Page 42 of 288 FirstFirst ... 3240414243445292142 ... LastLast
Results 2,051 to 2,100 of 14374

Thread: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

mirna26's Avatar

mmmmm...mcdonalds..njami........
    ma i ja se raznježila...a kaj ćeš....imaš pravo....čekat ćemo do 20tog tt pa bumo vidli....ja sam sada u 19tom tjednu....i to će biti uskoro..hihihi...

frka's Avatar

Krivo si me shvatila, Mirna - 18tt nije prerano da bi se osjetila beba (njezno lupkanje i sl), ali je rano da bi se osjetilo i na trbuhu vidjelo okretanje bebe... Ja sam imala BH od 17tt pa mi je poznat tvoj opis...

mirna26's Avatar

a tako...ockej onda....ma da i ja sam tak mislila da je malo pre dobro da bi bilo istinito osjetiti glavu ili guzu bebone..i kaj ti je rekao dr..jel to ok....ma ja sam sigurna za dvije takve kontrakcije...a za treću nemrem garantirat....jedna u 17t, a druga sada nedavno prije 2 dana sa 18tt...i to je to...

sara38's Avatar

Od srca čestitke novim mamama !

sara38's Avatar

Quote Originally Posted by Lua View Post
    Evo mi danas 17+0,sve je u redu..... i da-dečko je
    Lua, kako lijepo .

Mirna ja sam u prvoj trudnoćio imala BH kontrakcije od 19 tjedna i baš kako si ti opisala, bile su češće ako bih taj dan pretjerala s aktivnostima ili hodanjem. Pila sam magnezij. Nisam zbog njih rodila ništa ranije - bila sam aktivna do kraja i rodila 3 dana pred službeni termin.

Lua čestitke na dečkiću
    Last edited by Charlie; 30.12.2011 at 14:24.

mirna26's Avatar

ma charlie moja ....volim to čuti i čitati......bravo!
    znaš zakaj.....jer ja nemrem preveć mirovati....dobit ću crve u guzi...ja sam inače po cijeli dan negdje...ne znam kak će biti kad bude teško nositi 10tak kg više...vjerojatno će me muž u karioli okolo voziti..znaš kaj su trebali izumiti?kolica za trudnice..hehe...ne samo za beboline već za nas...ja bi fino uskočila,a mužić bi gural..hihihi

nata's Avatar
    123

Drage moje,

evo da vam javim da sam prošli četvrtak 22.12.2011. u 20:00h rodila
    našu dugo očekivanu Ines, 3070g teška i 48cm duga (39+1).

Odmah nakon poroda su mi ju stavili na trbuh...mazeći to malo, nježno
    i toplo biće potekle su mi suze radosnice...ne postoji veća sreća od toga.

matahari's Avatar

čestitke novim mamama na njihovim smotuljcima!

nata's Avatar
    123

Sve najbolje svim novopečenim mamicama i njihovoj dječici - čestitam!

čestitam svima novopečenim roditeljima neka uživaju u svojim dugoočekivanim i dugooželjenim anđelima koji su izabrali svoje roditelje i odlučili sići na zemlju, a nama ostalima želim što više anđela koji će odlučiti izabrati svoje roditelje u idućoj godini, što više pozitivnih beta

Mia Lilly's Avatar

nata, čestitam na djevojčici!

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by mirna26 View Post
    nešto bih nešto podijelila sa vama i usput pitala za vaša iskustva....
    jučer sa 18+0 tt sam osjetila snažan pomak u maternici, stavila sam ruku na trbuh i osjetila pod prstima nešto tvrđe nego obično i laaaagano izbočeno...to sam osjetila već i prije negdje sa 17tt...osjetila sam laaaaganu bol..legla sam..gladila trbuh i onda se taj tvrdi dio "unormalizirao" odnosno "stopio" sa okolinom..kao nestao....pod prstima je onda bilo sve jednolično okruglo,a i ta lagana bol je nestala...
    ma jel to moja mala loptica se okreće?joooj ma ja sam sigurna da je to moja loptica,nema što drugo biti.....joj curke moje kako je to prekrasan osjećaj....ja sam se tako smijala od sreće ,nemrem vam opisati...
    18+2 tjedana? Naravno da ti se beba i miče i vrti. Uskoro će to biti tako često da se nećeš pitati što je. Znat ćeš. Uživaj!

joj drage zene, jedva cekam sluzbeno doci na ovaj topic.

svima sve najbolje zelim! i naravno svima cestitke na trudnocama.

mirna26's Avatar

nato...čestitam od srca...već zamišljam tu tvoju sliku bebice na trbuhu.... i prođu me trnci...ma prekrasno!

beti....ma kroz vaše priče sam i ja bedasta skužila da bum znala da je to to kad osjetim....mislim da ipak još uvijek nije to to...bar ono čega sam ja svjesna 100%..hvala na lijepim željama

Darkica's Avatar

Draga nata, tebi i tm čestitke, a malenoj Ines topla dobrodošlica

Quote Originally Posted by nata View Post
    Drage moje,

evo da vam javim da sam prošli četvrtak 22.12.2011. u 20:00h rodila
    našu dugo očekivanu Ines, 3070g teška i 48cm duga (39+1).

Odmah nakon poroda su mi ju stavili na trbuh...mazeći to malo, nježno
    i toplo biće potekle su mi suze radosnice...ne postoji veća sreća od toga.

čestitke maloj imenjakinji i mami.Zove se kao ja i rođena je na moju godišnjicu braka

Sela's Avatar

Cestitke mami i Ines!!
    Mirna26 ja sam tu negdje kao i ti,u 18.tjednu i osim bolnog donjeg dijela trbuha ne osjecam nikakve druge senzacije koje bih
    izdvojila kao potencijalne bebine pokrete.Kad ces ih osjetiti ovisi i o polozaju posteljice,npr,kod mene je sprijeda i kazu da u takvim
    slucajevima bebini pokreti budu zamijeceni dosta kasno.Zato se ja osobno ne zamaram time,makar me ponekad iritiraju pitanja tipa-
    rita li se????Znam da bi se trebali poceti osjecati cca u 20.tjednu i to ce mi biti orijentir.Do tad sam sretna trudnica.
    Gledam se danas u ogledalu,i ne mogu vjerovati svojim ocima-u dva dana trbuh rapidno narastao,ali bome sam imala i bolova
    i istezanja u abdomenu-nije mi bilo bas svejedno.
    Imam pitanje,makar znam da cete danas sve manje visjeti na kompu sto je i razumljivo pa odgovor ne ocekujem odmah.
    Unazad 4-5 dana pojavio mi se pojacani iscjedak,rijedak,bjelkast(ponekad vuce na zutkasto) i konstantan.Iritira jako pogotovo sto
    imam povijest krvarenja pa trcim svako malo u kupaonicu(osjetim odmah kad iscuri).
    Citam na netu da se moze pojaviti pojacani sekret u 2.trimestru,ali nekako mi ne odgovara opisu.
    Sto mislite?
    Inace,svima samo radost i sve najbolje u 2012!!!!

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by Sela View Post
    Cestitke mami i Ines!!
    Mirna26 ja sam tu negdje kao i ti,u 18.tjednu i osim bolnog donjeg dijela trbuha ne osjecam nikakve druge senzacije koje bih
    izdvojila kao potencijalne bebine pokrete.Kad ces ih osjetiti ovisi i o polozaju posteljice,npr,kod mene je sprijeda i kazu da u takvim
    slucajevima bebini pokreti budu zamijeceni dosta kasno.Zato se ja osobno ne zamaram time,makar me ponekad iritiraju pitanja tipa-
    rita li se????Znam da bi se trebali poceti osjecati cca u 20.tjednu i to ce mi biti orijentir.Do tad sam sretna trudnica.
    Gledam se danas u ogledalu,i ne mogu vjerovati svojim ocima-u dva dana trbuh rapidno narastao,ali bome sam imala i bolova
    i istezanja u abdomenu-nije mi bilo bas svejedno.
    Imam pitanje,makar znam da cete danas sve manje visjeti na kompu sto je i razumljivo pa odgovor ne ocekujem odmah.
    Unazad 4-5 dana pojavio mi se pojacani iscjedak,rijedak,bjelkast(ponekad vuce na zutkasto) i konstantan.Iritira jako pogotovo sto
    imam povijest krvarenja pa trcim svako malo u kupaonicu(osjetim odmah kad iscuri).
    Citam na netu da se moze pojaviti pojacani sekret u 2.trimestru,ali nekako mi ne odgovara opisu.
    Sto mislite?
    Inace,svima samo radost i sve najbolje u 2012!!!!

evo ja ću ti odgovoriti draga moja

imam isti iscjedak kao i ti ako te to tješi..obilan je..nosim konstantno uloške dnevne i mijenjam ih na dan do 4komada..ne želim sa folijom da ne dobijem gljivice ali i za to sam se osigurala..dr mi je dala rojazol kremicu za svaki slučaj...ne svrbi me ništa...a dok stojim znam osjetiti kak curne...bjelkast do lagano žućkast...to je normalno.....iso osjetim rastezanja u maternici i ligamentima i također primjetim porast trbuha nakon tih rastezanja...ma to je sve fajn....moja posteljica je u 12tt bila sprijeda i blizu ušća...sa 15tt se podigla dosta ali nije mi dr rekla da li je sprijeda...imam uzv za 4 dana pa ćemo vidjeti...sretna ti nova 2012. draga i svima drugim curkama i muževima i bebolinama!!!!!cmok
    Last edited by mirna26; 31.12.2011 at 11:59.

mirna26's Avatar

i da ..to što je žućkasto mislim da nije od iscjetka vaginalnog već možda od urina koji mi je od zadnjih nekoliko tjedana trudnoće dosta žut i to mi nije baš jasno jer popijem jako puno tekućine na dan..pijem dosta čaja od kamilice ili vode..i do 4litre na dan..

mirna26's Avatar

joj nemojte se ljutit kaj ovak uvijek naknadno pišem..al sjetim se uvijek poslije ko za vraga...sad sam se sjetila...prije trudnoće sam pila neke multivitamine i urin mi je bio žući nego inače..kad sa ih prestala piti..postao je svijetlije žut-normalan.čak mi je i iscjedak vaginalni bio žut od tih tableta koji se također unormalizirao nakon restanka pijenja tih tableta..sada pijem i jedem zaista svašta..puno agruma, mrkvi, multivitamine...ma dobro da mi urin nije ljubičaste boje))

Quote Originally Posted by mirna26 View Post
    joj nemojte se ljutit kaj ovak uvijek naknadno pišem..al sjetim se uvijek poslije ko za vraga...sad sam se sjetila...prije trudnoće sam pila neke multivitamine i urin mi je bio žući nego inače..kad sa ih prestala piti..postao je svijetlije žut-normalan.čak mi je i iscjedak vaginalni bio žut od tih tableta koji se također unormalizirao nakon restanka pijenja tih tableta..sada pijem i jedem zaista svašta..puno agruma, mrkvi, multivitamine...ma dobro da mi urin nije ljubičaste boje))
    ja se tebi onako od srca uvijek nasmijem. I ja tako malo voća jaja mlijeka pahuljica....nakupi se svašta.
    A ja ti stavljam one mrežaste obične uloške,što kupuju žene kad rode,kaže dr da su jedine zdrave i ne izazivaju gljivice,ja i nemam nikakav iscjedak iako kažu da je u trudnoći normalno imati.Ja sam sve do danas koristila utrogestan,dans zadnju stavila

Sretna Nova svima, puuuuuuuuuuuuuuuuuno sreće i novih mama i tata

mirna26's Avatar

A ja ti stavljam one mrežaste obične uloške,što kupuju žene kad rode,kaže dr da su jedine zdrave i ne izazivaju gljivice

a gdje si ih kupila?..jesu debele?..ak su debele ko pelene, kak ću to zaboga stavit

ja ti kupujem u dmu od jessa...50kom 15kn...odlične su..nikad još nisam imala gljivice od njih...
    e da..urin mi je znao bit i blago ljubičast od cikle..tako da mi se nemoj smijat..hihi
    čestitam na prestanku uzimanja utrića jer znam kak je to..ja sam isto slavila taj dan jer su mi se popeli na vrh glave...
    Last edited by mirna26; 31.12.2011 at 13:09.

nata's Avatar
    123

Hvala vam od srca na čestitkama i lijepim željama.

inaa - imenjakinje...i još će svaka od vas imati razloga za slavlje na isti dan, lijepo!!

nety's Avatar

Svim novopecenim mama zelim sve naj naj da im mrvice budu zive zdrave i aktivne ..ne prezloceste

drage cure
    svima od srca želim novu 2012 godinu i . ispunjenje svih želja.i da nas bude što više na ovom forumu u 2012 godini

Sela
    mene je moj dr uvijek pitao za taj iscjedak ja ga nisam imala ali mislim da ga puno trudnica ima.
    Svima puno srece u novoj 2012 i da nosate vase bebice kao i ja mog malog danas mi je cijeli dan na rukama jer ga muce grcevi dosta

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by mirjana s View Post
    drage cure
    svima od srca želim novu 2012 godinu i . ispunjenje svih želja.i da nas bude što više na ovom forumu u 2012 godini
    hoćeš reći na ovoj temi foruma...a što manje na drugim mučnijim temama

naravno mirna 26

nina70's Avatar

Drage moje, svima od srca želim sretnu i plodnu Novu 2012. godinu

Nata, čestitke i pusa maloj Ines koja je stigla taman za pod bor
    Lua, bravo za dečkića
    legal alien, nadam se da ćeš nam se u Novoj pridružiti na ovom topicu
    Sela, ako ti je iscjedak tako čest i obilan bilo bi dobro da razgovaraš s ginom. Meni je odmah na početku kao preventivu dao Rojazol, ali ga, srećom, nisam imala potrebu koristiti. Nadam se da nećeš morati ni ti. Vjerovatno je dobar znak što te niš ne svrbi.
    Što se tiče boje i prozirnosti urina, dr mi je rekao da ne brinem jer to ovisi o prehrani....

mirna26's Avatar

Sretna nam Nova 2012. godina i neka bude puna malih !!!

Pa ne bi spavao da si bog...lijevi bok, desni bok, lijevi bok,desni bok,leđa su ok ali srce počne lupat ko ludo..pa onda opet lijevi bok pa boli i bok pa sve otrne...ma kakvi...najbolje se dići iz kreveta i pustit druge da spavaju...baš me zanima kak će bit za par mjeseci..možda se naviknem spavat stoječki ko konj..hihi
    Last edited by mirna26; 01.01.2012 at 09:43.

prag's Avatar

SRETNA NOVA GODINA!!! DA OVU GODINU SVE POSTANEMO MAME!!!

nato čestitam na prinovi!
    čekamo MiaLiliy, aurora, nea..

KLARA31's Avatar

Začetat ćemo temu... SRETNA NOVA GODINA svim mojim trudilicama,trudnicama i novopečenim mamama

nata's Avatar
    123

Quote Originally Posted by prag View Post
    SRETNA NOVA GODINA!!! DA OVU GODINU SVE POSTANEMO MAME!!!
    Potpisujem + da bude što više spontanih trudnoća iz kućnih radinosti.
    Žene na posao!

miga24's Avatar

Sretna Nova Godina svima i neka Vam trudnoće budu što bezbrižnije i neka uspijete uživati u njima!
    Ostalim ženama trudilicama neka Vam ova godina bude ta koju toliko iščekujete!
    Pusa svima!

artisan's Avatar

Sretna vam Nova godina i od mene!
    Prinovama dobrodošlica, trudnicama najškolskije trudnoće želim, trudilicama da nam se što prije priduže na ovoj temi.

lasta's Avatar

Svima Vama dobrim ljudima sve naj u ovoj novoj.
    Nata cestitke na predivnoj curki..
    Mi smo bili na uz 29.12(sada smo 20+6) na UZ. Uglavnom ekran je lijep nema prasine i tako to. A sto se tice bebe muz i doktor su lijepo gledali mjerili smijali se i uzivali. Ma smijeh-onda se dr. sjetio da bi i meni trebao pokazati malo bebu. Uglavno jos smo na zadak ali to me bas i ne brine,okrenut ce se ali i ako ne nije frka. Glavno da je nalaz uredan.
    Ali imam jedno pitanje:svaki dan dva do tri puta stomak mi se tako stegne i bude tvrd kao kamen,jedan dan mi sat vremena nije popustilo.
    Sta i to su kontrakcije-nemam nikakve bolove,grcenje.
    A i beba pocela lupetati ko velika,srami se i samo nam okrece guzu.

mirna26's Avatar

lasta....pročitaj moj post prije..to su BH kontrakcije..te loptaste tvorbe..tak je i meni..za sada ne kroz dan već kroz tjedan......ti si tak smiješna...zadak ko zadak to što veliš...nego...nisi nam rekla spol..bar meni..ili kažeš da vam okreće guzu pa se ne vidi...

lasta's Avatar

Ma kakav spol,samo guza.
    A i mislila sam da su kontrakcije i pitala ja jednu curu koja je prosla trudnocu pa me uvjerava da to nisu kontrakcije-jer mi je cijeli stomak tvrd(ma i ja svakoga pitam) 3-eg sam kod gincke pa cemo vidjeti sta ce mi savjetovati.

mirna26's Avatar

ali to je u redu...pa kaj bi ti savjetovala ne kužim?ah da...možda jer ih je više na dan?ma ja mislim da to nema neke veze...

kockica1's Avatar

cure moje sretna vam NOVA GODINA uz jos ljepse i radosnije vijesti!!!
    PATULJCHICE I SUMSKO.., iskrene cestitke na vasim malim mrvicama. puno lijepih i radosnih trenutaka vam zelim!!!!

Da vam i ovdje poželim sretnu i veselu 2012.!!!

Nama je počela na najbolji mogući način: danas imali pregled, sve je u najboljem redu! Po UZ sam 9tt, po ZM 8+5. Bebica ima 2,3 cm i razmahala se ručicama i nožicama...neprocjenjivo

nina70's Avatar

Charlie, super za uzv Vidjet ćeš kako tjedni u početku brzo lete. Ja sam trenutno u fazi kad bih ih još malo ubrzala :D

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by Charlie View Post
    Nama je počela na najbolji mogući način: danas imali pregled, sve je u najboljem redu! Po UZ sam 9tt, po ZM 8+5. Bebica ima 2,3 cm i razmahala se ručicama i nožicama...neprocjenjivo
    eto bravo!a baš sam te htjela ošpotat kad sam čitala tvoje postove oko nepravilnog duplanja bete..znaš mene..ja moram špotat zločeste mame..hihi...jer beta se dupla svakih 48-72h...a ne točno 48h i bezveze si se živcirala...nemoj više tako...
    baš mi je drago da je beba super i da si ti super!samo tako naprijed!...ps...neprocjenjivo itekako!

drage moje još jednom, sve vam najbolje u novoj 2012.

Ja sam od jučer nekako nervozna i osjetljiva. Jutros mi mm sklonio keks sa stola a da me nije pitao želim li još jesti ja se nasekirala,i plakala nad svojom sudbinom Ovo definitivno nisam ja

Mia Lilly's Avatar

Drage moje, želim vam sretnu 2012.!

tikica78's Avatar

svima lagane trudnoće, porode i zdrave bebuške u Novoj!

ja sam na 30.12.navečer nakon tuširanja imala što vidjeti..krv mi krenula niz nogu..
    umrla sam od straha , panike i tuge.. bila sam sigurna da su bebice otišle..
    zvala dr. on mi rekao da legnem popijem utriće ( ne staviti ga dolje dok krvarim) i jedan Normabel i Magnezij..
    ujutro 31.12. sam u 7h bila na uzv.. bebice su tu ,srčeka smo čuli , zlata mala kako su slatki suze mi krenule..
    kaže dr. da se to prilikom rastezanja materince pucaju neke žilice pa bude tako.
    i imam neki mali hematom od toga pa je to vjerojatno razlog krvi.. iako nije toga bilo puno 2-3 kapi ali sad stalno imam smeđi iscjedak..
    jel imao netko slično iskustvo?

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by inaa View Post
    drage moje još jednom, sve vam najbolje u novoj 2012.

Ja sam od jučer nekako nervozna i osjetljiva. Jutros mi mm sklonio keks sa stola a da me nije pitao želim li još jesti ja se nasekirala,i plakala nad svojom sudbinom Ovo definitivno nisam ja
    hehehe....poznato)....kod mene kad se ja nasekiram..MM počne krepavat od smijeha jer vidi i sam da nije realno ...a meni još gore...ide para kroz uši..ali poslije se oboje smijemo situaciji....

mirna26's Avatar

tikica78...ja samo znam da žilice znaju pucati jer je tkivo nabujalo, ali nemam tog iskustva...joooj opet hematom....pa otkud se stvori taj hematom...zbog čega?nisam vjerovala da je to toliko često zapravo...

kordica's Avatar

Sretan nova godina svima!

Ja sam vam stalno u krevetu pa me nema baš tu, vidim da se konfuzije raspitivala o trojkama... al sva sam izgubljena tu, pa ako me netko hoće nekaj pitat samo šaljite na pp, tak bum se lakše snašla.