Stranica 80 od 288 PrviPrvi ... 3070787980818290130180 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,951 do 4,000 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

King cestitam.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure molim vas malo utjehe, prije dva tri dana kasno navečer primjetila sam da mi je iscjedak nekako roskast, kao neka sukrvica. kako je bilo samo malo i nije se ponovilo, odlučila sam ne paničariti previše (koliko je to uopće moguće, jer sam tu noć odmah sanjala da sam prokrvarila). jučer nije bilo ništa, a danas opet ujutro kao neke krvave žilice i sada opet kao neka sluzava sukrvica.
    a još nisam stigla ni do prvog uzv, tek u ponedjeljak. užasno se bojim

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

venddy,
    to je vjerojatno od utogestana ili crinone gela.
    i meni je bilo tako rokasto od crinone gela.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uh, sad sam u vodoravnom položaju za svaki slučaj, ako se ponovi otići ću na hitnu mada mi nije draga ta pomisao jer prošli put kad sam bila nisu imali dobre vijesti za mene.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

vendy nije to ništa ne brini se možda si se malo povrijedila stavljajući utrogestan..ali ipak miruj.

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

venddy bejbi,ja sam ti istu večer kad sam izvadila betu drugi put,prokrvarila samo tako-baš krv,prava crvena!nisam još ni bila tada na prvom uzv al dr je rekao da se ne bojim da je to moguče i poprilično česta pojava.tako da se nadam da je i kod tebe to sve super!
    sretno na uzv!!!
    Posljednje uređivanje od bebolinko : 08.07.2012. at 19:52

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Drage i dragi moji,
    off sam teme, svratila sam vas pozdraviti.Našoj smijalici je danas 52 dana.Vrijeme leti a mi se konačno osjećamo ispunjeno, sretno kao roditelji našeg malog čuda.Sretno svim trudnicama!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas cijeli dan je bilo ok, ali večeras krenula prava krv, nije ludo obilna ali tu je, plus bol u leđima. na žalost mislim da je za mene opet završilo na najgori način, več sam ovo prošla i bilo je identično.
    srce mi je potpuno slomljeno. nisam htjela na hitnu, ujutro sam ionako kod mog MPO pa ću radije tamo napravit sve što bude potrebno.
    milsim da ovim zatvaram ovu svoju priču, nemam više snage u sebi za preživit još jedan spontani. Totalno sam mrtva unutra

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

venddy, cijelo jutro čekam da nam se javiš i iskreno se nadam dobrim vjestima

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bila sam jutros na pregledu, vidjele su se 2 gest.vrećice, obje ŽV pozitivne i obje sa srčanim odjekom.
    ali, jedna je 38 mm a druga 12 mm. dr. kaže da nešto tako još nije vidjela (gotovo trostruka razlika u veličini), za sada pretpostavlja da najvjerojatnije jedan plod neće opstat (pretpostavlja manji ali ju buni što bi po nekim tjednima čak ovaj manji bio bliže nekom školskom primjeru nego ovaj veći). Pretpostavka je da je možda zbog toga krenulo ovo krvarenje ali nije sigurna.
    odedila mi je strogo mirovanje i kontrolu za tjedan dana ako se krvarenje ne pojača.
    Ja se i dalje bojim, ali što mi preostaje nego mirovanje i čekanje.
    Jako mi je teško nosit se sa ovim

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

venddy,
    mislim na tebe. drži se i vjeruj u dobar ishod.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

čitam redovito ali se baš i ne javljam
    cure moje čestitam svim novim trudnicama i novopečenim mamama i tatama,da ne nabrajam svakog posebno,jedino želim izdvojiti čestitku za King,ne mogu vam opisati koliko me fasciniraju dvostruke a posebno trostruke trudnoće,i ja sam često priželjkivala tako ali sada nakon ove naše srećice masu puta samo pomislim o Bože hvala ti jer ne znam kako bi da mi je još jedno ili dvoje istovremeno,obzirom da ima dana kad me ova mala izubija,ali to su sve čari roditeljstva,zato skidam kapu svakoj mami blizanaca,a posebno trojčeka
    mi smo dobro,rastemo naočigled,počeli su nas i zubići gnjaviti,vruće nam je jako ali eto sreća pa smo na moru i kupamo se već ko veliki,imam pravu malu ribicu,da joj je bit u moru cijeli dan!

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

king čestitam ti od

wenddy nadam se najboljem mogućem ishodu za tebe i tvoje mrvice.

ja sam ujutro na kontroli sa 39+2,od sinoć mi je beba strašno aktivna.obzirom sam prvo rodila prije gotovo 12 g
    ne sjećam se više kako je bilo prije samih trudova.iskreno se nadam da se nešto počelo dešavati dolje
    friške rodilje kakva su vaša iskustva pred termin?

eva133 draga nadam se da si dobro,još malo i ugledati ćeš svoje princeze.

svima!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sezen,
    moj mali se bio dva dana prije poroda skroz smirio. bio miran i rijetko se mrdao.

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

venddy drži se bitno da su tu tvoje 2 mrvice ... držimo srećke da bude sve ok. A strah od sukrvice i krvi mi je poznata. Meni su skoro prvih 10 tjedana prošla super, a onda su počele sukrvice, pa krv i tako skoro pa jedno 7 tjedana - nešto malo sam odležala u bolnici strogo mirovanje, ali bebač je dobro jedino mi je posteljica nisko, ali to nije rijedak slučaj - sad smo 22 t, po Uvz-u smo malo veći, ali dobro smo.... Sad lijepo uživaj u ležećem položaju i mazi bušu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sezen, bez brige, normalno je da slabije osjećaš plod jer pogotovo pred kraj bebo više i nema mjesta u trbuhu za micanje. sretno na porodu!
    Malecka, avatar je trebalo bi ga poslati onima iz "Građanske inicijative"

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

večer cure moje trudne( i one koje će to biti uskoro)

molila bih vas da mi napišete kad su krenuli vaši trudnički simptomi i da li ste ih uopče imali-jesu li vas bolile sise,jeste bile napuhnute,zadihane kod manjeg napora,pospane....ako da,kad je to sve krenulo?

hvalaaaa unaprijed

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

10 dana nakon transfera me počele bolit sise, počela mi se gadit kava, pišalo mi se non stop,a sa 6 tjedana počele mučnine koje još traju ali malo su blaže... to je to

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam već negdje gore napisala - nemam apsolutno nikakve simptome, jedino pospanost i učestalije mokrenje ali to mi uvijek bude od utrića tako da to djelomično pripisujem njima.

inače, mi jučer obavili 2. uzv, sve je super, bebica se lijepo razvija, jajnici su mi se konačno smanjili tako da nema više rizika od torzije pa smijem i na more... . i dalje nastavljam trudnoću voditi kod soc. ginićke, ne moram više na VV.

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam već negdje gore napisala - nemam apsolutno nikakve simptome, jedino pospanost i učestalije mokrenje ali to mi uvijek bude od utrića tako da to djelomično pripisujem njima.

inače, mi jučer obavili 2. uzv, sve je super, bebica se lijepo razvija, jajnici su mi se konačno smanjili tako da nema više rizika od torzije pa smijem i na more... . i dalje nastavljam trudnoću voditi kod soc. ginićke, ne moram više na VV.
    da pročitala sam kitty tvoj post !
    čestitam ti da 2.uzv,divnoooo!
    sa koliko to tjedana si išla?što se tada vidi?

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    10 dana nakon transfera me počele bolit sise, počela mi se gadit kava, pišalo mi se non stop,a sa 6 tjedana počele mučnine koje još traju ali malo su blaže... to je to
    uf to su dva krasna srca pa nije ni cudo što su intezivniji simptomi!!!

sretno daljeeee

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj bebolinko prvotno napisa Vidi poruku
    da pročitala sam kitty tvoj post !
    čestitam ti da 2.uzv,divnoooo!
    sa koliko to tjedana si išla?što se tada vidi?
    jučer je bilo 8+1, bebica je dugačka 16.7 mm i ima male ručice i nožice , a srce joj kuca ko veliko. sljedeći uzv je tek 9.8., tad ću biti 12+4, uh tko će to dočekati... :čekam:

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    jučer je bilo 8+1, bebica je dugačka 16.7 mm i ima male ručice i nožice , a srce joj kuca ko veliko. sljedeći uzv je tek 9.8., tad ću biti 12+4, uh tko će to dočekati... :čekam:
    prekrašnoooo-ma mogu zamislit tvoju sreću!uzivaj u svakom trenu i bućni se jednom za mene

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    sezen, bez brige, normalno je da slabije osjećaš plod jer pogotovo pred kraj bebo više i nema mjesta u trbuhu za micanje. sretno na porodu!
    Malecka, avatar je trebalo bi ga poslati onima iz "Građanske inicijative"
    To je moj dečko sa 9 tjedana i dr. Alebić se čudil kak se lijepo posložil - voli se slikati.... samo već je sad brzić pa ga ne stigneju uloviti

bebolinko - ja mogu reći da gotovo i nisam imala neke simptome, bolile su me cice, ali one su me bolile i prije od injekcija (uvijek me lupiju ti hormoni) malo učestalije piškanje, ali ostalo nikaj.... jedino ovaj put sam imala osjećaj da je to to! Od hrane sve mi je finooo, nikaj mi ne smrdi kaj se toga tiče trudnoća za poželjet....mene muče ove druge brige niska posteljica i tako to....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajmo ljudi slati letak laži i istine o potpomognutoj oplodnji kako bismo širili istine kontra laži koji se šire ovih dana o nama pacijentima MPO - da smo ubojice i slično!!!

Proslijedite jednostavno mailom niže navedeni tekst i linkove, dižite na FB! Ovo se ljudi tiče svih nas!

Svatko od nas može pomoći u širenju istine i zalaganju za prava svih građanki i građana ove zemlje, a osobito onih kojima je potrebno liječenje kako bi ostvarili najljepši dar roditeljstva.

Pročitajte ovdje http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji
    i podijelite ovaj letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf

Pomozite prenijeti istinu o tome što medicinski potpomognuta oplodnja uistinu jest!

Pomozite demantirati neistine te skandalozne, lažne i neutemeljene optužbe koje se šire u javnosti na štetu pacijentica i pacijenata koji imaju stvaran medicinski problem i potrebu za liječenjem!

Pomozite u edukaciji svoje okoline i šire javnosti kako bi zaustavili hajku i stigmatiziranje neplodnih osoba. Širenjem točnih informacija spriječite da dovoljno puta izrečena laž o postupcima medicinski potpomognute oplodnje postane istina.

Pomozite nepolodnim osobama u borbi za pravo na optimalno liječenje!

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj MALECKA prvotno napisa Vidi poruku
    To je moj dečko sa 9 tjedana i dr. Alebić se čudil kak se lijepo posložil - voli se slikati.... samo već je sad brzić pa ga ne stigneju uloviti

bebolinko - ja mogu reći da gotovo i nisam imala neke simptome, bolile su me cice, ali one su me bolile i prije od injekcija (uvijek me lupiju ti hormoni) malo učestalije piškanje, ali ostalo nikaj.... jedino ovaj put sam imala osjećaj da je to to! Od hrane sve mi je finooo, nikaj mi ne smrdi kaj se toga tiče trudnoća za poželjet....mene muče ove druge brige niska posteljica i tako to....

hvala ti malecka na odgovoru

bas lijepo je cuti ovo-znala sam da je to to

sretnooo daljeeee

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod mene jutros krvarenje puno obilnije, na uzv manja mrvica više nema otkucaja, stvorio se i hematom.
    molim Boga da da naša druga mrvica i dalje bude dobro i ostane sa nama

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

venddy, lezi i nastoj nečime okupirati mozak - knjiga, film, bilo što... mogu misliti kako ti je, ali ogromna je šansa da s velikom mrvom sve bude ok - vanishing twin sindrom i nije tako rijedak i često je popraćen krvarenjem... držim fige da sve bude ok!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

vebddy

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo cure samo da vas pozdravim danas mi je 34+2
    moje dvije bebice super napreduju
    u ponedjeljak idemo na kontrolu pa ćemo znati više

čestitam svim novim trudnicama i držim palčeve trudilicama
    Venddy samo pozitivno - bolje sad nego kasnije
    Posljednje uređivanje od karlita : 11.07.2012. at 15:17

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

venddy

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

venddy, i ja sam imala vanishing twin u prvoj trudnoći i sve je proteklo u najboljem redu. nisam trebala čak niti mirovati. samo misli pozitivno, sve će biti OK.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

venddy

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj bebolinko prvotno napisa Vidi poruku
    večer cure moje trudne( i one koje će to biti uskoro)

molila bih vas da mi napišete kad su krenuli vaši trudnički simptomi i da li ste ih uopče imali-jesu li vas bolile sise,jeste bile napuhnute,zadihane kod manjeg napora,pospane....ako da,kad je to sve krenulo?

hvalaaaa unaprijed
    moji simptomi... fuj, pišanje non-stop, gadi mi se meso i salama, sva sam njonji-njonji...pospana, a po noći ne mogu spavati...
    i naglo dobivanje na težini što me sad već zabrinjava.....od početka stimulacije do sad dobila 7kg!

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Evo da se i malo javimo.. Mi smo u nedjelju završili u bolnici jer je došlo do krvarenja koje je bilo izazvano najvjerojatnije sa stavljanjem utrogestana. Sad se smirilo, zatvorena sam , bebe su super, rastu.Danas su me pustili iz bolnice. I sad moram mirovati i od sada utriće moram piti..

Što se tiče simptoma, ja da svoje bebice ne vidim na uzv-u nebi ni znala da sam trudna jedino su mi cicie veće nego prije.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moji prvi simptomi javili su se u 8. tt-mučnina, umor i pospanost. sve nestalo ulaskom u 12 tt.
    uz mučninu mi se počela gaditi kava koju inače volim, a silno sam željela jesti razne salame a to inače ne jedem jer ne volim. tako da sam svakodnevno u ranoj trunoći jela poli salamu. fuj!

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bok svim trudnicama!
    imam pitanje dali je koja od vas imala slučaj da im je beba okrenuta sa ledima ležala na vašim leđima? znam da to nije normalan položaj za bebu u 38tj.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni se počela kava gadit 10-tak dana nakon transfera i tu sam pretpostavila da sam trudna, a inače sam jako voljela kavu...sad smo ušli u 12-ti tjedan i još mi je kava fuj... a povračanje na apsolutno sve mlječne proizvode je nehumano (smajlić koji bljuje)

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav novim trudnicama, a Venddy tebi držim palčeve da sve prođe dobro!
    Mi smo danas 35+0, sutra pregled kod babice pa ćemo vidjeti jel i dalje sve po planu u što čvrsto vjerujem da je. Moji simptomi su počeli 12 dan nakon inseminacije i mislim da sam tijekom cijele trudnoće imala apsolutno sve simptome koji postoje, ali samo kratko vrijeme. Mučnine su mi trajale do 12.tj, kava mi isto nije odgovarala dok nisam ušla u drugo tromjesečje, a sve ostalo je došlo i prošlo, osim što su cicke ostale velike i tvrde, a trbuh nastavio rasti. Ništa od hrane mi se nije gadilo i jedem sve što mi dođe na tanjur ili u blizinu usta, ali najviše mi pašu kisele stvari. Zadnjih tjedana se osjećam ogromnom iako sam dobila malo više od 10 kg do sada pa valjda nema razloga za brigu.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj od hrane mi najviše odgovaraju juhe...sve moguće, voće i povrće i salate sa puuuuuno octa, samo da je što kiselije

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a meni ljuto . kineska kiselo ljuta juha, uh sad bi maznula jednu

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jooj moji simptomi što se tiče hrane su totalno čudni, rekla bi moja mama pravi pravcati trudnički. Trenutno sam trudna 13+4 i nosim dvije prekrasne mrvice ...ne mogu jesti mljeveno meso, mislim fino mi je i obožavam ga na sve moguće načine ali mi je poslije jaaako loše, nikako mi ne sjeda na želudac tako da sam ga odlučila ne jesti bar jedno vrijeme šmrc....prije slatko nisam mogla staviti u usta a sad trpam sve što stignem samo slatko, naravno pokušavam se ipak malo kontrolirati radi šečera. Doručak mora biti što obilniji inače do ručka jedem barem 3 puta Ne mogu zamisliti da bi u usta stavila svježe krastavce na salatu, a prije sam samo to jela papriku i rajčicu rijeđe. U prvom tromjesečju nisam povraćala niti jedamput (hvala Bogu) tako da se nadam da ni neću.
    Imam pitanje za trudnice koje nose blizance, kad Vam se počeo jasno vidjeti trbuščić? Ja imam osjećaj da mi je već dosta veliki s obzirom na vrijeme trudnoće. Smeđi iscjedak mi je još uvijek tu ali sada recimo svakih 2-3 dana i to samo ujutro malo, ginekolog mi je rekao da je to normalno i nek se ne brinem, a i mama me tješi da je ona skoro cijelu trudnoću i s menom i bratom imala iscjedak tako da sam ipak mirnija (obično je to kad se razljutim na ove nebulozne govore u Saboru ili kad čitam laži i gluposti pojedinih zastupnika ili predstavnika Crkve na MPO, tlak mi valjda skoči da bi tlakomjer ekspolodirao a ja sam u stanju nekom iskopat oči ).
    Jedva čekam izaći iz kuće u haljinici i svima ponosno pokazati svoj trbuščić

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

wenndy, od srca se nadam da će sve dobro završiti .

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

billi evo ja ti mogu reći da sam i ja šokirana koliki mi je stomačić a tek sam 9 tjedana..
    inače sam mršava tanka tak da se stomak vidi iz aviona.. i ja sam se pitala jel to normalno..

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam dosta smršavila prije postupka pa mi je trbuh bio ravan ko daska i sad hop stvarno rastemo na očigled opet sam počela krvariti, i to sad puno jače nego zadnji puta, kad sam se digla iz kreveta samo se izlijalo ali 10 puta jače....ne boli me ništa ali ono stvarno sam zabrinuta...još ću malo odležati jer mi se vrti od stresa valjda pa mislim da ću ipak do hitne nek tamo kažu da je sve ok da se ne ubijam od straha...držite palčeve da je sve ok

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam od početka stimulacije do sada smršavila 3 kg... trbuh mi se ne vidi još.

wenndy, nadam se da će sva dobro završiti.
    bili, odi ti na hitnu za svaki slučaj, ali ja mislim da će biti sve ok

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Bili kako kitty kaže, odi rađe na hitnu. Meni je u nedjelju bilo samo na papiru krvarenje kad sam se brisala i išla sam kod nas u vž-u na hitnu i bilo je sve ok ali su me ostavili do jučer i napravili pretrage. Sve je ok i pustili su me doma. Bude sve ok ali samo da provjeriš pa da budeš mirna

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo mene domeka...sve je ok, bebači su na mjestu okreću se ko da se ništa nije dogodilo... zatvorena jesam, položaj maternice super...s obzirom da mi se već to dogodilo veli doktor da moguće da bude se događalo i dalje dok se to sve ne očisti ali bez panike ako nema bolova, svježe crvene krvi ili ugrušaka..ovo je bila jako tamna krv tako da je to kao "normalno".. stvarno me pregledao detaljno i ultrazvuk i posvetio mi vremena, mirovanje i utrogestani do sljedeće kontrole kod mog ginića koja je 23.07.... a sad u krevetac lagano, premorena sam već.....

Gosparka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Napokon da se i ja javim....bila sam se odmakla od svega.....od čitanja i pisanja po forumima, od tumačenja raznih simptoma i ne-simptoma...google mi je jedno vrijeme bio najbolji prijatelj, a onda sam nakon gubitka jednog od blizanaca (prije godinu dana isto gubitak jedne bebe), rekla Dosta i napokon počela uživati u trudnoći i koliko toliko ne opterećivati se....što bude, bit će...

I bilo je.......19.06.2012.g. je na svijet došao i naš pišulinac i sve nas usrećio....uživamo kao nikad....je, je, tu je još strah i navikavanje na pelene u kasnim 30-tim te kronično nespavanje...iiihhh i što nas još čeka..ali iskreno, uživamo !!!!!

Cure drage, stoga vam svima želim sreću u postupcima i da same što prije osjetite ono što sam i ja napokon dočekala...tu beskrajnu ljubav !!!!!

SRETNO....I VELIKI KISSSS SVIMA OD M. !!!!!!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gosparka, čestitam na malom dječaku!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •