hvala draga i tebi isto da sto brze prodje kad dodje vrijeme![]()
hvala draga i tebi isto da sto brze prodje kad dodje vrijeme![]()
milasova,hope želim vam što bezbolniji i brz porod...još malo pa ste sa svojim največim srečicama!!!
meni nikako vrijeme ne prolazi,imam osiječaj kao da se stalno vrtim oko istog tjedna...čak i zaboravim da sam trudna, valjda dok ne počnem osiječati da mi se mali frajer javlja!
dont panicobično vele da ako je prva trudnoća nešto kasnije se osjeti beba tak da je i mene ovo iznenadilo.
osjećaj je kao da kokice purkaju doleispočetka sam mislila da je to od crijeva, ali kako točno znam položaj bebe (zbog amniocenteze) uspjela sam prepoznati bebine pokrete, sigurna sam da je to mali miš.
"da kokice purkaju dole " aha! pokušat ću to uhvatiti,nadam se da ću prepoznat taj feeling!!!![]()
Drage moje,ja sam osjetila frajera tek u 22 tjednu,ali to jr bio pravi udarac i tek tada sam bila sigurna da je to on..od tada nema dana kad se ne javlja..
Prije tog prvog udarca nisam osjetila nis posebno,nekad nesto tipa kruljenja u crijevima..ali nikako nisam to mogla sa sigurnoscu pripisati njegovim pokretima.
Ja sam u prvoj osjetila sa 20 tjedana i sad opet sa 20 tjedana. Nisam ni jednom osjetila nikakvo skakljanje ni leptirice nego normalni slabi udarac koji je iz tjedna u tjedan sve cesci i jaci.
butterfly, ja sam svoju curku osjetila jednom i to u sred noći kada sam bila budna i totalno mirna, a onda dosta vremena ništa... Tvoja mrvica je sigurno vesela i aktivna unutra, ali je moguće da ju ne osjetiš u toku dana kada si ti aktivna... To su jednostavno jako jako nježni osjeti pa se lako može desiti da jednostavno ne osjetiš... No, ne brini... Do kraja ćeš se nauživati svih tih prekratanja![]()
halo ljepotice
evo i mene nakon podosta vvremena ugl čitala sam redovno samo nisam stizala tipkat....
čestitam svim novopečenim mamicama na prekrasnim bebicama , a ovim terminušama šta stupče po cjeli dan hihi želim što lakše porode
vidim neke tu traže nevjeste pa evo kod mene je jedna princezica pa dogovarat ćemo se
u mene je stanje ok sam smo 32 tj, bebica raste oko 2kg je sad,,,, stanje s mojim cerviksom je hvala Bogu nepromjenjeno, jedini problem je šta je beba lijenčina i još uvijek na zadak, dr kaže da plodne vode ima dovoljno al ipak nije baš u izobilju da bi se ona mogla okrenut, tak da moguće je al vjerovatno me čeka carski((((((((
i što se tiče micanja bebe ja sam svoju osjetila tek u 20-21 tj i od tada se javlja redovno , al ništa ajme znači nema neki tuluma, ludih lupanja, skakanja trbuha i sl,,,,,,udari nogicom javi se i to je to kad štuca onda je ono više udaraca na malo duže vrijeme, uglavnom da se ne brinete nisu sve bebe iste neke su valjda mirnije
Hvala cure na odgovorima, ja čekam i osluškujem i jako sam nestrpljiva osjetiti mojega frajerića![]()
Hej drage mame i trudničice!!!
Nije me dugo bilo pa evo da vas malo pozdravim...čestitam svim novopečenim mamama i trudnicama i želim svima lijepe trudničke i roditeljske dane.
Posebne puse šaljem mojoj dragoj Mari41 i njenim ljepoticama.
Moji piceki će izgleda biti maaaleeeckiii...danas smo se gledali i gruba procjena je 2100 i 2300 s tim da je dokica rekla da joj je jako teško bilo izmjeriti glavice i trbuščiće jer su se skroz isprepletali jedno preko drugog.
Rekla je da je tezina skroz normalna za dvoje s obzirom na moju visinu(161) i da sam dobila samo 8 kila, a i ja sam rođena ko mala sa jedva 2500 gr tak da je ona skroz zadovoljna.
Imamo neki okvirni dogovor sa doktorom za 15.7. pa cemo vidjet.
Joj...jedva ih cekam vidjet i ne mogu vjerovat da nas još samo malo djeli...uf...kolko me strah tolko sam i uzbuđena oko svega.
Sorry, malo sam oduljila...
Pusa svima a posebno curkama po bolnicama...nek nam svima prođe vrijeme što prije
(mi smo jučer "proslavili" naših 8 tjedana petrove i moram reći da mi je već pun kiki svega)
Čuvajte mi se sve![]()
buutterfly ja sam osjetila baš kao te leptiriće ja mislim krajem 15 tjedna a onda oko 20 udarce, sad mi se trbuh miče kad udari...ali počele su i tegobe se javljati do sad nisam ni osjetila neku težinu trudnoće, ali evo nadoknađujem izgleda da me strefio išijas tako da jedva hodam
ja još čekam svoj nalaz amniocenteze, jutros u 5:30 sam se probudila i neće više san na oči, bdijem nad mobitelom
rekli su 7 do 10 dana, danas je sedmi dan, do desetog budem
odoh se zabaviti s nečim, kuhati ručak, bilo šta, samo da skrenem misli...![]()
ja isto čekam i čekam bebicu u 17 sam tjednu, baš sam nestrpljiva!![]()
Da se i ja javim,danas punih 41 tj,samo prst otvorena,plodna voda cista u bolnici do poroda pa samo setkam setkam ne bi li se slucajno otvorila ono sipak,a dulje od 6 dana nece,vidjet cemo sta dr kaze danas u viziti..
hope31 samo ti šetkaj već će bebolinac van kad on hoće a ne doktori.
Bab vjerujem da ti je dosta bolnice ali eto još malo i taj dio će biti iza vas.
Terminušama ostalim želim brze i lake porode.
Svima mah-mah.
hope, milasova, bab vi ste nam slijedeće za dočekati bebice! Uživajte još malo s njima a do onda čekamo s vama
Bluebella, željkica, butterflyjoš malo i počet će lupati bebice, a ja čekam da se vi izredate pa da mogu ja dočekati udarce svog bebolinca!
Vrci, ginger samo hrabro, dan po dan. Ja sam ušla u 16tt i dalje me malo strah, i pitam se da li ću ikad biti full opuštena. Ali sve je to normalno za nas...puno znamo (i dobrog i lošeg) pa imamo o čemu razmišljati i strahovati.
Svima šaljem kissiće a najviše curama u bolnici!
Cure, zašto ste išle na amnio? Što nije da šalju samo starije trudnice ili se i to promijenilo?
Ja isto citam pa me cudi koliko cura se odluci na amnio. Ja sam cak i kombinirani odbila.
Meni je rekla gin da će mi u 12tt raditi rani kombinirani, to je to što daje podlogu za dalje?
Bluebella, baš me čudi da ti je takav nalaz. Ali sigurna sam da bude sve ok na amnio. E onda budeš ziher znala spol, jel da?![]()
Doktor mi je rekao da je krvarenje mogući uzrok lošeg kombiniranog jer anomaly scan je uredan.
spol je već sad ziher, dobila sam sliku malog pišenema greške.. dečkić je
kombinirani ti na temelju krvnih biljega izdvaja trudnice kojima je potrebno daljnje testiranje.
meni je biokemijski rizik za t21 (Down syndrom) 1:11, a ukupni rizik za t21 (biokemijski + nuhalni i nosna kost) 1:68
kombinirani i amnio nisu obavezni. dakle ti ako ne želiš ne moraš ići na to. bitno je da razgovraš sa svojim dragim i unaprijed se dogovorite. neka vam doktorica sve objasni.
Ma BB bit ce sve ok, sigurna sam. Toliko puta vidim da kombinirani izrodi neki ruzan nalaz i visok rizik, a hB rijetko amnio pokaze doista losu situaciju. Drzim fige do neba da vec sutra dobijes dobar nalaz i da se to sekiranje zavrsi.
Na invazivnu pretragu se ide kad je rizik da nije sve OK veći od rizika komplikacija uzrokovanog pretragom. Ne vidim da baš neke mase hrle na RACZ, od ovdje prijavljenih smo bile samo Bluebella i ja - ona jer je imala loš rezultat probira a ja jer imam 37 kuka. Pretpostavljam da vas zanima zašto smo uopće radile ikakav test - pa nismo morale, ali eto željele smo znati je li sve OK, zašto inačebar od onog što se može vidjeti.
Nego, onaj novi test Nifty, radi li se to još uvijek samo kod Podobnika?
uglavnom kad je loš kombinirani vidi se i na uzv (mjerenje nuhalnog, nosne kosti, bedrene, protok koz ductus), dosta je pokazatelja, a ovaj moj malac je na uzv sva mjerenja prošao... ja isto vjerujem da će sve biti ok, ali sad kad znam da će nalaz svaki tren nervoza raste.
valjda bude sutra ...![]()
i dalje samo Podobnik to radi i cijena je 6700kn. krv se šalje u Hong Kong i čeka se do tri tjedna na nalaz.
ja sam htjela ići na to jer se može već s 12tjedana, ne mora se čekati 16tt kao za racz. ostavila sam svoje kontakt podatke da mi se doktorica javi, no međutim doktorica se nije javila a ja se u međuvremenu smirila, odustala od NIFTY-ja i čekala amnio....
najveći razlog odustajanja od Nifty-ja je bilo to što su mi je ženska koja se javila kod Podobnika rekla da ukoliko rezultat bude pozitivan na Down oni preporučavaju amnio. Garantiraju preko 99% siguranost nalaza, ali samo je amnio 100%. Vjerojatno je još uvijek nedovoljno testirana metoda pa ne garantiraju 100%
nema to veze s mpo,po novome sad šalju svih bez obzira na godine a odluka je opet na tebi.
Dapače, može se reći da je MPO trudnoća kontraindikacija za amnio upravo zato jer je teško stečena; a ovo što željkica kaže, možda šalju svih na double/triple/kombinirani, ali na amnio te bez indikacije nitko ne šalje.
hope, sretno
milasova, jos malo
lilu, kiss
da..ja sam uz sve imala komplikaciju nakon punkcije ciste zutog tijela koja nije otisla nakon spontanog prosle godine. nakon punkcije sam zavrsila u dva navrata zbog temperature u bolnici i cista je laparoskopski odstranjena. malte ne sam bila tri tjedna na antibioticima, a u bolnici dobrih tjedan dana i intravenozno.
ja sam bila uvjerena da cu ici na amnio, a onda je prenatalna ordinacija vise zagovarala biopsiju resica. i sto sam vise citala o tome, to sam vise bila svjesnija rizika. pa kod mene se i obicna punkcija zakomplicira, a kamoli ne tako invazivni postupak. toga me bilo uzasno strah i tako sam otkazala biopsiju.
inace, kombinirani je ispao ajmo reci ok. no biokemija je ispala losija, rizik za T21 je po tome bio 1:175, po UZ 1:350, ukupno 1:750. prenatalac me stresirao zbog biokemije. ja sam otisla po druga dva misljenja i obadva su bila misljenja da su nalazi u redu.
ja sam za svaku sigurnost napravila praena (kod vas se zove niftty) i bila bi spremna na amnio da je slucajno ispao pozitivan - svjesna isto da postoje i lazno pozitivni testovi. no nalaz je bio u redu. za svaku sigurnost sam radila i veliki UZ na dva razlicita mjesta, ovdje u DE i dva tjedna prije kod kosa. njegov pristup i detaljnost mi se posebno svidjela.
ps. inace, preko jedne cure znam da je kod podobnika cekala na rezultate nifty-a kojih 14-16 dana, sto je ok.
i jos nesto, u medjuvremenu je praena postala jeftinija. kad sam ja radila test bio je 1250€, sad je kojih 800€ i moze se npr. napraviti u becu (spominjem bec zbog blizine hrvatske). u medjuvrmenu postoji jos jedan test koji uz tri najcesce trisonomije T13, 18 i 21 otkriva i monosomiju. kosta kojih 650€.
i da, biokemija moze ispasti losija i zbog mase horomona koje mi MPOvke uzimamo, pocevsi od l-thyroxa, estrogena ili progesterona. to mi je rekao jedan prenatalac. mada su tu misljenja doktora podijeljena.
Posljednje uređivanje od spodoba : 03.07.2013. at 22:59
Drage moje dame, evo da vam serviram kavu i keksice...
Nadam se da ćete uživati u danu! Ja sam se nakon pola noći nespavanja ipak dosta naspavala pred jutro pa idem u šetnju sa svojom curkom iako mi je već poprilično težak taj moj trbuh
Buebella, držimza nalaz i da dođe ddanas da se više ne mučis sa čekanjem!
prenatalna testiranja su stvar osobnog (informiranog) izbora
tu stvarno nema smisla rasprava "ja mislim da treba / ne treba"
u prvoj trudnoći nisam radila ništa osim onih anomaly scanova, a u drugoj sam radila kombinirani i to najviše zato što je početna beta bila jako niska (jest da je poslije bila ok i super se duplala) i nalaz je bio super
sad nisam sigurna hoću li ili ne, imam još tjedan dana za odluku....
nego, htjela sam se požaliti na vrtoglavicu - već drugi put u tjedan dana... nisam ni gladna, niti žedna, nije mi vruće...ma ništa, samo mi se počne vrtiti
je li neka od vas imala tih problema?
malo me to živcira, pogotovo dok sam na poslu....
i da, ne smijem sekundu biti gladna, odmah se počnem tresti
svako malo nešto jedem, al glad zna doći tako naglo da se niti ne snađem, a već se tresem....
Jutro koke!
Beba hvala za kavicu!
Ginger meni je tako: nisam imala niti sekunde niti jednu mučninu cijelu trudnoću, ali moram jesti svaka 2-3 sata jer čim mi je imalo prazan želudac dođe mi slabost, tresu se ruke i osjećaj da ću se doslovno srušiti i "panično" moram nešto hitno pojest makar 1 keks, nešto hitno stavit u usta! sad pred kraj više nije tako drastično, ali u prvom tromjesečju mi se znalo dogoditi da sam stvarno morala te sekunde stavit u usta makar koricu kruha, bilo šta, da "preživim" jer sam mislila da ću se srušit, da neću stići tih 5-10 minuta koliko mi treba da si nešto konkretno napravim za jesti
kakav ti je tlak? i KS? meni je drastićno pao tlak u trudnoći, prije je bio uvijek "školski" i dječica moja su mi pojeli svo željezo..tako da cijelu trudnoću pijem heferol, a bilo je perioda kad sam pila i po 2 dnevno, za tlak nema druge samo malo više tekućine.
vjerojatno ti je nizak tlak, što je zapravo super! nema nikakih štetnih nuspojava ili opasnosti samo što je malo neugodan zbog tih vrtoglavica.
mogu ti samo preporučiti kako sam ja navikla: ne izlazim iz kuće niti do dućana bez boce vode i corny ili neke sl. energetske pločice u torbi![]()
Drage moje dobro jutro, 133beba hvala za jutarnje mazenje,kolacic i kava se ne mogu odbiti!
Evo mi danas ulazimo u 18 tt,cekam mojeg frajerica ali on je jako tvrdoglav i nece mi se javit. Valjda osjeca da sam nestrpljiva pa me lagano vrti kao na raznju.
Saljem svima velike puse i curama po bolnicama da vrijeme prodje sto prije!
Mimi vec sam se pitala gdje si, nadam se da isijas nece jos dugo. Mozda plivanje da ubacis,naravno ako smijes u more jer kazu da je super za ledja.
medonija točno tako je i kod mene, samo ja svakih sat vremena moram nešto stavit u usta...sve mi se čini da ću biti ko slonica
tlak mi je bio ok, osim kad sam zadnji put završila na hitnom pregledu pa je bio u nebesima (nepravdano sam se prepala, al nakon svega pušem i na hladno)
željezo nije bajno, al nije ni strašno (po meni ok za trudnoću), al u ponedjeljak imam slijedeći pregleda pa ću biti pametnija...
a može biti da je i meni pao tlak, i bolje da je tako nego da je visok
al te vrtoglavice me stvarno smetaju...
ma ne izlazim ti ja bez vode i hrane, a i veći dio dana sam na poslu, pa tu mi je nešto uvijek dostupno
neki dan sam u 10h pojela ručak od kolege, jer moj još nije stigao
i onda još i svoj kad je stigao... slonica ću biti, kažem ti....
butterfly samo polako, ima još vremena, javit će se frajer
ja sam prvu curku osjetila u 18 tt, al jako lagano, i samo zato što sam mirovala pa sam pratila svaki i najmanji znak
drugu curku sam osjetila već u 16 tt, al ona je i danas živahna do bola
baš me zanima kak će biti u ovoj trudoći, isto se veselim tome, al znam da ne mora biti tako rano kao u prve dvije trudoće
Bila sam neki dan i lakše mi je kad sam u vodi, ali nisam baš sigurna ako je upala da se smije vježbat, idem za par dana kod ginića pa ću vidit što mi on kaže...ne brini butterfly bit će možda ti je posteljica ispred tako je bilo i kod Argente pa je dosta kasno osjetila
Mali Mimi i mene već 10 dana drže leđa, na trenutke vrisnem od boli i ne mogu se pomaknuti
al samo s lijeve strane
a ne usudim se ni vježbati, niti na masažu...
Ginger nema druge nego sa sobom uvijek ruksak pun kao za cjelodnevni izlet:voda, sokić, sendvič, čokoladica... tako bar moj izgleda kad idem na pregled u TA pa znam da imam bar 3 sata izbivanja iz kuće
i ne boj se, nećeš bit ko slonica, tajna svake dijete i zdrave prehrane je puno manjih obroka dnevno, zar ne?!![]()
a i mene je išijas mučio dosta vremena dok je još maternište bilo nisko, u zdjelici , jer mi je sin moj najdražičesto "iznutra" stisnuo živac, pa je ovisilo o njegovom položaju: nekad me dan-dva nije ništa bolilo, a nekad sam šepala cijeli dan... prestalo je kad je trbuh "skočio gore", ali očekujem reprizu sad kad se uskoro krene spuštat nazad u zdjelicu, možda čak bude i gore obzirom da je sunce mamino sad nekoliko puta veći i teži!
Posljednje uređivanje od medonija : 04.07.2013. at 10:25
totalno te razumijem... toliko sam jela da sam se čak skrivala od dragog jer mi je bilo neugodno pred njim jestiznala sam ustajati u dva ujutro i raditi si sendvič.
s obzirom da sam morala ležati mislila sam da ću ću ko slonica biti, ali eto nije se pohvatalo. ostala sam trudna sa 55kg (170cm visoka) sad imam 60kg, tak da je ok....
i vrtoglavice me prate i to je od niskog tlaka.
Bluebella ništa još od nalaza?
Ja ne pratim baš kakav mi je tlak, ne vrti mi se, iako sam neki dan imala tlakomjer pri ruci pa sam izmjerila i bio mi je nizak, 90 i nešto/60 i nešto.
A ja imam ponovno pitanjeKoliko često ste radile KS? Meni je s 8tt bila nešto lošija (već tad mi je babač pojeo zalihe željeza ili folne)...ali ništa zabrinjavajuće. Ali mi intuicija govori da će s rastom bebe KS biti još lošija.
![]()
Muma, ja sam u prethodnim trudnoćama vadila tri puta - početak, sredin i kraj t (čini mi se)
u prvoj sam negjde na pola dobila željezo za piti, a u drugoj negdje pred kraj trudnoće
s tim da mi je mlađa curka rođena slabokrvna i dan-danas mučimo muku s tim... tako da na to ipak treba pripaziti...
meni su trenutno sve vrijednosti na donjoj granici, ali još u referentinim intervalima, osim eritrocita koji su ispod, al to je za sad sasvim ok
vidjet ću što će mi u pon reći ginićka
e da, meni muž danas podigao nalaz na toxopl.
i ispada da je nisam prebolila pa sam u
mislim, ja sam odrasla sa hrpom životinja, mace, pesi i ine domaće životinje i baš mi je nevjerojatno da je nisam prebolila
ajme, sad slijedi paranoja
inače, u prvoj t se nisam testirala, jer su me slali u zg za to, a morala sam mirovati
u drugoj sam odmah morala zaleći, tako da ni tada to nisam obavila
i sad sam baš u čudu
e, Bluebella imaš koga nazvati i pitati kad će nalaz?
ajme, ak ja danas ne dobijem otkaz zbog nerada....
Hvala Ginger. Ma meni su sniženi hematokrit, hemoglobin i eritrociti, a radila sam KS prije postupka i sve je bilo super. Imam dojam da se moja ginićka oslonila na prenatal koji ima dovoljno svega, ali... prenatal pijem mjesecima a vrijednosti su pale. Pitat ću je na idućem pregledu.
Eh da, i taj mi je strah negdje u pozadini, samo ga zatomljujem.Odrasla sam s macama, i sad ih gnjavim kad dođem kod staraca. Već sam se pitala da li bi trebala i to pitati ginićku. Ali mislit će da sam prolupala pa šutim. Eh, koliko mi mpo girls imamo fobija u glavi...a moja susjeda koja ima dvoje klinaca neki dan doleti s papirom i pita me "ti sigurno znaš...kaj je to bhcg?"
Blago njoj...
mene poslala moja ginićka samoinicijativno
meni, iskreno, nije niti palo na pamet tražiti
iako, pazim da je sve dobro oprano i pečeno, a svekinu macu izbjegavam na kilomear (i inače ju ne podnosim, jer je agresivna...)
blago tvojoj susjedi
e, di su nam terminuše?
nije valjda da su otišle rađati, a nama nisu javile?
ajme, fakat ću dobit otkaz, odoh raditi....