Stranica 276 od 288 PrviPrvi ... 176226266274275276277278286 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,751 do 13,800 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

linalena imaš ovdje diskusiju pa pročitaj http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-81968.html

Ja sam odlučila kupiti kadicu posebno i kupati bebu u njenoj sobici na nekom stolčiću, a možda stavim kadicu i na komodicu pa okupam bebu...velika je komoda.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    i kak si riješila šampon sa kose ?

p.s. dali imaš kontrakcije? dali ti je težak trbuh? mene dosta boli lijeva strana trbuha, tu si je frajer leđa smjestio i kad spavam na lijevom boku sva težina padne na tu strane pa me boli ujutro. ne pomaže ni što mali jastuk podmetnem ispod...
    uf,zamotala se u ručnik i čekala da dodje voda, javila dr. da moram kasnit, dok je mm sedam puta zvao i živčanio, ja sam baš bila zen. to je bilo na početku trudnoće pa sam bila u svom filmu.

kontrakcije imam povremeno, ako sam dosta aktivna onda. i ja spavam na lijevom boku a kad se moram okrenut sve me boli bas zbog njegove težine, valjda i on padne na bok. tako da najviše volim spavat na tri kušina, neki polusjedeći položaj. a stalno mi se čini da je sklupčan na desnoj strani jer se stalno tamo gura, kad se javlja uvijek je to desno, ako ne onda me zvekne nisko dolje u mjehur da mislim kako ću se u sekundi popiškit.

šta vam je počeo u Zg padat snijeg???
    kod nas bura, ali sunce. ne idem van da me ne odnese

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

linalena ja imam spremnu komodicu bez kadice, kao što su naše cure već rekle ono sve u jednom je dosta nepraktično.
    za početak mislim kupati u kadici na kuhinjskom stolu, pa otić u sobu na komodicu dovršit prematanje i oblačenje. tako planiram,a vidjet ćemo kako će to bit u praksi!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi ćemo kupiti za početak kadicu s prematalicom. Htjela bih bebu baš kupati u kupanici, da ne moram prejako grijati sobu i da ne močim laminat (eventualno, svašta se događa). Onda ću bebu odmah do kadice presvući. Poslije kad bude veća mislim da ćemo uzeti onaj uložak gdje beba leži, pa u našu kadu. Omotanog ću ga onda nositi na presvlačenje u sobu... valjda

Ne brinem o bakterijama u kadi, redovito čistim, koristimo ju samo mm i ja...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja radim tocno onako kako je leptirica napisala..
    U kadi na.kuhinjskom stolu i u rucniku ga odnesem.u sobu na prematalicu..
    Misljenja sam da je bolje odmah kupit vecu najjednostavniju kadu..
    Mi smo prvo kupili anatomsku pa ju isli mjenjat jer je skroz neprakticna

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala vam cure, malo pomogne da se razbistre ideje
    Mi imamo malu kupaonu a kako je grijanje preko toplane svuda je i prevruće. Tako da ću i ja mislim za početak kadicu nekih srednjih dimenzija pa poslije u veću u našu kadu ili odmah pod tuš

Gledam onu Tommy tub - kantu za kupanje bebe - fora mi je to ali meni je to samo dobra ideja, pa lijepo napuniti kantu s vodom i buć buć. I gledam tako neki demo za tu kantu i vide se bebe koje do prsiju skroz urone u vodu a pupak im još nije otpao!!!! Zaklaman je sa plavom kvačicom kakvu ja koristim za zatvaranje vrečica sa začinima. Znaći moće pupak potpuno dok kod nas ne daj bože da ga smočiš

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

linalena ma dok ne padne pupak,bebe nesmiju u vodu. na reklama svašta prolazi.

neki dan mm bio dobre volje pa sam ga zamolila da mi očisti pečnicu. ja mu dajem uputstva, stojim nad njim i kontroliram, a on meni, ma pusti ti mene da ja to sredim,vidio sam na reklami...pošprica on sa onim prontom i samo prodje sa krpom....hahaha smjeha, ma na reklami to ide samo tako...na kraju sam uključila pirolizu

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Butterfly, bravo za tvog muža

Cure u finalu,B&B,sretnooo...

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mozete bebu tusirati i dok pupak skroz ne otpadne, moja sveki je za to nakon 4 svoje djece i 6 unucadi bila ekspert. Bitno je samo necime pokriti pupcic da se ne smoci. Normalno da necete sad tocat djecu dve ure u kadi - mi smo ih stavljali u kadicu i onda ga iz vrca pomalo poljevali pa u rucnik. Uostalom, vidim da i kod nas u bolnici kad peru djecu pred mamama tutnu ih iznad sudopera i odvrnu vodu iz spine, nisam primjetila da se nesto pazi da se ne smoci neki dio.
    Meni je svojedobno sogica dala najbolji savjet - ne kupuj unutar komodi ni nis anatomsko jer to zacas prerastu, kupi korito Imam malo vecu kadicu ali nakon 6mj kad pocnu sjediti ja ih stavim u nasu kadu, samo na dno dam protukliznu podlogu. S prvim smo se zezali pa kadu nosali do stola u dnevnom, pa prazni u kupatilu...s drugim sam skuzila da mi je sudoper dovoljno velik i stabilan i da se kadica moze na njega sigurno postaviti a da ne sklizne tako da smo ga tamo kupali. Blizu je spina i odvod, visina je taman da meni ledja ne pate, ako prska bar ne poplavi cijeli stan - i svi zadovoljni.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

curke koje ste rodile.. brzinsko pitanje... iz mene je ispalo nešto sluzavo puno smeđe krvi... jel to sluzni čep? kaj da radim?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ajme Bluebella koliko čitam, da to je čep

Stiže dečkić Mislim da za sad ništa, čekaš da pukne vodenjak ili da počnu trudovi. Čep može ispadati danima...

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

curke koje ste rodile.. brzinsko pitanje... iz mene je ispalo nešto sluzavo puno smeđe krvi... jel to sluzni čep? kaj da radim?
    čekaj i budi u pripravi, meni je čep krenuo u utorak, a rodila sam u pet ujutro...Sretno i nek ti bude kao meni

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Mislim da je,sačekaj da vidiš hoće li krenuti trudovi,pa ideš roditi dječaka .Sretno,držim fige da sve prođe u redu.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bleubella jeeee krenulo je, duboko diši ufff to i za nas tu vrijedi
    nije sada bilo poroda neko vrijeme pa smo željnji

baš sam nekako danas cendrava, mm išao posjetiti psa Reja pa me nazvao sav uplakan
    a ja samo o porodu i bebi razmišljam
    Bleubella kada se sjetim one kavice, kada si ti stigla zrihtana u onim finim šuzicama, Mare trudna, ja u komi zbog one neke stvari s mužem i u pripremi za predzadnji postupak - ti se nakraju odlučila otići u prag i eto ga Max stiže. Samo što eto opet mi je teško zbog svih koje dijele s nama radost i brigu al još nisu iskusili čari trudnoće i majčinstva

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

joooj Bbella, stiže.... mene je strah za tebe, sva sam se naježila

budi hrabra,ja preuzimam tvoj strah i brigu....krenulo je

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    bleubella jeeee krenulo je, duboko diši ufff to i za nas tu vrijedi
    nije sada bilo poroda neko vrijeme pa smo željnji

baš sam nekako danas cendrava, mm išao posjetiti psa Reja pa me nazvao sav uplakan
    a ja samo o porodu i bebi razmišljam
    Bleubella kada se sjetim one kavice, kada si ti stigla zrihtana u onim finim šuzicama, Mare trudna, ja u komi zbog one neke stvari s mužem i u pripremi za predzadnji postupak - ti se nakraju odlučila otići u prag i eto ga Max stiže. Samo što eto opet mi je teško zbog svih koje dijele s nama radost i brigu al još nisu iskusili čari trudnoće i majčinstva
    veli doktor to je to... da čekam trudove ili da vodenjak pukne, otuširam se i polako u rodilište.. sad čekam

Lina.. sjecam se te kave.... bila sam u pripremi za Prag ali sam šutila ko zalivena, nisam htjela reći da idem i sjećam se svega kao da je jučer bilo. Mare je imala mali okrugli trbušćić, ti si bila zbedirana, OKNP pokazivala neki svoj novi gadget

joj baš sam sad uzbuđena, čekam da vidim šta dalje

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Blubella ja ću ti poslati puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nek bude onako kako si si zamislila porod što bezbolnije
    Ajme jel nam to kreće zimski vlakić
    butterfly idemo ti si na redu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bluebella uskoro ćeš se ti maziti s Maksićem! Sad odmaraj i odmaraj koliko možeš...samo polako...skupljaj energiju. I nemoj otići prije nego nam staviš update da znamo vibrati...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BB, hmmm, čep može ispasti danima, pa i tjednima prije poroda. i pliz, štikla lady, nemoj u bolnicu čim počnu trudovi. kad ležiš tamo na patologiji, neće ti ni pregledati dok nisu bar na 3 min. dok nisu na 5min bar sat vremena, nikako u bolnicu (nisu li vam to rekli na tečaju?). masa se prvorotki prepadne pa brže bolje odjure tamo, a zapravo si naprave medvjeđu uslugu.
    Posljednje uređivanje od frka : 25.11.2013. at 16:58

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Blubella ja ću ti poslati puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nek bude onako kako si si zamislila porod što bezbolnije
    Ajme jel nam to kreće zimski vlakić
    butterfly idemo ti si na redu

Joj, ja sam toliko uzbudjena zbog Bluebelle i stalno mislim na nju da je i mali moj podivljao! Jos bi se moglo desit da zbog tolikog uzbudjenja i meni nesto krene.... ali ja nisam jos spremna

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

BB samo još jedan podsjetnik...pošalji mužića da kupi ponovno sve one čokoladice koje si ispraznila iz torbe

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

frka rekli su nam da ne dolazimo prije nego budu na 5 min, u subotu mi je dr. rekla mogu doći kad budu između 10 i 5 min (zbog epiduralne).

muma već je nadoknađem gubitak iz torbe za bolnicu

vidjet ćemo šta će se dalje dešavati, nema panike mali se vrti po trbuhu ko lud.....

leptirice možda se i kod tebe pokrene od uzbuđenja spremna si ti, samo misliš da nisi

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bluebella nek je sa srecom, nek prodje brzo i u redu cijeli porod.. frendica mi je nedavno rodila, sluzni joj tako dva dana malo curkao i puknuo vodenjak.. svaka cast na smirenosti, ja mislim da cu bit van sebe kad do toga dodje

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bluebella sretno!!!

frka, jaaako volem kad se javljas na ovoj temi jer su ti savjeti super!

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Lina sretan ti imendan ,bluebela držim fige za sto lakši i brzi porod,,, sretno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bbella samo polako
    Blizi se trenutak, al ne mora to biti tako skoro
    Mojoj frendici ispao 10 dana prije nego su krenuli trudovi, a kazu da moze ispasti i 2-3 tjedna prije...
    Sad odmaraj, papaj i skupljaj snagu

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

BBella Nis, zivi normalno dalje. Cep je definitivno. Meni je svojedobno ispao nakon amnioskopije (cini mi se da se tu preklapamo u iskustvu), bila sam taj dan narucena za ctg i spomenula ginekologu u bolnici da mislim da sam izgubila cep. Rekao mi je da je ocito da se nesto sprema, obavio mi ctg i pustio me doma. Mislim da je to bio cetvrtak a rodila sam iduci utorak.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bluebella sretno , ja sam uzbuđena ko da ja idem rodit!mojoj prijateljici je čep ispao 2 tjedna prije poroda.

evo ja sa pregleda bebać je procjenjen na 3500-3600 sve ok za 7 dana opet pregled.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bluebella sretno i neka ti porod bude brz i lagan.
    Zeljkica bravo za velikog deckica, pravi frajer, još malo pa ćeš nam i ti, joj baš se veselim zbog sviju vas, skroz nam je napeto na temi

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

želkice bebać je stvarno frajerić i pol

Bbella a sta ako voda pukne dok spavas, se osijeti to?
    Možda je pitanje glupo, ali svašta mi se mota po glavi, pogotovo jer znam da sam odma poslije tebe na redu
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 25.11.2013. at 19:26

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

željkice bit će to mali bucko

butterfly... već sam pitala ukoliko pukne vodenjak koliko vremena imam da dođem u bolnicu, dali moram odmah. pa mi je dr. rekla da ne moram paničiti, mogu se otuširati, nešto pojesti i laganini do rodilišta, al ne sad čekati da prođe tipa dan dva kao što neke žene rade.
    tak da bilo da krenu prvo trudovi ili pukne vodenjak nema panike, polako se spremiti i krenuti.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pitala sam i ja na zadnjem pregledu,meni je rekla u roku sat i pol.
    Pa se pitam, sta ako spavam i neznam kad pukne?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    ak kod mene bude takav scenarij opet ću isto, tuširanje, doručak i onda u bolnicu mislim da je to malo pretjerano "u roku sat i pol".

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

e da... i moram se logirati na rodu prije nego krenem i javiti novosti bez toga ne idem

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je otisao cep 3 dana prije neg sam rodila..
    Eto Bbella zelim ti porod poput mog

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Došla doma s pregleda i vidim Bluebellin post od prije par sati i sve si mislim, pa žena sad već možda rađa-čisto sam bila razočarana dok sam vidjela da čep može otići i do dba tjedna prije No, kad god da krene-sretno!!

Na pregledu sam ostala u totalnom šoku kad sam vidjela da sam u mjesec dana dobila 5kg Imam dojam da mi samo trbuh raste i ne znam gdje je to sve otišlo. Sva sreća da nisam neka malecka inače. Uloživa sam pa sam dobila zabranu duljih (šoping) šetnji, recept za magnezij i još neke tablete (zaboravila sam kak se zovu-vidjet ću sutra dok ih dignem). Bebe su dobro i rastu-malac je oko 750g, a curka oko 850g, oboje na zadak. Dobila sam i uputnicu za uzv srca (mog) zbog blizanačke trudnoće. Ima netko iskustva s tim??

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje, samo da javim da cu upravo izmjeniti potpis, jer danas vidjesmo i cusmo jedno jako ❤️
    Po kalendaru mi je 6+7, a UZ mjeri 5+2

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sybille super za bebonje a znači i ti sada malo laganini. Ja nisam radila UZV srca ali sam na početku trudnoće morala kod interniste na pregled i EKG. Išla sam na Rebro i bila je predivna doktorica

I mi se vratili s pregleda, nismo imali UZV ali je drugo sve OK. Zatvorena, svi nalazi OK i konačno ne trebam nikaj raditi do sljedećeg pregleda 23.11. Jedino doktor kaže da zbog svih mojih dijagnoza počnem više mirovati, ležati koliko god osjetim i što više paziti. Dijeta i dalje, sada je ispalo da sam dobila pol kile u mjesec dana, ali ja bi rekla 2. Razgovarali o porodu i kaže da je oko 80% kod mene carski, da jedino ako stvar krene sama po sebi onda će se tako i nastaviti

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, samo da javim da cu upravo izmjeniti potpis, jer danas vidjesmo i cusmo jedno jako ❤️
    bravo majo samo hrabro naprijed korak po korak
    ja sam danas 9+2

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sybylle super za bebace...samo neka rastu lijepo

MajaPOP evo bas sam sretna da je sve ok. Cestitam za i drago mi je da je briga bila uzalud. Zelim ti da sto prije pocnes uzivat u trudnoci!

Bbella tooo svakako moras javit, vidis da smo uglavnom sve tu i cekamo s tobom.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala vam drage moje! <3
    Bez bas vi sve bilo puno teze

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala vam drage moje! <3
    Bez bas vi sve bilo puno teze
    Inbox ti je pun

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bravo za srčeko!

Linalena, mi ćemo opet isti dan na pregled, 23. Baš je dobro dok ne moraš na nikakve pretrage u međuvremenu. Odmaraj i uživaj! Uz ovaj snijeg vani, mislim da nas neće ni puno toga mamiti van (Osim božićnih sniženja možda )

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Inbox ti je pun
    Vise nije

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ulovio me išijas na ljevoj stani pa vise ležim nego sjedim! majo drago mi je za srceko , navijam i dalje da bude sve ok! Linus i sybylle meni je prosli tjedan rađen anomaly scan i svi protoci i srceko nase bebekice su ok! Kaj se oterecujes sa kilama imas , dva srca ispod svojeg bitno da su ona ok i da napreduju, kile bude skidale kolektivno! Sto se tice kadica , ja sam kupila komodicu sa kadicom jer je bila po razumnoj cijeni a kadicu malo među sam dobila na poklon!! pa se budemo prilagođavali kaj nam bude bolje.Bbella za sto bezbolniji porod i sto tako i leptirici!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne brini skuzit ces ako pukne dok spavas. Mene je probudilo u 5.30h ujutro, odjednom mokra, a nisam se popiskila. Jos je to bilo na 37+4 pa nisam bas niti ocekivala. Na kraju moji trudovi nisu dosli par sati i rodila u 21.30h nakon 3 doze gela.
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 25.11.2013. at 21:29

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sybille lijepo bebice napreduju... ne brini za kile, sa dvoje bebača brzo će se to istopiti

Lina... lijepo miruj, budeš više vremena na forumu provodila.... tko je vidio skitati okolo

meni ispao još jedan poveći komad čepa... kontrakcije došle i prošle.... čekam dalje valjda ne budem morala dva tjedna još čekati.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sybylle bravo za bebice, i Linalena i tebi super da je sve u redu, malo više odmaraj.
    MajaPOP bas mi je drago za srce junacko

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim tocno onako kako je leptirica napisala..
    U kadi na.kuhinjskom stolu i u rucniku ga odnesem.u sobu na prematalicu..
    Misljenja sam da je bolje odmah kupit vecu najjednostavniju kadu..
    Mi smo prvo kupili anatomsku pa ju isli mjenjat jer je skroz neprakticna

i prvu i drugu curu kupali/mo u sobi, ugrijemo sobu na određenoj temp.
    na krevetu
    na prematalici je malo operemo sa šamponom (ne svaki put šampon) i prenesemo u kadicu koja je na krevetu
    do kadice je odmah ručnik, brzinski je operemo i obrišemo ručnikom i ponovo na suho na prematalicu na oblačenje
    nekako smo se izverzirali .....ali to je sve dok ne počne pljuskanje i sjedenje, onda se selimo na pod na pločice,
    a mislim da će ova druga u naš kadu, a u njoj ćemo je kupati u njenoj kadi i mirni svi

blubella sretno!!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.11.2013. at 22:38

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bugaboo hvala za odgovor, je bilo jako bolno ?

Bbella draga, spavas...sve miruje?

Lina pa vidis ti koliko je sati, di si?

Inace curke DOBRO JUTRO, sta imamo danas na meniju , tko ide na pregled?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •