Stranica 51 od 288 PrviPrvi ... 41495051525361101151 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,501 do 2,550 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure na odgovorima,meni je problem u tome što bebin trbuh tj opseg trbuha bebinog sve više zaostaje prvo je po 4 dana sada je za 9 dana i to je izgleda zbog tog ptotoka pupčane arterije veliki je otpor i to je on naglasio u trudničkoj.Po tom shvatila da nisu dobri protoci koji su jako bitni i zbog kojih on zaostaje u razvoju.
    Sve mjere koje ostale dr mjeri bpd,hc,fl uvijek odgovaraju i nikad ne ostupaju ni plus ni minus al ac opseg trbuha je sbe manji i zaostaliji i sada je našao za taj protok pupčane arterije da je veći pritisak te arterije GL.I,RIAU .
    Zanima da li je koja od vas bila kod dr kosa u zg i gdje radi?
    hop oprosti, krivo sam razumjela da je u pitanju tvoj opseg stomaka a ne bebin. ma možeš otići po drugo mišljenje, dr Kosa svi hvale.,ali opet ne znam zašto si rekla da tvoj gin ne obraća pažnju tj da ga ne brine to..da je veliko odstupanje pretpostavljam da bi te slao na daljnju obradu ili bar ti to otvoreno rekao da sumnja da nešto nije ok.
    i dalje mislim da trebaš da se smiriš i manje brineš!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hop, Dr Kos ti sada radi u poliklinici Ginekos. Evo linka http://www.ginekos.hr/

protoci se mijenjaju - i nama su jedno vrijeme bili nešto "slabiji" (uz to je bio manjak plodne vode i starija posteljica, ali to je bilo u 35.tt), da bi se opet popravili i curka je rođena s 3630g s točno 39tt - dakle, sve 5! za što bolje protoke, važno je što više ležati na lijevom boku! a to što je bebici opseg trbuha nešto manji ne mora apsolutno ništa značiti - mislim da su i mojoj glavica i bedrena kost uvijek bile "napredne", a trbuh je jedno vrijeme zaostajao... samo polako i svaka preporuka za Kosa!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

našoj forumašici, mojoj dragoj faith je soc gin rekao da beba zaostaje 2-3 dana po kg i uputio je u bolnicu. tamo su joj napravili uzv i ctg i rekli da je beba sve ok i da kako je na zadak okrenuta i ne može se točno niti izračunati težina..a uz to da se računa da je ''zaostatak'' bebe u razvoje kad zaostaje 2-3 t od gestacijske dobi a ne par dana..

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    ovako, meni je punkcija donorke i ujedno oplodnja bila na 26.5. ( od tog datuma i moj gin i klinika su se složili da se oduzima 14 dana kao prvi dan menzesa tj početak trudnoće ). pa je od tog datuma sad točno 36+2 a termin točno 19.2.
    p.s. ovo što sam napisala 37 je računam da sam ušla u 37 tjedan..tj napunila sam 36 i sad punim 37.
    gdje nam se javljaju odstupanja? kad je tebi početak trudnoće računat?
    Meni je zadnja menga 16.5. prvi dc....odmrzavanje j.s. i oplodnja su bili isto 26.5. a ET je bio 30.5. pratimo se u dan ... baš sam jučer gledala na http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ndar&Itemid=89...pa sam gledala prema zadnjoj mengi...danas sam 35+6

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ..to je u pitanju...gledaj, meni je menzes bio 5.5. prvi dan ali kako je oplodnja bila 26.5. tj 21.dan ciklusa onda su oba dr se složili da je to nerealno u mene pa su uzeli od oplodnje minus 14 dana pa je ispalo da je prvi dan m. 12.5. jer kažu da ovulacija i oplodnja se događaju cca 14 dan ciklusa pa su zanemarili stvarni dan menzesa već ovako izračunali..

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ako ima koja od vas cura da ima sličicu od uzv a da joj na njoj pišu mjere od umbilical artery ispod su mjere a među njima i jedna pod nazivom RI, pa ako koja ima da su joj rađeni ti protoci prije 30tj trudnoće i da zna koliki joj je bio taj RI?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako ima koja od vas cura da ima sličicu od uzv a da joj na njoj pišu mjere od umbilical artery ispod su mjere a među njima i jedna pod nazivom RI, pa ako koja ima da su joj rađeni ti protoci prije 30tj trudnoće i da zna koliki joj je bio taj RI?
    Hop, gleda se omjer, protok u arteriji+protoci u venama u odnosu na protoke u mozgu.
    Ovi u venama/arteriji trebaju biti veći ili barem isti u odnosu na ove u mozgu.

Jeli ti naznačeno "stanje posteljice"?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hop, a da odeš kod nekog privatnjaka sa nekim "spacy" UZV mašinom gdje dooooobro mže izmjerit sve?

Jesi ti radila one trombofilijske testove?
    Kakav ti je tlak?
    Jedi radila TORCH?

Malo sam češljala, meni su bili preko 0,72 na zadnjem na kojem su bili "podnošljivi", koliki su bili onda kad su me poslali na carski, ne znam.
    Evo ti info link http://www.fetal.com/IUGR/_umbilical2.html
    J
    a bi otišla čekirat to još jednom, i obavit koagulacijske testove.

Sretno

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sweety piše mi ovako umbilical artery i onda dole ispod
    PSV18.27CM/S
    Peak gradient 0.13mm/Hg
    EDV 5.62cm/s
    RI O.69 za to je moj dr malo ko da bio zabrinut
    S/D 3.25
    A što se tiće posteljice nije ništa napisani niti je rekao, jedino znam da je straga.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hop šta ti kaže gin.? poslušaj njega. Znam da ležanje na lijevom boku omogćava najbolji protok krvi u posteljicu.

eva piješ li ti prenatal ili nešto slično,u prenatalu ima 200% Fe,evo meni je sada hemoglobin na donjoj granici,vidit ćemo oće šta reć gin.

opa čestitke

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Htijela bi otići po još jedno mišljenje,neznam gdje je najbolje,nisam iz zg.
    nisam radila testove na trombofiliju.
    U kojem si tjednu imala carski?
    Znaći tebi je taj RI bio 0.72?
    Tlak mi je najviše 130/80,al ovak mislim da je ok, jedino kada idem kod dr, užas al to ode nervoze bude i 150/95, al to je prolazni od nervoze malo od pregleda.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A zvućat će čudno,al moj dr je ono flegma, uvijek, njemu dok nije voda do grla je ok, nije od onih da odma reagira, al je sam napomenuo to da je to malo on hmmm i to je to, šta da kažem, neznam, nevjerojatno!
    Pa nek si ja sada mislim.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovi podaci što pišem su iz 33+ tj. carski su mi napravili, sad sam se u međuvremenu sjetila (na 36+2) kad su protoci u arteriji nestali skroz.

Ne znam odakle si, ali odi bilo kome boljem giniću.
    Za te stvari znam da je dobar Podobnik (zg), da detaljno čekira, i da zna prepisat terapiju.
    Odi privatno i pitaj sve što ti padne na pamet.

Ja sam bila u bolnici, 3tj, su mi "nadgledali" te nikakve protoke da bi dočekali dan kad nestanu skroz da rade carski.
    Protoci jako variraju, desi se u nekome momentu da se "začepe", pa se i "odčepe" i sve bude ok dalje.
    Ali vrijedi čekirat, da se ne desi neki drugi scenarij.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da i radila sam prije mpo te pretrage na hepatitise.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Za TORCH te pitam, jer neki virusi (CMVirus) znaju utjecat na Umb. flow.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hop, meni te glupo plašit mojim slučajem, ali vrijedi dvaput čekirat.

Češće se dešava da je to samo jedan slučajni podatak...
    Ali ajd ustvrdit, da je to čisto slučajno i dal je dalje sve ok.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala ti puno,nego zanima ze taj Podobnik, znači tamo bi bilo dobro kada bi otišla da vidim kako bi tamo bila situacija?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sweety gdje si rodila i kolika ti je bila beba?
    Jel je isto tako zaostajala u rastu?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    hop šta ti kaže gin.? poslušaj njega. Znam da ležanje na lijevom boku omogćava najbolji protok krvi u posteljicu.

eva piješ li ti prenatal ili nešto slično,u prenatalu ima 200% Fe,evo meni je sada hemoglobin na donjoj granici,vidit ćemo oće šta reć gin.

opa čestitke
    još ću jednom ponoviti - hemoglobin na donjoj ili nešto ispod donje granice u trudnoći nije zabrinjavajući i u većini slučajeva nema potrebe za dodacima Fe (a nikako ako ti to dr ne prepiše) - radi se o tome da dolazi do povećanja volumena krvi te je takvo stanje hemoglobina samo "privid" - nema stvarne anemije - jer se krv "razrijedi", a nalaz samog željeza može biti sasvim uredan.

hop, sretno! i protoci zaista mogu varirati tako da ne brini unaprijed, ali potraži drugo mišljenje.

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Da li je koja od vas tak da su joj mjere opsega trbuha manje od drugih mjera?
    Draga hop, mi smo imale isti problem...doduše nama je počeo negdje u 29.tt taj zastoj u opsegu abdomena. Iz tog razloga bila sam hospitalizirali pred kraj trudnoće...svakim uzv bile su potvrđen te manje mjere koji su došle na čak 2tjedna razlike s ostalim mjerama. Stalno sam slušala kako ću roditi jaku malu bebu, zadnja procjena težine pred porod (5sati ranije) je bila 2500g...a onda na moje veliko iznenađenje rodila se živa i zdrava curka teška 3070g!!! Zato ne brini previše, u slučaju da treba nekaj poduzeti sigurno bi ti rekao dr. Želim ti sve najbolje!

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja svakako preporučujem dr. Kosa svima, osobito kada su u pitanju uzv i neki detaljniji pregledi. Za Podobnika sam čula svašta i dobro i loše dok o dr. Kosu uvijek sve najbolje. Sve u svemu - toplo preporučam i iz vlastitog iskustva. S obzirom da sam odbila raditi triple test bili smo kod njega na anomaly scanu i za sada je sve supač. Ponavljamo ga za 4 tjedna jer smo malo uranili - obično se anomaly scan radi između 18 i 23 tt (najbolje je oko 20-22tt) a mi smo bili nepunih 18. Kaže dr.Kos da bi čisto radi toga bilo dobro ponoviti kad bu beba veća, za svaku sigurnost.
    Mi eto opet doma iz bolnice (nadamo se na neki malo duži period) i stiže nam curka! Potvrdila tri različita doktora a i vidli smo što smo trebali jel...- više baš i nije nešto sramežljiva. Javlja mi se svakodnevno i često, te imam osjećaj da to dijete nikada ne spava (ali bar znam da je ok...).

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vidim da imate sve pohvale za dr. Kosa. Ja idem kod njega 30.01.
    Jučer sam bila na ultrazvuku i za sada su bebe u redu. Imaju po 5 cm i jako su žive. Obje se ritaju i plivaju. Baš ih je bilo slatko gledati.

honeybee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

miga čestitke na živahnoj curici!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj miga24 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi eto opet doma iz bolnice (nadamo se na neki malo duži period) i stiže nam curka! Potvrdila tri različita doktora a i vidli smo što smo trebali jel...- više baš i nije nešto sramežljiva. Javlja mi se svakodnevno i često, te imam osjećaj da to dijete nikada ne spava (ali bar znam da je ok...).

oooo miga24......čestitke na curki..sada napokon znamo i spol....
    evo i mi bili na 3d...sve je super..mali cucla prst non stop i neda se....udara 100 na sat....i što vi kažete...imam osjećaj da to dijete nikad ne spava...al bar znam da je ok....ima 450g i udara kao da ima kilu...baš sam snazan..hihihi....

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj honeybee prvotno napisa Vidi poruku
    miga čestitke na živahnoj curici!
    Hvala ti draga! A bogme i ti sve sitnije brojiš...Znaš kaj, ide mi vrijeme ko ludo - ko da smo nedavno pričale gluposti tamo ispred one sale i čekale punkciju i aspiraciju...

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    oooo miga24......čestitke na curki..sada napokon znamo i spol....
    evo i mi bili na 3d...sve je super..mali cucla prst non stop i neda se....udara 100 na sat....i što vi kažete...imam osjećaj da to dijete nikad ne spava...al bar znam da je ok....ima 450g i udara kao da ima kilu...baš sam snazan..hihihi....
    Hvala ti draga. Mi smo prije par dana bili na 220g.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

miga čestitke za curicu
    Posljednje uređivanje od nina70 : 22.01.2012. at 13:57

honeybee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj miga24 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti draga! A bogme i ti sve sitnije brojiš...Znaš kaj, ide mi vrijeme ko ludo - ko da smo nedavno pričale gluposti tamo ispred one sale i čekale punkciju i aspiraciju...
    Bome da, moj malac je već 2 kg težak! A još mi je friško ono čekanje pred salom... Pitam se kako su naše druge dvije suborke, nema ih dugo na forumu.
    A ovo migoljenje u trbuhu će mi tako faliti... Već razmišljam, ako sve dobro prođe, koliko drugo moram čekati da se bacimo na drugog bebača...

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ne znam da li je moguće, ali jučer sam u 19tt osjetila jednog bebača pod rebrima.
    Prvo sam počela razmišljati koji mi to organ "titra" na toj strani, a onda sam
    skužila.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Moguće je I ja sam dosta rano osjetila pokrete samo što moj udara samo po mjehuru

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jedno pitanje, pijete li neka od vas prednizon?
    Nesto slucajno citam po netu, kazu nije preporucljiv u trudnoci, a ja ga pijem svakog dana po 2.5mg.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kalendar prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno pitanje, pijete li neka od vas prednizon?
    Nesto slucajno citam po netu, kazu nije preporucljiv u trudnoci, a ja ga pijem svakog dana po 2.5mg.
    kalendar, kod nas ga ne vole, ali u češkoj ga preporučuju (u dozi i trajanju koje odredi liječnik) nakon transfera. Ja sam pila po pola tablete dok nisam popila kutiju (negdje do 6tt), ali znam cure koje su pile jače doze i dulje. Uglavnom, i mene su u hr splašili da su to koritkosteroidi i da se to ne preporuča u trudnoći, ali nemoj brinuti - to su ti samo različite teorije... Evo, moja malena koja mi neda mira niti da forume pregledam, rodila se zdrava i prava, a pila prednizon.
    Drž se samo upute svog češkog doktora i provjeri do kada moraš piti.
    Sretno!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage hvala vam na čestitkama i komplimentima za dečke
    Upravo sam ih oboje uspavala, pa da vam napišem kratko kako je bilo ne znam kada ću stić napisati priču s poroda, ali svakako ću nastojat. Mi smo hospitalizirani 27.12. (točno na 37.tt) i moja doktorica mi je rekla da ćemo napraviti neke nalaze i da je po njoj sve OK, čekamo dečke da vidimo kako će se stvari razvijati. Već sam se mogla vidjeti na odjelu patologije trudnoće kako dočekujem tri kralja još uvijek 3u1 Kad ono dan poslije predvečer dolazi sestra i šalje me na EKG radi carskog a ja sva u čudu. Počela je buktati preeklampsija, pa mi je zakazan carski za 29.12.
    Carski je prošao valjda dobro (nije to baš piece of cake kao što sam ja zamišljala), roaming in je bio prilično zahtjevan pothvat, zastoj mlijeka u grudima jako bolno iskustvo, hormoni koji peru nakon poroda su pravi ringišpil osjećaja, ali ta dva para okica, te ručice, to lice...te moje bebe su božanski osjećaj i odmah se zaboravi neispavanost, bolove i emocije raznih vrsta. Želim svakome da iskusi taj nenadmašni osjećaj svoje bebe u naručju...to je zaista divno
    Grlim vas, Damian zove moram trčat njemu
    Šumskice, eto - mi ipak rodile isti dan! Čestitam ti na tvojim mališanima! Ja sam isto rodila na carski, ali nakon 8 sati trudova. I da.... sve što si opisala - oporavak od operacije, ringišpil emocija, suze, smijeh, neispavanost - sve potpisujem, kao i naravno čaroban osjećaj kad pogledaš to maleno licašce. Još uvijek ne vjerujem da se sve to stvarno dogodilo... čini mi se da sanjam, i da ću se svakog trena probuditi i shvatiti da je sve to bio samo san...
    Ako sam dobro pohvatala, ti si iz Poreča, jel da? E pa morat ćemo ljetos na kavicu kad dođem kod mame! Da se naš mališani koji isti dan slave rođendan upoznaju!
    Uživaj u svojim dječacima, pusa od nas dve curke!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure zanima ako koja od vas zna da li dr Kos radi samo privatno u poliklinici Ginekos ili radi i u nekoj bolnici?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Patuljcice pusa i za tebe i za Mateu!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure zanima ako koja od vas zna da li dr Kos radi samo privatno u poliklinici Ginekos ili radi i u nekoj bolnici?
    radi samo u Ginekosu.

patuljchice, Matea će ti moći birati između Voćkićinih slatkiša

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja u trudnoći imam lagani iscjedak bjelkaste boje bez mirisa,to je ok,ali maloprije poslije mokrenaj na papiru primjetila sam nešto sluzavo ali smeđe,samo jednom,ništa me ne boli.Odmah sam se prepala,je li to ok

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Crvenkapice kako je prosao pregled?
    Ja sutra idem...

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ne mora biti ništa (opasan je krvavi iscjedak) ali ne škodi provjeriti.

Bebe lupkaju pod rebra tako rano ako legneš na leđa. A o mjehuru da ne pričam. Danas sam gledala gaćice za inkontinenciju.

Pričala sam sa doc o nalazu double. Nema nikakvog rizika, ali su u obzir uzeli moje godine a ne donora. Ispričala se i sama
    preporučila dr. Kosa.
    Moj topli savjet je mamama dvojčeka da odbiju te testove, samo bespotrebno živciranje.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj inaa prvotno napisa Vidi poruku
    ja u trudnoći imam lagani iscjedak bjelkaste boje bez mirisa,to je ok,ali maloprije poslije mokrenaj na papiru primjetila sam nešto sluzavo ali smeđe,samo jednom,ništa me ne boli.Odmah sam se prepala,je li to ok
    boo...pojma ne imam li svakako to spomeni na pregledu...možda neka zaostala žilica....ne brigaj...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo i nas sa pregleda,u 32 tjednu(već!),cura ima oko 1,5 kg,uredna mjerenja i glavice i trbuha i bedrene kosti,posteljica super,nema znakova starenja,protoci uredni,jedino smo izmjerili granično više plodne vode i imamo malo proteina više u mokraći,pa moram napraviti OGTT i urin,kaže dr.da je po ostalom sve u redu ali bolje provjeriti,AFI je 30.moram priznat koliko god se trudila i uvjeravala jer je po svemu drugom nalaz ok da sam isto malo u grču.zatvorena sam,dobila sam 11 kila,ne otičem,bebi bubrezi i mjehur i srce rade sve ok po nalazu ali eto,malo da nam ne bude dosadno,nadam se da je sve u redu
    i napokon se skidamo sa utrića!!!!
    Posljednje uređivanje od đurđa76 : 24.01.2012. at 10:02

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja vec 2 dana na CTG imam kontrakcije koje su ceste ali nisu jake,ja ih ne osjetim bas nesto posebno,ali se ne smiruju ni na kakvu terapiju.Sto se bebe tice sa njim je sve ok,on skace(koliko mu prostor dozvoljava).Sad mi je dolazio dr.da mi kaze da ce mi raditi carski sad u petak Sutra prema njihovoj racunici ulazim u 34tt.Kad sam to cula zeludac mi se podigao za ovih par mm sto mu je jos ostalo prostora,nisam znala sta bih prije,povratila ili dobila proljev od straha.Sreca pa je MM bio slucajno tu(inace dolazi uvece),pa je on mogao razgovarati sa dr(ja sam se oduzela od straha),i na kraju smo se dogovorili da cemo gledati dan po dan koliko izdrzim.Infuzija mi je konstantno prikljucena ako se brzo bude moralo reagovati.Nisam pametna sta je bolje,planirati npr carski neki odredjeni dan(a mozda je mogao jos ostati u stomaku i razvijati se) ili cekati da pocne krvarenje pa onda reagovati(a krvarenje mozda pocne danas a mozda i za 10 dana).Ne bojim se operacije,nije mi prva u zivotu,znam otprilike sta me ceka,strah me je sto ce bebu izvaditi ranije(mada sad je 2600gr,to je super kakvih prijevremeno rodjenih beba ima,ali ipak...)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alma drži se i vjeruj da će doktori napraviti što treba kad bude trebalo! Odlično da si pod konstantnim nadzorom, pa će moći reagirati kad bude trebalo. A ako se ne varam, njihovih 34tt je u biti 36tt od zadnje m, zar ne? Sretno!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Alma sretno,ma kako god bilo,bit ce to sve u redu!!!Kilaza bebice je u redu vec sad.Imaj povjerenja u lijecnike;znam bebicu
    rodjenju sa 2000g-prezdravo i cilo djetesce!!Lijecnici ce procijeniti sto je najbolje i za tebe i bebu.Svako dobro!!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Simicv razumijem te u potpunosti kad spominjes gacice za inkontinenciju...Ukoliko cekam da mi bude "sila" za cas su gacice vlazne,zato trcim
    u wc kad se sjetim...A Kegelove se ne sjetim raditi..uff

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

simicv, sela i ja imam istih problema s zadržavanjem mokraće, trebala bih raditi kegelove vježbe ali zaboravim tako dovoljno da zakašljem ili kihnem ili smijem jače i upsss ) kažu da to prođe nakon poroda pa se tješim...
    alma junače naš, drži se draga! imaj povjerenja u dr, valjda oni iz iskustva ocijene najbolje za tebe i bebu je li bolje čekati ili ići što prije na carski..znam da je bolje za bebu svaki dan više u mami ali ako bi bio problem čekati krvarenje onda bolje izvesti planski carski prije nego dođe do krvarenja..a beba nije mala..čitala sam da normalan raspon težine beba je od 2,4 do 4 kg pa se tako dobije neka prosječna težina novorođene djece od 3.3kg..
    đurđa bravo za curicu, eto već i ti 32 tt..samo da te pitam zašto tako dugo na utrićima? ti nisi imala krvarenja isl?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapice kako je prosao pregled?
    Ja sutra idem...
    ja sam ujutro na pregledu i na brisevima
    do kada ovaj iscjedak zuti bude, ja ga jos uvijek imam , jutros je bio oker zuti , zasto se ta boja mijenja
    i pitanje u vezi vađenja briseva, jel smeta sto stavljam utrice , kako ce uzeti cist bris ?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    alma drži se i vjeruj da će doktori napraviti što treba kad bude trebalo! Odlično da si pod konstantnim nadzorom, pa će moći reagirati kad bude trebalo. A ako se ne varam, njihovih 34tt je u biti 36tt od zadnje m, zar ne? Sretno!!
    Kad racunam prema ovim kalkulatorima na netu prema danu zadnje menstruacije(21.05.2011) ispada da mi je termin nekad 25.02.2012 i da sam 35+3 danas,a moj dr. racuna od dana ET zametka starog 3 dana tako da je po njemu danas puna 34tt .

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Alma sretno i sve će biti u redu. Ja rođena u 37 tt sa 2800g, tak da je tvoj bebač pravi mali grom!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

alma drži se i imaj povjerenja u doktore
    i stvarno nije loša kilaža bebice

crvenkapice nazovi cito i pitaj za briseve i utriće,ja sam ih prestala stavljat tako tokom 11tt. jel ti prestalo krvarenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •