Stranica 45 od 288 PrviPrvi ... 3543444546475595145 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma čistiš se još i to je moguće..ali više tekućine pij svakako pa će i to brže nestati...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    uuu crvenkapo..ti si malo zakazala,ha?pa papa se ponavlja svakih godinud dana ali red je da ga napraviš sada u trudnoći,a briseve da ne govorim...možda nije toliko upitna klamidija,ali druge anaerobne bakterije svakako jesu jer su češće....(klamidija se mora isključiti da budeš 100% sigurna)...ajde to napravit..cccccc
    dr. mi je rekao da briseve ne trebam raditi prije postupka ,uvijek su mi uredni bili, tako da ni nisam , papu također,
    mozda na slij. pregledu budem trazila da mi naprave iako kazu da ne treba
    zasto sam zakazala ? sta me plasis - niti me sta boli, niti svrbi,

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam briseve radila prije godinu dana i papu isto , trebam li ponavljat ?
    danas tocno 8+5 tt
    pa čuj draga papa se ponavlja svake godine..ali sada u trudnoći bi mogla pogotovo..a bakterijske briseve da ne spominjem jer su u trudoći bakterije češće..one anaerobne pogotovo...
    sigurno se još i čistiš ali svakako pij više tekućine da se brže očistiš..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    dr. mi je rekao da briseve ne trebam raditi prije postupka ,uvijek su mi uredni bili, tako da ni nisam , papu također,
    mozda na slij. pregledu budem trazila da mi naprave iako kazu da ne treba
    zasto sam zakazala ? sta me plasis - niti me sta boli, niti svrbi,
    a tebe uplašit...to je bar lako...ma šalim se....ma ne sekiraj se uopće..samo si to ponovi da budeš na miru da si čista...e sad ..neke curke su to ponavljale(bakterijske briseve)čak još jednom u trudnoći iako je nalaz bio na početku ok i to tamo pred kraj...nisam sigurna...ja ću barem zahjevati....ne znam zakaj doktori drukčije postupaju..ali logika ti nalaže da to ponoviš da nije neka bakterija koja bi radila problemčiće tipa streptokok,iliti e.coli...itd

ne treba te ništa svrbiti da imaš bakteriju a ni boliti..one ne svrbe..svrbe ti gljivice draga
    Posljednje uređivanje od mirna26 : 07.01.2012. at 22:43

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

e ima još jedna stvar..ako se još uvijek čistiš onda ti dr neće raditi briseve dok to ne završi..najvjerojatnije ti iz tog raloga nije ni spominjao ni radio....
    znam da doktori zbog tih bakterijica daju antibiotike...
    da rezimiram...ne spominjem ti te briseve zbog tog tvog iscjetka već zbog toga jer je to rutinska pretraga u trudnoći...bakterije znaju raditi pobačaje u najgorem slučaju i iz tog razloga ih se svi žele riješiti...to je glavni razlog...da ih imamo..uglavnom uopće nit nismo svjesni....ali to ne znači automatski da ćemo imti pobačaj..puno ih žena ima,a da nema pri tome nikakvh problema...to je mjera predostrožnosti...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kupila sam kolijevku
    nisam mogla odolit kad sam je vidila,inače dugo je tražim,i na ebuy
    nadam se da ću uspit stavit slikicu
    http://

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, draga Mare je već javila, ali i da se ja oglasim...
    29.12.2011. u točno 11,00 na svijet je došla naša pikulica. Odlučila je ipak da želi biti odmah beba za slikanje, pa se nije nikako htjela spustiti zbog čega se na kraju rodila na carski rez, nakon 8 sati trudova. I najljepša je mala manekenkica! Sad smo doma i mama i tata uživaju u svojoj ljepotici...
    Iako, da se ne lažemo - rez boli, oporavak je spor ali svakim danom očit, a upoznavanje, dojenje, presvlačenje i sve što ide u paketu iscpljuje nas maksimalno. Tako da kad princeza zaspi, i nas dvoje uglavnom padamo u nesvijest. Ali sve su to slatke muke koje smo godinama sanjali.
    Drage cure svima vam želim uredne trudnoće i veseli susret sa svojim bebolinama!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Patuljchica,čestitam od srca i tebi i ponosnom tati na malenoj Matei,uživajte ,napokon ste zajedno

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

patuljchica čestitam!!! uživajte

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bravo patuljchice!!! uživajte u malenoj princezi!!!to s nespavanjem i umorom su slatke brige!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    patuljchica čestitam!!! uživajte
    potpisujem!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

patuljchice, čestitam!

Nama je danas termin, a moja djevojčica se ne da van. U utorak opet ctg..

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Patuljčice čestitam od uživajte u svojoj curki...samo nek ona bude živa i zdrava a sve ostalo se zaboravi!!!!

Lilly...izdrži još malo!!!

Joj ženske kako mene mlati ovo moje čudo od djeteta....imam žgaravicu cijeli dan, ne sjećam se da je ikada bilo ovako....ništa ne pomaže!!!!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke..koliko ste dobile kg do sada i da li su vam se kretale kile u drugom tromjesječju onako školski do 500 g po tjednu i najviše 2kg po mjesecu?koliko vam bebači imaju grama?mene strah da ne bi moja kilaža otišla predaleko..do sada 5kg dobila..:/
    Posljednje uređivanje od mirna26 : 08.01.2012. at 22:20

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

34 tt= 13 kg....solidno....super se rasporedilo...baš se i ne kuži gdje su no vidjet ćemo u veljači poslije poroda

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a beba?koliko gr?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Patuljchice još jednom čestitke tebi i tm, a maloj Matei iskrena dobrodošlica

Mia Lilly probaj se praviti kao da ti nije termin pa će tijelo samo odraditi svoje i prepoznati trenutak. Znam, reći ćeš da je lako meni pametovati ali pokušaj.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jutro cure
    meni je izbio ogroman herpes na usnici (inače ga imam), ne znam dal smijem šta stavljat na njega jel boli ko vrag, i odvratno izgleda. Imam doma one H. flastere za herpes, ali našla sam na netu da se treba posavjetovat s lječnikom u trudnoći, pa sad ne znam dal da ga stavim ili ne. Ako netko zna nešto pametnije molit ću za savjet.
    Patuljcice cestitam, lijepo je čitati ovo. Uzivajte i dalje!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Artisan baš sam čitala nešto o 26 tt gdje se spominje herpes. Kažu da se u trudnoći često dešava na usni ili genitalijama, a usna je svakako puno bolja varijanta. Mislim da ti flaster ne bi trebao škoditi, ali ipak se savjetuj s tetom u apoteci ili s dr.

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

patuljchice - čestitam od srca!
    Sada uživajte u slatkim brigama roditeljstva (točno znam kako ti/vam je) i čuvajte to svoje malo blago!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Patuljchice cestitam od srca, a maloj Matei srdacna dobrodoslica

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Patuljchica zelim ti uspjesan oporavak od CR i kao sto kaze Nata,cuvajte se ,mazite i pazite.Kao da je jucer
    bilo kad si nas odusevila svojom praskom pricom(koja i dalje odusevljava i uvijek bude).

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mirna to s kilažom smo već pisali u više navrata..sve je to individualno..
    ja sam na zadnjem pregledu s 33 tt imala 7.5kg a beba 2,5kg..moj muž se brine da sam malo s kilažom a dr kaže da je idealno..a za bebu svaki put kaže da je iznad prosjeka bar 200gr..ja sam samo dobila stomak i kaže mi muž da sam kao one ruske lutke babuške )) mislim da tu i genetika igra ulogu jer mi je i mama tako malo dobila na kg a ja bila beba s 4kg..
    da skratim, mislim da je bitno da je beba ok a naše kg gore dolje više manje..

p.s. i da kažem da meni još uvijek teško pada komentari ljudi, poznanika koji su ''zločasti''pa još me pitaju je li držim kakvu dijetu kad sam tako malo dobila..ma mislim stvarno..

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    jutro cure
    meni je izbio ogroman herpes na usnici (inače ga imam), ne znam dal smijem šta stavljat na njega jel boli ko vrag, i odvratno izgleda. Imam doma one H. flastere za herpes, ali našla sam na netu da se treba posavjetovat s lječnikom u trudnoći, pa sad ne znam dal da ga stavim ili ne. Ako netko zna nešto pametnije molit ću za savjet.
    Patuljcice cestitam, lijepo je čitati ovo. Uzivajte i dalje!
    ovo sam i ja pitala pred koji mj.,nisam ništa stavljala,strpila sam se i 10 dana je trebalo dok skro nestane.

25tt +7kg, beba već 1kg; jedan mjesec sam dobila 4kg,a sad ovaj zadnji 1kg i nisam gladovala ali se nisam ni prejedala,i ja mrzim kad me pitaju al sam na dijeti,kad odbijem hranu u gostima...
    napišite mi kolike su vaše bebe bile sa 25tt

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

24+5 tt, procjenjena masa bebe je bila 740 g, danas 28+5 tt 1200 g. nadebljao se preko praznika.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moja curka na zadnjem pregledu 31+2 je imala malo više od 2000 g...e sad ćemo vidjeti za par dana kad budemo na kontroli koliko je napredovala!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kupila sam kolijevku
    nisam mogla odolit kad sam je vidila,inače dugo je tražim,i na ebuy
    nadam se da ću uspit stavit slikicu
    http://
    predivna je Klara

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Patuljchica,čestitam,sve najbolje i bebici i roditeljima

Ja isto mislim da je individualana, najviše genetski uvjetovana,težina bebe,i da je najbitnije da je sve u redu.Ja sam 18+3 i dobila3.5 kg,a bebe na 18+0 bila 250 gr

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Mia Lilly probaj se praviti kao da ti nije termin pa će tijelo samo odraditi svoje i prepoznati trenutak. Znam, reći ćeš da je lako meni pametovati ali pokušaj.
    Ne preostaje mi ništa drugo. Ni hodanje po stepenicama..
    Mene zanima, cure koje ste rodile, da li su vam se bebe pred porod smirile? Moja kao da zadnjih tjedan dana sve manje lupka.
    Osjećam je jako nisko. Ctg je uredan.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni je frendica koja je nedavno rodila išla zadnjih tjedan dana i po dva puta na ctg upravo jer je cura bila full mirna,rodila dan nakon termina sve ok

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ovo sam i ja pitala pred koji mj.,nisam ništa stavljala,strpila sam se i 10 dana je trebalo dok skro nestane.

25tt +7kg, beba već 1kg; jedan mjesec sam dobila 4kg,a sad ovaj zadnji 1kg i nisam gladovala ali se nisam ni prejedala,i ja mrzim kad me pitaju al sam na dijeti,kad odbijem hranu u gostima...
    napišite mi kolike su vaše bebe bile sa 25tt

e to što si sad rekla mene brine..kad se dobije 2,3 ili 4 kg u kratko vrijeme cca u mjesec dana....al ne jedem niš posebno više nego prije..čak bih rekla i manje, više voća i povrća i variva..možda sam za blagdane poneki kolačić više...koju palačinkicu....pa nemre bit da se to tak brzo ulovilo...a otkad su mučnine prestale valjda sam sve nadoknadila..hihi...ma necu se sekirat....
    Posljednje uređivanje od mirna26 : 09.01.2012. at 17:02

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i još nekaj..osjetila ja sinoć kasno kad sam legla i smirila se svoje prve "balončiće"(doduše možda nisu prvi ali su prvi oni koje sam baš primjetila)....stavila sam ruku a ono izbočenje osjetila pod prstima kao balončić maleno cca 2 cm i kao da pukne..jedan pored drugoga..prvo jedan pa drugi..hihi..trajali svega pola sekunde do sekundu i onda kad je MM stavio ruku mali ko za inat prestao...joooj...catko..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, draga Mare je već javila, ali i da se ja oglasim...
    29.12.2011. u točno 11,00 na svijet je došla naša pikulica. Odlučila je ipak da želi biti odmah beba za slikanje, pa se nije nikako htjela spustiti zbog čega se na kraju rodila na carski rez, nakon 8 sati trudova. I najljepša je mala manekenkica! Sad smo doma i mama i tata uživaju u svojoj ljepotici...
    Iako, da se ne lažemo - rez boli, oporavak je spor ali svakim danom očit, a upoznavanje, dojenje, presvlačenje i sve što ide u paketu iscpljuje nas maksimalno. Tako da kad princeza zaspi, i nas dvoje uglavnom padamo u nesvijest. Ali sve su to slatke muke koje smo godinama sanjali.
    Drage cure svima vam želim uredne trudnoće i veseli susret sa svojim bebolinama!

Čestitke roditeljima, Matea dobrodošla!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Ne preostaje mi ništa drugo. Ni hodanje po stepenicama..
    Mene zanima, cure koje ste rodile, da li su vam se bebe pred porod smirile? Moja kao da zadnjih tjedan dana sve manje lupka.
    Osjećam je jako nisko. Ctg je uredan.
    pa beba ti sad ima manje mjesta u buši zato ni ne može previše manevrirat, du nat vori

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tnx, cure.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo da se i ja konacno javim.U subotu ujutro sam uspjela konacno zaspati u 4h,a u pola 5 sam se probudila sa jakim krvarenjem.Dok sam trcala po kuci drzeci ulozak rukom i spremajuci se za bolnicu,MM sav pogubljen umjesto da trci ispred mene i sprema se,on je trcao iza mene sa krpom i brisao podNisam mogla ni mjeriti vrijeme za koje se ulosci''pune''(u bolnici mi rekli ako se za 30min napune tri uloska da dodjem),jer je to bilo konstantno krvarenje u tankom mlazu.U bolnici su me stavili na CTG koji je registrovao kontrakcije koje sam i ja osjetila(boli i ne svidja mi se),a kad sam zakukala kako boli kaze MM utjesno:''ne boli duso to su kontrakcije" Istjerala sam ga napolje.Onda su me prikljucili na tokolizu a krvarenje se na srecu smanjilo,jer se stvorio nekakav ugrusak na nekom mjestu gdje treba.Ostavili su me u bolnici 48h prikljucenu na onu pumpu sa tokolizom i 3 puta dnevno gledali na CTG.Trebala sam danas mozda i kuci,ali sam jutros u 2 dobila kontrakcije i to otprilike na 3 min,ali na srecu nisu bile jake.Odmah su zvali dr i dali su mi neke 2 kapsule da popijem,od kojih su se kontakcije smirile i kasnije jos jednu tabletu.Prestala sam sa tokolizom,ali sam nastavila sa tim tabletama,a sutra moj gin. ima sastanak sa neonatologom da vise sta ce dalje biti.Nadam se da ce mi produziti terapiju sa tabletama protiv kontrakcija(niko me ni ne smije vaginalno pregledati zbog placente i krvarenja) i da cu nekako izgurati do 36tt.Kad su jutros u 6 popustile kontrakcije onda je valjda i bebo odahnuo pa je ponovo provjeravao koliko mu je prostora ostalo ali u kecerskom stilu.Boli me i koza na stomaku a o misicima i unutrasnjim organima da ne govorim.Nemam pojma koliko cu jos ostati u bolnici,ali voljela bi da me zadrze sto duze moze,jer npr sinoc one kontrakcije koje sam osjetila bi ja kod kuce mozda pogresno protumacila pa ne bi bas zurila u bolnicu.Trebalo mi je sat vremena sinoc da skontam da to ipak nije obicna bol u ledjima jer se u talasila pojavljuje i da ''pritisnem alarm''

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Alma, držim fige da ostanete 2u1 što dulje.

Patuljčice, čestitam!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

alma držim fige da beba što duže ostane kod mame ~~~~~~~~~~~~~~

što se tiče mog herpesa na usnici jučer sam bila kod gin. pitat i rekao je da smijem stavljat flastere, eto ako nekom zatreba informacija

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Alma ~~~~~ da izdržite što dulje 2u1!
    Patuljchice čestitam od srca!
    Artisan hvala na info! I ja zimi često imam herpes, u prvoj trudnoći sam stavljala kaladont (dobro ga osuši) ili cink-oksid kremu. Herplex i slično nije preporučljivo.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

alma...držim ti fige da uspijete dogurati do 36tt..koliki ti je sada malecni?koliko gr?dosta je veliki koliko sam prošli put vidjela...pravi mali borac...

cure imam jedno pitanje...dal su vas bolile noge po noći..mene užasno čak toliko da ne mogu spavati duže do 5sati....samo lijevi i desni bok koristim ali boli za poludit..

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nakon konsultacija mog ginekologa i neonatologa odlucili su da trebam ostati jos 7 dana u bolnici jer je ovo sad najvaznija nedelja,a nakon toga ce me pratiti sa kontrolama nedeljnim.Ne pijem vise Adalat(protiv kontrakcija).Stomak mi se povremeno jako stegne,to su vjerovatno BH kontrakcije,ali nema sirenja prema ledjima,jutros CTG bio uredan.
    Mirna 26 i ja sam imala takve bolove,pila sam Mg ali je na kraju nekako samo od sebe prestalo,imala sam osjecaj da me noge bole negdje u ''dubini'',a dan prije ovog velikog krvarenja sam imala uzasne bolove u preponama i ledjima,kad ustanem npr prvo malo odstojim i skupim snagu da napravim taj prvi korak koji je uzasno bolan.Mozda sam i tad imala kontrakcije koje su prouzrokovale krvarenje,a ja mislila da je to normalno.

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mirna da mi nismo nešto u rodu
    Men isto boli i to lijeva noga a da ne spominjem kako me klijesti Sve je to povezano s kicmom a kako ja nisam previse u movingu nego vise po doma tako me to i sve vise i vise muci
    A da apsolutno spavanje ne spominjem Ako bu mi beba kad se rodi tako spavala kako ja sad zavrsiti cu u vrapcu Navece pred tv-om zaspem u hipu Kad se preselim u 3 u krevet ..nema sanse Jutros sma M docekala kad je došo iz noćne ..ali sam uspjela još rundu od 8-11 30 Nikad u zivotu nisam spavala po danu osim ako nisam bila stvaaaarno ono mrtva Ritam mi je bio uju trci na posao pa trci da stignes na vlak pa doma trci da napravis rucak i navece kad bi zaspala ni top me nebi probudio Sad sam ko sova ..pol noci sam budna Nadam se da moja beba bude dobra i da ce cijelu noc spavati Ja mu stalno govorim ..mali moras biti dobar ...mama mora po noci spavati tako da kad se rodi dazna sta mu je ciniti

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hihi...da biti ce da smo sve u rodu))....ma mislim da je to od stiskanja donje šuplje vene sa maternicom pa noge dobiju manje kisika pa zato i grče i bole....a da spavam manje to svakako..samo ja nemrem ni po danu od uzbuđenosti i viška energije...ti bar malo možeš...a kad me mali malo poškaklja tamo oko 22h,tek tad se uzbudim i ne bi zaspao nikako..baš sam uzbuđena sva
    alma..ma ja mislim da su te tvoje kontrakcije normalne...zašto misliš da nisu?pa u tvojim tjednima je to puno češće, te BH...a sad ..druga je stvar što to tvoju placentu iritira i tjera ju na krvarenje...nemreš to izbjeć nikakao..ali miruj..miruj još cca 1 mjesec i evo te...ma to će za čas proć..

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mirna
    i mene bole prepone,gornji dio nogu-u preponama(karlici) me probodu strijele prvo s jedne pa druge strane nekoliko
    puta na dan.Do sad sam dosta mirovala i lezala na boku tokom dana,ali noci su specijalna prica-em nesanica em legnem na lijevi bok-boli.
    em krenem se na desni-boli desni kuk.Osjecam se kao rastimani klavir.Kao da imam muskulfiber u misicima iznad koljena takodjer.To bi moglo biti
    zato sto sam pocela izlaziti iz kuce(a stepenica kao u prici,nema lifta a mi na 4.katu) ili pak povezano sa boli u karlici.
    Imam utisak da me cijelu trudnocu do sad nesto boli.Bas sam mimoza.A interesantno je da koju god zenu da nesto o takvim bolovima
    pitam,iako su recimo rodile prije dvije,tri godine,ni jedna se ne sjeca ikakvih bolova u trudnoci.
    Glavni problem mi je nesanica.Preksinoc spavala od 23 do pola 3,sinoc do pola 4.Vrtim se s boka na bok,uguravam jastuk medju koljena
    (reko mozda ce mi biti udobnije lezati na bokovima pa cu se opustiti i zaspati),ali uzalud.Danima unazad,ako i uspijem zaspati,obavezna su budjenja svaka 2 sata...
    Ali sve su to slatke mukice.Meni trbuh i dalje mali-veli dr da je sve u redu i da sam sretnica,nek samo bude manji.
    Danas smo 19 tjedana i dalje ne osjecam ni mjehurice ni leptirice u trbuhu,buuu

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj alma draga koji horor ti prolazis ~~~~~~~~~drzi se
    kakvo blazeno stanje kad se 9mj sikiramo

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mirna
    i mene bole prepone,gornji dio nogu-u preponama(karlici) me probodu strijele prvo s jedne pa druge strane nekoliko
    puta na dan.Do sad sam dosta mirovala i lezala na boku tokom dana,ali noci su specijalna prica-em nesanica em legnem na lijevi bok-boli.
    em krenem se na desni-boli desni kuk.Osjecam se kao rastimani klavir.Kao da imam muskulfiber u misicima iznad koljena takodjer.To bi moglo biti
    zato sto sam pocela izlaziti iz kuce(a stepenica kao u prici,nema lifta a mi na 4.katu) ili pak povezano sa boli u karlici.
    Imam utisak da me cijelu trudnocu do sad nesto boli.Bas sam mimoza.A interesantno je da koju god zenu da nesto o takvim bolovima
    pitam,iako su recimo rodile prije dvije,tri godine,ni jedna se ne sjeca ikakvih bolova u trudnoci.
    Glavni problem mi je nesanica.Preksinoc spavala od 23 do pola 3,sinoc do pola 4.Vrtim se s boka na bok,uguravam jastuk medju koljena
    (reko mozda ce mi biti udobnije lezati na bokovima pa cu se opustiti i zaspati),ali uzalud.Danima unazad,ako i uspijem zaspati,obavezna su budjenja svaka 2 sata...
    Ali sve su to slatke mukice.Meni trbuh i dalje mali-veli dr da je sve u redu i da sam sretnica,nek samo bude manji.
    Danas smo 19 tjedana i dalje ne osjecam ni mjehurice ni leptirice u trbuhu,buuu

e baš to..sinoć sam pokušala sa jastukom između koljena,iza leđa,ispred trbuha ali šipak...isto se budim svakih 2 sata...pa onda sam gladna moram neš pojest..pa u wc..ma to je takvo maltretiranje da najradije ne bih ni išla spavat....ali to što ti veliš..slatke mukice..sad mi je lakše jer imate slične simptome pa čovjek lakše izdrži kad nas je više....ja sam 19+6 i osjetila sam bebu..mogu čak reći od prije 3 dana skoro svaki dan..sve su to još malecna pritiskanja..ali osjetim da jačaju...bit ce nam veselo uskoro pa se cure pripemite)........polijećemo..hehe

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zaista je s jastukom medju koljenima drugaciji i bolji osjecaj tokom lezanja na boku,ali kad se netko vrti koliko se vrtim ja,jastuk je samo smetnja.
    Uff,da,bas mi je drago da imam vas i mogu podijeliti sve ovo i saznati da nisam jedina.
    Zene sa malom djecom koje ja poznajem sve boluju od amnezije.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Alma nitko ne voli bit u bolnici ali je možda bolje da si pod njihovom kontrolom. Izdrži još malo, a onda ćeš imati nove slađe brige

Ja ne znam prepoznati te kontrakcije. Da li se tada i trbuh izobliči ili su te kvrge beba koja se meškolji? I da li je svako stvrdnjavanje trbuha kontrakcija?
    Mene su jučer boljele pepone i trbuh skroz nisko da sam jedva hodala, a i imala sam osjećaj da će mi beba ispast van. Danas me bole prepone i kukovi. A što se tiče nesanice s tim se borim već mjesec dana. Sretna sam kad odspavam u komadu do 5; inače se budim oko 2 ili 3 i ne znam što sa sobom. Zar mi je završilo ono veselo i hiper aktivno razdbolje? Ulazim u zadnje tromjesečje. Imam frendice koje bi sad brzo trebale rodit, ali mi se čine da su u boljoj kondiciji (doduše i mlađe su )

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    curke..koliko ste dobile kg do sada i da li su vam se kretale kile u drugom tromjesječju onako školski do 500 g po tjednu i najviše 2kg po mjesecu?koliko vam bebači imaju grama?mene strah da ne bi moja kilaža otišla predaleko..do sada 5kg dobila..:/
    ja sam 18+2 i zasd sam 2 kg u plusu......ne znam koliko je beba...al osjetim je od 16 tt..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nina70...ovo kaj si rekla da se probudiš i da ne znaš kaj bi sa sobom..hehe..to mi je tak smiješno..isto se i ja pitam u 2 ujutro..hehe..ali još sam u drugom tromjesječju...
    tina2701..
    svaka tebi čast..ja do 18+2 već 5kg nabacila...ali sve je otišlo u trbuh...nisam se uopće udebljala..možda 1kg..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •