Stranica 253 od 288 PrviPrvi ... 153203243251252253254255263 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,601 do 12,650 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

jutreko svima!
    bubimitka avatar je čisti bonbon!
    brijanje,uh kad se sjetim samo,muka i pol....inače sa britvicom pred pregled ogulim sve po nekom instinktu,a muž je uvijek poslje provjeravao i micao ono kaj bi ostalo,sva sreča pa mu to nije bio problem,a ostatak dana kad nismo imali pregled puštala sam šumu kak kaže bubi u bolnici ti to i nije tolko bitno ali ipak sam brijala redovito tako kad sam išla na carski sestra nije ništa trebala popravljati
    a ovaj trimer izgleda super,a ja nikako da se sjetim to kupiti,ah senilna baba!
    vatra mila kako je prošla noč,nadam se da je bilo sve ok!

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav žene!

bubimitka, ajme koji bonbon

vidim danas aktualna ˝dlakava˝ tema. Ufff, istina, i meni je već sad teško sve od prve pokupiti u skoro 24tt, napamet britvicom, pa kontrola ogledalom pa opet kontrola i tak sve do kad me vec ne boli previše buša i onda odustanem
    A doma sam...cure u bolnicama, svaka čast ak uspjevate tamo obaviti...
    Još se sad zamaram kad idem na kontrole, al mislim kad stvar krene za ozbač da me neće zanimati gdje strši koja dlaka, tad nam bude to oprošteno(pogotovo jer ću zaposliti mm da to obavi umjesto mene, neznam koga bude više strah kad ga vidim sa britvicom u mom međunožju )

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam AB poz.
    A brijanje ehhhh ja sam skužila da mi je najbolje ujutro se brijati jer kao onda mi trbuh nije toliko veliki ( od hrane ) pa još i vidim nešto malo dolje. A i kao neka jutarnja gimnastika mi je: digni jednu nogu, pa drugu pa pogled dolje pa nešto malo vidiš... pa ne vidiš i uspijem nekako se još i obrijati ali koliko dugo e neznam.
    Posljednje uređivanje od corinaII : 28.10.2013. at 12:50

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nego kakav vam je apetit u trudnoći. Evo ja recimo mogu non-stop nešto jesti i stvarno mogu pojesti dosta čak ponekad i više skoro od muža a glad ne podnosim. Kad ručam nakon dva sata ja opet gladna

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je apetit u trudnoći bio veći ali onaj prvi mjesec nakoon poroda još sam više bila gladna, no dobra stvar što se ipak te kalorije potroše kod dojenja

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znaci ni za vadjenje krvi nema nekog univerzalnog pravila? Moja mama je bila rh- i zato su mi odmah vadili krv po rodjenju jer su se bojali da ce mi morati raditi transfuziju. I ja sam par puta pitala sta se stalno ta krv vadi, ono, znam da sam 0+ i sigurno se to nije promjenilo. Mene su u svakoj trudnoci slali po nalaz krvne grupe i obavezno mi je priheftan u trudnickoj, i kad sam pitala ginekologicu rekla je da je to zbog iregularnih antitjela (a na svakom nalazu ne pise nista u toj rubrici). Sta i mi sa + grupama to mozemo imati? Pametniji od mene, pliz? Inace mi je i muz 0+ tako da mi djeca i ne mogu biti nis nego 0+.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam 0+ a dragi mi je A+ pa budemo vidjeli kaj mene ceka!

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Tonkica, ovdje je pojašnjeno zašto negativan Rh može biti problematičan: "Problem kod majki s negativnim Rh-faktorom je moguća nekompatibilnost s Rh-faktorom djeteta. Naime, dijete bi u slučaju ako je otac Rh-pozitivan također moglo imati pozitivan Rh-faktor na tatu što inače nije problem ako ne dođe do kontakta majčine i djetetove krvi. Do kontakta krvi teoretski niti ne dolazi jer su majčin i djetetov krvotok odvojeni posteljicom koja vrši izmjenu tvari, ali i filtrira sve ono što u djetetov krvotok ne smije ući.
    Ipak ponekad za vrijeme trudnoće, dođe li do krvarenja ili majka mora napraviti amniocentezu, male količine djetetove krvi dospiju u majčin krvotok što izaziva stvaranje antitijela. Ako se stvore u trudnoći, antitijela mogu ući u djetetov krvotok i uništavati djetetova crvena krvna zrnca, izazivati anemiju i stvarati druge poteškoće vitalnim djetetovim organima. Kako se to ne bi dogodilo, prisutnost antitijela u majčinoj krvi mora se pratiti testovima tzv. indirektnim antiglobulinskim testom na početku trudnoće te u 6. i 8. mjesecu trudnoće.
    MAMA + TATA + DIJETE + nema imunoreakcije – nema rizika
    MAMA + TATA - DIJETE +/- nema imunoreakcije – nema rizika
    MAMA - TATA - DIJETE - nema imunoreakcije – nema rizika
    MAMA- TATA + DIJETE - nema imunoreakcije – nema rizika
    MAMA -TATA +DIJETE+ obavezna injekcija Anti-D imunoglobulina nakon porođaja zbog moguće imunoreakcije "

Ja sam AB+ i u 34.tjednu moram ponoviti senzibilizacijske testove-rekli su mi da im je to standardna procedura.

Što se tiče teme dlaka, prošli tjedan sam ostala paf kad sam postala svjesna da od trbuha već sad ne vidim ni stopala, a kamo li išta drugo. Uglavnom, nekako sam se uspjela sfrkati da vidim šta radim, ali za ubuduće će mm morati pomoći.

Krevetić ćemo i mi korisiti prvo samo jedan, ali s obzirom da će nam kad-tad trebati 2, odlučili smo odmah kupiti oba ista. A što se tiče šetnje sa svekrvom svaki dan:

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

http://www.shop.zidne-tapete.net/ind...product_id=308
    Evo curke da vidite i nasu naljepnicu koja je i iskoristena za primjer u web shopu. Kutak nase djevojcice

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam rh-, sad će mi negdje biti termin za prvu senzibilizaciju, mislim da ću sutra to pitati. Muž je rh+, tako da sam ja u toj "rizičnijoj" skupini

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kikice ja mislim da su samo majke sa - faktorom u nekoj opasnosti tako da stvarno ne znam zašto te šalju to vaditi svaki put?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav!
    evo da se malo javim...noc je bila mirna i dan je bio miran, poceo je u 5 i po,u 6 sam vec doruckovala,pa zaspala pa opet doruckovala u 8 i po... i sva sreca da sa svim zeljezom imam dobru probavu jer sta sve pojedem kroz dan pukla bi sigurno... prije sam kihla 4 x i odma me hvataju bolovi u ligamentima...ipak se nadam da ce i ova noc biti mirna... danas su svi koji su mi vidjeli trbuh cudili se kako je narasao od proslog tjedna,cak je i mm bio odusevljen... i jos sam rekla muzu da mi donese vagu od doma jer se nisam dugo vagala,a ovdje je neka starinska pa ne znam da li tocno pokazuje...iii dobila sam 6 kila

Tina avatar je bonbon

BB soba je bas super

Vidim da se spominje i depilacija... a ja vam vec dva mjeseca nemam pojma sta je to..inace meni to odradjuje kozmeticarka i to skidam sve...a sada me bas briga...jedino mi smetaju pa ih malo skratim..sva sreca pa su mi rijetke i svijetle...

Pozz od mog bemba i mene i veeeelika pusa

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bravo Vatrice, i dalje će biti tako i bolje, puno bolje

mi se vratili s pregleda, malo uplakani jer nismo vidli bebača - došlo do nesporazuma i 3D ne rade ovako navečer jer im je onda gužva pa smo naručeni u utorak ujutro. Srčeko je lupalo 150, ja zatvorena, uterus mekan, sve raste koliko dok kaže da teba osim naravno mojih kila, + 13.
    Znam da je grozno ali opet ću reći da smo u trudnoću ušli s redukcijske dijete pa se time opravdavam, no eto moram na dijetu 1800 cal i napraviti oggt.
    Na grčeve i zatezanja dok mi kaže ....pa jel si trudna ili nisi
    kvragu sve je normalno osim apetita, a sada mi je najgore jer stavrno pazim zadnjih dana a kile samo idu gore jer je i meni trbuh sve očitiji

pusa svima, idem večerati

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra jako mi je drago sto je sve ok,samo neka tako ide i dalje

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

vatra draga neću ništa reći da ne ureknem!
    linalena najvažniji je bebonja! Nek je sve kako treba, sredit ćeš ti ostalo
    beilana krasna je vila! I ova na zidu i ona koja koristi taj začaran krevetić
    Ja imam novu cimku. Tko pogodi koje joj je ovo dijete?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

vatra drago mi je da ide na bolje.. nek tako i ostane

muma baš ti je zabavno s cimericama, svako malo evo nove.... let me guess... peto dijete?

linalena brzo će utorak i 3D uzv.. kad ideš na ogtt?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Beilana stvarno je super naljepnica,soba izgleda bas slatko.
    Vatra

Sto se krvne grupe tice,ja sam rh - , pa sam vec nakon jednog spontanog dobila rogham injekciju. Isto se kod rh - dobiva i po porodu. Krv sam vadila dva puta da se vidi inkompatibilnost sa bebom. Neznam zasto vi koje ste rh+ morate vadit to.

A depilacija.... ja imam prekosutra pregled i mislim da cu ovoga puta muza ukljucit da mi uredi "madam"

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lina, nisam skuzila tvoj post, argh i mob... a jeste radili obican uzv ili sve ceka utorak?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro, ne mogu spavati, ne smijem jesti, čak se ni pes neće maziti u 4 ujutro

Vrci imali smo samo pregled, malo sam bila tužna jer nismo imali UZV ali bude u utorak pa ajd. Baš nisu nešto organizirani, mogli su mi lijepo to reći kada sam dogovarala da ne dolazimo 2 puta, jedino ako moj drŠ ne radi taj UZV. Inače me još špotao da bi se mi sve samo stalno gledale na UZV, da imam sada taj u 21tt i onda uzv u 30tt i na kraju. eh stare škole

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro dame.
    Mi smo nervozni jer je valjda pregled ujutro, ponovno dan odluke. Malac se jučer čitavu večer do ponoći toliko gurkao da ne znam jel se okrenuo ili ne. Već mi je bilo nelagodno i smiješno. Nek se samo on vrpolji.
    Bluebella deveto dijete joj je, ima žena iskustva.
    linalena ponovno noćna ptica

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutro!
    Ja spicila djecu u vrtic i sad odoh pripremati stvari za proslavu rodjendana im...

linalena uf, zao mi zbog dijete
    kad ides na ogtt?

Muma, covjece, deveto?
    Kaj radi u bolnici? S toliko iskustva mogla je to doma izmedju dorucka i rucka (salim se)
    Drzim fige za pregled i da te puste sto prije

Vrci, kad je tebi onaj kontrolni pregled?

Pusa svima!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Muma, ti kao na kolodvoru...samo cimerice ispracujes. Jednom davno na pregledu sam srela zenu koja je rekla da je cetiri rodila u bolnici pa je peto odradila doma jer je vec sve znala. Tvoja cimerica jos skuplja iskustva Inace i MM ima rodjaka koji ima desetoro djece, ne znam meni je to ipak malo previse za hendlat.

Mali Mimi - rh+ sam, zato mi i nije jasno zasto stalno to cackanje, ali iako imam cijeli snop papira u bolnici i kod kuce, kad god su mi radili neki zahvat na ginekologiji uvijek su me trazili novi nalaz krvne grupe. Sjecam se da su mi krv vadili za grupu i kad su mi radili kiretazu nakon spontanog - sjecam se da me sestra pitala da sta nisam donijela trudnicku iz prve trudnoce Kao da bi je uzela da mi je pala na pamet. Pa i za svaki postupak IVF-a su mi vadili nove nalaze. Valjda mi tako pao grah.

Linalena, u prvoj trudnoci sam dosta bila pala na kilazi od povracanja, i onda sam u dva mjeseca dobila 8kg i sama se ginici pozalila. Samo zato sam poslana na ogtt koji je bio okej u 19.tt. Poslije sam dobila jos kakve 4 kile. Imam prijateljicu kojoj se kile lijepe u trudnocama, uvijek dobije preko 30 a ogtt joj bude uredan. Svejedno mislim da je bolje malo pripaziti, nista sad drasticno, ali ipak ne jest za dvoje. Drugi iseli a slaufek ostane - drugi put sam dobila 15 kg i nakon poroda sam se dugo mucila sa 8 koje se nisu htjele maknuti. Meni se sve kaci na noge, da se ravnomjerno rasporedi, ajde, al bude sugavo kad ne mozes ni jedne hlace navuc na dupe jos pol godine.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi idemo domaaaaaaa!!! Cervix je isti kao i prvi dan kad su nas smjestili. Čak se malac jučer ipak okrenuo na glavicu, bila sam u pravu. Joj plakat ću od sreće.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Posljednje uređivanje od bubekica : 29.10.2013. at 08:05

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala curke, ma ljuta sam ja na sebe i paziti ću obećajem

Ja sam davatelj krvi (čak mi piše djevojačko ime) i uvijek svuda nosim tu knjižicu i ne moram vaditi krvnu grupu jedino sam vadila antieritrocitna antitijela i to mi piše ponoviti u 8 mj trudnoće. To vjerojatno sve moramo ponavljati bez obzira na krvnu grupu a radi se u istoj ustanovi i piše na istom nalazu pa od tuda zabuna. Dakle ne ponavljate grupu nego ta antitijela a cure koje su negativne vjerojanto još moraju raditi i nekaj dodatno.

Muma bravo
    Posljednje uređivanje od linalena : 29.10.2013. at 08:08

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, sto se tice izbacivanja djece iz sobe...
    Ja sam u prvoj trudnoci rekla da ce od pocetka spati u svojoj sobi, jer su vrata do vrata
    Onda sam na pola trudnoce digla paniku pa smo radili rosadu sa sobama kako bi kinderbet stao u sobu sa nama
    Na kraju je do skoro druge godine spavala u nasem krevetu i to mi je bilo predivno
    E onda se rodila druga, kupili jos jedan kinderbet za nju, nagurali u nasu sobu, al i ona je do druge godine spavala s nama (a povremeno i starija )
    Iz nase sobe smo ih izbacili prije mjesec dana (pred treci i peti rodjendan) i bilo mi je uzasno tesko i pusto bez njih
    Tjesim se da jos malo pa cemo opet imati malog uljeza u nasoj sobi i krevetu
    A za one koji se pitaju, seks nije patio zbog malih uljeza, bracni krevet je ionako najdosadnije mjesto za to

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro jutro drage moje
    O joj 9 dijete e neki dan mi prijateljica rodila i s njom bila žena (ima 27god) i rodila je 7 dijete u 8 godina i doktor joj je zabranio da više rađa jer da joj je opna maternice toliko tanka da samo što ne pukne i da slijedeču trudnoću nebi izdržala.da je opasno po život.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dobro jutro cure
    muma bas me obradova sto napokon izlazite kuci , al nemoj sad skakati po kuci vec i dalje miruj za svaki slucaj.
    ja juce sebe pocastila sa dvoje novih hlaca za zimu , tako da smo spremni za zimske setnje.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mumaaaaaaa
    Kaj, idemo na kafu? Cekam te u Ruzi, terasa jos radi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I bravo za okret na glavicu!!!
    Tak sam i ja osjetila kak se okrenula iz poprecnog na glavu (sve mi povremeno dodje zao, koliko me hvata strah od poroda)

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

muma super

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Juuutro!

muma baš mi je drago da su te pustili, odmarati sad doma a ne šetkarati po stanu!
    linalena sve si mislim da se budem i ja sutra vratila sa pregleda u istom stanju ko i ti kad stanem na vagu tamo...reducirala sam puno prehranu zadnjih mjesec dana, al svejedno...

Idem sad u šetnju i usput po kruh...

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ne znam di bi pitala a najvise vas je aktivnih tu..Ulovila me prehlada, gadna, nos curi, cim legnem zacepi se i pece i ne mogu disat sta napraviti? Teta u apoteci mi je dala sprej od sezamovog narancinog i limunovog ulja kao da mi drzi sve to u nosu podmazano i stvarno manje pece ali je i dalje zacepljen da me vec glava boli .. sta mogu konzumirat da to cim prije prodje?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto priključili su nas još na ctg da to odradimo, papiri su gotovi i pičim. Već sam i spakirana, sestra mi se smijala kolko sam brza
    Ginger kaj pozovem i doktoricu odmah da ju počastim s nečim kratkim? Usput dogovorimo detalje za porod
    Veselim se relaciji moooooj krevet - kupaona Idem napokon vidjeti sobicu mojeg mališana.
    Hvala kaj se veselite sa mnom

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma jeeeej. Znaci doma, ali uz strogo mirovanje jel? Koji ti je sad nalaz cerviksa?

Ja danas popodne na kontrolu, frkaaaa me

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

muma i ginger dok se vas dvije dogovorite za kavu ja svoju vec popila.Mumek super kaj ides doma, linus zao mi je kaj moras gladovati, vrci sretno danas sve bude ok!
    jeja maticnu mljec za imenunitet i cestitam na beti!

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala snupi .. maticnu mlijec sam jednom uzimala i rasturi mi zeludac, uzasno tesko mi padne.. probat cu onu u pastilama..

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma napokon doma....cuvaj se

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jel sam se ja to jucer hvalila? Nije bila pametna ideja... nocas opet kontrakcije,do dva ujutro se borili s njima i onda opet Voltaren pomogao... sva sam neka bezvoljna danas i palo mi raspolozenje pozitivno....

Muma samo odmaraj...bas mi je drago da idete doma....

Linalena bas bed da vam nije radila uzv...nadam se da cete u utorak sve nadoknaditi...a i zao mi je da moras na dijetu

Vrci ~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled

Jejja fiziolosku ili onaj sterimaris u nos, a pastile mozes one Isla

Hval na podrsci cure...ko zna koliko cu izdrzati...pusa svima velika...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

vatra draga ja ti šaljem jedan veeliki

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

vatra ma izdrzaces ti do perioda inkubatora, vidis da je to zilav malac ima da on ili ona izdrzi . samo pozitivno sta ste sve do sad prosli bice to na kraju jedan happy and.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Muma super vijesti
    Vrci, sretno na pregledu! Vjerujem da si zabrinuta, ali doma ćeš sigurno doći dobre volje
    Linalena, baš mi je žao što moraš paziti s hranom. Ja sam bila presretna kad je ogtt ispao ok, jer me na trenutke počela obuzimat strašna glad i grozno je dok onda ne smiješ jesti...
    A ovo, deveto dijete, sedmo sa 27 godina...

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo se ti Vatra draga drzi

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto nas s našeg kauča ispred TV-a...
    Ako ima netko za prokomentirati: cervix skraćen za prst do ovoja i glave
    DG: O.47.9 partus spurius, non specificatus
    O.26.9 status cum graviditate conjunctus, non specificatus
    Strogo mirovanje na lijevom boku, samo wc, kupaona. Kako mi je čudno sad kad se bebo okrenuo pa me lupa nožicama skroz visoko
    vatra drži se draga! Možda ni ne može odjednom sve stati, drži se pozitive za ove dane koji prođu bez komplikacija, i nek ih je sve više i više!
    Vrci ~~~~~~~~~~~~~~ za pregled!

I da, bušek narasao i u bolnici šokirana sam kad ga vidim
    Posljednje uređivanje od Muma : 29.10.2013. at 11:13

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

muma, ovo da je skraćen za prst...je meni bilo mjesec prije termina. strogo sam mirovala 10-ak dana,a onda sam mogla sve. nisam više pazila, a cura je rođena dan iza termina. eto za utjehu sretno!

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Vatra, samo hrabro, dan po dan Možete vi to!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

e da,a nakon cijelog dana trudova po dolasku u bolnicu bila sam otvorena samo 3 prsta. cerviks je i dalje držao.

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma uzivaj u domeku,vatra drži se ,ja sam na dijeti za šećer i navikla se ,da li vas bole prepone koda ste vjezbale mene počelo jučer pa da vas čujem

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Zima77 prvotno napisa Vidi poruku
    da li vas bole prepone koda ste vjezbale mene počelo jučer pa da vas čujem
    Da! Ne stalno, ali navečer kad legnem zbilja se osjećam kao da sam vježbala...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Muma draga uživaj doma i miruj

vatra opet kontrakcije.... šta više reći a da nije rečeno... drži se i čuvaj

jejja dobro došla i čestitam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •