Kalendar zao mi je.....to su grozne stvari..
Prag vjerovatno se jos samo malo trebate strpjeti i vasa ce princeza biti u narucju![]()
Kalendar zao mi je.....to su grozne stvari..
Prag vjerovatno se jos samo malo trebate strpjeti i vasa ce princeza biti u narucju![]()
Cure jel normalno da mi je trbuh tvrd ko kamen, to sam primjetila od danas ujutro i tak je neprestano do sad?
Pozdrav
Evo da vam javim i novosti s pregleda (pošto moja draga ne piše danas)
Marija je prava tatina cura izmjereno 3,70 kg, plodna voda obilata i prozirna.
Doktor prezadovoljan.
Draga moja se pocela polako otvarati a ja sam jos vise nestrpljiv.
Inace radim u financijama pa sam sve obavjestio da su maguce velikkkkkeee pogreske jer sam neuracunljiv!!!!
Tako da znate da i nama nije bas lako....![]()
Cure pomagajte jej je normalno da mi je tvrd trbuh, nema bolova 28tt je, neznma dal može bit prehrana(banane, krastavci), al to jedem često svaki dan skoro tako da neznam ni sama.
Da ti nisu bh kontrakcije. One se navodno počinju javljati u drugom tromjesečju. Ja ih još nisam iskusila ali nekim curama počnu i puno ranije nego tebi. http://mojaprvabeba.blogspot.com/200...ntrakcije.html
I ja sam to pomislila, jedino što me brine što je stano tvrd ko kamen i ne omekša, a kod BH je tvrd pa omekša,
Da... eto na žalost nemam iskustva. Valjda će ti se javiti netko sa sličnim iskustvom.
hop koliko dugo ti stoji tako tvrd stomak? i meni bude po par sati ali ja se ne brinem,računam to je bebina guza ili leđa i spava
kalendar, žao mi je...
hop, je l ti cijeli trbuh tvrd ili samo dio? inače, nije normalno da je cijeli tvrd, ali ne mora ništa strašno značiti tako da nemoj odmah dizati paniku... kod češćih kontrakcija ili tako zgrčene maternice od čega trbuh bude tvrd bitno je izbjegavati diranje trbuha jer to potiče kontrakcije...
(nemoj se sad naljutiti jer zbilja ništa loše ne mislim, ali često paničariš i bojiš se svega i svačega, a kad ti se da konkretan savjet, odmahneš rukom na to... simicv očito zna nešto o akupresuri... ja nemam pojma i fakat ne želim pametovati, ali znam da mi je u bolnici rečeno NE masirati stopala jer to može potaknuti kontrakcije... isto tako NE dirati trbuh... nakon trudnoće kakvu sam imala, ja ne bih riskirala ma kako rizik bio malen... ovo je savjet svima s učestalim kontrakcijama... i da me se ne bi krivo shvatilo - ne mislim da bi trudnice trebale ležati doma ko bolesnici... dapače - ako je trudnoća zdrava, uživajte, krećite se i radite što vam odgovara! ali ne znam čemu izazivati vraga s nekim stvarima)
Posljednje uređivanje od frka : 13.02.2012. at 15:11
Prag mm pzzz zenicu..i nek izdrzi do termina...prema dogovoru..mi smo zatvoreno nestrpljivi![]()
hvala cure, ovo zaista treba prebroditi.
ali samo naprijed. nemam sta drugo.
Ma ne ljutim se ja ništa frka.
Tvrd mi je od jutra i ne popušta i sav je tvrd , samo dole nisko nije al baš dole nisko sam jedan mali dio i sve do grudi gore je tvrd ko kamen.
Hop i meni zna trbuh biti tvrd,ali sam poprilicno strpljiva sama sa sobom otkad osjetim bebu.Jednom il dvaput do sada bio je po cijeli dan tvrd
pogotovo dok stojim(kad legnem omeksa i omlohavi),pa zna kod pupka koza biti jako napeta i slicno.Danas npr.sam osjecala neki cudan osjecaj
u dubini trbuha,ne bih rekla bol ali nesto slicno i vidim danas popodne u ogledalu kako je trbuh izgleda naglo narastao.Jesi primjetila da ti trbuh ponekad naraste u jednom danu?
Ja da.Mislim da su to te faze.Ne bih rekla da su to kontrakcije dok tako drzi cijeli dan i bude trbuh tvrd.Milsim da je to jednostavno faza u rastu i razvoju maternice
i rastezanju trbusnog misicja.
Ali naravno ako imas priliku,uvijek za sve sto te muci pogotovo ako je cesto ili nesto bolno,pitaj dr.
Sela hvala, u srijedu imam kontrolu tako da nastojim izdržati do srijede.
Pa nisam primjetila da naraste nešto, a nije mi ni neki baš, al ta tvrdoća danas čitav dan, to mi je nešto novo, malo boli gore onak visoko, baš gdje je želudac, baš ko da me i želudac boli, a leđa me bole al na njih ne obračam pažnju više koliko ,e dugo bole i kako sam jako, tak da leđa ne doživljavam.
Maternica svojim rastom valjda gura trbusne organe..to je za ocekivati.Za ocekivati je da neke trudnice osjete svaki štrec koji se na ili u tijelu desi,a
neke prodju kroz sve kao avion ne opazajuci nista ili malo.Ja sam u pocetku obracala paznju na svaki i najmanji fenomencic i sate provela
googlajuci,a sad,iako i sad osjetim promjene koje se desavaju,malo sam hladnokrvnija..Ipak je sve to jedno drugo stanje.A u nama raste jedan novi
zivot i ne moze bas sve biti bezbolno i isto kao prije..
Mislim da ti je Sela dobro odgovorila.
Meni trbuh zna biti tvrd kao kamen od hrane. Uvela sam jogurt dane. Posebno se napuhnem od celuloze u povrću. Imam osjećaj da ću eksplodirati. Očito se želudac podigao i napuhuje gornji dio trbuha.
Frka, ovo je MPO trudnoća. Sve smo živčane i želimo da uspješno rodimo, jer nas u slučaju lošega scenarija ne čeka ponovni pokušaj kroz dobar seks. Ja se u ovom stanju pokušavam maknuti od crnjaka. Lako je strahovati jesi li nisi 15 dana do bete, ali 38 do 42 tjedna "oće li neće li" nije normalno. Koliko god upozorenjima želiš pomoći svima nama, nitko ne sumnja u to, psiha se od upozorenja i crnih scenarija brzo umori.
A doktorima ja osobno ne vjerujem. Imam previše iskustva u poslu, i privatno, pa znam da nekim "urbanim legendama" pokrivaju propuste i neuspjehe.
Uz dužno poštovanje visokocijenjenom stručnjaku na kojega se često poziva, i on je zataškao nešto što nije smio. S druge strane, jako loš rejting pripisuje se nekim liječnicima koji su vrhunski, dok nepoznate ambicije jednostavno odustanu od truda i talenta.
Sve je to posljedica privatizacije liječničke prakse, kada naše zdravlje postaje roba. Umjesto da rade posao liječnika, i uposle menađera, prave marke od liječnika završe u papirologiji, financijama, tako da im do glavnoga posla više nije ni stalo. Pacijente predaju drugome a oni se hrvaju sa bankarima.
Meni je psihijatar rekao: "Samo je jedna majka. Ona zna sve i osjeća sve od početka. Ono što kao majka osjećaš nepogrešiv je instinkt uspomoć kojega su se rađale generacije tisućljećima prije tvoje djece!"
Alma i Andream cestitam odna velikim deckima
![]()
hop, ali bebine pokrete normalno osjećaš, zar ne?
Mislim da bi ti bilo jako pametno da nazoveš doktora, ako ti je i dalje tvrd trbuh. Nemoj čekati redovan pregled, danas nazovi. Ne brini, nije to paničarenje, to je normalna briga. Najvažnije je da budeš smirena, a to nisi dok ne saznaš zašto je trbuh tvrd.
Hvala cure simicv i sela,a cure znam da je teško , je da, pogotovo kada prođeš takav put, ja sam pokušala od hzzo-a da mi plati ivf u pragu ali nije išlo samo inseminacija, a dr iz praga je rekla da od inseminacije ništa, a i nalazi ni meni nisu bili bajni, tako da je to jako puno koštalo i psihički a i da ne pričam financijski.
Nikom od nas nije lako, ali na kraju mora biti dobro.
Je osječam bebu normalno, a dr mi je danas radio dopodne, a sutra radi popodne.
Za utjehu, prešla si granicu preživljavanja bebe van maternice, tako bar piše dr. Harni (27tt). Ne znači da ćeš početi rađati, već ti želim reći da se sve krize što si prošla primiču kraju. Opusti se. Sve će biti dobro!
Simicv ovo sto je rekao taj psihijatar je jedna velika istina i mudar je to covjek ,ali razumijet cemo i cure poput Hop jer strahovi su uvijek jaci i od razuma i od intuicije..
Strah moze biti toliko jak da se moze i fizicki manifestirati i realizirati.Zato se treba rijesiti strahova,ali ne boriti se protiv njih nego ga prihvatiti,u mislima
zagrliti kao prijatelja i reci si:"Aaha,dobro,tu si,s obzirom sto smo sve prosli,uvijek ces biti tu..ali hajde da se dogovorimo nesto.."
Ponekad covjek mora proci uzasne stvari da nadje kompromise sam sa sobom.
Postoji razlika izmedju strahova i panike.Strah je jedno trajno stanje za koje se smatra da ima objektivnu podlogu,dok je panika i sklonost panici
osobina koja se javi povremeno i iznenada pogotovo u osoba koje su potrebne tudje paznje i skrbi vise od ostalih.
Tako ja razmisljam.Ako je nasa Hop slicna ovim drugima,neka je.Kakvih nas sve ima...boze..Ne treba nikoga prozivati sto nije siguran
u sebe u stanju koje prvi puta prozivljava..tolerancija i pomoc je primarna svrha ovakvih foruma...
Zato cure,zanemarimo ovaj moj post ako se niste ovdje nasle i idemo dalje pricati-kako se osjecamo.
kiss
Posljednje uređivanje od Sela : 14.02.2012. at 12:18
Daj hop sad ćeš i mene zabrinuti zato što mi je tvrd stomak,nisam to smatrala zabrinjavajućim.
Javi šta ti gin. kaže.
Ovako cure
Gledajuci iz mog kuta viđenja:
Odlazak po prvu betu-strah
dijagnoza upalu plucu u trudnoci-strah
prvo krvarenje-strah
drugo krvarenje-strah
gubljenje kilaze-strah
dijagnoza kamenca u bubrezima-strah
Puno je straha u 9 mjeseci, a jako malo veselih trenutaka.
Pošto sam musko ipak mislim da treba naci sretnih trenutaka i reci hvala Bogu i ne dizati paniku ako nije potrebno.
Bar mi tako pokusavamo jer ima puno gorih i tezih stvari za strah. Pokusajte uzivati u svojim mrvicama dok su u stomaku i opustite se.
Inace moja malenkost od sinoc tepa Mariji da izade ali njente nista-mala ceka da tati dode ludnica u firmi.
Ma i meni bude tvrd stomak. To mi se desi kada se umrom. Inace nisam bas tip koji lezi vec stalno moram nesto raditi,primjetila sam da je to znak da sam pretjerala. Kada dosta hodam ili se saginjem. Mozda je i vama zbog toga.
Prag-mm prezivjet ces ti to. Uvijek zanemarimo kako je muskima kada se spremaju za "porod". Mi tu bol osjetimo,prezivimo i nosimo se sa time,dok muski (bar mislim)zele pomoci a skroz su bespomocni(znam po mom mm na punkciji).
Stvarno vam je tesko.
Eto cure, zanemarila sam i ja tvrd trbuh,mada ja stalno mirujem, jer od početka trudnoće imam bolove tj od 7tt.
I od jučer navečer počelo je dosta boliti malo jaće neg prije u leđima dole i bol se širi u noge i boli dole u trbuhu al u trbuhu nije tak ko u leđima i širi se u prepone, neznam kako si pomoći, jer sada ne prestaje ko prije od magnezija i normabela, a nastojim sačekat sutrašnju kontrolu.
Ja neznam možda sam ja takva sva nikakva, al ta bol, nije lako, znam da je i normalno da boli, pa se tješim, al eto mene dosta jako boli i neće da popusti, baš me drži, malo se smiri na sat dva i onda opet stisne ta bol, al eto nastojim izdurat do sutra i ne paničariti.
Jel koja od vas ima da je tako?
hop, mislim da poanta svega nije da nešto zanemariš i trpiš nego da postupaš u skladu sa svojim osjećajima i potrebama... znači, ako imaš bolove i ne osjećaš se dobro, a to te muči, strah te i želiš otkloniti sumnju da se nešto događa, odi dr-u! nemoj čekati, patiti se i mučiti samu sebe... naravno da je vjerovatno sve u redu i da si jednostavno osjetljiva trudnica koja osjeća rastezanje maternice, ali isto tako postoji mogućnost da se nešto događa - bolovi kakve opisuješ mogu biti kontrakcije ili čak trudovi...
mislim...sve je divno kako cure opisuju pozitivno razmišljanje i majčinu intuiciju, ali da o tome sve ovisi, komplikacije u trudnoći se uopće ne bi dešavale... nemojte se ljutiti, ali to je debelo banaliziranje...
ne želim te plašiti, ali kod mene su takvi bolovi značili kontrakcije. do 30tt nisu utjecale na cerviks, ali tada se naglo desilo skraćivanje cerviksa, otvaranje i kontrakcije su postale pravi trudovi... a ja to nisam znala - osjećaj mi je bio isti kao i do tada... dakle, džaba vam ovdje intuicija jer se otvaranje ne osjeća. to vam dođe na isto ko kad vam netko izvan MPO priče kaže "opustite se".
tvrd trbuh može biti i od napuhnutosti, ali tada ne bi trebalo biti bolova u leđima i preponama... ali opet ponavljam - vjerovatno je samo rastezanje maternice no nema se smisla mučiti - olakšaj si i odi dr-u...
Curke molim malu pomoć....Izgleda da sam navukla neku virozu...nesvjestice me hvataju,kišem,kašljem i temperatura mi je blago povišena (37,5), Dr. kaže da ne uzimam ništa ali mene stvarno obara. Šta ste vi koristile u trudnoići a da ne šteti bebi?? Pijem čaj,juhice,cijedim limun i tak...
Med i limun i čaj. Inače kažu da čak ni gripa ne utječe fatalno na trudnoću, pa ne treba paničariti. Klasičan tretman upale dišnih puteva.
Evo bila sam kod doktora, sve je u redu zatvorena 44mm, jedino te mjere zaostaju, ja sam trudna 27+6,a bolovi to je zanemarivo, a dobro, valjda je kod mene tak normalno da tak boli.I da bio je na zadak, pa na glavici i sad opet na zadak.
A šta kažete na mjere?
bpd 27/1
hc 28/1
ac 25/4
fl 27
evo mali update:danas pregled 34+4,cura ima oko 2,5 kg,protoci uredni,ctg u redu,jedino primjećene kalcifikacije na posteljici ,kaže dr. da je posteljica I/II i da je u principu to u redu.po procjeni ako bi bila još mjesec dana do poroda curka bi imala oko 3,5 kg.,ja dobila ukupno 14 kg(sve u trbuhu)
toliko od nas,sad smo na tjednim kontrolama,znači za tjedan dana opet
Bravo Đurđa-ti jos malo i fertig.A gdje su nam Prag i Iva Mia?Nadam se da je ovo zatopljenje dalo zara njihovim
malisanima da pozele izic.Svi ih cekamo!!!!
Sela mi smo još 2u1...nestrpljivo čekamo ovo zivahno čudo da izađe van...al nikako je ne možemo nagovoriti...
Sela i mi smo još 2 u 1, isto kao i IvaMia i moja mala je tako živahna da je svaki dan sve teže i teže, udara na sve strane)) ma udara muški i kako je muž ex vaterpolist zezamo se da je na tatu! a ja sanjam o latino plesačici
)
ujutro je ctg pa ćemo vidjeti što kaže...
čim bude novosti muž javi odmah![]()
Ajme,drage,jedva cekam da nam javite najsretnije vijesti!!!!![]()
Cure da li su vam znali biti povišeni leukociti meni su 13.7 a idu do 9.7, znam da u trudnoći mogu biti povišeni, al blago,jel je vama tako znalo biti preko 13?
Hop, a da se ti lijepo naručiš kod nekog specijaliste u Zagreb! Postavljaš pitanja ko na specijalističkom ispitu iz porodništva. Zašto si vadila leukocite? Sumnja li se na upalu? Ako je upala moraš na turu antibiotika. Pa i mi zagrepčanke idemo na "fensi šmensi" specijalističke preglede jednom mjesečno. Jako je nezdravo davati ti savjete prema vlastitom iskustvu, i može biti pogrešno. Pola će nas za tvoj upit misliti da je to uobičajeno, a biti će i onih kod kojih je to značilo upalni proces. Nije drama, ja sam ih imala i u upalama duplo više, ali...nismo kompetentne, pa čak ni one što su "rađale" nisu pozvane da ti postavljaju dijagnozu.
Ja, zbilja neznam šta sam pogrešno pitala, mislim da sam samo na ljep način pitala da li su kome bili preko 13, al ne i zašto¨!
Mislila sam da se na ovom forumu može pitati bez kritikovanja, zašt sam to pitala i da tom služi, al sve u redu.
Uglavnom idem kod specijaliste u Zagreb kada imam novaca da ga platim.
Doktor mi je dao da izvadim krvnu sliku čisto radi kontrole.
I nije nikakakva mi drama, nego sam samo pitala,niti sam od ikoga tražila dijagnozu, kako se vidi ja sam pitala samo da li su kome bili leukociti u trudnoći iznad 13 i to je sve!
Draga hop, prestrašila si me neki dan sa opisom svojih bolova, ali kad sam vidjela tvoj nick morala sam se opet javiti da te malo utješim.
Trudnoća je drugo stanje organizma i svaka trudnoća, a pogotovo ona koja je nastala MPO je zahtjevna za buduću mamu.
Treba reagirati na nepravilnosti, ali treba i uživati u spoznaji da ti dijete raste pod srcem. Trudnoća traje ustvari jako kratko i treba ju živjeti svaki dan.
Leukociti 13 su još uvijek normalni za trudnicu. Tebi je 13,7. Trebala si pitati svoga liječnika što on kaže da li je i to skroz u redu. Neki lijekovi uzrokuju isto povišene leukocite, bez da ima ikakvih upala u tijelu. A ti kao MPO trudnica si sigurno uzimala razne.
Uzmi blokić i zapiši u njega sva pitanja koja želiš postaviti svome liječniku na pregledu. Ja sam to radila i u trudnoći i kad sam vodila bebe na pregled, jer jednostavno zaboravim pitati kad dođem tamo. A kad vidim napisano, lijepo se sjetim i pitam.
Nadam se da će ti trudnoća biti što jednostavnija nadalje, ali ako vidim da si zabrinuta, utješit ću te najbolje što znam, može?
Malecka Hop, u rizičnim trudnoćama slušaju se stručnjaci a ne laici. I ne radi se o curama sa foruma, jer smo u istoj gabuli. Možda griješim, ali stvarno ti moram reći da se bojim da slušaš nekoga totalno nekompetentnoga sa strane, koji te jako plaši. I nemoj biti uvrijeđena, ni mi u metropoli nemamo novaca. Ja nemam više ni kune primanja. I znaš što. Boli me ona stvar za lovu. Važno mi je da živo i zdravo dijete izvedem na svijet. Ako mi je nešto sumnjivo, i treba dati novac, moliti ću, žicati, poniziti se, i naći ga. Ova država izrodila je hrpu nemoralnih ljudi, i premda spadamo u međunarodnim konvencijama zaštićenu kategoriju- tzv zaštitu majčinstva, moramo biti svjesne da nitko neće "pasti na trepavice" što smo nakon xy pokušaja zatrudnjele. To je kriminal i krajnji nemoral, ali vidiš i sama koliko vlasti i zakona i što ja znam čega će trebati da se kriva drina ispravi.
Tvoji postovi su kao priča o dječaku i vuku, koji je zezao selo vičući da se vuk pojavio i kada je vuk stvarno došao, nitko ga nije šljivio. Trudna sam kao i ti, i nikada nisam pomislila da se foliraš ili da skrećeš pažnju na sebe. Znam da se bojiš i da strepiš, ali... u maloj sredini, nemoj se ljutiti, liječniku možeš pomalo "ići na..." I gledati će da te se riješi. No to je potpuno pogrešno jer može doći i do ozbiljne komplikacije. Zato sam ti savjetovala da sa kompetentnom osobom, kojoj ćeš sve lijepo platiti porazgovaraš o svojim strepnjama. Ako su bez razloga, on će uzeti lovu, a ti otići kući pjevajući. Ako je strah opravdan, imaš bolnicu, i uputnicu i sve ono što nam ide pod zdravstveno. Nemam baš majčinski stil pisanja, ali ne znam kako iskrenije i sigurna u svoja uputstva da ti to kažem. Lošim savjetom ničije dijete ne želim na savjesti, pogotovo ne ženi koja je prošla isto što i ja.
drage moje, meni se bliži taj tren..sinoć sam imala lažne trudove i ispao mi je sluzavo gnojni čep ali kako su trudovi prestali nisam išla u rodilište već sam išla spavati..malo mi je neobično što se mala umirila, inače skače ko mali kengur ove dane..
što se tiče naše hop ja bih kao i simicv preporučila da je vodi neki MPO specijalist koji bi znao odgovoriti na sva pitanje. npr iako svi znamo da u trudnoći leukociti znaju biti povišeni teško je sad reći i pametno savjetovati koliko to više od normalne granice je normalno..tj mislim da mi na forumu teško to možemo reči, već dr koji je vadio nalaz može dati mišljenje, eventulano izvaditi dodatno crp ( koji je bolji pokazatelj upale od leukocita ) ili jednostavno hop da dobro ocjeni da li je nešto konkretno boli..jer teško da neka upala može proći bez bolova..a ono najčešće je sad dišni sustav, mokraćni isl. ili problemi koje možda imaš kronično..
inače smatram da ne valja ni zanemariti neki simptom ali ne valja ni paničariti..kad je mene zabolio bubreg tj kamenac od nedjelje do četvrtka sam povračala i bolilo me., moj gin, gin na hitnoj, moja svekrva i nevjesta doktorice svi su mi govorili da je u pitanu želudac, predlagali djetu da se on smiri a bol pripisivali širenju maternice..meni je prva trudnoća i nisam znala kako je to kad se širi maternica ali sam nakon 5 dana zanemarila sve 4 i otišla na hitni interni gdje su mi ustanovili zastoj biubrega i kamenac..jednostavno mi je intuicija i vlastiti organizam poručili da nešto ipak ne štima..
međutim bitno je kad prođe takva situacija ponovno se opustiti i nastojati uživati u trudnoći. i ne tražiti problem gdje ga nema..
npr ja nisam nikad dr ni na forumu pitala što znače oznake koje dr piše o bebi, kad on kaže da je ok, onda je ok, šta ja imam čačkati dalje i brinuti se..a to naša hop radi i to mislim da nije pametno..
uz to bih vam svima proporučila da vas vodi MPO specijalist jer iako nitko od nas nema novca na bacanje vjerujte da svaka kn potrošena na stručnu osobu koja će ti kvalitetno odgovoriti na sva pitanja, neće te prepasti, dovesti do suza po izlasku iz ordinacije vrijedi. ja sam samo ovaj mjesec dala dr 1600 kn a ako ne rodim u pon će biti još 250 itd..ukupno u trudnoći oko 6000 kn. ja sam nezaposlena, podstanari smo, živimo od muževe plaće i dakako da smo došli u debeli minus, ali nije mi žao jer pored svega kažem vrijedi moj dr MImica svake lipe što sam mu dala..
Prag, to je to. Blizu je taj sretan trenutak. Neka bude sve u redu, mirno i prirodno.![]()
Prag mogu samo potpisati Inesz-sve neka bude u redu!!Sretno!
Pragtvoje sljedeće javljanje iz rodilišta
sretno!
Hop meni su sad leukocíti bílí 13.5 í doktoríca opće prakse i gin su rekli da je to u redu, uz malo bakterija,malo sluzi,malo proteina u mokraci al su rekli da je ok.