Page 31 of 288 FirstFirst ... 2129303132334181131 ... LastLast
Results 1,501 to 1,550 of 14374

Thread: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

lasta's Avatar

Valin M hvala sto si nam se javio u tebi jako stresnom trenutku. Nadam se da ce izdrzati jos biti 2u1 i da ce sve proci dobro.Koliko je ovdje dobre vibre i molitvi mora biti. Puno je izljubi i budite jaki....volimo vas.

Andream i šumsko lijepe vijesti samo neka ih bude vise i vise.

Bebica_2's Avatar

Vala draga nažalost mogu reć da znam kako vam je, bilo bi bolje da ne znam al eto...
    Sve sam slično prošla i ja, iako puno ranije, vi ste sad već u 31.tj. pa još koji tjedan i bit će sve ok!samo treba mislit pozitivno znam da je teško al to bebica osijeti i puno joj znači!
    Mislimo na vas!

Evo i ja danas obavila pregled i koliko sam se cijelu trudnoću bojala skraćenog cerviksa, ja evo još zatvorena!sve je ok i od slijedećeg tjedna idem u bolnicu na pregled ako se šta prije ne pokrene samo!

lasta's Avatar

Nea ne moras panicariti...kada budes javila da je krenulo mi cemo bezglavo jurcati na forum da vidimo da je sve proslo ok

nea0902's Avatar

Quote Originally Posted by lasta View Post
    Nea ne moras panicariti...kada budes javila da je krenulo mi cemo bezglavo jurcati na forum da vidimo da je sve proslo ok

KLARA31's Avatar

Vala držite se izdržite još koji tjedan kako je bebica rekla i sve će biti ok

prag's Avatar

ValaMala držite se vas troje! jaka je to bebica, što je sve do sada preživjela pobjediti će i ovo ne sumnjam! stalno si mi u mislima i molitvama!

Gabi25's Avatar

ValaMala u mislima smo s tobom, držimo fige da sve bude u redu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tikki's Avatar

Vala molim se za svo troje... Za vašu djevojčicu da bude jaka i da se čvrsto drži sa svoju mamu... Za tebe draga, da budeš psihički snažna za svoju bebu i da se nastaviš boriti za malenu... I za TM da bude uz vas i da vas sretno doveze kući u veljači... Nadam se da će sve biti u redu... ~~~~~~~~

ježić's Avatar

ValaMala,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

alma_itd's Avatar

Vala nadam se da ce lijekovi pomoci i da ce bebica uspjeti da ostane sto duze sa tobom,gdje joj je najbolje.Toliko se nas molimo za tebe,vjerujem da ce sve biti dobro,tvoja malena je borac...nakon svega sto si prosla od pocetka,ja vjerujem da ce na kraju sve biti dobro iako ste sad vjerujem ludi od brige,jer se mozete samo nadati,slusati dr. i moliti Boga da se sve dobro zavrsi.U mislima ste mi ti i tvoja djevojcica

alma_itd's Avatar

Cure imam jedno pitanje...Zadnjih par dana se ne osjecam bas najbolje...imam nekoliko puta u toku dana napade lupanja srca i vrtoglavice i imam osjecaj da mi fali zraka.Mislila sam da je to mozda normalno jer beba raste pa gura dijafragmu i sve se smanjuje i stisce na racun bebe,ali bas moram vise puta u toku dana snazno udahnuti da se ne bih onesvijestila.U slijedeci ponedjeljak moram vaditi nalaze i raditi onaj test sa glukozom,ali nesto danas kontam da mi je mozda zeljezo snizeno pa se tako osjecam Da li je neka od vas imala slicne smetnje?

nea0902's Avatar

Meni se to pocelo desavati ima par dana al sam pripisala to nekako kraju trudnoce ... Danas me prvi put uhvatilo tako da sam mislila da cu se onesvjestit. Ne znam zasto se to desilo, mozda tlak ... Ne znam. Pitat cu dr-a u sridu pa ti javim sta mi je rekao

Mia Lilly's Avatar

Quote Originally Posted by alma_itd View Post
    Cure imam jedno pitanje...Zadnjih par dana se ne osjecam bas najbolje...imam nekoliko puta u toku dana napade lupanja srca i vrtoglavice i imam osjecaj da mi fali zraka.Mislila sam da je to mozda normalno jer beba raste pa gura dijafragmu i sve se smanjuje i stisce na racun bebe,ali bas moram vise puta u toku dana snazno udahnuti da se ne bih onesvijestila.U slijedeci ponedjeljak moram vaditi nalaze i raditi onaj test sa glukozom,ali nesto danas kontam da mi je mozda zeljezo snizeno pa se tako osjecam Da li je neka od vas imala slicne smetnje?
    Meni se to događa. Željezo mi je užasno nisko. Pijem ga već dva mjeseca po dvije tablete dnevno ali baš ne pomaže.

đurđa76's Avatar

Quote Originally Posted by nety View Post
    Nije me bilo par dana na forumu bum se ja probala cuti s Valom iako mi je glupo smetati nakon sto sma procitala da se njen muz javio
    Ja sma danas bila u Petrovoj 10tt je i bio je neki drugi dr bio je jako ljubazan Kasum je bio na predavanju Sve mi je pokazao i sve mi je objasnio Mjerio je Nuhalni nabor kao manji je od mm i sve je ok ali bi ipak zbog godina da idem na amnio(36) Moj muz je protiv toga a i ja nisma bas odusevljena ali se i opet bojim sta ako nije s bebom sve ok
    Mali je postotak komplikacija nastalih amnio samo 1% ali nikad neznas Jedva sam ostala trudna jedva ...psihicki sam skroz pukla nemma strpljenja bas previse a samo 2 IVF postupka su bila Cak me i sram mog ponasanja ljudi su isli po 10 puta a ja ..meni je dosta vec nakon 2
    Uzasav se amnicinteze i pitam se ima l potrebe za njom ako je NN ok
    ja se nisam puno premišljala,znala sam i da ako odem na amnio neću ići na pobačaj,tako sam vrlo jednostavno razlučila i odbila,radili smo samo nuhalni koji je bio u redu i dalje nisam htjela,ni na triple ni na amnio,samo se razluči što bi bilo i što bi napravila u konačnici nakon dobivenog nalaza,odluka svakako nije laka

alma_itd's Avatar

Meni je do sad bilo ok,doduse vadila sam ga prije mjesec i po.Ne bih nesto na svoju ruku da uzimam od tableta,radije bih da sacekam do ponedjeljka da imam ''pravu sliku'',ali kako mi je tesko ovih par dana,samo pusem i odhukujem kao da slona nosim na prsima,a danas na poslu sam se uplasila koliko mi se zavrtilo i imala sam osjecaj da ce mi srce iskociti(kao da imam neku pticu u prsima koja leprsa,eto takav mi je osjecaj).Pogledacu na netu koje povrce i voce ima zeljeza,pa da mozda to uzimam do ponedjeljka.Puh...

alma i meni se događaju slične situacije, ostanem bez zraka i ako ne sjednem i počnem doboko disati imam feeling da ću se onesvijestiti. Za sada vrtoglavice još nisam imala. Moja drica je rekla da je to sve normalno i neka više odmaram i slušam svoje tijelo, tj. kad mi pofali zraka da sjednem i odmorim, makar tebi je teže jer još radiš pored toga što si prešla 27. tt. A za željezo ja nisam htjela onaj željezo fumarat (heferol kod nas) ni po liječničkoj preporuci, uzela sam Floradix (100% na biljnoj bazi) i nalaz krvi mi je OK. Možda da probaš ako se kod tebe da nabaviti.

Nea nema mjesta panici draga, imat ćeš divan porod i još divniju bebu - jedva čekam čestitati ti
    Bebice znala sam da ćeš ovaj put dogurati do termina, sva tvoja disciplina se isplatila

frka's Avatar

Quote Originally Posted by ValaMala View Post
    Drage cure, kao prvo puno vam svima hvala na ovakvoj podrsci,
    molitvama i lijepim rijecima. To nam jako puno znaci.
    Posto ne znamo jos nista, ne znam ni sto napisati. Mz je odmah hitno
    primila kortikosteroide za sazrijevanje fetalnih pluca nase bebe,
    cerviks je jako skracen i prijeti prijevremeni porod. Sada je na nekim
    lijekovima koji sprecavaju kontrakcije (ne klasicna tokoliza), no oni
    uzrokuju dosta nuspojava, konkretno probleme sa srcem i disanjem, tako
    da joj je dosta lose.
    Zamolila me da vam napisem da ste sve predivne, da vas pozdravlja i
    vase bebice. Jako je tesko nositi ovaj strah, brigu, svakodnevnu
    strepnju za toliko zeljeno i voljeno nase dijete. Vec smo bili mirni i
    sretno ocekivali da prode ovo vrijeme do poroda i sve ovo je veliki
    sok. Borili smo se od samog pocetka za nasu djevojcicu i tako cemo
    nastaviti sve dok je ne zagrlimo zivu i zdravu.
    uf - mi se nakako pratimo u svemu - klinikama, doktorima, a i tijeku trudnoce, nazalost... evo da vas malo utjesim - ista stvar se i nama desila. znam da je i Vala pisala kako su joj BH kontrakcije pocele jako rano - moje su pocele sa 17tt, a prvi put sam zbog strasnih bolova hospitalizirana s 23tt (bolovi su bili posljedica prijasnje teske operacije i pucanja priraslica) i od tad sam strogo mirovala. s 30tt BH kontrakcije su izgleda presle u trudove, otvorila sam se i bebi se vec pipala glavica koliko se spustila. uz to sam imala i niz drugih nerazjasnjenih komplikacija - pad krvne slike koji je odgovarao gubitku oko pola litre krvi zbog cega sam cak bila i na MR-u trbuha. dobila sam kortikosteroide i lezala u bolnici na tokolizi (koja ima grozan utjecaj na disanje i srce - ma strasne nuspojave) do 34.tt. nakon toga su me otpustili, ali se porod ocekivao svaki cas. na kraju sam ponovo hospitalizirana u 36.tt zbog manjka plodne vode i prezrele posteljice. i na kraju sam rodila na tocno 39tt veliku, jaku i zdravu curku!
    u takvim je situacijama kljucno mirovanje - znaci ni mrdnuti iz kreveta osim na wc, nikako ne sjediti i lezati maksimalno na lijevom boku. sigurna sam da je nas to izvuklo u najkriticnijem periodu... i prva vam je stanica 32tt - kad dogurate do tamo, mozete lakse disati...

znam kako vam je i znam da vas bas nista ne moze umiriti i utjesiti, ali nadam se da ce vam nas primjer dati malo nade i vjere u pozitivan rasplet. grozan je taj osjecaj jada, bespomocnosti i straha i znam da trenutno sve izgleda crno, ali zbilja, zbilja sve moze ispasti u redu i imajte to stalno na umu...

vibram da docekate nas scenarij - curku u terminu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(kakva je to "neklasicna" tokoliza? to je onaj lijek koji sluzi i za reguliranje tlaka?)

thaia28's Avatar

Vala ~~~~~~~~ da sve dobro završi; ja vjerujem da će sve biti u redu

tonili's Avatar

vala drž se! Ja sam sa svojim curkama uz tokolizu i strogo mirovanje izdržala punih 6 tjedana, hospitalizirana sam otvorena 3cm, Eva već u kanalu, išla rodit otvorena 6cm. Nije lako, ali sve se izdrži. Strogo miruj i misli lijepo i pozitivno-to je moj recept!

mare41's Avatar

Ja moram, osim Vale, pozdraviti sve čuvalice trudnoće po bolnicama (MPO i one druge).

fjora's Avatar

vala mala i muž , mislimo na vas i vašu curicu

nea0902's Avatar

Quote Originally Posted by mare41 View Post
    Ja moram, osim Vale, pozdraviti sve čuvalice trudnoće po bolnicama (MPO i one druge).
    Potpisujem!
    Vala mislim na vas bit ce sve u redu!

Pozdrav svim curama na ovoj temi!!
    Vala Mala , mislimo na vas!!

vala ~~~~~~~~~

KLARA31's Avatar

alma za takvo ostajanje bez daha skoro do vrtoglavice sam čitala da je najbolje leći odmah na lijevi bok,jer je tada najbolji protok krvi i tebi do srca pa krv nosi kisika dovoljno,inače ako npr. ležiš na leđima iza 5mj trudnoće beba i ostali organi pritišču te glavne žile koje se vraćaju do srca i tada ženi se može uzlupati srce i ostajat bez daha,tako sam čitala na zdravstvenom portalu jednom,neznam više gdje,a inače je i tipično za trudnice da se ostane često bez daha i meni se to dogodi ali nikada do vrtoglavice ili da mi jako lupa srce,ali zna iznenada se uzlupat i onda na lijevi bok i ubrzo sve bude ok

prag's Avatar

ValaMala drži se! dat će Bog i roditi ćeš ti veliku, zdravu i jaku curicu!

alma mislim da ti simptomi mogu biti od nedostatka željeza. izvadi feritin, željezo, hemoglobin. ja po preporuci gin uzimam od početka trudnoće ferrum lek 2x1 tab za žvakanje zbog anemije, dobiješ ih na recept..

kerolajn5's Avatar

vala mala~~~~~~~~~~~~da sve bude u redu!

TOMISLAVA's Avatar

Vala
    Sve ce biti u redu, samnom je u bolnici bila cura koja je takodjer lezala od 31 tt, i sad je vec na 35.
    Zato samo pozitiva i slusaj doktore

alma_itd's Avatar

Quote Originally Posted by KLARA31 View Post
    alma za takvo ostajanje bez daha skoro do vrtoglavice sam čitala da je najbolje leći odmah na lijevi bok,jer je tada najbolji protok krvi i tebi do srca pa krv nosi kisika dovoljno,inače ako npr. ležiš na leđima iza 5mj trudnoće beba i ostali organi pritišču te glavne žile koje se vraćaju do srca i tada ženi se može uzlupati srce i ostajat bez daha,tako sam čitala na zdravstvenom portalu jednom,neznam više gdje,a inače je i tipično za trudnice da se ostane često bez daha i meni se to dogodi ali nikada do vrtoglavice ili da mi jako lupa srce,ali zna iznenada se uzlupat i onda na lijevi bok i ubrzo sve bude ok
    I ja sam cula da se treba lezati na lijevom boku,ali glava od bebe mi je na lijevoj strani i kad tako legnem pritisnem ga valjda i on pocne lupati na sve strane,tako da i od mog spavanja vise nema nista...Cak me zna probuditi lupanje u sred noci i onda skontam da lezim na lijevoj strani i da sam ga pritisnula.Jedva cekam da se nekako drugacije okrene,ali eto od pocetka je tako smjesten ''poprecno'',pa valjda mu se svidja.

kordica's Avatar

bok svima!!

ja se jučer vratila, bebe su velike (11, 12 i 13 cm) i aktivne, sve je na svom mjestu, cerviks 43 mm T
    pregledavala me dr. Akšamija (jako je draga) i rekla da je zasad sve u najboljem redu. samo da tak i ostane

ValaMala drži se

Svima svako dobro želim
    Last edited by kordica; 06.12.2011 at 20:07.

lasta's Avatar

Kordice vratila si se...samo neka tako i ostane.

Da jos malo zavibramo za Valu i za Bab...cure držite se

andream's Avatar

Kordice, neka se tako i nastavi. Da, dr je jako draga i detaljna, i mene je pregledavala jednom.

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by mare41 View Post
    X!
    Mare...

Sori, ali moram jedan OT: Isprobali smo večeras tummy tub. Beba uživala do neba. A tek mi promatrajući nju! Toplo preporučam!
    http://www.tummytub.co.uk/gallery.html
    Last edited by Mojca; 06.12.2011 at 22:40.

nety's Avatar

Curke dobila sma uputnicu za UK i BATB Procitala sam na povijesti bolesti da je to antibiogram e sad jedno pitanje Poštop sam morala kompletnu krvnu sliku i mokracu to su mi rekli da idem u doma zdravlja i to sam obavila Za ovo..antibiogram..je posebna uputnica i piše za mikrobiologiju
    A gdje s tim idem jeli mi netko to moze reci? Nije mi bas zvijezda blizu da se secem do nje bezveze a M mi radi pa me nemre voziti A totalno me zbunila ta posebna uputnica i sad neznam kam bi s tim A narucena sam za 2 tj opet u Petrovu jer moram to donijeti i jer ce ponovno mjeriti NN

bugaboo's Avatar

Nety imas u Petrovoj mikrobioloski laboratorij pa pitaj tamo jel mozes to kod njih obaviti. U istoj ti je zgradi gdje i obican lab, samo kad udjes odes skroz desno i tamo pitaj.
    Last edited by bugaboo; 07.12.2011 at 09:03.

KLARA31's Avatar

uživali smo sinoć na uzv 3D, moja curica je mirna jedva da je ruku pomakla i pokazala lice,a nogice drži prekrižene al smo uspjeli vidit spol
    sve je super

prag's Avatar

Quote Originally Posted by KLARA31 View Post
    uživali smo sinoć na uzv 3D, moja curica je mirna jedva da je ruku pomakla i pokazala lice,a nogice drži prekrižene al smo uspjeli vidit spol
    sve je super
    bravo za još jedan curetak na forumu!

andream's Avatar

Bravo za curku. I ja kad vas čitam postajem pomalo znatiželjna nosim li curku ili dečkića (evo i Seve čak objavila da će roditi sineka ... ali odolijevam napasti, neka bude do kraja iznenađenje. Eh slatkih li mukica ...

nata's Avatar
    123

Evo samo da vam javim da sam od sutra do poroda na promatranju u bolnici.
    S obzirom na moju prijašnju lošu anamnezu, a i beba je nešto manja, pa dr. želi
    pratiti situaciju odnosno dali će posteljica i dalje dovoljno dobro opskrbljivati
    bebu hranom i kisikom. Inaće, ctg nam je uredan, zatvorena sam...jedino bi bilo
    dobro da naša "mršavica" nabaci još nekoliko grama. Sada u 37.tt ima 2350g.

Mislit ću na vas...a vi mislite na nas!

Svima želim svako dobro, uredne trudnoće - da možete uživati u njima, a curama
    kojima se približio "dan susreta" da im bude najljepše moguće iskustvo.

Bye

KLARA31's Avatar

nata sretno i da curka nabaci još par stotina grama

sretno nata! Neka curetak jos malo ojaca do najljepseg susreta i neka ti bolnicki dani brzo prodju. Mislimo na vas! Ja sam danas prelezala veci dio dana jer me prepone rasturaju i trbuh mi je nezgrapno velik. Osjetim bebe sve nize i ne kuzim kako se toliko moze promijenit u jednu noc, jos jucer su bili visoko iznad i oko pupka. Trebam li se zabrinuti?

mirna26's Avatar

evo da vam curke javim...ja u 15tom tjednu saznala da u sebi nosim malog pišonju.....još nije sigurno 100%..ali nekih 90% da)....pišonja se vidi iz aviona....a ja cijelo vrijeme mislila da je curka....ovo je zaista bio šok..hehehe

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by ValaMala View Post
    Bok cure, ovdje Valin muz. Nakon redovnog pregleda hitno je hospitalizirana, ne bih puno detalja, jos smo oboje u soku i javit cemo se kroz neko vrijeme. Imajte nas u mislima, to nam puno znaci
    uz vas smo i neka bude lažni alarm

Bebica_2's Avatar

Ma Sumskice ne brini ko zna kako su se smjestili pa te sad brcaju malo niže, a i čuj još malo pa je kraj blizu možda su se spustili prema izlazu
    jedva čekaju da upoznaju mamu svoju!!
    još malo, još malo!!

Mirna bravo za pišonju!!!

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by Bebica_2 View Post
    Ma Sumskice ne brini ko zna kako su se smjestili pa te sad brcaju malo niže, a i čuj još malo pa je kraj blizu možda su se spustili prema izlazu
    jedva čekaju da upoznaju mamu svoju!!
    još malo, još malo!!

Mirna bravo za pišonju!!!
    ma čekaj malo bebica...pa ti ćeš se svaki čas porodit.....

a kaj ti nosiš?

bugaboo's Avatar

Sad sam dosla doma nakon pregleda u bolnici i na dnevnom ulosku krv! Prvo sam se prestrasila, ali si mislim da je to sigurno od ne bas njeznih prstiju doktorice koja je radila pregled, jel se to ikome od vas desavalo nakon pregleda?
    Ne bih htjela dizat frku i opet letit u bolnicu, po baby watcheru bebi kuca srceko i sve je ok, sad cu se najest cokolade da me malo izbumba iznutra da se smirim.

Mia Lilly's Avatar

Ja bi rekla da je to od pregleda.
    Neki dan sam bila u Petrovoj, u trudničkoj ambulanti... tamo ko na traci. Niti ti pogledaju papire, niti te ko išta pita. Pregled gotov za 2 minute.
    Ležala sam cijeli dan nakon pregleda jer me užasno boljelo.
    Ili pojedi naranču da te izmlati pa ćeš biti mirnija.

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by bugaboo View Post
    Sad sam dosla doma nakon pregleda u bolnici i na dnevnom ulosku krv! Prvo sam se prestrasila, ali si mislim da je to sigurno od ne bas njeznih prstiju doktorice koja je radila pregled, jel se to ikome od vas desavalo nakon pregleda?
    Ne bih htjela dizat frku i opet letit u bolnicu, po baby watcheru bebi kuca srceko i sve je ok, sad cu se najest cokolade da me malo izbumba iznutra da se smirim.
    ja sam sebi rekla...ak vidim krv nakon pregleda ili sexa, zanti cu da je to zato jer je prokrvljenost grlića ogromna i velika je vjerojatnost puknuća neke žilice, što mi je dr. objasnila, ali svejedno bih se javila na hitnu da budem mirna.pošto si se ti vec vratila iz bolnice..znači, vec si pregledana što ti daje sigurnost da nije nikakvo krvarenje prijetilo pa je navjerojatnije neka žilica.ja bih pričekala.ako se smanjuje..to je to.najvjerojatnije će tako i biti.ako se povećava krvarenje, što je jako malo vjerojatno..onda drito u bolnicu opet!
    ne brini...kaže mi moja dr...da je bolnica puna žena oko večernjih sati sa takvim i većim krvarenjem ali nakon sexića..hehe

bugaboo's Avatar

Hvala cure, evo lezim i nadam se da ce prestati, nije neka velika kolicina krvi, ali dovoljno da me uznemiri. Evo bas se malena meskolji iznutra pa sam uvjerena da ce sve biti ok i da je to od pregleda.

Bebica_2's Avatar

mirna evo još 10 dana!!toliko se bojali da ne bi opet prerano a kako sad stvari stoje niš se još ne događa, ne da se bembolini van
    i da curica je, tako barem kažu

bugaboo ma bit će da je od pregleda, ti lezi i odmaraj pa ako do sutra ne stane pravac doktoru, al ako je od pregleda bude stalo!