Stranica 287 od 288 PrviPrvi ... 187237277285286287288 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,301 do 14,350 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

probaj ju zamotati sa rucnikom ili maramom! uglavnom je utopli , ja ima problem sa glavoboljama imala sam pometnu pa su mi sivali glavu, od kad sam trudna, nisam popila ni jednu tabletu, pokusavam je rjesiti na taj nacin ili ako imas mozda kakvu mast na biljnoj bazi tipa konjski balzam u kojemu nema nista od ibrufenskih sastojaka!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala cure, namazala sam se nekakvim prirodnim balzamom pa mi je bolje.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobro jutro komadi , meni danas stižu svekići i moja cura Nera, sretna ko valjda kad ću roditi (zbog pesa naravno)

Jučer popodne bili na obiteljskom okupljanju, i hrpa familije me nije vidla od kada sam trudna - svi znaju za MPO ali išli su mi strašno na živce s pričom "sada kada se propuhalo odmah će drugo i treće", ili jel puno ležiš i tako. Mi nikada nismo tajili MPO, dapače, ali baš me to pogodilo. Svi jako dobro znaju što sam sve prošla, moje godine ali ne, to inzistiranje na sljedećem djetetu me baš zabolilo. Čini mi se da samo najjuža familija kuži koliko je ovo dijete posebno, jedinstveno

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eh Linalena mnoge od nas su to prošle - sad kad se to sve otčepilo, ide i drugo. Ja to doživjela i od svog ginekologa, za nevjerovati . Čovjek u našem slučaju s dijagnozom teške muške neplodnosti nije očito nikad odustao od spontanog začeća

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eh, lina, mislim da nas je vecina to dozivjela...
    i meni su to uoprno govorili nakon prvog poroda (kao da ce trudnoca popraviti katastrofalan s-gram)
    a ja evo cekam trecu mpo bebu

mislim da je frka rekla da je to i njoj rekao i to netko tko zna da nema jajovode...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja lina kod svakog ti je ista situacija , sta ja tek da kazem kod nas iskopali par spermatozoida i uspjeli oploditi dvije jajne celije i jos se ni ova dva moja momka nisu rodila a vec mi ljudi savjetuju i govore ajde idite na trece mozda ce biti cura , al ja to po kratkom postupku samo kazem najbolje da moj muz ostane i bez lijevog testisa ne bili kako cure imali. ili dam slican komentar. al mene to uopste ne dotice.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja srecom to jos nisam cula za sebe, ali znam da se to zna pricati opcenito

Ja se jos mozda malo i nadam da se drugo nekako prirodnim cudom uspije dogoditi...iako znam da cu opet morati na mpo. Al opet, mozda...

I cemu da fama oko deckica... kome god mama kaze da nosim decka svi kazu bravo, super, cestitam, sin... sto su cure manje bitne? Ma glupo

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Jutro svima, čudno je otvoriti ovaj forum i naći 2 nova posta

Pisala sam i na vezanoj temi za to, al pošto vas je tu najviše, da napišem i tu.
    Ja sam u 29+3, zadnjih skoro tjedan dana, intenzitet i učestalost pokreta i udaraca se totalno smanjio, osjetim je samo navečer, lagano, i to ne onih 10 puta kolko bi kao trebalo u 2h već laganih 4-5 puta
    Zvala sam svoju gin i poslala me na CTG u bolnicu, bila sam 45min, i nakraju rekli da je sve ok, da je pupčana omotana isl da nebi bio takav nalaz, da nebrinem.
    Nemogu da nebrinem, jer uvijek je bila u pokretu i baš se razbacivala, a sad se prorijedilo ful zadnjih 1tj, je moguće toliko rijetko jedva osjetiti bebu u tom tjednu trudnoće?

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Nov@ ja sam sad 27+3 i znaju se dogoditi dani kad ih jedva tu i tamo slabašno osjetim, a ima dana kad su aktivni cijeli dan i lupaju na sve strane. Naravno da se uplašim kad se zaredaju dva neaktivna dana, ali kako samo čitala tuđa iskustva, izgleda da je normalno da i oni imaju dane kad su aktivnij i dane kad su mirniji...Super je da si otišla kod doktora, ipak se radi o tjedan dana slabije aktivnosti, ali ako kažu da je ctg u redu, onda vjerujem da zbilja jest ok.

Jučer mi se dogodilo prvi puta da sam nakon velike nužde na wc papiru imala svježe krvi. Nadam se da su samo popucale neke žilice od naprezanje, da nisu hemeroidi. Pretpostavljam da bih prepoznala da se radi o hemeroidima ili? (nisam ih nikad imala, ali po pričanju, dosta boli pa ih je teško ne prepoznati)

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nova,mi smo isto trudne. Moj sad vise ne udara kao prije,nego osjetim vise kao migoljenje unutra. Cesto se niti ne osjeti na vam. A onda par puta udari da sve boli, pa mir.
    Imaju i oni svakakve dane. Nisam sigurna da li smo vec u tjednima kada se broje pokreti,ili je jos rano

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mislim da se preporuča brojanje od 28tt, nek me neko ispravi ako griješim. Ja sam od tog brojanja odustala, atipična sam trudnica po tom pitanju
    Objašnjavam ja to tak zabrinuta svojoj gin za brojanje, al ona veli da je bitnije da je osjetimo svaki dan, nije bitno koliko puta. Kao da neznači da se ona ne giba ako je mi ne osjetimo (kak je moguće ne osjetiti bebu od 1.5kg koja sew meškolji?)
    Ne pomaže ni slatkiši, ni nakon obroka ležanje, ni kad protresem trbuh...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam cula da se gleda 10 pokreta cijeli dan. I to,da je bitno da se osjeti

Pa ja sam na uzv vidjela micanje malca,da nisam osjetila sve to. Bas prosli tjedan

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja nisam nikad brojala pokrete glavno da se javi,već duže vrijeme nema udaraca nego kako kaže vrci migoljenje.

butterfly???????

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala na utjehi, možda paničarim bezveze a mišonjica se samo uljenila ili tulumari po noći kad ja spavam. Kad pitam neku ex trudnicu u vezi pokreta, ni nesjeća se ni nema pojma. A kad pitaš MPO trudnicu točno zna kad i koliko, zato jer smo toliko ˝opuštene˝ tokom trudnoće. Ja nedavno baš pisala kak sam bezbrižna, čak i tjedne zaboravila brojati tj dane križati na kalendaru, i eto mi sad.
    I mm veli da dižem paniku bezveze, eh kad bi znao da to nije samo tak jednostavno... Sva sreća, on je totalna pozitiva uvijek. Kakvi su vaši, dižu paniku s vama ili smiruju uvijek situaciju?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

vrci ,nov@ što se pokreta tiče ja sam u 35tt trudnoće dobila papir daih brojim, broje se tri puta dnevno, kad je beba najaktivnija. Treba izbrojat 10 pokreta u sat vremena.

željkice evo ja sam io dalje u komadu... baš senije ništa promjenilo od zadnje kontrole. kadideš ti, u pon?

lina samo da potvrdim da sam i ja imala iskustva sa istom situacijum. a najbolji su mi ljudi koji kad dodje prvo djete kažu pa ajde sad drugo, nemojte čekat, pa dodje drugo djete, oni bi treće.....lako je njima govorit, ali treba imat mogućnosti za toliko djece koliko ih oni imaju u glavi, uvijek im je na pameti ajde još jedno...ja stvarno popiz. na takve komentare.

Tinka79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Moze samo savjet koje ste cajeve pili u trudnoci.Ja brojim 8tt i kako u vrtu imamo domacu metvicu bila sam sva sretna sto je mogu svako jutro popiti sa zlicom meda.Ali sad sam malo citala po internetu i kazu da nije nikako dobra u ranoj trudnoci?!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Tinka i ja sam pila mentu bas zato sto je imam u vrtu.
    Nisam nista posebno izbjegavala osim skoljki,tartara i gljiva. Sve ostalo sam tamanila !
    Na pocetku sam bila luda za bevandom,valjda mi je to kiselkasto odgovaralo.

Tinka79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    Tinka i ja sam pila mentu bas zato sto je imam u vrtu.
    Nisam nista posebno izbjegavala osim skoljki,tartara i gljiva. Sve ostalo sam tamanila !
    Na pocetku sam bila luda za bevandom,valjda mi je to kiselkasto odgovaralo.
    Bevandu ,i ja jednu iza rucka! Ma bezveze mi palo na pamet potrazit na internetu za cajeve i vidim ne mentu ali ne pise i zasto ne.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam cula da se gleda 10 pokreta cijeli dan. I to,da je bitno da se osjeti

Pa ja sam na uzv vidjela micanje malca,da nisam osjetila sve to. Bas prosli tjedan
    Ovo potpisujem. Na zadnjem uzv-u gledam kako se bebe meškolje a ja apsolutno ništa nisam osjetila...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ukucaj u pretraznik, bilo je tema i cajevima u trudnoci

za pokrete sam svugdje citala da ih treba biti 10 u sat vremena, al broji se svako migoljenje, lupanje, stucanje, sve sto osjetite...
    Broji se 2-3 puta na dan, u vrijeme kad je beba i inace aktivna
    Mislim da se to gleda od cca 28 tt
    Ja bas i ne brojim, jer se stalno migolji i lupka
    Ima dana kad je mirnija i tad obratim paznju, tj brojim

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Drage moje evo me napokon! Nisam imala net a tek smo jučer stigli domeka iz bolnice.
    Vidim da nam butterfly još nije rodila...draga, kaj čekaš? Hehehe...
    Ne stignem vas čitati trenutno ali čisto da vam poželim porod ko moj...milasova sakrij se ....pa ukratko (prije nego nađem vremena da stavim čitavu priču)... ipak su ono bili trudovi a ne probava (valjda sam se tješila). Oko 10.15h otišli smo u bolnicu, ispunili papirologiju i iza 10.30h bila sam u rađaoni na pregledu (pošto je "probava" radila svakih 5-10 minuta...pa da me tamo pregledaju). Bila sam otvorena 2 prsta. Smjestili su me na ctg, izvadili krv i čekali smo nalaze za cr (odluka zbog zatka, tt, težine bebe i mpo-a). Ti nikakvi trudovi trajali su do 11.14h kad mi je puknuo vodenjak i onda su krenuli na svake 3-4 minute, dosta bolni. Nakon 2-3 truda doktorica je slučajno čula da stenjem, gurnula ručicu i već je pipala guzu malca koji se tiskao van . Iskreno, nisam znala da je to TO jer su me svi ignorirali kad sam rekla da su trudovi jači. Nisu očekivali takvo ekspresno otvaranje. U sekundi se okupio čitav tim, prebacili me na drugi stol i u 2-3 truda malac je bio vani, u 11.40h, 2490g i 46cm...apsolutno neizmučen i savršen. Kasnije ću vam staviti koju fotkicu. Bili smo tema tjedna
    I čisto za informaciju...uspjeli su mi šibnuti i malo dripa i dobili smo i nalijeganje na trbuh ...iako mi nije jasno za drip jer su ga šibnuli dok sam ja već tiskala malca.
    Lovro i ja svima šaljemo puse i javit ćemo se kad stignemo!
    Posljednje uređivanje od Muma : 08.12.2013. at 08:38

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Muma, čestitam ti i ovdje

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma draga, ovo je prekrasna prica za dobro jutro! Hvala sto si se javila, nadam se da je Lovro lijepo spavao prvu noc u svom kreveticu. Prekrasno ime! Ja sam bila tako sretna kad sam procitala vrijeme trajanja tvog poroda , stvarno si to odradila vrhunski. Cestitam od srca jos jednom i naravno pokusat cu te sustic brzinom poroda.

Mi smo jos u komadu, nedamo se...visoko smo,valjda nam tako odgovara a dole sve "lijepo" zatvoreno...zeljkica mi je sad konkurencija !

Uzivajte sa malim Lovrom, puse

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma čestitam još jednom,super šta si to brzo odradila i šta ste stigli kući!

Butterfly ja sutra idem samo na ctg u sri je pregled, još ćemo se potući koja će prije rodit
    Posljednje uređivanje od željkica : 08.12.2013. at 10:30

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Muma, čestitam još jednom! I ti i Bluebella ste nas baš ohrabrile svojim pričama s poroda. Kako Željkica kaže, ona i Butterfly će se još i potući koja će doći prije na red kad to i nije tako strašno Cure, držim vam fige da i kod vas ide ovako ekspresno i da dođete kući sa prekrasnim, zdravim bebama i ugodnim iskustvom.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma... čestitam i bravo za ekspresan porod. uživajte doma sad u troje

butterfly i željkice ... ajmo curke .... koja će prva hvatajte vlak brzih poroda...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma čestitam od srca Sad ćete imati najljepše blagdane u troje

Joj ja jedva čekam da prođe ovaj mjesec pa da dođem u "sigurne" tjedne. Jučer mislim da sam malo previše bila u ne-horizontalnom položaju, sad me frka hvata...ah

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Muma čestitam, a što se dripa tiče vjerojatno su ti ga dali da se maternica počne stezati da ubrzaju proces (meni su ga dali također nakon poroda ali tad više ne boli)

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Muma draga dobro došla doma
    Jedva cekam slikicu tvog malog princa

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma,bravo!!! Cestitam
    Sada cemo svima zeljeti"Muma porod"

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Muma draga cestitke jos jednom na savrseno odradenom porodu!
    Ljepo je procitati tak nesto.
    Velike puse Lovri i jedva cekamo sliku andelka malog.
    Zeljkice, Butterfly zelim vam ekspresan porod ko mumin...prvo tebi leptirice, vec j vrijeme, ne! a onda zeljkici.
    Pozz svima i big kiss.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Danas se ponovila ista situacija s krvarenjem prilikom vršenja nužde, samo što je danas baš izašao cijeli ugrušak krvi i shvatila sam da se radi o vaginalnom krvarenju. Ikakav savjet ili iskustvo???

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sybille,
    ja imam takvo iskustvo. meni se ponekad javlja i kad pesacim malo duze. isla sam kod ginicke i rekla mi da imam polip na grlicu velicine zrna kukuruza, koji se javlja u trudnoci zbog posteljice, nosim nisko na samom uscu mi je placenta. mislim da se zove decidualni ali nisam skroz sigurna. rekla mi da se nebojim jer to pri porodjaju se samo ocisti. to je moje iskustvo, mozda kod tebe nije tako, ne bih te htela uplasiti, mada nije uopste strasno.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sabille a da odes k doktoru?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

sybille ajd ti doktoru to ti je najsigurnije , da se nisi od tezine krenula otvarati jer mi smo ista sedmica a meni dr se boji da se ne krenem otvarati od tezine i kaze nikad se nezna moze krenuti danas sutra, tako meni moj kaze a ja dole zabetonirana a ti koliko se sjecam si vec bila otvorena vrsak prsta.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Hvala na odgovorima! Svakako mislim sutra do svoje doktorice. Ne znam ima li potrebne ići na hitnu sada

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sybylle, ako ti je to bila nesto smeckasto, mozda i nije problematicno. Znam da moze biti cisto da ti je pukla kakva kapilarica i svasta nesto pa mislis da dizes paniku. S druge strane, ipak si trudna s blizicima pa je kod tebe ipak malo drukcija situacija. A da odes na hitnu, cisto reda radi, bolje puhati na hladno?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma saljem jos jednu pusu!

Ja se ne bih bunila ni da me zapadne milasova-porod

sybylle ja bih isla na hitnu, za svaki slucaj

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sybille jesi bila na hitnoj ? Šta kaze doktor ?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro

Sybille nadam se da je sve OK

A mene noćas zgrabilo nekaj, ne znam počelo je na jednoj strani (gdje me i inače zna onako stisnuti ) pa se sav trbuh stvrdnuo, (to znam osjetiti nekoliko puta kroz dan, brzo prođe i ne boli), no sada je trajalo malo dulje i lagano je bolilo , da bi onda krenuo neki pikavi osjećaj koji je počeo gore i proširio se do skroz dole i nakraju me tako zgrabilo u križima ufff. No ajd sve je prošlo brzo, al me malo prepalo. No možda zato kaj sam jako loše spavala, stalno se okretala jer me jako bolila vratna kralježnica.

Čini mi se da će se moje godine početi ogledati u trudnoći u problemima s kostima

Prošlo 2 tjedna , još 2 tjedna do pregleda!!!! Cure od kada vas doktori zovu svaki treći tjedan na kontrole?

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    jutro

Prošlo 2 tjedna , još 2 tjedna do pregleda!!!! Cure od kada vas doktori zovu svaki treći tjedan na kontrole?

