ko da je jučer bilo kad sam sa curama pila kavicu i ti nisi mogla doći jer ti baš i nije nešta bilo dobro,a gle sad,još malo i imat ćeš najljepši susret sa svojom djevojčicom!!!!sretno
ko da je jučer bilo kad sam sa curama pila kavicu i ti nisi mogla doći jer ti baš i nije nešta bilo dobro,a gle sad,još malo i imat ćeš najljepši susret sa svojom djevojčicom!!!!sretno
evo... baš zbog tih, tada "misterioznih" bolova i probadanja se nisam usudila doći!
ali kroz 40-ak tjedana se fakat navikneš, iako sam se ja malo opustila tek negdje iza 30-og tjedna(al ja sam po prirodi paničarka - sirota moja curica, stalno ću je daviti sa nekim svojim strahovima).
evo, mi fakat brojim o sitno, a ja još i danas ne mogu vjerovati svaki put kad me curica pikne pod rebra da se ovo stvarno događa!
svima!
patuljchica super za tebe i tvoju curicu.pa vi ste na samome kraju. zelim ti najljepsi susret s bebicom tvojom.
a sto se tice bockanja,probadanja¸meni je to ima tjedan dana non stop.sad me kao iglicom malo lijevo,malo desno bocne.ali ja sam to shvatila kao da se moja bebica javlja da je sve ok,jer ja sam uvik u panici sta ce biti...
p.s imam nizak secer i malo bakterija u urinu ima li to kakve veze s bockanjem
za nizak šećer ti ne znam - ja imam visoki, pa sam od 25 tt na dijabetučkoj dijeti. Bakterije bi mogle biti uzrok, ali mislim da bi upala trebala biti dosta jaka (zato se i rade urinokulture, da se otkrije upala prije nego se uopće pokažu vanjski simptomi).
Ono što se meni čini najlogičnijim, s obzirom na tvoj track record je da te jajnici bockaju kao posljedica hiperstimulacije - još uvijek se "vraćaju" u normalu, a zbog trudnoće (jajnik bi trebao hraniti žuto tijelo koje hrani bebu dok se posteljica ne formira) rade "prekovremeno". Tako su ti meni doktori objasnili to probadanje. Činilo mi se logičnim, pa sam objašnjenje prihvatila.
btw. to ne znači da nizak šećer i bakterije treba ignorirati! svakako provjeri sa dr. što i kako dalje...
ja sutra idem na 1.uzv-pregled zbog iscjedka inace sam trebala oko 20.12
sutra mi je 5+2 , po mojoj racunici , jel se moze ista vidjeti , plizzz odg.
frka....ali ja nisam mislila na trudnoću sa 37 tjedana i dalje već malo prije draga
lasta....u kojem si sada tjednu?19tom?
ja sam u 17tom i ne osjećam niš..zapravo osjećam ja puno toga..ali ne znam da li da to prepišem širenju maternice ili gurkanju maloga...mene zna probosti niže pubično ali mi je to čudno...pa zar toliko nisko?ponekad osjetim odjednom kao da mi je "netko" sjeo na mjehur..pa nakon 15tak minuta popusti...biti ce da je to bebone....hehe....bebone bebone bebone..ta riječ mi je tak smiješna
ujutro sam nakon svog orgazma iz snova osjetila opet grčenje maternice ali ovog puta sam stavila ruku na trbuh i točno osjetim tvrdo pod prstima....to je maternica koja se grči....ma cure moje..jeste sigurne da bebone voli ta ljuljkanja maternice...ja na njih nemrem utjecat..žao mi je..van moje moći![]()
Moze se vidjeti gestacijska vrecica sa zumanjcanom, gestacijska bi se svakako trebala vidjeti. Meni se vidjela mala gv s nepunih 5tj. Za odjeke ploda je jos prerano. Sretno!!!!
Crvenkapice, gestacijska vrećica pojavljuje se u 4. tt. Iskusan dr sa dobrim ultazvukom može diajagnosticirati trudnoću već između 4 i 1/2 i 5. tt pomoću transvaginalne sonde.
U početku sa gestacijska vrećica vidi kao vrlo mala okrugla struktura i ona raste otprilike 1mm dnevno do 9. tt.
Trudnoća bi se kod tebe mogla vidjeti, međutim nekad se gestacijska vrećica ne vidi sve do kraja 5. tt (ili dok beta ne prijeđe 2500-3500)
Crvenkapice, sretno sutra, neka sve bude u redu i neka se vidi gestacijsak vrećica i potvrdi intrauterina trudnoća.
Ali ako i ne bude još vidljivo, ne brini, bit će onda za tjedan dana.
samo da se ispravim....ja sam mislila na srčeko malo...gestacijska bi mogla biti kao što curke vele
sretno crvenkapo!!!
joj baš sam smotana..odjeci srčeka mog bebone su se vidli sa 6+2..tada sam zapravo imala zakazan uzv..ko zna možda bi se vidjelo i prije...joj koji je to jedinstven osjećaj..joj joj jojma nešto predivno.....taj osjećaj želim i tebi..samo budi strpljiva..pusa
U petak sam se na ovoj istoj temi zalila kako nisam imala ni jedan vaginalni pregled do sad...Bolje mi je da se poklopim usima i sutim.Sinoc odem da piskim i dok sam sjedila na wc osjetim da nesto ''pljusnu'' iz meneSvjeza krv sa komadicima necega.Uspjela sam samo da stavim ulozak,zgrabim trudnicku knjizicu i odjurim na hitnu.Nisam imala predhodno nikakvih bolova osim bebinog standardnog skakanja po cervixu.Do bolnice sam plakala jer nisam znala da li da se radujem sto bebo skace,jer to znaci da je ziv ili da kontam da skace jer se pati zbog necega.Odmah su me prikljucili na aparat,a nakon toga uradili vaginalni pregled,intavaginalno UZ i obicni UZ.Sve je OK,ali mi je posteljica jos uvijek dijelom preko cervixa i valjda kako se siri doslo je do pucanja nekog kapilara,a kako sam ja na fraxiparinu i aspirinu,krvarenje je malo jace.Sinoc je vec krvarenje stalo,ali su me zadrzali u bolnici na promatranju.Sinoc nisam dobila fraxiparin,a veceras ga opet mogu nastaviti.Sad sam dosla iz bolnice.Rekli su mi da cu ako posteljica ovako ostane morati na carski
.Beba je narasla prilicno,sad je 1290gr. a sutra idem kod svog ginekologa pa cu jos ispitati ostalo.Pitala sam dr. jel trebam nesto posebno da izbjegavam,kaze ona nema sexa vise
...kao da ga je od transfera uopste i bilo
Nadam se da do kraja trudnoce necu vise dozivjeti onakav strah kao sinoc...mislila sam da je gotovo...a u torbi jos uvijek nosim slike sa 4D...mislim da bi mi srce puklo da se bebi nesto lose desilo.
joj daj šuti alma...prestrašila si me.....joj joj joj..što nisi prije rekla da imaš pacenetu previju...ubit cu te....joj bože sveti...hvala ti da je sve u redu....pa beba skače po mekanoj posteljici..njoj je to zabavno al tebi očito nije....ajde hvala bogu da je sve u redu..ma biti će sve u redu....sve je u redu..nemoj se brinut..samo uspori draga ako ti je poteljica tako nisko..nemoj da ti padne na pamet da nosiš nešto..da se naglo saginješ dižeš i slično...sve pooooolaaaaako![]()
masa bebe se proračunava na temelju opsega trbuha i duljine bedrene kosti. to je procjena a ne egzaktan podatak.
Ima li jos neko od trudnica ovdje kod koga je posteljica preko cervixa i nazad(a da je malo ''starija'' trudnoca od moje)? Meni je jedna dr.koja me je pregledala u 18tt rekla za ovakav polozaj posteljice,ali kao za 10-15 dana ce se ona podici i nema problema,a eto nije se jos ''podigla''.Sad se brinem hoce li to nesto uticati na trajanje trudnoce ili na sam tokMoze li uopste vodenjak puci ako je posteljica preko cervixa
![]()
sretno crvenkapice,uživat ćeš sutra kada vidiš svoju mrvicu na ekranu
Baš gledam svoje nalaze, ZM-10.7 ET 22.7, a 19.8 gestac.vrećica 7mm i čuje se srce a to je bilo na 6tt-2
I meni se Crvenkapice s 5+6 vidila getacijska sa pozitivnom srcanom aktivnosti
Ali nemoj brinuti ako ti se sutra ne vidi, individualno je to tako da nema mjesta panici. Uzivaj sutra na svom prvom uzv!
Alma bas mi je drago da je sve ok s bebicom
kako nam je Vala?
alma srce mi je stalo dok sam čitala post, glavno da je sve OK, da je beba dobro i da si ti OK. Ja nisam imala iskustvo kao tvoje, ali već će se netko javiti tko zna više o toj temi.
crvenkapice jako sam sretna zbog tebe i držim ti fige da sutra na pregledu doživiš najljepšu moguću sreću![]()
Mi sutra put bolnice, opet, i nadam se da se vraćam doma još tjedan dana (već smo u 35. tjednu, a trudnice s blizancima inače hospitaliziraju u 36. tjednu). Držite mi fige![]()
nea samo ću te zagrlit u slučaju da me zadrže u bolnici, a da ti odeš rodit prije nego se ja dočepam nekog kompadrži se i sretno!!!!
hvala cure sto ste tu za odg.
ipak ne idem sutra, problem je sto imam 1 i pol voznje do splita , veli dr. ako ne krvarim puno da ne trebam dolazit jos, odlucila sam jos pricekat, da je meni cito blizu ne bi bio problem ici sutra pa onda za tj. dana ponovo ....
ja u biti ne krvarim vec imam svaka dva dana smeđi iscjedak , ili 2x dnevno , to je kolicinski malo , danas bila i neka crvena nit od 3cm ,
lagani grcici sa svih strana ,
ali dovoljno da mi mira ne da, da sam non stop u nekom strahu ...
i jos jedno pitanje , ti pregledi su ugl. vaginalno uzv? jel se moze sto vidjeti uzv preko trbuha ?
transvaginalni uz prije otrkriva trudnoću. transabdominalni (preko trbuha) može tek nako 6tt.
Draga moja Šumskice hvala ti punoNadam se da ces bit jos bar 7 dana biti kuci. Uvik je lipse doma
Sigurno si nestrpljiva vidit svoje malce! Jedva cekam da nam bebice dođu.
Moja malena se sprema ali ja nemam nikakav osjecaj da trebam za 5 dana roditi, mogla bih je jos 6 mj nositistvari su spremne, ja malo manje sad samo cekamo nju
Kapice uzv je vaginalni jos je prerano za abdominalni![]()
alma drago mi je da je sad sve ok kod tebe... Ja (na sreću) nemam osobna iskustva s dijagnozom placente previe, ali je imala moja frendica. Krvarila je cijelu trudnoću, uzimala hrpe utrogestana, i na kraju rodila zdravog dječaka. Mislim da ti je to najbitnija informacija.
Čudno mi je da ti doktori nisu malo to pomnije objasnili - kod placente previe treba se malo više paziti ali nije ništa strašno. Posteljica se mora pratiti, i ako se ne "povuče" gore, porod se vrši isključivo na carski rez (jer posteljica u stvari priječi bebi prolaz vaginalno). Više detalja ne znam, pa ne bi htjela pričati napamet, predlažem da detalje ipak pitaš doktora! I malo uspori i čuvaj dječačića još malčice da naraste.
Šumskice sretan put i da te lijepo vrate doma na još tjedan dana!
Nea molim - izvještavaj nas! Ne znam da li će i mene uhvatiti ova tvoja fjaka, ali ja samo čekam srijedu da navršimo 37 tt i uđemo u 38-i pa da mogu počet navijat curici da izađe. Moram iskreno priznati, meni je dosta!. Sve mi je živo teško, čak i okrenuti se po noći u krevetu... i mrzim što za svaku glupost moram moliti muža ili mamu da mi pomognu jer čim se malo više ushodam odmah me počnu boljeti leđa i prepone i moram leći... Osjećam se na momente stvarno nemoćno!
Inače sam po prirodi "organizator" pa me jako nervira to što ne znam točno kada će sve to krenuti. Jedva čekam pregled u petak pa ćemo možda znati više. Prema povremenom pikanju u kostima zdjelice, rekla bi da se naša djevojčica slaže sa mojim prognozama, i da ćemo Novu godinu dočekati u troje... Ali neću ja ništa forsirati (čak ni muža na sex) nek nam ona samo dođe kad joj se čini zgodnim
.
Posljednje uređivanje od patuljchica : 12.12.2011. at 23:05
Crvenkapice ovako rano je vaginalna sonda najpouzdanija. Meni su u prvoj t u 8. tjednu vec radili transabdominalno ali na jako dobrom uz. Ali racunaj da ce ti prvi pregled biti vaginalnom sondom.
Probaj ne brinut previse, dok nema svjeze krvi super. Meni je smefji iscjedak trajao do 6. tjedna...a sve je bilo ok. Samo polako, cuvaj se!
Meni je jedna dr. u 18tt na pregledu rekla da posteljica dijelom lezi preko cervixa ali da ce se vremenom podici.I rekla mi je cega da se cuvam.Kad sam svog ginekologa nakon mjesec dana na kontroli pitala gdje je posteljica rekao je da je nazad i nista mi vise nije spominjao.A evo sinoc mi treca dr. a danas cetvrta dr. kaze da je posteljica jos uvijek preko cervixa ali da ce se pomjeriti nagore kako trudnoca bude odmicala.Mada sad citam na netu da se obicno pomjeri do 20tt,a kod mene se eto jos nije pomjerila.Vjerovatno panicarim bezveze,pridrzavacu se svega sto mi je receno,to je jedino sto mogu i moliti se da sve bude dobro do kraja.
Cure drage, baš mi nedostajete.Toliko beba nam uskoro stiže!
![]()
Alma, smrzla sam se čitajući tvoj post... uf... Glavno da je sve dobro... i tako će do kraja i ostati!![]()
Mali korisno OT, ako vas zanima, knjiga na turbo snjiženju:
http://www.izvorznanja.com/index.php...ypage.tpl.html
Drage curke, Vala vam svima šalje puse i pozdrave...još uvijek je u bolnici; a stanje je nepromjenjeno...vjerujemo i nadamo se u najbolji mogući ishod...
Iva Mia to sto je stanje nepromijenjeno to je dobro zar ne? Lijecnici uspijevaju sprijeciti prijevremeni porod? Vibramo za njih i dalje ~~~~~~~![]()
ValaMala ~~~~~~~~~~ za vašu malu curicu!
Posljednje uređivanje od rikikiki : 13.12.2011. at 09:19
Jao, jao Alma. Baš si me uplašila.
Šumkica, nadam se da ćeš ostati kod kuće još tjedan dana.
Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za djevojčicu!
Mojca, tvojoj velikoj djevojčici pusa!
Evo nas u 36 tt. Sve je spremno i čekamo da nam stigne princeza. Zanima me, dal se vama pojačao iscjedak pred kraj trudnoće?
Meni izgleda ko da ga je svaki dan sve više.
crvenkapice ja sam ti sa 6 tj isla na pregled i vidila se samo ZV I GV.nisam cula srce.bila sam se tako prepala.ali nismo sve iste tako nemoj se brinuti. cini mi se kako nam krene trudnoca uvik se brigamo oko necega.
Evo mi u 38. tt i vec par dana (nakon onog krvarenja i smeđarenja nakon pregleda) mi je iscjedak u naletima tako obilan i gust. Cak sam jucer pomislila da mi odlazi sluzni cep
Alma ne znam nista o tome sto ti se događa, ali drzim fige da se posteljica pomakne i da mozes lakse disati do kraja trudnocePokusaj vise mirovati i ja sam sigurna da ce sve biti dobro.
Super da se Vala stala otvarati, bolje da je u bolnici pod nadzorom i stalnom skrbi, na kraju ce ona jos i prenijeti
Sumskice drzim fige da jos malo budes doma i gnjavis mm-a u zadnjim danima kad ste sami
Svima ostalima velika pusaMoja ritalica i ja odosmo u setnju malo hvatati zrake sunca.
Draga Crvenkapice, bolje da si odgodila pregled. Prerano je da se s 5.tj čuje srce.
Želim ti puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Iva Mia, hvala što si nam prenjela vijesti od Valedržimo fige za nju i njihovu curicu da sve bude ok!
alma drži se, pazi se i slušaj upute liječnika, glavno da je bebica ok, a to s posteljicom koliko sam pročitala/ čula može do kraja trudnoće se promjeniti i da dođe vaginalni porod a ako i ne bude onda se obavi carski a i za njega se ne brini, meni se nijedna prija nije žalila koja je išla na carski da je to nešto strašno, dapače toliko su se brzo oporavile i lako podnijele da bih ja najradije da i meni dođe carski
ValaMala, znam da nije lako izdržati psihički i fizički ovih par tjedana ali drži se, možeš ti to, može i malena, borac je, to je već dokazala! svi mislimo na tebe!
patuljchica i nea, MiaLily, bugaboo vama je još malo ostalo da zagrlite svoju dječicu..šaljem puno dobrih ~~~~~~~~~~ da porod prođe školski!
nea već smo nas dvije pisale u vezi tečaja za prisustvovanje porodu u kbc split. jesi ti na kraju to uplatila i jesi li morala ići na predavanja? ja sam išla na one besplatne tečajeve u klub trudnica i dosta korisnog sam čula i vidjela tako da bih ove u kbc izbjegla ako se može...
crvenkapica bolje što si pričekala sljedeći tjedan jer ćeš onda vjerojatno vidjeti i srce! za smeđe mrlje ne brini, to može biti implementacijsko krvarenje..sve dok nemaš svježu crvenu krv nemaj brige a i tada nije sve crno..ja sam imala 2x i bili su u pitanju hematomi i sve završilo ok, evo me 31 tt. što se tiče uzv cure su ti dobro rekle, za početak se radi vaginalno a tek poslije na trbuhu.
mirna to probadanje skroz nisko može biti dok maternica ne ''izađe'' van zdjelice, tada i najviše pritišće mjehur. a onda kad ''izađe'' i proširi se nećeš osjećati tako pritisak na dnu. ali ćeš vidjeti da će se beba javljati na sve strane i neće ti dati mira..a što vrijeme ide i beba raste svojom težinom pritišće mjehur pa opet pred kraj ćeš imati problema s mjehurom..
šumskovoće držim fige da te sutra vrate doma bar još tjedan i da bebe se još malo strpe!
Mojca pozdrav tebi i malenoj!
Evo mene opet od dr. Veceras je bila vec planirana kontrola.Ponovo me pogledao na UZ i upisao u trudnicku knjizicu Placenta praevia post.TOT Mogu ponovo na posao ali da se moram paziti.Tek u 34tt ce se moci postaviti def. dijagnoza i ako ostane ovakvo stanje idem na carski najkasnije 2 nedelje prije planiranog termina.Smijem raditi najkasnije do 15.01. ako u medjuvremenu opet ne bude bilo krvarenja.Juce na UZ su procjenili bebana na 1290gr,a veceras dr. kaze da je 1600gr...toliko o procjeni kilaze
![]()
Cure evo da vam javim 10.12. u subotu u 10,55 sati rodila se moja Dora, 3150 teška i 51 cm duga!
jučer smo stigli doma i nemamo više baš vremena za komp
vidim imam puno za čitat al budem čim odmorimo i ulovimo ritam!
drž te mi se cure!
Bebica čestitam na velikoj curici prekrasnog imena![]()
Bebica,čestitke mami i tati, i topla dobrodošlica malenoj princezi
!
Uživajte!