Crvenkapo moja ma ja sam sigurna da je kod tebe danas sve super prošlo![]()
Crvenkapo moja ma ja sam sigurna da je kod tebe danas sve super prošlo![]()
bab, Gabi25, anddu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite što duže
Nego da priupitam nešto ovako priprosto: na temelju čega doktor odluči kad je vrijeme za skidanje s tokolize?
OK, logika mi govori - u onom momentu kada je dijete dovoljno zrelo; ali ako je svaki dan bonus zašto te ne drže do termina? Jer je to već preveliko mučenje za majku (mogu mislit, nakon 7 tjedana, đizs...)? Ili jer ni uvjeti za dijete unutra više nisu optimalni? Prosvijetlite me, pliz.
Argente ja ti mogu reci kako je u Vinogradskoj- ovdje je pravilo skidanje s tokolize kad se napune 34 tt. Oni smatraju da je to period kad je beba potpuno zrela i kad smo obje sigurne pa da se i sutra porodim.
Znam da u nekim drugim bolnicama drže i duže ali doktori ovdje kažu da to nema svrhe jer realno gledajući 20mg normabela dnevno kroz infuziju ( 10mg po infuziji, cca 2 dnevno) ne može nikako biti dobro ni zdravo za bebu.
Plus meni objasnili da tokoliza vise sprečava daljnje otvaranje nego trudove jer da su trudovi pravi oni bi se javljali i sa tokolizom.
Frka zna puno o tome pa se nadam da ce se javiti.
Bab i Gabi25, puno,puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Gabi25 sretno, mislim na tebe i šaljem ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok...
corinaII i sve druge nove trudnice dobrodošle i uredne školske trudnoće vam želim
crvenkapice javi novosti~~~~~~~~~~~~
Bab još malo i grlit ćeš svoje male slatke i mirišljave smotuljke! Sretno!!!!!!!!!
mi smo danas obavili 6 uzv u ovako kratko vremena. u petak je opet bilo krvarenje, išlo je smeđe pa nije bila tako velika panika.
ovaj put smo uzv radili preko trbuha, bilo ih je već dosta vaginalnih pa smo i ovako probali. Uglavnom... jedan hematom (onaj iznad bebe) je iscurio, a ostao je još jedan, onaj preko puta bebe, ali i on se polako smanjuje. Beba je bila toliko živahna da se jedva dala izmjeriti. dobili smo 3d slike i videomala gmnističarka je u punoj snazi
i dalje sam na Fragminu i progesteronskim injekcijama.... doktor mi produžio terapiju do 14tt, budem izdržala...
svima
uf, pa jel su samo 24 sata prošla kako vas nisam čitala?! toliko postova da ne mogu sve pohvatati
želim dobrodošlicu svim friškim trudnicama ~~~~~~~~~~~~~~~ za uzv i srčeka koja slijede.
crvenkapo nadam se da ćeš se brzo javiti. srčeko još ima vremena prokucati. ja sam imala grozne mučnine ali tek sa nekih 8 tj su počele. a mislim da je to s mučninama velika glupost. neke cure ih uopće nemaju. još da to dr.tako kaže. sve ne
vjerujem.
gabi i sve koje mirujete da vam što brže dani lete!
bluebella odlično što hematomi polako nestaju. bebica je sve veća i jača i ona će njih pobijediti.
svima koje nisam spomenula ~~~~ za ono što trebaju.
evo mene![]()
dobro je hdB , srce kuca.....ma bila sam ajme luda, sinoc do jutros me grcevi neki uvatili ne popustaju
samo sam cekala kad cu prokrvarit, slicni bolovi kao kad sam izgubila bebu
, uzas,
eto i ja obavi 3 uzv u ovo kratko vrijeme a sta cu....
kontrola za 3tj i nadam se da ce sve biti dalje ok
joj crvenkapo mogu mislit kako ti je bilo ovo išćekivanje. hvala bogu da ste vidjeli srčeko pa sad možeš biti mirnija.~~~~~~~~~ da budeš smirena i da takva bude i trudnoća.
čuj i ja sam imala puno uzv-a. a šta sad, možda je bolje i to nego tolika sekirancija. samo hrabro dalje!
crvenkapic, bravo, sad laganini dalje
bbela, super vijesti
mi s pregleda, zatvorena, zasad sve skolski
pusa mojoj lijepoj bab
svima koji su u finišu ili pred-sretno!
baš lijepe vijesti crvenkapice,bravo za srčeko!
sretno svima i puse!
crvenkapice bravo...sad mirno dalje...![]()
krasno, kapice!
što se tokolize tiče, stoji što Gabi25 kaže - skidaju s nje kad se prođe kritična granica i nema opasnosti za bebu. Kako je meni jedan stari dr. rekao kad su me skidali: "Vaše dijete se mora roditi živo i zdravo. I ZDRAVO!" Problem je što često "isprobavaju" je li ona još uvijek potrebna pa skidaju žene s nje u ranijim tjednima, a u velikoj većini slučajeva trudovi se vrate. Mene su 2 puta pokušali skinuti pa su me, kad su me ulovili trudovi, uvjeravali da je to normalna reakcija. Na to sam i ja "normalno reagirala" i malo se svadilapa su me opet prikopčali. Naravno, svi ti silni lijekovi ne mogu biti zdravi i normalno je da ih i dr-i nastoje izbjeći, ali između izbora da me šopaju lijekovima i omoguće porod bliže terminu i rađanja bebe u npr. 31.tt, biram opciju broj 1. I ja sam čula da nema pomoći ako porod baš krene, ali mislim da tokoliza ipak sprečava trudove, a ne otvaranje. Otvaranje je posljedica trudova (osim u slučajevima kad je posljedica npr. infekcije, ali tada tokoliza ionako ne može pomoći), a tokoliza smiruje trudove u slučajevima u kojima to može. Imala sam cimericu koja je u 27. tjednu bila otvorena 3cm, ali bez trudova. Svejedno su je prikopčali na tokolizu i skinuli s 34tt. Nakon par dana je išla na pregled da vide hoće li je pustiti kući, a kad ono ona otvorena 9cm! Bez ijednog truda! Imala je ureaplasmu pa su pretpostavili da je ona razlog otvaranju (drage trudnice s ureaplasmom, nemojte paničariti - to je ipak rijetka pojava, ali zna se desiti). Ma čudesna je i zbrčkana ta trudnoća, a i naši organizmi - nema tu pravila...
Trudničice, svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bezbrižne trudnoće!
hvala vam cure svima na lijepim željama!
Kapice draga, presretna sam zbog malog srčeka i nek vam kroz cca 8 mjeseci donese najveću radost.
Mi smo se danas malo mjerili...mala bucka je prešišala brata i ima 1286 gr a bracek je 1209 gr. Danas smo 28+5.
Baš sam nekak sva sretna danas... A i vama svima želim što više ovakvih sretnih dana.
Sve vas ljubim...
crvenkapice ja mislim da si odahnula bravo za srce i sad se probaj malo opustit,bit će sve uredu!ja tješim tebe a mene već panika hvata u petak imam uz !
Bab predivno te čitat! budi nam tako sretna uvijek!
blubela, super vijesti
Gabi25 sretno!!!!!!!!!!
Crvenkapice draga ma vidiš da je sve u redu. Sad polako sve je kako treba biti....kad te uhvate strah izađi malo vani prošetaj, lipo je vrime, nazovi koju prijateljicu pa odi na kavu...draga moja ma ovaj put če sve biti u redu ja virujem u to![]()
Krasne vijesti danas!
Bluebella super, sad možeš malo odahnuti!
crvenkapice super za srčeko! Drago mi je da možeš biti mirna!
Gabi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bab bit će to velika seka, pazit će na brata
tina29 nadam se da uživate!
Svim ostalim trudnicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zamalo zaboravih, stigli moji nalazi, urin super, a u krvi malo sniženi eritrociti, hemoglobin i hematokrit. Nije mi jasno kako, ali valjda je beba popapala puno rezervi Fe ili folne, unatoč prenatalu...U petak je pregled pa ću vidjeti kaj će reći ginekologica.
crvenkapice odlično za srce! Sad uživajte u duetu!
Gabi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno!!!!!!!!!!!
Bab ~~~~~~~~~~~~~ da čim duže ostanete u komadu i da braco i seka lijepo napreduju i dalje
Svim ostalim trudnicama puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve bebice i mame... Uživajte moje drage dame!
meni juce stigli nalazi urina koji sam ponavljala jer dr. se nije svidjelo sto je bilo onih 7 leukocita u proslom urinu
onda ja pila brusnicu 2 solje dnevno 5 dana i juce nalaz cist ko suza sve negativno e sad dali od brusnice ili ?
da vas pitam nesto , ja imam cesto grceve , crijeva rade ajme , sto god da pojedem odmah se jave grcevi i crijeva
vise ne znam sta da jedem nista im ne pase :/
imam redovnu stolicu
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 14.05.2013. at 22:29
crvenkapice, bravo za srčeko!
a za probavu ti ne znam, probaj laganije nešto jesti
ja znam da u T ne smijem grožđe, dobijem strahovite grčeve
frka, koje su to indikacije za vaditi TSH? ako nije preopširno...
E sada ovo čitam, i vidim da su dr.-i kod mene glede tokolize bili u pravu. Meni su odmah posumnjali na infekciju, i odmah uključili antibiotik lendacin u venu, ali eto, ipak nije bilo spasa.
Cure moje, tako vas je ovdje lijepo čitati, i baš vas ima puno!!
Nadam se da ću i ja jednoga dana opet veselo pisati na ovoj temi - još da mi bi opet blizance, jer na taj način bi moja rana najviše bila zaliječena, ali...uh, previše tražim
Svima velika pusa![]()
Gabi25 saljem mooore ~~~~~~~~~~ da skidanje sa tokolize prode bezbolno i da se jos neko vrijeme cuvate i mazite 2 u 1!
Bab, neka vas maze i paze u Petrovoj, a srecice samo neka rastu i napreduju i razvesele svoje roditelje za kojih 7-8 tjedana.
Mare41 i andduza super nalaze pregleda, neka jednako mirno dogurate do cilja!
Bluebella, i kod vas sve ide nabolje, jos malo pa ce gimnasticarka skroz pobijediti zloceste hematome!
Kapice, cestitam na, a za probavne probleme ti mogu reci da ja prvo tromjesecje najvise pamtim po konstantnoj napuhanosti. Zelena salata bi me ubijala (a bez nje zivjeti ne mogu). Pomagalo je kretanje nakon obroka, ali naaajvise je pomogao ulazak u drugi trimestar
Muma, nije nista neuobicajeno da bebaci popapaju svo zeljezo, ja sam isto od pocetka na Legoferu, a onda Heferolu (nadam se prijeci na kupinovo vino kad rodim).
Zelim dobrodoslicu svim novim trudnicama i veeeliku pusu svim terminusicama u finisu. Jos malo!
Mury, draga, naravno da ces ponovno sretna pisati ovdje, vasi andeli ce se pobrinuti za to
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I mi smo se malo skicali jucer! Imamo vec 3100 g, super nam je unutra, posteljicica se i dalje uredno brine o Klempicu, radili smo bris na Bhsb i dogovorili novo gledanje za 10 dana.
Luda mama je posjetila i rodiliste u Kninu i dogovorila da ce bas taj grad ponosa biti rodno mjesto nase ljubavi!
Sad mozemo sretno i opusteno do kraja!
Pusa svim okruglicama i malim pokloncicima koje skrivate!
Drage moje, imamo jednu GV (5+4 smo) i vidljiv zametak. Srculence se jos ne vidi/cuje, pretpostavljam da je to OK? Sljedeci uzv za 7 dana... Uf, ko ce to izdrzati![]()
Posljednje uređivanje od MajaPOP : 15.05.2013. at 10:26
ovo je normalan nalaz u trudnoći. povećava se volumen krvi pa se krv, ajmo reći, razrijedi i vrijednosti su nešto snižene. treba izvaditi baš Fe i ako je ono u redu, nema potrebe za dodacima. problem je što naši dr-i šakom i kapom dijele dodatke Fe čim vide ovakve nalaze pa mnogim ženama dodatno pogoršaju probleme s probavom.
što se TSH tiče, imate temu negdje niže, a dosta se pisalo i na imunologiji. Ginger, s obzirom na to da imaš 2 ljepotice i da u trudnoći (osim početnih) nije bilo problema, nemoj ni razmišljati o tome. a uostalom, kod pravog si dr-a po tom pitanju - vjerujem da je sve pokrio
ako vam je prije postupaka TSH uvijek bio ok, gotovo sigurno nema problema. ja bih obavezno vadila fT4 čim je TSH veći od 3 i ako je on u redu (iznad 15), ne bih se time zamarala (mada bih na svoju ruku sve ponovo provjerila na početku trudnoće). indikacija je i ako TSH šeće gore-dolje. kod tog šetanja i graničnih vrijednosti, trebala bi se vaditi i antitijela da se isključi Hashimoto.
hvala vam svima
mury naravno da ces opet ovdje pisat i to jedva cekam
majapop dobro dosla, procitaj sta se meni desilo i to zbog starijeg uzv nisam cula srce 6+3 , sretno
gabi25 sretno ~~~~~~2u1 jos koji tjedan
maco kakva zelena salata pa u trudnoci je ja ne bi jela, sto zbog listerije sto zbog toxo.
ni meni toxoliza nije pomogla nista kod trudova jer je infekcija bila, dobivala sam 28 kapi .....ja eto mislila tokoliza ne moze skodit bebi znaci ni ona nije dobra da se dugo bude na njoj
bab tako mi je drago zbog vas , samo dalje tako 3u1 jos koji tjedan
mare sretno ....lijepo je citat da je netko zatvoren jos sa dvojcekimado barem 36 tj nek ste sve zabedonirane
a i i ja
naravno
BB sretno nek vise krene na bolje ~~~~~
svima pusa
majapop dobrodošla! srčeko još stigne
bab za što duži 3u1 ~~~~~~
nas evo danas punih 37 tt. nalaz brisa na bhsb je fiziološka flora, tako da smo i to skinuli s popisa
maco klempić je bogme veliki dečko
što se salate tiče, ja ju obožavam! ne znam kako bih bez nje u trudnoći. mislim da sam je pojela više nego ikada. naravno samo onu koju sam ja dobro oprala kod kuće.
svima
pozdrav svim novim i "starim" trudnicama!
nije nas dugo tu bilo, nakon što su se zaredale tužne vijest na ovoj temi, zabranila sam si češći dolazak jer sam imala napadaje panike,osluškivanja, propitivanja..., a i bilo je vrijeme da se posvetim opremanju svega za naše bebače
drago mi je da vidim sada puno lijepih vijesti i puno pozitivniju klimu!čestitke na betama, srčekima, odličnim uzv i želim vam svima što dosadnije školske trudnoće!
mi smo danas 26+2tt i bili na uzv sve je i više nego odlično! curetak je procjenjena na 990g, a dečec na 986g, i sve je kako treba biti! baš sam si sretna i super se osjećam, da nemam toliki trbuh ispred sebe(i da me svako malo netko ne bubne pod rebra) ne bih ni znala da sam trudna! bebači su živahni i lupaju stalno na sve strane, na trenutke izgleda ko da imam aliena u trbuhu!
Babneka ste na sigurnom i puuuno vibri da ostanete što duže 3u1!
uostalom, molim koncentrirajte se! imate termin samo 2 tjedna prije nas i izvolite nas pričekat, a mi nemamo još namjeru "u zatvor"
da nekoga ne zaboravim , šaljem vam svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što treba!
ljubim vas!
Ja sam se u trudnoci odrekla obozavane gorgonzole, bifteka, junk fooda (dobro, to ni inace ne jedem, a nisam ni sad imala neku potrebu), a za ovo ostalo poduzimam mjere predostroznosti.
Voce i povrce dobro operem, jela sam dva puta i tunu sa zara i prstace koje je prijatelj izvadio par sati prije (tu sam konzultirala dr).
Sve u svemu raznoliko i saroliko, problema sa probavom nemam ni uz Heferol i osjecam se odlicno!
MalaMa, vi stvarno jos sitno odbrojavate![]()
Gabi draga nadam se da je kod tebe sve u redu![]()
citam ovaj svoj nalaz sa uzv i mjere ploda mi se cine jako male za 6+4 tt
sta mislite o ovome ?
13mm gv sa CRL 2,3mm
yolk sac 3,8mm ( sta je uopce ovo )
Yolk sac=žumanjčana vrećica
ne znam gledajuci po tablicama nekako mi je mali plod
samo me zanima jel ovo ok,
bubi kod tebe u cm
Ma ne gledaj te tablice, ako dr kaze da je ok onda je ok..
Ja sam bila nasla 2 razlicite mjere u 2 razlicite tablice...
Nismo svi isti...
cure, ako imate volje i ideja pogledajte ovdje http://forum.roda.hr/threads/80107-R...amo-pomo%C4%87 i možda neko nađe vremena pomoći danci
(sjela sam za komp nakon dugo vremena, samo zbog ovog linka, uopće se ne mogu približit tipkovnici)
cure da vas pitam ,možda je i smiješno al bolje pitat,jel ja smijem spavat na trbuhu,u 10 tt sam?
ukrala si mi rijec iz usta
a moj link? pliz?
samo da vam svima mahnemi da sa vama podjelim kako jedva čekam radnevu sa svojom malom damom sutra na uzv... danas smo ušle u 33. tt, a dugo nisam imala uzv... jedva čekam da čujem koliko smo narasli i da vidim svoju malu mišicu kako se zabavlja unutra... Držite fige da je sve ok...
![]()
Evo vidim da je srčeko prokucalopa sad lagano do slijedećeg uzv-a.
Drago mi je da su mamice sa blizancima dobro i pod kontrolom (mare41, Bab)
Gabi25 nadam se da je i kod tebe sve po planu.
Mah, mah svima da mi budete dobro.
Eto skidanje sa tokolize prošlo ok, iako je sinoć i noćas bilo tesko, bila sam sigurna da cu se poroditi, srećom jos smo u komadu.
Vidjet ćemo kako ce se situacija dalje razvijati, idemo danas na uzv da vidimo koliko smo teški.
Javljam novosti, pusa svima
Ja vam se divim, svim curama koje su stalno na tokolizi, pitanje kako vam vene izdržavaju, moje su prilično slabe i upale mi se nakon samo par dana
gabi, jos malo cete izdrzat sigurno, cekamo vijesti s uzv!
bas si mislim da su moje dvije cure zajedno sad teske ko jedna beba pred porod, jako se vec guraju, nista to ne smeta, samo nek rastu
sretno cure svima da vas posebno ne nabrajam!!
mislim na sve vas![]()
Crvenkapice, znam da je lako reći ali pokušaj se malo opustiti. Ja sam u 34tt i do sad nikad nisam gledala mjere ploda. Mislim da bi ti dr. rekao da nešto nije kako treba.
Gabi, javi novosti milimo na vas dvije![]()