti lako kupe.
Meni će loptu proslijediti prijateljica. Nadam se da je čarobna i da će mi proslijediti i njenih 8cm otvorenosti u roku 2 sata
Iako živim u Vž-u, bila sam jedan jedini put u McDonaldsu. Ne volim baš taj junk.Prije ću do Mlinara po neko pecivo ili burek
Tipična nedjelja ovdje![]()