Stranica 74 od 288 PrviPrvi ... 2464727374757684124174 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možda zbog potrebe da se IVF trudnoća "podrži" utrogestanima ili njemu sličnim... obzirom da si u SAD, a tamo se vole tužakat, možda se žele osigurati, pa pitaju redom sve da ne bi došlo do propusta.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sumnjam, jer progesteron propisuje MPO doktor, a onda i skida s njih prije nego te prebaci redovnom doktoru/babici/kome vec. Mene su drzali na progesteronu, za svaki slucaj, do 9. tjedna, a samo zato sto mi je u tom istom ciklusu (par dana prije nego sam saznala da sam trudna) na 7DPO progesteron bio osrednje jadan. Na dan pozitivne bete je bio onako ok. Do 10. tjedna, najvise 12., vise manje svi su skinuti s njega, osim ako nije rijec o nekom gadnijem problemu.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sonja29,
    jesi li bolje jutros?

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je strah da ja uopće neću skužiti ni trudove, ni bh kontrakcije. Stalno osluškujem, ali hvala Bogu još ništa. Samo se iskreno nadam da ću znati prepoznati i na vrijeme se javiti doktoru.
    I mene muči isti strah i to najviše da se ne počnem prerano otvarati, a da to neću skužiti. Trebalo mi je više tjedana da skužim BH kontrakcije, ali kod mene nisu baš učestale već se više sporadično javljaju s vremena na vrijeme, no i dalje osjetim menstrualnu bol tu i tamo koja se pojačava kada se beba miče. Idem u četvrtak babici pa ću je pitati vezano za to sve i vidjeti što će mi reći.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure,
    sve će biti u redu. odite malo češće na pregled pred kraj trudnoće i ne morate se bojati.

dagnja, lijepo napreduje tvoja trudnoća... sretno do kraja!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Eva draga...ja sam isto imala strah hoću li prepoznati prave trudove...ja sam došla na ctg i dok mi dr. nije rekao da imam trudove(pokazao ctg) nisam znala...mene je to onak bolkalo al nista strašno...inače imam visok prag tolerancije boli...mene trudovi nisu bas rasturili...sto se mene tiče mogu ići radati svako malo...naprosto sam stvorena za porode...
    Prepoznat ces...no sokiriki...još kad krene onaj adrenalin da vidiš svoje malo čudo...prekrasan osjećaj...nista ljepše u životu nisam doživjela nego kad sam vidjela svoju debeljucu ...
    Cure sretno svima...samo hrabro

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala vam cure. Nadam se da ću ih ipak osjetiti i skužiti. Imam ja pritisak dolje, pogotovo poslje sjedenja za kompom. Imala sam ga i prije, a bila sam poslje na pregledu i bila zatvorena. Idem idući tjedan na pregled i nadam se da je još sve na svome mjestu. Pitala sam ginekologicu da li mogu osjetiti otvaranje. Rekla je da ću osjetiti pritisak. Očito treba biti jači pritisak nego onaj koji sam osjetila. Morat ću sad više paziti definitivno, jer kraj je blizu.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    cure,
    sve će biti u redu. odite malo češće na pregled pred kraj trudnoće i ne morate se bojati.

dagnja, lijepo napreduje tvoja trudnoća... sretno do kraja!
    Hvala Inesz, i ja se nadam da će sve biti dobro do kraja. Ja nemam baš neki izbor oko češćih pregleda, osim ako ima neke indikacije za to. Nemam vaginalnih pregleda (do sada ni jedan) ni uzv-a više (3 sve u svemu do sada), već samo još jedan pregled kod mog dr. i 4 pregleda kod babice. Tješim se da je sve u redu i da tako mora i ostati do kraja i pokušavam ne paničariti, ali me s vremena na vrijeme uhvati malo.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sonja29,
    jesi li bolje jutros?
    Bolje je...BH su se dosta prorijedile još uvijek bolovi u stomaku i ledjima. Pijem magnezij,apaurin i kretanje samo koliko moram. U ponedjeljak opet na kontrolu pa ćemo vidjeti ostalo.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Eva draga...ja sam isto imala strah hoću li prepoznati prave trudove...ja sam došla na ctg i dok mi dr. nije rekao da imam trudove(pokazao ctg) nisam znala...mene je to onak bolkalo al nista strašno...inače imam visok prag tolerancije boli...mene trudovi nisu bas rasturili...sto se mene tiče mogu ići radati svako malo...naprosto sam stvorena za porode...
    Prepoznat ces...no sokiriki...)
    ..ovo je i moja paranoja a sutra sam punih 37 tt

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, mene danas boli trbuh, zapravo kao pms bolovi i boli me u križima. Ništa strašno i neizdrživo, ali osjetim (inače mi je prag boli visok).
    Trbuh mi poskakuje cijeli dan, na očigled. Idem tek u srijedu na pregled. Ne znam jel da čekam srijedu ili da idem sutra odmah.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

eva,
    misim da je bolje otići čim prije otići doktoru pa da doktor kaže:
    sve je u redu

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Eva potpisujem Inesz!
    Ipak ste 3u1 i gurate već viskoke tjedne - nek vas malo pogleda

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam stigla čestitati novim mamama, pa koristim priliku i od srca čestitam na njihovim smotuljcima !

A ja ću samo javiti da smo jučer bili na pregledu, sve ok, sada smo u 28. tjednu i izgleda da nam kao poklon za 16. godišnjicu braka stiže curica. Jedva čekamo........

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Čestitam novim mamama na predivnim smotuljcima i svim trudnicama zelim sto bezbrizniju trudnocu i porod

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sara38, divne vijesti!
    sretno!

eva, kako si? što kaže doktor?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sara38, divne vijesti!
    sretno!

eva, kako si? što kaže doktor?
    Nisam ni išla. U ponedjeljak me ništa nije boljelo, a i danas je tako. Sutra sam naručena pa ću vidjeti. Nadam se da će biti ok.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hej cure.Evo da se i ja malo javim.1.6 idem svojoj ginicki na pregled.sad sam u 29+2 a zadnji uzv sam radila u 21tj.Da li mislite da bi mi sad morala napravit uzv?I kad se pocinje ici na preglede u bolnicu?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam tek danas bila kod doktora na pregledu. Sve je u redu. Zatvorena sam još uvijek. Bebe imaju po 1,5 kg i rastu. Definitivno su cure. Hospitalizirat će me u 34.,35. tjednu pa do kraja. To je za mjesec dana. Ajme, bliži se.
    Tigrice ja nisam do danas bila 6 tjedana na uzv. Mislim da ćeš sada ići. Ne znam od kad se ide u bolnicu na pregled. Ja idem već od 20.tjedna, od kad sam završila u bolnici zbog bubrežnog napadaja.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozzz cure

samo da napisem da sam se ja u roku od 3tj (zadnji pregled i uzv bio savrsen ) otvorila 7cm a da to uopce nisam ni osjetila,nista, ... znaci ne mora se osjetiti otvaranje,ne mora biti pritiska, ne mora biti bolova , imala sam neka stezanja trbuha taj zadnji dan i to je to ....leđa nisu bolila
    jako je tesko razlikovati kontrakcije i trudove jer nije svakome isto

cuvajte se i sretno !!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je dr. rekla da se otvaranje ne može osjetiti. Jedino se može osjetiti pritisak dolje. Pritisak imam, ali i dalje sam čvrsto zatvorena. Još je rekla da čim osjetim pritisak da legnem na bok i da što manje sjedim. Znam da je teško shvatiti što je i to mi je najgore, ali eto danas sam od nje dobila upute pa mi je malo lakše.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

eva drago mi je da je sve ok.Zaboravih u kojem si ono tjednu?

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Drage i dragi naši;18.05. u 12 i 30 je stigla naša cura, 3210 gr i 50cm.Kući smo, javimo se kad uhvatim vremena...

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

iskrene čestitke!

Citiraj medeni prvotno napisa Vidi poruku
    Drage i dragi naši;18.05. u 12 i 30 je stigla naša cura, 3210 gr i 50cm.Kući smo, javimo se kad uhvatim vremena...

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

medeni čestitam!!!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Tigrica84 prvotno napisa Vidi poruku
    eva drago mi je da je sve ok.Zaboravih u kojem si ono tjednu?
    Ja sam u 29. tjednu. Samo klikni na link u mom potpisu ispod srca i vidjet ćeš.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

medeni čestitam!!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

medeni, čestitam!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Medeni,
    čestitam na djevojčici. Malena, dobro nam došla. Uživaj u dugom i sretnom životu!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

medeni, čestitaaaaaam

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Medeni čestitke
    Pozz svim mamicama,je sam inace 12 tt,zanima me jeste li vi bojale kosu u trudnoci?
    ja izgledam uzasnoplavusa s ogromnim crnim izrastom,citam po internetu i vise nisam pametna,
    najprije sam cekala do 12 t a sad kad je doslo do tu,sad me opet strah....
    Na svakoj stranici pise drukcije

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

medeni. čestitam!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Medeni čestitke
    Pozz svim mamicama,je sam inace 12 tt,zanima me jeste li vi bojale kosu u trudnoci?
    ja izgledam uzasnoplavusa s ogromnim crnim izrastom,citam po internetu i vise nisam pametna,

Ja sam pitala svoju ginekologicu jel smijem bojati kosu i rekla je da smijem. Prema tome, možeš slobodno.
    Medeni čestitam.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

medeni čestitke i od nas dvije

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Medeni čestitke
    Ja bojam kosu.
    Nije dokazano loše djelovanje farbe na dijete, moguće je jedino da ti farba ne uhvati kako treba. Mislim da je kod blajhanja problematičniji ishod što se boje tiče (čula sam da može ispasti zeleno, ali u to nisam sigurna), a ove druge boje, smeđe, crvene i dr. mogu ispasti manje intenzivne.
    Farbam se u smeđe i boja mi je je sasvim ok.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

medeniCestitamo i mi

Mery13 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

medeni čestitamo

Evo konačno da i ja javim svoje radosne vijesti danas vidjeli otkucaj srca...veliki smo 4mm...7tt...presretni smo...ljubim vas sveeeee

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mery13 prvotno napisa Vidi poruku
    medeni čestitamo

Evo konačno da i ja javim svoje radosne vijesti danas vidjeli otkucaj srca...veliki smo 4mm...7tt...presretni smo...ljubim vas sveeeee
    ma bravo!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mery13 prvotno napisa Vidi poruku
    medeni čestitamo

Medeni čestitke i od mene! Mery super za srčeko, samo nastavite tako do kraja! Mi smo jučer bili na pregledu kod babice, sve je i dalje školski, cura je procijenjena na 1200 g i leži glavom prema dolje. Još 11 tjedana do termina!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Medeni čestitke!!!!
    Ja brojim danas 12+5 pa me zanima da li ste imale smeđasti iscjedak nakom prestanka uzimanja utrogestana?

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

vidim da ns tu ima dosta koje smo u istom tjednu trudnoce.Bas super

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj dorina199 prvotno napisa Vidi poruku
    Medeni čestitke!!!!
    Ja brojim danas 12+5 pa me zanima da li ste imale smeđasti iscjedak nakom prestanka uzimanja utrogestana?
    A da ih ipak nastaviš stavljati. Ja sam u 29.tjednu i još uvijek ih stavljam. Kažu da smanjuju kontrakcije, a vjerojatno ne bi imala ni smeđi iscjedak. Bolje provjeri kod ginekologa.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Medeni čestitke na curici .

Što se tiče farbanja kose u trudnoći-ja sam radila (plave) pramenove i ispali su kao i uvijek.

Sara38 ajme curica...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lua, još malo.... i Sela nam je na još malo

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Čestitke medenoj!

Čitam vaše strahove oko otvaranja i kao da vidim sebe pred mjesec dana. Meni je nakon neuspjele serklaže otvaranje bio bauk i paranoja.
    Na kraju sam rodila zatvorena, bez trudova, ali je u noći punoga mjeseca pukao vodenjak i završila sam u sali u gluho doba noći. Kao u Sumrak sagi su mi klinci navalili. Imam i Edwarda i Bellu, baš su na tu foru!

Sela navijamo!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke medenoj!

Čitam vaše strahove oko otvaranja i kao da vidim sebe pred mjesec dana. Meni je nakon neuspjele serklaže otvaranje bio bauk i paranoja.
    Na kraju sam rodila zatvorena, bez trudova, ali je u noći punoga mjeseca pukao vodenjak i završila sam u sali u gluho doba noći. Kao u Sumrak sagi su mi klinci navalili. Imam i Edwarda i Bellu, baš su na tu foru!

Sela navijamo!
    evo da se i ja javim, jedna sam od tih sa strahovima od otvaranja, od 28.og tjedna lezim nepomicno na kaucu i svaki tjedan kad mi je pregled premirem od straha sta ce dr reci ali evo guram lagano pa sam izgurala puna 33.tjedna i nadam se jos bar tri tjedna da ce se bebac strpit... zadnji put kad mi je dr rekla da unutarnje usce varira os slova T do slova V ( zavisno o gurakanju bebe ) rasplakala sam se ko kisna godina... ali uz podrsku ovog foruma i cura koje prolaze raznorazne strahove ali sve ipak bude dobro na kraju, i ja se nadam najboljem i sve lakse podnosim!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mare krasna ti je stranica,svaka cast na trudu!
    Djevojcica i rosni pupoljak zvan Sela ulazi u 39.tjedan svog blazenog stanja.Naznaka da ce mladic pozeljeti iz buse i ima i nema.
    Zadnja dva dana sam aktivnija(pustena iz bolnice na popodneva kod kuce preko sub i ned) nego inace pa imam ceste BH kontrakcije,bole i ledja,
    ali sve to prodje i ne prepoznajem pocetak trudova.
    Sljedeci tjedan ocekujem rasplet dogadjaja.
    Zadovoljna sam svime,svojom trudnocom,tijelom,bebanom..Nema ni jedne stavke na koju bih se pozalila.Sad samo da docekamo taj finale i krunu
    svega pa da se okrene nova stranica u nasim zivotima i krenemo u troje u jos bolji zivot.
    Cesttike svim novim mamicama,ali moram izdvojiti praske kojima od srca zelim vagone srece sa svojim najljubljenijima.

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Nećete se otvoriti curke ako ne bude jačih naprezanja a najopasnije je nošenje tereta. Niti sjedenje, niti gibanje toliko ne utječe na otvaranje kao što utječe podizanje određene kilaže. To znam po stanju nakon carskog reza. Krv lagano curka, ali kada sam jučer podigla kofer, jurnulo je kao ludo.

Inače mene je neonatolog utješio da je sve nakon 32tt veliki uspjeh i da smo "na konju". 37tt je idealno, no sve nakon 28tt ne spada u rizično. Moje su bebe bile u inkubatoru, no brzo su se oporavile, i sada se prilagođavamo jedni drugima. Uskoro će doma iako im još ni nije termin. Premda je moja opičena doktorica i sama priznala da ga je krivo izračunala.

Držite mi se mačke, hrabro, pogotovo Sela.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

simicv, ne možeš suditi samo po svom primjeru - itekako se može otvoriti i bez naprezanja! a stanje nakon CR i trudnoća nisu jedno te isto - u rizičnoj trudnoći kojoj prijeti prijevremeni porod svakako treba izbjegavati sjedenje jer je tada pritisak na cerviks najveći.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da malci čim prije stignu kući pa da napokon uživate u četvero!
    Sela ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za prekrasan porod i potom uživanciju!
    čestitke novim roditeljima!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sela još malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •