Stranica 219 od 288 PrviPrvi ... 119169209217218219220221229269 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,901 do 10,950 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vatra draga nadam se da če sve biti u redu

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja ću ostat doma rodit

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sam dosla u bolnicu sa svojim trudovim,sve su ubrzali busenjem vodenjaka,drip,sirenje rukom,dolantin,naljeganje na trbuh. Ja nisam uopce imala nagon za tiskanje a babica se derala na mene da moram tiskati jet ce morat upotrjebit vakum jer ce se mala ugusit. Mislim uzas kako te preplase i kaj ces onda reci da hoces ili neces nesto kad neznas hoce se stvarno nesto lose dogodit ili ne. Na krajuu mi se ispricale da to one tako moraju da time poticu moje sudjelovanje ali ja na kraju od toga svega nisam uopce znala kaj se dogodilo niti se previse toga sijecam. Ja sam sama kriva jer sam prerano dosla ali zvala sam svog doktora jer mi je izlazio sluzni cep,bio je rvav pa cisto radi sigurnosti sam se trebala javiti na hitnu a oni me nisu poslali doma jer su trudovi bili na sedam minuta.
    Opet nemam plan poroda jer opet neznam kako pocet a i strah me da svojim zahtjevima ne nastetim bebi,jednostavno se teudim ne razmisljati previse kako ce biti,natrag sad nemogu.
    Samo da jos pitam,ako pukne vodenjak dal treba odma ic il ne jer puno citam da se nejde,da se cekaju trudovi na svakih pet minuta a drugdje pa pise da treba ic odma da ne ispadne pupcana vrpca?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku

p.s. leptirice gdje si? .... evo nas u okruglo 28tt i službeno smo u trećem tromjesečju
    heeej, evo mene i počela sam nešto čitat o današnjoj raspravi ali već se ježim pa ću napreskokce, iako znam da je možda bolje da nesto korisno pročitam....

ju-hu treće tromjeseče....ne mogu vjerovati,sad kad gledam unazad prošlo je brzo,ali opet mi izgleda zima daleko! Nadam se da je jučer shoping prošao bolje od planiranog

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

corina šta je bilo sa tvojom bartolinijevom, šta je rekla dr?

vatra...brzo u bolnicu, preskoči gina u općoj!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    heeej, evo mene i počela sam nešto čitat o današnjoj raspravi ali već se ježim pa ću napreskokce, iako znam da je možda bolje da nesto korisno pročitam....

ju-hu treće tromjeseče....ne mogu vjerovati,sad kad gledam unazad prošlo je brzo,ali opet mi izgleda zima daleko! Nadam se da je jučer shoping prošao bolje od planiranog
    meni je isto prošlo brzo i isto tako mi se čini da je termin još daaaleeekoo, al sad će to.
    sve nekako proleti, sjećam se kad sam na prvi postupak išla u ljubljanu pa si me bodrila, a vidi sad, imamo isti termin

shopping je bio super, ja birala, buduća strina plaćala evo sve pored mene još uvijek, stalno gledam i zamišljam svog malca u tome svemu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

luc kad pukne vodenjak treba ići u bolnicu nemaš šta puno čekat doma trudove jer tko zna dal će ih biti uopće u nekom razumnom roku, vidi moj slučaj npr.al ne zato jer ti može ispast pupčana vrpce nego se povećava rizik od infekcije dijete nema više zaštitnu barijeru ako ne rodiš u roku 12 sati taj rizik raste, moje dijete je dobivalo zbog toga 3 dana antibiotike i na kraju su svi nalazi ispali OK pa smo pušteni kući.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ajme, kad vas čitam i ja ću rađe roditi doma Izgleda da su te babice jedan od najvećih strahova kod poroda Ovisi na koju nabasaš...?
    A ako je muž s vama, možda si neće dozvoliti nekakav bezobrazluk? Ili se varam (i tješim) ?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. MM, 6 sati od puknutog vodenjaka je way too little time da bi bilo riječi o infekciji. a što se tiče epi u Rijeci - tamo su puno bolji uvjeti za roditi nego u Zg (mada se i ovdje situacija popravlja, ali ne bi joj falilo još malo boosta).
    Ma znam ali ja nisam rodila za 6 sati nego za 18,5 od puknuća a pošto nije bilo nikakvih pomaka s trudovima a vjerojatno ni ne bi bilo do ko zna kad - pristala sam na onaj peptidin i kasnije drip (tj. za to me više nisu ni pitali)

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    luc kad pukne vodenjak treba ići u bolnicu nemaš šta puno čekat doma trudove jer tko zna dal će ih biti uopće u nekom razumnom roku, vidi moj slučaj npr.al ne zato jer ti može ispast pupčana vrpce nego se povećava rizik od infekcije dijete nema više zaštitnu barijeru ako ne rodiš u roku 12 sati taj rizik raste, moje dijete je dobivalo zbog toga 3 dana antibiotike i na kraju su svi nalazi ispali OK pa smo pušteni kući.
    Hvala! Nadam se da nece puknut da cu doci tolko kasno da ce me jedva uvest u boks i sve gitovo. Tako je rodila moja cimerica,pekla doma klincima pizzu,nesto ju zasrafilo i suprug ju jedva dopeljao do bolnice koja im je udaljena 15 min voznje

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vatrice, meni je bilo slicno. Kod mene je bilo par probadanja pa nekakvi narancasti iscjedak. Isla sam ginekologici, nismo mogli naci sta je uzrok jer je pod uzv sve bilo okej a brisevi uredni. Vratila me na utrice i sto vise mirovanja i tako do 20 tt. Mogu ti bit bakterije, moze biti da se usce otvara. Ja se tu ne bi zezala pa da poslije lupam glavom u zid ako se sta desi.
    Iscjedak mi je prvi dan stao nakon sto sam samoinicijativno stavila utrogestane /bila sam u 14tt/ a kad se drugi dan pojavio samo sam ginekologicu nazvala da mi dalje da recept. I nakon toga ga vise nije bilo.
    Posljednje uređivanje od Kikica1 : 12.09.2013. at 14:10

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam ali ja nisam rodila za 6 sati nego za 18,5 od puknuća a pošto nije bilo nikakvih pomaka s trudovima a vjerojatno ni ne bi bilo do ko zna kad - pristala sam na onaj peptidin i kasnije drip (tj. za to me više nisu ni pitali)
    može se bez problema čekati 24h nakon puknuća da dođe do trudova (po nekima i 48h) bez opasnosti infekcije. veća je šansa da će beba pobrat infekciju pod dripom.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nov@ ja sam rekla da tek sad nakon pravog bolnickog poroda kuzim zene koje radjaju doma (uz strucnu osobu, naravno)
    samo sto ja nemam kohones za tako nesto (pogotovo zbog prvog cr)

snupi okani se corava posla
    taman ti treba da dva mjeseca prije vlastotog poroda gledas jednu od nas kak tiska

Muma, je radi jos, znas da se oni ne daju sam tak u penziju

cure, ima jako lijepih prica s poroda, ja ih citam i hrabre me
    ove druge preskacem

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, meni je muz na porodu jaaaako puno znacio
    Jest da je morao biti tiho i ne kretati se previse, al samo da je tamo
    Bez njega ne idem, makar radjala na porti - pa nek se oni snalaze

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Muma, je radi jos, znas da se oni ne daju sam tak u penziju
    A onda prije nego izradim detaljan plan poroda moram još napraviti ugovor s malcem da dođe u četvrtak ili petak

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

[QUOTE=Bluebella;2478539]sjećam se kad sam na prvi postupak išla u ljubljanu pa si me bodrila, a vidi sad, imamo isti termin

/QUOTE]

ma daj, ja se toga ne sječam....ako sam ti dala koji dobar savjet drago mi je!
    super da si svasta kupila,sve je tako slatko za bebice pa je teško odoljet, a još kad te časte....mmmmm

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

cure, ima jako lijepih prica s poroda, ja ih citam i hrabre me
    ove druge preskacem
    same here.... nekak imam filing da će sve biti u redu.
    odvrtila sam si u glavi scenarij poroda koji mi se sviđa, ima ih više i toga se držim... al svakako da se treba informirati o svemu, nije dovoljno samo maštati...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

[QUOTE=butterfly101;2478637]
    sjećam se kad sam na prvi postupak išla u ljubljanu pa si me bodrila, a vidi sad, imamo isti termin

/QUOTE]

ma daj, ja se toga ne sječam....ako sam ti dala koji dobar savjet drago mi je!
    super da si svasta kupila,sve je tako slatko za bebice pa je teško odoljet, a još kad te časte....mmmmm
    da da.. bila si mi baš podrška... al ima već dvije godine od toga.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    može se bez problema čekati 24h nakon puknuća da dođe do trudova (po nekima i 48h) bez opasnosti infekcije. veća je šansa da će beba pobrat infekciju pod dripom.

pa ne znam zašto bi mu onda dali antibiotike bezveze ako nije opasno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja necu sad o svom porodu,jer je bio savrsen,potpuno fizioloski..porod san snova..
    Definitivno se slazen da se treba informirati,znati sta zelite a sta ne i u skladu sa situacijom to reci doktoru/babici..
    I definitivmo se treba informirati o dojenju,ja sam citala puno i gledala DVD,ali sam svejedno naletila na probleme..
    Ima puno toga na sta treba vidit racuna kad bebica dode doma da sam jednostavno neke stvari malko zanemarila,tipa masuranje dojki..i zaradila mastitis i jedva izvukla dojenje..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pisem s moba,pa isprike na krivopisu

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    corina šta je bilo sa tvojom bartolinijevom, šta je rekla dr?

vatra...brzo u bolnicu, preskoči gina u općoj!!!

draga pobrkala si lončiće nemam ja problema s bartolinijevom žljezdom več mislim da ima blubella ili ?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    draga pobrkala si lončiće nemam ja problema s bartolinijevom žljezdom več mislim da ima blubella ili ?
    nemam ni ja
    Muma je imala problema s tom žlijezdom...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nov@ ja sam rekla da tek sad nakon pravog bolnickog poroda kuzim zene koje radjaju doma (uz strucnu osobu, naravno)
    samo sto ja nemam kohones za tako nesto
    uh... ja ih imam i to do koljena odmah bih rodila doma (naravno ne neasistirano). još kad bi mi izrasli novi jajovodi, kad bih ostala spontano trudna i trudnoća ovaj put ne bi bila komplicirana... ne tražim previše, je l' da ?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

frka
    uopce ne, pogtovo dio s jajovodima

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nemam ni ja
    He he, hvala što mislite na mene Ja sam ta! Sve se povuklo kroz par dana pa nisam ginekologici ni spominjala. Dovoljna mi je bila njena reakcija na kontrakcije, kao da to nije normalna pojava u trudnoći, odmah počela spominjati tokolizu itd. Nisam htjela sama sebi zapapriti još i s time pošto se povuklo, uvijek stignem ako se ponovi (a neće ...)

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Oooooo da se i ja malo javim, raspisale ste se da sam vas 3 sata citala...
    Evo mene hospitalizirane, kazu samo 2-3 dana da mi naprave pretrage i to je to, za sad sam dobro, ali imam filing da bi kontrak opet mogle poceti, nekako sam mirnija kad sam tu.
    Hvala sta mislite na mene..

Volim vaaas!! Pusa

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobro je vatra! Sad si malo pod kontrolom, i bit će sve ok! Šaljemo puno zdravih vibrica za tjeranje kontrakcija i odlične nalaze. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    A onda prije nego izradim detaljan plan poroda moram još napraviti ugovor s malcem da dođe u četvrtak ili petak
    Zasto?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nemam ni ja

ah taj trudnički mozak

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    ah taj trudnički mozak
    a stvarno...sorry corina, pobrkala sam

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

vatra,dobro šta su te ostavili sad će te bar pregledat kako treba i bit ćeš mirnija,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve uredu!

buttertfly jel se mogu i ja pridružit zdravici???? mi smo samo par dana razlike ja za 4 dana ulazim u 28tt!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

uh jesam se načitala sad! ali barem sam puna korisnih informacija,čitam o porodu ali nemogu još zasad reči da me strah,ja sam si lijepo u glavi posložila da če sve biti super i proči glatko pa se tješim i uvjeravam samu sebe da to tak zaista i bude kak sam si zamislila.ali bumo vidjeli........
    vatra draga nek si ti na sigurnom,ma sto posto bude sve u redu,nek oni lijepo naprave pretrage a do tada izdrži nekako,sve za bebača,mi mislimo na tebe i šaljemo bezbroj poz vibri!
    ja jedva čekam sutra da vidim svog malca! svima!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

željkica čin-čin za Božićne bebe

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zasto?
    Zbog doktorice koja tad radi...ako sam dobro pohvatala zadnje informacije o našem rodilištu i rasporedu rada doktora. Iako, tko zna kak će to biti oko Božića kad moj malac mora van

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure jel u paketu sa bh kontrakcijama dolaze i kao menstrualni bolovi?
    Mene sinoc nesto sarafilo, evo sad opet... Mislim nije strasno, ali nije mi ni svejedno...
    Zapravo ni ne kuzim da li imam bh kontrakcije, ja to pripisem bebi da se tako namjesti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, raspored se mijenja tjedno
    A u vrijeme kad ti i ja radjamo, ajmeee...bozicni i novogodisnjoi praznici, skijanje...uf...tko zna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bubimitka, malo miruj i vidi kak ce biti preko noci
    Ako se ne smiri, javi se svom dr ili u bolnicu

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

https://www.facebook.com/events/1377595655796320/ - film o doulama koji organizira roda 19. i 20. 09 u 15 gradova u Hrvatskoj! teta iz Varaždina , kino galerija, 20.09. u 18.30 u Gajevoj!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage moje kao sto vidite ja bauljam, ne mogu spavati. Necete vjerovari zasto.. Ugl sinoc je dosla dr i kaze ona meni da mi mora napraviti uk i briseve jer da imam povisen crp na44 a inace je granica 5, to je neki faktor upale.i da su mi u obicnom urinu nasli dosta bak. E dala mi je th infuziju sa spazmeksom i antibiotik venski. Sestra me je bola 3 puta i onda je zvala drugu sestru koja je postavila iglu iz prve ali ta ruka me boli za popiz i nikako ne mogu zaspti i sad cekam 6 sati da mi da antibi i reci cu joj da mi to skine da se naspavam..

Jel rodila argente, vidim da se ne javlja?
    A i moja linalena ce se brzo javiti jer ona pocne bauljati oko 4...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vatro pogodila si, no jutros imam uz nesanici u još jedan rzlog
    pazim da si pas na skine zavoj na šapici
    jučer popodne je jako porezao mekuš (jastučić na šapici), prvo smo lako zaustavili krvarenje no kad smo prije spavanja išli prmijeniti gaze ajme krvi pa smo glupani prejako stegli zavoj i ja se sada redovno probudim a njemu prsti izvan zavoja 2 broja veći, premotali ali lagano pa da ne skine mazim ga da se smiri i ne čačka po tom a ujutro kod veta
    tužno mi je to pretužno, kada on inače pršti od energije (belgijski ovčar 2,5god)a sada drži glavu u krilu a nogice mu se tresu

kako si ti? drž se i to je vjerojatno od mjehura i mene zadnjih dana zeza i baš si mislim ić izvaditi taj crp

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I meni je ti tuzno samo kad citam, moja je skuzila jucer da nekud idem i isto je bila tuzna..

Ali ja jos da su bili samo grcevi, pa barem bi spavala 2-3 sata a ovako od ruke u kojoj mi je iglica nisam mogla, i sad sam joj rekla neka mi je izvadi i da cu ja zvati svoje sa hitne da mi netko dodje stavit...
    A za grceve nije rekla nista, a zbog njih sam ovdje..joj joj joj...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vatra, crp kod trudnica inače može biti do 15. ali tvoj je stvarno visok. ako su ti uzeli briseve i uk, što ti nisu odmah dali neki antibiotik širokog spektra da počne smirivati upalu dok ne dođe antibiogram? drž' se!

Argente je rodila - tema je na čestitarima

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

eh da, preventiva i antibiotik širokog spektra

tako sam ja jednom davno (nakon operacije muku mučila s beštijama zbog katettera) osjetila upalu mjehura, ode ja u petak kod starog doktora i da me boli, boli kada pišam...on meni samo da uputnicu za uk za ponedjeljak... to je bilo oko 9-10 ujutro, popodne u 4 sam pišala tamnosmeđe, od bolova jedva doš'la do jednog privatnog doktora koji je reako da bi za koji sat završila s upalom bubrega i vjerojanto u nesvjesti, nekakva galopirajuća upala nsjećam se bakterije. On mi je naravno dao odmah neki široki antibiotik i naravno nakon 2 tablete je već bilo uredu.

vatrice drž se

ima koji pregled danas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dobro jutro
    vatra drzi se bolje da si njima pod kontrolom barem si sigurnija, nadam se da ceti antibiotici pomoci .
    linalena spavas li ti uopste?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Boss oo spavam i previše, a tek kako sam uživala noćas zamotana u poplun, mmmm

Inače primijetila sam u zadnje vrijeme da imam čudan osjećaj u glavi, onak ko nakon tuluma, znate onaj osjećaj i kada se već naspavaš i kada je sav alkohokl izašao van ali je u glavi neka tupost. Moram si naćo neki inteliktualni način okupiranja vremena, al ne čitanje križaljka. možda da malo ponavljam engleski ili njemačkki, imam već dugo sve doma kaj treba da naučim raditi web stranice, uzela od mame njenu hrpu recepata da si prepišem kaj mi se svidi al eto nekak mi se samo oda uokolo po kavicama. Jedva čekam tamo negdje studeni da idemo početi gledati stvari za bebača

i da još jedna slikica, 7 ujutro idem van s pesom, koji jelte šepa, imam šapu u zavoju, ja trudna OK još se baš ne kuži i tutnji po cesti kamion kaj vozi plin, ja već na pol ceste, em ja neću trčati em pes nemre i ovaj kreten ne usporava, ma znam ja da je bilo lufta al kvragu zašto se moram tak splašiti zbog kretena...e da ste me čuli akko sam vikala, psovala uffffff

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma dobila sam sinoc i jutros Cefalin venski, i tako svakih 8 sati..

Linalena ti si bas prava uciteljica, svaki dan po jedna do dvije price, bas mi je gust te citat..

Bubimitka ajde ti lijepo kod gin i nek ti da das urin za analizu..

Mene i dalje boli...
    Svi su odustali da me bodu, pa ce zvati kolege s anestezije, a i meni je draze da oni dodju...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ajoj vatrice, baš grdo za to pikanje a o bolovima da ne govorim, neka prođe brzo ~~~~~~~~~~~~~~~~~

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

vatra meni je ruka otpala samo dok mi je tlak mjerila...ako je ista sestra dobro da ti nije iglu i u nogu bola

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

vatra da si mi blize dosla bi te ja ubosti , a vjeruj mi koliko je tebi muka sto te bodu bezuspjesno njima je mozda jos veca muka nego tebi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •