Stranica 277 od 288 PrviPrvi ... 177227267275276277278279287 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,801 do 13,850 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    Bugaboo hvala za odgovor, je bilo jako bolno ?
    )
    Pa ukupno gledajuci meni je od puknuca vodenjaka do izgona proslo 16 sati, ali samo 3 zadnja sata su me sibali trudovi i bilo je intenzivno. Bude to sve ok, kad god krene bit ce gotovo taj ili iduci dan kako god okrenes i sve se da pretrpiti za nase bebice. Nemoj unaprijed brinuti i strahovati, od toga nemas koristi.
    Svim trbusastim suborkama zelim mirne trudnoce te brz i sto laksi porod, kad ugledate te male struce sve se zaboravi

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

MajaPoP,super za srčeko,vidiš da si se bez veze brinula (ko i ja).
    Linalena,odlično da je sve u redu i da nemaš nikakvih pretraga,sad samo odmaranje
    BB,želim ti da rodiš brzo i sa što manje bolova,ajme jedva čekam..
    ja sam jedan dan gledala te kadice,tak su slatke sa onim medekima unutra,mi imamo samo tuš kabinu,a to nije baš prikladno za malu bebicu,sreća pa ak bu sve ok,bum rodila na +40,pa bum kadicu sa bebicom mogla stavit bilo kam.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro....buđenje ali nema bureka...
    željkica, sybylle, linalena bravo za bebače sad laganica do idućeg pregleda!
    MajaPOP e to su posebne vijesti! Drago mi je da je sve na kraju ispalo savršeno nakon početnih briga. I nemoj se više vraćati u te sfere...sad samo uživanje do kraja!
    Bluebella
    Jesam se ono ja hvalila na sav glas kak super spavam? Noćas se mali i ja nikak dogovoriti kak ćemo spavati. Leđa i trbuh nisu u funkciji već dugo. Maleni ne voli desni bok - odmah se probudi i vrpolji, a na lijevi bok je izbacio svoju nogice i rukice i nisam mogla spavati na toj "grbi"...i tako smo se okretali pola noći ...
    Mislim da samo ja imam danas pregled...tj večeras! Pa tko će dočekati i preživjeti do 19.20h?! I još su jučer frendicu hospitalizirali jer je njen mali miš premalen za tt

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

MajaPOP za srčeko, joj kada se sjetim.

Bluebella baš smo uzbuđene - ajmo oklade (iako mene kocka nikada nije išla) ja bi rekla da će se Max predstaviti roditeljima 30-11

butterfly101 ja jedan dan mjesečarim a onda drugim čorim ko top iako me još nisu ovako bolila križa i prepone ali je umor radio svoje

Muma ufff i ti kasno popodnevni pregledi, ali eto ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je dole sve kaka treba i da možeš još malo u shoping

e da i i griz od integralnog griza (kao zdravije a onda ga "zasolim" hrpom krašekspresa)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutrooooo!
    Evo i od mene kafica i sendvic sa sunkom i majonezom (to inace nikad ne jedem, niti je ima u mom frizideru, al sad mi bas doslo!

zeljkice i sybylle bravo za velike bebace!
    lina uzivaj do slijedeceg pregleda!

Bbella odmaraj i uzivaj, jos malo pa ste troje doma

Muma, e jesi si zacoprala...
    i mojon curi su nogice s lijeve strane, pa kad legnem ona se odguruje rukucama i nogicama i gura guzu prema desno

MajaPOP bravo i vibram da i dalje bude sve ok

Sorite ak sam nekoga zaboravila...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ajme kako ste vi budne od rane zore meni je dan predugacak ako se prerano probudim

Za dorucak castim kruhom i nutellom, dugo nisam to jela
    Posljednje uređivanje od Vrci : 26.11.2013. at 08:45

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

MajaPOP drago mi je da je sve ok, ne rastemo svi istom brzinom i eto tvoja mala srecica je to malo sporije odradila, sad samo nek sve ide skolski dalje...
    Meni vec danima nos zeza ujutro prvo moram ispuhat cepove koji se naprave.. ne osjecam se prehladjeno i nije mi jasno koji vrag je to...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jejja to je stvar trudnoce. Puno se cura zalilo na to

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

jejja to sinusi proradili pa se cijede i meni je tako u prvih 3 mjeseca non stop pun nos, procice sto je najbitnije
    bb ima li sta novo hoce li krenuti?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni i dalje bude nocu zacepljen nos, do jutra. Kad ispusem, sve ok

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro ja noćas loše spavala pa malo produžila,baš sam bila nemirna bila vjerovatno sam pod dojmom bluebelle i kako mogu svoj porod očekivat svaki čas,znam da sam dosadna više sa svojim strahovima al šta ću baš me strah al ono luđački ( nemojte mi zamjerit)

Muma sretno danas!
    A Bluebella se ništa ne javlja????

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kaj se Blubella nije javila od sinoć, možda nam je Max tu

Jejja mene pak nos zeza od nekog 10dnt -stalno začepljen, a sada od kada je i hladnije me i sinusi bole pa se inhaliram i onda ispušem nekoliko maramica. Mene to jako muči jer mi ne da spavati, zagušljivo mi je, fali mi zraka. Ajme kada se sjetim prvog tromjesječja i onih vrućina a ja jedva dišem. Nabavi si običnu fiziološku za nos

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro jutro drage moje, evo mene s pregleda moja princeza ima oko 2kg i danas smo 32+6
    Vadila sam opet briseve na aerobe, anaerobe...... Kontrola za 3 tjedna

Blubella kako si nam ti ?
    Butterfly samo hrabro polako

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

tu sam, još uvijek 2u1, samo sam malo duže odspavala svi vele da se dobro naspavam..

idem do dućana po nešto za doručak... moram si još udovoljavati raznim kombinacijama dok nisam rodila, kad rodim samo zdravo dolazi u obzir dok ne se ne vratim na početnu kilažu...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Corinall bravo za tvoju princezicu,
    prava cura

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro jutro drage moje, evo mene s pregleda moja princeza ima oko 2kg i danas smo 32+6
    i moj Maks je na 32+6 imao oko 2kg....
    mala K lijepo napreduje

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dan curke, mi se sa tatekom upravo narucali on otisao popodne na posao, a mi idemo u pola 4 na instruktazu za referdnum! Vidim da se vesele kao i inace, sto mi je bas drago cuti!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

butterfly skužit ćeš da ti curi voda i ako budeš spavala meni se to dogodilo, probudilo me u 2 ujutro mislila sam da sam se upiškila baš je bilo ful mokro i odem na WC a muž me pita da šta je, a ja govorim ili sam se upiškila ili je vodenjak puko i bilo je ovo drugo s tim da je meni i taj čep otišao, onda sam se istuširala i obrijala i polako spremila za bolnicu

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Danas sam podigla tablete koje mi je jučer dala doktorica. Radi se o diazepamu pa sam sad malo čitala o tome na nekom forumu. Ima dosta žena kojima su propisani Normabel/Diazepam/Apaurin pa ih nisu pile zbog navedenih mogućih nuspojava.Sad me baš zanima koja su vaša razmišljanja/iskustva? Meni ih je doktorica dala zbog uloživosti i da mi se mišići trbuha čim više opuste...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sybylle prepisuju oni svašta što, kao, nije za trudnice ili ima svakakve nuspojave Ja sam bila na nifedipinu radi kontrakcija od 27tt do sad, pa piše da nije za trudnice. Neće ti ništa biti. Barem sam ja dobila mišljenje i drugih giekologa da smijem piti.
    Ja tražim božićne kolačiće koje planiram peći ...moram očuvati živce do 19.20h!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MajaPOP cestitam na srceku!!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sybylle mnoge trudnice piju normabele zbog kontrakcija, naravno kad im ih prepišu liječnici, nIšta na svoju ruku ne bi radila. I ja sam ih pila doka sam bila na tokolizi, nekih 12 dana, a po izlasku iz bolnice tek povremeno kad bi osjetila stezanja.

A kad smo kod pucanja vodenjaka meni je bila fobija da će mi puknuti dok se budem tuširala - kako tad osjetiti da curi

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anddu rijetko kad to iscuri onako odjednom ko u filmu, meni je curilo cijeli dan i to dosta čak da sam se i tuširala sigurno bi osjetila tu količinu vode koja bi izašla

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma pretpostavila sam i ja da ne pljusne odjednom ali to je bila moja fobija pred kraj i svako tuširanje sam se pitala isto :p

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    sybylle
    Ja tražim božićne kolačiće koje planiram peći ...moram očuvati živce do 19.20h!
    Do 19.20h samo tražiš recepte ili se već misliš bacit na pečenje Ako nađeš nešto zanimljivo, podijeli s nama. Ja planiram radit tortu caprese, između ostalog. Prije par mjeseci sam ju prvi put jela, ali nikako da ju probam ispeći.A baš mi je nekako božićna s bademima, lješnjacima i čokoladom

A tablete ću svakako piti. Ako doktorica kaže da je ok i da treba, onda joj vjerujem. Ne mislim se na svoju ruku zezat,samo sam htjela čuti ako ih je netko uzimao.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U 19.20 je pregled A kolačići kreću nakon što napunimo 37.tt...čisto da nam Božić ne pobjegne ove godine

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma sretno na pregledu... javi da se dečkić zbuckao

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure. Krećem

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Muma sretno, jedva cekam izvješće. Puse.
    Ja bila danas na pregledu štitnjače i moram na operaciju.maknut taj glupi čvor koji imam, uh opet bolnica i anestezija, jezim se od toga.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo mene napokon svojoj kučici )

Ajme koji ludi dan kod mene danas. Moj dragi M je po ko zna koji put uspio izgubiti nešto i to ovaj put ključeve od auta koji ima privjesak na kojem je čip s kojim se prijavljuje na posao i prema njemu prima plaču. A uzbuna oko toga zovi radio ako neko nađe da se javi pa odi u kafić pitati i tako pola dana vamo tamo..... I aj nakraju stvarno neka dobra duša nađe ključ i ostavi ga kod prijateljice u kladionici.

Tina draga a joj pa kud na operaciju
    Željkice isprašit ću te po turu radi straha, aj jako su sve druge rodile i ti češ. Uostalom da je to tako strašno pa nitko ne bi imao više od jednog djeteta.
    B&B još nas držite u neizvjesnosti
    Muma ~~~~~~~~~~~~ za pregled

~~~~~~~~~~i svima ostalim za sve što vam treba

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma sretno ~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!
    Tina pa kad moraš ić,jel hitno?

Corina a baš bi me tribalo dobro isprašit,a šta ću.......cila sam napeta zbog toga.
    ipak još ima dobrih ljudi pa su kjučevi vraćeni.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Željkice draga pomiri se s tim da moraš roditi i da će ti biti kao i svima drugima. Boliti hoće ali ta bol prođe i nakon nje slijedi nešto najljepše na svijetu : ti si mama s prekrasnim malim smotuljkom u naručju
    Tako da ne paničari više i skuliraj se malo jer ako te uhvati veliki strah i panika e onda će ti biti još gore i više će te boliti .
    Ti si hrabra i ti to možeš uostalom ti to moraš!!!!
    Posljednje uređivanje od corinaII : 26.11.2013. at 20:09

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo me, bez lijepih vijesti, naravno. Imam osjećaj da se već 3 mjeseca borim s vjetrenjačama. Na zadak je, malen je (2230g) iako ona kaže da ga ne može dobro izmjeriti kad je na zadak, otvorena sam za neki tijesni prst i od idućeg tjedna kontrole u bolnici. Što znači da čim me vide, krevetac je moj, nema više doma...znam već. Ljuti me taj maleni. Tužna sam i jadna...ponovno.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

željkice tako je slušaj corinu kako god pogledaš roditi moraš ,bit če to sve super i imat češ porod za poželjet! e da i bravo za tvog bucka!
    ah da drage moje moram operirat taj benigni čvor koji je naraso od 5mj.za cijelih 5mm sa svih strana, a i ružno izgleda kao da mi je zapeo orah na sredini vrata,mogao bi i dalje rasti pa nebi više imala orah nego recimo naranču ,ma joj užasavam se toga ali kaj ču moram to maknuti,više me strah te operacije nego kad sam išla roditi!
    corina ajde super da su mužići vratili ključeve,ipak ima dobrih ljudi!
    pozz svima,još čekamo mumu i njeno izvješče!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me, bez lijepih vijesti, naravno. Imam osjećaj da se već 3 mjeseca borim s vjetrenjačama. Na zadak je, malen je (2230g) iako ona kaže da ga ne može dobro izmjeriti kad je na zadak, otvorena sam za neki tijesni prst i od idućeg tjedna kontrole u bolnici. Što znači da čim me vide, krevetac je moj, nema više doma...znam već. Ljuti me taj maleni. Tužna sam i jadna...ponovno.
    Muma još malo izdrži..... kak je prošlo ovih 35 tak će i još ovih par što je preostalo.
    ne znam dali si razmišljala možda da rodiš u nekoj drugoj bolnici ako te strah vaginalnog poroda bebe na zadak.
    npr. u vinogradskoj u zg prvorotke sa bebom na zadak idu na CR. Dali si se raspitivala o mogućnosti da dođeš u zg roditi?

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

uh a ja taman pisala dok si ti več napisala!
    nemoj biti ljuta na malca,izgleda da želi biti fit kao i mama mu ,razumijem da si jadna i tužna ali ipak.....tko zna možda te baš neče ostaviti u bolnici.
    a to kaj ima malo kila pa rađala su se djeca i sa manje pa je bilo sve ok,ma nadoknadit če on to čim se rodi i dođe domeka
    bit če sve u redu,nemoj se previše nervirati,,mada i sama znaš to!
    šaljem vam velike puse,tebi i malom L.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

muma,možda ga stvarno nije dobro izmjerila,a i kaj ak je malen,pa nemreju sve bebe biti 4 kg..ja sam rođena sa 7 mj,bila u inkubatoru,kad su me donesli doma rekal je deda,da to neće preživjeti..pa ipak sam dosta narasla..
    kaj to znači da si otvorena za tijesni prst,da bi mogla uskoro roditi?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma saljem zagrljaj.. mozda je mali krivo izmjeren,pa recimo ima 2i pol kile,a to je solidno. Ja sam rodena sa slicnom kilazom pa me eto sad,ima i previse

Da stvarno,jel mozes ici u Zagreb?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nisam se ništa raspitivala do sad. Ginekologica me danas nešto kao pitala kako stojim s tim da je on na zadak...ja sam joj rekla da znam da nemam baš izbora kod nas...i onda me nešto kao pitala onako ismijavajući da "kakve bi ja to opcije?!"...razgovor bi imao smisla ali ona je bila ironična. Ne znam više...baš se loše osjećam, izgubljeno, ljuta jer je on malen, a i ne znam kaj da radim... Baš me i buraz zvao i rekao kak je na poslu pričao o meni i kolegice predlažu isto da se ne zezam s rizicima ako je beba na zadak... vrištat ću

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

corina hvala ti na riječima utjehe svjesna sam ja toga da se moram primirit jer ovako samo radim gore,inače sam kuakvica al ovakva nikad,smirit ću se ja nadam se.

Muma nemoj bit ljuta na bebača frajer će bit mršavko al sve će on to nadoknadit kad se rodi kad ga budeš hranila znam da si zabrinuta i da ti sad ni jedna riječ ne pomaže,moja nećakinja se rodila sa 1200 g sa 7 mj a sad je frajerica od 5 godina!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma taj "tijesni prst" nisam ni komentirala s njom...ne zam kad bi moglo krenuti. Znam samo da ako u ponedjeljak odem u VŽ u trudničku, više nema ni razmišljanja o ZG, ili bilo čem drugom. Ostavit će me sto posto. Ostavili su jučer prijateljicu jer je beba malena...a nije na zadak. Ja sam bila 2280g kad sam se rodila (ali imam buraza blizanca) a mm isto tako nekako jer je rođen sa 7.mj. A ja bi da je bebač barem 2500 danas... ježi ga. Moram se skockati i razmisliti.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

probaj nazvati Petrovu, SD ili Vinogradsku pa pitati... ili hzzo pa pitaj koja su ti prava, dali možeš doći roditi u neku bolnicu u zg. imaš još vremena. obično se u 38tt radi CR.

iskreno, mene bi bilo strah roditi vaginalno na zadak, pogotovo kad je prva beba u pitanju.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma vjerojatno je to i genetski kažeš da ste se i ti i muž rodili mali odnosno s manjom kilažom, tako je meni moj dr reka za mog bebača jer je velik mm se rodio od 3500 a ja od 4 kg tako da nije ni čudo da je mali bucko! vjerujem da će sve bit uredu,a ovo za porod poslušaj cure i raspitaj se.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko znam, SD radi CR sa prvorotkama na zadak. Još kad čuju da je mpo trudnoća, manje procijenjena beba i sl., sigurno bi te primili. Ali da, za to vjerojatno treba uputnica baš za tu bolnicu

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mimi hvala na odgovoru i rijecima utjehe, danas me nekako od jednom prosao strah od poroda i jedva cekam dan da ga rodim,zagrlim,ljubim,obucem i dodjemo nas dvoje kuci gdje nas svi lijepo docekaju!

Zeljkice vjeruj mi da sam veeelika panicarka,ali sad sam koncentrirana na to da beba bude dobro i sve prodje u najboljem redu, samo nek su oni nama zivi i zdravi,mi cemo za njih izdrzat sve bolove i biti jake!

Muma neznam sta bih rekla, buduci da je bebac mali, dali su ti rekli ako postoji mogucnost da se pravilno okrene?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sto se rodilista tice imas pravo otic kamo god zelis, jedino sto ti putni trosak pokriva do najblize ustanove. Makar mislim da ti to nije bitno .
    Koliko znam mi iz Istre ne moramo ici nuzno u Pulu, ima puno zena koje idu i u Rijeku pa cak Zg. Jedino ponavljam ono sto hzzo ne pokriva je putni trosak jer je nama u istri najbliza ustanova pula.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

leptirice i željka.... mene kad uhvati strah od poroda sjetim se samo straha od negativne bete i pomislim si "ma mogu ja to" i kad mi bude najgore samo ću se sjetiti otvaranja maila sa nalazom na kojem je NULA. a uostalom neke druge opcije nema, beba mora izaći van, toliko smo ju željele, ovo je zadnji dio koji moramo proći do ostvarenja te želje.
    zato glavu gore i pozitivne misli bit će kako bude, ne možemo baš puno utjecati na tijek poroda, ali možemo biti smirene i slušati babice i dati sve od sebe

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure. Sutra ću biti pametnija, danas mi je puna glava svega.
    butterfly šanse da se okrene su sve manje. Sumnjam da će se okrenuti. Većina ih se okrene do te faze.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma a da probas u ck?
    Sto se velicine tice, znam da nije lako, al evo, moja prvorodjena je imala 2660g sa okruglih 38tt
    Danas je cak i veca od svoje generacije, i prepametna mala glavica
    Btw, i dr. Tot me tjesila da je ona bila jos manja kad se rodila (pozalila sam se kak se mala rodila...)
    A ni ti nisi neki div, jel...
    Pa zasto ides vec u ponedjeljak u TA? I ne idi prije nego ti netko provjeri raspored doktora...

Curke u finalu - vibram da bude sto lakse

Pusa svima

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Muma baš mi je žao da pregled nije prošao kako si očekivala. Slažem se sa svime što su i ostale cure napisale-bebač je možda i veći od njihove procjene, još će on sigurno nakupiti nešto dekagrama, a nije ni strašno ako bude malo manji u početku-sve će nadoknaditi. Što se tiče poroda, zbilja razmisli o svim opcijama prvenstveno zato da nejdeš na porod sa velikim strahom i nelagodom. Vjerujem da se djeca mogu bez problema roditi i na zadak, ali ti trebaš odabrati opciju s kojom ćeš ti biti ok i u koju ćš ti imati povjerenja pa će onda sve bolje i lakše proći.

Željkice, razumijem da te je strah-pa to je sve normalno. I najveća glupost je ono "što se mora, nije teško", ali "što se mora, mora se" je već puno istinitije No, kao što su svi već potvrdili, žene rađaju već tisućama godina (i to po više djece) tako da će sve to nekako prirodno doći. Svejedno se nadam da će ti se strah malo ublažiti pa da ti cijelo to iskustvo ostane u čim boljem sjećanju. Možeš ti to!
    Posljednje uređivanje od sybylle : 26.11.2013. at 22:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •