Venddy, možeš ići sa 11+2, CRL (udeljenost od tjemena do trtice zametka) će biti dovoljan da se nuhalni može mjeriti i koristiti za izračun rizika.
Sretno sa trudnoćom do kraja!
Hvala svima na cestitkama. Jos nekad ni sama ne mogu povjerovat u ovoliku srecu![]()
evo da se i ja javim, rodila sam prekrasnu djevojcicu, jako sam sretna, uzivamo, mazimo se i pazimo! porod je prosao brzo i lagano i takav bih pozelila svakom! puse od nas dvije!
čestitam! puno sreće i zdravlja malenoj djevojčici!![]()
aslan čestitam i dobrodošlica malenoj!
inesz topim se kad vidim Ivana![]()
aslan, četitam!
Sonja29 nam polako ulazi u finiš, još malo draga![]()
Čestitam svim mamama na njihovoj sreći!
Ja evo jučer na pregledu, za sada sve ok, zatvorena sam (TP 16.08.), beba nije velika, oko 3 kg za sad....
i dalje pitam ima li neko vijesti o king jer mi se još ne javlja...
A ja malo kasnim na ovu temu
čestitke svim novim i mamicama i taticama,bebicama šaljemo pusice
i svim curama koje su blizu termina-da vam bude brzo i lagano (mada kada ugledate te okice niti se ne sjetite kako je bilo )
aslan čestitke......
svim trudnicama školsku trudnoću sa što manje strijepnji želim.............
curke, evo i mene ponovo k vama
kao prvo čestitke svim novim mamicama i trudnicama, nisam sve pohvatala jer me nije bilo neko vrijeme pa ovako grupno čestitam.
mi smo danas 12+3, jučer obavili pregled i kombinirani probir, sa bebicom je sve super, samo još čekamo nalaze krvi od kombiniranog ali nadam se da će i to biti ok. ja se isto odlično osjećam, nemam baš nikakvih smetnji, toliko sam dobro da sam se ček bila i malo zabrinula je li sve u redu...
Ima tko ovdje Rh- ?
Radila sam testove senzibilizacije u 10 i 16 tjednu i sve OK, ali nemam pojma koliko to puta i u kojem tjednu još trebam odraditi?
ja sam rh-
u prvoj trudnoći dvaput sam radila test
u ovoj negdje na početku (mislim 10 tt) i rekao je doktor da moram ponoviti u 6. mjesecu trudnoće (negdje tamo u 28 tt), a tako su mi napisali i na nalazu u Petrovoj
draga sara38
svaka čast na školskoj trudnoći.ja sam imala temin 10.8 ali mali anđeo se odlučio doći ranije tako da danas ima 3 tjedna.
Evo i nas, danas 39. tt točno i već me danima peru lažnjaci, BH kontrakcije od kojih ne spavam po noći, užbuđenje i nervoza... Iščekujem našu curicu iako ne znam kada će, ali nadam se da će sve biti super kao i sama trudnoća do sada.
P.s. Ja sam rh-, radila sam testove oko 10 tt i u 25 tt.ali i moja beba je - pa nisam primala inekcije (voljela bih pomoći, ali ne živim u Hr. pa može biti da su ta testiranja ovdje u drugim tjednima nego u Hr.)
pati čestitam!
dagnja ti si nam sljedeća pa sara38,još malo i vaše mrvice su tu. Želim vam brz i bezbolan porod!
paty, čestitke!
Sonja, a sebe si kao zaboravila nadopisati u red trudnica koje su blizu termina![]()
vilo moja imam ja odguliti još 3 tjedna osim ako curka ne odluči drugačijeBudem javila u petak kakvo je stanje.
Kad vidim da si pisala uvijek pomislim jel rodila....svakako javi..a ja kao trudnica u 30 tt bi voljela znati kako cu izdrzati jos 10 tjedana jer ja vec sada ne mogu spavati i navecer kad bi trebala u setnju obicno krenem jesti jer sam teska i sebi i Bogu. ak netko ima bilo kakav savjet nek mi slobodno javi jer sam ocito munjena. i kad ta busa krene rasti najvise? strah me uopce kako cu izgledati. za sada sam dobila 9 kg. ne znam dal sam fulala temu ali pomozite malo savjetima.
ja isto iščekujem, danas je termin
sretno cure!
kiarad ja ne spavam već tjednima što zbog vručine, što zbog trudnoće. Mrzim noć jer znam šta me čeka, spava mi se a ne moguImam još oko 4 tjedna do poroda i ne znam na šta ću do tada ličiti od neispavanosti i kroničnog umora...a tek tada kreče akcija
Nema ti nekog posebnog savjeta osim da izdržiš...radi ono što ti paše i kako ti paše, prilagodi sve sebi...izdržat ćeš sigurna sam, kao i sve miNa kraju češ i zaboraviti koliko ti je bilo teško i neizdrživo, čim ugledaš to malo čudo koje raste u tvojoj buši
artisan sretno!n Ima li kakvih naznaka da bi moglo ubrzo krenuti?
draga kiarad
ja sam najviše dobila kilograma zadnjih par tjedana tj.budući da sam rodila u 38 tj od 30tj do poroda dobila sam 8 kg a sve ukupno sam dobila 15kg.
nemoraš se brinuti za kilograme kad beba dođe brzo ih skidaš.evo moj bebač ima 3tj a ja imam 5 kg više nego prije trudnoće valjda bi i to skinula ali se prisiljavam jesti više puta dnevno radi dojenja.
artisan sretno! Želim ti brz i bezbolan porod i javi nam se što prije sa detaljima![]()
Evo javljam da je mala cura dosla na svijet U petak 10.8., 3,5 kg I 51 cm. Porod je prosao dobro, mazimo se, cikimo I Uzivamo.... Sretno curama koja iscekuju svoja mala cuda.
a tvojoj malenoj kćerki želim lijep, sretan i dug život!
![]()
trudnice i mamice,imam pitanje-napokon ste ostale trudne;što od krvnih pretraga,briseva i ostalih pretraga vam je ginić radio od pozitivne bete do 12 tjedna i što je potrebno(znam za kombinirani,al od ostalih)?
torch?briseve na što?
aj pliz vaša iskustva!
hvala vam!![]()
bebolinko ja sam radila kompletnu krvnu sliku, krvnu grupu, Rh faktor, B12, urinokulturu, briseve, markere na hepatitis, željezo, feritin i TSH / ft4 (ovo dvoje zadnje jer sam na terapiji za štitnjaču)
a KKS si odradila samo na početku ili svako toliko moraš?(ja sam napravila nakon pozitivne bete kod mpo dr,a sad mi i moj koji vodi trudnoču to napisao a ja tek vidjela doma pa ga nisam mogla pitati)
krvnu grupi i rh jesam,urinokulturu jesam
Markere na hepatitis sam prije postupka morala napraviti pa da li moram opet kad sam trudna?
željezo i feritin sam prije trudnoče(u ozujku,malo prije stimuliranog postupka) pa jel moram i sada?
a dr,mi je još napisao da izvadim:
CRP
UIBC
TIBC
GUK(radila odmah nakon bete pa moram li opet)?
AST
ALT
FIBRINOGEN
TESTOVE SENZIBILIZACIJE
i molila bih ako netko zna za sto su sve ove pretrage!
hvala i ispričavam se na opširnom postu![]()
E ne znam jel moraš raditi opet to što si radila ranije. Ja nisam imala ništa osim krvne grupe i rh pa sam sve radila. Pitaj dr moraš li ponovo. Za šta je sve ovo nemam pojma, a testovi senzibilizacije mislim možda zbog negativnog Rh faktora ??? Nek se javi netko tko zna 100 %, ja samo nagađam. Meni su svi nalazi bili uredni pa mi nije ništa rekao da moram ponavljati, ali ja sam bila već 9-10 tt pa ti ne znam jel vrijede nalazi od prije trudnoće ... ipak se u trudnoći sve jako promjeni
Hej cure.Samo da prijavim da nam je u petak 3.8.2012.(22:05h) stigao nas mali andeo Petar.Tezak 3270, dug 50cm.U utorak smo stigli doma i sad se polako navikavamo jedan na drugoga i uzivamo u svakom trenutku.Svim buducim mam zelim da sto prije ugledaju svog andela,jer osjecaj je neopisiv kad primite svog andelica u svoje ruke.
![]()
Tigrice, artisan čestitke i uživajte u svojim bebačima!![]()