Mi krećemo od sad sa 3tjedna razmaka, valjda je onda kad uđeš u 3.tromjesečje

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam u prvoj trudnoći skoro do kraja bila na 4 tjedna,a sad mi je stavila na tri obzirom su blizanci,kad sljedeći put dođem kod nje sa nepuna 33 tjedna radit ćemo i prvi ctg

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Eh Linalena mnoge od nas su to prošle - sad kad se to sve otčepilo, ide i drugo. Ja to doživjela i od svog ginekologa, za nevjerovati . Čovjek u našem slučaju s dijagnozom teške muške neplodnosti nije očito nikad odustao od spontanog začeća
    Što se tiče komentara stvarno se svašta doživi,mome sinčiću kad je bilo oko 1,5 god. on trčkara kao svako zdravo i veselo djete a jedna teta došla gleda ga i čudi se ,govori kako izgleda normalno kao "pravo djete".Onda sam shvatila da ljudi koji nisu u mpo,kad čuju da je "umjetna" oni misle da će se roditi neki umjetno napravljeni roboti a ne prava djeca.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče komentara stvarno se svašta doživi,mome sinčiću kad je bilo oko 1,5 god. on trčkara kao svako zdravo i veselo djete a jedna teta došla gleda ga i čudi se ,govori kako izgleda normalno kao "pravo djete".Onda sam shvatila da ljudi koji nisu u mpo,kad čuju da je "umjetna" oni misle da će se roditi neki umjetno napravljeni roboti a ne prava djeca.
    strašno, prestrašno

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ovo nije prva takva priča, sretna. bila je tu i cura s blizićima kojoj je tetka došla u babinje i rekla kako su lijepi, baš kao da su pravi. zato sam za to da se inzistira na terminu potpomognuta - inače bi me bolila briga kako ljudi kolokvijalno nazivaju MPO, ali ovo "umjetna" povlači za sobom bezbroj predrasuda i krivih pretpostavki koje si ljudi iskonstruiraju u mozgu. baš sam nedavno imala slučaj na faksu kad me uvaženi sveučilišni profesor, inače psiholog po struci, uvjeravao kako je potpomognuta s vlastitim stanicama, a umjetna kada je u pitanju donacija. i ne možeš mu dokazati jer eto ON to tako misli i bok!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ovo nije prva takva priča, sretna. bila je tu i cura s blizićima kojoj je tetka došla u babinje i rekla kako su lijepi, baš kao da su pravi. zato sam za to da se inzistira na terminu potpomognuta - inače bi me bolila briga kako ljudi kolokvijalno nazivaju MPO, ali ovo "umjetna" povlači za sobom bezbroj predrasuda i krivih pretpostavki koje si ljudi iskonstruiraju u mozgu. baš sam nedavno imala slučaj na faksu kad me uvaženi sveučilišni profesor, inače psiholog po struci, uvjeravao kako je potpomognuta s vlastitim stanicama, a umjetna kada je u pitanju donacija. i ne možeš mu dokazati jer eto ON to tako misli i bok!
    jedna moja poznanica je izjavila da joj nije jasno kako djeca dobivena u Mpo postupku mogu sličiti na svoje roditelje a btw dotična je visoko obrazovana!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

jeste li vi sa utrogestanima i folacinom prestajali postepeno ( mislim smanjivali dnevne doze) ili ste odjednom. meni je danas zadnji dan, 13tt, ali dr mi je reka da mogu prestat pa sam malo zbunjena.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, prestala sam naglo
    utriće sam uzimala 3×2 i samo sam prekinula no nastavila sam sa po 2×1 duphostan
    a folacin isto, no to sam prešla na elevit u kojem ima folne

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    da, prestala sam naglo
    utriće sam uzimala 3×2 i samo sam prekinula no nastavila sam sa po 2×1 duphostan
    a folacin isto, no to sam prešla na elevit u kojem ima folne
    i ja od danas pijem jedino elevit.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj jojo prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li vi sa utrogestanima i folacinom prestajali postepeno ( mislim smanjivali dnevne doze) ili ste odjednom. meni je danas zadnji dan, 13tt, ali dr mi je reka da mogu prestat pa sam malo zbunjena.
    ja sam u 12 tt prestala sa utrićima i folnom odjedanput i počela sam pit prenatal od solgara

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •