Stranica 67 od 288 PrviPrvi ... 1757656667686977117167 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

prag_mm avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Drage cure,

Moja bolja polovica vas puno pozdravlja. Malo je u guzvi zadnjih mjesec danaMala je ista kao u stomaku non stop aktivna.Spavanje je strana rijec za nju pogotovo danju.
    Osim toga savjet je da se naspavate dok mozete.
    Ona je bila na tecaju ali birala je na koja ce predavanja. Osim toga vjerujem da citate mali milijunn knjiga.
    Uz sve to svako dijete je posebno. Obicno kazem da ce te sve nauciti u hodu. A sve sto ste citali i slusali hm nemogu reci da nema koristi ali...praksa je praksa.
    ONA-majstor u nespavanju vec mjesec dana
    Ja-pripravnik u nespavanju i crni pojas u nosenju bebaca

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hej,Prag puno pozdravi zenicu!Da, i ja rezoniram da s obz da imam krasne prijateljice koje su mi na usluzi sto se tice savjeta i poduke,s obz na sve knjige koje sam procitala,prelistala webove,youtube..da mi mozda tecaj ne treba jer imam problem sa organizacijom i mobilnoscu,a za stavke poput disanja tokom poroda i slicno mislim da cu u datom momentu biti u nekom "visem" stanju i sve zaboraviti tocno kako je napisano primjeniti.Ponekad jesam streber ali toliki nisam.
    Ali opet mislim da cu otici na tecaj, najvjerovatnije bez muza jer covjek skrbi za zivot cijeli dan.
    Nisam presamopouzdana,ali ne bojim se nicega.U zivotu sam jednom drzala bebu u ruci,ali naucit cu.
    Imam snaznu volju i energiju spremnu za svoje dijete.
    Jos sam par tjedana kod kuce i onda odlazim u bolnicu.
    Inace,zaboravila sam prenijeti pozdrave svima od Simicv koja je dobro i cuva svoju trudnocu i bebice.
    Posljednje uređivanje od Sela : 29.03.2012. at 09:16

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

miga24...inbox ti je krcat!pusa

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a pro po kontrakcija i grčava..moram samo reći da kad pretjeram sa naporom ili nekim drugim stresom...Bh kontrakcije mi znaju biti a ma baš svakih 15tak minuta....njih do 40 na dan..to je jako rijetko ali zna se desit i budu dosadne za poludit..najviše mi se pojačavaju baš dok ležim na lijevom boku...hm..interesantno...ne pojačavaju se, ne bole iz leđa kao pravi trudovi i prestanu nakon svega 5 sekundi i kada se pomaknem u neki drugi položaj ili ustanem...nisu baš ugodne..ne bole ali mi stane dah....inače kada se ne pretjeram sa aktivnostima i stresom,imam ih do 10 na dan.
    ligamenti me bole maltene svaki treći dan i to pogotovo kad sijedam u auto...zaboga kako to boli i to dole nisko sa svake strane maternice ili samo sa jedne strane maternice...kao da ih netko razvlači kao pračku...booooli...ali stisnem zube ispravim se i prođe za nekih 5-10 minuta..onako oštra bol rastezanja...
    sve u svemu nakon pregleda je uvijek sve u redu...cervix uredan..uredna dužina bez otvaranja...
    nadam se da sam pomogla...
    pusice od nas dvoje!!inače mi smo jako dobro i mali smo debeli

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mirna, ti još sitno brojiš! Pusa bebaču.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ja trenutno i nemam bas neke kontrakcije jedino te bolne ligamente(pogotovo sa desne strane gdje beba lupka rukicom).Inace sve ok,nisam natekla ni nista(a sada cu se ureknut i sutra ce me sve napasti).
    Sela ma i ja se osjecam samouvjereno kao i ti-sve hocu a i sve cu moci (ionako osim mm nemam bas nekoga za pomoc). Sve moje frendice su to prozivljavale kao traumu.
    Nego zasto ides u bolnicu??

malo off-tecaj za trudnice u OB Pula katastrofa,sramota-i na kraju se svelo na reklamiranje djecije kozmetike.

Brojim 46 dana do termina.....kako je proslo.....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lasta starija prvorotka sam pa je procedura takva da cu porod cekati u bolnici.Ni ja nisam otecena,bh nemam ili ne osjecam,puna sam energije,grceva u nogama nemam,otkako mi se maternica podigla debelo iznad pupka,zeludac si je nasao odlicnu poziciju pa nemam ni zgaravicu vise ni napuhavanje..puuuj puujjj da ne ureknem,neeeneee.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    mirna, ti još sitno brojiš! Pusa bebaču.
    da da..sitno..malo me struh..ali mi ćemo to konjski podnijeti...ako smo sve do sada muke prošli..onda će sada biti mačji kašalj......pusa

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lijepo je čitati trudnice, pa evo da vas samo brzinski pozdravim i napišem ironiju koja mi se upravo događa: na pregledu kod giničke mj i pol nakon poroda, rekla je da vidi jako zadebljan endić i da je moguće da je to stanje pred mengu ili pak ostatak posteljice, ako je ovo drugo trebat ću na kiretažu najvjerojatnije. Znat ću za par dana. Koliko sam samo puta u postupcima svako malo pogledavala da vidim da menga ne dođe, sad je situacija obrnuta- ovaj put čekam je ko' ozebli sunce...

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo mi smo naručeni na pregled u subotu...tada ćemo biti točno 40+0...osim ako ne odlučimo doći mrvicu ranije

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Darkica

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

andream, polako draga, vjerujem da će sve biti u redu.

darkica , naspavaj se, odmori, lijepo najedi i odi u laganu dugu šetnju, možda krene... meni upalio taj recept.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hey curke.Samo da vam javim moje stanje.Danas sam bila na pregledu u petrovoj.21tj+3 i dok sam bila u cekaoni,imala sam izgleda velika ocekivanja misleci kako cu puno toga saznati il barem vise nego prosli tjedan.Kad sam dosla na pregled doktor mi ni8je nista rekao niti pokazao monitor niti mi dao slikicu.Da ga nisam pitalja 2pitanja nebi ni to znala.Mislim najvaznije je da je sve u redu al voljela bi da bi je bolje obajsnio.Imam napisani nekakvi nalaz al ja ne kuzim njihov rukopis.I jos neznam citati vrijednosti koje pisu.Pa molim savjet.
    Hvala unaprijed.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Darkica, jel to idete na pregled u rodilište? U svakom slučaju, sretno!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Još ne...u rodilište ako probijemo termin a nama se, izgleda, baš i ne žuri

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A, tako. Kad sam ja išla bilo je kao pravilo da se na dan termina ide u rodilište na pregled i prvu amnioskopiju. I nakon toga svaki drugi dan. Ja nisam dočekala taj drugi put.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je termin 2.4., pa ako subotu dočekamo 2u1, vidjet ću što će mi reći ginekologinja....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Darkice sretno.
    Tigrice neki su doktrori jednostavno takvi. Moraš ih sve pitati. Drugi put traži neka ti okrene ekran da vidiš bebu. Ja svaki put dobijem sličicu. Traži, vjerujem da će ti dati.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Tigrica84 prvotno napisa Vidi poruku
    Hey curke.Samo da vam javim moje stanje.Danas sam bila na pregledu u petrovoj.21tj+3 i dok sam bila u cekaoni,imala sam izgleda velika ocekivanja misleci kako cu puno toga saznati il barem vise nego prosli tjedan.Kad sam dosla na pregled doktor mi ni8je nista rekao niti pokazao monitor niti mi dao slikicu.Da ga nisam pitalja 2pitanja nebi ni to znala.Mislim najvaznije je da je sve u redu al voljela bi da bi je bolje obajsnio.Imam napisani nekakvi nalaz al ja ne kuzim njihov rukopis.I jos neznam citati vrijednosti koje pisu.Pa molim savjet.
    Hvala unaprijed.
    jojjj kako mene ljute ovakve stvari...ali stvarno ljute! imam očito neopisivu sreću sa svojim socijalnim ginom i onim kojega sam odabrala za velike preglede privatnika. dobijem toliko detaljne informacije i toliko me paze da se stvarno osjećam jako sigurno i dobro u njihovim rukama.
    ne znam odakle si, ali eto ja redovno potegnem Opatija-Zagreb samo radi dr Kosa u poliklinici Ginekos. sad mi je radio veliki anomaly scan sa 19+2...toliko detalja, mjerenje svih organa, objašnjenje svakog pokreta i svakog trenutka. baš nemam riječi.

bebo je spavao kada smo došli na pregled, pa mu je uspio samo doljnji dio tijela precizno izmjeriti...kako mališa nije htio maknuti ruke sa lica /a dr me bez toga nije htio pustiti doma/...morali smo u šetnju, na kavu, na kroasan...i onda se mališa probudio da mu vidimo lijepo lice /usnice, nosić, oči/...

dobili smo dvd i cd za uživnje doma i sve to za malo kuna po mojoj slobodnoj procjeni.... ovo mi se čini neprocjenjivo iskustvo.

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    miga24...inbox ti je krcat!pusa
    Primljeno na znanje.

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Darkice sretno!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Darkica sretno!!! This is it!

Onda ja za tobom

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Drago mi je radi tebe.Kod mene sje situacija takva kakva je.Izgleda da se sva zbunim kad dodem na pregled.Ja sam njega pitala i za slikicu i kojeg je spola i jel sve u redu.On je samo reko da je sve ok.To je to.Mislim to i je najvaznije al ipak... ma vjerujem da cu kod svoje ginicke 30.4 znati vise.

bebo je spavao kada smo došli na pregled, pa mu je uspio samo doljnji dio tijela precizno izmjeriti...kako mališa nije htio maknuti ruke sa lica /a dr me bez toga nije htio pustiti doma/...morali smo u šetnju, na kavu, na kroasan...i onda se mališa probudio da mu vidimo lijepo lice /usnice, nosić, oči/...

dobili smo dvd i cd za uživnje doma i sve to za malo kuna po mojoj slobodnoj procjeni.... ovo mi se čini neprocjenjivo iskustvo.[/QUOTE]

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Samo da brzinski javim novosti. Danas smo imali zadnji pregled kod naše ginekologinje. Cura je procijenjena na 3485g. VAT uredan, posteljica sprijeda, I stupanj maturacije, zatvorena, vodenjka stoji. Cura okrenuta na glavu. Danas smo točno 40+0.
    Sutra idemo na pregled u rodilište budući da trudnička ambulanta vikendom ne radi. Osim ako se naša cura ne odluči doći večeras odnosno noćas.
    Pozz svima

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sretno Darkice

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo da i ja ovdje pozdravim moje trudnice i da vam pozelim svima sto laksi porod i sto brzi oporavak. Ja se jos nisam na zalost oporavila od poroda. Nakon upale maternice mjesec dana nakon carskog,svakodnevnog izdajanja jer moj bebo nece da doji, otkrila sam (na vlastitu inicijativu,mom gin. je to bilo nepotrebno),da imam jaku anemiju. Zeljezo mi je 6 a prosle godine je bilo 70 Dobila sam neke preparate zeljeza koje pijem svaki dan i od kojih imam mucnine ali moram piti,nema mi druge. I jos saznam neki dan od prijateljice da Pronatal(ja sam pila neke druge u trudnoci i to samo zadna tri mjeseca jer je tako rekao moj gin) trebam piti i za vrijeme dojenja Tako sam ljuta na njega i razmisljam da trazim drugog dr. iako je on moj MPO-vac i uspjela sam uz njegovu ''pomoc'' da postanem mama ali ipak takav lezeran stav ne mogu da shvatim, a ja se vucem kao mrtvac okolo i stalno se pitam zasto se tako osjecam.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Darkice sretno Stiže najljepši susret

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam samo puta u postupcima svako malo pogledavala da vidim da menga ne dođe, sad je situacija obrnuta- ovaj put čekam je ko' ozebli sunce...
    Kako te razumijem - meni je ovaj ciklus trajao 45 dana - em nisam ni skužila da je "kasnila" (obično su mi ciklusi bili 28-29 dana) em nije ni bolila (niti malo - po prvi put u životu)
    Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je endić bio zadebljan!
    Curke drage trudničice uživajte i mazite trbušiće - jako mi je slatko čitati vas.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Darkice, sretno!!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a moja alma uvik je tako, ne možeš se oslonit 100% na drugoga,bar ja tako mislim, na kutiji Prenatala piše da je za dojilje zato ga ja i mislim pit kasnije, a moguća anemija poslije poroda ili carskog je tako česta i prvi znak je pospanost po cijeli dan

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Darkice sretno i neka ti porod super prođe pa da što prije u rukama držiš svoje čudo!

Alma, nadam se da ćeš se uskoro oporaviti, vjerujem da nije lako nakon svega sada još muku mučiti s anemijom. Ja sam isto u nekom dijelu razočarala u doktore pa je sada posljedica toga da sve sama provjeravam i po 500 puta ako treba i ponekada me moje prijateljice čudno gledaju kada im dajem savjet za nešto što one nisu ni čule, ali meni je lakše jer imam osjećaj da barem malo imam kontrolu nad svime. No, ako si jako razočarana svojim doktorom, ja bih potražila drugoga. Ja kad jednom izgubim povjerenje, teško mi je to povratiti, a mislim da je neopisivo vaćno barem jednim dijelom vjerovati svom dr.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prenatal ili Postnatal?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Darkica, jesi bila danas ili tek ideš?

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

alma probaj nabaviti tekuće željezo,od njega ti neće biti muka,a učinak je isti.meni je poslala sestra iz Njemačke,u litrenoj

boci je i zove se Floradix mit Eisen.pije se po 15 ml tri puta na dan.svakako si nabavi vitamine za dojilje ako se tako loše osjećaš.

i ja sama nisam sjajno,jučer sam operirala polip na debelom crijevu pod lokalnom anestezijom,morala sam jer je to bio trombocitni

hemeroid veličine trešnje koji mi je zadavao takve muke.operacija je dobro prošla,ali sada još boli.dobro je da sam već imala stolicu.

doktor mi je rekao da ću 6 mjeseci nakon poroda trebati operirati hemeroide 2.i 3. stupnja.tako da je veselo kod mene počevši od hematoma,

mučnina,groznog kašlja pa sada i ovo,ali se tješim da će sve proći i lakše mi je kada osjetim bebu.jake smo mi,ni ne znamo koliko!

pusa svima od nas dvoje!

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Sezen-potpisujem

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Darkica, jesi bila danas ili tek ideš?
    Bila sam jutros oko 11...nisam htjela ranije da ne čekam dok im traju vizite. Uglavnom, ctg uredan, sve super, ja još uvijek zatvorena...iduća kontrola je u utorak u trudničkoj ambulanti na Poliklinici....i sve mi se čini da ću obaviti i tu kontrolu

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Darkica sada redaš ctg i provjeru plodne vode? Nikad ne znaš kad će zadnji pregled

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Prenatal ili Postnatal?
    Ja sada pijem prenatal i piše na bočici za trudnice i dojilje.

alma pa ti si iz BiH, znaš kako sam ja ojačala svoje željezo,bila sam anemična prije koju god i pila samo kupinovo vino i to kupljeno u BiH,prijatelji mi donosili, 1dcl dnevno,jeftinije je puno u vas i jako je fino,slatkasto i gusto, u nas u Hrv. je 4x skuplje po litri a nije ga gušt pit uopće, i ponovila krvnu sliku nakon par mj i sestra rekla da odavno nije vidila tako dobru krv.sliku

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I ja uzimam Prenatal Centravit od Dietpharma sada...a promotivno sam dobila pakiranje Postnatala koji je za dojilje...neki prašak koji rastopiš u vodi i piješ jednom dnevno. Mislila sam možda to uzimati poslije...ne znam još...vidjet ću

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navratila sam da virnem jeli nam Darkica još 2u1
    Alma kupinovo vino je super i jako fino.
    klara i ti sitno brojiš....

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Darkice kako se osjećaš?

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kako se osjećam? Pa dobro...ne mogu reći da ima nekih naznaka skorašnjih aktivnosti, ali nikad se ne zna. Sutra sam opet naručena na ctg, pa ćemo znati nešto vise. Ukoliko cura ne odluči da je večeras njezino grand finale, javim se sutra nakon ctg-a.
    Klara, kako se ti osjećaš? Evo i tvojega termina skoro

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nekako totalno bez energije,krenem u grad u šetnju i nemogu puno kao prije 7 dana, cila sam neka usporena i kronično umorna, ne znam jel to nešto znači,jedva čekam u četv.uzv

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Uf Sezen... Žao mi je što si morala proći ovu operaciju,nadam se da će ti sada ipak biti malo lakše...

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Darkice, ima li novosti?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sada pijem prenatal i piše na bočici za trudnice i dojilje.

alma pa ti si iz BiH, znaš kako sam ja ojačala svoje željezo,bila sam anemična prije koju god i pila samo kupinovo vino i to kupljeno u BiH,prijatelji mi donosili, 1dcl dnevno,jeftinije je puno u vas i jako je fino,slatkasto i gusto, u nas u Hrv. je 4x skuplje po litri a nije ga gušt pit uopće, i ponovila krvnu sliku nakon par mj i sestra rekla da odavno nije vidila tako dobru krv.sliku
    Ma problem je sto ja ne zivim u BiH,a ovdje to kupinovo vino nemogu naci,belgijanci vise vole ono drugo vino Idem krajem mjeseca u BiH,kod mame na oporavak pa cu potraziti to vino. Za sad pijem ove grozne tablete sto sam dobila od kucnog dr. caj od koprive,sok od cvekle(smucio mi se u pripremi za ET),jedem crveno meso,pa cu vidjeti kad odem u BiH da posjetim hematologa da vidim sta ce mi on reci. Juce sam bila kod mog MPO na kontroli i taman sam se naostrila da mu kazem za nalaze i da se zalim sto mi nije nista propisao od terapije niti trazio kontrolu krvne slike,kad ono, mijenja ga kolega Jedini komentar kad sam mu rekla za zeljezo je bio ''Uj''

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma da nemogu oni mislit na sve,mada bi trebali! ti si puno puta krvarila,nije čudo da ti je loše željezo
    meni su tablete željeza smetale za želudac i za zatvor,a vino ništa!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Joj drage moje bliži mi se kraj
    Ja stalno razmišljam kako će napokon mene netko dočekat sa cvijećem dok ja izlazim sa bebom u naručju. Toliko sam puta to vidila dok sam išla na humanu reprodukciju na inseminacije i IVF,morala bi proći pored tata sa cvijećem,pa opet kada idem javljat betu 0,opet tate,nisam ih uvik mogla gledat,toliko sam puta protrčala sa suzama u očima,a sada će MENE NETKO ČEKAT SA CVIJEĆEM

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Klara31, baš si me ganula. Došlo je pravo proljeće, a s njima će i naše curke. Držim fige i tebi i sebi i svima čekalicama i beba i beta.
    I neka što prije zamiriše cvijeće na Firulama

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj drage moje bliži mi se kraj
    Ja stalno razmišljam kako će napokon mene netko dočekat sa cvijećem dok ja izlazim sa bebom u naručju. Toliko sam puta to vidila dok sam išla na humanu reprodukciju na inseminacije i IVF,morala bi proći pored tata sa cvijećem,pa opet kada idem javljat betu 0,opet tate,nisam ih uvik mogla gledat,toliko sam puta protrčala sa suzama u očima,a sada će MENE NETKO ČEKAT SA CVIJEĆEM
    Klara, divno! Neka ti porod bude divan i da uz svog anđela konačno dočekaš i najljepši buket koji si toliko dugo zamišljala. Pusa od nas dvije!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •