Stranica 92 od 288 PrviPrvi ... 42829091929394102142192 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,551 do 4,600 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam kod prvog poroda imala bolove u ledima 2 dana prije samog poroda ali kako mi je bilo prvi put nisam skuzila da je to najava pa nisam ni pratila koliki je razmak. pretpostavljam da ces nam i ti uskoro postati mamica i da je to to, ukoliko te ne hvata panika nema potrebe da ides prerano u rodiliste, ugodnije ti je doma ali se mozes pripremiti, npr tusiranje, depilacija na svim mjestima i sl. kad se ustale razmaci na nekih 5 min odi u bolnicu (naravno ukoliko nije bolnica u drugom gradu). ako se osjecas nesigurno onda mozes i odmah u bolnicu da te pogledaju, radi tvog mira. sretno draga i da nam sto prije objavis sretnu vijest

mishica_zg avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

upadam ko pajcek, sorry, al pliz help
    moram napraviti kombinirani test.....inače sam na VG i neznam jel to moram tam napravit il mogu bilo gdje
    znam da se to plaća, pa pliz nek mi netko objasni kaj je to točno i mogu li to bilo gdje napravit
    hvala puno

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kombinirani se radi od 10 do 13+6 tt
    potrebno je kod licenciranog liječnika izmjeriti nuhalni nabor i izvaditi krv u vinogradskoj.
    nalazi su gotovi za dan.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ispravak:
    od 11 do 13+6 tt
    odnosno dok je CRL (udaljenost od tjemena do trtice) 45 do 86 mm

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ako govorimo o kombiniranom probiru, ja sam UZV obavila u privatnoj gin. ordinaciji gdje su mi izvadili krv koju sam nosila u VG (plaća se 317,00 kn, Endokrinološki lab., 1. kat). Nalaz sam dobila slijedeći dan, jer sam krv donijela u poslijepodnevnim satima. Pretpostavljam da ti u bolnici treba uputnica za UZV, a da je ostatak priče isti!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

crl i nuhalni nabor možeš iznjeriti kod dr u VG (ili kod privatnika koji imaju licencu za to mjerenje), onda izvadiš krv u lav u VG (najbolje tamo). može se u nekim pirvatnim laboratorijima, a za druge bolnice će ti se javiti cure koje znaju.

mishica_zg avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala cure
    meni je moj soc ginić rekao da on ne daje ništa za tu pretragu, da bi mi danas u VG rekli da zašto nemam uputnicu za UVZ pa da ne moram i to platit.....stvarno ne kužim te doktore.....jel oni neznaju il se jednostavno prave grbavi ponekad....bla

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mishica, evo i ja sam danas s pregleda i moram napraviti isto tu pretragu. na sd sam naručena za tjedan dana. tada će mi dr. izmjeriti nuhalni i s tim mjerama idem vaditi krv u vg ili breyer i to nemože na uputnicu već se mora platiti.

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim uzv je na uputnicu, kao i inače kad idem k njima, ali vađenje krvi nije

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

MalaMa.
    odi u Vinogradsku. Pouzdaniji su rezultati i pretraga je duplo jeftinija.

sretno!!!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala na savjetu. Ali ne znam hoću li stići. Čitala sam da vade krv do 9.30, a ja sam tek u 10 na sd na uzv. Mogu li drugi dan izvaditi krv ili onda neće biti pouzdano?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim da se mora krv izvaditi isti dan kad se mjeri nn. ali nisam 100% sigurna, najbolje da pitaš svog dr-a.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj MalaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na savjetu. Ali ne znam hoću li stići. Čitala sam da vade krv do 9.30, a ja sam tek u 10 na sd na uzv. Mogu li drugi dan izvaditi krv ili onda neće biti pouzdano?

Pitaj na SD ili u Brayeru bi li ti samo izvadili krv, pa sama odneseš u VG, meni je krv izvadila sestra kod priv. ginekologice, pa sam nosila u VG, mislim da je bilo oko 11 sati.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

najbolje nazvati voditeljicu enokrinološkog laboratorija u Vinogradskoj i upitati oko toga mora li biti mjernje nuhalnog nabora i analizi biokemijskih paremetara isti dan.
    ja sam zvala u vezi kombiniranog, bila je vrlo susretljiva.
    endokrinološki lab tel. 3787152

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Usput pitaj i do kad možeš donijeti uzorke.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ako donosite krv i Vg može bilo kad, ako tamo vadite samo ujutro... Ja sam UZ obavila u Viliju, sestra mi tamo izvadila krv , ja odnijela u Vg i za 3 dana mi nalazi došli doma poštom...mogla sam i sam a po njih drugo jutro ali mi se nije dalo iz Zaprešića pa su mi poslali

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

što se nalaza tiče, meni su ih slali mailom, stigli za 2 dana. a krv sam u Vg slala hp expressom, ali je izvađena isti dan kad je i mjeren nn.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas smo bili na drugom trudničkom pregledu i UZVu, i kao što možete pročitati u potpisu - beba je mahnula mami i tati
    Šalim se. Malo se pomicala tijekom pregleda. Kao da je dizala i spuštala ruke i noge
    I dalje ne vjerujem da to bićence živi i raste pod mojim srcem. Nestvarno. Zaljubljena sam

Neodlučna sam oko kombiniranog, ali naginjem odluci da ne budem išla. Imate što pametno za reći na tu temu?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Podržavam ideju.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Neodlučna sam oko kombiniranog, ali naginjem odluci da ne budem išla. Imate što pametno za reći na tu temu?
    Ja sam, evo, odbila i kombinirani i triple test, nakon uzv pregleda koji je bio uredan (a gin. me upoznao sa njegovom ne/pouzdanoscu i ne/pouzdanoscu ovih spomenutih testova) sam odlucila vjerovati da je moja beba zdrava. A i da sam otisla pa dobila neku drugaciju informaciju, to svejedno ne bi, nakon svega pogotovo, utjecalo na moju odluku da rodim. Pretpostavljam da ti je i tvoj gin. rekao da odluka o testiranju ovisi o tome bi li ti nakon, ne daj Boze, loseg testa htjela roditi... U svakom slucaju te podrzavam kao i izbor bilo koga drugoga!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jutro!
    Joj, ja isto najradije ne bih radila taj test jer nije pouzdan, jer ne znam što bih kad bi i bio loš. No ne mogu se odlučiti.
    Da vam javim što sam saznala. U breyeru je probir 350 kn, a u Vinogradskoj 317 kn. U vinogradskoj se ne mora vaditi krv taj isti dan, može i dan poslije (obzirom da krv vade do 9.30). Ono što je njima važno da to nikako nije poslije 15 tjedna.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Podržavam ideju.

Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam, evo, odbila i kombinirani i triple test, nakon uzv pregleda koji je bio uredan ...
    .. U svakom slucaju te podrzavam kao i izbor bilo koga drugoga!
    Pa mislim da ću i ja tako, pregled je u 11. tjednu, ako sve bude OK, ne budem išla na kombinirani. Hvala na podršci!
    (Ako se ne varam to je relativno nova pretraga. Kako se prije vodila trudnoća bez nje? )
    Kako napreduje tvoja trudnoća? Kako se osjećaš?

Joj, ja isto najradije ne bih radila taj test jer nije pouzdan, jer ne znam što bih kad bi i bio loš.
    To i mene muči

Da vam javim što sam saznala. U breyeru je probir 350 kn, a u Vinogradskoj 317 kn. U vinogradskoj se ne mora vaditi krv taj isti dan, može i dan poslije (obzirom da krv vade do 9.30).
    To je cijena samo krvnog nalaza. Još ekstra treba napraviti UZV?

Ono što mene zanima jel UZV pregled povodom kombiniranog probira može proći i kao "redoviti" trudnički pregled koji se obavlja svaka 4 tjedna. Tj da li će dr. koji mjeri nuhalni nabor i sve što ide uz to usput pregledati i sve ostalo, kao na redovitom trudničkom?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, ako nalaz ikakvih pretraga, bilo dijagnostičkih ili statističkih, ne bi utjecao na vašu odluku da rodite, testove tada ni nema smisla raditi.
    ako se ipak odlučite na pretrage, svakako preporučujem kombinirani probir jer je on daleko najpouzdaniji (nikako double ili triple) i to svakako u Vinogradskoj - jako je puno ljudi imalo loša iskustva s Breyerom ( poslali im krive nalaze, kasnili i sl.).
    ako je kombirnirani uredan, opustite se i uživajte! kako je moj dr rekao - tada je šansa da nešto nije u redu ravna tome da vam cigla padne na glavu dok šećete ulicom.
    ako je rizik veći od graničnog, preostaje vam amniocenteza koja je ipak invazivna pretraga, ali za razliku od probira i dijagnostička, s šansom oko 1:200 da dođe do spontanog nakon nje. žene obično važu i gledaju razliku između rizika predviđenog kombiniranim probirom i rizika od sponatanog nakon amnio i na taj način donose odluku o amniocentezi.
    i opet ponavljam - ako namjeravate roditi bez obzira na nalaze, prekrižite sve pretrage u startu i uživajte!

ja sam išla na kombinirani i bio je odličan tako da dalje nisam ni razmišljala.

e, da - ono što je izuzetno bitno je da na uzv za kombinirani odete nekome tko se u to razumije i zna izmjeriti nuhalni nabor.

sretno svima!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moe na uzv idem s uputnicom, tako da ga neću platiti. Mislim da bi ti to trebalo biti u tom redovnom pregledu. Ja ti ne znam reći jer sam ja svaka 2 tjedna gore na uzv. Uglavnom dr mi je rekla da dođem na uzv da mjeri nuhalni pa da onda idem s ispunjenim papirićem vadit krv.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moe, nije to baš nova pretrage, a vani je to uobičajena, rutinska pretraga na koju se šalju sve trudnice (osim ako odbiju).
    na uzv možeš otići u Vg s uputnicom i obaviti to neposredno prije vađenja krvi ili ga možeš napraviti negdje drugdje i donijeti nalaz na vađanje.
    i naravno da to može biti u sklopu redovnog trudničkog pregleda.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    e, da - ono što je izuzetno bitno je da na uzv za kombinirani odete nekome tko se u to razumije i zna izmjeriti nuhalni nabor.

sretno svima!
    jako pazite da idete iskusnom ginekologu za mjerenje nuhalnog nabora. jer i samo milimetar krive izmjere snažno utječe na procjenu rizika... zapravo bi ginekolozi koji mjere nuhalni nabor za kombinirani probir trebali imati završenu edukaciju i licencu za mjerenje nuhalnog...

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a sad meni pojasnite koja je razlika između kombiniranog, double ili triple? izgubila sam se.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mislim da ću i ja tako, pregled je u 11. tjednu, ako sve bude OK, ne budem išla na kombinirani. Hvala na podršci!
    (Ako se ne varam to je relativno nova pretraga. Kako se prije vodila trudnoća bez nje? )
    Kako napreduje tvoja trudnoća? Kako se osjećaš?
    Ja sam u pocetku isla svako 2 tj. na uzv jer mi se moj redoviti pregled nije poklapao sa vremenom kad sam preuzimala nove doze Fragmina, a ovi u bolnici su mi, nicim opravdani, uz svjezu krvnu sliku trazili i svjezi izvjestaj s uzv-a... Dakle, nuhalni nabor i jos nekoliko parametara mi je moj gin. (za kojeg moram rec da je divan i da me svaki put ugodno iznenadi svojim pristupom i detaljnoscu, sto ne bi trebalo bit iznenadjujuce, ali je buduci sam se sa svakojakima susretala...) mjerio sa 12+3 TT i bilo je sve ok, objasnio da su uzv i triple test 75% pouzdani, a kombinirani 95%, jedino amniocenteza 100%... Medjutim, u bliskom okruzenju imam 2 slucaja, 1 u kojem triple test uopce nije bio dobar i 7god. djecak je vise nego savrsen sad i drugi gdje je test bio uredan, a zena od 24 god. je rodila djevojcicu sa Down-om... to mi je bio razlog vise da odbijem, a ni nekakav znanstveni pokazatelj, po kojem djeca dobivena ICSI-em imaju vecu predispoziciju za kromosopatiju u odnosu na drugu, me nije pokolebao. Opet kazem, tako ja razmisljam i postujem misljenja koja se s tim ne poklapaju...

Sto se tice trudnoce, sad zaista mogu reci da je ovo blazeno stanje, uzivam i iscekujem nerijetka i sve snaznija lupanja nasega cuda. Danas puna 22 TT i sve sam nestrpljivija, ne mogu docekat da se upoznamo, iskreno, a pretpostavljam da tako osjeca svaka od nas...
    Kako si ti, kako se osjecas?

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se tice trudnoce, sad zaista mogu reci da je ovo blazeno stanje, uzivam i iscekujem nerijetka i sve snaznija lupanja nasega cuda. Danas puna 22 TT i sve sam nestrpljivija, ne mogu docekat da se upoznamo, iskreno, a pretpostavljam da tako osjeca svaka od nas...
    Kako si ti, kako se osjecas?
    Prebrzo mi vrijeme prolazi, nisam se ni okrenula, a već je praktično 1/4 trudnoće prošla. Jednako se osjećam kao i ti. Razdragana sam, sretna, i svijet mi je lijep Osjećam se super, osim sporadičnih mučnina, ali bez posljedica (povraćanja), no nije to ništa strašno.

Još jučer sam bila sigurna da nejdem na kombinirani, ali evo, ipak, danas sam se predomislila , odlučila i dogovorila kombinirani za termin kad ćemo biti 12+2. U to vrijeme mi pada i redovni trudnički pregled, tako da ću sve obaviti u jednom odlasku. Vjerujem da će sve biti OK, a ja ću mirnije spavati nakon toga.
    Iako - nemam nekih problema sa spavanjem, mogla bih stalno

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

objasnio da su uzv i triple test 75% pouzdani, a kombinirani 95%, jedino amniocenteza 100%...
    a ni nekakav znanstveni pokazatelj, po kojem djeca dobivena ICSI-em imaju vecu predispoziciju za kromosopatiju u odnosu na drugu, me nije pokolebao.
    medena, bojim se da je triple test daleko od 75% pouzdanosti, a kombinirani probir je zbilja najpouzdaniji (mada mi se čini da nije 95% - to je ipak pretjerano).
    a djeca rođena nakon MPO postupaka NEMAJU ništa veće predispozicije za kromosomopatije od onih spontano začetih. istraživanja su pokazala da su razlike u obolijevanju statistički zanemarive - tu ti se radi o...ne znam...tipa 0,002% više djece s nekim poremećajima a da su rođeni nakon MPO-a (što nije spriječilo određene udruge, inicijative i institucije da zastrašuju i obmanjuju ljude takvim lažima u svrhu "ocrnjivanja" MPO :bijesnismajlić.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

. Medjutim, u bliskom okruzenju imam 2 slucaja, 1 u kojem triple test uopce nije bio dobar i 7god. djecak je vise nego savrsen sad i drugi gdje je test bio uredan, a zena od 24 god. je rodila djevojcicu sa Down-om... to mi je bio razlog vise da odbijem, a ni nekakav znanstveni pokazatelj, po kojem djeca dobivena ICSI-em imaju vecu predispoziciju za kromosopatiju u odnosu na drugu, me nije pokolebao. Opet kazem, tako ja razmisljam i postujem misljenja koja se s tim ne poklapaju...
    Nema znanstvenih dokaza da su djeca začeta ICSI metodom išta podložnija ikakvim bolestima ili da su poremećaji u broju i strukturi kromosoma išta veći negoli je to kod spontano začete djece.

Nastojat ću jedostavnim jezikom objasniti:

Kromosomopatije se mogu češće javljati u djece rođene nekom od metoda medicinski potpomognute oplodnje ne radi načina začeća već zato jer je prosječna dob majki koje prolaze mpo viša od prosječne dobi majki koje rađaju spontano začetu djecu.

Danas se publicira znanstvenih radova na temu medicinski potpomognute oplodnje. Ti znanstveni i drugi radovi dostupni su najširem broju korisnika interneta, ali nepobitna istina je da prosječan korisnik interneta naprosto nije u stanju razumjeti jezik medicinskih i bioloških znanosti u znanstvenim radovima. Prosječan korisnik interneta ne razumije statističke metode koje se koriste u bio-medicinskim istraživanjima, ne može vrednovati metode istraživanja, nije u stanju razumjeti zaključke tih radova...

Zato je i moguće vrlo često naići na izjave poput one koju sam boldala u citatu. Takve izjave su plod nerazumijevanja i nemogućnosti vrednovanja pročitanog znanstvenog rada, ili se prenose iz ne-znanstvenih izvora npr. napisanog u novinama ili web portalima čiji autori opet ne razumju originalni znanstveni tekst.

A na one koji nastoje drugima nametati svoj svjetonazor kao jedini ispravni i koji namjerno iz vlastitog jada i zloće stalno i svugdje trube da su djeca začeta potpomognutom oplodnjom umjetna, kržljava i bolesna... e, na te neću trošiti riječi, takvi ne zaslužuju da se osvrćem više na njih.

chiara avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Drage moje evo samo kratko da se javim PRINCEZA MARIS JE STIGLA 4.11. U 16.32 3300kg 49cm!!!!!
    Jednostavno je predivna... Cim uhvatim vremena napisem malo duze... Pusa svima i da i vi brzo docekate vase princeve i princeze!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Čestitam, chiara, a ljepotici dobrodošlica i puno zdravlja, sreće i ljubavi

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja čestitam od srca! Maloj princezi krasnog imena topla dobrodošlica

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čestitam, princezi dobrošošlicu želim.

Divno ime, jedan od mojih favorita!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Chiara cestitam na malenoj struci prekrasnog imena Mazite se i uzivajte

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nana0501 prvotno napisa Vidi poruku
    Estrofem udmljen a i dalje trazim utrogestan
    Zakaj se tak mučiš sa traženjem utrogestana, pa to ide na recept bez ikakve nadoplate

nana0501 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zato jer moj gin misli da mi to vise netreba a mpi gin je napisala do 12 tt

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nema on kaj misliti nego ti napisati. Pa imas otpusno pismo na kojem pise terapija.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Chiara, čestitam na maloj princezi!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    Nema on kaj misliti nego ti napisati. Pa imas otpusno pismo na kojem pise terapija.
    E baš sam to ja misla napisat...kaj on ima mislit ako specijalist kaže da treba. Pa neke cure to koriste do kraja trudnoće, neke do pola, ja sam konkretno koristila do 15 tt, istina crinone gel, ali ista stvar samo što crinone košta 300 kn a utrogestan 50 i nikad me dr nije riječ pitala. Samo ti inzistiraj na receptu. Imaš pravo na to. Pa plačamo zdravstveno...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Čestitke na maloj Maris!!!!!!

Curke moje sve vas pozdravljam i uživajte u trbuščićima, ja evo u iščekivanju sljedećeg uzv-a sljedeći petak

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj nana0501 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer moj gin misli da mi to vise netreba a mpi gin je napisala do 12 tt
    mijenjaj ginekologa
    a prije toga se nedaj van iz ordinacije dok ti ne napise recept
    mislim, jos nisam cula da se nakon ivf-a utrogestan prestaje uzimati prije 12 tt

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    jos nisam cula da se nakon ivf-a utrogestan prestaje uzimati prije 12 tt
    Upravo sam napunila 9. tt, ulazim u 10. tt i od srijede se po preporuci mpo dr skidam s Utrogestana, na način da svaki drugi dan ukinem jedan.
    Znači
    utorak sam još imala 6 komada (2 ujutro, 2 popodne, 2 navečer)
    srijeda i četvrtak (2 ujutro, 2 popodne, 1 navečer)
    petak i subota (2 ujutro, 1 popodne, 1 navečer)
    nedjelja i ponedjeljak (1 ujutro, 1 popodne, 1 navečer)
    utorak i srijeda (1 ujutro, 1 popodne)
    četvrtak i petak (1 ujutro)
    slijedeću subotu više ne trošim;
    Znači završavam s Utrogestanima u 10 tt. Dosad je valjda posteljica trebala preuzeti ulogu proizvodnje progesterona u dovoljnoj mjeri.
    Upozorena sam ako bi počelo krvarenje da se javim (ali da ne paničarim, da je to učestalo kod prestanka uzimanja Utrogestana), da ću onda vjerojatno nastaviti s njima u full količini (6 komada dnevno), moguće i duže od 12. tjedna. Ako sam dobro shvatila - dobro je skinuti se do 12. tjedna, jer ako se nastavi, onda se u nekim slučajevima mora uzimati cijelu trudnoću. Nadam se da nisam nešto krivo pokopčala, i da ne prenosim krive informacije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moe, to su upute od tvoje mpo dr?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moe, moram priznati da prvi put cujem
    Ja sam mislila dam se posteljica razvija do 12 tt i da nakon toga preuzima u potpunosti funkciju....
    U obje trudnoce sam se s utrica pocela skidati nakon 12 tt
    I to postepeno, trajalo je bar 2 tjedna, ako ne i duze...

nana0501 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ma radi samo utorkom i uspjela sam dobit 3x1 i gabi ce mi poslst tako da sam rijesils problem. A cekam da ode u mirovinu da mjenham gina a to ce bit za koji mj

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Začetale smo krivu temu, ispričavam se moderatorici, molim ju da premjesti gdje nam je mjesto

Moe, moram priznati da prvi put cujem
    Ja sam mislila dam se posteljica razvija do 12 tt i da nakon toga preuzima u potpunosti funkciju....
    Stvar je da je MPO trudnicama preporučen progesteron tijekom prvog tromjesečja, jer je u postupku stimulacije ovulacije funkcija žutog tijela slabija, a ono proizvodi progesteron i održava ranu trudnoću. U prirodnim trudnoćama to uglavnom nije slučaj.

U obje trudnoce sam se s utrica pocela skidati nakon 12 tt
    I to postepeno, trajalo je bar 2 tjedna, ako ne i duze...
    Kod mene će skidanje trajati 10 dana, samo nešto prije 12tt.
    Piše u uputama da se smije uzimati samo u prvom tromjesečju trudnoće, no nigdje ne piše da se mora uzimati točno do zadnjeg dana prvog tromjesečja, ili da se krene skidati nakon prvog tromjesečja. Osim ako liječnik procijeni da je potrebno. Tako da mi se čini da su upute moje MPO liječnice u skladu s uputama za korištenje lijeka. A i nisam imala nikakvih krvarenja u ovih 9 tjedana (srećom), ni prethodnih spontanih (što su inače indikacije za uzimanje lijeka).

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Moe, to su upute od tvoje mpo dr?
    Da.

Nisam napomenula da sam ja još nakon transfera primila seriju Prolutona intermuskularno, to je dodatni progesteron.

Evo sam još na netu pronašla:
    "Some IVF centers prescribe progesterone as soon as one day after egg retrieval. Other IVF programs wait until after the embryo transfer.
    Also, the length of time progesterone is given varies, depending on your doctor and your IVF program. Your doctor may recommend that you take progesterone for up to 8 to 10 weeks of pregnancy. Or, your doctor may stop progesterone once he or she detects a heartbeat in the uterus. This usually occurs at around 6 to 7 weeks. Some studies show that by the time of the first pregnancy test, progesterone can be safely stopped."

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sori na začatavanju krivae teme

Moe, ma znam ja dobro zašto se koristi utrogestan, imam ponešto staža, nažalost....
    samo kažem da još nisam čula da se počinje skidanje prije 12 tt, al ako ti je tako rekla tvoja mpo dr., onda ok
    meni se moja dva rekli nikako prije 12 tt i ja sam ih slušla
    a i ako si dobivala proluton (i ja sam u drugoj trudnoći) onda i to mijenja na stvari....
    al progesteron se smije koristiti i u kasnijim fazama trudnoće, nekim trudnicama daju i pred kraj, u sklopu terapije za sprečavanje prijevremenog poroda (znam osobno slučajeve)

poanta je da je njoj mpo liječnik rekao da treba koristiti, a soc. da ne treba - ako je specijalista rekao da treba, nema se tu šta soc. gin. miješati

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

poanta je da je njoj mpo liječnik rekao da treba koristiti, a soc. da ne treba - ako je specijalista rekao da treba, nema se tu šta soc. gin. miješati
    nisam jednom pročitala da primarni to hoće napravit, jednostavno ih ne treba slušati!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •